- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ProdyG #53565 üzenetére
tkp igen,de ha akarsz vehetsz ezüst tartalmút,de ahhoz combosabb páka kell.
forrasztóvízzel lekezeled,azt megforrasztod,ha bizonytalan vagy,keress rá a youtube-on valami forrasztós videóra.
ha van egy kis kézügyességed,simán menni fog.Toobee:elég jó áron mérik,ennek én tekercsét vettem kb 3500-ért
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ProdyG #53554 üzenetére
ez nem egy annyira ördöngös tudomány,a legtöbben ezt megtudják oldani maguknak,kb 10-15perc alatt.
páka,ón és türelem.(#53556) bajnokpityu:sajna az arcamon sincs ilyen,még az avr750-en sem.
kevés ilyen erősítőt láttam,ahol így egy sorban helyezték el a csatikat.
ami volt nálam transparent hf kábel,az arcam be sem tudtam kötni. -
BBéci
legenda
válasz
ProdyG #53546 üzenetére
Dugópárti vagyok, abból is a Z típust részesítem előnyben. Hangdoboz oldalon pedig a villákat tartom legjobbnak, de az csatlakozó kialakítástól is függ.
Ennek ellenére nem Z-ket használok, mert a használtan vett kábelhez ilyesmit adtak. A surround madzagok végeire ilyeneket tettem, mert ajándékba kaptam egy marékkal. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #53526 üzenetére
Ha az RX olyan mint az RS, akkor abban két és fél utas hangváltó van, nem ugyanúgy vannak vágva a mélyek a két mélyközépen. (Csak azért tudom, mert megvétel után összecsináltam magam, hogy rossz a hangszóró vagy váltó és szétkaptam + utánajártam.
)
De egyébként van olyan center amiben csak egy mélyközép és egy magas van, de olyan is amiben akár 4 vagy több.
-
spiky03
veterán
válasz
ProdyG #53041 üzenetére
Nálam is így van.
De én nem vágatom el, mert az kb annyiba lenne, mintha vennék egy új kábelt, azt mondták itt.
Nah meg nálam nem hiszem, hogy hallható lenne a különbség.Mondjuk valami javulást hallottam, amikor a mostani rendes kábelt kötöttem be, mint amikor előtte a gyárilag a szetthez kapott kis vékony kábel volt.
-
Valkűr
addikt
válasz
ProdyG #53041 üzenetére
Hogy amit okoz hallani -e az nem törvényszerű, de a legjobb mindig a lehető legrövidebb út, bár sokan vallják pld . az összekötő kábeleknél, h meg kell legyen az 1 méter, mert másként szól mint az 50 centi... Nem tudom ez mennyire fedi a valóságot, mindenesetre az 5 méter elég hosszú ahhoz, h összeszedje a zavarokat.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #52743 üzenetére
Az a baj, hogy ha csak egyfélét próbálsz ki, tapasztalat híján nem fogod tudni, hogy jó irányba mész-e.
Mondjuk jó, hogy ezt én írom, én se vagyok előrébb.
de attól még így van.
(#52744) Gyárfás: De nagyon fontos a mozihoz, viszont ráérsz később is megvenni ha egyszerre nem fér bele anyagilag.
-
Patice
nagyúr
válasz
ProdyG #49889 üzenetére
Az RX6-os csatlakozó terminálja is kettős, azaz két pár csatlakozó van rajta, ha jól emlékszem.
A két csatlakozó között van egy-egy sárgaréz lemez, ami átvezeti a hangot egyikről a másikra egyszeres kábelezés esetén. Ezt érdemes legalább olyanra cserélni, mint amilyen hangfalkábellel bekötöd.
Én Coincident CST-1-es kábeleket használok a dobozokhoz + Valhalla Ákos által készített jumpereket.
Apróhirdetéseket figyeld intenzíven és próbálj ki lehetőleg több kábelt is otthon. Nem egyszerű, de csak így mehetsz biztosra. Hazai DIY kábelgyárosokat is megnézheted (AVX fórumain) vagy az általuk gyártott kábeleket használtan szintén érdemes lehet. De gyári is tuti lehet, ha kad valami combosabb kábel jó áron.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
ProdyG #43900 üzenetére
Egy kondit kell tenni a klíma tápkábelére a fázis és a nulla közé. Kb a 90-es évek közepén mikor a discoban kapcsolgattam a fényeket ( volt amelyikben 2 db 1000W-os ceruzahalogén világított ) nekem is pukkantak a hangfalak. Sajnos nem emlékszem az értékére, de teljesen megszüntette a koppanást. Villamosmérnök javasolta, tudta mit beszél. Minden fénybe szereltem egyet, filléres tétel volt már akkor is.
Talán az itteni mérnökök tudnak típust javasolni. -
Dorian
félisten
válasz
ProdyG #43900 üzenetére
Nálad nem a hálózati csatlakozó rossz minőségű -vagy legalábbis ezt nem az okozza- hanem a légkondi táplál vissza a hálózatba zavart. Esetleg egy próbát tehetsz: a légkondi tápkábelének mindkét végére (teljesen a végeire) vastekercset teszel, amin szorosan áthurkolod a tápkábelt (mint a tévéknél). Azt gondolom, hogy sajnos gagyi a klíma.
Az erősítőhöz egy jobb tápkábel pedig lehet, hogy ezen nem segít -vagy minimálisan- de ettől függetlenül egyéb hangjellemzőkön javít.
-
Patice
nagyúr
válasz
ProdyG #43900 üzenetére
"meg így megkérdőjelezem a minőségi tápkábel szükségességét. ha a hálózati csatklakozó a falban nem elég minőségi, akkor van értelme jobb tápkábelnek?"
A tapasztalat azt mutatja, hogy igen is számít a tápkábel, még ha jóval gyengébb is a fali aljzat.
Aki megteheti ezért csinál(tat) külön "tápösvényt", egy külön fázist csak az audio-video cuccoknak a falba + jobb minőségű fali aljzatok.Lehet egy zavarszűrős "Hi-Fi" elosztót kellene először beszerezned, amiben alapból jó a tápkábel, vagy az is cserélhető.
-
Dorian
félisten
válasz
ProdyG #43894 üzenetére
Az audio célra készített szűrős elosztó is csak kis mértékben csökkenteni tudja az ilyen durva hatásokat, a megoldás az lenne, ha több fázis van a lakásban és a szennyező készülék másik körön van.
Egy jobb tápkábel is segíthet egy minimális, szűrőnél még kisebb mértékben, vagy az ugyanennyire, ha minél távolabbi konnektorba dugod a két készüléket.
Bár ha ez nem lehetséges, akkor a megszokást javasolm. -
-
Dorian
félisten
válasz
ProdyG #43339 üzenetére
Valószínűleg érdemes jobb tápkábelt venned, de csak saját rendszerben való próba után te tudod eldönteni, hogy milyent. Szerintem simán különbséget tudsz tenni már egy olcsó tömör villanyvezeték és a meglévő olcsó sodort kábel hangja közt. A jobb tápkábelek hangzáskülönbségét pedig elsősorban a mélyek megfogottságán, a magasak tisztaságán és a tér milyenségén tudod tesztelni.
Hang/ házimozi - technikában ez a folyamatos fejlődés nem feltétlen a hangminőség, inkább a szolgáltatások fejlődésének irányában megy, így erre nem vegyél mérget.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #43055 üzenetére
100e sztereóhoz még illik egy 50-100e-s dac. Ehhez képest szerintem biztosan elmaradnak az általad felsorolt erősítők. De könnyen lehet hogy egy ~50e-s sztereó + ~50e-s dac-hoz képest is. Legalábbis az én esetemből példámból/tapasztalatomból kiindulva. (bár Arcam-ot nem hallottam, azt dicsérik zenére)
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #43049 üzenetére
Én a helyedben megvenném a 300-as Arcam-ot (vagy 4310). Ha nem akarsz sztereó erősítőt és a zene az elsődleges, vedd meg a lehetőséged szerinti legjobb mozivasat és ne foglalkozz semmilyen aránnyal. Ez az én véleményem. (Én is ezt tettem a sztereó erősítő elpasszolása miatt, és hangban még így sem kaptam azt a szintet.)
(#43051) gyurczy: Úh ez elég jó. Kár, hogy biztos nem megyek.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
ProdyG #42917 üzenetére
en onnan vettem, sot a hangfalakat is
igaz a hangfalert el tudtam menni szemelyesen, de az erositot postaztak
meg kell nezni kitol veszed
volt nemreg egy mark levinson 38l, ami azt hiszem 220 fontert talalt gazdat, csak 0 ertekelese volt az eladonak, tolem meg messze volt, hogy csak ugy megnezzem -
Peak
addikt
válasz
ProdyG #42853 üzenetére
itt a probléma azzal van, hogy a koax/opt. jelátviteli képessége túl kicsi.
az új szabványok meghaladták ennek a csatolófelületnek az áteresztőképességét.a digitális fejlődéssel viszont az új szabványokat is megkellett hozni, ezért lett egykábelre téve a video és a hang. a HDMI áteresztőképessége sokszorosan meghaladja a jelenlegi szükséges sávszélt.
10.2Gbps az elméleti átvitelihatára a HighSpeed HDMInek, aka 1.4.
De a komolyabb cégek készitenek már ennek a 1,5-2x-esét is teljesítő HDMI kábeleket, pl. Monster Cable 15.6Gbps 1,5 m kábelen.Ez 15600Mbps. Egy BluRay max 43Mbps video + max. 24.5Mbps hangot tárol, bőven sokszorosan túl van biztositva a szabvány még vezérlőjelekkel együtt is, plusz támogatja az 1.4 az Ethernet kapcsolatot is 100Mbpsig HDMIn keresztül, természetesen párhuzamosan.
haladni kell a korral uram!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest