- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis59
csendes tag
válasz
liksoft #17488 üzenetére
Én értem, megpróbálom végigzongorázni a dolgokat....
A gépem otthon napi 1-2 óránál többet nem megy, ellentétben a cégessel, ami egész nap. Az sem egy bajnok, de ennek ellenére 7 éve megy hibátlanul. Most cserélték le egy korszerűbbre.
Az nekem a furcsa, hogy az otthoni hibátlanul dolgozik a régi formájában, ugyanarról az IDE portról is. Csak a SATÁ-val van gondja egyik napről a másikra.
Bootolásnál még látja, hogy (név nélkül) van egy IDE winchester (bár lehet, hogy ezt az átalakító okozza).
Utána bejön a win bejelentkezés (ezt nem a winchesterről kell betöltenie?), aztán fekete képernyő.
Én kizárnám a táp/alaplap hibát. Nem valami driver szállt el ? BIOS?
AMI BIZTOS:
A SATA vinyó jó, mert a mk.helyemen rendben működik.
A gép korábbi állapotában rendben működik.
Az IDE/SATA átalakítóval sem lehet gond, mert a másodikkal is ugyanaz a helyzet.A gépbizonytalanságnak sem nevezhetném, mert következetesen vagy igen, vagy nem.
Ami gyanakvásra ad okot:
az "elszállás" előtti nap kb. 150 GB-nyi állomány "szerveztem át" (új könyvtárstruktúrába, illetve a 120 GB-oson lévő anyagok.
Valahol itt lehet a bibi -
kis59
csendes tag
válasz
liksoft #17476 üzenetére
Sajnos igen, a lehető legolcsóbb.......
Ha nem tartanálak fel vele, de tudnál egy viszonylag baráti árú tápot ajánlani?
Nincs túl sok fogyasztó: az alaplapon kívül, jelenleg egy vinyó (de kettő kellene, hogy menjen), FX 5500-as videókártya, néha USB-ről külső vinyó, egy ősrégi DVD-író (ez lehet, hogy még "nagyfogyasztó", de az újabbak hamar kipurcantak, így mindig visszakerült a "nagy öreg") -
kbalazsa
senior tag
válasz
liksoft #17471 üzenetére
NYUGALOM, csak kérdeztem. Elolvastam mit írt. Ellenben a HDD állapota folyamatosan romlik, azóta már a szövegben szereplő összes szám másként néz ki. Meglehetősen könnyűnek tűnik egyébként az állapotán rontani: egyszerűen csak használnom kell, másolni, oprendszert elindítani rajta, stb.
A tápellátást vizsgáltam, mértem, de biztos ami biztos cseréltem is egy próba erejéig. A táp jó, a hálózatot kizárhatjuk, mert a gép szünetmentesen lóg.
Szóval a tendencia szerintem látható.
-
kis59
csendes tag
válasz
liksoft #17472 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, elfelejtettem, pontosabban: nem emlékeztem rá, mert nem otthonról írtam (most se). Bár nem egy új gép (az alaplap, táp 3 éves), nem agyonnyúzott, nagyon sokat nem megy.A napokban megpróbálom akkor egy másik alaplappal, most új rendszerre nincs pénzem, mert erős nadrágszíj van....
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
válasz
liksoft #17466 üzenetére
Ahm. Értem.
Akkor az előlapi kevés feszt ad, azzal nem szeretnék sz@rakodni. Viszont szeretném használni a vinyót úgy hogy nem kell a gépet ki-be húzogatnom a helyéről meg forgatni meg emelgetni, asztal alá bújkálni minden egyes használatkor. Ha vennék egy USB elosztót és csatlakoztatnám a hátlapi USB kivezetéshez, vajon mennyi feszültség lenne az elosztó USB kivezetésein? Onnan működne 1db USB kivezetéssel?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #17396 üzenetére
"A temp nem hoz gyorsulást ha külön partíción van, hanem a lassuláskor (idővel iszonyúan sok file kerülhet ide) a formázással "visszagyorsítható" a rendszer. "
Ez most nem világos számomra: ha törlöd az összes temporary file-t úgy, ahogy van, meg tisztességesen karbantartod lemeztöredezettség-mentesítővel a lemezedet, akkor nem ugyanez történik? Tudtommal pl. a gyorsformázás csak mintha "elszakítaná" logikailag a fájlkezelőktől az állományokat, így azok nem is láthatók fájlkezelőben, és felül is írhatók ezek a területek - viszont épp azért, mert "fizikailag" nem tűnnek el, vissza is állíthatók ezek az állományok. De javíts ki, ha hülyeséget mondok.
Ha véglegesen törlöd az állományokat (nem Lomtárba pakolással), akkor hasonló dolog történik, nem?"Sőt, ha valaki Explorert használ a nethez, akkor annak az átmeneti tárát is ide célszerű tenni."
Hát igen, sajnos még sokan használják az IE-t...Ha a böngészők cache-e is olyan területre kerül, mint a swap file ideális esetben, tehát a lemez szélére, a gyorsabban elérhető területre, akkor tulajdonképpen elméletileg akár maga a böngészés is felgyorsulhat, mert magukat a fájlokat gyorsabban tudja lemezre írni és olvasni is, nem? (amiért a swap file-t is gyorsabban eléri a lemez szélén)
Azért kérdezősködöm ezekről, mert a gép lehetséges gyorsításának minden változata megfontolandó és érdekel (persze ami nem kamugyorsítás, mint egyes áloptimalizáló programok - amik olykor több kárt tesznek a registry-ben, és ezáltal a rendszerben, mintha meg sem kísérelted volna a gyorsítást; persze ez elsősorban kezdőkre jelent veszélyt, akiknek fogalmuk sincs a következményekről és visszaállítási lehetőségekről).
Köszi a válaszokat (a múltkorit is)!
-
Pazolini
senior tag
válasz
liksoft #17419 üzenetére
Lehet, hogy az én zenefájljaimmal történt dolog WD10EARS-on is íráshibával kapcsolatosak?
Bár állítólag éppen a hibakorrekció fejlettebb a 4K szektoros új diskek esetében...Szerinted állítsam le az automatikus "átpakolást"? Ne dolgozzon, akkor sem, amikor a rendszer dologtalan?
Nem gondoltam arra, hogy ez baj lehet. Hiszen olyan lassú (safe, sector by sector) művelet ez a töredezettségmentesítés, gondoltam, hogy rosszabb legalább nem lesz a helyzet...Mindig tanul az ember.
-
piadex2
senior tag
válasz
liksoft #17409 üzenetére
hello!
kösz a segítséget, még egy kérdés van:
látom, hogy a "teljesítmény" 100%, de azt is , hogy a "kondíció" csak 99%. ez utóbbi mit jelent? miért nem 100%?
Kösz:piadex2
ps: ez az "áttekintés" fül alatt van. a többit is megnéztem, pl: a SMART-ot. ott érdekes dolgok voltak, pl: valahol volt zöld kör fehér pipával, valahol semmi. egy helyen meg egy sárga 3szög volt egy fekete felkiáltójellel ("reallocation event count"-nél).
ezek mik?? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #17380 üzenetére
Köszi, de tulajdonképpen nem elegendő a WD My Passport Elite-nek csupán egyetlen USB-csatlakoztatás, mint tápforrás (és ugyanezt használná adatátvitelre is)? Eddig így használtuk, egyelőre probléma nélkül, és a két gyári csatlakozó (van egy USB dock és egy sima USB-kábel) sem ágazik kétfelé (táp/adat).
Vagy ez csupán javaslat az esetleges problémák elkerülésére, mert így nem "terhelem" ugyanazt a csatlakozót a tápellátás biztosításával és az adatforgalommal is?
Milyen szempontból releváns, hogy egymás feletti vagy egymás melletti portokba dugod?(#17385): "A temp állományok szokták megtömni a partíció adminisztrációját, így nagy terhet rak a nyilvántartás vonalon a futó OS hátára."
Ez érdekes gondolat, még nem gondoltam rá, hogy a temp fájlok külön partíciókat igényelnének, és hogy ez akár gyorsulást is eredményezhet (Linuxnál külön szoktam darabolni swap, boot, root, home partíciókra, de a tmp külön partícióra csatolására még nem gondoltam).
Ez tényleg okozhat olyan mértékű terheléscsökkentést (?), hogy érdemes meglépni?(#17391): "Időnként a töredezésmentesítés, reg. tisztítása is jó hatással lehet a sebességre."
Ez már többször is érdekelt, úgy tudom, pl. a Windows 7 beépített töredezettségmentesítője az OS idle állapotában automatikusan végez defrag-műveleteket, és amikor "manuálisan" megnyitom a defrag-programot, akkor nem is jelzi a tödezettségmentesítés szükségességét az elemzés során.
Akkor ezzel mi a helyzet? Van olyan ajánlott külső program, amivel mégis érdemes időnként elvégezni a töredezettségmentesítést, nem elengedő az automatikus defrag?
MyDefrag-ról mi a véleményed? Van értelme, használhatónak minősül?Bocs a sok kérdésért, de szakértőtől jobb hallani a válaszokat, mint átlagjúzerektől, ezért is vagyok olyan kíváncsi, mert érdemi javaslataid vannak. Előre is köszi, ha válaszolsz!
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #17361 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítőkész választ!
A félelmem ezzel kapcsolatban az USB-s eszközök nem tökéletes csatlakoztatásából eredt (minimális az esély arra, hogy valaki azonnal tökéletesen rá tudja dugni az eszközt a csatlakozóra), és abból, hogy az USB-s merevlemezekben (amennyiben nem pl. flash memóriás tároló) forgó-mozgó eszközök vannak, és ez esetleg gondot okozhat a sok ki-bedugdosásnál.Bár azt tartottam logikusnak én is, hogy külső USB-s merevlemezek esetén ez kevésbé jelent veszélyt, de félni mindig jobb, mint megijedni.
Köszi a megnyugtatást!
Amúgy a WD My Passport Elite USB-ről kapja a tápellátást, saját külső tápegysége nincs.Igenis, adatmentés mindenekelőtt.
-
Pazolini
senior tag
válasz
liksoft #17354 üzenetére
Nekem lehet, szerencsém volt vele.
HD Sentinel újraparticionálás után látja 100-asnak a lemezt, minden hibaüzenet, belassuás nélkül dolgozik. Esetemben ez egy 500-as Seagate Barr. 7200.11-es mondta fel a szogálatot firmware hiba miatt. Úgyhogy nekem nem volt vesztenivalóm.Tápügyben: érdemes ráhúzni a az egyik szabad molexre egy MAXX számítógépvédő áramkört, amely akkor is megvédi a TÁP túlfesztől az alaktrészeket, ha egy amúgy védelemmel ellátott táp megszalad (pl. indításkor).
olcsóbban:
[link]képpel:
[link] -
-
Pazolini
senior tag
válasz
liksoft #17318 üzenetére
Nem hiszem, hogy gond lenne a lemezzel,
bár felületi tesztet nem végeztettem el a Sentinellel. Mert előbb megpróbálom a hotfixes, intel-AHCI-driveres frissitést, hátha az "logice", mondjuk újraformázás nélkül is tud adni istrukciót a merevlemez szektorainak helye olvasására...
De köszi az ötletet!!!Képek:
-
mattew
tag
válasz
liksoft #17297 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Laptopom, van,
megpróbálom egy USB hosszabbítóval megoldani a problémát.
A bal oldali porta kötöttem az elsődleges kábelt,
a jobb oldalira a másikat a hosszabbítóval.
Valószínűleg igazad van, hiszen néha fel se ismeri a Windows a HDD-t.
Egyelőre nem ismerte fel
Kábelcsere: bal oldali porta kötöttem a másodlagos kábelt,
a jobb oldalira a főkábelt a hosszabbítóval.
Ezután elindult 0 byte/s
Azután 2,84 mb/s
Lassul 2,19mb/sEzután 1,68mb/s
Már csak 1,43mb/s
Lehet, hogy a kábelben van a hiba?
Régen ugyanígy működött (egy kábellel, vagy két egymás mellettivel).
Előre is köszönöm válaszod -
theboobaq
aktív tag
válasz
liksoft #17275 üzenetére
Köszi a választ.
2 HDD-m van egy amin rajta van a Win7 és egy Amit tárolásra használok. A Win7es megy folyamatosan ugye és amin tárolok csak néha nyitom meg. De amikor megnyitom ugye hallom hogy felpörög. Gondolom ez a folytatamos leállás/elindulás nem tesz jót neki. Ezért beállítottam hogy ne kapcsoljon ki soha. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
liksoft #17274 üzenetére
Lehet, hogy igazad van.Egyáltalán nem tartom kizártnak,hogy a lap mókolt valamit.
Viszont azt nem értem,hogy másik alaplappal miért nem volt jó?
Plussz próbáltam BIOS frissítést is,de nem segített.
Nem szeretnék megint abban a helyzetben lenni,hogy kipróbáljam ez megoldotta volna-e a problémát -
BK87
senior tag
válasz
liksoft #17276 üzenetére
Akkor a vinyónak semmi baja? Próbáltam a másik vinyómmmal is mindegyik kábelt, de azzal nem írt hibát. Most terveztem venni, egy WD 1,5TB EARS vinyót adattárolásra, de akkor veszek a biztonság kedvéért egy 1 terás EALX-et, amire a rendszert is felrakom az adataim mellett.
-
Imco
őstag
-
djadji
senior tag
válasz
liksoft #17138 üzenetére
Hi!
Pata-t nem cseréltem (bár van vagy 30 db), nem is értem miért.
Hjaaa... Megvan miért! Mert áttettem egy másik gépbe ahol ugyanezt csinálja. A DVD kábelére tettem az ment rajta előtte és utána is.Próbáltam úgy is hogy 32 GBre korlátoztam Jumperrel, de semmi nem változott. 32 BGnak ismerete fel a BIOS és a win is, de semmi!
UI: mellesleg a gépben enm eker működni 2 IDE egy kábelről, az alaplapon pedig csak 1 IDE van. Ezt csak ugy mondom, XP alatt ment, Win7 64 bit óta nem. Nem nóhinném hoyg ez lenne a hiba oka, a HDDt is egyedül raktam be..
-
Hadi
tag
válasz
liksoft #17125 üzenetére
Boot sorrend
Flopy
Cd
HDDMost feltettem újra a win7et. Még működik. Futtatom a HD Tune teszteket. Elötte kicseréltem a Sata kábelt és a táp kábelt is. Érdekes hogy így működik a win de ha kikapcsolom és újra be akkor nem tud bootolni. (eddig így volt) Kíváncsi vagyok így hogy kicseréltem a kábeleket változik e valami.
Eddig a HD tune sem talált hibát.
-
TZoZ
csendes tag
válasz
liksoft #17115 üzenetére
Minden ok. :/
1,Raw Read Error Rate,51,100,100,OK,00000000000D,0,Engedélyezve
2,Throughput Performance,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,25,67,66,OK,00000000275E,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000042,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,10,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,51,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
8,Seek Time Performance,15,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0000000000DC,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
11,Drive Calibration Retry Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000043,0,Engedélyezve
181,Vendor-specific,0,100,100,OK (Mindig rendben),00000000D320,0,Engedélyezve
191,G-Sense Error Rate,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
192,Power off Retract Cycle Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
194,Disk Temperature,0,64,64,OK (Mindig rendben),00240012001F,0,Engedélyezve
195,Hardware ECC Recovered,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
200,Write Error Rate,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
223,Load/Unload Retry Count,0,252,252,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
225,Load/Unload Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000043,0,Engedélyezve -
gamer13
csendes tag
válasz
liksoft #17077 üzenetére
Sajnos pont ráhibáztál, a tápegység a ludas.
Kicseréltem a tápot egy FSP bluestorm II-re és megszünt a ciripelés,
meg jobban meghallgatva tényleg a corsair táp csinálja a műsort."SZÉGYELD EL MAGADAT" CORSAIR.
Azért egy ilyen minőségi táptól nem várna ilyet az ember, igaz mások is panaszkodtak már rá a corsair tápos fórumban.
Kösz a segítséget mindenkinek, aki segített
-
gamer13
csendes tag
válasz
liksoft #17077 üzenetére
driver, OS más mint a régi gépben (jól gondoltad)
Amit most mondasz, lehet hogy van benne valami, mind a kettő alul van, közel egymáshoz.
Bár mondjuk az új konfigurácó kevesebbet fogyaszt, mint a régi, és semmi terhelésnél is van hang.
A táp egy Corsair vx450-es a régi konfigurációt simán viszi.( nincs hang)
A Másik oldalról, az új cucc hangja nagyon megjött 3Dmark06 közben és a hang is hasonlít arra ahogy az áram ívet húz.
Majd holnap kiszedem a winyót ,azt úgy is meghallgatom.köszi
-
galóca18
tag
válasz
liksoft #17024 üzenetére
Nem tudom, melyiket szeretném használni. Azt, amelyik jobban megfelel a célnak, és csak sejtem, hogy a biztosítékos lenne az, de megerősítésre várok. És a biztosíték nélküli milyen eszközök esetén előnyösebb? Nekem semmit nem mondanak az amperok és a wattok.
Én is gondoltam elosztóra, de a leírásában az áll, hogy nem szabad. Igaz, hogy az egész cucc együttvéve sincs a közelében a terhelhetősége maximumának, ezért nem értem, miért tiltják mindenképp.
Rövid alatt mit értesz? Mert van egy másfél-két méteres, bár abba is csak 3 fér, nekem meg legalább 6 kéne. Akkor talán a modem mehet a bizt. nélkülibe. Az úgyis a neteseké.És van egy 5 méteres 6 hellyel.
-
mirci18
addikt
válasz
liksoft #17010 üzenetére
Rendben akkor ehhez a vinyóhoz nem nyúlok semmiképp.
Átolvastam az általad javasolt SMART részt.
Van egy másik hibás vinyóm mint írtam utoljára azon 2300 fölötti bad sector volt.
Ezzel csak kisérletezni szeretnék hogy mennyire tudom megjavítani.Tudtok jobb bad sector javító programot a HDD regeneratornál?
Sajnos akkor ahogy látom egy út lessz ami választható.
Irány a szervíz ha az idő ott lessz és ha nem adnak helyette újat akkor venni kell egy ide csatlakozású merevlemezt dupla áron.
Egyébként szervízben azt ki tudják deríteni valahogy hogy lett e a vinyó valamilyen programmal buherálva?
-
mirci18
addikt
válasz
liksoft #17005 üzenetére
Igen tudom előző vinyómat is próbáltam vele javítani csak azon nem 4 bad sector volt hanem 2300 valahány darab.
Egyenlőre még jó mert áthelyezte a hdd sentinel a tartalék részbe de ha 2 hónap alatt ennyit romlott az állapota akkor sanszos hogy újat kell vennem ezért kérdeztem mit mondjak bent a szervízben hátha kicserélik újra mert bőven a garancia időben vagyok még.
-
galóca18
tag
válasz
liksoft #16571 üzenetére
Ezt meg majdnem elfelejtettem:
A ház előtt, a fal közelében elefántláb vastagságú elektromos kábelt fektettek le (állítólag a troli miatt), és ez sajnos 2-3 méterre esik a géptől (meg az ágyamtól is!)
Okozhat gondot vagy az új elosztóm megvédi a gépet, ha engem nem is? Hogyan ellenőrizhetem házi módszerrel biztonságosan, hogy a konnektor földelése nem sérült-e meg? Elég közel dolgoztak hozzá, remélem, nem lett baj.
-
galóca18
tag
válasz
liksoft #16571 üzenetére
Szia!
Végre vettem zavarszűrős elosztót, csak nem vagyok benne biztos, hogy mit hová kell dugni. 3-3 konnektor van rajta:
a) max. 16A, 3500W túlfesz. ellen védett, nem kapcsol le, nincs hálózati szűrő
b) max. 6,3A, 1450W túlfesz. ellen védett, a biztosítéknak köszönhetően lekapcsol túlfeszültség esetén, van hálózati szűrő.Azt írja, hogy a monitort a biztosítékkal ellátott aljzatba kell dugni, tovább nem részletezi ugyan, de én arra gondoltam, hogy a gépet is ebbe kell dugni, nem pedig abba, ami ugyan védett szintén, de nincs hozzá biztosíték és így nem kapcsol le baj esetén. Meg valószínűleg minden mást is ebbe volna érdemes. Ugye? Viszont 3-nál több holmim van: gép, monitor, hangszóró, USB hub, nyomtató, modem. Szerintem kihagytam valamit. Segítenél, hogy mit hová?
És a korábbi dilemmám is áll még:
Hogyan lehetne a legkíméletesebben átmásolni a vinyóról az adatokat? Ha egy szuszra próbálnám, hogy mielőbb elkeszüljön vagy ha néha pihentetném, hogy tudjon hűlni? Vagy egyéb? -
EkSYS
senior tag
válasz
liksoft #16959 üzenetére
de az is lehet hogy a tápod gyengélkedik. elég jellemző ha random időközönként de biztosan generálja a hibákat.
Szerintem futtathatsz teszt proggikat amik agyon és oda vissza írják a vinyódat de sokkal nem leszel előrébb ha egyszer 25%-nál fagy ki máskor meg végig megy.
Én ahogy írtam első körben is valami táp problémára gondolok. Persze ha szeretnéd meg lehet probálni hogy átteszed egy másik gépbe ezt a hdd-t és ott nyúzod. Ha nem fagy meg akkor a hdd jó.
üdv
b -
jancsiii
tag
válasz
liksoft #16939 üzenetére
Kipróbáltam az intel chipset-en és a gigabyte sata chipset-jén is. 3éve ez a lapom van soha nem adtam neki jelszót,tehát nincs. Nem noti. Az előzményekben írtam,hogy egy másik ui. seagate működik benne rendesen. Természetesen a sata-k ide módban mennek és ahci sincs bekapcsolva ,valamint. A lecsupaszított rendszerben (lap,proci,ram,vga,táp,hdd) sem találja az oprendszer ,egyik sata vezérlőn sem ezt a vinyót a másik 3-at pedig igen(egyessével próbálva). Az xp-t kivéve ,az tökéletesen kezeli.
Minden képpen a hdd szoftverére gyanakszom,amit úgy szeretnék megoldani,hogy lecserélem egy másikra. De nem találok semmit progit amivel megtudnám tenni.
Valamint dos módban sem tudom ezt a hdd-t kezelni,egyedül más hdd-re telepített oprendszerre csatlakoztatva működik kifogástalanul!
Ha nem 30 napos lenne meg 7k forint már rég kihajítottam volna.
Ez volt az utolsó,hogy ilyen vackot hoztam a portára,pedig tudtam,hogy nem kéne mert jártam már meg ilyennel.
Az ezeréves wd-im még mindig hibátlanul,csendben és jól működnek pedig már agyon torrenteztem mindet.
Mellesleg ez a probléma akkor kezdődött mikor raid 0-ból vissza lett állítva "sima" üzemmódba a 2 seagate. -
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #16940 üzenetére
új 2 gyenge szektor, és a nagyobb bajt most vettem észre. mivel halk típusró van szó, nehéz kiszúrni: terheletlenül folyamatos shake...
van vagy 3 tucat winyóm, de még 1 sem csinált ilyet. ez vaszeg valami seed szeróban ment 24/7-ben, és kifingatták.több portra rádokkoltam, nem valami rossz csatlakozás miatt csinálja, de nem.
megy vissza, vagy ha kis ráfizetéssel tudom, a megszoktt 1.5tb, 5400-as, új samura cserélem....köszi, üdv!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #16926 üzenetére
mivel ma vettem, így az előéletésről semmit nem tudok...
sentinelben látom azt, amit fent írtam. egyébként minden zöld pipa..
semmi megjegyzés nincs, hogy felpörgési, tápellástási, vagy géppel kommunikációs hiba történt volna.de most csinálok egy lemez felület újrainicializálást, hogy a hibás szektorok a tartalékterületre kerüljenek. aztán teleírom, és ha nem jelez újra hibás szektort, akkor fiók, és törlöm a forrást...
3 órája megy a teszt. kint van ugyan az asztal tetején, de csak langyos. mégha be lett volna előző életében zsúfolva valahová, akkor sem hinném, hogy főtt vona. és totál csendes. most nézem, hogy ment 315 napot. ez alatt összegyűlhetett ennyi.
a főmezőben ez áll:
"A lemez önteszt során talált 8 hibás szektort.
A lemez felületén található 8 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)."most ez konkrétan mit jelent? hogy össz 8 bibis szektor van, vagy 2*8?
két felkiáltójelet látok, itt:
1197,Current Pending Sector Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000008,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000008,0,Engedélyezve -
misi180
csendes tag
válasz
liksoft #16899 üzenetére
szia!
KOndíció:94%
Tejesítmény:100%
ezt írja ki A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
160gigás vinyó samsungAz lehet a baja hogy hogy van feloszt va : mert c-én van a windows és ott van 20giga a d-én meg 140giga tegnap előtt tetem fel és akkor vettem ezt a vinyót (használtan)mert a másik is ezt csinálta
Meg nicsn yuperolva azt baj ?
-
Heffi
őstag
-
-
zsero
aktív tag
válasz
liksoft #16849 üzenetére
Pont a Sentinelt nem néztem meg rajta. Megpróbáltam lefuttatni pár dd típusú programot, de mindegyik azt írta minden szektor olvasásakor, hogy I/O hiba. Tehát a Windows látja a merevlemezt, device managerben minden OK, még az is megjelenik hogy CR100-13-as a firmware-je, de értelmesen adatot nem sikerült kinyerni róla.
Mit értesz azalatt, hogy "fejszerelvényre integrált"? Nem csak annyi különbözhet az elektronikák között, hogy ha van remapped sector, akkor azt máshová rakják? De az max. pár szektor lehet, nem?
Egyébként itt egy scan, én mondjuk nem látok rajta semmi rosszat: http://img405.imageshack.us/img405/3637/samsunghdd.jpg
-
ro_bert17
őstag
válasz
liksoft #16842 üzenetére
Egyet értek Veled, hogy egy problémával nem kell minden topicot teleszórni feleslegesen, mert nagy valószínűséggel nem kap hamarabb választ.
De érthető is az aggodalma, hiszen egy több száz ezres gépbe vetett bizalma omlik össze ilyenkor, nem beszélve arról, ha komoly munkaanyagok kerülnek veszélybe, melynek értékéhez képest a több százezres tétel pitiáner összeg.
Egyébként a sajna hasonló cipőben járok, tán lehet ezért is vettem védelmembe. -
jancsiii
tag
válasz
liksoft #16812 üzenetére
Igen erre én is gondoltam de alaphangon,használtan is 40k, és mi lenne ha 2 hitachi sata II raid-elnék ,hagyományos hdd-t az csak 14k újonnan? Az mennyivel lenne jobb? Olvasgatom én itt a teszteket de nem sokat mondanak a grafikonok. Gyakorlatilag lehetne jelentős gyorsulást elérni az opr. betöltődési és játékok betöltési idejében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Apple Watch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest