- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz
Dorian #27013 üzenetére
Dorian: Igen, ez mind kölcsönzés, mind átmeneti vagy hosszabb távú tárolás tekintetében necces ügy, de a hangminőséget tekintve igaz a megállapítás.
Tamoo: Médialejátszó ügyben Sigma alapút javasolok, vagy HTPC. Épp most készülök vételezni egy HP Proliant Microservert NAS-nak, de egy jó videokártyával sztem HTPC is tud lenni, kompakt, pofás, 4 (+2 kis hekkeléssel) vinyóval fel lehet tölteni. A távirányítás nem tudom hogy megoldható, ennyire nem bújtam bele a témába.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #27008 üzenetére
Falun csak adsl van, lassan megy a vásárlás.
meg a jelenlegi medialejátszóm nem HD képes. Valószínűleg ezt le fogom cserélni hamarosan (csak még nem döntöttem el mi legyen... még az is lehet htpc)... utána biztos lecsúszik pár HD-s tartalom is. Egyébként nincs hiányérzetem miatta, de lehet csak lemaradtam róla mint egyesek a szubról.
-
janos666
nagyúr
válasz
Dorian #26999 üzenetére
Csináltam már resetet, miután legutóbb elővettem a mikrofont.
Sőt, közben találtam egy COM portot a PC-m alaplapján, összedobtam egy serial kábelt, és még firmware-t is frissítettem, hátha..., de nem.
Szerintem amit lehetett megpróbáltam. Az imént vissza is tettem a dobozba, a két ünnep közt megpróbálom visszavinni az eladónak.Nem épp öröm, mert nem tudom mit vegyek helyette ~70k-ból.
Már ha tényleg visszakapom egyáltalán.
Így talán mégis Onkyo SR705 lesz, de még abból is kell találni jó áron eladót... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #26986 üzenetére
És abban is egyeznek, hogy hosszas tapasztalagyűjtés, és próbálgatás előzte meg,amíg ki lettek választva az alapanyagok. Igen, azért cserélte le a komplett spektrumot fél év alatt
No, mindegy, T1et el tudom több olyan láncban képzelni, amit fel kell rázni, némi reverb is jól jön. Keményvonalas csöveseknek biztos kivétel nélkül jól jön.
Hasonló a hangja, mint a Síné, csak a Sín még erősebb hatású. -
Tamoo
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz
Dorian #26700 üzenetére
3. Bár így éjjel már nem "durrogtattam meg" jobban, csak halkan próbálgattam még egy kicsit, de azt hiszem meg van mi volt a gond.
Ez a sub, amit most a AVR sub pre-out csatira kötöttem, ez ugye egy aktív hangfalszett, ami azon az RCA sub bemeneten szerintem vonalszintű jelet vár, míg az AVR pre-out egy szabályzott jel, az AVR master volume pedig -50db körül volt nálam, hogy csak hang jöjjön a bögrékből, ne füst.
Feltekertem hát a teáskanna subon a master és a sub potikat is plafonig, és kaptam egy kis búgást, de mellé némi mély hangot is.
A MultEQ gondolom azért nem tolta az egekbe a sub csatorna hangerejét, mert beleütközött az ésszerűségi korlátaiba. -
janos666
nagyúr
válasz
Dorian #26700 üzenetére
1: Pl. mikor 23.976 és 60.000Hz közt vált a forráseszköz.
2: Még nem találkoztam ilyennel a menüben, de most nem enged át képet standby módban.
3-4: Kikapcsolt MultEQ-val is fura, nagyon mély-szegény a hang.
Komoly akkusztikai probléma az van: maguk a hangszórók.
De amúgy a térérzetet azt nagyon szépen kihozza a MultEQ (ezt egy játékkal is kipróbáltam, ahol úgy tudtam forogni a hangforráshoz képest ahogy épp szeretnék), a subon kívül a relatív hangerőt és a távolságokat azt jól kiszintezte, csak a mély tűnik el valahova. De az nagyon. És nem a MultEQ-tól, arra csak amúgy is kíváncsi voltam, és ehhez is hasznos információ lehetett, hogy ő hogy állítja be a sub hangerejét.Lehet valahogy csinálni egy "factory reset"-et?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #26544 üzenetére
Jól van akkor. Ugyan nagy kedvenc a 2es Batman hangra, de ez sima DDal félek megveri.
Szétnézek boltban, ilyen filmért szivesen adok ki pénzt. Már előre görcsölök, hogyan fogom rippelni, ugyanis nincs optikai meghajtó a lejátszómban.ui:el tud fogyni a 850Wos mélynyomó is.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dorian #26181 üzenetére
Nemrég néztem meg eredeti hanggal. Ez előtt moziban láttam magyarul még nyár elején. Most már nem tetszett annyira, nagyon elhúzták. 20 percet lazán ki lehetett volna vágni belőle. A második rész szerintem a trilógia legjobban sikerült része lett, azt akárhányszor meg tudom nézni.
Ez a sorrend nálam:
1. The Dark Knight
2. The Dark Knight Rises
3. Batman Begins
Pontszámok alapján IMDB-n is ugyanez a sorrend (9.0, 8.7, 8.3). -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #26171 üzenetére
Egész gyorsan bemelegszik. Délután megpróbálom beállítgatni. Külső dac-om most csak a kiskínai van Pisti féle diy ic-vel. Nem hiszem, hogy elékötöm. Bár nem rossz kis cucc. A Vespa-t viszont kipróbálom, hátha dob rajta. Még egy center kábelt is vennem kell.
nem lesz olcsó. Másik két erősítőt kellene elpasszolni gyorsba.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #25634 üzenetére
+1
Scarlett nekem is nagy kedvencem.
Az éhezős csaj a második részre nem éhezett annyit, mert kicsit kigömbölyödött.
Úgyhogy szerintem befér a háremedbe már.
Forgatási képek -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #25630 üzenetére
"Itt inkább a magasabbra helyezéstől várok eredményt"
Bizony! A magasabbra emelés, nálam is okozott pozitív meglepetést!
Ráadásul, a tüskék engedte határokon belül (elsők teljesen kihajtva, hátsók totál be) a hátradöntéssel is lehet jó eredményt elérni. A visszaverődő magas hangok nem ugyanabban a szögben távoznak a falról, és mintha kevésbé lenne kioltó hatású! -
-
válasz
Dorian #25595 üzenetére
Ezt szerettem volna elkerülni, mert ehhez át kell rendeznem a szobát, ugyanis 10cm hiányzik a tv hdmi bemenetéig, ha oda akarnám dugni és már semmit sem tudok elmozdítani....
Viszont megjött a hang, azon szerencsés oknál fogva, hogy a HD6870-en több csati is van, és a hdmi kábelt egy normál hdmi protra dugva megoldódott a gond.
Aszem ide kellett volna már elsőre is dugnom, de fel volt rakva a kártyára egy DVI-HDMI átalakító, és én ezzel kezdtem, ami mint kiderült nem viszi át a hangot valamiért... -
-
Jim-X
őstag
válasz
Dorian #24859 üzenetére
Nem is mélyhangokkal tett jót a szivacs amiket próbálgatok... A mélyet úgy próbálom, hogy tologaton ide-oda a psw110-et aztán ahol jobban tetszik, ott marad
De sajnos sz@rból nehéz várat építeni...
(És ezt az akusztikára értem, nem a mélynyomóra, mert az szerintem bőven rendben van...)
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #24752 üzenetére
Jaja azt tudom, azt direkt ilyen szemcsésre vagy milyenre csinálták, már a moziban is olyan volt.
Nem tudom mi értelem volt ennek,de ők biztos jobban tudják.
Biztos ezzel akarták még oldschool-osabbá tenni és vissza hozni a VHS szintet.Kíváncsi leszek az én asszonyom mit szól majd a hangokhoz, de gondolom, hogy azt, hogy "Vedd már halkabbra!" ))
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #24749 üzenetére
Én moziban néztem, ott is jók voltak azért a hangok. Nekem a film is tetszett, jók benne a poénok is!
De tervezem itthon is megnézni, igaz csak sima DTS-el, mert ugye az erősítőm nem HD képes.
De előtte tervezem még megnézni az első részt újra, de már BD-n, mert sikerült a Westendben az MM-ben jó áron hozzájutni, kemény 3490 huf-ért a DVD-s extra változathoz.
Az asszonnyal nézzük majd valamikor, sikerült rábeszélnem, hogy nézze majd ő is. -
válasz
Dorian #24746 üzenetére
Túl sok időmbe nem került az a hsz. De hátha tudok valamit segíteni a tisztán látás érdekében vele.
"A tudásnál többet ér manapság már az, ha tudod hol keresd."
(#24747) nebulo5:
A passzív membrános hangdobozokban a passzív membrán helyettesíti a reflexcsövet. Így nem határozza meg annyira a doboz paramétereit, alakját a reflexcső hossza.
-
volvox
csendes tag
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #24344 üzenetére
az összes batman rész vele van hibákkal. ha logikusan nézed. de engem pl szorakoztat úgy, ahogy van.
különben francnak annyi eltúlzott mély filmekben? semmi köze az igazihoz.nekem nagyon tetszik a világa,ezért ennél csunyább hibákat is elnéznék neki.
_____
Bocs, de a spoiler-t kitöröltem!- Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
sting2
addikt
válasz
Dorian #24210 üzenetére
Ezüst Koax..
Szerintem a csere drámai változást fog hozni, érzem.Bajnokpityu!
" de hallottunk már ezüsthangú rézkábelt, és forditva."
Az előző Sub reflex volt, ott ez a drót zseniálisan megfogta a zabolátlan mélyeket, 1 kategóriát ugrott hangzásban, de :
Ez most nekem, már nagyon ezüstnek tűnő ezüst... -
gorbep
senior tag
válasz
Dorian #24148 üzenetére
Sajnos az egyáltalán nem segít az illesztetlen RCA csati reflexióján.......halottnak a csók.... max- ha a bemeneten a gyártó nagy impedanciára illesztett, akkor segíthet, de ennyire talán egyik gyár sem dilettáns. Ha meg illesztett, akkor a bekötött ellenállásal jókora reflexiót hozol létre 75x75=37.5Ohm, kb 30%-os reflexiót okozol...... inkább vedd ki, annyira a csupasz RCA sem rossz.
Csak azért kérdezem, mert olvasom, hogy nanosec-picosec Jitterekre csökkentenek horror pénzekért, de egy 1$-s BNC dugó/aljzatot a legtöbb gyártó nem képes beépíteni!
Közben megtaláltam.... szóval ezért kell 10m-bél hosszabb!
[Standard IEC958 "Digital audio interface" from EBU (European Broadcasting Union)]
-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #23963 üzenetére
Szerintem nem. Mondom ezt 28 évnyi autós tapasztalattal, 1,1-1,2 M km vezetés után.
Kivéve, ha közeli ismerőstől, baráttól, családtagtól veszed a használtat.
Az is fontos, hogy sikerüljön a listaárból jelentős, 18-20 % kedvezményt kapni.(#23965) Oldfighter
Erősítőt nem lehet tönkretenni, túlhajtani. Nemrég kötöttem vissza 11 éves Denon AVR-3802 rádióerősítőmet, semmi baja, nem cserélném el egy vadonatúj 2113-ra, pedig legfeljebb 50000 forintért lehetne eladni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #23137 üzenetére
Azért egy szivacstábla "nem esik össze", nem hiszem hogy gondot okozna.
De csak érdeklődök én is.Szerk.: Elhiszem. De amilyen szivacstáblával én anno találkoztam azt tuti megállna. Plusz én falra akasztanám.
(#23139) BBéci: Tudom, de egy szivacstáblát is fel lehet akasztani szerintem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #23078 üzenetére
Elacot modernnek gondolom,de semmilyen kiemelése nincs.
Inkább úgy fogalmaznék, ahol nem tudnak 30Hzre lemenni, ott ezt úgy takargatják, hogy 100Hz körül kiemelnek.Hazajöttek Néhai XLRjei. Azaz egyik pár XLR egy prototípus, izlésemnek megfelelően, picit lassabb, kicsit emeltebb, picit érzelmesebb középpel. Annyira tetszik a lánc egésze most, hogy könnyem csordult Linda Rosenthal közben.
Ilyenkor merre járnak a félvezetős lelketlenségét szajkózók?
Tonyo, lehet, meg a világító tökök is benne vannak, de ettől függetlenül asszem én kiszállok itten mostan, már csak Ákos XLRjére vagyok kíváncsi, aztán kérem kapcsolják ki.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #23036 üzenetére
Olcsó, de zárt ládát használtan anno a geniusokhoz.alapvetően az a baj, hogy még ha centire be is állítod fejedhez,dobozokhoz a subot, hangerőt hiába próbálod meg központilag szabályozni, eltolódik.
Biztos jobb suboknál ez nem ennyire éles, de az nem a 100rugós kategória.
-
gorbep
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest