- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
moldvan #1219 üzenetére
HI!
Kb most nekem ennyi a cuccom a mostani allapotaban, mint amenyibol Te is indulni akarsz. Nalam a hangszorok voltak a kiindulasi alap ebbol kifojjolag: bof, szoval raszanando osszeg az szuken egy par 8030a beszerzesere terjedtek ki, de mikor elmentem meghallgani /szerencsere!/ nemi nemu bajok adodtak a magasaval a tobbihez kepest, es mivel a 8040a mar darabban is boven huzos volt, inkabb a 8020a mellet dontottem, azzal a felkilatassal, hogy majd melleokok egy melyladadt egyszer. Szoval a zajkelto eszkoz mar megvolt, hallgattam is, de minidg atdugaszolni kicsit sok volt a jobol, ezert nezegettem, hogy mi lenne az udvos, es a hifi totyikba szoba kerult egy Braun cc4 /bof/ amit vegul is hagytam beken, /de multkoriban raakadtam itt erre es a fejemet fogtam a hujjesegemem ,hogy nem lattam meg idoben: bof / es vegul is egy Denon 1907-nel kotottem ki, meg is voltam legedve, mig dabadab a Hi-Fi totyikban fel nem dobta az osszehasnlitos wav-jait es annak hatasara en is el kedtem kiserletezni, es mit mult heten hosszas dugdosas utan kiderult, hogy a Genelec-jeim kepessegein a Denon bizony-bizony ront /errol most irok eloszor/, aszittem majd hjjet kapok, jo nem sokat, de akkor is:- ( /meg ha mar a tudat ojjan akkor cseszheti az ember:- (/
Szoval most esz a fen, hogy mikor a tszcse doktorandusza legkozelebb hazafele veszi az iranyt ausztraliabol, a hona ala tetetek egy adp61est. Na roviden ennyit akartam:- ) /sajna a hazai ar kicsit horror a kintihez kepest:- (/
Hangfal: Kef Q7 es utod iQ7 zenenel mindepp meger egy miset! /azaz meghallgatozast/udv
neduddki
p.s. most eppen a Honfoglalas szoll a joszagokbol:- )
-
WN31RD
addikt
válasz
moldvan #1224 üzenetére
"ennyivel szebb a sztereo?"
Ha ugyanannyi pénzből kell összerakni, akkor zenére igen. Nem mindegy, hogy két hangfal vagy öt plusz mélyláda, illetve viszonylag egyszerű sztereo erősítő vagy minden extrával felszerelt bonyolult AV erősítő.De hogy neked mennyivel szebb, azt csak akkor fogod megtudni, ha saját magad meghallgatod. (Nyugodt körülmények között, nem Media Marktban.)
-
NoName?!
csendes tag
válasz
moldvan #1219 üzenetére
A JBL E-80-asnak keveselték a mélyét asszem. Nekem egy JBL E-90 es frontom van egy denon PMA 500AE erősítővel. Van egy AVR 1507 em is házi-mozira, és bizony a kb 25 rugóval olcsóbb sztereo lenyomja a másikat zenében. Nem volt előtte komolyabb rendszerem, szal nagy tapasztalatom nincs..., de nekem nagyon bejön a JBL a gyönyörű mélyeivel. Milyen zenét hallgatsz majd vele, az sem mellékes.
-
WN31RD
addikt
válasz
moldvan #1219 üzenetére
Lehet, hogy igaza volt az emberkének, nem tudom, nem igazán vagyok otthon konkrétan a házimozi erősítőkben. Erre annyit mondhatok, hogy ha úgyis 80%-ban zenére használnád, akkor szerintem jobb választás lenne egy egyszerű sztereo rendszer. Nagyon sokba van egy AV erősítő egy hasonló hangminőségű sztereohoz képest, és a sok hangszóró is rendkívül drága mulatság. Ehhez képest véleményem szerint nem olyan szörnyen sok, amit nyújtanak. Szerintem a sokpontegyes hang inkább "látványos", mint hosszú távon kielégítő élmény, ezzel szemben zenehallgatásnál egy igazán szépen szóló sztereo nagyon kellemes élmény tud lenni.
Ha korlátlan kereted van ilyesmire, akkor nyilván összedobsz sok-sok millióért egy minden igényt kielégítő sokcsatornás rendszert, ha viszont nem ez a helyzet, akkor jól át kell gondolni, milyen kompromisszumot kötsz, mihez ragaszkodsz, miből engedsz.
Azt javaslom, ne siesd el a dolgot, hallgass meg minél több rendszert, lehetőleg nyugodt körülmények között, próbálj elvonatkoztatni a DVD divattól, és így dönts. Ez nyilván nagyon függ az igényektől, az ember hallásától és anyagi lehetőségeitől, de nekem pl. kb. 1 milla alatt eszembe nem jutna bármi másban, mint egyszerű sztereo rendszerben gondolkodni.
Szerk.: Általánosságban véleményem szerint az olcsóbb erősítővel és drágább hangfallal mindenképpen jobban jársz. A legolcsóbb kategóriát kivéve én a keret durván 2/3 - 3/4 közötti részét költeném hangfalakra, mármint kettőre.
-
Dassler
őstag
válasz
moldvan #1214 üzenetére
Nekem személy szerit a JBL ill. Dali hangja tetszett eddig a legjobban, bár én kimondottan házi-mozira keresek dobozokat. Amiket még meghallgattam: Wharfedale, KEF, SAL, azért persze messze nem rosszak, abszolúte szubjektív a véleményem. Még a hifibarlangba is elcsoszogok a közeljövőben, mert Quad. Tannoy, Mission ill. Mordaunt darabjaira is kíváncsi vagyok.
-
Skyhunter
őstag
válasz
moldvan #1211 üzenetére
Hááát...én lelkes amatőr vagyok,de ha összesen 300k-t akarsz költeni 2 front+erősítőre akkor a következő variációk lehetségesek:
1.Veszel egy Harman-Kardon 132-est (kb 65-75k) és hozzá Magnat Vintage frontokat (kb 220k)
2.Egy jobbfajta DENON 120k és + 2 db Dali Conception 180k(Nekem egy 3.vari van ((Xd)) ,egy jobb DENON és hozzá 2 db Magnat Vini,mondhatom sok hangfalam és erölködőm volt már,de ezek nagyon jól szólnak...ebben a 300k-400k árketagóriában persze)
UI: a kábelezést khagytam az árkalkulációból,ilyen jellegű hangeszközökhöz ajánlatos és illik egy 10-20k értékű madzag is.....
Remélem segítettem.
-
WN31RD
addikt
válasz
moldvan #1211 üzenetére
A nemrég már belinkelt Quad hangfalakat ajánlom neked is figyelmedbe, a 12L2 nagyjából belefér a keretedbe. Ha nem a dübörgés, falbontás a cél, hanem az, hogy szépen szóljon a zene, akkor mindenképpen érdemes őket meghallgatni.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest