- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dorian #127776 üzenetére
Ez tulajdonképpen így van. Mindennél, így hangdobozok összehasonlításánál is működhet a placebo, de egyrészt nem találtam meg a módját, hogyan kivitelezzek hangfal-vaktesztet (nem akartam, és továbbra sem akarok egyébként, nehogy elkezdjetek ötletelni a megoldáson
) másrészt hangdobozok között jóval nagyobb különbségek vannak, mint azok között az eszközök között, amiknél vaktesztelés elvégzése IS erősen ajánlott.
Egyébként ha találnátok olyan hozzászólásomat, ami hangdobozok esetén is vaktesztet javasol vagy csak szóba hoz, akkor teljesen jogos lenne a félig poén, félig provokáció "felvetésetek".De mivel sosem írtam ilyet, így sajnos.........
-
válasz
Dorian #127646 üzenetére
Hol volt benne a rosszindulat??? Inkább a tiédben fedezhető fel némi személyeskedéssel fűszerezett, tudatos szurkálás!
Tuning és kábelcsere kérdésében ne csak a hivox-ra gondolj, meg a saját viszonyodra Zolival!
Én például a kezét törtem volna le annak, aki az electráimat "tuningolta"!
És igen, szerintem a valós eredmény kétséges, ellenőrizhetetlen, tesztelhetetlen. Ez az én véleményem, és minden rosszindulat nélkül!
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #127585 üzenetére
A Denon esetében nem a DTS chip a leggyengébb láncszem, az esetek 90% nem ő hibásodik meg.
Amúgy ismerős külföldi szervízes véleménye alapján (már sok AVR erősítőt javított gyakorlatilag minden márkából) a legtöbb meghibásodást az Onkyo/Integra, Pioneer és a Yamaha produkálja, utána rangsorban következik a HarmanKardon, Marantz, Denon, NAD, és a legkevesebbet pedig az Arcam-ok (kívéve az AVR-500-ast, de az egyedi eset).
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #127585 üzenetére
10 éves intenzív használat után simán meghibásodhat egy erősítő, de a javítási költséggel együtt még mindig messze nem kerül annyiba, mint egy újonnan kapható, azonos hangminőségű készülék.
A Viktor által ajánlott 4308 hangminőségét újonnan nem kapod meg 700000 Ft-nál olcsóbban. Használtan kb. 150000 Ft, legrosszabb esetben ráköltesz 50-100000 forintot és még mindig bőven rendben az ár/hangminőség aránya. -
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #127421 üzenetére
Azért a DAC már más tészta, médialejátszóra igaz az amit mondtam.
Ha csak a hangról van szó, akkor szerintem egyértelmű, hogy minden szinten szükséges a jó táp, bár tény, hogy itt is sokat tud befolyásolni adott vas felépítése, kapcsolása, felhasznált alkatrészek minősége.
(#127422) liszi70:
Leírhatnád a saját tapasztalataidat a témában. Kíváncsi vagyok.
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #127108 üzenetére
Nem kell cáfolni, több esetben próbáltuk (újabb LX Pio AVR-ekkel is) az AVR-eknél nagyon minimálisat hozott egy horror árú kábel is, sub-oknál meg semmit. De ez személyes tapasztalat, nem állítom hogy mindennél és mindenkinél ez van/lehet, önmagában már egy jó kábel tudata is megnyugtató lehet.
De pl. az előző Marantz-omnál (7009) hallható különbség volt a gyári és egy jobb (de még megfizethető áru) kábel között, viszont egy jóval drágábbnál már szinte nem volt különbség a "megfizethető áru" mellett. Mindenesetre a puding próbája az ..... ki kell próbálni.
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #127031 üzenetére
Mert akkor az mitől lehet,lehetne más pl hangzásban, vagy technikailag követelményben? Van erről írás? Mert pl a fenti link, nem tesz különbséget magassági hangszóró terén. ( Atmos vs DTS:X) Egyébként is Atmos is kvázi min 2 féle ha nem 3 féle elrendezésben lehet. Nekem a 5.1.2 teljesen megfelelő nem igazán hiányolom a hátsó 2 felsőt, főleg úgy, hogy a filmek sem tobzódnak Atmos tekintetben pl az Everest ( direkt ezért néztem meg ismételten) nos abban valóban vannak jelenetek, ahol ténylegesen hatást gyakorol. De ilyen pl a Gravity is... Szerintem élvezhető , nekem speciel tetszik, annak ellenére, hogy a lényeg azért még mindig a 3.1 -ben történik.Apropó még annyit, hogy a mennyezetre szerelt +2 db Atmos Dolby THX ajánlás szerint van lhelyezve
(A hallgatási pozició előtt kicsivel.) Másik pozíciót még sehol nem láttam ill. hallottam, de szerintem a mennyezeti az tuti .. -
Toobee
veterán
válasz
Dorian #126986 üzenetére
Én még egy tápkábelt (H07RN-F) tudtam betenni a rendszerbe, azért az nem egy csoda, mert szinte mindenhol ideges lett tőle a hang, de pl a Sim2 szereti. Hangfalkábellel (268-545-000) is meg vagyok elégedve, ezen az árszinten ütős, de azért maradtam a Neotech-nél és kölcsönadtam az egyik barátomnak
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #126928 üzenetére
Igazad van , részben. Hangzásvilága nem alkalmas? Ez megint csak lehet izlés, esetleg zenei műfaj kérdése, vagy nem? Vagy egy komplett rendszer hangzása. Sokan ha egy adott rendszerben csak az erősítőt cserélném ki, semmit sem hallanának, főleg ha ezt egy vakteszten végzem el. De van aki már 2 lemez hangja közt is hallani véli a felvétel különbségeit, legalábbis ő ezt állitja. Érdekes dolgok ezek, vannak erről elég komoly írások is.
Igen, megszületett a megfelelő és érthető, korrekt megfogalmazás: "Ráadásul-ráerősítésül egy alsó-közép kategóriás erősítőre ez bármely márkára igaz lenne"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #126868 üzenetére
.... és ami a “csoportos kábelvásáláson” megspóroltatott,annak (akár) a többszöröse elköltetik “szegélycserére”.
(hacsak nem volt amúgy is betervezve egy részleges lakásfelújítás)
Azért a 14x5mm általában el szokott férni a “sima” segély alatt is hacsak nem fut ott más is. (nálam pl. a frontok kábele 18x32mm,azzal igazàn bajban lennék,ha el akarnám rejteni
)
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #126415 üzenetére
Nyilván ha én említettem, nálam, mert többféle információt olvastam.
Kérnék szépen tartalmi választ ... Ha egy mód van rá )
U.I : Nem kritikaként írtam, ha félreérthető volt....
"Azért van ebben a témában kis képzavar" Íme, a témára értettem, nem személyre , juj juj ...
KÖSZÖNVE ... -
sixer66
senior tag
válasz
Dorian #126215 üzenetére
Igazán kedves vagy, de én Nagykőrösön lakom jelenleg, Pesten nem nagyon járok mostanában.
Nagyon érdekelne, hogy mennyi pluszt érzékelnék a Concept 2-es "fronton".
Amúgy Concept 2-esekből vagy hasonló polcsugárzókból szeretnék még kettőt, hogy egységes legyen majd a mozi hangzás (panelba nem is kell több nekem). -
válasz
Dorian #126132 üzenetére
Hol lehet ennek utánanézni? Van árfolyam archívum, de az a forinthoz képest mutatja a múltbéli változásokat. Olyan kellene, ahol visszamenőlegesen meg lehet nézni a dollár-font árfolyam változásait. (Nem a mostani kérdés miatt kellene nekem, hanem régebben is kerestem ilyen oldalt.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #126126 üzenetére
USD komolyabb valuta azért, japcsik, kinaiak USDben számolnak általában.
Nagy difi nem volt a 2009 és 2015ös USD/GBP között.
GBP infláció kalkulátorral a 2009es 2700 2015ben 3267GPBt érne.Nemir Ombe: nagyok korlátozottan alkalmasak? hát ja mert nem hallottál még jót. már a 4308nak se volt túl sok hibája, xmc, halcro, stb. meg olyat zenél 2 csatin, sztem a helyiek többségének nincs olyan sztereoja.
Norbi 72: 600.000 túl kerek, h igaz legyen, ill nem bolti listaár. Az 1.2Mes primare 22-est is meg lehetett kapni 500ért...
robi-k:namost a chipek költsége a legkisebb egy mozikombájn listaárában. a fejlesztési költség, a szállítás, stb, az sokkal többe kerül. azt is feltételezem, h nem arra költik a fejlesztési költséget, hogy hogyan lehet olcsóbban ugyanolyan hangot kiadni, hanem valami szolgáltatást nyomnak beléjük, ill finomhangolással jobbítják a hangminőséget.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Dorian #126110 üzenetére
Mi pont tegnap néztük meg az SW7-et, és nekem annyira azért nem tűnt gyatrának az a 384kbps-nyi DD 5.1, bár az eredeti sz. nyelvhez képest nem teszteltem, de az kapásból mindig dinamikusabb és effektesebb szokott lenni!
Visszakanyarodva az anyanyelvünkhöz, az a rész pl amikor az elején megjönnek Kylo-ék és fénykardot ránt, vagy amikor a lézernyalábot megállítja és ráközelít a kamera, rendesen megtudja ám dolgoztatni a sub traktust, vagy a végefelé amikor előkapja Fin Anakin kardját. Bár szvsz beszédérhetőségben sem olyan rossz, pedig center nélkül, stereo felálással ültem végügig!
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #125646 üzenetére
1, Személy szerint azért szavaztam a 4520-ra, mivel tudja az XT32-őt és más egyéb "mozihoz szükséges" újabb ficsöröket, külön végfokkal sztereón inkább a végfok "karaktere" fog számítani.
2, A 4810 azért 3 évvel régebbi (minőségben sem merném állítani, hogy feljebb van) a "mozifunkciói" és jelfeldolgozó részei régebbiek.
3, Régi Arcam-ot meg nem vennék (bármilyen jó is a hangja) csak ha szívatni akarnám magam.
(ez természetesen mind személyes vélemény)
-
válasz
Dorian #125642 üzenetére
A Denon 4810 magasabb kategória szerintem, mint az Arcam 400, még ha használt áron nagyjából egyformák is. Az Arcam-ot hallottam ezek közül, meg 4308-at, ezek nagyjából egy szinten vannak, max kicsit más. Én most ebből a listából a Denon 4810-et választanám, ha a fejemhez pisztolyt tartanának és kényszerítenének, hogy otthoni kipróbálás nélkül döntsek!
-
-
brobi76hun
tag
válasz
Dorian #125339 üzenetére
Házimozim van, hogy éppen filmezek vagy játszok szerintem mindegy! Kérdésem meg föntebb olvasható. Legalább útba igazíthattak volna, hogy próbáld meg itt vagy ott, mert ennek a kérdésnek nem itt a helye.
Nekem semmi bajom nincs már írtam, nem haragszom, ennyi, vége.. Nem kell kötekedni! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #124942 üzenetére
Nálam a padláson eltöltött 5-8 perc után már érzek az orromban, torkomban kaparást, ilyen negatív mellékhatásra gondoltam.
De ahogy már szó volt róla, a profi panelek jelentős részében kőzetgyapot a csillapító anyag.
Amit említettem, az is zene- és moziszobák építésével, kialakításával foglalkozó szakember munkája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Marantz SR-39
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged