- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz
Patice #14087 üzenetére
A DIY nem az én világom, részben személyes okokból próbálom elkerülni a gányolást.
Egyébként érdekes, hogy egy dobozban variálható számú (3-7 darabig) monoblokkot már láttam több gyártónál is, előfoknál ilyen sajnos nincsen.
Használ itt valaki esetleg előfok nélkül monoblokkokat? Anno hifis körökben érdekes módon nem javasolta senki az előfok elhagyását, hiába mondaná a logika azt, hogy ami nincs, az nem tud rontani a hangon...
A biamp témakörhöz: szerintem csak akkor érdemes bevásárolni végfokokból, ha a hangfalgyártó kifejezetten ajánlja ezt. A hi és low csatlakozó a hátlapon még nem ok erre.
-
tdd587
őstag
válasz
Patice #14069 üzenetére
Nem. Az 5 végfok már megvan. A 7.1-es előfok analóg 7.1 bemenettel is megvan.
A felvetés pont arra irányult, hogy 3 darab sztereó előfok elvileg magasabb hangminőséget jelentene, mint a multis előfok. Természetesen azzal együtt, hogy 6 csatorna lenne csak (ez nem gond, nekem csak 5 kell), és a hangerőszabályozás 3 készüléken párhuzamosan történik. Illetve ez kizár mindenféle digitális útvonalat, valaminek elő kell állítani az analóg jelet minden csatornára.
A szub bekötés nem probléma, az más utakon jár.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Zanik
addikt
válasz
Patice #13201 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi választ kapok.
Na, mindegy. Igazából nézegettem az sw215-öt, meg az sw315-öt is a Yamahák közül, de újonnan igencsak drágák, használtan meg nem nagyon láttam mostanában. Mindenesetre nyitva tartom a szemem, hátha felbukkan egy nekem tetsző darab. -
pomk
őstag
válasz
Patice #13210 üzenetére
Ha jül látom, darabonként is meg lehet venni. Mélynyomót kihagynám és azt vennék később.
Ehhez a gyengeséghez annyit azért hozzá fűznék, hogy amint előzőekben írtam,
egy ~15m2-es szobában lenne használva. Oda meg lehet még sok is lenne.
De egy másik alternatívaként felmerült bennem, hogy 5.0-t újonnan venném meg,
mélynyomót pedig használtan. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #12956 üzenetére
Hátsókhoz nekem 2x10m kellett. Spórolás címszóval 2x1.5mm-es inakustik premiumot vettem. Remélem azért nem lett túlságosan alulméretezve. Ilyen hosszban azért nekem anyagilag már fájna egy "jobb fajta" kábel. Frontokhoz+centerhez fenséges közepű (
)bartfay spk2000 van.
-
zolee3000
tag
válasz
Patice #12853 üzenetére
Ezek szerint nálam egyedül a hátsó hangszórók neccesek, mert azokat a hosszabb oldal felé kell körbevezetnem a szoba túlsó oldalára, és az már jóval több mint 10 méter. (A rövidebb oldal felé sajnos a szegélyléc nem folyamatos a bejárat miatt.)
Az baj, ha a center és a frontok 1,5-essel, a surroundok meg 2,5-essel vannak az erősítőre kötve? Az "alulméretezett" kábel egyébként okozhat komolyabb problémát? -
robi0604
őstag
válasz
Patice #12853 üzenetére
Alsóbb kategóriás kábelekből is a legtöbb esetben érdemes szerintem legalább 2.5-est venni a normálisabb mély-átvitelhez.
Egyébként, ha csak frontokra eső részt nézzük, minimális plusz költséggel lehet szinte mindig kifogni használtan komolyabb kábeleket. Az már más kérdés, hogy a center is "könyörögni fog" e érte...
-
zolee3000
tag
válasz
Patice #12768 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Egyre valószínűbb, hogy egy ilyesmi összeállításra nevezek majd be, és nem egy egydobozos szettre.A kábeltippek is igen hasznosak, csak egy kérdésem lenne? Írtad, hogy a kisebb dobozokhoz elég a vékonyabb kábel is. Mi számít kisebb hangdoboznak? Milyen teljesítménybeli mutató határozza meg, hogy az adott hangfal igényli-e a vastagabb kábelt?
(Azért kérdezem, mert bár a hangrendszer megvételét csak később tervezem, a kábeleket már előre be akarom szerezni, ugyanis most vagyunk parkettázás után és a kábelcsatornás szegélylecet már úgy szeretném lerakni, hogy később ne kelljen a kábel berakása miatt megbontani. Szóval most még nem tudom, hogy pontosan milyen hangszórókat fogok venni, de a behatárolt keret miatt azt nagyjából be tudnám lőni, hogy a vékonyabb vagy a vastagabb kábel kell-e majd hozzájuk.) -
nebulo5
senior tag
válasz
Patice #12788 üzenetére
Valójában, egy újabb és extrémebb/szélsőségesebb határok közötti teszt érdekelt volna, a poén kedvéért. Az akkori freki meneteket hallottam, ha nem is olyan gyorsan, de reagáltam volna rá. Kivéve a 17 kHz feletti jeleket, mert az utolsó 3 - 4 jelzéskor már semmit sem hallottam.
Egyébként, a mostani hallásommal is elégedett lehetek, (10 éve nem voltam már hallásvizsgán) mert a mindenféle letölthető és tesztelésre szánt freki sávokat, koromhoz képest egész jól hallhatom.
Kb. 15 évvel ezelőtti orvostudományi kutatások eredményén alapuló konklúzió az, hogy az átlag, középkorú emberek 16,4 - 17,2 kHz tartományban (dB értéket nem jegyeztem meg) hallanak. Jól emlékszem a szövegre:
" a régi csöves tv-k 17,65 kHz-en 20 dB hangerővel sugároztak zajt! Ezt az átlag ember sosem hallotta, mert vígan nézett tv műsort, akár több órán át. A kutyák hallása jóval élesebb, ezért is nem szerették akkoriban a tartósabb idejű tv nézést"
Persze, már azt is bebizonyították az audió terén, hogy a 17 - 22 kHz feletti hangfrekvencia prezentálására is szükség van, mint a hallható hangsávok felharmonikus hordozójának. Ezért nagyon nem mindegy, hogy egy hangsugárzó tudja, vagy nem tudja a 20 és jóval az feletti kHz-eket sugározni. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Patice #12774 üzenetére
Én úgy érzem és a szemvizsgálatok is azt mutatják hogy jó a szemem, de én is azért választottam ezt a 3m-t mert így optimális mindkét formátumra, de ha lehet inkább a 40" Sony LCD-n nézek tv adást, az messzebb is van picivel és kisebb is.
Ha már itt tartunk a mozi 20-30m-es vászna, az mekkora felbontást mutat egy filmnél?
Nem tudom van e ott különbség az imax filmeknél?
Nekem a mozi pl pont jó, nem tűéles, olyan enyhén lágy. -
válasz
Patice #12472 üzenetére
Kosz a valaszt!Talalo a hasonlat a foldut es az autopalya kozott.Akkor ez most olyan,mintha bekotnek egy hangfalhoz 2meter szar hangfalkabelt,es megtoldanam 2meter kivalo kabellel.Ott is felhajtok az autopalyara..
.
Na ez az uccsom,ez ugrott be:
Van egy ismerosom aki azert nem itta az egyik gyarto asvanyvizét,mert erzi benne a vegyszert amivel mossak az uveget.Egyszer kiprobaltuk ele raktam egyforma poharban az emlitett vizet es egy masikat ami szerinte rendben volt.Elhibazta bakker, rosszat valasztott!Pedig Ő erezte!! -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Patice #12358 üzenetére
Bizonyám hogy fontos, mikor megjött az USB, oda-vissza cserélgettem a kábeleket, ugyanazzal a számokkal hallgatva és bizony hallható a különbség.
Talán 4-6 hete beszéltünk itt az USB kábelekről és azok fontosságáról, akkor rendeltem én is a Furu gt2-est.Azóta már én is többet áldozok ezekre, régen adtam erre.
Gyere el egyszer, azt meghallgatunk mindent
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Patice #12345 üzenetére
Bizony, az van nekem is hozzá
Nézd, a minőségnek ára van, viszont hoz mindkét drót a szett hangján nem is kicsit, hangszeres zenénél remekül hallatszik.
Mondjuk én az enyémet olcsóbban,(90e) vettem, így ha a kábeleket is hozzáadom jól jöttem ki.
Hallgasd meg mindenképp, ez nem marketing bullshit, tényleg jól szól, ezt Béci is igazolja. -
pomk
őstag
válasz
Patice #12268 üzenetére
Tehát laptopon elindítok egy 5.1-es filmet, HDMI-vel rákötöm erősítőre a laptopot. Az erősítő szétválasztja a HDMI jelet. A hangot a hangfalakra küldi, a képet pedig az erősítő HDMI kimenetén keresztül a TV-re?
Tudom, hogy már 1x beszéltünk erről, de megkérdezem még1x, csak hogy világos legyen részemre a dolog. -
pomk
őstag
válasz
Patice #12231 üzenetére
Először is köszi a tippet és a részletes leírást!
Ez a HDMI képes erősítő tűnik a legjobb megoldásnak részemre mind anyagi(megspórolom a hangkártyát), mind kényelmi szempontból. Egyel kevesebb kütyü és kábel.
Hogy tudom egy erősítő leírásából leszűrni azt, hogy le tudja venni a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé? Ha az erősítőn van HDMI bemenet és kimenet, akkor már biztos, hogy tudja ezt?
Hangfal szettben is teljesen megfelel egy középkategóriás szett. Nem vagyok vájtfülű. Szimpla otthoni mozizás és zene/rádió hallgatásra kellene a rendszer.
Egy olyan erősítőre lenne szükségem, amin van optikai bemenet is, mert a TV-met is szeretném rákötni. Azon viszont csak optikai kimenet van.
Van valami pozitívum/negatívum az optikai és a HDMI kábel között?
Még egy kezdő kérdés:
Ha jól tudom, nagyon figyelni kell arra, hogy az erősítő 4 vagy 8 ohmos jelet küldd ki. Mert ha a hangfal nem egyezik meg vele, akkor tönkre is teheti?
Jól tudom ezt? -
Dorian
félisten
válasz
Patice #12023 üzenetére
Nem jó, most kéne, hangfal megvan, erősítő jövő héten érkezik.
Amúgy nem is rossz ez a JPW ml-510. Masszív, jól megépített doboz. Talán hajszállal jobb tere is van, mint a sajátjaimnak, a mélye rendben, magasa viszont nekem kevés. CA a500 erősítő tippem szerint ezen majd segít.
(#12027) bajnokpityu :
Igen, most beszéltem Zolival: minimum Cat6, 8 ér, halogénmentes. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #12000 üzenetére
A tegnapi számolgatás szerint nyugodtan vehetjük az UMC-1/XPA-5 elő/végfok hazai árát (vám+ÁFA+szállítás) 600000 forintnak, a hangját egymilliósnak. Ebből következik, hogy 1,5-2 M a reális hangdoboz árkategória.
A B&W Diamondokat inkább az XPA-2 sztereó végfokhoz kötném, bár azt még nem volt szerencsém meghallgatni. Mellesleg helyettük inkább jobb ár/érték arányú hangdobozokat választanék.
Kábelekből óriási a választék, ki tudja, melyik passzolna legjobban. Azokra is el kell költeni közel 1 millcsit, hiszen a sok méter hangszóróvezetéken kívül szükségeltetik 6 db XLR a készülékek közé és akkor még nem említettük a lejátszók HDMI és XLR bekötését, 5-6 db tápkábelt (elosztó, előfok, végfok, Blu-ray- CD-játszó, médialejátszó).
Jobb, ha bele sem kezdünk. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #11989 üzenetére
Az Emotiva UMC-1 A/V processzornak csak egy HDMI kimenete van, ezért kiesik a pixisből.
Valamint nem 3D képes, bár nem biztos, hogy az szempont.(#11990) csabakoncz
Nincs mire büszkének lennie a főnöködnek, mert a B&W Diamond 803 hangdobozokhoz olyan kevés a Denon AVR-4810, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Van köztük két kategória különbség. Fogalma nincs, mit lehetne kihozni belőlük, mire képesek a hangdobozai.
Az ilyenektől megyek a falnak. -
-
Tomocso
tag
válasz
Patice #11548 üzenetére
Nahh hazaértem!!
A KM playerben nézegettem, és az volt a gond hogy stereora volt rakva a kimenet átraktam 5.1-be és szól minden hangszóró. viszont a hátsók nagyon halkak! az erősítőn nem tudtam adni több hangot a hátsókra mert nem engedi HDMI-nél ezt a beállítást pedig az rca-s tv hangnál tudtam ezen variálni. de még nézegetem a beállításokat hátha összejön.
leszedtem egy mkv-s 14 gigás filmet ami mellett van egy 600 megás DTS fájl, hogyan tudom ezeket lejátszani ? mert ha a dts indítom el akkor csak hang van ha az mkv-t akkor megy a film is de szerintem nem dts hanggal!!köszi
-
Tomocso
tag
válasz
Patice #11546 üzenetére
ATI 5770 vga és egy X38-dq6 alaplap, ha a win-ben tesztelem az 5.1-et mindegyik hangszóró külön meg tud szólalni, de a filmnél úgy érzékeli mintha 2 csatornás lenne, ha megnyomom az ext.stereo-t akkor szól mindegyik. olyan mintha nem ismerné az AC-3 5.1-et.
alapértelezett eszköz a pc-n a videókártya
a lejátszó programot még megnézem hátha..a DTS hangot ma kipróbálom mert az tuti hogy fel kell ismernie.
-
jcage
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Építő/felújító topik
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest