- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
#09634560 #94655 üzenetére
Grat Sanci, ez már visszatérés!
Más:
Családi okokból (nem kell rosszra gondolni) határozatlan ideig (1-2 hét) szabaddá váltak az estéim. Akinek van kedve szeretettel látom, közel kész a mozim. Ha kész a csicsa majd megmutatom itt is.
Ugyanígy akinél rég vagy egyáltalán nem jártam, ráér, sőt hajlandó vendégül látni szintén kérem privatizáljon (rendszertől függetlenül). -
Cseneles
őstag
válasz
#09634560 #94474 üzenetére
Mivel nem vagy Ufo így a szemed 28 felett nem képes meglátni! max dinamikáról beszélhetünk vagy nagy késleltetés által okozott lassú képkocka érzetének esetéről...másik meg mit vesznek fel kb 60fps vagy az felett! a filmek zöme 30 alatt van! Ez olyan mint a 4K amíg nem olyan kamerával vesznek fel filmeket felesleges rá pénzt költeni ha csak nem PC-n játszol
-
eagles01
csendes tag
válasz
#09634560 #94467 üzenetére
Sony-t mint márkát bírom (függetlenül az erősítőktől), Pio-nak a neve jól cseng, a Denon-t pedig nem ismerem (lehet szégyen
) mert nem vagyok otthon az erősítőkben annyira.
Itt (USA) kb 200-250 dolcsiért árulják ezeket max 300 USD szánok rá, de ahogy lent írtam anno pénteken black friday, aznap utazom haza, úgyhogy mindenképp megérné hazahozni egyet, mert tuti féláron lesznek... (plusz kell egy bőrönd is neki)
-
geucsa
tag
válasz
#09634560 #94319 üzenetére
Sok kicsi sokra megy, de szerintem ahol nem érdemes, ott ne spóroljunk!
Márpedig itt nemigen van értelme.Hűtőn, mosógépen, ... világításon érdemes.
Amúgy 70 wattot is. Igaz, hogy rendszer szempontból nem észrevehető, de a saját pénztárcánkon igen.
Fél perc alatt kiszámolható ha pl. egy hűtő fogyaszt 70 W-tal kevesebbet az éves szinten több mint 20000 forint megtakarítást jelent. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #94266 üzenetére
Hiába magyarázkodsz, azt írtad, hogy rossz, pontatlan a hangminősége a passzív szuboknak és ez egyszerűen nem igaz! És nehogy azzal gyere, hogy a bögreszetteké vacak, mert az megint csak nem ide tartozik. Lehet aktív ugyanolyan tré, mint egy passzív, ez még véletlenül sem a meghajtás módján múlik.
Az alacsony impedanciát meg felesleges házimoziban említeni, mert ha nem használnak passzív szubokat, akkor teljesen mindegy, hány ohmosak. Azért, ha ráérsz, mutass olyat, amelyik 2 ohmos!
Autóhifiben a 12/14,4 voltos feszültség miatt használnak dupla lengőtekercses és 2 ohmos mélynyomókat, valahogyan fel kell turbózni a teljesítményt, az más tészta, ne keverjük ide! -
hétalvó
addikt
válasz
#09634560 #94266 üzenetére
épp a hétvégén volt a focal utopia sub em-ről is szó ami szintén passzív.
mondjuk, ha zenére használod, akkor nincs párja a passzív megoldásnak. gondold végig, egyforma erősítés, kábelezés, tegyük fel a hangszórók is egyező anyagból vannak. szinergia kérem szépen. van akinek ez fontos, van akinek nem
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #94262 üzenetére
Ezt írtad:
"pasziv subokról max autós berkekben van jó véleméyn, házimoziban nem játszik pontatlansága rossz hangzása és körülményes meghajtása (pl leehet hogy nem megfelelően kis illesztésű erősitőre van kötve) miatt."Így, ebben a formában nem igaz és félrevezető.
Miért kellene 1-2 ohmos impedanciájú erősítő? -
axwel18
senior tag
válasz
#09634560 #94200 üzenetére
Ezt ugye csak viccnek írtad. Azért ennyire lenézni az Obsidian hangfalszettet.... érdekes dolog hogy amikor valaki nem az itt ajnározott márkák hangfalaihoz keres kábelt akkor az olcsó gagyi is megteszi. Nem akarlak megbántani, de az Obsidian is megérdemli a jó kábeleket és meg is hálálja. Amikor Fapaci HF2-es után vissza tettem a Sinus live-ot vagy az inakustik premiumot(ami 6-700Ft) egy lapos érzéktelen torz hangot hallottam. Lehet az én fülemmel van a baj.
-
BBéci
legenda
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#09634560 #91154 üzenetére
"Emotiva a legolcsóbb előerősitő-végfok rendszer de közel 1 millió alatt nincs párja AVR-ekben"
Ne hülyéskedj már!
UMC1-UPA500-nak nincs párja 1 milla alatt?
Akkor sokunknak ilyenje lenne ... de nem ez van.
Ne vedd sértésnek, nagyon jó hogy próbálsz segíteni a fórumtársaknak, de ne vállalj magadra olyan nagy feladatot hogy mindenkit minden kategóriában tanáccsal látsz el.
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #90949 üzenetére
Eltax helyett erre a Heco szettre gyüjtenék,nemrég került fel.
-
dethroner
veterán
válasz
#09634560 #90022 üzenetére
Hú, eddig csak alapszinten foglalkoztam a témával, vagyis torrentről igyekeztem olyan iso fájlokat leszedni aminek a leírásában 5.1, vagy még inkább dts szerepelt, aztán élveztem a hangzást.
Viszont ezt nagyon nem értem: mit ir ki a "házimozid" dvd vs. tévé forrásról
Mit értesz ez alatt? Ha olyan filmet játszok le, aminek DD a hangja akkor ott a két összefordított D a kijelzőn, ha dts akkor azt írja ki. Ikonokat nem tudom hol gondolod, nem látok ilyet.
Lehet vettem 4 ezerért egy felesleges optikai kábelt, mert ugyanúgy csak 2.0 lesz a hangzás, mintha sima rca-val kötöttem volna a tévére a rendszert? -
mettek
addikt
válasz
#09634560 #89812 üzenetére
köszönöm, már beüzleteltem. Remélem ugrás lesz némiképp a denonhoz képest. De ha csak azt nézem, hogy hdmi, DTS HD, már akkor megérte. Ha valakit érdekel mit produkál majd lektorokkal, írjon.
Ehhez kapcsolódóan még egy kérdésem lenne. Most hogy hdmi-vel megy majd a hang is, tudom hogy valami minőségibb kábel kell. A jó minőségű hdmi elsősorban a mediaplayer és az erősítő közé kell vagy az erősítő és tv közé is valami hasonló? Én úgy gondolom perpill hogy kimenetre elég egy átlagos mert az csak képet visz.
-
Goyee
tag
válasz
#09634560 #89515 üzenetére
Akkor ha Neked lenne rá 200k-d, újat szeretnél és ár/értékben a legjobbat szeretnéd venni, akkor mit vennél?
De na azt mondd, hogy semmit!
Azért gondolom, hogy ez a Denon AVR-X500 + Proson Event 5.1-es szett lenyomja ezeket a kompakt házimozikat, melyek közül valamelyik 140-150k. (ezért is gondoltam, hogy inkább költök rá egy kicsit többet) -
kickboxko
tag
válasz
#09634560 #89036 üzenetére
Rendben,és köszönöm is a tanácsod.
"Ismeretlenként" ebben a szekcióban nem tudtam alapból belőni mi mennyit ér igazából csak hallom mindenhonnan hogy milyen jó egy 5.1 es rendszer például filmnézéshez és mekkora *élményt* ad hangsúlyozom a 2.1 hez képest mérve.Nem tudom ez a valóságban hogy is van ebben a témában.Most jelenleg egy Labtec 2.1 van a szobában ami tökéletesen alkalmas zenehallgatásra filmezésre, mit gondolsz mekkora előrelépés lenne ehhez képest egy 5.1 es kompakt rendszer ?
Mert ha semennyire akkor inkább gyüjtök rá kicsit- közepesen tovább. -
-
válasz
#09634560 #89044 üzenetére
Meglestem a linkelt erőt, az az 1 gond van vele, hogy nem kicsit lőné túl a keretem
Pedig szimpatikus darab lenneEsetleg valami alternatíva a Jamo -ra ha nem találok?
Sajnos erővel együtt sem tudom nagyon 120 fölé tornászni a keretet.
(most számolgattam át a költségvetést miközben az Onkyo erőre csorgattam a nyálam)
Tisztában vagyok vele h. csodát nem kell ennyitől várni. Viszont ha már rászánom magam nem szeretnék hülyeséget megvenni.
A Jamot azért néztem mert designban tetszene, és azért a nagyon csodás műanyaghoz képest csak jobb tán' -
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #88946 üzenetére
Minek, a mostanid helyére?
Szép ára volt még 2011-ben: 410k az egyik üzletben!
Szolgáltatásban már nem veszi fel a versenyt sajnos, de amit valós hangban tudhat, elhiszem neked, ha azt mondod brutál!Közben olvastam egy tesztet a Panáról.
Nem tudom mennyire megbízható az oldal, de nagyon jókat írnak róla:The SC-BTT505 achieves the best sound quality we’ve heard from a Panasonic system since the flagship SC-BTT590 system it launched in 2012. It delivers an unusually clean and composed sound that doesn’t distort when you crank the volume up, but does so without compromising on scale, dynamics or attack.
Crisp, attacking mids and highs are responsible for the system’s dynamic character and ensure a pleasing level of detail. The puff of dirt that falls after each explosion is pin-sharp.
We’re also impressed by the system’s surround performance, with swift steering and accurate placement. As for 3D Cinema Surround, we often take such processing with a pinch of salt but here it lends extra fullness and height to the soundstage.
The SC-BTT505 backs up its superb sonic performance with jaw-dropping pictures
Should I buy the Panasonic SC-BTT505?
The sound quality of most all-in-one systems is nothing to write home about, so it’s worth celebrating when we find one that delivers the goods – and the SC-BTT505 certainly does that.Its sound is detailed, dynamic and powerful, but most importantly it sidesteps all-too-common flaws like brashness and boomy bass. That’s all thanks to its new subwoofer and speakers, which take a more serious approach with their two-way design, removable grilles and binding posts.
Nem akarok senkit meggyőzni (meg nem is tudnék), mert azért a cikk írója is hozzáteszi, hogy természetesen nem ér fel a külön összerakott erősítős megoldásokkal (amik ehhez mérten drágábbak is), de mindenképp bizakodást keltők Norbiék otthoni bögrerendszeréhez képest.
-
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #88937 üzenetére
Hát akkor most sikerült összezavarni rendesen
3 ember le, 3 ember meg rábeszél?Pedig egy kicsit már beleéltem magam kompaktabb mérete, szolgáltatásai, kinézete, a márkahűség és az ára miatt a Panába.
Mondjuk olcsóbb is 50k-val és még bd lejátszó is van hozzá, nyilván ez hangzásbeli tudásban valahol kijön a Denon/Boston sett javára. Illetve gondolom az a lejátszóval egybeépített erősítő nemcsak tudásban, hardverben nincs ott, de abban az esetben csak a hozzá kapott falakat lehet rákötni gondolom...
Amúgy ár/érték arányban lehet, hogy az is jó, csak van-e olyan, aki hallotta már ezt élőben szólni...Mindenesetre ma elmegyek edigitalba, megnézem, hátha ki van állítva.
Amúgy a Denon erősítő, amire írod, hogy szerinted nem gyenge, csak alsókat. (persze ára alapján látszik is, még meg is lepődtem, hogy ehhez képest ennyi felsőbb régióban induló szolgáltatást tud már) az is szimpatikus nekem, meg az ára is, csak ha érvényesítem a hsz összefoglalótokban írtakat (amit elvileg idén is update-elteltetek és azt mondjátok, hogy a dobozok ára legyen az erősítő minimum 2x-ese, különben csalódás lesz), akkor kb. 300k-t kéne otthagynom vagy még többet. Bocs, jó nagy összetett mondat lett
Szóval ha itt sem igaz ez, ahogy a szobaméretben sem volt végül ökölszabály, akkor oké lehet, pedig a hangfalszettet senki nem fikázta, pedig alig valamivel drágább az erősítőtől. -
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #88914 üzenetére
Szia,
Ennek az erejét/tudását kevesellték a kollégák.
Tökéletes lenne a tudását tekintve. A hangzás már más világ, azt csak remélni tudom, hogy megüti azt a szintet, amit én elvárok (nálatok valszeg már kérdéses lenne, de "fogyatékosságom" a szerencsém: én nem hallgattam annyit ilyen rendszereket, mint Ti, így az elvárás sincs ott valszeg.
)
Nem képzelek bele annyit, de a watt elsősorban a hangerőért felel, nem? A minőségért már számos egyéb finom részlet felel, amiket a legtöbb oldalon nem is taglalnak megfelelően, többek közt ezért kell meghallgatni őket, gondolom. Sajnos ezt viszont nem hiszem, hogy meg fogom tudni hallgatni bárhol, hacsak nincs kiállítva edigitalba. Max az maradna, hogy otthon próba és ha nem jó, akkor még gyorsba vissza...
...látom bemenettel is el van jól látva...
Itt azt érted, hogy elég hdmi, usb, stb? Fejben nekem még nem állt össze, hogy hogyan fogom összekötni, mit hova, stb...A szett ára 180k edigitalnál.
Köszi!
-
B.attila
tag
válasz
#09634560 #88907 üzenetére
ez van most:
FRONT: Trinagle Antal 202
CENTER: Triangle Sextan 202
SORRUND: Triangle Comete 202 Ezt nagy nehezen sikerült beszereznem Franciaországból Használtan
és addig addig ügyeskedtem míg végül két párat vettem (Triangle Comete 202)-bólA/V: Pionner VSX-921 (egyenlőre)
-
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #88842 üzenetére
A Denon link már rég túllépett a 4 generáción (az utolsó 4 generációs a 4310/4810 sorozat volt), most a Denon Link HD-t használják, ahol minden adat HDMI-n megy, és a Denon Link-nek nevezett coax kivezetést csak az órajel szinkronhoz használják:
"Ez azt sugallná hogy teljesen mindegy hogy OPPO-t vagy LG-t veszek az előbbi árának huszadáért, csak HDMI kábel legyen jobb."
És ki/mi garanlja, hogy az olcsó lejátszó valóban bitperfekt jelet ad ki bitstream beállításnál? Semmi -
enricotoxic
tag
válasz
#09634560 #88842 üzenetére
Denon 3800 blu ray-re gondoltam. Már annyi lejátszóra mondták nekem, hogy ez tényleg nagyon jó S/PDIF-en. Én is vettem 2000-ben negyed millióért DVD lejátszót, hogy ez már annyira... és szar volt, de nem volt jobb hangú amiket próbáltam abban az ársávban. Olvastam, hogy a régi LD playerek milyen jó hangú lejátszók voltak, mert mechanikailag sokkal komolyabban meg vannak építve a jóval nagyobb és nehezebb lemez miatt. A Theta is átcsomagolt régen egy Philips LD-t módosítás nélkül (ahogy a Lexicon is egy Oppo DVD vagy BD-t). Elővettem a régi tesztgyőztes lejátszót a DAC-ra kötve botrányosan igénytelen hang jött ki. LX71 is egy igazi betegágy hang volt a tuning előtt, de nem volt jó áron CA, nemhogy Oppo. Bár nem tudom azoknak milyen a hangja.
Szinte borítékolni tudom, hogy a coax kimenete a Pana DMR65-nek, Pana S75 nem jó. Az általam próbált DVD/BD lejátszók hangja meg sem közelítette egy audiophile CD játszó hangját. Hiába voltak drágák, magasabb mintavétel, nagyobb bitmélység.
(#88841) BBéci
Nagy kár.
-
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #88835 üzenetére
Ezt a link-es dolgot még nem hallottam, érdekes.
Az elmélkedést én azzal egészíteném ki Robi-k szavaival élve:
Ha az LG (olcsó) lejátszó valóban képes bithiba mentes jelet előállítani és ezt veszteség nélkül tudjuk továbbítani az erősítőbe, akkor nem lesz különbség!
A mondat első részében mindenki biztos?
mármint, hogy a filléres lejátszó bithibamentes jelet produkál?
Szerintem ez a probléma fő forrása
-
enricotoxic
tag
válasz
#09634560 #88831 üzenetére
Nem ócsárolni akarom a berendezésed, de ezeknek a készülékeknek az S/PDIF kimenete nagyon vacak. Lehet, hogy az eggyel kisebb Denon BD-t hallottam, de annak a hangja a coaxon élettelen és mű volt. HDMI-n nem volt alkalmam kipróbálni, ezért erről nem tudok nyilatkozni.
Remélem elhiszed, hogy nem kötekedni akarok.
-
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #88827 üzenetére
Bitstream - azaz a kiolvasott hangsáv változatlan formában való továbbküldése - kizárólagosan csak HDMI-nél van.
S/PDIf (coax, optika) esetében - nem keverendő össze az I2S-sel - feltétlenül van konvertálás.(#88828) enricotoxic
"Bitstream beállítása esetén a két készülék között akkor a 800 forintos HDMI és az Audioquest Diamond ugyan azt a minőséget fogja prezentálni?" - HA NINCS jel (bit) veszteség. A HDMI nem egy veszteségmentes jelátviteli mód (nincs ellenőrizve. hogy a vevő oldali készülék hibátlanul kapta-e meg a küldött adatokat), tehát gyenge kábel esetében pl. egy magas bitrátájú (pl. LPCM, DTS HD-MA, TrueHD) hangsávnál nagyobb lesz a jelveszteségből adódó bithiba, mint egy jó minőségű kábelnél (személyes tapasztalataim is alátámasztják, de ez műszerrel - jó minőségű rögzítős digitális scóp - is mérhető). -
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #88803 üzenetére
De minek kell nekem ez a DAC pontosan?
Ha jól értem eme számomra késő esti órán, akkor erre gondolsz, hogy nem éri meg a felárát.
Pedig simán elhittem volna, meg az MM-ben is a "szaki" azt mondta, hogy az már mérete ellenére kb tudja egy közepes nagyhangfal szintjét.
És akkor erre mondod, hogy ezt már vennéd. Tudásban ott van, ahol a H/K, csak a nevet nem kell annyira megfizetni?Esetleg tudsz ajánlani valami helyet, ami erre szakosodott és meg lehet hallgatni jópár rendszert élőben? Vagy ezeket te hallgattad és azért nem ajánlod, vagy a paraméterei alapján mondtad?
Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
#09634560 #88680 üzenetére
Na ez egy kicsit magas...
A DAC az az erősítő? Tévé felől jövő digitális jelet analóggá alakítja a hangfalak számára?
És azt mondod, hogy Yamahát vagy Boston acoustikot választanál ebből és hozzá vennél valamilyen 2.1-es kisdobozokat?Vagy Onkyo-denon egydobozos..
Egydobozos alatt egybedobozoltat értesz? Mert amiket írsz Onkyo 4505 vagy 5505 egybeszettek, de 5.1, amit lényegében épp kizártunk vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Szólánc.
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest