-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #168468 üzenetére
A hanggátlásban minden számít. A légréteg, a szálas szigetelő anyag, a GK rétegek száma és súlya... Részletes dokumentációt találsz itt: IRC-IR-761 report, Gypsum Board Walls: Transmission Loss Data
Itt pedig leírás a hangszigetelés 4 alappilléréről: 4 elements of soundproofing
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #168468 üzenetére
Ok, raksz a gyapot réteg elé gk réteget, de az visszaver mindent a mélyhangok kivételével. Hanggátlás két szoba között pipa, de a szobán belüli akusztika kezelésére ez szerintem nem jó.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #168465 üzenetére
Ok, de mit raksz akkor gyapot réteg elé, ami mindkét elvárást teljesíti?
-
arcitec
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #168448 üzenetére
Vastag szőnyeg, de mondhatni elég vastag, olyan ami ide kell. Valamint a bemérésből tervezett panelek. (Nem onnan amit linkeltem
). Illetve a fotelek is finom szövet borításúak.
Nyilván még lehetne javítani, de ez így sem volt olcsó, jó minőségű anyagokat használva. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168429 üzenetére
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168433 üzenetére
Önmagában egyedül az impulzusválasz képes leírni egy teljes rendszert (annak minden torzításával, lecsengésével, spektrumával, fázisával), de az emberi szemmel nem értelmezhető. Ezért kb. minél több mást mutatsz, annál többet tudunk mondani, de a durva hibák mindegyike látszik a spektrumon. Az, hogy mi az, amin épp javítani akarnak sokan, mindig más. Múltkor az RT60 ment nagyon, miután azt mindenki helyretette, most itt a torzítás. :D
-
Dorian
félisten
válasz
Ez üvegezéstől, nyz szerkezettől függ. Szubfrekvenciák nagy részét átengedi (mélyebbeket jobban), kis részét visszaveri.
Azt gondolom, h mi itt csak találgatni tudunk, legkevesebb, hogy tegyél be hangnyomás, torzítás és utózengés mérést is.
foltang:
Egy nagy lófszt. Ha bent megy valami mélyben gazdag zene, akkor szted a mélyet nem hallani az ablakon kívül? -
foltang
csendes tag
válasz
Mivel egy sima, kemény felület, ezért szerintem a teljes audio tartományban reflektál.
Sőt a saját frekvenciá(i)n még hajlamos berezonálni, és így termeli a plusz torzítást is.
Dehát próbáld ki! Tegyél oda egy valamit, és nézd, hogy miként változik a beszakadás. -
VoidXs
nagyúr
válasz
A kettő független, csak minden módosítás hat mindkettőre. Ne 1-1 görbe alapján ítélj, ha valamire mindenképp építeni akarsz, az egyedül a spektrum legyen. A torzítás abból fakad, hogy a driver vagy az erősítő határai mennyire vannak feszegetve.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Hogyan mérted együtt csak 2 frontot?
Ez nagyon olyan mintha ment volna a sub is.... bocsánat. -
foltang
csendes tag
válasz
Én azt gyanítom, hogyha a tologatás hatására nem mozdul a 80 Hz-es beszakadás, akkor azt vagy a talaj, vagy a plafon okozza, így hiába tologatod, mert a távolsága a talajtól, illetve a plafontól a membránnak nem változik.
Bár szerintem nagyobb anomáliát okozhat az az üvegfelület az elsődleges reflexiós ponton jobb oldalt. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168426 üzenetére
Valamennyi változásnak kell lennie.
-
Zigi
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #168424 üzenetére
Forgatni próbáltad a frontokat összébb szét? Aszimmetrikusan pl. a jobbos egyenesen a balos beforgatva?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168424 üzenetére
Hanghullámok összeütközése okozza a kioltást, így ott emelkedik a torzítás.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #168420 üzenetére
Dehogyis. Kiemelésnél, beszakadásnál, berendezés rezonanciafrekvenciájánál, fázishibánál, hangsugárzó túlterhelésénél, stb. A három féle görbét egyszerre kell vizsgálni
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #168418 üzenetére
És a torzítás görbe mit mutat?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168411 üzenetére
A frontokat mérve volt? Vagy szubbal együtt? Vagy hogy?
Nekem is van állóhullám 80Hz-nél. Meg 50Hz körül is. Ezek már csak ilyenek. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #168411 üzenetére
Biztos, hogy teljes tartományban mértél?
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #167441 üzenetére
Jegyeztem, délután ezt is megnézem.
Meg abban az autóverseny is jó.
Meg a Holnap határa kezdését.@Dorian
Igen ez a B terv ha nem jön be. -
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #167433 üzenetére
Nem azok nem villanak most ki.
Azt csak kerdeztem, hogy mennyire lesz artalmas a szubnak vagy a vegfoknak, ha mondjuk ugy uzemel, hogy azok fullra kivillanak 1-1 jelenetnel?
Elnezest ha felreertheto voltam.Nalam is kb 2db villant ki amikor feltekertem rajta a potit meg az erositon is a hangerot -30dBre. Es ott mar volt rendesen mely, ereztem a seggem alatt is meg a mellkasomban is.
Nah de majd holnap ha bemerem a Maranztot ujra akkor kiderul, hogy mit mutat majd.
RCA kabelbol eleg ugye 1-2 ezres verzio? Max 2 meteres kellene.
-
tomyka74
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #167347 üzenetére
Szerintem inkább a másnap.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #167343 üzenetére
Igen ezt mástól is láttam már
Nekem nem volt vele gondom.
Ötletes volt. -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #167322 üzenetére
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #167318 üzenetére
Nem magamból indulok ki, hanem sokunkból.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #167253 üzenetére
Az MDF-et nem én vettem, amikor gyártottunk közösségi helyiségbe 2 darabot, de hangszórónként elvileg nem volt 3000 felett.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #167217 üzenetére
Elméletileg nekem is érkezik a toroidos szarom. Ha mindenki tudott volna szállítani, akkor karácsonyra meglett volna minden, de most ez van. Már úgy vagyok vele jobb minden előbb mint soha.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #167179 üzenetére
Ha a méret meg a működési feszültség stimmel és a bekötése sem okoz problémát akkor már csak max azzal lehet gond ha a csendesebbnek sokkal alacsonyabb a légszállítása, márpedig alacsonyabb lesz. Viszont ezeknek a hűtése várhatóan túl van méretezve, de erre garanciát én nem vállalok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #167075 üzenetére
[link] igazából ezt tudom mondani amit leírtam. Mondjuk akkor még a crown-al volt bemérve a rendszer, amióta újramértem javult a tere a T.AMP-nak, helyére kerültek a dolgok. Kicsit el volt csúszva balra, de simán lehet csak a gain potik miatt.
Mondhatjuk persze, zenére kompromisszumos valahol mindkettő, műfaja válogatja hogy hol melyik a jobb. Viszont élvezem így is a zenehallgatást, korábbi években nem ültem le elé közel sem annyit mint mostanában. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #167072 üzenetére
Amióta Ti hallottátok szerintem még csiszolódott a setup.
De most az a terv, hogy két hétig itthon leszek és nem fogok hozzányúlni a mikrofonhoz, csak pörgetem a filmeket. -
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #166952 üzenetére
[link]Ezt a szálat is lehet érdemes elolvasni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166952 üzenetére
Az csak egy simítás REW-ben a mért grafikonra, máshogy jeleníti meg annyi. Nem csinál semmit a valóságban ha arra gondoltál.
-
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #166719 üzenetére
Miért tetted offba?
Mérés után nem csavargatunk semmit sehova, mert akkor meg minek mértünk, értsd utolsó mozzanat egy ellenőrző mérés.
Előtte nyilván mérünk, állítgatjuk a rendszert, majd ezt addig ismételjük amíg el nem fáradunk... és a végén mérünk egy utolsót.
Senki nem kötelez arra, hogy az AVR, vagy a szub saját bemérőrendszerét használd. Ha mégis azt használod akkor az olyan lesz, amilyen lesz.
Lehetőség van szakembert hívni ( én nem vagyok az ) akinek van tudása és eszközparkja, vagy lehet pénz-energiát belefeccölni, venni pl. egy UMIK1-et és megtanulni mérni, máris nem függesz az adott ki tudja milyen minőségű bemérőrendszertől.
Mostanra már biztosan kiderült, hogy én melyik utat választottam...
-
gab1ka
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #166714 üzenetére
Igen igazad van, én az "általános" 87-90 érzékenységre utalva értettem elsősorban.
-
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #166689 üzenetére
Én sehogyse gondolom.
JBL-éknél kitalálták, hogy csatornánként 80W-os erősítőhöz 200W-os szub illik. így lett ez az én szettem.
Amennyiben JBL-ék jól állapították meg az arányokat, akkor egy 1000W-os Szubhoz csatornánként 400W-os erősítő az arányos.
Valóban hiányzott a vége a mondanivalómnak, szóval nem tudom milyen erősítő hajtja a szubjaid, de ha felteszem 1000W, akkor neked csatornánként 800W-os erősítésre lenne szükséged, tekintve a szubok, mint írtad kettő van.
Remélem így már érthető.
Srácok! Senkit sem akarok, bántani, és nem hülyézek le senkit. Én ezt gondolom.
Amennyiben értelmes hozzászólások érkeznek szívesen válaszolok.
-
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #166687 üzenetére
"A pro végfokon is van kivezérlés állítás..."
Erről beszéltem. Maxra kell állítani, hogy ne csökkenjen a dinamikád. Ez a sztenderd.Szub marad többi megy
és meglesz a kívánt hangnyomásod, és a rendszer is arányos lesz.
Bocsi
-
Krissz80
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #166668 üzenetére
De a 80Hz-et hallani, én viszont nem hallottam semmit csak a mellékhatást.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166573 üzenetére
Nagyon szépek lesznek!
Bár lehetne gömbölyűbb.
-
spiky03
veterán
válasz
Ezek nagyon jól néznek ki!
Jól nyomjátok! -
python1
veterán
válasz
Ez igen, ügyes a szakid!
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #166541 üzenetére
Még nemtudom,lehet a következő tampon a lépcsőn a 800-as.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #166532 üzenetére
Véleményt írtam, mint mindenki más. Nem szabad?
Nem írtam semmi arra utalót, hogy az ízlésem mérvadó, ezt melyik mondatom alapján állítod? Sőt, pont azt hangsúlyoztam, hogy a szubláda formája is ízlés dolga, amiről nem szabad vitatkozni.
Sajnálatos, hogy ennyire ellenségesen viszonyulsz hozzám! -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166525 üzenetére
Úgy úgy.
-
lemmy9
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #166521 üzenetére
Nem mondtam, hogy múlott bármin is. Gondolom így kérted.
De a lényeg, hogy elkészíthető az íves furnér. Ha van szaktudás. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #166501 üzenetére
Szép gratula.
-
-KP-
addikt
válasz
Legalább párban készül?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166508 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #166505 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
Ügyesek vagytok!
-
spiky03
veterán
válasz
Nah itt is alakul a molekula
Nagyon jól néz ki.
Én is puhitom már a szomszédot, hogy szub ládát kell majd csinálnia lehet. -
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #166187 üzenetére
Nah siker
Beraktam egy 2000 hufos HDMI elosztót is most megy a rádió is kikapcsolt F22 mellett. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166322 üzenetére
De, múlt hét óta ezzel hallgattam zenét, mozira ma üzemeltem be őket.
Nem mondom, hogy jobb mint a Crown (mert nem az), de az ízlésemhez a hangkaraktere közelebb áll.
Ennek ellenére egyelőre maradt az XLS a frontokon. Lehetőség adott hogy átcseréljem vagy lecseréljem.... de egyelőre így marad. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166313 üzenetére
Biztos van akinek megbotránkoztató, de lomiztam három ilyet. A frontoknak meg marad a Crown egyelőre. Idén már nem terveztem cserét, de ez most szembejött és nem vertem nagy költségekbe magam. A racionálisabb énem azt mondja végleges is lehet, de azért fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy meghajtsam a frontokat és centert hypex ncore-al. Az viszont már egy jelentős kiadás és nem mondanám hogy feltétlenül igényem van a mostanitól jobbra. Hangra pedig ezek a t.amp-ok kellemes csalódás, jobbak mint vártam.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #166236 üzenetére
Azèrt ez ìgy nem igaz. Nálam vagy 15 èvig csak csak laptop volt itthon. Ès ilyen cèlra amùgy is egy külön gèp kell, ami mèg jòl is nèz ki, hangtalan is, elvègre a nappali "közepèn" van a helye.
Ès ha madvr-t is akarnèk, cserèlhetnèm le a PC-t, mert kevès hozzá a teljesìtmènye.
Ès nekem pl. direkt lejátszòkal sosem volt semmi gondom, ellenben a PC...
De az a helyzet, hogy ìgy is megèri a jobb hang ès kèp miatt. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166232 üzenetére
Ha az anyagi oldala nem számítana én akkor sem állnék már vissza semmilyen avr-re szerintem. Szerencsére az atmos nem érdekel.
Persze megértem azokat is akiktől távol áll a pc. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166232 üzenetére
Sajnos az Atmos processzálásának hiánya hatalmas hátrány, és ezt meg is értem, hogy sokaknak nem szimpatikus. Nagyon sokan dolgozunk rajt, hogy ez ne így legyen. Emellett viszont ott a tökéletes kép és hibátlan 7.1, amiről emiatt még nem érdemes lemondani.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #166187 üzenetére
Oke.
Mert csak egy kimentem van az erősítőn.
Ha lenne kettő akkor vsz működne.
De valóban fura. -
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #166185 üzenetére
Köszönöm az infót.
Akkor jól gondoltam, hogy a projektor lesz a ludas.
Esetleg egy HDMI splitterrel nem lehet kiküszöbölni?
Kijön az erősítőből és a kimenetén meg ott az egyiken a tv a másikon meg a projektor.
Így a tvt mindig érzékeli. -
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #166135 üzenetére
Példát tudnál rá?
Én eddig csak olyan állóhullámról, rezonanciáról hallottam, amit párhuzamos falak okoztak, de ha nem így van szívesen tanulok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166034 üzenetére
Van toroidos D osztály is, ahol nem a teljes erősítő kapcsolóüzemű, hanem csak a betáp. Az ár/érték arányuk kimagasló.
-
Lite
őstag
válasz
Én kíváncsi lennék, mert a damping-téma nagyon is fontos, autóhifiben megtanultam, hogy annak hiánya micsoda kihívás a minőségi hang előcsalogatása közben...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Igen, ezt akartam írni. Érdekes, hogy aki használja tök jól elvan vele. Bennem még csak a gondolat csírája sem fogant meg, hogy mást nézzek az XLS helyett a szubhoz.
Nem mondom, hogy nincs feljebb, de ha ez is tökéletesen megfelel, akkor minek. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #166032 üzenetére
Fogalmazzuk úgy, hogy a teljesitmény egy szám ebben az egyenletben a hatásfok sokkal fontosabb, és nem járnak kéz a kézben.
Egyszerű a tesztelés, 30Hz-5Hz tesztjel lejátszásakor figyeld, hogyan működik a menbrán, ahogyan haladunk a legalsó Hz felé, úgy kell lassulni a menbrán kitérésének, amennyiben leng szabálytalanul az a dampingfaktor (erősitő csillapitás) hiánya, és igen torz, erőtlen lesz a végeredmény, tehát semmit nem fog érni.
Nálam tökéletesen működött a nagy Bodorral az Ultimax, szerencsére 1ohmig stabil, és 3kw-nyi toroid dolgozik benne.
Természetesen neve is van, de ezt majd privátban ha érdekel, nem kedvelik itt az okoskodást "PA"-s vonatkozásban. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #165890 üzenetére
Igen, a mélyeket valóban nem csillapította.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #165880 üzenetére
Ezt most nem igazán értem..
Azt írtam, hogy ha a hallgatói pozició közvetlenül a csupasz fal elött van, akkor oda szélessávú panelokat érdemes helyezni, nyílván nem fog mindent megoldani, de tapasztalatból mondhatom, hogy a körülményekhez képest jobb lett a térérzet, és a nagyobb hangerő sem volt harsány mint elötte.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #165296 üzenetére
-
gab1ka
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #165194 üzenetére
Én hallottam a QED Performance-hoz képest a QED XT 25-ös kábel előnyeit, valóban más hang jött ki ugyanabból a hangszóróból,nem nagy, de totál egyértelműen más, ezért is bizakodtam mert még emlékszem valami fórumon olvastam egy user hsz-ét aki úgy festette le az nf214et hogy nem is tudta hogy a subja ilyen hangokra is képes stb stb..Nem a l***szt..
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #165150 üzenetére
"Abban nem hiszek hogy egy venti csere annyira megoldaná a problémát."
Azt hiszel, amit akarsz.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #165159 üzenetére
Van olyan venti amit biztosan nem hallasz, noctua-nál van jóval halkabb venti is, bár légszállítás is fontos.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #165157 üzenetére
AVX-en írta R.G. hogy az XTi ventije viszonylag soká kapcsol be, de akkor hangos. Eszerint akkor eltérően szabályoz az XLS-hez képest.
De ezt hallani kellene, nem tudjuk kinek mi a hangos. Én amit hallgatói pozícióban 2.5-3m-ről nem hallok az halk. -
Dorian
félisten
válasz
Engem mozin is zavarna, nem csak dirrdurr filmek vannak, sőt, tùlnyomò rèszt nem olyasmit nèzek.
A projim szerencsère nagyon csendes, de az a max amit elfogadok. A zasszony párásìtòja hangosabb. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #165152 üzenetére
F22-ben szerintem max körül pöröghet a Noctua ha nem tévedek. Plusz abban a háromból talán kettő van kicserélve.
El kell menni valakihez aki már kicserélte!
(Én nem aggódnék azzal kapcsolatban, hogy Noctua-val zavaróan hangos lenne a Behringer.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
"Abban nem hiszek hogy egy venti csere annyira megoldaná a problémát."
Miért nem? Nem hiszed el KP-nek, hogy kicserélve Noctua-ra csendes?
Hétről hétre csak önmagunkat ismételjük, szerintem már 5x le lett írva minden ezzel kapcsolatban. -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164940 üzenetére
Légy férfi és építs Marty15-öt belőlük
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #164940 üzenetére
Wow!
Gratula! -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #164857 üzenetére
" Csak ne akarja meg magyarázni, hogy ami neki jobb az jobb is."
Nem akar ő győzködni, elmondja, megosztja a tapasztalatait, az észrevételét, az állaspontját, aztán ízlelés után döntsön mindenki!
Engem nem győzött meg, maradok az otthoninál!Lemmy9
Én most a Starbucks Blonde-ra esküszöm!
AVX kávét nem kóstoltam.. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164837 üzenetére
Az a 194W koncert közben volt ahol nem volt sok mély, így:
két Crown 2x25W, PC 50W, AVR 94W (5 doboz szólt akkor 100Hz-es vágással ... de leginkább csak a frontok).
Amikor benyomtam a Pacific Rim-et, meg a kapitány és katona ágyúzós jelenetét, akkor ment fel 450W-ig. De még ez is ref hangerő alatt volt, messze nem volt semmi maxon tolva (az EQ APO-s korláttal nehéz is) .
(#164836) -KP-: Nem vitás, hogy az NX6000D-nek van a legjobb ár/W aránya és a DSP is előny.
(#164840) I'am Dony: Az bizony nagyon szűkös. RMS-ben mondjuk tud 650W-ot és ráadásul szubot nehezebb hajtani. A hangszóró maxa 1600W, így jobb ahhoz méretezni az erősítőt, nem alulról karcolni az RMS-t. Szerintem.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164837 üzenetére
Hány ezerszer írjam még le, hogy én azt használok?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164817 üzenetére
Most épp koncertvideó megy azon a hangerőn ahogy nektek is demóztam. Ez így 194W. Az elosztó van beledugva.
Ebből a PC kb. 50W, A Crown meg 25-30W/db.Vicces...
Már muszáj volt leellenőriznem, úgyhogy rádugtam a 2000W-os hőlégfúvót is, arra 1900W körül mért. Szóval jól működik. Mondom, nehogy megint hülyeséget írjak. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164791 üzenetére
Szerintem 2 fázist húzok oda mindegyiket 1.5mm-es vezetékkel. Tehát egy sub egy fázist terhel. És persze külön ágakat fog terhelni a 3 fázisból.
Indukciós hoz kell a 2.5mm az folyamatos terhelés. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164789 üzenetére
Fingom sincs milyen erősítő lesz, az ultimax is még idő mire meglesz, nem sürgős egyenlőre nekem semmi.
Az tuti hogy lesz mini dsp hd.Tammo köszi a mérést. Tehát erősítőként számolhatok legalább 1000W-al. Amúgy sem célom mindig orvérzésig hajtani.
Holnap cserélnek villanyórát 3X25A lesz, napelem és egyéb miatt. Aztán jön a villanya szerelő haverom. Megmérjük biztosítéknál, hogy mekkora az amper zabál ha a Rotel Rap1580-as és CAV A8M-em meghajtom, mondjuk Hans Zimmer koncertel (gladiátor), meg valami rap zenével 9 csatorna sztereó módban. Abban nem szoktam használni, de így tudom lehet szerintem maxra kihajtani. Rotel visz 7 csatornát cav a frontokat.
Persze a 2db SVS-t lekapcsolom mert nélküle kell mérnem ampert. Ha marad elegendő kraft akkor, de szerintem a 16A C-s biztinek elég a Rotel+Cav, erre nem hiszem, hogy dobhatok még 2db 1000W-ot fogyasztó végfokot. Az meg hogy belenyal az 1500W-ba darabonként, hát nem tudom kikérdem a villanyszerelő véleményét. -
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164688 üzenetére
Én is azt néztem hogy strapabíró legyen és kényelmes 1 évig kerestem a megfelelőt
-
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164682 üzenetére
Mennyit szannal rá? Én olasz bútort vettem a butorvarosnal volt épp akció és 900 ezer helyett vettem 560ert :) bosch motor mozgatja plusz bivaly bőr nem ragadsz bele nyáron és a környezet hőmérsékletet felveszi. De a bútorra várni kell én majd 5 hónapot vártam rá mire házhoz jött
-
Lite
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #164566 üzenetére
Én pl. arra gondoltam, hogy a csöveket belülről légmentesen lezárni, mondjuk az autóhifiben használatos öntapadós bitulapból kupakot csinálni rájuk. Na, az zárt lenne...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164522 üzenetére
Igen. Sztereó/zene nem az igazi és ez egyértelműen a szoba hibája. Amikor átköltöztünk még megvolt a Musical Fidelity A5 és Audio GD Ref 5.32 dac, szóval volt alkalmam a dobozokat viszonylag jól kiszolgálva is meghallgatni ugyanitt. Ekkor körvonalazódott, hogy sztereózni ezzel az elhelyezéssel nagyon kompromisszumos és semmi értelme lapátolni bele a pénzt. Ahhoz az első sokkhoz képest örülök, hogy sikerült egy kielégítő mozit összehozni és nem is égek a vágytól hogy zenei irányba fejlesszem, mert tudom hogy zsákutca, sosem lennék vele teljesen elégedett. Minél többet költenék rá, annál elégedetlenebb lennék a végére. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164507 üzenetére
Na, ennyire rossz volt?
Mondtam, hogy nem vagyok sértődős.
Jó, én is elmondtam már sokszor hogy rossz az akusztikám (a tökéleteshez képest), de átlag nappalis szinten szerintem vállalható. Nincsenek brutálisan hosszú utózengések és a szubnál sincs problémásabb beszakadás, vállalhatatlan kiemelés. Nappalis szinten! Egy pozícióban szerintem a mozi is egész élvezhető. Legalábbis nekem! És ez a lényeg.Most utóbbi jelszint állítás és mérés után megint kissé másabb lett a hang. Szubot jobban lehúzta mint utoljára (amit kicsit bántam, de jó így is
), de a center pl. határozottan világosabb hangú, "nyíltabb" lett.
-
BBéci
legenda
válasz
Nem volt szó arról, hogy Tamoo kábeleket cseréljen. Nem világos, hogy miért hoztad fel?
Nálam az átlagosnál jobb az akusztika, de még van hová fejleszteni, ami hamarosan bekövetkezik.
Viszont a kábelek közötti különbségeket akkor is tisztán és egyértelműen hallottam, amikor semmiféle akusztikai beavatkozás nem volt a szobában. Megfelelő felbontóképességű alkotóelemek és gyakorlott hallás szükséges!Dorian!
Egyetértek, az ár/érték arány nagyon fontos szempont, sosem állítottam az ellenkezőjét. -
Dorian
félisten
válasz
Nem feltétlenül. Az akusztikához jól hozzá lehet szokni, és kábelek közti relatív különbségeket érzékelni. Szó szerint értendő, mert persze ez nem jelenti, hogy a különbség akkora, hogy megérje a drága kábel.
(#164508)BBéci:
Ezt csak saját nevedben. A többség nem elvakult és racionális ember számára az ár/érték számára az igazi mérőszám. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164438 üzenetére
Én az erősítőn akarom állítani a eq értékeket ha kell. Csatornánként 10 lépcsőben lehet megadni. Minden lépcsőn külön lehet frekvenciatartományt + gain és azt is megadni, hogy milyen szélességben állítson.
Tehát arra gondolok, hogy megmérem utánna meg állítok az erősítőn ha kell és ismét megmérem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164372 üzenetére
Ha tudnám megmondanám. De ott van a fázisfordítás, limiter, szűrők (ha alapzaj lesz) ... ki tudja mire lesz szükség. Vagy ha később eladnád szubostól vagy tele lesz a tököd a pc-vel, akkor jól jöhet az EQ-ja is.
(Én megrendeltem anno a 3000D-t, ha akkor megküldik időben és nem veszem meg a Crown-t helyette, simán lehet hogy beérem azzal a DSP-vel és most nem PC-zek. Kizárólag a szub eq miatt fogtam bele a pc-be újra. Nyilván ez neked most lényegtelen mert már kész a pc, csak leírtam.
Utólag én sem bánom hogy így alakult.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164369 üzenetére
Ha a simát veszed és nem a D-t, csak akkor rendeld meg ha kész a szub, hogyha esetleg mégis jó lenne a DSP-s változat valami miatt, akkor benne legyél a két hétben és be tudd cseréltetni.
-
lucky07
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #164302 üzenetére
-
lucky07
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #164302 üzenetére
-
lucky07
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #164298 üzenetére
Nem ott sem! Multi chanel
Mi a fenét állíthattam el ennyire? -
lucky07
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #164293 üzenetére
A magassági nem szólal meg de test tone-nál adható rá a hang meg le is vehető.
De zene vagy bármi közben nem szól vmiért. -
gab1ka
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #164094 üzenetére
Ezt úgy érted hogy a hangkártyás megoldást jobbnak érzed egy olyan négyezres erős középkategóriás erősítő után? Csak mert nálam már ez lenne az utolsó láncszem amire még szánnék a jövőben, viszont itt csücsül a pc is közvetlenül a szett mellett és teljesen meghökkenve olvasom napok óta amiről társalogtok.Évekkel ezelőtt ugyan, de birtokoltam egy Xonar DX2-t, csak akkor még sem erősítőm sem szettem nem volt és akkoriban nyugodtan adtam el, mondván ha majd lesz egy erősítő, akkor úgy is az fogja végezni a hanggal kapcsolatos dolgokat, fényévekkel jobb minőségben több százezer forinttért, mint egy pc-s "vacak". Most meg már kezdem azt gondolni hogy én is elkezdem inkább pc-ről nézni a filmeket és beszerzek egy hangkártyát aztán téma lezárva. Ez utóbbi nekem kényelmetlenebb mint egy Plex vagy egy mediabox, de az ablakon sem dobnék ki fölöslegesen pénzt.
-
Dorian
félisten
válasz
Biztos, hogy az AVR DAC vs. hangkártya okozta a sokkal jobb teret ès nem eleve a Cavern+EQ-APO?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Persze, zenén két csatornán ha átkötném ott a süket is meghallaná, hogy a Denon vagy a Crown szól. Más karakter. De mozin nem venni észre olyan szinten, hogy zavaró legyen. Aki nem tudja annak fel sem tűnne.
A Xonar meg a Denon dac-ja közt is nagy hangszínbeli különbség van, ezt próbálgattam is oda-vissza kapcsolgatva. A Xonarnak "fényesebb" hangja van. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164090 üzenetére
Szemléletváltás az volt nekem is bőven.... Pár éve én is azt szajkóztam, hogy a nagy hangszóró lassú, meg megmosolyogtam volna aki hangkártyával "bohóckodik".
Már nyitottabb vagyok. A drágább kábelek felé is nyitott voltam a fórum hatására, de nekem ott sose jött az a feeling, hogy na ez most megérte, annyit javult volna tőle a rendszer. Most az átalakításkor a jó ár/érték keresésén volt a hangsúly. Stúdió kábelek, pc, hangkártya, cavern korrekció. Ezzel sikerült évek múltán szintet lépni végre. Na meg az ultimax!Majd azt írjátok meg, hogy a hangkártyás mozi hozza-e egy felsőkategóriás AVR szintjét szerintetek!
(mozin!) Meg hogy kihallottátok-e, hogy a frontokat Crown a többit pedig Denon hajtja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest