- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #93782 üzenetére
Lehet "passzol" a JBL mint márka, csak az a baj, hogy maga a H/K is gyenge mint a harmat.
(#93783) xxlongikaxx: Volt egy Genius 5.1 szettem. Eladtam 16e-ért, majd vettem ~90ért egy ilyen belépő Pio-nért erősítőstől szubostól. Majdnem megkönnyeztem.
Alig szólt jobban mint a Genius... A bögréket egy héten belül eladtam, a szubot és erősítőt se sokkal később. Mondták hogy nem valami komoly cucc, de jó lett volna ha valaki vétel előtt határozottan lehülyéz.
-
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #93482 üzenetére
Van Pioneer BDP-450 lejátszó is. A CFW meg megoldható
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Norbi 72 #93231 üzenetére
Igen tudom!
Van az embernek felesége és csak a pakolós dobozokat viseli el a szekrényben
.
Az erősítő bizonyos funkciói meg kellenek ( DLNA, Internet rádió, frissíthető), mert ezeket használnám. Kisebbet, olcsóbbat meg nem találtam, csak drágábbat. Meg talán ez a legolcsóbb 2.0-s HDMI-vel rendelkező cucc ami tud felskálázni. Kicsit előre néznék.
A hangfalakra visszatérve előre talán be tudnék szuszakoltatni 2 polc hangfalat
(Yamaha NS 333-as méretben)... TALÁN!!! -
kenand
veterán
válasz
Norbi 72 #93192 üzenetére
Így van
4K "parasztvakítás" jelenleg a felkonvertálással együtt.
Mindig kell valami új dolog amivel rá próbálják venni az embereket az új készülék vételére. Most a 4K, a 4 magos okos TV és a hajlított képernyő a sláger...
Felkonvertálás során ugyanabból a pixelből csinál négyet, max. valamilyen algoritmussal elsimítja a kockásodást.
A valódi 4K tartalom nem elérhető. Nincsenek filmek 4K-n. A helyigény is baromi nagy. Egy tömörítetlen Blu-Ray film is nagyon nagy, hát még egy 4K...
4K-nak még nem jött el az ideje, talán pár év múlva.
Persze így volt ez régen is 2004-ben már voltak HD ready TV-k, de HD TV csatornák még most sem általánosak, csak elérhetők (ebben segített a mindig Tv, a a digitális szórás nem indult volna, akkor a legtöbb monopol helyzetben lévő kábel szolgáltató még mindig felárért adná a HD csatornákat)Igaz XXX-ben van 4K
, múltkor nekem is feltűnt a bithumenen. de mivel nincs 4K TV-m nem is néztem meg
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #93192 üzenetére
A felkonvertálás pontosan ugyanúgy működik, mint SD adás és full HD TV esetén. Rengetegen szidják a képminőséget. Ugyanez figyelhető meg UHD felbontásnál is, csak azon még pocsékabb az SD és a 1080p is hagy kívánnivalót maga után.
Tehát igazad van.
Arra is kell figyelni, hogy ne a BD-játszó konvertáljon 4K-ra a kipróbálás során.Találkoztam 4K filmecskékkel az xxx kategóriában, azok közül azért megnéznék párat!
-
chros
őstag
válasz
Norbi 72 #93029 üzenetére
Koszi az otletet, de itt a vasarlok lehuztak a halozatos mukodeset a Denon-nak: [link]
A hangfalat pedig nem lehet UK-ben kapni.Halozat nelkuli 7.1-es erosito nincs 4K passthrough-val? (semmi extra dolog nem kell, csak a htpc-vel menjen a dolog.) S szerencses lenne, ha valaki hasznalna is rendszeresen az eszkozt, hogy megbizhato-e.
Koszi
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
Norbi 72 #92949 üzenetére
Amit lesz feltöltöm
Egyébként a sub helye az általában a monitor alatt kéne hogy legyen ? Más esetekben még hol jó ? félek hogy bemágnesezi a monitortMasterMark: a monitor mögött de olyan magasan van a káva hogy ha szembe leülök pont kilátszik a hangszóró és átjön a hang .
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
Norbi 72 #92939 üzenetére
Ha hamarabb megnézem ezt a fórumot milliomos lennék
A szomszédom németből hordta a cuccokat és ilyen Onkyo erősítőt szinte minden alkalommal hozott 4-5 db ot amit kb 5-10 ezer forintért eladott gondoltam biztos gagyi ha ilyen olcsón adja de látom ezek a legminőségibb erőlködők .
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #92892 üzenetére
az igen, az nem rossz páros lenne
elismerésem
azt én is merem javasolni innen csendben a sarokbólkenand: nem is kérdezzük, a kamasz fiaid szobái megjegyzés, magukért beszélnek
dorika87: ilyenekben bátran gondolkodhatsz
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #92731 üzenetére
"És nehogy elfelejtesd kivenni az átkötő lemezeket a hangfalnál."
Elvileg az elektronika leold és kikapcsol az erősítő, ha a kettő vagy négy hangfalpárér összeér.
windlord: az aranyközéputat a legnehezebb megtalálni!
Átlagos megjelenítőhöz, értsd TV < 60" és középketeóriás HM szetthez az AQ kábelek közül a forest család tökéletes, én nem csalódtam bennük.
-
-
MineFox54
őstag
válasz
Norbi 72 #92705 üzenetére
Legyetek szívesek válaszolni, akit az érdekel, hogy milyen hangfalat vegyen, ha egyszer lesz pénze rá, az rögtön választ kap, de aki sürgősen használna valamit, de nem működik, arra basztok...
Van egy H/K AVR 21-em. Bekapcsolás után 2-3 mp-vel kikapcsol. Addig bármelyik gombot nyomom, reagál, de aztán kikapcsol. Eddig működött. (3 hete nem kapcsoltam be, de akkor is kétszer ezt csinálta majd harmadikra bekapcsolt) -
tPedro_
őstag
válasz
Norbi 72 #92700 üzenetére
A falra akasztás sajnos nem jöhet szóba, fal csak hátul van.
Végső esetben csinálunk egy lábon álló tartót vas/rozsdamentesből, csak utána kell néznem, hogy mire érdemes odafigyelni.
Gondolom legyen minél nehezebb?
Annak van valami jelentőssége, hogy a legtöbb ilyen állvány alját és tetjét nem egy cső köti össze, hanem 2-3? Vagy csak esztétika? -
Sage83
aktív tag
válasz
Norbi 72 #92587 üzenetére
Amiket nézegettem a köv: Polk Audio PSW 125 vagy Proson Rumble R10 vagy Jamo Sub 360!!
Ami igazán kéne az meg ez: Dynavoice Thunder T-12
csak most nincs rá annyi pénz...
Mert a HM erősítőm se egy mai csirke, vagy azt kéne lecserélnem valami újabb típusra vagy egy olyan Blu-ray lejátszót kéne találnom amin van 5.1-7.1-es analóg kimenet és lejátszik mindent...Pl
D 50 iso!!
A mostani lejátszom egy Philips Bd-7700 mindent visz kivéve az iso cuccokat ami a lényeg lenne szémomra!
-
gaborcsu
tag
válasz
Norbi 72 #92584 üzenetére
Csak előre nyitott, hátul ki van fúrva néhány helyen, de gondolkodom hogy kivágom a szekrény hátlapját.
A mostani is ott van, és max 2-3 órát megy egyhuzamban. Mindkét oldalt van neki 6-8 centi, felfelé viszont csak 2-3cm.
Ötlet készülékre? a linkelt avx-en átnéztem az első 20oldalt, ahol mondjuk ezt találtam, de ez meg persze ezüst. -
Gyárfás
tag
válasz
Norbi 72 #91876 üzenetére
Üdv!
Egy kissé lehet elfeledkeztem erről a kérdésemről
Szóval a keret elég rugalmas, ezért írtam, hogy belépőszint. Én nem sokat értek hozzá.
Az lenne a cél, hogy kapjak egy képet arról, hogy mi jöhet egyáltalán szóba és mi nem. Aztán várok türelmesen egy jó vételre, vagy többre, ha több részletből szedem össze a rendszert, majd pedig élvezem a kb 2-3 négyzetméter vásznamat az 5.1 rendszerrel. Csak a filmélmény növelése számít, a zene nem érdekel. A szobám, amit betöltenék, úgy 10 négyzetméter lehet. Amit még mondani tudok, hogy nem a hangerő számít, hanem az hogy tisztán szóljon, a mély is és a magas is. Nem zizeg, nem dübörög... Azt hiszem hogy a vágás lenne a lényeg, hogy minden jó helyen legyen, ti is tudjátok miről beszéltek amikor azt mondjátok hogy összhangban van a rendszer.. Szóval szép, tiszta hangzást szeretnék, akár a hangerő kárára.
A sima és a HD hangok közt nem tudom mennyi lehet a különbség.
-
válasz
Norbi 72 #92367 üzenetére
"A 2-es hsz. szerint."
Jesssszzzzz!!! Köszi! (És ez biztos, hogy nem az önmegsemmisítés titkos módszere?
)
(#92371) cain69 "nincs bennük valami lr44-szerű elem?"
Fogalmam sincs. Tudja valaki? lemmy9?
(#92375) xtremetuning "akkor minden ehhez tartozó beállítás ugrana, neki pedig csak egy kis része tűnik el."
Így van, kizárólag a hangfalakhoz tartozó dB értékekről van szó, semmi más nem változik. És képtelen vagyok rájönni, mikor és mitől.
Pedig valami bagatell dologról lehet szó.
Megpróbálom ezt a gyári visszaállítást, aztán meglátjuk hetek múlva, hozott-e eredményt.
-
-
aircom
csendes tag
válasz
Norbi 72 #91944 üzenetére
Köszi, igen, így kezdődik a fertőzés
. Biztosan jobb a TSX szettnél, csak tényleg jó lenne meghallgatni. Lehetőleg egymás után. Olvasom, itt sokan akár havonta cserélik egyik másik komponensüket és mégis valahol "bök". Visszatérve a hanfalhoz, nem merem megrendelni, mert hátha küldhetem vissza, ha mégsem tetsizk. Pont nemrég jártam így egy pár JBL LSR308-as aktív monitorhangfallal. Úgy olvastam a fórumokon, hogy sztereóra tökéletes. Hát nekem "túl tökéletes" volt. 100 flac-ból kb 10 szólt rajta (nekem) szépen, a többi szinte fájt. Itthon döbbentem rá, hogy maga a használata sem egyszerű eset...
-
aircom
csendes tag
válasz
Norbi 72 #91942 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy hirdethetem a teljes cuccot eladásra ( ahogy öreg török barátom Hamán Akkormán mondta vala
). Azt hiszem még figyelem a diskurzust itt és rászánok 1-2 napot pesten a tesztre, aztán megint 10évig hallgatom (vagy megfertőződök a HM vírussal és nem állok le).
-
aircom
csendes tag
válasz
Norbi 72 #91932 üzenetére
Kösz a választ! Sajnos BP, ahol meg tudnám hallgatni, 250km-re van. Olvastam, hogy ez a legjobb megoldás (sőt talán az egyetlen), de egy az enyémtől eltérő lehallgatási környezet könnyen tévútra vihet. Ha érdemes, az erősítőt is cserélem, 10év óta elég sok változás volt. De lehet, hogy már a hangfal csere után leesik az állam és az elég lesz... A szoba 20nm-es, a hangfalak helyét anno 2.5-es OFC kábelekkel bekábeleztem, ezeket talán nem kell cserélni. A forrás egy mini HTPC, a kép egy MITSUBISHI HC-4000 projektorra megy direkt, így a HDMI nem fontos (talán) az erősítőn.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi 72 #91833 üzenetére
Nem tudtam szerkeszteni az előzőt.
Azzal a Magnattal szerintem.
Tudom, hogy a Nad szegényes bizonyos szempontból, sőt inkább fogalmaznám úgy, hogy fapados, ha szolgáltatásról beszélünk, de a hangja számomra gyönyörű és elragadó, ha szabad ilyen kifejezésekkel élnem.
Persze csak az én kis csökött világomban mérve elragadó, mert mindjárt kapok a pofámra, hogy agyon dicsérem a vasamat, de annyit mondhatok, ha nem így lenne, azt is le merném írni, mint ahogyan meg is tettem párszor.
A Phono-t meg nem bánom, mert a NAD, vagy Pro Ject, vagy bárki óccsón jókat árul, ami talán még jobb, mint egy integrált Phono fokozat.Itt jön be az hogy kinek a pap .......
(#91834) KisTücsök: HDMI-n mederrel, egyenlőre.
Ezt nem igazán akartam elárulni, mert ezért is kapok majd.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi 72 #91805 üzenetére
Picit lobbiznék a NAD mellett, ha nem haragszol meg érte.
Volt szerencsém a T757 vásárlása alkalmával kicsit belehallgatni egy Marantz SR7007-es zenei világába és meg kell mondjam a NAD számomra legalább is, jóval kifinomultabb és muzikálisabb volt. A Marantz mindvégig kissé reszelős volt a felső regiszterekben és a mélyei is inkább dohogtak, míg a Nad csilingelése nagyon igazinak tűnt és közelebb állt a valós hangszer hangokhoz, az énekes is kilépett a színpadra, nem maradt a függöny mögött. A nagybőgő melegen és gyönyörű telt hangon szólalt meg, a húrok lecsengése is tisztán hallható volt. Ezt a jelenlévő 4-5 hallgató is megerősítette, pedig a 7007 sem kutya erősítő és én sem ugattam bele a véleményemmel közben.
Mozit egyetlen mp-ig sem hallgattunk, mert egy NAD CD lejátszóról ment a teszt kb 3/4 órán keresztül.
A hangfal egy Magnat nem tudom mi volt, de 500e volt az árcéduláján, ami szintén rommá vert egy Kef hasonlóan árazott dobozt.Mindig ugyan az a kábel (hangfal / interconnect) lett dugdosva a két erősítő között felváltva. Forrás és tesztanyag is ugyan az volt mindvégig.
Egyébként a másik úriember hangfalat akart venni, de mire elment, már egy NAD-ot is haza akart vinni mellé. Azt nem tudom végül elvitte-e.
Ja, majd el felejtettem, a NAD teljesen "nyers" volt, míg a Marantz "a" demo készülék volt, ami látott már hangfalat korábban is.
Számomra nagyon meggyőzőre sikeredett ez a rögtönzött meghallgatás és jó volt két drágább hangfallal is meghallgatnom. Persze mindezek után fülig érő szájjal vittem haza a 757-est.Nem akartam off lenni, csak egy tapasztalatot szerettem volna megosztani veletek röviden, de ezt nem lehet ennél rövidebben leírni.
(#91811) Norbi 72: Nem mondok nevet, de a forgalmazó szerint a 757 jobb, mint a 2040. Tesztelték többször is a saját bemutatótermükben. Igaz én nem hallottam, csak azt mondom, amit ők.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #91754 üzenetére
De baj van, mert bebizonyítottam, hogy az ajtó nem tömör, hanem üreges. Te azért sértegettél, azért neveztél szánalmasnak, mert azt állítottam, hogy nincs igazad. Sajnos még most sem vagy hajlandó elismerni, hogy tévedtél.
Az ésszerűség is azt diktálja, hogy üreges legyen az ajtó, mert a tömörnek a súlya gyorsan tönkretenné az olajos csillapítót. Vagy pedig azt is háromszor olyan erősre kellene készíteni. -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #91748 üzenetére
Ezt írják a szóban forgó ajtóról: "Apropos Frontklappe: Kenner erinnern sich bei diesem Thema an den vom Vorgänger gebotenen Luxus, denn der Onkyo TX-DS989 verwöhnte seine Besitzer mit einer motorbetriebenen Frontklappe. Diese wurde aber beim TX-NR5000E leider durch einen kleinen Ejectknopf ersetzt - immerhin gleitet die Klappe ölgedämpft nach unten. Sie ist aber, dies ist als kleiner Nachteil anzumerken, nicht massiv ausgeführt, sondern innen hohl."
Tehát üreges.
Akkor most ki a szánalmas?(#91752) cecil
Az bizony és nem onkájó. -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #91748 üzenetére
Segítsek lefordítani a német szöveget?
Az egész előlap sajtolt, majd pont a lenyíló ajtót fogják tömörre készíteni.
Mellesleg 2005 májusi az AreaDVD teszt.
Baromi jó lenne, ha nem személyeskednél!(#91749) dgyuri0123
Utána néztem és igazad van, 400 kg a tüskék teherbírása darabonként. Összekevertem az AudioQuest alátétjeivel. -
mettek
addikt
válasz
Norbi 72 #91703 üzenetére
a yamahának kisebb a teljesítménye wattokban de hangminőségben honnan tudod, hogy jobb az a marantz? hallottad mindkettőt ugyanazon rendszeren?
(meg amúgy mire kell az a sok watt, mikor az átlag felhasználók nappalija, szobája nem nagyobb 20-30 négyzetméternél...nekem it van az a régi denon 2805 de még egyszer sem húztam a hangerőt 25-ös érték fölé, azaz alá mert a denonon minuszba nő a hangerő...)
-
lemmy9
őstag
válasz
Norbi 72 #91660 üzenetére
Az Oppo sztereóban nekem nagyon bejött, és amit kiküld analógban 7.1-et a Hd-s anyagból, az is. Tehát a Dac része nagyon jó. Nem kell külön Mp,Bd,CD,Dvd-audio,Sacd játszó, mint eddig, egy kell ami mindent lejátszik. Amint írtam a DD,Dts-t, lemezjátszót, orsóst, rábízom az erősítőre úgyhogy nem csak végfokként üzemel.Tehát nálam 4 készüléket váltott ki. Mivel ez egy nagyon nehezen összehozott erősítő, ami a szívem csücske, próbálom hozzáigazítani a többi komponenst, lassacskán.
Úgy érzem nincs baj az értékrendemmel, szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest