- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
-
Csabroncka
addikt
válasz
python1 #144388 üzenetére
python1 ez nem vezetékvédő kismegszakító, ez túlfeszültség levezető ahol szintén osztályok vannak!
Villám és hálózati hirtelen ingadozások elkerülésére van az érzékeny és drága készülékek elé. B osztály van a áramelosztó telepeken. C osztály "kell" az elosztókhoz vagy kis elosztókhoz és a legérzékenyebb közvetlen a készülék elé D osztály.
Mind a három esetben a túlfeszültség hatására vezetővé válik az eszközben a dióda és a túlfeszt levezeti a földelésre. A különbség a 3 esetén csupán a levezetett áram erősségében és a kapcsolási időben van. A leggyorsabban és legérzékenyebben a D osztály reagál.
Egyébként a 14 és 15-ös ábráról tökéletes megérted miről beszéltem.
-
windlord
őstag
válasz
Ez azert nem ilyen egyszeru.
Pl, :villagitas, huto, mikro, mosogep.
Dedikalt aramkor...fogyasztasRoviden es tomoren.
B hamarabb, C lomhabb vagyis lassabban old.Ennek meg van hatarozva, hogy hova, melyik kell.
Ilyen nincs, hogy csaladi haz B karakterisztika, templom meg C.
-
python1
veterán
válasz
"A "B" jelölésű gyors kioldású kismegszakítók főként világítási és dugaszoló aljzat áramköreinek a vezeték védelmére alkalmazzák.
A "C" jelölésű lassúbb kioldású kismegszakítók főként, általános bekapcsolási áramfelvételű elektromos készülékek vezeték védelmére alkalmazzák.
A "D" jelelésű kismegszakítókat igen nagy bekapcsolási áramfelvételű elektromos eszközök vezeték védelmére alkalmazzák."Igazából még én is most kezdem majd kiépíteni a tápösvényt ,mindenképp kell cserélnem kismegszakítót mert van egy energiavámpírom ami állandóan leveri. Profi szakember kell mindenképp a helyes bekötéshez.
windlord : Igen,ezt tapasztaltam.Körültekintően kell eljárni az biztos,nem játék a megfelelő védelem!
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #144136 üzenetére
Nem kell a változásnak drámainak lennie ahhoz, hogy szükségtelennek, feleslegesnek ítéljünk valamit. Szerintem semmi nem indokolja a kapcsoló beiktatását.
(#144139) Jigsaw04
Azt, amit Tamoo.(#144153) ricsik
Milyen "valami" jöhet, ami miatt bármit kukába kellene dobni?
Villámcsapás hatásaitól nem fog védeni egy olyan elosztó, arra ne számíts! -
BBéci
legenda
válasz
python1 #144134 üzenetére
Olyan alkotóelem kerül az áram útjába, ami felesleges, és egészen biztosan ront a hangminőségen.
Nézd meg a valóban minőségi elosztókat! Elvétve találni rajtuk kapcsolót. Amelyiken mégis van, annak minden alkotóeleme high end minőséget garantáló alkatrészekből áll, például: [link]. -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #143995 üzenetére
Bizony, és ha hiszed, ha nem, így hogy nincs korrekció, sokkal jobbnak érzem a hangot, mint a korábbi avremnel.
Nem tudom megmagyarázni az okát, lehet az onkyo volt 'pontatlanabb', nem tudom, de teny hogy anno nagyon tartottam a korrekció mentessegtol, es nagyon pozitívan csalódtam benne, főleg ezzel a szubbal...VoidXs: ezt elmagyaraznad nekem, mint egy hat évesnek hogy mit értesz a szavaid alatt, mert ez magas nekem, mint disznonak az eperfa
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #143990 üzenetére
Tudni tudok, és anno sokat próbálgattam is.
Amiről irtam, egyértelműen mozin jön ki.
De ott drasztikusan. Egyszerűen akár hogy próbálgattam, valoban oda jutottam hogy a 80 az optimális es 120 a szub.
Mondjuk tény hogy a mostani szubom profin rendbe rakta a hangképet, de olyan mertekben, hogy a mély hang zseniális lett.
Arról nem is beszélve hogy a szokasos mozi hangerő 22-24dbrol most már 16-18dbre is felmehet, a nélkül hogy zavaró lenne a mély hang duborgese, zuhogasa.
Egyszerűen olyan mélyre tud menni ezzel a beallitasommal a rendszer, hogy ezen már már csak rontani tudok, ha állítok bármit isSzerkesztésedre : érdekes, de azt kell mondanom hogy ehy tényleg korrekt szub, pont akkor es ott, no meg olyan mély hangon szólal meg nálam, ahogy kell.
Egyszerűen a jelenléte nem meghatározó, de mégis odadorrent ha kell... -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #143976 üzenetére
Attól még, hogy több és nagyobb ládád van, nem kell őket az egekbe tolni. Ha referencia szint fölött járnak, minél többet engedsz rá (akár frekvenciát, akár teljesítményt), annál jobban fog bőgni. +10-et tartva és azonos kategóriájú hangszórókkal társítva csak apró különbségek vannak a vágási pontok között. Rengetegszer látok olyat, hogy a szub erejét érzésre állítják be, és csodálkoznak, ha a beszéd is szétráz.
-
Laposelemer
tag
válasz
python1 #143757 üzenetére
Akkor valami továbbra is hibádzik
- a jelenleg futó on-line APC-ből 1000VA-es a legkisebb. Ergo a 750-esed nem lehet on-line
- ha pont olyanod van amit linkeltél (3000VA) az sem on-lineAPC honlapja szerint sem.
Ha világít a zöld led (hullám) az nem jelenti azt, hogy kettős konverziós a gép.
Az csak azt jelenti, hogy be van kapcsolva.Ha akarsz vele foglalkozni, akkor a p/n: alapján tuti beazonosítható a gép.
Pl. amit linkeltél SMT3000RMI2UNeten találni rengeteg leírást a on-line vs. line interactive vs. off line
pl. [link]Nem azt vonom kétségbe, hogy hallottál változást ...
-
Laposelemer
tag
válasz
python1 #143753 üzenetére
Úgy érzem zavar van a szünetmentesekkel kapcsolatban..
OnLine = kettős konverziós, de ≠ Line Interactive
A linkelt két APC (750VA és 3000VA) Line Interactive típusúak.
Működésüket tekintve hálózati üzemben a bemeneti feszültség passzív szűrő áramkörökön keresztül átmegy rajta (ekkor nem inverter állítja elő a kimeneti feszültséget). Ha a bemeneti feszültség a tűrésen kívül esik, akkor első körben fel- vagy letranszformálja a feszültséget (ettől line interactive). Ha ez sem elég, akkor akkumulátoros üzemre kapcsol.
Akkumulátoros üzemben a kimeneti jelalak szinusz.igazi "tiszta" szinuszról itt kevéssé beszélhetünk,
Viszont a linkelt táp kondicionáló, már igazi kettős konverziós felépítésű.
Működése alatt inverter állítja elő a kimeneti feszültséget, kivéve amikor bypass üzemre kapcsol. -
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #143742 üzenetére
Ha olyan tiszta áramot akarsz adni a készülékeidnek, amitől a hangminőség tényleg jobb lesz, akkor felejtsd el az APS-t!
Ezek érnek valamit: [link], [link], [link].(#143731) nubreed
Előbb azt döntsd el milyen, zárt vagy basszreflex felépítésű szubládát szeretnél! Az említettek közül a Klipsch érzésre kétszer akkorát szól, mint az SVS, cserébe utóbbinak sokkal pontosabb, feszesebb a hangja. -
alphamooncam
őstag
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #143425 üzenetére
Az A51 a frontokat, centert és oldalsó surroundokat hajtja. Ha zenét hallgatok huzamosabb ideig, akkor átkötöm az A51 front bemeneteit a Marantz 7703-ról a Preampos Audio gd NFB 10ES2 DAC-ra, mert az a helyzet, hogy a harmadába/felébe DAC földbe tiporja a 7703-at. Az A23 pedig a két hátsó surroundot hajtja.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #143348 üzenetére
Ott nagyot néztem, hogy beállítás alapján számolta ki, el nem tudom képzelni, mit akarhatott a szerző. Még az is csak közelítőleg helyes, ha hangnyomásból számolod vissza érzékenység alapján, mert az adat legtöbbször csalás (pl. a Klipsch a 6 Ohmos hangszóróit 8 Ohm-hoz szükséges jellel méri - mentségükre szóljon, hogy a profi darabok 101-103 dB-jét igazolták helyesen kivitelezett mérésekkel).
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #143345 üzenetére
A régi "dolby surround korszak" óta minden csatornához ugyanakkora végfokot tesznek, igy hátra is ugyanannyi "erő" jut már régóta (persze ezt rossz beállítással simán tönkre lehet tenni) .... és egy AVR-nél minél kevesebb beépített végfokot használsz, annál nagyobb teljesítmény jut(hat) egy adott csatornára, így egy front oldali "külön végfokozás" mellé teljesen jó lehet a hátterek/atmos meghajtása az AVR-ről ....
-
robi-k
őstag
válasz
python1 #143345 üzenetére
Ez nagyon AVR függő. Ismerem pl. a hivatkozott Denon AVR-7200W kapcsolási rajzát, és ott az elő- és végfok esetében 100% ugyan az a kapcsolás van akár front, akár háttér csatornára, tehát erősítő szempontjából tök mindegy, hogy melyiket hajtod.
Viszont általában a front sugárzók sokkal nagyobbak és sokkal teljesítmény igényesebbek a hátterekhez képest -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #143095 üzenetére
Torzítást úgy mérünk, hogy a kimenő jelet vizsgáljuk, így a hibahatára rendkívül alacsony. Pre-outon látod a digitális torzítást, erősített jelen pedig a THD-t. Utóbbi gyakoribb, leginkább az alulméretezett tápok miatt. Sok erősítő több csatornán azt se bírja, ami rá van írva, sokan már 2 csatornán is 1% THD-val mérik a teljesítményt. Amit pedig keresel, az olyan frekvenciák megjelenése RTA-n, amiknek nem kéne lennie.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #143076 üzenetére
Leírom másképp.
Egy hangdoboz teljesítőképessége (nem hangosságra, decibelekre gondolok) nem végtelen, egy szint után, hiába hajtod még drágább és még jobb erősítőkkel, nem fog jobban szólni. Ha egy 500000 forintos hangdobozpárból csak kétmillió forintos sztereó erősítővel lehet kihozni a maximumot, az számomra nem elfogadható.
Akkor ezzel az aránnyal a Focal Grande Utopia 200 millió forintos erősítést igényelne. -
Tonyka 2
tag
válasz
python1 #143063 üzenetére
Tapasztalat, nemrég Terminátor cimbora is megszívta a 7703-al, elégedetlen volt, mert vékonyka volt. Elmondtam neki, feltolta, mindjárt helyre billent a hangkép. Nem tudom miért van ez így, de olyan mintha kinyitná ezeknek a készülékeknek a hangját. AVR-nél nem tudom működik-e, procinál igen.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #142980 üzenetére
Itt már elindultunk egy út felé,amin nem szeretnék végig baktatni.
Ha dac,akkor már usb hangkártya,külön dedikált táp stb.
Na az ilyen 500 ft- ból előállított kütyüktől,amit több százezerért adnak el,mentsen meg az isten.
Ezen értettem a kompromisszumot,inkább akkor lentebb adok az igényeimből és élvezem amire telik majd. -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #142758 üzenetére
Ha már zavar a megszokott, akkor a 2017-es európai termést nézd meg, de válogatás nélkül, még romantikus vígjáték is van, amin tényleg lehet nevetni. A négyzet az egyik kedvencem, még úgy mentem moziba megnézni, hogy szándékosan semmit nem olvasok utána, poszterre se nézek rá, legyen teljesen meglepetés cím alapján.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #142754 üzenetére
Annyira keveset használom a házimozi rendszert, hogy pénzkidobás lenne sokat rákölteni. Azt nem számolom bele, amikor F1 vagy darts közvetítéshez bekapcsolom, vagy éjfél után megnézett sorozat epizódhoz. Tavaly az utolsó 8 hónap során 6 filmet néztem meg, ebből négyet decemberben.
Mással töltöm a szabadidőmet. -
Krissz80
senior tag
válasz
python1 #142165 üzenetére
Kicsit továbbléptem a vergődésben,
Kettő típusra szűkült a kínálat.Onkyo TX-SR707 - 60k
Denon AVR-3806 - 70kNekem mindkettő szimpatikus, és mindkettőben BB DAC van.
Az Onkyo-ban egy PCM1690, a Denonban meg egy PCM1791A.Tud valaki segíteni elbillenteni a mérleg nyelvét?
(Vagy az őskövület NAD-T751 aminél van arra esély, hogy a dekóder megadja magát, legalábbis sok hasonlót árultak régebben.
)
-
dota1
aktív tag
válasz
python1 #142146 üzenetére
Hát jah félek, hogy nem fogom olcsón megúszni. Pedig valamit vennem kell mert most sub nélkül vagyok. 500k most nincs két "komolyabb" sub-ra. Ha egy jobbat veszek félő, hogy nem tölti be egyenletesen a hallgatói pozíciókat és egyenes száj érzés lesz. Két olcsóbb zárt subbal meg lehet nem leszek előrébb a j110ek-hez képest, legalábbis erőben tuti nem, minőségben talán.
Köszi a tanácsokat mindenkinek, emésztem még magam, majd beszámolok mi lett végül.most a két variáns az a gindolataimban, hogy vagy a javasolt 1200r kinntől vagy bemegyek hétfőn a streamhez két dyna. challanger 10-ért. Ha nem válik be valamelyik, megy a hírdető oldalakra mint eddíg is
-
Krisztian101
tag
válasz
python1 #142071 üzenetére
Én emlékszem is rá. Akkor még annyira nem is fogalmazódott meg bennem h pontosan mit is akarok és ezért lett sterejó, meg volt valami szó arról is h zenére az kell. Nekem meg az is igényem volt, de most! Huhu, hogy meghallottam a hangját a házimozimnak, hát nagy ívben le@arom a szterejót, jó nekem az úgy ahogy van a házimozin is. Olyan élmény már így sterejóval mozizni, hogy beszabehu. Nem is tudtam h ilyen lehet, így már jogos az elnevezés: házimozi! Eddig inkább házimozics(ics)ka volt
és hogy ennyire “kevés” pénzből ennyit profitált a rendszerem öröm bodottá
-
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #141905 üzenetére
Tegnap telefonról irkáltam, most laptopról és meg tudtam nézni a német Audiovision 2017/03 tesztjeit.
Az Arcam AVR390 (2400 euró) teljesítménye 7 csatornán, 6 Ohm terheléssel: 7x67 W. Sztereóban 4 ohmon 2x106 W.
Ugyanez a Yamaha RX-A2060 (1700 euró) esetében 7x115 és 2x261 W.
Ugyanez a Pioneer SC-LX701 (1700 euró) esetében 7x114 és 2x232 W.
Ugyanez az Onkyo TX-RZ1100 (2000 euró) esetében 7x153 és 2x280 W
Ezek nem kis különbségek! Ha kívánod, bemásolok más teszteredményeket is. -
-
válasz
python1 #141024 üzenetére
Igen, mondjuk tipikusan jellemző a ragdollra, hogy nem lehet magára hagyni, mert mindig követi a gazdiját, jön utánad és ott szeret lenni. Miénknek már az sok, ha becsukjuk az ajtót, elkezdi a koncertezést. Ahol eszünk a konyhaasztalnál, oda mi sem engedjük meg neki, hogy felmenjen, de a nappaliban a dohányzóasztalon, ott édesmindegy, ritkán megy fel, inkább a karomon lóg általában és telepatikusan helyesli a döntéseket, miközben melózok...
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #140981 üzenetére
MM8055 volt nálam, egy pillanatig sem éreztem gyengének, pedig szeretem a házbontó hangerőt. Ezért merném próba nélkül megvenni a 7055-öt. Ami egyértelműen gyengének tűnt, az a Pioneer LX58.
Kíváncsi vagyok az SR8012-re, ha érkezik belőle, alighanem megkapom tesztelésre. De az még sokáig nem lesz annyira olcsó, hogy vegyek egyet. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #140958 üzenetére
Szerencsére nálam a kutyák nem rágnak meg semmit. Az új kanapét pedig "mindenálló" szövettel vettük, nem volt olcsó, de úgy tűnik, tényleg bír bármi gyűrődést. Majd az lesz para , ha a gyerek elkezd majd mászkálni, erre még ki kell találnom vmit, mert 1-2 karc csak karc, de ha azt próbálja ki, h a hangszóró-membrán vagy az ujja erősebb...
-
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #140323 üzenetére
Azt hittem, - úgy emlékszem, ez volt az irány - hogy ez is DIY doboz lesz, ahogy frontok is. De most már úgy sejtem, a frontpár a hangsugárzó család legnagyobbja, a Ventis 222 lesz....
Az alátét keményfa és márvány? Így végül sikerült mozihangerőnél elérni a kellő csiilapítást? -
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #140320 üzenetére
És ez csak mozitechnika, ugye? Kilóra is sok. Nem félsz, h megroppan a födém?
Azt a centert meg nyugodtan használhatnád dohányzónak, de simán oda is férne köré a kis család...
Nem semmi! Hogy állsz a fsz-i zeneszalonnal? Az is elkészült? Vagy csak te készültél el az anyagi erőiddel? -
Quetz
őstag
válasz
python1 #140120 üzenetére
Nem állt szándékomban leszólni a kiállításokat, voltam én is szerevezőként ilyesmin. Vicces tapasztalat volt látni, mekkora fejletlenség és szakmai hozzá nem értés megy a színfalak mögött. Amire viszont rá akartam mutatni, hogy azért mert valaki egy drága rendezvényen rosszul csinál valamit, attól az még nem válik követendő példává.
Angol fórumon volt pl. egy rövid beszámoló, ahol az egyik gyártó képviselője leírta, hogy a kollégaival pár óra alatt legyártott 4db 2.4x1.2m gyapotos mozgatható panelt. Utána meg csodálkoztak, hogy az ő rendszerüknél sokkal drágább kiállítások menyivel rosszabbul szóltak. Csak tippelek, hogy az ottani eladók úgy gondolhatták, majd az árcédula eladja a termékeket. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #140120 üzenetére
Ezzel egyet értek, csak akkor a kiállítók ne olyan hangzatos mondatokkal csalják be a népet, mint pl. "az első sorba csak a legbátrabbak üljenek" vagy a "világ legjobb hangját fogod hallani" ....
(ha 2015-ben voltál a "helyi hifisón", akkor be is tudod azonosítani a fentieket ....
)
-
arcitec
addikt
válasz
python1 #140060 üzenetére
Köszönöm. De most belezavarodtam talán egy kicsit, mivel eleddig pont az egy hangszóró volt az úgymond egyoldalas hangzású. Ami TE fejtegetsz, ha jól értem a középen ülő mást hall mint mondjuk a szélen ülő. Na de az nem derült ki hogy .1) Mi a hangzási hiba, melyik ponton ülőnek. 2.) Az 1 hangszórós megoldásnál akkor
lobing meg nem lehet, holott ez meg mint kritika hangzott el, na de azon meg egyformán szól mindenhonnan. A részletekben van a finomság nyilván ... na de akkor ...mi jó, mi nem, mondhatni kis bibi, mert azért bizton nem nagyon kirívó dologról van szó. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #140051 üzenetére
"Főznek" a gyártók jobbat is, de ugye a felhasználók többsége azt "nem akarja" megfizetni.... vagy a marketingnek bedőlve megfizetik a túlárazott és szépen "dizájnolt" alsó/alsóközép kategóriát, amit a gyártó "feljebbmarketingelt" és felárazott.... de ezért általában nem lehet a felhasználókat "megkövezni", mert egy modern nappaliba az elsődleges választás a kinézet, utána jön az ár és a végén kullog csak a hang, de ezt a gyártók is tudják, így vannak a szép - megfizethető - nem igazán jó hangú, a szép - kevésbé megfizethető - de jó hangú és a tökmindegy hogy néz ki - megfizethetetlen - high end "kategóriák" ....
arcitec:
A beszédhangot (főként a magasabb tónusut) kissé mindig az egyik oldalról hallod, tök mindegy hol történik a "cselekmény" a képernyőn/vásznon .... erre a korábban linkelt Opticon center pl. jó példa.... de ha elég messze vagy tőle és/vagy az elhelyezésnek/kábelezésnek/elektroniká(k)nak köszönhetően "szép teres" a hang, akkor ez nem annyira tud feltűnő lenni, de ettől még hallható, ha figyelsz rá ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest