- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
Viszont így az ES100-ból kijön a 100%!
De akkor nézegetek kisebbeket, ha azt ajánljátok. Ezért volt az AVR 365 az elsődleges jelölt, csak apósom kőkori Yamahája olyan szépen szólt, hogy átcsábultam ehhez a márkához (Színesebb, telteb mélyek, az Onkyót olyan szögletesnek hallom, bár az ES-el sokat változott a régi Mission-okhoz képest) . Meg két kivétellel mindent tud, amit eredetileg elvártam volna az erősítőtől. (ARC és dupla HDMI out).
-
kabar
senior tag
Tudom, már mások is szidták a választásomat, de a nagy helység miatt kellett a nagyobb doboz. Az RTiA7 meg nem bírt meggyőzni hallgatózás során a lehengerlően jó mélyeiről. Az árkülönbséget nem is említve. A kérdés arra is vonatkozott, hogy mivel az ES100-ast a HK 365-el hallottam és ha igaz minden amit le szoktak írni vagy említeni, akkor a HK a JBL-hez igazítja az erősítőit. Vajon a Yamahával is jó lesz? Vagy higgyek az utolsó ipsének aki egyenesen azt mondta, hogy az ES100 egy akkora sz... , hogy nem is forgalmazza, mert nincs erősítő ami bírná teljesítménnyel a 240-es tányérokat mozgatni benne. Nálam egész jól üzemel a DS575X-el, de pöttyet kevésnek érzem az erősítőt hozzá, illetve jó lenne már HDMI-s változat.
-
visit
tag
Na, ez most jól hangzik. Kipróbálom. Azért nem gondoltam rá, mert a TV-nek van több HDMI bemenete, és szép nagy grafikus menün kiválaszthatom, hogy mit nézzünk. És akkor nem kell az erősítőtt is átkapcsolgatni. De átgondolom, amit írtál. Köszi az ötletet! Lehet, hogy majd még kérdezek...
-
Tamoo
nagyúr
Nem akarom a teszteket teljesen "leírni", de Te is tudod hogy egyik-másik mennyit ér/mennyire objektív .... főleg ha úgy kapják meg a cuccot, hogy nem kellene róla rosszat írni ... (tisztelet a kivételnek).
Eléggé sarkítva írtam le a véleményem előzőleg, elismerem hiba volt.
-
Thom!
veterán
Jamo S egy grammal nem sz@rabb mint egy Polk TSI, volt mind2, asztalos vagyok és mind2 váltóját tuningoltam, kívül-belül ismerem mind2őt hangjuk mozira elfogadható volt a kategóriájában árukhoz képest, zenehallgatásra egyik sem emelkedett ki a másiknál, azóta az évek alatt pár szintet léptem, de nem tudom hol a vége.
-
smekone
tag
-
T-Tboy
tag
Mert pár helyen azt olvastam róla, hogy jó választás filmezéshez is és zenéhez sem rossz, jó az ár/érték aránya.
Jó, tudom, ez szubjektív, hogy mi a jó, de úgyis meghallgatom vásárlás előtt.
Zenét illetőleg trance, house és rap menne rajta főként, tehát zúzósabb kategória. A Onkyo meg nem finomkodna vele, de hajtaná rendesen. -
spiky03
veterán
Értem.
Akkor tudnál mondani valami olyan elfogadható kábelt, ami már jó egy minőségi hangfalhoz is?
Itt a hátsókra gondolok csak.Más
-
BenHans
addikt
Köszi!
Ezért kérdeztem... Millióim nincsenek rá TV-vel együtt max 500ezer.... A TV-t olyan 4-5 méterről nézegetném, és ahol lenne az tulajdonképp egy nappali hálószobának átalakítva.
A hallásom túl jó, a szerkezetekhez viszont annyira nem értek sajnos ezért is kérem szakértő segítségét és ezért itt mert nem bírom a MediaMarktban 'majd én ajánlok neked tutit' emberkéket...Pontosan le is írom hogy mire szeretném használni: PC-re kötni, Zenehallgatás minél jobb minőségben, Film minél jobb minőségben......
Tehát ezért várom a tippeket, ajánlásokat, és minden segítséget!
-
bajnokpityu
félisten
Szerintem meg az,amikor valószínűsíthető,hogy megéri,mert többet javul a kábel által,mintha másba fektetnénk a pénzt. Egyébként a kettő jó kb azonos szokott lenni.
Sometka:gimiben,meg egyetemen mennyi fogadást kötöttünk! Sem én,sem cimboráim nem vagyunk jóképű jólöltözött kispórolt nádszál legények, de ezzel együtt mindig a legjobb csajokat akartuk. És elég jó volt a statisztika. Természetesen pénzünk sem volt.
-
nebulo5
senior tag
" Hozzád is szívesen elvittem volna a LessLoss Signature drótokat, ahogy Tonyóhoz."
Még sor kerülhet rá! Január elején törlöm a V14 erősítőt az apróról, elviszem egy hű+ha tuningra! Kíváncsi leszek, mit lehet még kipréselni belőle. De lehet, hogy a forrást is egyszer csak cserélni kell...
Tényleg egy hülye mókuskerék ez az egész.... De ha egyszer rajtakapom magamat, hogy már nem is tudok csak zenét hallgatni, hát visszatérek a sokol rádióra! -
Dorian
félisten
Fene tudja hogy működnek a különböző potméterek. Lehet, hogy az enyém 1 óránál eléri a max kivezérlést, nem tudom. (Alps blue)
Amúgy röhögni fogtok -én sem gondoltam volna - de mióta néhány napja megvan a HTA, több metal-t hallgattam, mint korábban koleszos korom óta. Azt gondoltam, majd most aztán csak a mindenféle audiofül zenék kerülnek számításba, de nem csak.
-
Oldfighter
senior tag
Ez már a kényelmi ízlés kérdése.
Én tök mindegy min ülök, fészkelődős vagyok.
Viszont maga a színösszeállítás és az elrendezés példamutató. Nagyon sok olyan moziszobáról készült képet néztem végig, ahol a legtöbb helyről kimenekültem voltam. Világos falak, hangdobozok a szekrényben stb..... -
kovi703
tag
Mi a kulonbseg koztuk akkor? Miert irjak neten sok helyen, hogy belul ugyanaz a hardver lapul, csak a kulseje mas + egy wifi adapter?
Meg mindig Zensorokhoz nezek erositot, meghallgattam Onkyo 616-ot, Denon 3313-at a netdepoban (meg egy marha draga sztereo erositot is
), es a Denon hangzasvilaga jobban bejott. Az jott le nekem eddig a tesztekbol meg a forumhozzaszolasokbol, hogy a Pio hangja is zeneibb, hasonloan a Denonhoz. Ezert gondolkodom most Pio-ban is, bar meg azt nem hallottam. Most van a Denon 3310 170ert, az lx-55 230ert, full uj vsx-2021 250ert.
-
madoxx
aktív tag
A zenehallgatás tv nélkül történne, dlna serverről (nas).
A szettben (méretre) kisebbek a front sugárzók és műanyagból vannak (mind az 5).
Ebben a témában elég láma vagyok, nem is tudom hogy számít-e (ezen a szinten) a fizikai méret és hogy fa vagy műanyag. Ezért kérdezősködöm -
TCr
veterán
"Kissé" idegesítő, főleg, hogy már úton van a Logitech Harmony 600 távos, amivel ezt (is) ki szeretném váltani.
Így viszonyt nem kerülhet a Denon távos a szekrény mélyére, ez miatt.Most ugrik be, van a Denon beállításaiban egy bizonyos "Restorer" funkció (on / off kapcsolóval), nem lehet, hogy ez a felelős ezért?
-
attamero81
senior tag
Azt sejtettem a 15.000-es árából.Igazából a későbbiekben Harmann-Kardont szeretnék.Meg is van a kiszemelt áldozat,persze az én pénz tárcámhoz képest.Hangfalra viszont most nem sajnálnám a későbbi fejlesztés miatt.Szóval egy jobb JAMO szett azért jó választás lenne eme gyenge színtű erősítő mellé azt tudva,hogy később ajándékozom meg magam egy jobbal?
-
robi-k
őstag
A srác türelemre intett (amikor rákérdeztem nála levélben), a CES kiállításig most hírstop van náluk.
És szintén szóvá tettem neki, hogy a Dune HD hivatalos oldalán nem volt fent a hivatalos képviselők és forgalmazók között a magyar képviselet, erre 2 nap múlva már fel is tették -
robi-k
őstag
Az mkv-be csomagolt BD-kel jól elboldogul, hálózaton keresztül egészen 70 Mbps High@L5.0 tesztanyagig.
NFS-sen keresztül megy a BD és DVD ISO, sőt a BD3D is. A Qdeo működése (felskálázása) jó alapanyag esetén szintén jó (DVD 9), amúgy pedig nem olyan sok értelmét látom (BD tartalomnál szvsz csak ront a képen, full HD tartalomnál a legjobb, ha nem avatkozik bele).
Példa a Qdeo működésére: Qdeo-val a Main kimenetről és anélkül a Sub kimenetről levett kép.
A gond inkább ott van a 450-sel, hogy nem BD tartalom esetén igen finnyás, sok filmet le sem akart játszani (kérésemre több filmet lefuttatott egy ismerős 450-es tulaj, és hát sok torrent-ről leszedett BD rip-pel nem boldogult. Bár ez inkább a BD rip-et jellemzi, és nem a BD lejátszó hibája).Így egyenlőre félretettem a BDP-450 vásárlási szándékomat, megvárom azt, hogy a 2013. január 8-11 között Los Angeles-ben megrendezendő CES kiállításon mit is hoz ki a Dune HD, és mit is fognak mondani (annyit mondtak a Dune-sek, hogy most már nem csak üres dobozokat/ígéreteket fognak kiállítani/adni).
-
sony25
tag
Csak nekezd a hangfalakot mert tudom hogy,öreg szar,de lecserélem őket meg a kábelokat is +cd lejátszó.A másik meg csak érdeklődtem,tapasztalatot gyűjtök hisz ezèr van ez a fórum. Most meg érdeklődök hogyis miképp működik ez a mikrofonos dolog.Mert magyar leírásom nincs sajna.
-
gyurczy
őstag
Reméltem is, nem erre ment ki a játék.
Attól függetlenül, hogy 30 éve nem hallgatsz rock zenét, 25 éve hifivel foglalkozol és szoktál is ajánlani itt technikát különböző igényekre, ergo pont neked kellett volna reagálnod (akár egy cáfolattal vagy ellenvéleménnyel is), hogy miért hibásan ajánlanak rock/pop zenére alacsonyabb kategóriás erősítőt.
-
access_denied
senior tag
Ha teheted, hallgass meg egy mostani Yamahát. Természetes, hogy kellően szubjektív a téma ahhoz, hogy érdemi vitába lehessen keveredni pro és kontra. Szoba mérete, berendezése, hangfalak elrendezése, hangfal típusa sokat nyomnak a latban. Igazából amikor összevettettük a két cuccot, akkor sem számítottam számottevő dolgokra, hiszen az otthoni hangfalaimat nem volt kedvem egy utazásnak sem kitenni (Tannoy D500). Elsősorban a sztereó hangzás volt a fontos.
A teszteteket olvastam, tökéletesen egybevág azzal, amit a külföldi irodalom is mond.
Egy kérdés, a Tannoy HTS-201-ről van érdemi információ? Ha ez nem recommended, akkor mi ami elfogadható hangot ad? Kicsi, 18 nm-es szobába lenne.
-
access_denied
senior tag
Igazából két erősítőt hallgattam meg, egyik a Pio 922 másik a Yamaha 673 volt. Naturálisan, mindenféle +dB hozzáadása nélkül is jobb volt a Yamaha. Sajnos a hangfalaimmal már csak otthon tudtam a megvásárolt példányt tesztelni, de a hangfalam tud annyira mélyen szólni, ami kompenzálja a Yamaha enyhe basszusát. A Pio nekem zavarosabb, határozatlanabb volt.
Hozzáteszem, hogy meglehetősen szélsőséges zenéket hallgatok.
Úgy gondolom, hogy a Pio csak az - számomra értéktelen - EISA díjnak és az árának köszönheti a népszerűségét, semmi olyan nincs benne ami miatt kiemelkedhetne a mezőnyből. Azt elismerem, hogy az ára nagyon jól pozicionált.
-
Pendragon911
aktív tag
Értem, jó tudni ezt is, de majd kialakul, miként oldanám meg ezt a helyzetet. Viszont abban a helyzetben vagyok, hogy ezeket a lemeztartókat máshova nem igazán tudom elpakolni, másrészt a jobb oldali pont egy kanapé mögött áll, így ha oda egy földön álló frontot tennék, akkor nem is jönne el a hang a megfelelő helyre :S Ezért jó jelen esetben, hogy van mire rátegyem a hangszórót. De ez legyen a legnagyobb gond, még messze van, mikor ez a vásárlás megvalósulhat.
-
Pendragon911
aktív tag
Értem, valahogy éreztem egyébként, hogy szükséges egy SW is a rendszerbe, bár a jelenlegi még maradhatna addig, amíg újat nem veszek. Miért nem alkalmas egy CD tartó polc a hangszórók alá? Ez egy igen masszív, fából épült, üvegajtós és súlyos, főleg a lemezekkel telerakva állványszerűség. Valójában nem mind1, hogy most egy konkrétan hangszóróhoz vásárolt talpon vagy ezen áll? Nem akarok kötözködni, biztosan megvan az oka és elhiszem neked, hogy így van, de miért?
-
Topanka
aktív tag
Na, itt van BBéci is, Regger-rel együtt majd csak helyes útra tereltek.
Idáig amire a voksot le lehetett tenni:
1 Denon AVR-2113
2 Onkyo TX-NR616
Kérdőjeles:
Pioneer VSX-922
Pioneer VSX-1122
Yamaha RX-V573a 673-ast nem is láttam itthon, hogy árulják valahol.
Szeretnék 150 000 Ft-ből kijönni, de ha megéri valami nagyon, adok többet is.
Egyenlőre várok, figyelek, és a megfelelő alkalomkor lecsapok a jó cuccosra.
Használtakat is figyelem, av fórum, itteni apróhírdetések.Ne felejtsétek el, elsődleges a mozi, mellette minnél jobb a sztereó zene, annál jobban örülök neki.
Ha már így összejöttünk, később vennék hangfalakat is, tudom a próba a legjobb, de mely márkákkal érdemes foglalkoznom?
Ha meglesz az erősítő, akkor már tudjak nézelődni, illetve próba hallgatni.
A két meglévő Jamo 90B front mellé anno annak idején megvenném a háttérsugárzókat, közepet, illetve a mélynyomót, és csak utána cseréljem a frontokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- eBay-es kütyük kis pénzért
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged