- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinci01
aktív tag
válasz
Dorian #141388 üzenetére
Értem én, csak Te nem érted, kicsit költői volt a "nem értem".
Szerinted megváltoztat mindent egy százezres tápkábel, ha előtte semmit nem változtatsz? Ez csak placebo...
Ha adott egy 40 éves rozsdás vízvezeték, amiből rozsdás víz folyik, és teszel a végére 50 cm KPE csövet, új csatlakozóval, már tiszta víz folyik belőle? Hmmm.....
Hagyjuk már...
Van létjogosultsága biztosan, de ha építesz egy "ösvényt" -
rappit4
őstag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #141314 üzenetére
Láthatóan sokadjára sem sikerül megértened, hogy a filmeknek egyféle hangja van, az megy mind otthon, mind moziban. Ugyanahhoz az anyaghoz pedig ugyanaz a beállítás szükséges.
Az AVR nem ad +10 dB-t a kimenetre, ezért a sub erősítője felelős, hogy az a jel (aminek a csúcsa egyezik a többi csatornáéval vonalszinten) megemelve legyen kihajtva, ennek utána kell mérni.
-
rappit4
őstag
válasz
Dorian #141314 üzenetére
Senki nem mondta,hogy emelj 10dB-t. Mérni kell, és ha a mérőműszer szerint az LFE 10dB-vel van a center felett az a helyes állás, mindegy, hogy moziról vagy házimoziról beszélünk.
Imádom, hogy ezen a fórumon oldalak vannak végigvitázva, hogy a kábel hogyan legyen bedugva meg melyik kábelvég milyen nemlétező karaktert ad a hangnak, de amikor az igazán lényeges valódi beállításról van szó, akkor meg el van bagatellizálva, hogy de ez házimozi.(#141315) drdr
A multieq 32 azt hiszem az egyik legtöbb sávon dolgozó parametrikus eq az avrek között, ehhez még nem volt szerencsém, de ez azért egy élhetőbb megoldásnak tűnik. Én személy szerint semmiképp nem használnám, mert egyszerűen nem tudom pontosan mit hova állít. Szerintem ez ugyan az, mintha a TV-ken lenne egy program ami magának bekalibrálja ISF szabványra a színeket pl. Szerintem az első, hogy ha már hajlandó az ember költeni a hangrendszerére, akkor az akusztikai kezeléssel kell kezdeni és ha tényleg profi hangzást akar be kell iktatni egy többcsatornás eq-t és egy szakemberrel kiméretni frekinként a termet,mert neki például 3 millió forintos mérőmikije van a 10ezer forintos gyárival ellentétben. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Dorian #140957 üzenetére
Az én autómat a részegek találják meg örökké,pár diszkós baleset nyomait hordozza már szerencsétlen.Nálunk 2 macska intézi a bútorokat,étkező garnitúrát már tönkretették,kanapé folyamatban szerencsére a hangcuccok hidegen hagyják őket.
4 gyerek felnőtt nálunk,érdekes azok nem éreztek késztetést arra,hogy reparálják a cuccokat,még a falak is megúszták. -
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #140834 üzenetére
Azért had finomítsak ezen a dolgon. Egy általam épített egyszerű szubcsapdával kb. 10dB-el esett a szoba egyik módusa emlékeim szerint 20 és 200Hz között, de ezek nem pontos számok, ha hazamegyek, és valakit érdekel tudok REW-dal készített vízesésdiagrammokat csatolni, és ez csak az első csapda a minimálisan tervezett 3.db. közül.
-
mettek
addikt
válasz
Dorian #140829 üzenetére
nem kifejezetten rossz de ugye nem bemért, panelezett, úgyhogy a nappali kb minden részén máshogy erősödnek a mélyfrekvenciák. Tegnap kb belőttem hallgatói pozícióra, próbáltam kiegyenlíteni a yamahán a szub EQ-ját. ami fura, hogy 35hz alatt eléggé alul marad a hangnyomás.
Egyébként pedig melyik a jobb hangfal?: T12 vagy egy svs sb12nsd. Az svs kevesebb 100wattal rms-ben de nagyobb a frekvencia átfogása, mélyebbre megy.
-
Dave567
addikt
válasz
Dorian #140802 üzenetére
És Béci: Értelek titeket, viszont kiszámoltam kb ha a magas sugárzót veszem a fülemtől 60cm-re, akkor nagyjából 170cm-re kellene raknom a hangfalat, azaz az lenne a teteje, és hogy a sugárzók felém nézzenek, kb a hangfal hátuljára 10-15cm emelés kellene.
Van ilyen tüske egyáltalán?
Mert amit Béci be linkelt az nem rossz, viszont ha lehet olcsóbban jönnék ki belőle. -
arcitec
addikt
-
g.osseus
csendes tag
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Dorian #140472 üzenetére
Visszaterelve a szót a pragmatika és a generatív nyelvészet emelkedett vizeiről ezek tükrében az általam idézett Supra HDMI kábel milyen minőséget képvisel? Érdemes esetleg egy AQ Forest vagy Cinnamon után nézni ebben a hosszban? Kácsát is néztem, de a bőség zavara nem nagyon segített ki, mivel több féle saját kábelük is van.
-
kabar
senior tag
válasz
Dorian #140469 üzenetére
El nem hinnéd, de nem vagyok értetlen. Az "egyáltalán működjön" kijelentést elsőre nem azonosítottam a "sokszor nem, vagy egy idő után nem" ezt belátom, de hát az vesse rám az első követ...
De nem is ez volt a lényege, pusztán még nem láttam/hallottam a különbséget közöttük, de ezt is beismerem, és a felvetés az volt, hogy ha lenne egy ilyen dokumentált teszt, akár itt a fórum jól látó, halló embereivel, akkor már lenne hivatkozási alap. Addig marad a Noam Chomsky 6. tétele, meg másik becsmérlése. -
g.osseus
csendes tag
válasz
Dorian #140358 üzenetére
Felmerült bennem még egy kérdés a subbal kapcsolatban. Házimozi erősítő esetén az erősítőn állítható, hogy milyen frekvencia alatt tolja a subra a hangot, vagyis megadható a vágási frekvencia. Sztereónál ez hogy van? Konkrétan a CXA60-ról azt olvastam, hogy a teljes freki tartományt nyomja a frontoknak és mivel nincs rajta bass management lehetőség, ezért a subon kell úgy állítani a frekit és a hangerőt, hogy lefedje azt a tartományt, amit a frontok már nem tudnak kiadni. Ez így szerintetek is megállja a helyét?
Mivel még sosem volt subom, nem egészen értem, hogy ez hogy működik. Tudnátok némi magyarázattal szolgálni?
-
nobeige
tag
válasz
Dorian #140416 üzenetére
Nem akarok én vitatkozni.
Aki "szubkábelek" hangi tulajdonságairól akar írni, ám tegye.
Én sarlatánságnak, esetenként akár tudatos megtévesztésnek tartom ezt a dolgot - azt a röhejesen keskeny sávot, amiben a szubra küldött jel mozog (1 - max kb 250 Hz) ha sikerül zaj és zavarmentesen továbbítani akkor már legfeljebb szintbeli különbség lehetne a kábelek között, de ugye azt egy kalibrálás kiegyenlítenené.
Az emberek hajlamosak mindenfélét hallani vélni.
A tényleges különbségeknek mindig van műszaki magyarázata. De ugye egy korrekt összehasonlításnál alap a 0,1 dB-nél nem nagyobb hangerő különbség biztosítása.Valamint minimum vakteszt, de ha lehet inkább dupla vakteszt, és a két próba közötti lehető legrövidebb átkapcsolási idő. Ha lehetséges, akkor törekedni kell az azonnali kapcsolásra. Kábeleknél sajnos ez enyhén szólva nehezen megvalósítható kritérium.Ha a fentiek nincsenek meg, akkor egyszerűen csak egy többé-kevésbe érdekes beszámoló arról, hogy az illetőnek éppen mik jutottak eszébe dolgokról amelyek csak és kizárólag az ó fejében léteztek. És ez még a jobbik eset. A rosszabbik a pofátlan, hazug rizsálás valamilyen értékesítési célzattal.
Az audió nem atomfizika, az alacsonyfrekvenciás elektromos jelek továbbítása, erősítése nem varázslat.
Ahogy egyszer olvastam - audio is science, hi-fi is marketing.(Válaszodban némi leereszkedést véltem felfedezni, ha nem az volt a szándék, akkor utólag is elnézést kérek a magamban elmormolt jelzőkért.)
-
WP14
őstag
válasz
Dorian #140386 üzenetére
Impedancia, ami váltakozó áramú ellenállás, volt róla szó, igen. Még mindig azt tudom csak mondani, amit látok, hogy a szerkezetük ránézésre azonos, anyaguk is, csatlakozásuk is, akkor mi az a tény, ami egyiket analóg, másikat digitális jelek átvitelére minősíti? Értem Nemir érvét is, hogy egyiknél odaírták, hogy 75 ohm, de azt mitől "tudja" egyik és mitől nem a másik, ha nem látható keresztmetszetükön különbség?
Nekem nagyon úgy tűnik, (biztos rosszul, de szeretném megérteni) hogy csak marketing fogás...Mármint a különbségtétel a kettő közt.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #140260 üzenetére
Tudom, hogy Te ezt alkalmazod, de az a bizonyos fok minimális. Próbálgattam, aztán inkább maradtam a vízszintesnél.
(#140261) BullZeye
Haladó szinten nem ajánlás, hanem saját hallás, kipróbálás alapján választunk kábeleket. Aki nem így tesz, az csúnyán lukra futhat.Padló hangfal.
-
-
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #139479 üzenetére
Szerintem meg annyira nem lett rossz film. Simán nézhető.
Mi haverral moziban néztük, meg most tervezem megnézni eredeti nyelven is.
De valóban mondhatni rá, hogy egy fantazy világba öntött Blöff.
Pl nekem bejön Guy Ritchie történet mesélési technikája.Egy kis kikapcsolódásnak teljesen jó. Jah és jók benne a zenék is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dorian #139479 üzenetére
En is ettol tartok igy nem fogom valószínű megnezni.
Guy Ritchie újabb agyréme, mondjuk nem akarom leszolni, de nekem nincs nagy bizodalmam az alkotasai iránt...deja vu: +1, hang ide vagy oda, mar eljutottam odaig hogy a mostani filmekhez elég lenne egy junoszty tévé is, nem hogy házimozi, a jó hangzás nem javít a filmeken...
-
deja vu
addikt
válasz
Dorian #139479 üzenetére
Az, borzasztó film. Sajnos én moziban láttam. Ez ilyen mix, mintha összeturmixolták volna a Blöfföt a Gyűrűk urával, meg talán a Sherlock Holmessal. Lehet, hogy jó a hangja házimozi teszteléshez, de a film maga még úgy is szinte nézhetetlen, hogy állítólag csomószor újravágták meg minden.
-
-
Pazolini
senior tag
válasz
Dorian #138548 üzenetére
...a gondosan, rengeteg idő-befektetésével összeválogatott cuccait az ember...
Pont erről írtam egy korábbi, sajnos időközben moderátori törlésnek áldozatul esett bejegyzésemben. Sajnálnám a befektetett energiát.
Ugyanakkor el tudok képzelni vis maior helyzeteket...Pont azért, mert semmi sem kiszámítható manapság.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #138020 üzenetére
Dehogy elképzelhetetlen, csak akkor nem értem (mint korábban is írtam), hogy miért "utálják a hifisek" a pl. zaj/zavarszűrős elosztókat, még jobb minőségben is .... az "elv" ugyanaz és a "hatékonyság" feltehetőleg nagyobb, mint egy "fagyasztott, csavart, sodort, szűzlányok vérével óránként meglocsolt, stb) tápkábel esetén .... ill. a "színuszjel visszaállítása" és a "nem gyagyi az nem passzív" mondatrészekkel nem tudok valahogy "azonosulni" ....
hétalvó:
"dehogy kell drága kábel kezdésnek"
itt már egy ideje nem a "kezdésről" van/volt szó és nem is kezdő kábelek, dugók kerültek (esetenként) linkelésre.... elvégre ez már a "haladó topik" ....
..... és nem is azt akarom vitatni, hogy ki és mit vesz vagy vegyen,
mindössze a két feljebb lévő idézetre szerettem volna választ -
WP14
őstag
válasz
Dorian #137992 üzenetére
Az az, de a táp van felhatalmazva e nemes feladatra, legjobb tudomásom szerint. Azért nem mindegy, hogy milyen kondik vannak benne és minden védelemmel rendelkezik-e, mint túlfesz, alacsony fesz, túlmelegedés stb...
(#137994) VoidXs De azt önmagában egy kondi nem tudja, csak áramkörben, azért építik tápegységbe, ha jól tudom.
(#137993) Nemir Ombe De most áramellátásról beszélünk, nem?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #137921 üzenetére
Spektrumra bontod és arányosan eltolod a pontokat, van rá eszköz is, ami teljes körben mér (nem ugrik be a neve), de az általam fejlesztett zenelejátszó is tudja, csak az sztereóban, de attól még két mikrofont ráköthetsz.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #137275 üzenetére
Ebben igazat kell adjak! Ezért is van a "beszólásom" végén két smájli is!
Biztosan senkit sem érdekel, de meg kell mondjam, korábban (2 - 3 éve) naponta több alkalommal is érdeklődve olvastam ezt a topic-ot (is). Manapság már előfordul, hogy 2 - 3 száz hozzászólás is összegyűlik mire olvasni támad kedvem... Bizonyára erősen ízlés dolga is, de nagyon elszaladt a szekér egyesekkel. Komoly szakmai tudást mernek feltételezni maguk mögött, merthogy sok hozzászólásuk alapján már tag-titulust is szereztek maguknak. Na de milyen bugyuta és ............ hozzászólásokkal!?
Csodálom és egyben irigylem is egyes őstagok türelmét, hogy egyáltalán jelen vannak még és néha postolnak is.Liszi! nem gondoltam "komolyan" a 150 x büntit! Elég lesz 100 x is...
-
Tonyka 2
tag
válasz
Dorian #137228 üzenetére
A kolléga kezdő, legalább lesz motivációja a következőkben. Nyilván nem a világ teteje a Dali Concept. Árához képest egy jól teljesítő szett, te már kinőtted, mondjuk úgy túl vagy már rajta. Viszont a kolléga éppen csak fellépni készül az első lépcsőre. Javasolhatnék bármilyen szettet, mindegyikre lenne egy jelentkező aki már túllépet a minőségén, és azt mondaná ho ho. Valószínűleg ő boldog lenne, és ki sem hallaná a T12 felfelé mutatását, max x idő elteltével.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #137174 üzenetére
minden anyagnak meg van a hatása a hangra, TE döntöd el mit használsz, merre húznád a rendszered.
ezért szép ez a kábelezés. én csatlakozókkal hangolom a rendszerem.
nálam eddig az aranyozott csatlakozók váltak be, mióta kicsit csillapítottam a szobamat akkusztikailag. egyre jobban kéri a ródiumot.csabroncka: a vita nem véletlen,ti érdeketek szolgálja. nálam ok már minden. csak egy kicsit lendíteni akartam ezen a szkeptikus fórumon. nem ilyen volt ez régén...
-
mp54
senior tag
válasz
Dorian #136639 üzenetére
Én mosógép ugrálás kapcsán jártam utána a rezgésnek...
Ha jól emlékszem, két fő eset van: egyik amikor azt akarjuk, hogy a rezgés ne terjedjen a forrásból a környezetébe, a másik amikor azt, hogy a környezet ne hasson vissza a forrásra.
Ez utóbbira találtam ezt:
https://www.amazon.de/Vibration-Halterung-Sorbothane-Stecker-Ohrstecker/dp/B00AJW2GME/ref=sr_1_20?s=diy&ie=UTF8&qid=1485642720&sr=1-20&keywords=sorbothane+bumper
(végül nem lett rá szükség)
Nem tudom, hogy hatna egy ilyen (jól méretezett) egy szub hangjára... -
Leslie67
tag
válasz
Dorian #136619 üzenetére
"Gumit nem szeretem, mert "visszarugózik" és másodlagos rezgésbe hozza a szubot."
Nagyon bírom az ilyen szuper hallású embereket. Leírnád nekünk, hogy milyennek hallod a(z általad vélt) jelenséget, a többi hangsugárzó működése mellett (kb. 120 Hz alatti hangokról beszélünk) Gumiláb esetén a másodlagos rezgéshangot mi adja ki?
Hangsugárzónál is pontot tehetnénk a gumi vs tüske vitára.
Bekötnénk a tesztalany szemét, hogy ne lásson semmit, majd egy egyszerű mozgató mechanikával, menet közben el emelnénk a hangsugárzót a talajtól kb. 1 mm-re. Ekkor már nem a tüske, hanem a gumi láb tartaná a hangsugárzót. Kíváncsi lennék, hogy ki lenne az, aki jelezni tudná, hogy a hangsugárzót már nem a tüskék, hanem a gumi lábak tartják ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged