- iPhone topik
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
daavidvhs
kezdő
-
daavidvhs
kezdő
Gyakran vásárlok használt lemezeket, most is ez történt. Előfordul hogy nem működnek, ez már nem lep meg annyira, de egy Samsung meghajtónál ezt láttam:
Ilyennel még nem találkoztam, mi okozhatta ezt? Természetesen nem mertem így kipróbálni -
daavidvhs
kezdő
válasz
CHaooSS #56440 üzenetére
Ha a meghajtó már most szektorhibákat dob, akkor azok vagy gyenge szektorok, amelyeket a HDD megpróbál javítani, vagy javíthatatlan hibás szektorok, amiket nem tud kezelni. Ha pedig a hibákat nem reallokálja automatikusan, az sajnos komolyabb probléma, például fej- vagy felülethibára utal.
A helyedben semmiképp sem használnám fontos adat tárolására, maximum valamilyen nem kritikus backup célra.
Ha a hibák nem szaporodnak tovább látványosan, még el lehet passzolni valamennyiért, de komoly összegre ne számíts – 7-8 ezer forintnál többet nem igazán ér egy ilyen állapotú HDD.
Őszintén szólva nem éri meg túl sok időt vagy energiát belefektetni. Tökéletes már nem lesz, és érdemi értéket sem fog képviselni. -
-
daavidvhs
kezdő
Valószínűleg fejhiba. Ha az adatmentés a cél akkor [link] itt az erről szóló topik. Ha nem, akkor engedd el.
-
daavidvhs
kezdő
válasz
MCGaiwer #56367 üzenetére
Azok még javíthatóak. HDSentinel-ben a Reinitalize disk surface funkcióval - vagy ha esetleg az nem menne, HDTunePro-ban erase, azon belül is zero fill funkcióval tudod javítani. (Természetesen előtte ments le minden adatot róla mert ez mindent törölni fog a lemezről. )
-
daavidvhs
kezdő
HDSentinel mit ír pontosan? Gyenge vagy hibás szektor?
-
daavidvhs
kezdő
"Szerencsére" pont aközben lett ilyen, hogy átmentettem egy másikra amik ezen voltak. Megkísérlek egy szektorjavítást, aztán ha mást nem olyat jó lesz tárolni ami nem olyan fontos. Azért ez meglepett hogy kb 2 teleírást bírt ki, szerintem ezután maradok a Seagate-nél inkább..
-
daavidvhs
kezdő
Toshiba HDD-k másoknál is problémásak egyébként? Kb 1 hónapja vettem itt egy HDWD220-at, bontatlanul, 2024. áprilisi gyártás. Ma 100-ról leesett 95-re, aztan 72-re aztán 57-re a kondiciója, pár óra alatt. Táppal nem hiszem hogy gond lenne, két ST2000DM008 fut mellette 3 éve, azok hibátlanok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Kompakt vízhűtés
- ASUS ROG Ally
- Nyaralás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Mobil flották
- Autós topik
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest