- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #81498 üzenetére
Itt meg vannak háttérnek.Egy a márka,de más a tipus..ahogy nézegettem,ha ragaszkodsz a márkához,a 202-es tipusból össze lehetne szedni egy mozira valót.
(#81499) B.attila Igen,van értelme.Sokan mások is fokozatosan építkeznek.De a saját rendszeredben kell meghallgatni a centert,lehet nagyon el fog ütni,de lehet hogy jó lesz hozzá.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #81302 üzenetére
A Terminator Salvation hangja csak kiemelkedően magas színvonalú, extrém felbontású és dinamikájú rendszereken szól igazán jól, még felső középkategóriáson is csak valamivel átlag feletti. Egyszerűen sok a benne lévő információ az egyszerűbb erősítők és hangdobozok számára. A Transformers 3-mal sokkal könnyebb dolga van erősítőnek és hangdobozoknak is. Becsapós dolog ez, de nagyon.
-
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #81306 üzenetére
Pl. általában a AVR-ek - már egyáltalán azok, amelyik tud DSD-t fogadni - szoftveresen kódolják át a DSD-t PCM-be, és ezt követően a PCM-et adják tovább a DAC felé.
A felső kategóriás Pioneer, Onkyo, Yamaha és a Denon (3808 vagy annál feljebb) AVR-ek képesek arra, hogy a HDMI-n vett jelnél DSD hangjel esetében azt egyenesen közbenső szoftveres átkódolás nélkül továbbadják (átkapcsolják) a DSD képes DAC-ra. Ez jótékonyan hat a hangminőségre.
A neten fellelhető a lista, melyek azok az AVR-ek, amelyek tudják a natív DSD támogatást HDMI-n keresztül. -
tomic
addikt
válasz
Norbi 72 #81302 üzenetére
Köszi, megnézem és kipróbálom. Most néztem amit Oldfighter ajánlott. Ebben is van olyan ami izzasztja rendesen. Beszereztem egy AQ Boxert.(fórum fertőzés ide is elért)
robim Köszönöm az infót. Ez elkerülte a figyelmemet,és hogy őszinte legyek nem is gondoltam volna soha ilyenre. Angolok....
Denon,Marantz engedte.
A menüje nekem tetszik,nem olyan bonyolult mint a Denoné pl. De ez szubjektív. Ami nem tetszik benne,hogy nincs benne kikapcsolás időzítő pl. Vagy,hogy kikapcsolt állapotban nem engedi tovább a képet a tv-re. -
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #81222 üzenetére
240.000 Ft-ért megkaphatom újonnan, ha szeretném. Az a plusz 10.000 Ft nem vészes szerintem.
NAD-ra is csábulnék.... ha lenne egy mocsok ethernet port rajta.
Lett volna egy Stewart vászon is, pont az én méretemben, csak az a baj, hogy fix.
200x120 cm 170.000 Ft-ért nem rossz szerintem. Persze használtan.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #81034 üzenetére
Csak hangosan "gondolkozom".
Egy évet biztos nem fogok várni, de szerintem az új funkciókból sem sokat fognak a mostani felhasználók használni, szerintem.
hétalvó
Erősen gondolkozom, hogy legyen.Gabesz26
Az a kérdés, hogy Dali 6-hoz megy-e egyáltalán. Pont most láttam egyet az AVX-n 365.000 Ft-ért. -
válasz
Norbi 72 #80912 üzenetére
Nem kísérleteztem, hanem kísérletezek a mai napig! A JMLab Chorus K2 eladása után, most 3,5 pár hangfalam van arra, hogy eldöntsem, végül is melyiket éri a nagy-nagy megtiszteltetés, hogy végleg a plafonomon teljesítheti magasztos háttérsugárzó hivatását!
(Azért 3,5 , mert a negyedik még nincs nálam, csak lestoppoltam.)
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #80890 üzenetére
Nézem az Eredetet,abszolút referencia kép..a 4K mit fog művelni,durva..
A háttereket átkapcsoltam dipolra,egyenlőre semmi meglepi.Majd utána ránézek a Terminator salvation-ra,kiváncsi vagyok.
1:33-nál a plafonra szerelték a Dolby Atmos rendszert,kíváncsi vagyok,hogy szól..
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #80859 üzenetére
Mivel egy kerthelyiségben lesznek kint és nem fognak bömbölni, így a melegedés szerintem nem lesz vészes (ebből a szempontból kevésbé aggódtam) inkább azon agyaltam(-lok) hogy a mozi mellette rendesen fog szólni, hogy így lesz-e gáz, bár logikusan végégig gondolva a végfok melegszik/melegít.
Ok, ha nálad 7 csatorna van így hajtva akkor tényleg nem kell aggódnom ( Zensorral nem fogom kinyírni a gépet - inkább fordítva
), max. azért párszor letapizom.
-
XenHai
senior tag
válasz
Norbi 72 #80856 üzenetére
3d nem érdekel . Hd hang érdekel ha gond nélkül tudom használni a gtx670-et erre a célra én még le ragadtam ,hogy kell a dsx mert különben csak sztereót nyomot az alaplapim optikán.
Egyenlőre még minden nálam van 1hónap múlva kerülne el ha sikerül le dumálnom akkor talán a hangfalak maradnának de kicsi rá az esély.
-
XenHai
senior tag
válasz
Norbi 72 #80853 üzenetére
Szoba méret 32nm .De nem hiszem hogy a szoba 4 sarkába be dobom a hangfalakat valahogyan csak a gép közelébe. Játék 60% mozi 30% zene10% . Metal/Rock. 150k fölé nem akarok menni . ha egy kicsivel is jobb az új rendszer mint a régi volt elégedett leszek. Nincsenek marha nagy elvárásaim.
(#80854) MasterMark : Vga-n keresztül is megy a dts dtshd ha nincs a gamenek 5.1 hangja . Fasza rakhatom ki a xonart.
-
demars
addikt
válasz
Norbi 72 #80784 üzenetére
Ugyan ezt az 508 ast szúrtam ki én is, meg a háttérsugárzokat is. Mert épp wharfedale 8.4 -em van ( lesz), heco subbal, ehhez kellene hm erősítő. Jó lenne hozzá az onkyo 508...? Illetve elég lenne? Nézegetem a fórumokat pár hete... iszonyat nagy a választék... De nekem egy normális belépő rendszer kellene ... ami picit később fejleszthető..
Néztem a denonokat is... 2809 et néztem... Nekem tetszik...
Jó lenne a wharfe 8.4 hez? -
CharlieDrop
veterán
válasz
Norbi 72 #80797 üzenetére
Áh, kb lehetetlen, illetve lehet csak kicsit berezonál a sok üvegpohár a szekrényben, a másik oldalon meg a porcelán bizbaszok.
a 4 m az kb érték, az is lehet, csak 3,5 már nem emlékszem pontosan a méretekre, Amúgy nem látom
venni kellene egy 42"-os tévét
nagyobb baj a kanapé. Az 160 centi és kész mellett fal és ajtó... így igazi teret kanapéről nézve nem lehet, még jó, hogy van fotel, azt oda rakom, ahova akarom -
Mtt
tag
válasz
Norbi 72 #80382 üzenetére
@Sanci38, @MasterMark, @Norbi 72, @Patice: köszönöm a válaszokat! (Remélem nem hagytam ki senkit
)
Amikor a kérdést feltettem, őt találtam még, mint minőséginek tűnő darabot, ha róla van tapasztalat, ha erről a fém csatlakozós dologról van tapasztalat, ne habozzatok megírni.
Valahogy ez a megoldás elnyűhetetlenebbnek tűnik...
-
Underground2
tag
válasz
Norbi 72 #80406 üzenetére
Tuti h ez valami gagyi cucc! majd szerzek egy normálisat! eddig nem használtam hdmi-t, ezt is csak itt lapult a fiókba! és ez valami Wieson és most látom h írja rajta h HDMI 1.3
Nekem meg ugye 1.4a kellene?
dgyuri0123:
Igen kiválasztottam és kipróbáltam mind a kettőt, hátha azzal is van valami gubanc, de egyiken se semmi!
-
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #80317 üzenetére
Talán itt van a kutya elásva:
Hirdetésben:
"elsősorban a 24/192-es DAC-nak köszönhető, ami koax, optikai és USB kábelen érkező jelet is képes feldolgozni"Más tulajdonos másik topikban:
"Advance acoustic x-i60 erősítő daccal - ehhez kellene a transzport mert sajna usb-n csak 44.1-et tud"Szóval ha ez igaz, akkor a hirdető állítása ugyan jogilag megállja a helyét, csak "nem bontotta ki az igazság minden szeletét" ami elég arcpirító.
A 44.1-es USB-k nagy többségével ráadásul nem (csak) a felbontás, hanem a minőség a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Sony STR AV270x
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest