- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eleba
csendes tag
válasz
BBéci #181064 üzenetére
Tovább teszteltem a beállításokat, és 8bites limittel, és a 4:2:2 szín beállításra (talán) megjelent a kép. Viszont ha visszaállítom is működik. Az 50/60 Hz viszont azóta nem. Azok eltűntek. Valami nagyon nem kerek.
Kísérletezek még.
Az AVR directre van állítva, elvileg nem nyúl bele. -
Eleba
csendes tag
válasz
BBéci #181061 üzenetére
23,98 Hz-t, hogy kadenciahelyes legyen a film lejátszása, de megfelelne a 24 is. Szerepel a receiver leírásában, de valahol elakad a mutatvány. Közvetlenül a tv-re kötve megjeleníti. Most úgy néz ki, hogy 4K 60 Hz-ki tudom választani a filmet, elindítom, a lejátszó frekvenciát vált a film szerint, és a kép kikapcsol, a hang tökéletes. A filmet leállítva a kép újra megjelenik.
A képen látszik, mit tud. A mode1 és mode2 beállítást is próbáltam. [kép] -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #180945 üzenetére
Neki nem jelkábel kell, az ulti és a micro marty is DIY ami passzív. Neki 10-12 méter hangsugárzókábel kell gondolom.
Spiky03 nekem kb nem mond semmit -15 vagy -25-ig feltekerted hangerőt. Az csak egy skálázás. Nálam pl 0-95-ig megy a hangerő szabályzó, de nem mindegy hogy egy DTS-HD-t kap vagy egy gyenge magyar szinkronos jelet.
Egy DTS-HD, atmos jellel kb 85-ön kihajtom a rendszert amíg egy gyenge jelű magyar hangsávval kb fele akkor a teljesítmény ugyan akkor hangerőn..Be kell rakni valami jó zsíros Rapp számot vagy bass test számot YT-ról, aztán tekerd fel, ha aránytalanul halk a sub, akkor meg dob rá pár dB-t. Nincs a távirányítón dedikált gomb a sub-nak ? Ott tudod állítani zenehallgatás, filmnézés közben, ha a Crow-on zúzósabb jelentnél bevillan a piros (túlterhelésjelző) akkor elérted az erősítő határát. Amíg nem próbáltad ki bevillanásig, addig nem is tudod jelenleg mit tud maxba a sub.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #180861 üzenetére
Én direkt építettem olyanra a rendszerem amilyen, mert nálam nem jelentkeznek olyan anomáliák, hogy egy filmnek rossz a keverése, öblös a hang, dinamikátlan, kevés halkan vagy éppen hangosan a basszus, vagy örökké a távirányítóért kell kapálózni, mert nem hallani a centert, vagy éppen akciójeleneteknél üvőlt.
Az is igaz, hogy TV adást nem nézek a rendszeren, arra ott a TV ,amit soha nem nézek saját hangszóróján csak fülessel.
Igaz rengeteg melóm volt vele, de még mindig van benne potenciál. -
python1
veterán
válasz
BBéci #180843 üzenetére
3dB-nyi középtartomány fog kiesni, amit DSP-vel kell pótolni, akkor kapnánk azt mint sztereó zenehallgatáskor megszoktunk, de akkor meg a sugárzónk hangszórói amplitúdoja változik meg, ami torzításhoz és fázistoláshoz vezet. Na meg az akciódús jeleneteknél ordít, aztán meg nem hall az ember semmit a beszédből, erősítők is szeretni szokták ezt, ja nem.
De van aki így is élvezi, de tényleg ezzel sincsen baj, de azért tegyük már helyére a dolgokat, kicsit szakmai szemmel is. -
powerup2
addikt
válasz
BBéci #180797 üzenetére
hát nem tudom ki mondta de
. Minden házimozi alapja a center ha az nem jó akkor az egész mehet a kukába. MTM centernél egy személyes a mozi. Ami akkor lesz rossz ha 3-4 ember nézz filmet. Focal centernél is az volt a gond hogy volt egy 1m rész amibe jó volt a hang. Két ember nagyon közel egymáshoz élvezte. Revelnél meg teljesen mindegy hol ülsz a kanapén, ez azért elég jó. Arról nem is beszélve milyen dinamikai ugrásokra képes. Párbeszédek meg félelmetesen jók nem túlzó pont tökéletes.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #180776 üzenetére
Ez így rendben is van, de ha maximalizálni szeretnénk a mozizás élményét, ez a hozzáállás kevés lesz hozzá.
Ezt a magam bőrén tapasztalom, és majdnem mindig visszatérő probléma itt is a fórumon a center kérdése. Amióta áttértem vagyis megváltoztattam a nézőpontomat ebben a kérdésben, másként nézem vagyis hallom a filmeket. -
gjanner
tag
válasz
BBéci #180763 üzenetére
Köszi, igen kérdésesnek gondolom én is a szoba méretemhez ezt a típust, mindenhol kicsinek vagy legalábbis határesetnek írják, de mivel van 45 nap tesztelési lehetőség, szeretném "megnézni" mit tud.
(A szoba téglalap alakú és az egyik felében - merőlegesen a téglalap hosszanti oldalára - van az 5.1, bár tudom ez nem sokat oszt szoroz a légköbméter vs. teljesítmény tekintetében.)@powerup
Nem, a netdepon vettem a frontokat.@python1
A helyzet, hogy nem tudom már így utólag, hogy valóban volt-e baja anno és egy "kis" átverés alanya voltam-e... de ha igen, akkor elég ge*i dolog az eladótól. Az tuti, hogy én sosem járattam falbontó üzemmódban őket. Erősítő oldalon meg komolyabbat, nagyobb teljesítményűt is el kéne bírniuk a hangfalaknak (szerintem).@-KP- és @VoidXs
megbontani egyelőre biztosan nem szeretném, tesztelem és meglátom mit eredményez, aztán megpróbálom a garanciális vonalat indítani, ha úgy alakul. Mindenesetre köszi az ötletet, esetleg csavarokat ellenőrzöm.@Rp526
Szuper ötlet, köszi szépen, rá fogok nézni. Egyébként ha megvan a kényes frekvencia, akkor nem tudok esetleg még nagyobb kárt okozni benne, ha adagolom neki hibakeresés, lokalizálás gyanánt? Lehet hülye a kérdés, de félek az ilyentől, mert ez nem csak a fülemnek, de a lelkemnek is fáj, ha egy hangfalból ilyen hangot hallok... -
MasterMark
titán
válasz
BBéci #180750 üzenetére
Az az fl/fr amit bejelölt az speciel bemenet, viszont az 5.1 direct in-hez tartozik, azaz az közvetlen megy a végfokra.
Satyricon: Kapcsold ki azokat a végfokokat amiket nem használsz, akkor kevésbé fog melegedni. De egyébként normális ha meleg.
Bemenetnek használd ezeket:CD IN
VID 2 IN
VID 1 IN
DVD IN -
mettek
addikt
válasz
BBéci #180625 üzenetére
Ne vedd el a kedvem tőle. Nálam ebben a nappaliban eddig ez szól a legkevésbé bántóan. Dirac nélkül is teljesen lineáris a frekvencia és végre nem harsány. Nem azt mondom hogy ez szól a legjobban és legzeneibben de a legkellemesebben az biztos. Sajnos kicsi ez a nappali a fényesebb hanghoz.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #180409 üzenetére
Ez is inkább hallás után megy.
Èn bárhol jártam hallgatózni ès nem volt a harman görbe, vagy hasonló hangszín beállítva, kb 10 perc múlva elviselhetetlenül szólt. Bár azt hozzá kell tenni, hogy nem minden rendszer kèpes arányaiban jól visszaadni.
Sztereónál kicsit jobb a helyzet ott kb fèl órát is elviselem. -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #180098 üzenetére
Mégis mit várunk, bedobnak egy szomszédok szintű sztorit ? Azért remélem nem kell elmagyarázni, hogy a tomahawk rakéták azért nem a légvédelmet szedték le mert ha így történik, kb 0 cselekménnyel zárult volna a film. Ez egy látványfilm, ami szórakoztató izgalmas, cselekmény dús, látványos, jó hanggal és képi világgal. Melyik volt a ebben a kategóriában az a film ami nem volt fossá tolva ócska gagyi CGI-vel ? Ott a megaostoba CGI Midway film... Kb mint egy PC game.
Én nagyon rühellem már a fullra CGI-zet Marvelt és társait, max a gyerekekkel nézem meg. Díjazom, ha nem kizárólag CGI van filmbe, vagy nem tolakodóan van jelen. Ebben a Topgun szerintem nem jó. A rendszeremet meg nem azért építettem, hogy Mary Poppins 105dB-el nyissa ki az esernyőjét, hanem mikor indul a vadászgép felálljon a kezemen szőr. Én James Wan filmek alatt majdnem sztrokot, vagy fibrillációt kapok, számomra ez is kell a mozi élményhez. -
python1
veterán
-
€uro
őstag
válasz
BBéci #180037 üzenetére
Ezt a Sony STR-DH590 erősítőt néztem ki, ami csak 13,3 centi.
-
€uro
őstag
válasz
BBéci #180026 üzenetére
Még egy ok, hogy lecseréljem az erősítőt. Valószínűleg egy Sony STR-DH590 lesz helyette. Az jobban szellőzik majd.
A center kapcsán elhiszem, hogy nem tankönyvi példa az elhelyezése. A tévé fölé tehetném még egy kis polcra... De őszintén szólva, nekem tetszik ott lent. Mindenkitől elnézést a megbotránkoztatásért!
-
törölt tag
válasz
BBéci #179987 üzenetére
Nem tudom megmondani az okát, de valamiért közel állnak hozzám a lejátszók!
Ennél fogva volt nálam egy jópár BD player az évek során, és valahogy mind máshogy szólt, és más volt a képminősége is.PS4 után a Marantz UD7007 lenyűgözött minden tekintetben.
CA azur 651-nek remek volt az LPCM hangja, a Pioneer LX71 analog kimenetei még a Marantz 7007-es AVR-t is állva hagyta.Képminőség tekintetében leginkább az arcoknál, és mozgásmegjelenítésben látok különbségeket.
SDR-HDR konverzióval nincs tapasztalatom.Természetesen használtam egyszerűbb lejátszókat is pl Sony S6700, de sosem voltam igazán kibékülve vele, és igen, a bitstream is gyengébb volt, mint pl az UD7007-é!
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #179972 üzenetére
A tápegység külön álló ? Mert ha igen gyorsan ki tudod próbálni. Egy lejátszó és cserélgetni kell a tápegységet. Egyik tápegységgel látszania kell a csillagnak a másikkal nem. Ha mindegyiken látszik, vagy nem látszik, akkor vagy gyengébb az egyik lejátszó vagy range rosszul van beállítva.
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #179969 üzenetére
Nem hinném, hogy a tápegység miatt lenne akkora változás. Ha ugyan azon a Dune lejátszón tápegységet cserélsz, akkor a drága tápegységgel látszik a csillag az olcsóval nem ?
Ahogy m3ss írta, szerintem is ragen beállítás lehet. Igaz én csak PC-ről játszom le médialejátszóval soha. Elején én is elcsesztem a Ranget, mindent fullra raktam ezért kétszer konvertálta képet full rangre és minden sötét lett és elvesztek a részletek.
Minden film limited range-ben készül. Egyedül a PC monitort kell full rangere állítani.
A helyes PC esetén:
PC VGA kártya kimenet - Full range
Madvr - Limited raneg
Megjelenítő - Limited range -
python1
veterán
válasz
BBéci #179900 üzenetére
Egyébként igen, a furnér vagyis a természetes fa, újra "divatba" jött szerencsére, már nyárfából is készítünk bútorokat, de egyre elrugaszkodottabb ötleteket kell megvalósítanunk a társammal.
Nálam csak azért készültek feketére festett sugárzók, mert a vászon mögött kaptak helyet, de az összes dizájn elem nálam fa.
Viszont készítettem már feketére festett furnéros szubot, eléggé szépre sikeredett, és valóban nem adnám semmilyen festett hangsugárzóért, igaz árban manapság szinte megfizethetetlen. -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #179905 üzenetére
Hát szerintem meg könnyen "beilleszthető" szín a fekete. Mondani szokás, megy mindenhez. Szép a furnér, de nekem kicsit öreges hatást kelt. A másik meg a párom szereti a fekete színt, majd járólapozás után kb lámpával kell lemennem a nappali "medencémbe". Lassan elgondolkodhatok a fehér vásznon is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #179896 üzenetére
Én a matt és selyem fényű festést szeretem legjobban. Valahogy a fóliával az az érzésem, hogy a gyártás olcsóbbítás és egyszerűsítés a célja. Fényezés nyilván sokkal körülményesebb és drágább, viszont a matt nem erezett fólia még részemről rendbe van, pl amit polkokon láttam az kifejezetten tetszett.
Elacok zongoralakk fekete színűek, ha lehetett volna matt, akkor azt választom, de nincs. Nekem nincs bajom vele nem én törölgetem, és nagyon mutatósak.Nekem a funér is tetszik, a Swans Diva oldala funér volt selyemfénnyel lakkozva. Nagyon jól mutatott rajta, főleg hogy íves volt, tényleg wow kidolgozás. Tényleg nagyon szép kis hangsugárzó, meg amúgy szerettem is.
A funérral csak annyi van, hogy nem minden szobába illik. Illetve ha világos, akkor projektorozáskor zavaró lehet. Ezért is esett ki nálam hangsugárzó választáskor csomó gyátó terméke. Ne legyen világos, de még a membrán se (pl, Monitor Audio) és ne legyen rajta csillogó fém felületek (pl Heco). A Klipsch meg azért mert egy téglatest lefóliázva. Több merészség is lehetne egy dögös hangsugárzótól. Persze itt most csak a kinézetről írok ami másodlagos, elsődleges, hogy milyen hangja van. -
válasz
BBéci #179374 üzenetére
Valahogy b@ssza a szememet
Persze nyilván fontos a hangzás és ez motoszkál is a fejembenm Ha lesz időm, mérek egyet. Bár ez is olyan hogy lehet mérve látszik, de fülre nem zavaró akkor inkább beljebb tolom. Gondoltam már bútor cserére is vagy hogy teljesen máshová tenni az erősítőt, lejátszót és akkor "csak a fal" maradna. De most egyelőre ez vállalható kompromisszumnak tűnik. -
skippper
senior tag
válasz
BBéci #179248 üzenetére
Próbáltál már tyúkot tenni erősítőre? Ha nem, akkor hogy alkotsz róla véleményt látatlanban? -> erre a nonszensz érvelésre hoztam példának. Attól, hogy valamit nem próbáltál még ki, műszaki érvek mentén lehet róla pontos tudásod, valamint a még ki nem próbált dolgok száma végtelen, így az egész érvrendszer feje tetején áll.
Emellett egy D-osztályú erősítőn pontosan ugyanannyi hatása lesz a tyúknak (talán több is), mint szűrőnek, hála az AC-DC-AC konverzió áldásos hatásainak.
Az egész gondolatmenetem abból indult ki, hogy a kollégának D-osztályú eszköze van. Ezt valóban nem ellenőriztem, mea culpa.
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #179244 üzenetére
Osztály, kategória, egyre megy, mindkét kifejezést hallottam már a "class" kifejezésre. Valóban osztályként hivatkoznak rá javában.
Nem az a lényeg, hogy mennyire igényes az adott erősítő, hanem az, hogy van-e műszaki létjogosultsága annak, amit javasolsz valakinek. Abban viszont teljesen igazad van, hogy semmit nem érdemes várni tőle.
Ezzel együtt könnyen belátható, hogy nem érdemes mindent kipróbálni - alapvető műszaki okok hiányában - ugyanis konvergál a végtelenbe az időigénye azon dolgok halmazának, amikre nincs érdemi magyarázatunk. Próbálj rátenni egy tyúkot az erősítőre. Aztán kettőt. Aztán egy fehéret egy barnát. (Aztán egy kéket, amitől majd megjavul a hanga) Semmit nem várok tőle, de próbálja ki mindenki, mert saját tapasztalat kell.
"a saját tapasztalat a legbiztosabb" - szépen vagyunk, hogy egy egyedi, szubjektív véleményt többre tartunk, mint a műszakilag magyarázható, mérhető, megismételhető dolgokat. Szubjektív véleményem szerint a Hold nagyobb, mint az Alfa Centauri, felnézel az égre, egyértelműen látszik. Asszony szerint is, pedig nem csillagász
-
Mauddip
aktív tag
válasz
BBéci #179177 üzenetére
Az okés volt első gondolatra is, ha az irasombol nem is tűnt annak!
Egyébként most csak úgy szetdobáltam így egyelőre a gyerekek miatt, aztán ezt kéne kitalalni, hogy mégis meg tudja - e hajtani a 4 nagyot a Yamaha erősítő, vagy esetleg a két hátsót a pre-out kimeneten küldjem át a másik erősítőbe és majd azzal...?
Kicsikkel egyelőre ezzel a rendszerrel nem tudom mit kezdjek. -
mivamma
senior tag
válasz
BBéci #178971 üzenetére
Sajnálom, hogy nem találtad meg a d6-ot a Google-ban, ebben én sem fogok tudni segíteni. Nálam benne van.
De látom már megvan, így te is tudod már, hogy milyen sok különbség van az általad link-elt és a d6 között.Már csak azt nem értem, hogy jött a beszélgetésbe a d600?
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #178640 üzenetére
Ez szerintem akkor lenne igaz, ha az egyengetést úgy csinálod, hogy a célgörbédet úgy lövöd be, hogy a doboz süketszobai hangolását kövesse. Amennyiben (és általában érzésem szerint ez lesz az igaz) az EQ-nak megadsz egy ennél különbözőbb célgörbét, akkor simán bele tud nyúlni erősen a karakterisztikába is azokon a részeken is, ahol amúgy nem lennének szobai problémák.
-
válasz
BBéci #178614 üzenetére
A belül található 2db 20-as egymásba fordított hangsugárzó is működött rendesen? Mert a 707-nél teljesen papír membrán volt még a perem is, és ez miatt elég gyorsan elporladtak ezek(ez volt a típus hibájuk ezeknek), tehát ha esetleg ezek nem úgy szuperáltak ahogy az elő van írva, akkor elhiszem,hogy csalódás volt, mert olyat én is hallottam, és mellette ott volt a javított hangsugárzós, és annak viszont nagyon kellemes hangja volt! Plusz ezeknél a belső kábelezés/hangváltó/és belső hangsugárzó csere ajánlott azonnal, utána viszont lesz egy nagyon jó hangú és kinézetű hangfalad
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #178531 üzenetére
Fakocka van a kábel alatt/felett, az emel rajta egy szintet, a plüssök között pedig van kék színű is, szóval igazán nem mondhatod, hogy kevés a placebó, nem kell ide még a kábelvarázsból is.
Szóval ne értsetek félre, örülök a segítségnek, de a "mi lehet a centerrel, hogy pontszerű a hangja" kérdésre megoldásként a dobd ki a kanapét a tévét a hangszórókat a szekrényt a bútoraidat, építs egy előtétfalat vegyél moziszobaberendezést és a végén dobd ki a gyereket is plüssállatostul egy kicsit húzósnak tűnik
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #178253 üzenetére
Én múltkor kaptam egy meglepő választ egy kérdésemre. Mekkora az átlagmegrendelés mostanában házimozi kiépítés kapcsán. 30, azaz 30 millió Ft.
Mondanom sem kell, hogy nem mi vagyunk az átlag, akik ide írnak.VoidXs
Pontosan, úgy is minden más sokkal drágább lesz, főleg ilyen gyenge Ft mellett. -
spiky03
veterán
válasz
BBéci #178097 üzenetére
Kifogom majd próbálni úgy is, hogy a vászon alatt lesz a center meg a két front is, hogy megaradjon az egyvonalas kialakítás _ _ _
De Kipróbálom majd, hogy a vászon alatt lesz a center a két oldalon meg a két front függőlegesen ilyen felállásban | _ | , hogy hallok e különbséget. Mert ha nem akkor vsz marad miden így ahogy most. Meg a vászon két oldalán pont elférnek a D6ok állítva. -
achilleuss
tag
válasz
BBéci #178043 üzenetére
Én elégedett vagyok , ahogy játssza a dvd-ket. Főleg, hogy viszonyítás kérdése, az előző és a jelenleg meglévő többi dvd lejátszóimhoz képest nagy előrelépés. És nem másodlagos szempont, hogy tudom nézni a meglévő több száz dvd-met, sokkal jobb minőségben, mint pl az első dvd lejátszómmal, a Pioneer dv-350-el.
-
denesdr
addikt
válasz
BBéci #177946 üzenetére
Nem azért kiváló a hangzás mert zárt a szubláda, hanem azért, mert jó a tervezés (ami ez esetben épp zárt doboz), jó a beépített hangszóró és megépítettség is az, az erősítéssel és az elektronikákkal egyetemben, idevéve a szobát is, a hangsugárzók elhelyezését, DSP korrekciót, egyszóval mindent.
-
mandju
senior tag
válasz
BBéci #177936 üzenetére
4 reflexes szubot váltottak. 4 teljesen egyforma dobozt akartam és a rendelkezésre álló hely, 95x63x30 csak a zártat tette lehetővé. Mivel bontani nem akartam, a baffle wall-ban pedig ekkora helyem volt hátul. Ez határolta be a méreteket..
Mivel beletettem a pa-ban elérhető talán legjobb 18” drivereket, nincs negativum.
Az avx-en írtam a multisub beállításomról.
[link]aztán pénteken beállítottam DBA felállásban. Az avx-re már nem került poszt, mert nem láttam semmi értelmét, de a német hkv fórumra írtam róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Napelem
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest