- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #100362 üzenetére
A linkelt diplomamunkával az elméleti rész, ami most szükséges, érdekes a felmerülő kérdésekhez. Maga a termék megítélése más téma.
Human Audio is tartott kiselőadást hasonló témában, azt az anyagot nem tudom hol lehet elérni. Ilyen marketing jellegű interjút, blogbejegyzéseket nem mindenki fogad el hiteles forrásnak, még akkor sem, ha egyébként igaz a tartalma. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #100352 üzenetére
NAS ?
Nagyon nem.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
bajnokpityu #100342 üzenetére
Az upsampling nem a CD olvasásának módja, hanem a kiolvasott adat manipulációja, az, hogy beleteszik az olvasóba és úgy adják el a népnek, mint egy jobb olvasó, csak táplálja a minőségi CD olvasás mítoszát.
Utánaolvastam mert annyira bizonygattátok, hogy felmerült bennem, hogy talán rosszul emlékszem a tanulmányaimra, de nem találtam meglepő információkat. Ez az analóg-digitális keveredés többször előjött ma a beszélgetésben. Persze hogy a fizikai réteg analóg, valójában nincs is olyan, hogy digitális jel. Attól lesz digitális, hogy úgy értelmezzük.
Ha egy papírra, ami nagyon analóg kézírással felírom, ami szintén nagyon analóg azt a digitális információt hogy "EGY NULL NULL EGY" (ami akár lehet Bethoven 9. szimfóniájának első négy bitje) akkor azt a digitális információt az analóg adathordozóról az emberek nagy része helyesen fogja leolvasni. És ugyanígy olvassa ki az analóg CD-re rögzített analóg jelekből a digitális információt az én gagyi kis DVD olvasóm. Közben van moduláció, meg hibajavítás, meg mindenféle, de a vége ugyanaz. Helyes digitális információ, ezért használták a CD-t biztonsági mentésre, mert bíztak benne, hogy amit egyszer valaki ráírt, pontosan azt fogja tudni kiolvasni.
-
zolem
aktív tag
válasz
bajnokpityu #100352 üzenetére
irigyellek. Nekem még semmim sincs. azért (is)vagyok itt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #100348 üzenetére
Megvan. Sajnos. Én lennék a legboldogabb, ha mellőzhetném azt a bazinagy switchet és kicserélhetném egy kisebbre. De egyelőre nincs jobb (hangú) alternatíva.
-
zolem
aktív tag
válasz
bajnokpityu #100348 üzenetére
Biztos a hálózat a tettes. Mérget rá !
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #100223 üzenetére
Köszi, körbejárom.
-
whatnot
őstag
válasz
bajnokpityu #100223 üzenetére
Mennyibe jön ki egy ilyen egyébként?
Meg részemről van-e értelme, ha a pc-met egyébként is rákötöm a gépre?
Jelenlegi konfigom:
AMD X4 955BE
Asus R7 260x 2GB
Na mondjuk ramban le vagyok maradva: 1333MHz, abból viszont van 16GB(Bár most nézem, hogy azóta állítólag 1600at is tud, ami meglep.)
Táp az egy Corsair VX450.
Alaplap egy Gigabyte GA-MA770T UD3Egyébként ha a PC-be szeretnék BD olvasót, melyiket érdemes?
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #100197 üzenetére
Mit jelent a jobban sikerült? Milyen komponenseket tartalmaz? Tudsz példát mondani? Házi összeszerelés, vagy márka?
-
xtremetuning
addikt
válasz
Halkan mondom : kevés is. És kivételesen én is azt mondom, nem ér annyit, amennyit elkérnek érte.
-
törölt tag
válasz
Emlékeim szerint egyszer már linkeltem egy tartalmas 5 oldalnyi képekkel illusztrált tesztet,
Reference Audiocom (2 499 €), Signature Audiocom (3 549 €), érdemes 1x átrágni mit tuningoltak és hogyan, és miként jelenik meg végeredményként. 2x árkülönbség nem tűnik indokoltnak, bár ez igény kérdése is lehet. -
robi-k
őstag
válasz
+ (#100195) BBéci
Láttam (megfordult nálam) már az Audiocom-os OPPO 105D is
Nagyon jó kis gép, de még bőven hagytak benne fejleszteni valót.
Én most (már nagyon) várom, hogy megöljön a 103-hoz megrendelt Crystek kvarc oszcillátorokat tartalmazó speciális reclock tuning kártya, amelyben van AES/EBU full balansz kimenet is. Utána már csak keresni kell egy jó AES/EBU bemenettel rendelkező DAC-ot (vagy esetleg építeni egyet). -
válasz
bajnokpityu #100194 üzenetére
"nekem valahogy olyankor jön inkább elő az mp3 viszketésem,amikor nem is figyelek a zenére."
A te rendszereden el is tudom képzelni.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #100078 üzenetére
Köszi! Alap Rean dugókkal hallgattad?
Szerintem is bele kell férnie a napi 10 stream, octogon, netdepo, kácsa link közé
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #100094 üzenetére
Ilyen hifi grade 6mm2 kábel nem volt még, amikor én kértem próba darabokat, így nem ismerem, csak ezért kérdem, hogy máshoz hasonlítottad-e márkán belül. Mondjuk elég széles a paletta, lehet miből válogatni, egyik kábelnek sem vészes az ára.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #100075 üzenetére
a Van Damme jó kábel lehet, nézegettem régen, de nem mertem bepróbálni. Minden tisztelem, hogy Te igen. Bátor, de hát, ha jó, hagy szóljon
jó kis érett réz "nincs" is annál jobb
A zenészek nagyon szeretik, gitáros fórumokon nagyon ajánlott, vagy inkább az egyik kedvenc. klotz fölé teszik jóval. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #100080 üzenetére
Tisztességes minőségű ipari kábeleket gyárt a Van Damme, én is ennek a gyártónak a termékeit használom, amióta elegem lett a kábelcserélgetésből. Lehet már írtam is korábban.
Tour Grade fekete hangfalkábeleket próbáltad vagy az ezüstözött IC-t? -
Tamoo
nagyúr
válasz
-
dunkel
őstag
válasz
Hol érhető el a forgalmazó? Melyik IC vált be?
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #99711 üzenetére
Nem is ajánlottam,csak az árakat hasonlítottam.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #99703 üzenetére
Jól írod.. Se mely se magas lomha testetlen, magas hangerőn sincs javulás... Nem fog kábel segíteni rajta... Erősítő többet tudna.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #99550 üzenetére
????
"mennyiségi igény nem csak a minőség függvénye" - ezt vedd át még egyszer.
75dB az 75dB. Minden más melléduma.
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #99358 üzenetére
Hasonlóképpen Bechmark DAC - HD600 láncon nem tudtam egyértelműen megkülönböztetni.
Nemsokára az összeállt zene rendszeremen is tesztelek.
Az már nagyon kijön, ha gyengébb mp3 szól, de jó minőségűből - jó minőségűre konvertált zenével lehet gondban leszek -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #99360 üzenetére
Nem alapom van, hanem premium.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #99358 üzenetére
" hogy elviselem a hangminőséget."
Azért ez erős túlzás... mintha annyira gané lenni a minősége?
Én is arról hallgatok zenéket egyébként.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #99352 üzenetére
Azokat az apró finomságokat, részleteket hiányolom, amiért érdemes zenét hallgatni, amiért érdemes drága készülékeket, kábeleket egyebeket összevásárolni. Gondolom a dinamikát nem is kell említenem.
Egyre többen állnak át CD minőségről, FLAC-ról DSD-re, tehát a jobb hangminőség felé veszik az irányt, nem visszafelé lépkednek.
Akinek jobban tetszik az MP3, hallgasson azt. Fogy a Kőbányai Világos és a sok gagyi LCD TV is. No meg a bögreszettek. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #99039 üzenetére
Értem, és 100% osztom is a véleményedet. A korábbi dobozaim közelébe sem mentek a mostaniaknak. Az építőnél van egy kombi rendszer (2 db 300-as mély + OEM 175-tös csatornánként), na annak nem semmi a hangja:
(#99040) mp54
Sajnos nem volt jobb helye a TV-nek (el kell, hogy férjen alatta a center), de a valóságban korántsem ilyen magas, mint amit a kép visszaad. Van szőnyeg (kicsit hátrébb a szoba belsejébe), bár a sub alá nem ártana egy kicsike vastagabb szőrű szőnyeg. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #99022 üzenetére
Khm, ennek igazából mi értelme?
A többutas rendszernél - szvsz - pont az a cél, hogy minél nagyobb frekvenciatartományt fedjenek le, megfelelő összhangfal karakterisztikával párosítva. Ezt mesterségesen lekorlátozni egy széles sávú frekvenciatartományára nem biztos,hogy célravezető. -
gabo01
őstag
válasz
bajnokpityu #98751 üzenetére
Szia Pityu!
Én sem gondolom, hogy megér ennyit a dolog csak az a kérdés, hogy az ilyen hd hangformátumú BD rip-ek hogy szólalnak meg optikán keresztül a pio-n??? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #98628 üzenetére
Van erről a témakörről egy markáns véleményem, de kitiltanának, ha bővebben kifejteném.
-
válasz
bajnokpityu #98628 üzenetére
"nem igazán értem ezt a mozi vs zenét.. ha valami valósághű, akkor az tök mindegy, h zenén vagy mozin teszi..."
Hasonlót akartam írni pár napja is arra, hogy:
"Onkyo mozis karakter.......... lehet hallgatni zenét vele de elken, részlettelen."
Nekem is fontosabb a zene hangminősége mint a filmé, de ha filmnél elken és részlettelen, az is szar.Meg igazából azt sem értem, hogy mi az, hogy ütős-mozis karakter, amit itt lépten-nyomon olvasok. Valahogy az az érzésem van ettől az "ütős" meg "mozis" szótól, hogy agresszívan túlzásba viszi a dinamikát, és az nemigen lehet kiegyensúlyozott hangzás.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #98526 üzenetére
Ahogy mondjátok, pont a tétel kérdése van napirenden a helyiség méretéhez, elhelyezéshez viszonyítva. Ne essünk a ló túloldalára ... esetleg kombinálva flotex parafával.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #98357 üzenetére
Attól függ mit ért kemény alatt.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #97822 üzenetére
Csak kíváncsiságból: Melyik mozivas éri el visszacsatolással,vagy bármivel?Nem sok van..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #97453 üzenetére
mondom ezt, akinek elég sarkos a véleménye csomó dologban, de hidd el, többször törlöm a HSZt,mint leokézom
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #97450 üzenetére
Ott az oldalfal rezonál, nem a levegő a dobozban.
És azt állítod, hogy nem színez?
Vagy nem állítod? Mert akkor hangszer.
Ha odateszed a mikrofont a hangszóró elé, majd a cső elé, akkor kijön, hogy nem a hangszórót hangolja, az hasonlóan viselkedik mindkét dobozban. Nyilván a levegő rugalmassága csökken valamelyest azzal, hogy megnyitod a dobozt egy kicsit.
A tölcsér megint más, az akusztikus impedanciát illeszt, teljesen másként működik.
Amúgy szerintem is az impulzusátvitel a legfontosabb egy mélynyomónál, vagyis a megfogottság.itt egyébként nem megy olyan szinten a társalgás,mint a dacos topicban 2 éve. itt el van ám nézve a pontatlan fogalmazás.
Ja!Mire írod amúgy? Nekem az a bajom a pontatlansággal, hogy félreértés van belőle. Legjobb úgy félreérteni egymást, hogy egyikünk sem tud róla. Tudod, "félszavakból is értjük egymást"; ketten kétféle képpen is!
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #97431 üzenetére
Hát igen,meg sz@r a kép is szerintem,de ezt ne nekem írd..
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #97375 üzenetére
Az valóban, de próbáltam egy Real Cable IC-t annak a magasaival semmi bajom nem volt. Az árával sokkal nagyobb
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #97375 üzenetére
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #97368 üzenetére
Ráadásul a szín is amit preferalok, center es frontok a fekete szürke, sorroundok meg fehér...
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #97296 üzenetére
Azt nem tudhatjuk.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #97198 üzenetére
Nem csoda.... lineáris táppal soha nem fogod elérni azt a stabilitást amit a SMPS-ok tudnak.... a méret és a hatásfok csak bónusz.... ahogy gyorsulnak a félvezetők, és megy felfelé a kapcsolási frekvencia, úgy a kapcsoló üzemből eredő akusztikus és elektronikus "zaj" a hallható tartomány fölé tolódik, és egyre könnyebb szűrni/árnyékolni is.... szóval az audiotechnikában a jövő a kapcsoló üzemé.....ahogy szerintem hasonló okoból a végfok kialakításoké is. (majd....
)
Sanci: A transzformátor teljesítménye független a vaskeresztmetszettől, az csak az induktivitásnál tervezési feltétel.... A vasmag méretét az határozza meg, hogy mekkora az a toroid, vagy E mag, amire ráfér a szükséges huzalátmérőjű és menetszámú primer és szekunder tekercs...... ( mivel a terhelt szekunder tekercs ellenkező irányban mágnesez)
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #97198 üzenetére
Regebben jo 10 eve sokat foglalkoztam az erositokkel, epitgettem is. Akkor meg az volt a trend hogy kapcs. uzemu az nem erre valo. Engem most ez elegge meglepett
De amint latom oket is
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #97190 üzenetére
Meg a Halcronak....
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #97190 üzenetére
Melyik tipus?
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #97173 üzenetére
De Pre-outra folyamatosan kiadja a jelet vagy azt is kapcsolni kell menüből valahogy?
4308ban hogy van?
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #97173 üzenetére
Pont így gondoltam.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #97039 üzenetére
Aha, de azért nehéz elképzelni h., a WB bishop-ot úgy hajtsa meg h., leesik az ember feje.
Ezt a m8 megteszi. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #97033 üzenetére
Hogy pontosítsunk sztereó de hídba köthető.
MODELL 525
Kimenő teljesítmény (sztereó) 250 watt @ 8 ohm / 500 watt @ 4 ohm
Kimenő teljesítmény (Bridge-kötve Load) 950 watt @ 8 Ohm BTL
Ezt ugyan úgy kétkedve fogadom, főleg h., a support oldalon nem találok róla manuált. -
válasz
bajnokpityu #97012 üzenetére
"tudtad, h én is hangosítottam alapszinten jazz, és rock koncerteket?"
Nem tudtam, nem rólad szólt!
De nem az első, aki hangosítási múltját használja érvként és amiatt osztja az észt. Nekem is vannak hangosító ismerőseim, de nekik nem sok közük van a fejlett házimozi témájához, tehát nem automatikus a hozzáértés csak azért, mert valaki rendezvényeket hangosított. Pincér ismerőseim is vannak, akik kitűnő borokat szolgálnak fel, attól függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy az ő tanácsaikat kérem ki a borkészítés, gasztronómiai borválasztás vagy borkultúra témakörében.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #97006 üzenetére
Ez alapján biztosan: 120V/13A
pityu: melyik hozzá szólásra gondoltál (pio LX 76 ?) mert ha 920-ra akkor a maga kategóriájában sz.tem semmi gond nincsen vele.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #96854 üzenetére
Sok mindent megértek, de egyelőre az a véleményem, hogy HTPC nem, nem és nem! Ha csak azzal tudnék filmeket lejátszani, akkor inkább beszereznék optikai adathordozókat, akár DVD-t, vagy kizárólag tévéadásokat néznék. Ez halálosan komoly!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #96854 üzenetére
Erre adott ellentétes példát is.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #96597 üzenetére
A szokásos: Norma IPA-140, ami pár hete megint nálam van éppen a kábelek tesztelése miatt.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #96626 üzenetére
szerintem még az ssp220 se az, nehéz eset ez házimozin...
mert ugye kell sok rca bemenet és kell rca pre-out is
hogy hoznád össze?
talán a denon pro audio-s procinak van esélye. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #96597 üzenetére
Forras oldalon se szep, se vegfokon. Viszont orommel hallom, hogy van ahol ertelmesen oldjak meg.
Visszaterve xlr vs rca.
Tesztelgettuk. Furu fa220 egyforma hosszban. Furu rodium xlr es rca rateve. Tenyleg jobb az xlr, de azert eg es fold nem volt. Viszont melykezelesben dobbenetes a kulonbseg. Persze egyertelmu xlr foleny, de az xpa-n, ha tenyleg ott az aramkor az rcak mogott lehet nem jonne ez ennyire ki.Jelszintekre. Autohifi. Mennyin is mennek az rcak? Van ott negy volt is, talan manapsag mar tobb is.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #96561 üzenetére
Csak a fele vegfokot "leteszed foldre"...
Nem a bemenojel nagysagaval van a gond.
Ebben van egy ki szerintem velemeny is.
Mert ugye szimmetrikusban minden duplan van megepitve. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #96563 üzenetére
Hmm, ha ennyire nagy a baj, akkor valóban veszett fejsze nyele az egész...
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #96561 üzenetére
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #96532 üzenetére
tudod ezen én is ki voltam borulva, végül megtaláltam a választ.
a prociban belül végig megy az rca, majd a végén átalakítja XLR-re egy panel. ennek mi értelme?!
egyszerűen sokkal dinamikusabban szól még így is xlr-ről, de ez csak amiatt van, mert a végfok full szimmetrikus. bekötjük rca-val akkor ugye gnd összeköt hideg pont és máris érthető, hova tűnt a dinamikánk, kb a végfok felét ki is lőttük. sima végfoknál tényleg nem sok értelme van.azért az a közös test kifelé szép megoldás, autóhifi végfokoknál szokás ez
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #96556 üzenetére
Ennek a kis SunFire-nek elég komolynak néz ki a bele.... HMMM.... és ez is XLR....
Jók ezek? Én nem is ismerem a márkát...
Most nézem..2700Wrms....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #96532 üzenetére
Azért az erősen sanszos, hogy a szub valódi szimmetrikus hídkapcsolású, legalább is 1000W-os végfokot sokkal könnyebb úgy csinálni, annyira csak nem lámák, ezért is nem értem miért ritka az XLR a szubokon, mondjuk nekem a Tannoy TS is XLR-en megy....
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #96518 üzenetére
Melyik Emotiva a kamu szimmetrikus ?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #96498 üzenetére
Most töröm a fejem, hogy milyen kábel illene az új hangfalaimhoz
Jelenleg Western Electric kábeleket használtam a frontokhoz.Nem rosszak, de az alcsony tartományban nem remekelnek.
Esetleg egy Rocket 33, vagy Inakustik Referenz LS-1002?(#96500) devil-k
Köszi -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #96491 üzenetére
Na inenntől bővebben: mi nálad jelenleg a top10?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #96491 üzenetére
Köszi.
Te mit vennél 10 méternyit 50 ezerből? -
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #96281 üzenetére
(#96281) bajnokpityu
Ne már!Ez ennyire tuti?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #96304 üzenetére
Még az sem. A hazai forgalmazó adta a vetítők mellé, valami OEM gyártó terméke. Nem került mindegyikre SIM2 matrica, a nálam lévőn sincs. De a minősége rendben van, felveszi a versenyt a 250-300000 forintosokkal.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #96277 üzenetére
Miből megállapítható, hogy eredeti-e vagy utángyártott a GV? Importőr azt adja, amit rendelsz, vagy ez is lutri?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #96277 üzenetére
Akkor gyakorlatilag most nincs értelmes motoros vászon abban az árkategóriában, ami elég szomorú. Nehezebb lett vásznat venni, mint projit. Ami most kapható helyette, valóban inkább ne.... Jó minőségű fix vászon viszont elérhető ennyiből, de azt legtöbben sajna nem tudják megoldani.
-
Cseneles
őstag
válasz
bajnokpityu #96219 üzenetére
Lehetséges, én nem hallottam bi-wire kábelt 2 végfokkal, amit viszont igen az egy Onkyo TX-NR809 és egy Wharfedale diamond 9.5 volt és igen kellemesen szólt, dinamikus és pontos!
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #96208 üzenetére
Biwire-ben én úgy látom a logikát valamelyest, hogy a jumper kihagyásával mehet a bekötés, így azt kikerülve jobb lehet a hang. Ill. a nagyobb keresztmetszet miatt több energia jut át azonos idő alatt.
Csak van ahol ez segít, van ahol meg nem. Láncfüggő.
-
Cseneles
őstag
válasz
bajnokpityu #96208 üzenetére
Hallható a kábel keresztmetszet által, dinamikusabbnak érezheted egy szűkebb után, még esetleg egy kicsi késés elő fordulhat a magas tartományban ami pontatlanná teszi az egészet van akinek ez is imponal
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #96185 üzenetére
Te is komálod Scarlettet?
Szerintem még mindig a szigetben volt a legdögösebb.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #96185 üzenetére
Képi / hangi teszt miatt, vagy tetszett a film?
Szerintem értékelhetetlen.
Csakúgy, mint a Tini Nindzsa.
Rock Herkules se váltja meg a világot, Galaxys Őrzőin jókat mulattam, bár a BD változat kicsinálta a Popit tekerésnél, track váltásnál.
Predestination meg csak egyszerűen beteg volt -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #96120 üzenetére
Köszi a választ!
Gondoltam, hogy nem olcsó különböző erősítőkkel és kábelezéssel. Ezért érdeklődtem csak elméleti síkon.
Ha mégis biamp-ra adnám a fejem (jelenleg szigorúan elmélet), akkor evidens lenne ugyan az ugyan olyan erősítő és ugyan olyan kábelek, de mivel más tészta a két tartomány erősítése, ezért jött az ötlet, hogy lehetséges-e különbözőkkel próbálkozni. És úgy látom más is ment ilyen irányba és munkával ez is lehet jó.Aktív sugárzóban is gondolkodom néha, csak nem gyáriban.
Ilyen alapon aktív sugárzóban sem hülyeség mondjuk a különböző erősítő a két- vagy három útnak. (Genelec csinált három utast is.)
Mozirendszernek el tudnék képzelni mondjuk egy Genelec összeállítást. Akár a legújabb, 8351-esekből is. Csak kicsit borsos lenne.
OK. Hallottam már Genelec 8050-est, de az új 3 utasok, főleg a koaxiális közép-magas az eléggé tetszett már 2 éve is.
Kíváncsi vagyok a 8351-esre is. Érdekes a mélyszekció.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #96118 üzenetére
Ezzel kapcsolatban csak érdeklődés szintjén kérdezném, hogy lehet különböző kábel és/vagy erősítő a láncban? Vagy az eltérő karakterek miatt ez kerülendő/ nem vezetne jó eredményre, nem lenne összhang?
-
válasz
bajnokpityu #96116 üzenetére
És te miért használod? Miben jobb?
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #96053 üzenetére
köszi
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95788 üzenetére
Ezzel egyetértek, a falhoz tolt kanapé radikálisan, drámaian rontja a hangminőséget, még akkor is, ha csillapító elemeket, paneleket helyeznek el. Az csak a kaki pofozgatása. 30-40 centi előre költözés is sokat számít.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #95792 üzenetére
Csináltatni kell és a színébe beleszólhat ... picit.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #95788 üzenetére
A képről az jött le, hogy 60-70 centit minden nehézség nélkül lehet közeledni. Talán még a falra szerelt surround is belefér, de én hasonlóan keretekbe zárt elrendezés esetén is állvány párti vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95704 üzenetére
Többször elolvastam, de nem sikerült kihámoznom a mondanivalót.
Kell szubláda, vagy nem kell?
Jó a falhoz tolt kanapé vagy nem jó? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95689 üzenetére
Bizonyára azért, mert nem volt benne két szubláda.
Amióta nálam is kettő üzemel, simán féloldalasnak hallom, amikor az egyiket kikapcsolom.(#95686) Poplacsek
Azon a véleményen vagyok, szubláda nélkül nem beszélhetünk házimoziról. És teljesen mindegy, milyenek, mekkorák a frontsugárzók.
A kanapé elhelyezése miatt a basszust feldúsultnak hallod, az egyrészt megtévesztő. másrészt a basszuscsapda ellenére, rendesen megkavarja a hangképet. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95497 üzenetére
Nem volt módunk mérni az erősítőt, ezért semmi másra nem támaszkodhattam, csak az Arcam nemrégiben lezajlott fejtágítóján elhangzottakra. A cikkben nem 7x30 szerepel, hanem csatornánként 20-22 watt.
Lehet vitatkozni, de mi értelme van? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95486 üzenetére
Igen, de az színtiszta A osztályú.
"The power amplifier section is unusual too. It works in a mixture of Class A and Class G modes.
Circuitry working in Class A mode has long been thought of as the optimum for sound quality but has issues in terms of high energy consumption and the resultant heat generated.
Class G (something we rarely come across) modulates the power supply rails, depending on demand, to optimise efficiency – extra power is only provided when it’s needed.
Read more at http://www.whathifi.com/arcam/avr750/review#ZS8uzoBfedIW4A5o.99"Arcam honlapról letölthető pdf-ből:
The first power supply is of lower power and within this region we run in pure Class A, which has no crossover distortion. As the secondary supply is only used
when required, extreme levels of power are possible because very little energy is wasted in the amplifier as heat when it is not being used.
[link] -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95478 üzenetére
Akkor az Arcam dealeri tájékoztatóján átverték a tisztelt társaságot, mert a szemük láttára mérték több erősítő jitterét és olyan értékek jöttek elő, amiket a linkelt cikkben leírtam. Ezzel és a 20-30 wattig A, felette G osztályú működésről legalább hat cikkben találkoztam a neten, méghozzá a legnívósabb, legtekintélyesebb honlapokon.
Valamint a magyarországi disztribútorral, aki részt vett az említett rendezvényen, órákig beszéltünk erről. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #95477 üzenetére
elirtam. nyitóáramát jelenti... és nyitóáramtól tesznek függővé. mék inkább dolgozni, ott több hasznom van.
BBéci: HDMIn pedig pedig tényleg nem nagyon... pufferelni szokták, úgy tudom, ezért nincs értelme hdmin jittert mérni. anno lovagoltunk egy jót egy éve az ostoba méréseken, csak hát nem tudják,mit is mértek.
valamelyik nagyon okos irta, hogy hdmin 2000ps jitter. halló, az olyan szinten fülsértő, hogy be se kapcsolná jó érzéksű ember. amikor 10ps ma már nem túl jó eredmény spdifen.
a hdmi kábele közötti hangi difit sztem nem a jitter, inkább a kábelek árnyékolásában, zajmentességében kell keresni. a projik szinte mind kapcsiüzemű táppal bírnak, és simán mérhető a hdmi csatlakozón 70V környéke.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #95414 üzenetére
Lehet nagyképű, de én a 816V-met nem cserélném le az Ariára dupla pénzért, pont emiatt.
(#95422) Squirrel
Ha már Aria szett, SR-rel vedd, azaz dipol háttérrel.
A nagyobb modellszámú doboz nagyobb szobában tud kifutni. Itt meg tudod nézni az ajánlott szobaméreteket. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #95414 üzenetére
Ennek alapján, akár jó párosítás is lehet CA-val.
-
Goyee
tag
válasz
bajnokpityu #95001 üzenetére
(#94997) gyurczy, (#94999) Dorian
Félreértés ne essék, nem akarok én 300k-ért 5.0-át. Ha azt mondjátok, hogy X-1000-hez felesleges 300k-ért 5.0, akkor hagyom. A kérdésem inkább az lenne, hogy Ti mit ajánlanátok az X-1000-hez?
Köszi!
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #94929 üzenetére
Mindegyiknek jó hangja van? Kácsában nézelődtem a múltkor, kipróbálnám a krimpelős fajtát, de nincs hozzá szerszámuk.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #94929 üzenetére
Elhiszem, de én már nem fogom ezt a kábelt átszereltetni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94922 üzenetére
Nem egy szombat esti családi mozis film az fix...
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94918 üzenetére
Ezért nem szabad kritikákat olvasni! Hogy tetszett a film egyébként? Szerintem jó film és a kép pedig referencia minőségű.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #94873 üzenetére
Köszi az ötletet!
Hétfőtől T12 tulaj leszek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94888 üzenetére
Persze. De nem tökéletes világban élünk. Hallgatni meg úgysem így fogja.
Még mindig jobb így összehasonlítani két dobozt mint emlékezetből. Legalábbis nekem biztos. -
allein
addikt
válasz
bajnokpityu #94749 üzenetére
Hihetetlen de, pont ezt keresem
Az a gond, hogy vannak személyek akik kábel gyártással foglalkoznak. Kapcsolatba léptem valakivel, és bárki aki tőle vásárolt csakis jobbulást tapasztalt. Én nem tudom mihez viszonyítani mert a jelenlegi rendszeremet nem hallgattam még semmilyen kábellal. Erősítő to házimoziszett, ilyen kábelt keresek egyébként
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest