- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
krx21 #139839 üzenetére
Ha nyított helyen van, azaz nincs felette egy polc akkor lehet, hogy érdemes, én nem takarom le, mert van felette egy polc és minden héten portalanítok, de kikapcsolt állapoban nem árthat a letakarás, pl. a nyomtatómat letakarom, így nem éri por, arősítőből ki lehet fújni sűrített levegővel ha netán nagyon poros lenne.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
krx21 #139627 üzenetére
Ha van az AVR-edben "sub eq" a bemérésnél, akkor az is jó lehet (max. a hangerejét utánállítod, ha sokallod/kevesled), ha komolyabb beállítást akarsz, akkor vannak erre szakosodott emberek/cégek (nem akusztikai mérésre gondolok, hanem méréssel egybekötött beállításra az adott "viszonyokhoz") vagy "egy kis gyakorlással" fülre is jó eredmény érhető el sok esetben ....
-
python1
veterán
válasz
krx21 #139627 üzenetére
Hogyne lenne,és nem is kell alacsony frekvenciás mérő,van sub bemérő része is a programnak,és szépen lehet vele EQ-zni a sub beszakadásait.
Természetesen a szobát is lehet vele szépen mérni.Itt van hozzá az EQ,ami beépül a windowsba és szépen lehet vele EQ-ni.
-
VGYke
addikt
válasz
krx21 #139578 üzenetére
TV nem mai darab, Samsung 55"
Sub elhelyezés kérdés: első körben jó helyen van ott ahol a fényképen van, vagy tegyem az asztal és az első hangfal közé? Tudom hogy próbálgatással lehet az igazi helyet megtalálni, de valahonnan el kell indulni... -
Laposelemer
tag
válasz
krx21 #137857 üzenetére
Pl. szobai futóka
lehet lelógatni, felfuttatni, "bokrot" csinálni belőle
eltérő levél mintásak léteznek, lehet válogatniHa hervadtnak látszik a levele, akkor túlszárítottad. Megöntözöd és észhez tér.
Nekem lógatva van, ha leér a földig, levágok az aljából és kész. Szaporítani is könnyű. A levágott darabokat bedugod földbe és megered magától.másik: zamioculcas
"Eredeti élőhelyén az aszály és a nedves időszak változik, ezért gyökérrendszere alkalmazkodott ehhez a körülményhez így átalakult és kis burgonyaszerű gumóiban képes a vizet elraktározni hónapokig is. Épp ezért a zamiopálma egyetlen igénye hogy ne öntözzük túl."Ezek olyan növények, amik kb. minden lakásban megtalálhatók. Mint az IKEA-s bútorok ...
Vagy ültess gazt. (pl.: parlagfű ... szép nagy bokros is tud lenni, de vannak mellékhatásai
) Az mindenhol, mindenhogyan megél ...
-
VoidXs
nagyúr
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
krx21 #133086 üzenetére
Attól függ, hogy a bezárt vitrin-ből a meleg fent ki tud e normálisan jönni, alulról pedig a hideg be tud-e áramlani.
Nálam a könyvek fölött egyértelműen érzem, hogy jön a meleg, kinyitom az üvegajtót és maga az AVR üzem langyos, viszont a felső szellőző egyértelműn meleg.
-
Squirrel
őstag
válasz
krx21 #133053 üzenetére
65VT60
Nagyok azok az Ariák
(#133054) Csabroncka: Én is azon agyalok, hogy az erősítő marad ott, a lejátszó meg megy kifele. Sajnos a lejátszó túl rövid mélységben, hogy arra rakjam az erősítőt. Ma egész nap nézegettem, mennyire melegszik. Ha nem nagyon hangosan megy a cucc, de már élvezhető hangerőn, akkor még nem forró, este hallgatva meg éppen csak langyos. De tudom, hogy ez nem jó elrendezés
Nekem is tetszik az állvány, kár lesz a harmóniát megtörni, hogy kívül lesz a lejátszó.
(#133055) Nemir Ombe, (#133058) robi-k : Köszönöm
Én is minden kedves Fórumtársnak boldog, békés Új Évet kívánok!
-
Quetz
őstag
válasz
krx21 #132915 üzenetére
Igen, tekerd a legmagasabb értékre (van ahol ezt külön jelzik, hogy LFE).
Nekem mér egy str-dn840 van, ott nem találkoztam azzal a beállítással amit írtál, így sajnos nem tudom kipróbálni. Nálam a hangfalak mind small-ra vannak állítva, crossover 80hz, a t12-n pedig maximumon. A subwoofer gain úgy van beállítva, kb 3-4 Db-vel hangosabb a sub, mint a front hangfalak (az erősítőn a gain 0 a sub csatornán).
-
BBéci
legenda
válasz
krx21 #132320 üzenetére
Igen, a négyszerese. És akkor mi van? Monitornak valóban remek dolog, de házimoziban teljesen felesleges.
Legtöbben a full HD-t is messzebbről nézik/nézzük, mint ami optimális lenne.
85 colosban is értelmetlen, mert azt senki nem nézi/nézné 3 méterről. Szerintem tévében a 65 colos az a méret, ami még elviselhető egy normál nappaliban, de már az is necces. Nálam csak 63 colos volt, de már az is uralta a teret, bántó volt, amikor éppen nem néztük.Azért néztük a CRT tévét messziről, mert közelről bántotta a szemet.
Valamint a 72 centis is ritka volt a '90-es évek közepén, nagyobb meg elvétve létezett. Egy akkora, vagy pláne 55 centis elé, egy-másfél méterre nem is fért volna el a család. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
krx21 #132320 üzenetére
"fullhd Tv kiszorul lassan az asó kategóriába..."
Én ezt inkább úgy írnám, hogy kiszorítják, mert a marketingesek azt "sugallják" hogy neked már mindenképp a 4k-ra van szükséged....
Én úgy vagyok vele egyelőre, hogy (jelenleg) inkább egy fhd oled, mint egy uhd lcd, ha az ár/érték arányt és a leggyakrabban használt méreteket nézzük, a 4k-nak majd akkor látom értelmét, ha majd 80 - 80+ collban megfizezhető lesz és meg lesz az előnye cca 3m-ről is .... addig normál felhasználásnál szetintem nem ad többet, mint egy (valóban jó) fhd ....
-
BBéci
legenda
válasz
krx21 #132311 üzenetére
Változatlanul az a véleményem, hogy a 4K/UHD 99 %-ban mókusvakítás és csak azért vezették be, mert nem tudták mással növelni, vagy szinten tartani az eladásokat.
Ha annyira közelről nézed, hogy láss valamit a magasabb felbontásból, a látószög durván meghaladja a THX és a mások által ajánlottat és egyáltalán az elviselhetőt. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
krx21 #132308 üzenetére
Nem arra céloztam, hogy VHS-t kellene nézni, hanem, hogy ha "naprakész" akarsz lenni, akkor minden évben AVR-t kell(ene) cserélned (és ha megnézed az idei és tavalyi modellek árát, az min 50% bukó évente) vagy olyan megoldást keresni/találni amivel megkerülhető pár "újdonságnak" hívott ficsőr ..... persze, hogy jók/jók lesznek az új szabványok, szebb kép, jobb hang, stb., de ha már vesz az ember egy 4K lejátszót meg egy 4K TV-t, akkor ne kelljen már AVR-t is cserélni pl. a HDR miatt .... az AVR a hangért legyen felelős, a többi cucc meg a képért ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
krx21 #132272 üzenetére
A szabványt majd "kiegészítik", lesz "xuhd" meg "xuhd +", meg majd jön a "hdr +" "uhdr" és az "uhdr +" ..... jön majd a hdmi 2.1, 2.1a b c , 2.2, stb ..... minden évben el kell adni valami új "szolgáltatást" különben megállna a piac .... az, hogy elég a 60fps vagy kell a 120, meg jó példa rá, hogy most is veszi a nép a 4k TV-ket, aztán otthon meg 4m-ről nézi a 102cm-t, de azt UHD-ben .... rosszabb esetben divix-ről konvertálva .... szóval meg lesznek minden évben az újdonságok és meg lesz azok vevőköre is .....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krx21 #132255 üzenetére
magam részéről 50es oled helyett inkább elleszek a 106os DLPvel.
OLED esetén van egyáltalán értelme a HDRnek, azon kivül szimpla vakítás. demok pláne. hogy ez megér-e ennyit, hát nem tudom. majd ha lesz kúltúr árban 100colos OLED jó mozgásmegjelenítéssel, akkor talán el lehet kezdeni a kombájnok csereberéjét. cirka 10év múlva -
Joshi
titán
válasz
krx21 #132217 üzenetére
A Q10 Pro-val nem nyúltál mellé grat.
(#132218) BBéci inkább olyan megoldást akartam ami mobil, ha a falra szerelem akkor a kábel is gond. A panel vasbeton szerkezet, nem egyszerű elrejteni benne a kábelt.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krx21 #131748 üzenetére
elhiszem, h egy P5 v P10 jó, de az ettől olcsóbb regulátoroknak én még csak káros hatását vettem észre. nekem meg a jó tápkábel, jó csatlakozások váltak be. alces a TV előtt szuper hatású, de sztereoba már nem raknám be, mióta kipróbáltam milyen nélküle. hozzátenném, hogy nálam, amikor napközben "rossz" a hang, akkor van 232V a dugóból, este meg inkább 230V, szóval olyan nagyon nem lehet torzulva a sinus alakja.
-
ithomas
őstag
válasz
krx21 #131373 üzenetére
Az itt leírtak szerint MÉG a DN1060 se támogatja, úgyhogy nem tartom valószínűnek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
krx21 #113375 üzenetére
TV van, de 4k-s anyag igen kevés, jelenleg gyakorlatilag kereskedelmi forgalomban semmi.
Nézd nem véletlen kérdeztem meg! nyilván nem az Atmos és 4K foglya megváltani a világot, mindezt egy 3 méteres HD kivetítő, és egy hagyományos Dolby digital 5.1 egy megfelelő eszközön a földbe döngöli pláne úgy, hogy a pénzügyi keret ebből a szempontból elég szűkös!
Norbi-nál eltöltött ittas óráim csak meggyőztek arról, hogy nem egyszerűen nagyobb TV kell, nagyobb felbontással
.
-
Csabroncka
addikt
válasz
krx21 #112871 üzenetére
Ez így nem jó, a lejátszó megdöglik az AVR hőjétől, arról nem is beszélve, hogy hosszabb távon a lemezeknek sem tesz jót a meleg és deformálódnak!
Először én is ezt a koncepciót követtem, majd BBéci javaslatára cseréltem fel az eszközöket. Ebből a szempontból a lejátszó kényesebb a melegre, mint az AVR. Csere esetén az AVR feletti meleg levegő egyszerűen berántja alulról a kéményhatás miatt a hideg levegőt ha átszellőznek a polcok.
Kompromisszumos megoldás, ami nekem bevált.
Természetesen a javasolt elhelyezés még mindig a megfelelő, szabad állvány!
-
-
BBéci
legenda
Az elsőbe belenéztem, több sebből vérzik, szakmaiság nulla, a másodikra rá sem kattintottam.
A TV sokkal magasabban van, mint ami optimális. A centersugázónak a polc legszélén lenne a helye, mert így a lap beleszól a hangzásba. Szubládák beszorítva, a kelleténél hátrébb, a hifiállvány szintén beleszól a hangjukba. A frontokat is előrébb kellene húzni.
Ha Te efféle blőd videókból veszel ötleteket és önigazolást, akkor miért kérdezel minket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- World of Tanks - MMO
- Milyen routert?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest