- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #89038 üzenetére
Szerintem az onkyo már nem hangyaf*sznyi különbséget fog produkálni..
-
Shokkolo
addikt
válasz
Oldfighter #89038 üzenetére
alapvetően a használt piacot lőttem be.
sajnos nem enged a keretem többet, ebből szeretném a lehetőségekhez képest a maximumot kihozni.
tudom h. kevés, nézegettem már párszor amit itt jónak írtatok... hát sajnos az nem az én pályám
ráadásul a nappalim sem akkora h. olyan brutális HM -et pakoljak bele. -
dorika87
őstag
válasz
Oldfighter #88433 üzenetére
Értem, akkor még lehet nézelődök... úgy értem szélleségre van faltól falig szekrény, de a falra ettől még lehet szerelni mondjuk a szekrény fölé, illetve a szekrény tetejéer tudok hangfalakat tenni, meg a hátsó hangafalakat is tudom falra szerelni... csak a földön nem lenne hely az állványosnak, mert azért elég furán nézne ki a szekrény elé a földre betenni egy állványt (az a szekrény mellett mutatna jól, de ott vagy ajtó, vagy asztal van. Panelszobához képest minden rész ki van használva, úgymond egy kika-s szekrénysort képzelje el ami ajtótól falig tart, tehát nincs sok választási lehetőség.
Ettől függetlenül még fogok nézelődni használt erősítő esetleg hangfalak után, de mindenképpen 5.1 kéne a filmek miatt, és azt ahogyy te is írtad nem úszom meg 100alatt. Tehát ilyenkor nem lehet tenni csak maximum ezt, amit végszükség esetén tudok tenni, hogy veszek egy olyat amivel legalább tudom nézni 5.1-ben a filmeket.
Vagy ha valaki 100-ért tud egy jó "használt" szettet akkor szívesen veszem, de nem hiszem, létezik olyan, ezért nem tudok másban gondolkodni, csak ami a lehetőségeimhez és pénztárámhoz adott. -
dorika87
őstag
válasz
Oldfighter #88414 üzenetére
Köszi szépen. Abszolút megértelek, de sajnos vagy nem sajnos szekrénysorom van és úgy kell megoldani a dolgokat ahogy éppen tudjuk, ezért is nem tudok álványosban gondolkodni, mert faltól falig szekrény illetve asztal van az ablak mellett... tehát hely tényleg csak a szekrényen van illetve a falon, ezért is gondolkodom inkább falra szerelhetősben. Nekem elég lenne akár egy sima 5.1-es hangfal szett is, mint pl. ez vagy ez
Sajnos nem tudok árban magasabbra menni, de mindenképpen kell valami a 12 éves házimozi helyett ami még nem optikai és ezért csak sztereóban tudom használni, viszont így az 5.1-es filmek eléggé halkak és élvezhetetlenek rajta.
-
mettek
addikt
válasz
Oldfighter #88210 üzenetére
mindegy, legközelebb nem írok be ide semmit, megtartom magamnak.. csak akkor írok ha kérdésem lesz..
-
balisz
senior tag
válasz
Oldfighter #87677 üzenetére
Szóval az a Polk akkor az árkategóriájában mondhatni, hogy az egyik legjobb?
(#87680) KisTücsök:
Néztem használtan is, de nem igazán találtam szimpatikus darabot.
(Heco Vitas 30A-ról mi a vélemény?)
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87175 üzenetére
Mikrofonos meresnel 1.10re volt a mero mikrofon a faltol. Amikor meg az egyes hangfalak zajszintjet mertem es allitottam be, akkor meg a nezesi pozicioba raktam allvanyra a telefont.
Holnap meg merni fogok egy Audessey nelkul is, mert azzal pl dolbynal a dialogokra - 27es beallitast tesz. A szoveg halk, az effekt meg majdnem ordit. Hiaba van kikapcsolva az Audessey, meg a dinamikus featurok igy is allitgat. A sima hangfal beallitas meg nem, a decibeles beallitas meg ott se lesz gond most mar.Kulonben mi ertelme van 75 db-re allitani minden egyes hangfalat? Nalam ez a +12 db-es beallitas lenne, a subot meg hozza kell allitani. Viszont mar itt latok is 1 hatranyt: forrastol fuggoen szoktam allitgatni a mely mennyiseget, lehet ebben az esetben mar csak vissza venni tudnam, felfele mar nem lenne hova.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #87202 üzenetére
Az teljesen mindegy. Nem életszerű, hogy a nagy többségnek moziszobája van otthon, így az ideális beállításokat, elhelyezést alkalmazhatja. Életszerű a nappaliban elhelyezett hangcucc, a fal előtti kanapéval.
Egyértelmű melyik jobb, csak éppen nem erről van szó. -
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #87193 üzenetére
Nem csak nekem kell, ezt jelenti
"jelentése: a mindennapi életnek, hétköznapi valóságnak megfelelő" -
jokeman
aktív tag
válasz
Oldfighter #87177 üzenetére
Ezt az oldalt nézegetem pont
Ár.........ez érdekes, első lépcsőként max 300k amit gondoltam, és ujra gondoltam, mert nem hozzáértőként nem szeretném ha valami hibás terméket rámsózna valaki.... -
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #87180 üzenetére
Én nem keverem, te nem ismered a jelentését. Az az életszerű, ami a valós életben gyakori, bevett szokás, felhasználás. Márpedig a hallgatási hely hátsó fal közelében az.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #87178 üzenetére
De, pont, hogy életszerű. Mint ahogy sokunk példájából is látszik. Nyilván jobb lenne, ha nem ott ülnénk, de ez van. Az ottani visszaverődések akkor is meglesznek, ha onnan hallgatod a fimet. Onnan kell mérni, ahol ül az ember.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #87175 üzenetére
Nem tudom, honnét vetted ezt a minimum 1m-t. Nálam sincs annyi, mégis tökéletesen működik a bemérés. Szerintem oda kell tenni a mikrofont, ahol az ember feje lesz.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #87166 üzenetére
Még ha nagyobbak a távolságok még 10 dB is előfordulhat.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87166 üzenetére
Nagy lassan csak kepben leszek, hala nektek.
Ha ez a forum nincs szerintem mar falnak mentem volna.
-
mettek
addikt
válasz
Oldfighter #87119 üzenetére
Persze de csak holnap, holnapután lesz áttologatva a dolog. Egyenlőre elméleti alapokon nyugszik.
Sajnos a frontokkal szemben egy nagy ablakos rész van ami nagyon visszaveri a hangokat így a tv fölé valami diffuzort raknék ahogy lehet. A szoba amúgy kb 5x4-es.
-
kabar
senior tag
válasz
Oldfighter #87069 üzenetére
A hosszú, erős nyár, meg a durva napsütés kivette a fórumozók erejét. Kell idő az újrabootoláshoz...
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87016 üzenetére
Mereskor 3 pozicioba kell rakni a mikrofont. A kozepso ugye adott, az lesz az elso, de hova rakjam a masik 2 esetben?
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87008 üzenetére
Volt már elől, hátul, a frontok közelebb húzva, széjjelebb rakva - de mindenhol érzem látom. Amikor a frontok feljebb voltak, akkor is láttam. Sanszos a valamilyen visszhang megléte. A hátsók nem kavarhatnak be?
Az előző felállásban a felső sarok polcon voltak és majdnem előre néztek.
Remélem a holnapi mérés, firmware frissítés megoldja ezt a problémámat, mert már tényleg nem tudom mire vélni a helyzetet.Különben a frontok jelenlegi elhelyezése már jónak mondható? Most még mozdíthatom kicsit feljebb ha javallott.
Esetleg a center tetején lévő media lejátszó is bekavarhat? Eddig nem volt ilyen baja, csak mióta falikonzolt és lábat kaptak a hangszórók.
-
kapi12
tag
válasz
Oldfighter #87005 üzenetére
Sztereó jel az mit takar ebben az esetben? A térhangzás nyilván nem játszik, de a mély meg a két első és a középső hangfal szól? Gondolom ezt tudom elérni akkor a jack-rca mutatvánnyal.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #86992 üzenetére
A jelenlegi helyzet:
Az eredeti helyzet is ilyen volt, csak a center alatt nem volt láb, meg a frontok kicsit feljebb és beljebb voltak a tv-hez 1-1 fa virágtartó valamin.
Volt mérés a változtatás előtt is, után is de elég fals eredmények születtek. A hátsók nagyon közel vannak az ülő helyzethez és a mikrofon így fél m-en belül volt a faltól. Ettől függetlenül sok minden közre játszik abban, hogy a mérés nem lett jó. Holnap firmware-t frissítek és mérek még egyet, a mikrofont beteszem a kanapé közepére, min 1 m-re a faltól és max majd hozzáállítom a hátsókat, hogy az is megfelelő legyen.
Különben jut eszembe a center egy 40 cm magas szekrény tetején áll, s most tettem alá tartó lábakat is. A tv távolsága a centertől és minden más látszik úgyis a képen.kapi12: ezt gyorsan el kell adni, hangfalastól mindenestől, ha nagyon kicsi a keret akkor venni egy olyat amin van optikai kimenet és hdmi-vel csatlakozik a tv-hez. Ha egy kicsit több a cash, akkor erősítő és hangfalak.
-
kapi12
tag
válasz
Oldfighter #86996 üzenetére
Szerencsére nem kellett pénzt áldoznom rá, egyik ismerőstől kaptam, hogy ha esetleg tudok valamit kezdeni vele akkor használjam. Első ránézésre gondoltam, hogy egy rca-jacket használnék, de akkor 5.1 nincs ha jól tudom, de ha esetleg másik médialejátszót vennék amin van optikai akkor a probléma megoldva? Nagy zene igény nincs, de a tvnél azért csak jobb lenne.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #86992 üzenetére
elcímeztem
Mankó (#86991)
nálam is akkor volt ilyen a hang, amikor egy napig a földön volt a center és a szekrény tetején a frontok...
azóta már megoldódott a dolog, hála nektek -
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #86988 üzenetére
Probalom megfogalmazni a jelenseget. A beszed mintha nem a helyen szolna a tvhez kepest. Lehet csak en vagyok tulontul is szorszal hasogato. Tvnel a hang kozeprol jon, pedig alul vannak a hangszoroi, filmnel meg alulrol szol. Lehet ezt erzekelem olyannak, mintha el lenne csuszva a normalistol. Ez igy helyes, nalad is igy van?
Kapi12: xbox 360 tvre hdmi-vel, tv-t az lg-vel optikain osszekotni.
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #86776 üzenetére
Ezt sajnos így nem lehet kijelenteni. A szobaméretektől, hallgatási ponttól függ mi lesz a jó. Nem tudom hogy kell kiszámolni, de 1-2 pozíciót kipróbálni nem nagy kunszt.
(#86795) Mankó
Akkor állítsd úgy vissza! -
Heffi
őstag
válasz
Oldfighter #86766 üzenetére
Ne "gyári "szekrényt képzelj el. Gerenda nekidöntve a falnak és néhány, alulról felfelé rövidülő polc (nem téglalap alaku), aminek nyitott a hátulja, megspékelve némi kovácsolt vassal. Természetesen rögzítve az oldalfalhoz.
-
Heffi
őstag
válasz
Oldfighter #86748 üzenetére
Nem marad üresen, oda is eszkábálni fogok polcokat a tévé állvány stílusában 2. ütemben.
-
mettek
addikt
válasz
Oldfighter #86752 üzenetére
köszönöm a tanácsot. Jó lenne ha teljesen optimálisan helyezhetném el a rendszert. Ezt a szőnyeges akusztikajavítást még nem is hallottam de valóban használhat. Majd kipróbálom.
-
mettek
addikt
válasz
Oldfighter #86745 üzenetére
Szőnyeg miért? Amúgy nincs
Frontot sajnos nem tudom kivenni, nincs mire tenni illetve csúnyább is lenne ha lehet ennél csúnyább...
-
gutentag
tag
válasz
Oldfighter #86713 üzenetére
Nálam például sajnos ez a helyzet, a kanapé a hátsó falra van tolva és az ülő pozíció 40 cm-re a faltól van. A surroundok az oldalsó falakon helyezkednek majd el, 60 cm-re a hátsó sarkaktól. Ebben az esetben mi a legmegfelelőbb mérési pozíció?
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #86713 üzenetére
Sajnos a kanapé a falon van és tényleg közel volt a mérő a falhoz, kevesebb volt mint fél m. Mivel ez a felállás adott, gondolom a mérős megoldás helyből felejtős.
Regger: az elrendezés és akusztika nagyon gáz, de sajnos ilyenek az adottságok.
Az ülő pozíciótól a következő távolságokra vannak a hangszórók: hátsók a falon lévő kanapétól kb 30 fokban, a hallgatótól 1 m-re, a frontok 3 m-re, a center 2.70-re, a sub jobbra az egész síktól 2.7-3 m között (fotel mellett, ami ráadásul a sub és a hallgató között van).
Szóval a közös hangerőre hozás nem jó, max ha valahogy az ülő pozícióhoz igazítom ezt a 75 db-es dolgot. Mindjárt utána nézek ennek a proginak, mert így elsőre nagyon kínai. -
Heffi
őstag
válasz
Oldfighter #86720 üzenetére
Az állvány úgy alakítom, ahogy akarom. 2 db 10x20-as gerendát fogok összeácsolni X alakkban. Az alján és a tetején egy egy vízszintes polc, illetve egy rejtett tartó lesz a centernek.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #86562 üzenetére
A fa léc csak a szélén lenne, az nem is takarja egyébként a szellőző nyílásokat... Hát lehet nem passzírozok...
-
válasz
Oldfighter #86518 üzenetére
"Meg fog születni még az a vicc, hogy:"
Már megszületett, te szülted meg, és jóóóóó! Ez egy Vidám Vasárnap!
-
xtremetuning
addikt
válasz
Oldfighter #86518 üzenetére
Sebaj, legalább tudjuk, hogy aki ezzel viccelődik, az tuti sz@rabb képet néz, mint mi.....
-
Ciripke
tag
válasz
Oldfighter #86344 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, ebből akkor úgy szűröm le, hogy a két erősítő azonos szinten van, ízlés szerint választhatok közülük.
-
enricotoxic
tag
válasz
Oldfighter #86351 üzenetére
-
enricotoxic
tag
válasz
Oldfighter #86342 üzenetére
Köszönöm a választ. Melyik ötöst hallattad?
-
Csaszi87
tag
válasz
Oldfighter #86304 üzenetére
Nem áramtalanítottam eddig, csak a készülékeket kapcsoltam le.
Most kipróbáltam úgy és lám jó lett! Végem van....
Meg sem gondoltam volna, köszi a tippet! -
Tomi13
senior tag
válasz
Oldfighter #86304 üzenetére
Ez engem is érdekel, mert lassan össze kéne kapcsolni az erősítőt az eszközökkel, mert egy hete itt áll a szobában...
Teljesen áramtalanítva kell lennie a készülékeknek vagy csak ne legyenek bekapcsolva? -
Tomi13
senior tag
válasz
Oldfighter #86265 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, sajnos elég nehéz lesz ideális helyre tenni a hátsókat,de az előbbiek tudatában majd csak összejön valami.
-
Tomi13
senior tag
válasz
Oldfighter #86261 üzenetére
Köszönöm szépen!
Van itt is ajánlott távolság vagy az mindegy,mert úgyis beállítja az ember az erősítőn? Gondolok itt a Tamoo által anno belinkelt 0dB-es korrekciónál 75dB-t mérjek. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Oldfighter #86189 üzenetére
Akkor mi lenne az a keret amiert mar lehet venni hasznaltan normalis szettet, nincsenek audiophil igenyeim, ebayen pl. nem ereg ment el egy HK szett valami 160 € ert. A problema az hogy nem vagyok kepben a gyartokkal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #85794 üzenetére
értelek és köszönöm a válaszod....
jelenleg 24 nm-es a szoba ahol üzemel...
amúgy nem érzem hiányát így is tökéletes a hangtér, amit hallok, de tudjátok milyen az ha az embert elkapja a gépszíj
majd akkor a jövőben ha esetleg nagyobb szobába költőznék, bár ennek elég kicsi az esélye -
yoda85
csendes tag
válasz
Oldfighter #85680 üzenetére
Hello,
25 m2. 60% film, 40% zene.
köszönöm. -
Tomi13
senior tag
válasz
Oldfighter #85758 üzenetére
Ahogy nézem az árakat, a CAV, Eltax,Taga egy kategória lehet. Taga-t hallgattunk és meglepően jól szólt az árához képest. Láttam most egy webshopban 1.8millióért is szettet, azért arra kíváncsi lennék milyen lehet.
Viszont az általad említett Proson (Event 5.0) már 90-ért kapható. -
enricotoxic
tag
válasz
Oldfighter #85663 üzenetére
Meg fogom nézni, az előadókat ismerem/kedvelem. Köszi!
Még amiket most kipróbáltam SACD lemezeket konvertáltam át BD-be, hogy a playerem le tudja játszani. Van 1-2 nagyon jó.
-
carpediem007
tag
válasz
Oldfighter #85563 üzenetére
Sajnos értem a lényeget, csak többet nem tartok érdemesnek rászánni. Sal20 hangfalamhoz képest ezek is maga a gyönyör lehet :-)
Használtam milyen típusokat márkákat tudtok ajánlani?
Budapesten tudtok mondani normális bemutató termeket? -
carpediem007
tag
válasz
Oldfighter #85555 üzenetére
Nem gyűjtés kérdése. Nem szeretnék többet rá szánni max mélyel 200e. Ezek hagfalak annyira használhatatlanok? Véleményetek szerint melyik típus éri meg jobban az árát?
erősítő is annyira gagyi?Használni játékra, filmekre, mindenféle zenét meghallgatok a komolyzenén kívül
-
válasz
Oldfighter #85205 üzenetére
tessék, erre meg te itt ismét beülteted a bogarat...
Lehet, hogy igazad van, de ugyanaz a tápegység van mindkettőben:
Power Supply:
Transformer with cushion - yes (As well as 2 additional Transformers)
Quad Drive Rectifier in Parallel - yes
Independent Power Supplies - 9 -
szkink
aktív tag
válasz
Oldfighter #85140 üzenetére
Semmi gond,már túl vagyok rajta,hidd el ha lenne rá keret be tudnék vásárolni.
-
szkink
aktív tag
válasz
Oldfighter #85108 üzenetére
Üdv!
Értettem elfogadom.Segíteni szeretnél vagy a véremet szívni,ha az utóbbi akkor kérlek mellőzd a hszt.Köszönöm. -
válasz
Oldfighter #85010 üzenetére
"Mutasd csak meg szépen, hogy a te szobád már Dolby Atmos Ready. Xt-t hadd egye a fene."
Nem akartam eddig szénné alázni őt ezzel, mert tartottam tőle, hogy komplexusai lesznek. De úgy gondolom, sokkterápiás jelleggel mégiscsak az a helyes, ha mihamarabb túlesik a gyötrelmesen fájdalmas felismerésen, miszerint simán beelőzték az új technológiák terén.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #85010 üzenetére
+1..
És locsold tele a szobát pálinkával hogy az alkoholhoz légutakon keresztül is hozzájusson.. -
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #84798 üzenetére
Azt meg el is felejtettem hozzátenni,hogy egy nem akciós áron 250 ezres vashoz 500 ezres szettet kellene nézni.Például így.
-
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #84798 üzenetére
Az Aviano szett már sehol sem elérhető.
-
Milanos
csendes tag
válasz
Oldfighter #84666 üzenetére
Köszi a segítséget mindkettőtóknek, akkor lehet várok kicsit és a Denon 4100-as lesz.
-
Milanos
csendes tag
válasz
Oldfighter #84651 üzenetére
Kb. 12 éves Yamaha 5.0-ás szett. Típus nincs rajta, de akkoriban 110.000 volt.Egyébként zenében nagy a különbség a Marantz javára ?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #84632 üzenetére
+1
sajnosebben igazad van
én hallgattam már olcsó hangprojektort... és sajnos tényleg a sokol rádió jobb mint azok...
sajnos az olcsó húsnak majdnem mindig híg a leve -
izomhod
őstag
válasz
Oldfighter #84630 üzenetére
értem amit mondasz, és tuti igazad van, de ilyenre nincsen pénzem
rákötöttem a logitech z323-at a tévére, nagyot dobott a hangon, de az kell a számítógéphez.
szóval tudom, hogy van 5milliárdért jó cucc, de a a forrásaim korlátozottak
hangprojektor cucc neve, enniyt már megtaláltam
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Oldfighter #84190 üzenetére
és az Y elosztótól megoldódik a gondom? tehát meg fog szólalni a SW a DTS jel alatt?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #84180 üzenetére
értem...
no akkor tévedtem...
vagy túl általánosítottamde értem akkor hogy például egy egy álló hangfalban miért is van kettő mély...
mert nem kettő mély van benne -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #84176 üzenetére
akkor lehet tévednék?
pedig sok sok hangfalat néztem már meg, de nagyon soknál csak magas és mély van...
de ha tévedek, sorry.... -
KisTücsök
addikt
válasz
Oldfighter #83996 üzenetére
Csak a moziban. De gondolom majd kiadják újra DA hanggal is. Már 2012 óta vannak olyan filmek.
És vicc, hogy egy magyar moziban sem lehet megfülelni.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #83986 üzenetére
+1
És olvasd el a 83098 as hozzászólast. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #83986 üzenetére
+1
ebben maximálisan igazat adok, ugyan is tapasztalatból tudom hogy pont tegnap állítottam be egy pár hangfalat aminek hátul van a bassrefleksz nyílása a gyártó által meghatározott távolságra a faltól és ég és föld a hangzása
előjött a rejtett mély és dinamika -
kiki22
senior tag
válasz
Oldfighter #83906 üzenetére
En meg pont azt gondoltam jo ha minden kivan pakolva :-)
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #83807 üzenetére
Amilyen ütemben fejleszt, először lesz 8k vetítője.
-
Toobee
veterán
válasz
Oldfighter #83804 üzenetére
Inkább hitetlen. Mindenről maga akar meggyőződni
-
mcmike
őstag
válasz
Oldfighter #83709 üzenetére
Rendben, de ha találok valami jó vételt Yamahára vagy Pio-ra ugyanebben az árkategóriában, akkor azért azt nem szeretném majd elszalasztani.
@Dorian: igen, azért annak is meg van az esélye hogy nagyobb kategóriással több kijön ezekből a dobozokból. Majd szépen nyitva tartom a szemem a hirdetéseken...
A Yamahánál most hogy van a számozás egyébként? Anno volt egy RX-V550-esem, de most nem látom tisztán a dolgot.
Az évjárat az utolsó karakter? pl. ezek egy kategória csak másik évjárat: 673, 675, 677?
RX-V 6xx vagy 7xx széria egyébként ajánlott? Sajnos csak egy-két tesztet találtam egy-egy típusról, de azok sem valami részletesek (673-as nagyon jó eredményt ért el, gondolom ezért mindenki ezt keresi, és ezért is mehetett el villámgyorsan a hardverapróról..
). Ha valaki tudna linkelni értelmes tesztoldalt amikből kiderül hogy mi a különbség ezek között, azt megköszönném...
-
nagyfejü
őstag
válasz
Oldfighter #83658 üzenetére
Az a baj hogy hosszában nem tudom elhelyezni a dolgokat! /egyébb ok/ !
Csak ez a lehetőség van. -
válasz
Oldfighter #83611 üzenetére
Ááááá, az nem az igazi, nem szeretek beleülni a készbe, magam akarok eljutni oda, ahol XT tart!
Ehhez egyetlen feltétel kivételével minden adott!
-
Garada
őstag
válasz
Oldfighter #83297 üzenetére
TV belső lejátszójával volt régen is alkalmazva.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #83223 üzenetére
Onkyo-t nem hallottam, de nekem a Harmanról a 360-as alapján elég lesújtó véleményem van. Ha ez a mozis hang akkor kösz nem kell. Se részlet, se tér. Hátsók alig éltek....
Úgy igazán semmiben sem éreztem jónak, hogy legalább bármi mellette szólna. Még a beállítási lehetőségek is elég szánalmasak voltak.
Remélem nem gázolok a H/K tulajok lelkébe. -
bbmt
senior tag
válasz
Oldfighter #83202 üzenetére
Hát igen, szegény Rx V550 nem nagyon tűnik ki 5.1-ben
Az is érdekelne mennyire mozis a hangzása. Nem az kell, hogy üvöltsön és romboljon, hanem részletesen,de amikor kell akkor kellő dinamikával szóljon.
Esetleg Denon 2113? Vagy a Yamaha RX V467 már nem lenne előrelépés?
Kb megint 10 évre tervezek -
ricsik
őstag
válasz
Oldfighter #83014 üzenetére
NFS nekem nagyon nem jött be, a legutolsó Halálos iramban jobb volt, mint számítottam. Pláne, hogy a Rock srác nem a kedvencem, kellemesen csalódtam. Azért nem nézem meg többször, annyira nem volt jó. Lego film pff, nekem nem volt szupi szuper, Noé botrány, Tokarev nem nagy szám, Non stop jobb, mint vártam, Pókember reboot 1 na ne. Ami egész jó volt az a Nyomtalanul, bár tavalyi. Ami ütött az a Monsters Ball bár az már retro kategória, most láttam csak. Vasember, Transformers jöhet mind, de csak megszokásból.
-
válasz
Oldfighter #82269 üzenetére
sajnos nincs. a tv-szekrénytől balra radiátor és kanapé, jobbra meg az étkező/konyha van.
sztereóra kérnék tippeket, a határ a 86 centis magasság és 18 centis szélesség (mélység van vagy fél méter).
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #82138 üzenetére
Thx.
Kis lépés az emberiségnem, de nagy lépés nekem.
A front oldal kiszélesedik, amikor használatban van a rendszer.Odébb húzom akkor, mert ha ott lenen mindig, akkor pont a hálószoba ajtóban lenne és úgy nehéz lenne bemenni oda.
@(#82139) Vikthor
Nem nagyon mozog az, azért nincs annyira feltekerve a szub.Gondolok a szomszédokra is azért.
De érezhetően jobb ez a Heco, mint a kis Yamaha volt az tuti. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #81920 üzenetére
Úgy látszik, a rendszeres kanapén ugrálás helyes viselkedésnek számít.
(#81922) cain69
Senki nem úgy születik, hogy pontosan tudja, hogyan kell gyereket nevelni, ezért a tapasztaltabbak tanácsait érdemes megszívlelni.Nem látom be, milyen akadálya van a kábel olyan módon történő elvezetésének, hogy a kanapé lába ne tudjon kárt tenni benne.
-
demars
addikt
válasz
Oldfighter #81874 üzenetére
Köszönöm. Sajnos nem megoldható!
Marad a TV beszorítása...
Talán később, ha cserélek komplett bútort, megoldható lesz. -
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Oldfighter #81856 üzenetére
Köszönöm a választ, tehát ezek már mind jók.
Akkor a fül meg a külső dönt.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Oldfighter #81782 üzenetére
Szia Oldfighter!
Megnéztem, amit ajánlottál, ezekhez mit szólsz? (az erősítő továbbra is Pio 1123K)Hármat néztem ki, árban kb. ugyanannyira jönnek ki:
Dali Lektor 6 szett + Proson R12 sub
vagy
Boston Acoustics A 360 5.1 szett (ebben benne van az ASW 250 sub)
vagy
Dynavoice Challenger M-85 EX v4 + ugyancsak a Proson R12?Ha sikerül, akkor persze meg is hallgatnám őket, de érdekelne a vélemény, melyik a jobb minőség.
Köszi!
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Oldfighter #81782 üzenetére
Köszi, körülnézek.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Oldfighter #74416 üzenetére
Baromi jó kis album. Nem mindegyik szám jön be, de az a néhány, amelyik igen, az nagyon. Dánke!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #81131 üzenetére
Nem biztos hogy Ő ebből bármit is tapasztalna vagy szüksége van rá. Ne erőltessük rá mindenáron. Speciel a kadenciahelyes lejátszás se érdekel mindenkit.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Oldfighter #80979 üzenetére
Köszönöm
és köszi (#80984) Patice-nek is és persze (#80985) nuke7-nek is, a Kosheen legalább megvan
-
home98
csendes tag
válasz
Oldfighter #80939 üzenetére
Nézegettem őket,de túl nagyok terjedelemre.
Valami más megoldás kell.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #80807 üzenetére
... és Focalokkal..
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Oldfighter #80674 üzenetére
Köszi az aggódást, az elmúlt 6 évben azért nem volt olyan rossz
tudom, nem az igazi, ezzel egyetértek, viszont azt cáfolom, hogy
"Rosszabbnál-rosszabb megoldásokat akarsz."
Csak ez van, ehhez kell alkalmazkodjak, idővel biztos lesz jobb
Néha eszembe jut, hogy francnak erőlködök úgy se jó.De aztán mégse...
Amikor vettük a lakást nem volt szempont, hogy moziszoba is legyen és a mellékelt ábrám mutatja nem is lett az -
CharlieDrop
veterán
válasz
Oldfighter #80669 üzenetére
No. Ez jó kérdés. Ahhoz, hogy tökéletes legyen ki kellene cserérljem a szobabútotort. Ez kb. kivitelezhetetlen. Szegény ember vizzel főz.
Megtehetem, hogy a két szekrény tetjéről lepakolok, akkor vmi kicsi hangszórókat ráfúrhatok a falra...
-
Underground2
tag
válasz
Oldfighter #80423 üzenetére
Köszi a felvilágosítást, ezt nem tudtam! Végülis nem mondhatni h dugdostam, csak kikapcsol állapotban 1x beledugtam és ott is maradt! Tudom h ez is elég a gondhoz
holnap délelőtt átcipelem a gépet a másik szobába és megnézem h azzal működik e! az sem biztos h a kábel jó!
Eddig nem használtam és nincs is itthon semmi más amivel ki tudnám próbálni!
Mikor ráváltok tv-n a hdmi-re, amire az erősítő van kötve, gondolkodik 1 pár másodpercet de akkor is azt kapom h nincs jel! az üres hdmi-n meg egyből kiirja h nincs jel!
megpróbálom holnap a géppel meg szerzek egy 1.4es kábelt, hátha azzal lesz gond! -
válasz
Oldfighter #80372 üzenetére
Esélytelen. Sehová máshová nem lehet elhelyezni, de nem is érzem, hogy hangilag szükséges lenne. Amikor megvettem, tesztelgettem ezt is máshol, rakosgattam ide-oda, próbálgattam, és szemernyivel nem érzem rosszabbnak ezt az elhelyezést.(Zárt doboz, JMLab Focal SW800.) És mivel a próbálgatást leszámítva úgysem lehet máshová tenni.......
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #80059 üzenetére
Érdekes, mennyire más az ízlésünk. Eagles koncert 5 éve pihen az egyik merevlemezemen, talán kétszer két percet láttam belőle. Volt rajta Queen is, (talán Melbourne-i koncert) abból sem láttam többet, idegesített a nem kifejezetten hideg csávó vonaglása, ezért letöröltem. Inkább csak hallgatom őket. AC/DC-ből egy másodpercet sem tudnék elviselni, viszont Phil papa jöhet, minden mennyiségben.
Chris Botti, Diana Krall, Sade, Celine Dion, Adele, Bocelli, George Benson, Zucchero, George Michael, Madonna az én világom. -
válasz
Oldfighter #79650 üzenetére
Basszus, megelőztél, esküszöm, meg akartam írni, hogy én megelőztem a koromat és a technikai újításokat, mert nekem már most a plafonon vannak a hangfalaim!
-
Dexar007
veterán
válasz
Oldfighter #79312 üzenetére
Valamiert a Thoner Vander fele hajlok.Van mas alternativa amit ismertek,es csak kicsit szar?
-
mp54
senior tag
válasz
Oldfighter #78991 üzenetére
Ezt nem értem: "is" nem lehet választani: ha a tv-t választom, nem látom az OSD-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest