- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #136555 üzenetére
A jövő...
5 éves dobos,és az egyik kedvenc zenekarom.
-
-
Pazolini
senior tag
válasz
Norbi 72 #136517 üzenetére
Pár éve nagyon szemeztem az aventage sorozattal... De a sztereo-végfok annyira nem függ a hely méretétől, vagyis, ahova jó egy 3010-es mozira, oda jó lehet egy vas még sztereóra...
Ráadásul ott árválkodnak a pre-out kimenetek!Drágák nekem a malac végfokok!
(#136518) hétalvó:
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #136456 üzenetére
No,ez egy frankó ajánlat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #136098 üzenetére
Tuti jo lehet, nem állítom hogy nem...
Bár sztereóban en már merem javasolni az en uj avrem is.
Nagyon meglepodtem hogy pure audio módban milyen jól szól a 710,a 616os képest.
A 616on a direkt és pure audio modban elviselhetetlen volt, ez az uj vas ediggi legjobb sztereóban nálam... -
válasz
Norbi 72 #134489 üzenetére
"Én nem veszek listaáron kábelt."
Az lényegtelen, hogy te listaáron veszel-e, a százalékos számítás listaáron történik, de a listaár szerintem lósz@rt sem ér kábelek esetén, olyan szinten szövi át a piacot a diy, meg a túlárazás, meg az ismeretlen, olcsóbban is jót gyártó cégek hatása.
Azonos márkán belül, a cég saját termékei közötti eltérés meghatározására jó a listaár, egyetemes érték-értelmezésre szerintem nem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #134485 üzenetére
Ezekkel a százalékos értékekkel nemigazán lehet mit kezdeni.
Kapásból az is változó, hogy kinek hány méterre van szüksége. De ettől eltekintve is "hülyeség". Aki teljesen sötétben tapogatózik annak talán egy irányszám, de semmi több. Egy "haladó" nem fog százalékos arányokkal dobálózni hacsak nem önigazolni akar valamit. -
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Norbi 72 #134466 üzenetére
Sajnos nem, a boxer volt a legdrágább. De a helyzetemben nincs is jelentősége és ezért drágább szubkábel nem fogja betenni a lábát hozzám.
Amiért leginkább hangot adtam a témának az az hogy, a fórumok néha a kelleténél nagyobb lendületet adnak egyes embereknek és azok rendje és módja szerint be is lendülnek. Ne értsetek félre, nem szeretnék megmondó embernek tűnni, csak a véleményemet írom.Régebben én is ráharaptam az éppen felkapott témára, aztán mindig ment a cserebere. Leginkább AVR-ek, hangsugárzók forogtak a szobában. Néha bejött egy-két kábelcsere is, ha túl lett hájpolva a fórumokon. Nem tagadom, erősen befolyásoltak a leírt dolgok, de valamiért sosem kaptam teljes egészet.
Aztán elhatároztam, hogy véget vetek ennek. Megvalósítom az álmaim a magam útján. Természetesen bekaptam pár kátyút közben, de a végére csak összeállt amit szerettem volna.Első körben megépítettem a szobát. Végig arra törekedtem, hogy a technika másodlagos, a szoba legyen a lehetőségekhez képest patent. Azt később már nem, vagy csak nagy küzdelmek árán lehet formálni. Ezért rendkívül fontosnak találtam a hangszigetelést és a rezonancia mentes kiépítést. Türelmem megvolt hozzá, mert addig is volt mozim a nappaliban. Ezt fejlesztgettem is, de csak kis lépésekben. A szobán volt a fókusz.
Miután elkészült, ráálltam az akusztika rendbetételére. Ez három részletben történt. Egy a technikai fejlesztés előtt, kettő pedig közben. Így nem fájt annyira a történet. Ezt lehetett volna anno építés közben is, de nem volt hozzá energiám, mert ez idő tájt eléggé el voltam havazva.
Aztán jött a komponensek cseréje. Tanulva a kátyúkból, eszközönként egy-egy nagyobb lépéssel próbáltam megoldani a fejlesztést. Úgy érzem sikerült is.S most jön a lényeg. Miután kereknek látom/hallom az egészet, beindulhat a kábelmizéria. Természetesen ezt is csak ésszel.
Tehát annyit szeretnék kihozni az egészből, hogy mindennek meg kell találni a helyét és idejét. Néha látni itt a lendületbe hozott fórumtársak trófeáit, melyet ha le is vadásztak, bogrács híján levest nehezen főzhetnek belőle.
Már régóta bennem volt ez. Elnézést, ha kioktatónak hatottam. Nem volt szándékomban.
...de azért vegyünk 50ezres szubkábelt. Zörögjön rendesen az a vitrin. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #133567 üzenetére
hidd el, rajta vagyok az ügyön.
volt egy kis megbillenésem, majdnem vettem egy tévét, de lebeszélt róla egy fórum társ, így most halad tovább a gyűjtögetés
az szerintem egész korrekt áron van... és "csak" az egy harmada hiányzik.
lehet vissza kéne vinnem a piás üveget és a göngyölegből meg lenne az a hiányzó rész isköszönöm a linket, ma is megfájdult a szívem
Q: jájjjj, ezt ne olvastam volna
-
justaview
senior tag
válasz
Norbi 72 #132968 üzenetére
Nem semmi, a (Boxer) kábel ára elérte a mélynyomód árának 60%-át. De legalább használt.
Az azonban tényleg látszik, hogy ez nem csak a mélynyomótól, hanem az erősítőtől ugyanúgy függ, sőt, valószínűleg a környezettől is...
(#132959) Joshi: Még egyszer köszönöm, hogy elmondtad, amit tapasztaltál!
-
Dragon27
senior tag
válasz
Norbi 72 #132862 üzenetére
Ha jól látom a NS SW700 belehet kötni úgyis,. hogy a beépített erősítőt kilehet kerülni .... erősítőről egyenest a sub hangszóróra
akkor nem lenne olcsóbb vennem egy pl. [link] amit bi amp bekötök
A hangfalakat sima bekötéssel használnám,. de az erősítőnél beállítanám a bi amp és mehetne a passzív sub ládába..... akár ennyiért 2 is lehetne venni
de ezek a hangszórók 4ohm-os az erősítő pontosan nem tudom bi amp ága mennyi (6ohm) most a hangfal így van bekötve bi amp ........
n3m3r3 22 ..... a magasság 2,6 ...
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #132806 üzenetére
Nope.
Valami olyasmit magyaráztak az Aquánál, hogy egy kis cég a disztribútor, nincs online árlistájuk, ezért nem frissül automatikusan a kínálat. De kifogytak a 900-asból, és már nem is rendelhető ez a típus. (A győrieknek sincs már meg, ha valaki őket találná meg a Google-ön keresztül.)
-
mettek
addikt
válasz
Norbi 72 #132789 üzenetére
Most kiderult hogy nem a kábelből/avr-ből jon a morajlás mert subkábel nelkul is hallani. Olyasmi hang mint amit a kagylókban hallani (ami igazából a saját véráramlásunk) de biztos sokan hallották már. Most ezt vagy a hálózatból szedi össze a sub vagy nem tudom.
Jó, valami alap effekt, háttérzaj szól rajta de jelentéktelen...nem olyan erővel és minőségben mint mikor a centert kikapcsoljuk és akkor a feontokból szól minden. Igy értettem.
-
justaview
senior tag
válasz
Norbi 72 #132645 üzenetére
Köszönöm.
A saját árkategóriájában a Van Damme a jó választás ezek szerint?
Csak mert találtam pl. egy NorStone Silver SV250 -t, ami jól hangzó paraméterekkel rendelkezik.... bár ez néha félre is vihet.
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #132537 üzenetére
Nekem sem gyakran adatott mégmeg ilyen lehetőség!! Jól láttad az új nem akciós ára 2x annyi volt a Cantonnak mint az Elac-nak! Meglátjuk gyakorlatban is hozza-e a különbséget!
BBéci: Biztosan állíthatom, hogy nem hallgathatatlan!! Egyébként a panel 10.-en viszonylag ritkán lehet elérni azt a hangerőt amiről beszélsz! Ja és láttam már nagyon szép 100kg-osnőt!!
bendeguz76: Most egy Marantz 7010-ről szólnak amíg meg nem érkezik az audio gd Master 10!
Tamoo: Arra én is!!
-
justaview
senior tag
válasz
Norbi 72 #132321 üzenetére
Igaz, ezzel nem lennék előbbre.
Ránézve a Yamahák paraméter táblázatára (oldal alja) azon tűnődtem, hogy amennyiben nem a natúr tiszta műszaki paramétereket nézem, csak a hangzást, vajon mennyire térhetnek el egymástól hangzásban a sorozat egyes típusai; az A860, A1060, A2060, A3060 esetében?
Nagy valószínűséggel sehol nincs olyan bolt, ahol ezt hajlandók lennének bemutatni (nagy macera lenne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged