- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #16662 üzenetére
Nem megoldás, csak megjegyzés.
A vágási pont nem jelenti azt, hogy alatta egyáltalán nem szól a hangdoboz. Onnan kezd halkulni a vágási meredekség (dB/Okt) függvényében. Ha csak 6, vagy 12, akkor még bőven szólhat a 40 Hz. Ez fordítva is igaz, a szubláda is szól halkan 200 hertzen, hiba vágod 80-on. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #16345 üzenetére
Néhai mester új STD kábelei.
Ettől függetlenül nem rossz a cat7. Mozira csinálnom kellene a centerhez is. Bártfay-t eddig se nagyon használtam amióta megvolt a cat.Felesleges kábeleimet összeszedtem egy helyre, ha valakit esetleg érdekelne valamelyik, pü!
Bocs a hirdetésért! -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ricsik #16205 üzenetére
Volt kb 30 féle nokiám, nekem az n95 volt a kedvencem és a régi 8850-es.
A 6310i az üzleti szférában volt nagyon népszerű,mivel egy hetet kibírt az akksija,továbbá sok kocsiban volt abban az időben Nokia car kit gyárilag,( az én passatomban is)ami miatt sokan választották ezt a telefont. A meghibásodása aránya is alacsony volt,de azért mert egyszerű telefon. -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #16124 üzenetére
A digit kábelek egy nagyságrenddel kevésbé befolyásolják a hangot, mint az analógok. De persze számít milyen: elsősorban az általa pluszban bevitt jitter mennyisége a nem mindegy. Szerintem ha hosszú a digit kábel (pl. számítógép DAC közt) akkor érdemes olcsóbb kábel + újraórajelező-jittercsökkentő eszközt alkalmazni. Ha csak rövid kábel kell, és pl. van egy alacsony jitterő kimenettel bíró eszközünk (pl. Logitech Squeezebox) akkor érdemes minőségibb, drágább kábelt használni.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #16096 üzenetére
Az korrekt ár érte. A legújabb verziót nem hallottam, nekem az egyel korábbi van. Aki tesztelte mindkettőt azt mondta nem jobb, nem rosszabb, hanem más.
(ha pontosan érdekel miben, kikeresem a levelezésben)
Most néztem Néhai új kábeleit, biztató, ill. Fapaci is kijött egy saját kábel-szettel. Van most miből válogatni, ha az ember ilyen fél-DIY, gyári kábeleknél 3x jobb ár/teljesítményű kábelek közt válogat. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #15580 üzenetére
A Forest nem ezüstözött!
[link]
Viszont volt nálam Cinnamon és Chocolate, amik AB teszten, az árkülönbséghez képest elhanyagolható mértékben voltak jobbak a KCS-nél.
Az szerintem tévhit, hogy egy kábel turbózza a színeket. Hozzátenni nem tud az eredeti jelhez, csak elvenni belőle, elrontani azt.Attól tartok az erősítőd nem fogja átengedni a 24p-t.
-
Jim-X
őstag
válasz
ricsik #15455 üzenetére
Idén 3x láttam a Volt egyszer egy vadnyugat-ot...se háromdé, se nyolcdé, se détéesmászter és mégis magával ragad... Bronson meg hasonlít a fiatalkori fateromra...
És ugye a jó öreg régi VHS korszak, a maga alábeszélős filmjeivel, amik haverról haverra jártak és olyan szinten volt megnyúlva a szalag, hogy szinte nyávogott a hang...
Én Taekwon-dozni kezdtem el és elég sokáig nyomtam is, de abba kellett hagynom sajnos...Persze a mai filmek közül is megvannak a kedvenceim, nem írok példákat, mert lehetne sorolni orrvérzésig...
De ami az érdekes, hogy a testvéremmel a mai napig kívülről fújjuk az egykori VHS korszak filmjeit
-
válasz
ricsik #14210 üzenetére
csak szét kell nézni, jobb mozikban, ott még az oldalfalak is rövidszőrű szőnyeggel vannak borítva, hogy ne visszhangozzok a hang. Bár van difi sub és sub között, mert egy Yamaha vagy JBL lassab sub, még szőnyeg nélküli szobában is tud bömbölni rendesen úgy mint egy gyorsabb pl. Persze ez is már olyan, hogy valakinek ezek a mélyek tetszenek jobban másoknak meg a gyorsabbak.
-
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ricsik #13988 üzenetére
igazából Béci jól összefoglalta amire gondoltam,nem ennyire egyszerű ez mint ahogy leírtad.
mert tényleg jót akar az ember, márpedig azt akar,akkor az alapokkal kezdi vagyis a helységgel.
Spiky szokott linkelni norvég diy mozikat,nem találtam meg hirtelen,ott is a srácok az alapoknál kezdik,lécek,panelek,szövetek,szőnyegek stb.
ha azt is hozzáveszem hogy szakember méri ki az akusztikát,tervezi meg a dolgokat még tovább dob az összegen.
ezek nélkül felesleges moziszobáról beszélni,mert akkor az nem az,csak egy nappali bekötött hm rendszerrel.1M-ból nincs csoda,kis pénz kis foci
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13985 üzenetére
300 kilós kicsit nehéz lenne.
Mostanában volt nálam kétféle olcsó vetítő, egy-egy óra hosszat teszteltem őket. Hosszabb ideig egyszerűen nem tudtam elviselni a hibáikat. Viszont a duplájáért, 600-ért már elfogadható (egészen jó) képminőséget lehet a vászonra varázsolni. Természetesen vetítőből és vászonból is érdemes használtat venni.
Dedikált moziszoba kialakítása esetén elengedhetetlen az akusztika rendbetétele, amihez szakszerű mérés, spéci anyagok és kivitelezés szükségeltetik. Az bizony nem két fillér. Dedikált moziszobában nem függöny és könyvespolc javítja a hangzást, hanem diffúzorok, basszuscsapdák, csillapító panelek és például Halltex falburkolat. Szakértelem és gyakorlat nélkül könnyű hazavágni az akusztikát, nem javítasz, hanem rontasz rajta.
Kábelre durván keveset számoltál, csak a 10-15 méteres HDMI kerül 35-40000 forintba. Ekkora hossz és vetítő esetén nem lehet alább menni.
Szobamérettől függően érdemes elgondolkozni a 7.1-en, ami plusz két hangdobozt, 15-20 m kábelt és 120-150000 Ft többletkiadást jelent. -
Poplacsek
senior tag
válasz
ricsik #13911 üzenetére
Köszi szépen! Én terveztem a bútorokat, asztalos unokatesóm és csapata meg legyártotta őket.
Azon túl, hogy a front beszállítójuk szabvány ajtó méreteivel kellett számolnom, más megkötés nem volt. Csak a számgépasztal üresen kb 120kg :-) A két falat betakaró hatalmas gardrób szekrény meg van vagy egy tonna :-) Masszív is minden, nem ám nyüzüge furnér hátú szekrények (kivéve a TV állvány, mert azt direkt úgy kértem)
Az egész lakást egyszerre bútoroztam erre a dizájnra. Már három éve de még tetszik -
Toobee
veterán
válasz
ricsik #13116 üzenetére
Itt fut minden, ha jól tudom. Elosztó, kábelek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #12728 üzenetére
Nincs túl sok tapasztalatom, hogy tanácsot osztogassak. Én bajnokpityu cat7 kábelét használom jelenleg, illetve bartfay spk2000-et. Mindkettő messze jobb a star-tól. Sőt nekem még a kácsás KCE-LSW25 is jobban tetszett. Magas tartománya jobban bejött. Gotham-nél pedig a mélyek.
De korrektül nem tudom megfogalmazni a hallottakat.
(#12729) Relaxing: Nem tudom, én csak a költségcsökkentést látom. Csíptetősbe egy 2.5mm átmérőjű kábelt nem lehet tisztességesen bedugni.....
-
Rebell
senior tag
válasz
ricsik #12523 üzenetére
Hogy kell készíteni? háát sajna én is csak úgymond tanácsot kaptam, 1 elektroguru elkezdte, megmutatta, hogy szerinte, hogyan kössek, és ennyi, de nem szedtem szét 1 teljes köteget.
de meglepően jól muzsikál, de sajna még nem volt lehetőségem, hogy akár 1 Kimbert- Van den Hull stb. kábelt kössek a rendszerembe
-
Patice
nagyúr
válasz
ricsik #12523 üzenetére
Van leírás, egyszer már idéztem a HiFi fórumban.
Én jelenleg így használom, csak most nem a képen látható dobozzal.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #12523 üzenetére
Ahhoz képest kb. minden jobb volt amit próbáltam (bár mind drágább is).
Cat7: Egy kép van bajnokpityu megoldásáról: [link]. Remélem nem haragszik ha megosztom.
(#12521) Csabroncka: Mostani alumínium?
biztos vagy ebben? Szerintem nem az (max annak látszik). De nem vagyok benne biztos én sem.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #11994 üzenetére
Minimum a dupláját, de inkább a háromszorosát kérik ugyanazért a hangminőségért az ismert márkák. És nem a magyarországi rádióerősítő árakat hasonlítom az 1400 dollárhoz.
Ki merem jelenteni, hogy itthon 1 millió forintig sem hangban, sem teljesítményben nincs ellenfele az AV receiverek között.
Nem tudnak annyit gyártani, ami ne fogyna el. Hozzá kell tenni, a direkt értékesítés miatt ennyire kedvezőek az áraik. Ha bekerülne a láncba egy nagyker és a kiskereskedők, máris duplázódna. -
-
Peak
addikt
Nálam az Ed Parker által is használt AudioQuest "Csoki" lenne az a határ, ami fölé szerintem soha sem mennék a maga 20000es árával.
Simán elképzelhető, hogy valamelyik nap bekattanok és csak a teszt kedvéért veszek egyet.
Aztán eladom.Az InAkoustik Premiumot egyszerűen azért vettem meg annak idején 6ezerért, mert nálam elég sok kábel fut szűk helyen és a sok "zaj" miatt szükséges volt egy komolyabb árnyékolású kábel a stabil átvitelhez a médialejátszó és az erősítő között.
Erre az 1500as HAMA és az A.C.Ryan által adott kábel nem volt alkalmas, szakadozott az átvitel, amely úgy változott, ahogy mozgattam a kábeleket, vagy távolabb vittem tőlük.
Azóta ezzel sincs bajom.Egyéb iránt jól olvasom, hogy az AudioQuest Diamond HDMI kábele 100%-os tiszta ezüstből van, és nem rézből???
Igy már egy picit érthetőbb az a 200kHUFos ár.
-
Ed Parker
nagyúr
Már írtam ezt fentebb
De ha jól emlékszem, az volt a magyarázat, hogy egy bizonyos szint felett már nincs jelentősége, vagyis ha egyértelműen átmegy a jel, megérkezik minden adat, akkor nincs különbség egy 100€-s és egy 10.000€-s kábel között,de majd Peak kijavít ha rosszul emlékeznék.
-
-
Toobee
veterán
Nyilván azóta begyűrűzött a válság, nőttek a gyártási, felkúsztak a nyersanyag árak, drágább lett a logisztika és még lehetne sorolni. Mindenhol ez a tendencia, nem csak a Denonnál csúsztak el a modellszámozással, vagy adtak alább a minőségnek. Ez már csak nézőpont kérdése.
-
engem meg az nem hat meg, ha valaki ilyeneket mesél, mert maximum annyi infót tudok szerezni belőle, hogy gyanakodjak, hogy lesz valami magyarázat a miértre. szeretem érteni a dolgokat körülöttem, legalább kocamódra. számos dolog van a világon, amit persze nem lehet megmagyarázni, no de pont ez nem ilyen, vagy lehet érdemi különbség egy kábel bekötésébe nyomán, vagy nem. ennek megértése érdekében nyilván nem ülök vissza a bme padsoraiba, de a lehetőségeimhez mérten utánajárok. aztán pedig eldöntöm, hogy lehetséges-e, hogy például más hang jött ki a mélyládádból vagy sem. arról sosem akarnék vitatkozni, hogy ki mit hall, ki mit érez, ki mit gondol.
-
Patice
nagyúr
MP3-at TAG-elni automata módon lehet, csak nem szerencsés, főleg ha vegyes az egész.
Vagy magadnak válogatod szét stílus szerint és rákeresel egyenként az évszámokra, vagy hagyod úgy ahogy most van.
Sokat el lehet vele szüttyögni és nem kicsit időigényes.
Easy CD-DA Extractor gész jól tud TAG-elni is. Több fájlt is be tudsz tallózni egyszerre, csoportos átnevezés, stílus megadás, évszám, stb.
Albumonként azért sokkal könnyebb.
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem nincs különösebb bajom az adatbázis-felülettel sem (mondjuk sebességben lehetne fürgébb, az tény), sikerült úgy beállítanom, hogy számomra megfelelő legyen, de igazából tényleg csak csicsa, leginkább a sima fájlkezelőt használom. A visszatekerésnél nem tapasztaltam lassúságot sem zenéknél (FLAC), sem filmeknél (mkv, BD-ISO esetében sem), sőt, ha time seek-et használok és belepörgetek az időbe, akkor ugyanolyan gyorsan odaugrik a kívánt helyre, mintha csak Windows alatt húznék bele a MPC csúszkájával.
-
DM-Fan
nagyúr
Hivatalosan is közölték anno, hogy jön a flash-alapú firmware az A200/210-es szériához is. Szerintem a késedelem fő oka az, hogy az újonnan kijött szériákra (A300/C300, stb.) kellett rohamtempóban megcsinálni a flash-es firmware-t - nyilván, hiszen ez az új paletta, most ez megy, a régiek már nem is kaphatók. Igazából akkor sem fogom könnyesre sírni a párnámat, ha nem jön ki az A-210-re a flash-alapú firmware, mivel a jelenlegivel tökéletesen elégedett vagyok, az enyhe lomhaságát már megszoktam, a külalakjával sincs komolyabb bajom, legfeljebb nem újul meg. De én azért még bízom benne, hogy kidobják ezekre a platformokra is, hisz megszavaztatták a népet, a felhasználók úgy döntöttek, hogy kell az új felület, nem hinném, hogy figyelmen kívül hagynák ezt.
-
Ed Parker
nagyúr
Ez csak tolerancia, semmi más.
Nálunk egy törpe pincser ugat esténként unalmában, 20 lakásban hallani.
Onnan tudom, mert a lakóközösség aláírásgyűjtésbe kezdett.Azt meghallom ha az alattam lakó kislány bekapcsolja az LCD tv-t és picit hangosabban nézi a mesét, nemhogy a mélyeket
Az asszony ilyen szociális hogy ne zavarjuk a lakókat, mert mindenkit megillet a csend, csak amikor a másik sz@rik erre akkor én miért ne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged