-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dave567
addikt
válasz
BBéci #142447 üzenetére
Hát nekem az a 1cm vastag bútor lapok nem valami stabilak.
Igen mint minden normális embernek, gondolom falhoz van tolva a kanapé is, vagy sarokágy, és onnan mehet a mozi.
De nálam nem így van sajnos, mert a szoba középen van egy 3 férőhelyes ülőke, a szekrények meg mögöttem, ha vetítőm lenne akkor jó lenne a távolság, de így 64"-os tévének sok lenne a 4 méter. -
-
leon11
tag
válasz
BBéci #142249 üzenetére
Elosztóm az van. Jelenleg Furutec s35n nano kábelt használok, amit az elosztóba tettem. Az erősítőhöz keresek attól jobbat. Próbáltam a Furu tcs-31-et de brutál mélye van. A 3ts20 meg lapos hangzású.
Ajánlottak Aq NRG-4-t akciósan befér a keretbe. Ismered?Dorian: persze hogy van. Pár kábelt hallgattam már saját rendszerben és lényeges különbségek vannak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #142239 üzenetére
"beégés elleni harc, ami a Panasonic esetében kifejezetten szigorú szabályok mentén zajlik. Vagyis aki nem hagyja, hogy a tévéje végig futtassa a regenerációs ciklust, az búcsút inthet a képminőséggel kapcsolatos garanciának. Mi is ez a regenerációs ciklus? Erre sajnos nem kaptunk pontos választ, csak annyit tudunk, hogy akár már néhány órányi használat után is aktiválódhat, kikapcsolt, pontosabban készenléti állapotban, sötét képernyő mellett. Azt különösen érdekesnek tartjuk, hogy miközben a nagy konkurens LG 100 000 órás élettartamot emleget, a Panasonic inkább azt vallja, hogy a kikapcsolt tévé csendben "masszírozza" a fáradt pixeleket"
Azért a tényleg tök jó, hogy a Pana olyan dolgokra is gondolt, amire az LG nem ....
-
dota1
aktív tag
válasz
BBéci #142235 üzenetére
Béci: +1
benko: megyarul ha olyan rendszert szeretnél ami ekkora térben vállalható szintet megüt mozin (erősítő+hangfalszett+kábelek) új áron számolva 600k-tól fölfelé. Ami zenére is vállalható ekkora térben szintén új áron számolva mondjuk kb. 800k-tól indul, persze szigorúan csak szerintem, ennyit kellene min. beletolni.
Más: nem rossz ez a klotz kábel, nyugodt, "testes" hangja van de azért az aq type4 nyitottabbnak tűnik vocal-on, még járatom....
-
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #142207 üzenetére
Némileg pontosabb gyári profilja van a Sony A1-nek. Amúgy nincs szignifikáns különbség az LG-hez képest.
Az LG legolcsóbb B és legdrágább E széria között meg pláne nincs.. Szolgáltatásban, hangprojektor és egyéb dolgokban több az E...
Ha a Sony-nál a mozgás megjelenítésre gondolsz a BFI-re, hát az sajnos ott hiába van, mert használhatatlan... -
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #142007 üzenetére
Crown XLS-202-k. Nem a rendszeremben lesz hiba, egyszerűen a film hangja rossz. Már a bevezető zenéje is 90 dB körülre van keverve, és onnan csak feljebb megy. Innen már nincs sok a 0 dBFS-ig, és erre még rájön az is, hogy a rendező 88 dB-es kalibrálásra szánja. Már az előzetesekben is nagyon durvákat hibáztak, és én is azt gondoltam, hogy nálam lesz rossz valami, de nem, ha rámérsz, azt is láthatod, hogy a beszéd teljesen félre van EQ-zva.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
BBéci #141948 üzenetére
Svajcban, egy kissebb videki boltban, kb ~240.000 Ft volt atszamitva. Eredetileg a 4300 as volt BF akcion, de abbol csak 10db volt, igy reklamaltam (eleg erosen), es a vegen a fonok odaadta a 6300-at, gondolom csak hogy menjek mar ki a boltbol
itt egyebkent 2+2 ev on-site garancia jar hozza
Mi a velemenyed a keszulekrol?
-
dota1
aktív tag
-
dota1
aktív tag
válasz
BBéci #141906 üzenetére
Béci te már hallottál azért sok mindent ezért tőled kérdezem
Ugye adott az avr300-am frontoknak P85 végfokkal amihez vennék/váltanék hangfalszettet.
Meghallgattam a quadral argentum/rohdiumot nem az én világom.... persze nem rosszak mozira
Maradnék bowers v. focal vonalon (más karakter tudom de mind2 hangzásvilága tetszik)
Most hírdetésekben front párok jönnek velem szembe.
Kérdés: Vajon a régi Bowers 704 megeszi reggelire a focal 826w-t? (membrán felületben kevesebb a bowers és 30nm a moziszoba) Akusztikus zene és dts 5,1 koncert hallgatása számomra az elsődleges, meg ugye a bowersek nem annyira "szárazak" melegebb hangúak. Szerinted?Még nem hallottam 7-es bowerst de a 6-os szériájuk nagyon tetszik
-
dota1
aktív tag
válasz
BBéci #141816 üzenetére
Nekem most az Arcam avr300 mellé a P85 végfok van kötve már egy hete. Most egy picit úgy érzem , hogy végállomáshoz érkeztem
Nekem jobban tetszik az előfoka az avr300-nak mint az A85 párosával. Sztereóra is szuper , a mozi meg egyenesen félelmetes lett. Sokkal jobb dinamikát és szélesebb teret kaptam, hogy a frontok terhe lekerült az avr válláról, és hangképben sem húz el, sőt... sokkal jobb lett a tér. Persze az avr-em már "öreg" nem tud dtshd,atmos stb.-t, de egyenlőre nincs hiányérzetem. Már csak egy focal 8xxW szettet szeretnék vagy esetleg bower 68x s1v.2 vadászni karácsonyig , de nem bírok összevadászni egy jó összeállítást
.
Más: tudtok nekem ajánlani megfizethető tunning tápegységet himedia q10 pro-hoz? (12v-os)
Mit érdemes venni? -
sinci01
aktív tag
válasz
BBéci #141816 üzenetére
Köszi! Kicsit utána olvastam, mert nem nagyon értem. Ha jól értelmezem, akkor a pre out-ra kötöm a sztereó erősítőt, majd a sztereó erősítőre a frontokat. Ha házimozizom, akkor a sztereó erősítőt is be kell kapcsolni, gondolom, hogy a frontok megszólaljanak, a center és a surround pedig megy az AVR-ről? Ha emelem a hangerőt az AVR-en, akkor a frontokon is emelkedik?
Ha csak zenét akarok hallgatni akkor az AVR-en keresztül folyik a jel a sztereóra és úgy a frontokra. Az AVR nem befolyásolja a hangot, mert ugye az lenne a cél a szereó erősítővel, hogy jobb hangot adjon, mint az AVR. Húúú, remélem nem volt zavaros, amit írtam. -
gjanner
tag
válasz
BBéci #141797 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Egyébként ez azt is jelenti, hogy sz@rabbul (gyengébben, rosszabbul) fog szólni az X4200-vel mintha egy komolyabb erősítő lenne előtte? Nem csak "erőbeli" különbség van ilyenkor hangzásban? Vagy csak szimplán pénzkidobás?
Egyébként mi az az AVR kategória ami passzolhat az Aria-hoz? -
davidsone
addikt
válasz
BBéci #141646 üzenetére
Azon gondolkozom lecserélem a hangkártyát mert win10 alá nincs neki rendes driver, de lehet meg sem érné az Általad említett okból...
A rendszer ez lenne: Wharfedale5.0: front s900, center VR C-1 hátsók valdus200 mély Klipsch R-12SW
erős: ONKYO TX-SR601ESzerinted ezen a szinten van értelme?
Köszi!
-
VGYke
addikt
válasz
BBéci #141629 üzenetére
Most nem szívok, csak kérdeztem: a TV-t erősítőn hallgatva, ki milyen beállításokat használ a TV hang menüben.... Gyanítom azonban hogy * PCM és Dolby Digital Tömörítés: * Line.
Nem a TV-be épített a fő média lejátszó, csak van benne 4K-s, akkor meg már azt is használom. -
VGYke
addikt
válasz
BBéci #141608 üzenetére
Köszönöm! Ettől a választól féltem, hogy ismerni kell a jel forrását és állandóan állítgatni kellene a TV menüt. Mert ugye ha TV hang akkor sajnos Digikabel esetén csak sztereo a hang, ha TV-média lejátszó, akkor meg vagy ez, vagy az, avagy amaz, lehet bármi.
Az rendben, hogy a DTS Neo 2:5 beállítás "virtuális" térhangzást kreál a sztereóból.
De mit tesz a "rendes" DTS, netán DTS-HD hangokkal a DTS Neo 2:5 beállítás?
Meg egyébként is, a bableves, legyen bableves, a sztereo meg sztereo
Másik beállítás a Dolby Digital Tömörítés, Line vagy RF.
Tudtommal ez akkor lép érvénybe, amikor 5.1 jelet alakít vissza a TV sztereová, "RF alacsonyabb hangerő esetében, a Line pedig magasabb hangerő esetén jobb választás" -ez googliztam!
Viszont ha nem akarom jelforrásonként, filmenként piszkálni a TV menü beállításait, akkor erre mia válasz? -
-
Szabi_82
tag
válasz
BBéci #141580 üzenetére
Az átalakító azért kell mert a pc semmilyen más digitális kimenet nincs, csak optikai. Azt meg asus úgy oldotta meg hogy az egyik jack aljzat analóg funkcióján kívül optikai csatlakozó is. Ehhez kell jack- toslink adapter, hogy lepróbáljam hogy pl a grid2 hangja kimegy e rajta többcsatornás jelként.
-
Szabi_82
tag
válasz
BBéci #141578 üzenetére
Az enyémnél azért van egy kis köze az analóg bemenetekhez a pure direct-nek, de akár mindegy is lehet.
Köszönöm a válaszokat. Hát kíváncsi vagyok rá, a pcm adatfolyamra hogy rakja rá a játékok 5.1 esetleg 7.1 hangjait. Össze kötözgettem, csak jack optikai átalakítót kell szereznem, mert az asus nem ad az "olcsó" kártyához -
VGYke
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #141495 üzenetére
.... én meg csak arra akartam célozni, hogy ha PLIIz a beállított "hangkép", akkor (nagyjából) tök mindegy milyen "formátumban" kapja a hangot az AVR .... de természetesen kinek-mi tetszik ....
(egy kis "kritika" meg szerintem nem árt, ez elvégre a "haladó" topik lenne ....
)
-
rappit4
őstag
válasz
BBéci #141400 üzenetére
Lévén, hogy elég messze kell kerülnie a masodik szubnak az avrtől sajnos emaitt elég hosszú a jelút. Azért gondoltam, hogy az asszimetrikus jel (RCA) legyen minél rövidebb és ott egy aktív diboxal átalakítani szimmetrikussá majd vissza. Elméletben a hangképen nem szabadna változtatnia. Most egyelőre más megoldás nincs a fejemben, asszimetrikus jelet pedig nem vezetnék olyan messzire.
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #141378 üzenetére
Most úgy van bekötve, hogy a hsz kábelből levágtam egy darabot és azt tettem be, azonos irányra bejáratva,csatlakozók nélkül. Ennek cseréjekor lenne szempont, hogy vagy tudok vágni egy picit a kábelből és akkor marad a homogenitás (vezetők szintjén), vagy 4 eres kábelt használok (bi-wire)...
Mennyire befolyásolja a hangot, hogy melyik szekcióhoz (mély vagy magas csatijai) kötöm a kábelt?
-
drdr
senior tag
válasz
BBéci #141370 üzenetére
Kérdés arra az adott rendszerre vonatkozott, szerintem ez esetben egyértelmű a válasz... (de ennyi erővel az utánam szóló "Dorian"-t is megkérdőjelezheted)..
A bi-amp kábelezésről, pedig azért kérdeztem, mert olvastam azt is amit fentebb írtál róla : "kétséges"
Engem az érdekelne, hogy végfokok plusz terhelesebol adódó torzítás vagy sima kábelezésnél az esetleges modulació okoz nagyobb romlást (ami mérhető). Szóval hallás utáni tapasztalat hidegen hagy.
De a táp kábel okozta javulás fizikai mi volta is igen csak érdekel, de az hogy miért és nem az hogy jobbnak hallatszik. -
dave118
senior tag
válasz
BBéci #141370 üzenetére
(#141286) BBéci válasza Lite (#141283) üzenetére ÚjVálaszPrivát2017-10-15 21:28:00
BBéci
(Jómunkásember)
Van hatása, de erősen kétlem, hogy meghallaná bármelyikünk, ha a szálak 15-20 %-ából levágod az utolsó centit.
Viszont a helyedben nem kísérleteznék a kettős kábelezéssel, mert kétséges a pozitív hatása, inkább felesleges pénzkidobásnak tartom. -
rappit4
őstag
válasz
BBéci #141350 üzenetére
Azért kicsit erős elhatárolódni a filmhang történet technikai alapjait kitaláló cég alapszabályaitól, amit minden filmkészítő követ és követni is fog. Mindig is a dolby volt és lesz a mérvadó. DTS hangú film meg nem létezik.
Az, hogy miben van kódolva nem jelent az égegyadta világon semmit, a két formátum pedig csakis kódolásban tér el, az hogy az én filmem hangja Dolby vagy DTS lesz egy kicsi túlzással egy kattintáson múlik és semmit nem jelent. Én itt most a lefektetett szabályokról beszéltem amire a filmeket keverik és ez alól egy studió sem kivétel. Én is dolby szabványon keverek filmeket és ha te neked nem úgy van beállítva az otthoni rendszered nemes egyszerűséggel nem azt a filmet nézed ami a rendező szándéka és ezáltal figyelmen kívül hagyod sok sok ember munkáját. A házimozinak pedig azt kéne hozni amit a készítők megálmodtak a lehető legjobb minőségben, ez pedig egyenest ellene megy. Ennyi
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #141299 üzenetére
Tetszeni tetszik, de az a baj, hogy túl kevés kábelt hallgattam meg. Ez anno egy QED XT40-et váltott, ott egymással összeeresztve, ez volt a jobb a rendszeren. Tapasztalatlanságom miatt kérdezek, biztosan van itt több olyan fórumtárs, aki ennél azért sokkal többet hallott. És mint írtam, nem a személyes preferenciák, hanem a száraz tények alapján kérdezem (pl. felbontás, tér mélysége,magassága, stb. ).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
BBéci #141311 üzenetére
25 éve így kalibrálják az összes létező mozit, az Aurot és társait is, elég kevesen merik a Dolby által lefektetett szabványokat megkérdőjelezni. Aki ezt megpróbálja, az garantáltan elront minden filmet, amit sztereó fölött kevertek. Az egyetlen kivétel az Atmos, ott nem 12, csak 10 dB a különbség, ugyanis kompatibilitási okokból egységesen minden hangszóró 85-re van mérve, viszont ha hagyományos sávot játszol le egy Atmos procin, akkor visszaveszi őket 82-re. Ócska subokat valóban érdemes visszafogni, mert azoknál minden zeng, de a mozis cuccok garantálnak egy bizonyos minőséget, ott nem lesz gond, csak a CC-féle ultra-low-budget QSC suboknál - már amelyik termükből nem spórolták ki.
-
rappit4
őstag
válasz
BBéci #141311 üzenetére
Mivel ez direkt hangra értendő késleltetés ezért a terem zengését figyelmen kívül kell hagyni, tehát a lézeres mérés bőven elegendő.
Pontosan 10dBSPL-el kell többnek lennie az LFE-nek, mint a centernek. Ehhez viszont már kell egy RTA (real time analizer) mivel fülre semennyire, SPL mérővel meg csak felszínesen lehet bemérni a szubot. És nem, nem fog elnyomni mindent, hanem úgy fog szólni ahogy azt az összes rendező/hangmester megálmodta és ahogy az a keverőstúdiókban is szólt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest