- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
VoidXs #147446 üzenetére
Bármit megvehetsz a boltban, csak a szaktudást nem, enélkül pedig egy mérés eredményét érdemben kiértékelni szerintem nem lehet. Nem tudom, mennyire reális elképzelés, hogy egy ismeretlen körülmények között született, kétséges pontosságú mérés eredményét egy valódi szakember majd ingyen kiértékeli. Én biztosan nem tenném. Volt rá eset, hogy külföldi ügyfélnek itthonról adtam tanácsot az általa végzett mérés alapján, de ezt megelőzte egy kiadós beszélgetés a mérés módjáról.
Budapesten egy akusztikai mérés + tanácsadás díja 15e Ft, vidéken kicsit több, mert oda is kell jutni valahogy. Ez egy lehetőség, amit mindenki mérlegelhet. Az akusztikai kezelés nem olyan egyszerű, mint a fórumokon néha olvasni lehet. A hasraütés szerint végzett beavatkozás eredménye akár rosszabb is lehet, mint a kiinduló állapot, így hát gyakran bontással kezdjük a kezelést.
Általában elég egyszer mérni, az eredmények alapján szépen kiszámítható a szükséges beavatkozás eredménye. Előfordul, hogy (a megrendelő kérésére) utólag is végzünk egy ellenőrző mérést, de eddig mindig hozta a papírformát.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #147446 üzenetére
Ja persze. Ugye egy mérés + kiértékelés, tanácsadás Bp-en 15, vidéken benzinnel legyen átlag 25.
Júzer vesz egy mikrofont 25-ért (+ sokan elfelejtik hozzáadni: A ráfordított szabadidő ára, hogy utánanézzen milyent kell venni, hogyan, mit kell mérni) aztán kiértékelteti hozzáértővel még egy 10-esért. Tényleg jobban járt. Persze van egy mikrofonja, amit legközelebb használhat ha elkötözik.
-
arcitec
addikt
válasz
VoidXs #147446 üzenetére
Csakhogy a méréshez kell megfelelő szoftver is, pláne olyan aminek a letárolt adatait a "szakember" is tudja értelmezni. Pláne olyan "szakembör" aki grátisz vagy 2 almáért megteszi a hiteles ajánlást. Komolytalan az ajánlásod. Ez csak szaki ismerős körben ha működik, ha meg van olyan, akkor az helyszínre is tud menni..
Ráadásul a mérést még ha műszaki beállítottságú is a user(és csak felhasználó és nem is akar több lenni) azt tudni kell megfelelően elvégezni stb stb stb -
törölt tag
-
zsoika
addikt
válasz
VoidXs #147348 üzenetére
A "popcorn" ironikusan azt jeleti hogy 2 fél vitázik és a harmadik fél kívülről (nem beleszólva) figyeli ezt és azon jól szórakozik....kvázi mozizik rajta. Ahhoz pedig szoktunk popcornt venni, a még tökéletesebb szórakozás eléréséhez. Innen származik a "popcorn" kifejezés, mint olyan.
Szokták mondani: "Na hozom a popcornt!" -
arcitec
addikt
válasz
VoidXs #147348 üzenetére
Már bocsánat ,de a - Popcorn off - csak annak aki tényleg nem érti, de hogy lehet ezt az ironikus megjegyzést (nem a Popcorn off,hanem előzménye) így nem érteni és teljesen félreérteni.
De, ha van aki tényleg még mindig nem érti- már bocsi Dorian - akkor majd Dorian "frappánsan" leírja.... -
robi-k
őstag
válasz
VoidXs #147258 üzenetére
Készüléke (és a szoftver) válogatja, hogy mi és mennyire veszik el. OPPO-t használok, csak jókat tudok mondani a HDR (vagy DolbyVision) -> SDR konverzióról (több algoritmus között lehet választani).
A pana plazma meg ki is használja a HDR 10 bitjét és a 4:4:4 profilt (a lejátszó ilyen beállításban adja át a TV-nek, mivel megkapja a TV-tól érkező EDID adatokból, hogy támogatva van ez az üzemmód). -
törölt tag
válasz
VoidXs #146649 üzenetére
Sokmindent elárul a teszted, pl, hogy tényleg létezik Placebó hatás..
Kár is lenne vitatni, hogy bizony keményen be tudja csapni az embert az érzékszerve...Viszont meglátásom szerint az emberi tényezőt nem lehet teljesen kihagyni, mivel szerintem ez az eset ugyanúgy visszafele is működne..
Mármint arra gondolok, hogy ha betennél két olyan kábelt, ami egyértelműen, mérésekkel alátámasztva különböznek, akkor is lenne aki a rosszabbat találná a jobbnak...Néhány kollégámnál/ barátomnál tapasztaltam, hogy beállítottságuknál, mentalitásuknál fogva, még egy Nordost Valkyria kábelt sem tudna megkülönböztetni egy 200ft-os "szárítókötéltől"...
Az egyéni ízlés, és a rendszerlánc összetevői úgyszintén meghatározóak...
Nemrég volt nálam egy AQ Meckenzie interconnect (75000ft a listaára), és egy Inakustik Star (5000ft) ugyanazt a hatást adta..., pedig biztos vagyok benne, hogy méréssel kimutatható a két kábel külömbsége..
Azonnal el is adtam, és maradtam az Inakustiknál, volt több ilyen esetem is, ami nem hozott eredményt.
Úgy látszik csak időszakos a Placebó hatás... -
alphamooncam
őstag
-
python1
veterán
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #146240 üzenetére
Igen igen a 3722-t tetszett nekem is nagyon. Ez még a jövő zenéje, erre a terem akusztikára még mindenképp visszatérek akkor!
(#146242) ELACielvtárs
Ezek zenei stúdió monitorok, ezeknek a nagyobb testvéreiből az LSR 308-ból van egy 5.0 rendszer az egyik stúdióban. Én kifejezetten utálom a hangját mozira. Olyan dolgok jelennek meg rajta ami amúgy egy moziban sosem, így mindíg azon kaptam magam, hogy olyan dolgokat szűrök ki amik amúgy nincsenen is ott, így egy nyomott anyagot kaptam. Kíváncsiságból nézegettem rajta teszt filmeket amiket ismerek, hát...Zenére tök jó ellenben.
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #146144 üzenetére
Akkor mi jo helyen szoktunk ulni.
A 11es sorba szoktam mindig fogalani.
En kozep-kozepen szeretek ulni, hogy azert mogottem is kello tavolsagra legyenek a hangfalak.Elore soha sem ulok,regen ultem hatrebb de arrol mar leszoktam.
Egy szub kerdes.
A duplanazubot, hogy az ideallis beallitani?
A bemeresnel csak az egyiket kotom be es utana ugyan olyan erteket adok a masiknak is?
Mert a 6009-es Malac nem kezeli egyszerre a ket szubot ha jol tudom...Koszonom!
-
Dagidög
senior tag
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #146137 üzenetére
Szerencsére én is már csak nagy ritkán talákozok tvs dologgal, akkor is munka kapcsán. Betartatják keményen a -23-at viszont van olyan adó ami plusz kompressziót rak az adásra.
Személy szerint örülök, hogy már kb. 10 éve se nálam sem a szüleimnél nincs bekötve TV adás. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #146120 üzenetére
Múlt héten néztem meg a Sugár Spielberg termében a Bosszúállók legutolsó részét. 3.sor közepe!
Hát bennem nem pont az a vélemény alakult ki, mint ami itt található a táblázatban.
A gatyalengető mélyek megvoltak, de inkább csak egy massza az otthonimhoz képest, definiáltság területén jelentősen elmaradt a jótól.
Mivel nem nagyon járok csak a Sugárba moziba, a táblázat alapján igen lehangoló a helyzet.
Ha tényleg ilyen, akkor viszont a sajátom becsülendő!
Egyébként meg általában -6dB en mozizom. -
k.zozo.
tag
válasz
VoidXs #146132 üzenetére
Erről jutott még eszembe, hogy az erősítőn a sub (T12) +10 decibelre van emelve (potija kicsit visszavéve) . Ezt még régebben tanácsolták, mert különben halk mozinál nem mindig kapcsol be. Ez is okozhat hasonló gondot mint az input jel emelése? Vagy teljesen más téma?
-
k.zozo.
tag
válasz
VoidXs #146108 üzenetére
"Soha semmilyen potit vagy akár digitális beállítást nem tekerünk pozitívba, mert megjelenik a kompresszió kockázata."
Ez a kompresszió kockázata mit jelent? Én a Denon erősítőmet úgy használom (1912), hogy az erősítő menüjében a média lejátszóról hdmi-n érkező input jel (source level audio menüpont) +11 decibelre van állítva. (lehet, hogy nem kéne?) Ez okozhat valamiféle torzítást, vagy ugyan az mintha hangerő gombot tekerném 11 decibellel feljebb? -
rappit4
őstag
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #146102 üzenetére
Bizony, ha manapság az ember dolby 7-re kever iszonyat halkan fogják vetíteni a filmjét. Nincs is már szinte olyan mozi ami D6 felé megy. Én is csak 79dB-n dolgozok és kb mindenki akit ismerek. Vannak akik még ragaszkodnak a 7-hez de sajnos ezzel a hozzáállással már nem lehet megváltani a világot.
Egyébként az erősítőkön én azt láttam, hogy szobától függ mennyit kell erősíteni. Régi szobámban a CA-n -22dB volt a 79dB a mostaniban pedig -29.5dB.
-
-
Laposelemer
tag
válasz
VoidXs #146015 üzenetére
Kaptam kölcsön egy Voltcraft hangnyomás mérőt és méricskéltem kicsit itthon. (OK. tudom nem valami profi cucc, de mobilnál fényévekkel jobb)
Oblivion közben mértem ... beszéd és normál hangerejű dialógusok és effektek közben kb. 60dB-85dB között mutatott a műszer a hallgatási pozícióban (2.7m) Az alsó érték volt kevesebb is, nem szöszmötöltem vele.
Nagy robbanásoknál max. 96-98dB-t mutatott a műszer. Ezek nagyját a mélynyomó adta le ...
Nekem ez a hangerő + a mélyek ereje bőven elegendő. A szoba 26nm, átlagos belmagassággal.
A Marantz SR 7010 adatlapján a Marantz 70%-os teljesítmény garanciát ír.
Ami annyit tesz, hogy a 8Oh/ 2 ch teljesítmény 70%-át garantálja 5 ch üzemmódban.
Ami így 87.5W/ch.
Már ha ez igaz és nem csak marketing.Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy egy kicsivel nagyobb teljesítményű végerősítő is megfelelhet az én felhasználásomnak.
Azt is értem, hogy ha az AVR mögé pakolok egy 2x-3x akkora teljesítményű végerősítőt, akkor később fogy el, ahogy tolom neki a hangerőt és ezzel együtt az általam használt teljesítmény sávban hozza azt ami elvárható...
AVX-en hirdetnek jó ideje egy JBL Synthesis 5 ch erősítőt .. 500e környékén...
A száraz paramétereknek ez is megfelelhet -
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #145882 üzenetére
A helyesen mátrixolt 5.1 alatt mire gondolsz?
Én most kísérletezgetek 4 db surround csatornával, párhuzamosan kötve, egyelőre elég jók a tapasztalatok, még a 7.1-el akarom összehasonlítani. Szerencse, hogy a JBL 8330-hoz ilyen olcsón hozzá lehet jutni. A probléma az elhelyezéssel van hely hiányában, úgyhogy szerintem marad a 2 csatornak surroundnak. Ami biztos, hogy sokkal mozisabb több surrounddal a térhatás főleg atmoszférákál. A Birdmannél a hátra panorámázott dialógok elég érdekesen jönnek így ki.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #145792 üzenetére
Rendben szól a bal jobb oldalról, de a REW ill. a hozzá kapcsolt UMIK1 valamilyen túlzóan alacsony hangnyomás szintet mér, annak ellenére, hogy a hangnyomás az ellenőrzés, és a méréskor kiadott sweep jel hangnyomásszintje hallás alapján ugyanakkora, ugyanolyan mint amilyennek lennie kéne, mégis túl alacsonynak érzékeli.
-
alphamooncam
őstag
-
rudi77
tag
válasz
VoidXs #145758 üzenetére
Denon 7200 készülékkel rendelkezek.
Szóval én ezek szerint járhatok el:
Ellenőrizhetem a level értékeket.
Denon 7200-be van graphic eq: 63 Hz / 125 Hz / 250 Hz / 500 Hz / 1 kHz / 2 kHz / 4 kHz / 8 kHz / 16 kHz ezeket tudom még ellenőrizni illetve állítani.
Hát nem sok minden de ha audyssey rosszul mér akkor elmondhatom hogy megérte megvásárolnom az UMIK1-et. -
BBéci
legenda
válasz
VoidXs #145737 üzenetére
Egyrészt nem vetettem el, ezt csak kitaláltad, másrészt megkérlek, szállj le rólam, ne reagálj a hozzászólásaimra! Én sem fogok a tieidre!
Kinek képzeled magadat, hogy minősíteni merészeled a kommentjeimet? Ki jogosított fel rá? Mit tettél le a házimozi asztalára? Nálad a bölcsek köve?"Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá."
Az, hogy bekérezkedsz a mozik gépházába és ott tanulmányozod a beállításokat, annak semmi köze a házimozihoz. Erősítőd nincs, PC alapon gondolkozol, nincs miről beszélni. Ebben a csatában fegyvertelen vagy.
Ha ez így megy tovább, valamelyikünket, vagy mindkettőnket ki fognak innen tiltani.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs #145707 üzenetére
Anno ezt mondtad és azt is próbálgattam, igaz már a CAval, mert kíváncsi voltam arra amit írtál.
Napokig hallgattam, de nem bírtam elviselni.
Azonnal elojott, pl a centernel a 'dobozhang' amint lejjebb vittem a vágást a centeren.
A frontoknal még csak-csak tűrhető lett volna.
De ami biztos volt nálam, hogy jobban 'zengett', viszhangzott a szoba. (tudom Dorian, az akusztika javítás)
Magam is meglepodtem hogy ennyit 'számít' néhány Hz
Nálam pl a hangerővel nem javult az összhang, hanem pl ha a hatterek hangerejét növeltem, mondjuk 50 vagy 60as vagasnal, akkor nem mögöttem hallatszott az 'események' hangja, hanem mellettem (ezt Nemir Ombe alá is tudja támasztani, amikor elsőnek nálam jart)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #145688 üzenetére
Ez nem túl meggyőző, de legalább válasz ....
Az "így alakult ki", helyett nem lehet inkább, hogy az "irányérzéketlen" frekvenciákat azért érdemes a sub-ra bízni, mert; 1, a többi hsz-ra minek 2, azonos ár mellett jobb minőség érhető el 3, olcsóbban gyártható a cucc....?
.... ha programozó vagy akkor gondom tudod, hogy gyakran a kevesebb több, mivel általában nem a leghosszabb kód a legjobb egy adott dologra ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #145675 üzenetére
Szerintem (visszaolvasva) a legnagyobb baj az, hogy sokszor elbeszéltek egymás mellett .... de legalább van egy kis élet a topikban ....
Viszont lenne egy kérdésem a korábbi vitához kapcsolódóan; ha a "THX ajánlás" egy baromság, akkor a komolyabb és ilyen minősítéssel rendelkező dobozok miért nem mennek 80hz alá érdemben....? Ennek a magyarázata valóban érdekelne ....
Elvtárs:
HBD.... 🎁📦🍻🎂 -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #145673 üzenetére
A válaszodból látszik, hogy forrófejű vagy, korodból adódóan nem is nagyon várható más.
Tisztelem a tudásod, és például pont ezért szeretnélek megkérni, hogy kicsit kevésbé vehemensen válaszolj, annak ellenére hogy úgy érzed, hogy megtámadtak.
Vannak kérdések, amikre nem feltétlenül kell válaszolni, ilyen volt például az is ami a korodra utalt.
Amint idősebb leszel ezt már vélhetően nagyon gyorsan ki fogod szúrni, és magadat kíméled, ha nem mész bele ezekbe a "beszélgetésekbe"P.S.: Nagyobbik lányom idősebb nálad, mégis tőled kérdezek...
-
törölt tag
válasz
VoidXs #145661 üzenetére
" Tapasztalatot korban vagy évben megadni súlyos érvelési hiba."
Óriásit tévedsz, de erre majd később fogsz rájönni...
Kívánom, hogy soha ne döbbenj rá, hogy mekkora súlya van a kornak, ès a tapasztalatnak, ès, hogy mennyi mindent máshogy kellett volna csinálni.. : D
Amit látok rajtad, az nem más mint a korodból adódó erőszakos bizonyítási vágy...A helyedben 21 èvesen biztos nem egy fórumban élném mindennapjaim..
Most komolyan Béci tapasztalatát vonod kèrdőre???
Szerintem ne vidd tovább ezt a dolgot...
Zsákutca. -
törölt tag
válasz
VoidXs #145655 üzenetére
" ha túl anyázós, akár privátban is küldheted."
Soha senkivel nem beszèlek méltatlan hangnemben, még azokkal sem, akik az èn èrtékrendem szerint megèrdemelnèk.. (nem rád céloztam)
Mindössze annyi fogalmazódott meg bennem, hogy fiatal korodból fakadóan, aligha van olyan szintű tapasztalatod, mint azoknak akikkel itt rendre konfrontálódsz..
-
-
szrobert
tag
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #145632 üzenetére
Ez a THX oldalán volt fent, azóta már át lett alakítva az a része az oldalnak, sajnos a régi leírások sincsenek meg egy az egyben már.
Ettől még van.És igen, ez egy ajánlás, azoknak akik nem akarnak/tudnak ezzel foglalkozni, illetve rendszerfüggetlen.
Ez a között van, hogy beállítod-e rendesen, vagy találomra nyomsz valamit a lehetőségek közül. 80 Hz egy jó kiindulás, illetve univerzálisan bárhova jó.Nem értem mi ezzel a problémád amúgy.
OFF: Egyébként mókás, hogy mennyire vakon bízol a mérésekben. Gyakorlatilag meg se kell hallgass valamit, ha van róla egy mérés, akkor meg tudod mondani, hogy jól szól-e vagy nem.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #145627 üzenetére
Nálam is az 50-es vágás a nyerő jelenleg.
És egyetértek a mély hangok kezelésével.Pl. 80hz-s vágásnál "ráültek" a hangképre a szubbok,sokáig így használtam a rendszert,és nem tudtam mi okozza ezt a párom egyszerűen hallgathatatlannak találta,mire rájöttem,hogy mi okozta a problémát.De ez speciális eset nálam,másnál még működhet.
-
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #145465 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez magyarázza, hogy amikor egyszer REW-el mértem laptopról, miért csökkent jelentősen a tapasztalt háttérzaj, amikor áttértem akkumulátoros használatra.Mi a véleményetek a Seasonic tápokról? A kiválasztásnál mondjuk nem a hangra gyakorolt hatás, hanem a csendes működés volt a szempont.
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #145465 üzenetére
Na ez rgy hasznos hozzászólás volt. Ha már itt tartunk milyen tápot javasolnál a pc-be?
Van ugyanis egy micro atx gépem i5 procival, 8gb rammal, asus z170i lappal, ssd-vel, win10. A táp viszont valami soha nem hallottam hulladék... Ezt használom mediaplayernek illetve zenét hallgatni ha jobb minőséget akarok. köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest