- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Persze kívánja a jó drótot, nem úgy értettem hogy ne költsön erre aki teheti, de akinek számít a lóvé és úgy kuporgat össze egy elő+végfokra 200e-t, annak még nagyon sok mellé 50-100ért IC-t venni vagy bármi mást. Hiába hogy így "benne marad a hang", de ez már az a szint neki, hogy annak is nagyon örül ami kijön.
-
MJordan
tag
Ok, köszi a választ.
Ebben az esetben még megpróbálok még valamennyit faragni az árból! A 6007-es nagy eséllyel kiesett, mert nem nagyon tudnék érte Karcagra menni, ráadásul nem is tud annyival többet a lényeges mutatókban! Még hozzáteszem, hogy nem igazán jön be nekem az újabb modelleken lévő kis kerek kijelző!
Egy nem ide tartozó kérdés: szerinted a ZT60-as Panasonic plazma nálunk is kapható lesz majd? -
-
Parson
addikt
Én megvettem a hangfalszettet... hazavittem, működött... aztán elment a hang az egyik subládában. Garanciális szervizben van azóta is (csak két-három hete), bár ha minden igaz, most csütörtökre mehetek érte. És itt mondhatja bárki, hogy mennyibe került... totál nem az ár számit, hanem, hogy müködik-e vagy sem. Attól mert vmi olcsóbb, még kutya kötelessége működni, az már más kérdés, hogy a hangminőség jobb/rosszabb, rendeltetésszerű működése kell, hogy legyen. Ha nincs, erre jó a garancia. Bár ez evidens szerintem.
-
Dorian
félisten
Persze én ezt elhiszem. Viszont azt gondoltam, hogy minden valamirevaló mélyládán gyárilag le van ez szabályozva / be van építve. Pl. ott, amilyen frekvencián a specifikáció megadja az alsó tartomány határát. Nem is gondolnám, hogy drága dolog egy ilyen felüláteresztő szűrő. ezek szerint ez nem általános.
-
DjKoxi
senior tag
JBL Synthesis : Sajna még hallani sem fogok olyat, nem hogy birtokolni! De ők biztos tudják miért úgy csinálják!
Ha hangfalakat fogok cserélni, nem veszek centert. Megveszem a frontok hangváltóját, és hangszórókészletét, reflexcsövét, és csináltatni fogok egy űrtartalomra a frontokkal megegyező " centerhangfalat ". Vagy 5 db monitorsugárzót fogok használni. 80Hz-ig bírják azok is.
BBéci : Ritka az olyan. Az én anyagi szintemen
-
Dorian
félisten
Szerintem a hétköznapi kategóriában örül a gyártó és a felhasználó hogy minél alacsonyabb frekiket kiprésel valahogy a sub, nemhogy még alulról levágnák a legmélyebbeket.
Gondolom a sokszázezres kategóriában már más a szitu, ahol a ~15 Hz már sima ügy, lehet foglalkozni annak a hangminőségével. -
DjKoxi
senior tag
A másik fórumon napokig erről ment a vita. Mennyire homogén a frontoldal hangzása?
Dorian-nak is bármit csinálnak a hangfalaival, a center akkor sem fog úgy szólni mint a 2 front.
Amíg nem ugyanolyan a center mint a két front, mindig is lesz különbözőség, és az hallható is lesz mikor vándorol a hang.
Abban igazat adok, hogy nagy javulást értem el, mikor a két Technics-ben kicseréltem a magasakat Tannoy dómokra.
-
-
Ed Parker
nagyúr
bizony,nekem is nagy kedvencem,itt van a párja
-
JohannZimu
senior tag
Jó, de mindkettőről lecsúszik a rezgéscsillapító plüssmaci... Tényleg monstrum...
(#35170) bajnokpityu: Hónapok óta árulják, hátha lehet alkudni belőle, mert nem fehér
-
bajnokpityu
félisten
Fújj, fehér hangfal.
Elacom is fehér, elég megosztó. Olyan 90%nak tetszik, 10%nak meg nagyon nem. Engem meg nem érdekel...
BBéci: párom arra akar rávenni, h adjam el a rubikon frontokat. Tudom, hogy az a szokás, hogy szettben gondolkodunk, de mivel csak háttérről van szó, és úgyis valszeg mégis sztereron keresztül fog menni a front, úgyis el fog ütni a hangzás, azon gondolkodtam, h a háttereknek maradnak a rubik. Centerben nem vagyok még biztos...
Szerintetek?
-
Parson
addikt
-
hitman77
senior tag
A Pio dobozokat szeretném cserélni, de sokat nem szeretnék rászánni. Olyan 40-50 között a párra használtan. A márkát még ne tudom, de a frontokkal kezdem a cserét. Olyan szeretnék venni, aminek van center és háttérsugárzó párja, hogy később legyen lehetőségem azonos családból megvenni a többit.
Álló dobozokat keressek ennyiért? Érdemes egy 20nm-es szoba kb. felére,
3,5m x 3m-es részen van a szobának a házimozi.
Mennyit érhet használtan egy pár Pioneer SH-309v fekete hangsugárzó, kitűnő állapotban?
Tamoo: Köszönöm azt teszem.
-
Parson
addikt
-
hétalvó
addikt
Azt nem mondom hogy rosszabb csak eppen a denon olcsobb. Pl 3311/7005 ugyanaz a belso mas elolappal es kicsit mas bemenetekkel. A 6-os marantznal feljebb van kategoriaban a 3xxx-es denon. Szerintem.
Meg ami meg szerintem nevetseges. Az iphone denon app vezerli a marantzokat es forditva is.
-
t-bali3
senior tag
És nem tudsz véletlenül olyan helyet ahol próbára el lehet hozni, akár több fajta Nordostot is?
Kácsában nem kapható sajnos...egyébként most azért gondolkodom Nordostban, mert ha végre az égiek is úgy akarják és a dacom csatasorba áll, akkor az Red Dawnnal lesz összekötve, így családban maradnékMost jut eszembe jelenleg is Nordostom van hangfalakhoz, csak a leggyengébb, a Spellbinder.
-
cintula187
addikt
A foQ humbugságát már taglalták itt. Nem emlékszem hogy te pont hasznosnak vagy kamunak itélted -e.
BTW igazad volt, valami ilyesmi lehetett alatta. Leírás alapján ez tényleg "csak" arra jó hogy az eget rengető basszusok ellen védjen vagy valamit használhat egy BD játékos alá?
-
cintula187
addikt
-
cekkk
veterán
Egyrészt tudnak, mert már a VT50-re is azt írta a szaksajtó egy része, hogy meg is haladta a KURO-k szintjét.
Miért nem szeretem én a szaksajtót
Elég régen lövik azt a puska port és nem nagyon haladnak sajna
vmatyko
Pedig volt is ilyen és lesz is ilyen sajnos, hogy ide a gyengébb minőség kerül.
Pár éve volt az egyik Pana plazma, hogy az angliai modellekbe jobb panel került, míg máshova a rosszabb. -
törölt tag
Pont erre celoztam az iment. Nekem is a kepminoseg a legfontosabb, akkor pedig hulye lennek elutasitani bizonyos markakat korabbi tapasztalatok, serelmek miatt. Nem azert veszunk LM765-ot mert utaljuk a Samut vagy az ES8000-et, hanem mert elobbi jobb teve, ahogy a HX es a 960 is. Ha Samu csinal a jovoben jobb tevet a konkurenseknel, nem tartom elkepzelhetetlennek, h toluk vasaroljak. Szvsz botor dolog lenne, ha nem igy tennek, de lehet rosszul latom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest