- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
daavidvhs
kezdő
-
daavidvhs
kezdő
Gyakran vásárlok használt lemezeket, most is ez történt. Előfordul hogy nem működnek, ez már nem lep meg annyira, de egy Samsung meghajtónál ezt láttam:
Ilyennel még nem találkoztam, mi okozhatta ezt? Természetesen nem mertem így kipróbálni -
daavidvhs
kezdő
válasz
CHaooSS #56440 üzenetére
Ha a meghajtó már most szektorhibákat dob, akkor azok vagy gyenge szektorok, amelyeket a HDD megpróbál javítani, vagy javíthatatlan hibás szektorok, amiket nem tud kezelni. Ha pedig a hibákat nem reallokálja automatikusan, az sajnos komolyabb probléma, például fej- vagy felülethibára utal.
A helyedben semmiképp sem használnám fontos adat tárolására, maximum valamilyen nem kritikus backup célra.
Ha a hibák nem szaporodnak tovább látványosan, még el lehet passzolni valamennyiért, de komoly összegre ne számíts – 7-8 ezer forintnál többet nem igazán ér egy ilyen állapotú HDD.
Őszintén szólva nem éri meg túl sok időt vagy energiát belefektetni. Tökéletes már nem lesz, és érdemi értéket sem fog képviselni. -
-
daavidvhs
kezdő
Valószínűleg fejhiba. Ha az adatmentés a cél akkor [link] itt az erről szóló topik. Ha nem, akkor engedd el.
-
daavidvhs
kezdő
válasz
MCGaiwer #56367 üzenetére
Azok még javíthatóak. HDSentinel-ben a Reinitalize disk surface funkcióval - vagy ha esetleg az nem menne, HDTunePro-ban erase, azon belül is zero fill funkcióval tudod javítani. (Természetesen előtte ments le minden adatot róla mert ez mindent törölni fog a lemezről. )
-
daavidvhs
kezdő
HDSentinel mit ír pontosan? Gyenge vagy hibás szektor?
-
daavidvhs
kezdő
"Szerencsére" pont aközben lett ilyen, hogy átmentettem egy másikra amik ezen voltak. Megkísérlek egy szektorjavítást, aztán ha mást nem olyat jó lesz tárolni ami nem olyan fontos. Azért ez meglepett hogy kb 2 teleírást bírt ki, szerintem ezután maradok a Seagate-nél inkább..
-
daavidvhs
kezdő
Toshiba HDD-k másoknál is problémásak egyébként? Kb 1 hónapja vettem itt egy HDWD220-at, bontatlanul, 2024. áprilisi gyártás. Ma 100-ról leesett 95-re, aztan 72-re aztán 57-re a kondiciója, pár óra alatt. Táppal nem hiszem hogy gond lenne, két ST2000DM008 fut mellette 3 éve, azok hibátlanok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest