-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
#09634560 #69143 üzenetére
Köszi. EZt a gyári resetet hogyan tudom megcsinálni?
Aztán most jönnek a gondok. Elindítottam egy The.Dark.Knight.Rises.BD25.DTSHD-t , a zene lélegzetelállító már most, hogy még semmit sem állítottam be, viszont a beszédet nem hallani.
Figyelnem kell arra hogy mit kölcsönzök ki, vagy ez beállítás kérdése? -
z123456789
addikt
válasz
#09634560 #69107 üzenetére
(#69107) Sanci38
"Dorian mérnök." Ja, így már értem.(#69108) bajnokpityu
Grat!Akkor te tuti protekciós vagy.
(#69109) Patice
Olyan 6 körül érkeztünk oda barátnőmmel. Kb 10 percet voltunk csak, mert nem akartam hogy nagyon áthűljön a kocsiban az erősítő és a hangfal.
Akitől vettem az excalibur kábeleket, ő mondta hogy menjünk le, hallgassam meg rendszert.
Nektek hogy tetszett? -
törölt tag
válasz
#09634560 #68947 üzenetére
Teljesen jó, köszi a gyors választ.
Pio amúgy UK-ban 100 alatt van újonnan, átszámolva
-
Perillustris
senior tag
válasz
#09634560 #68804 üzenetére
Köszönöm, ahhoz kb. 96-97 ezer forint környékén hozzá tudok jutni. Ezt figyelembe véve kérdem a használt piacot ismerőket, hogy ennyi pénzből érezhetően minőségibb darabokat lehet találni (és azért súlyozzuk a garancia helyzetét is, bármennyire is minimalizálhatjuk a másodlagos piac kockázatát)?
-
_ATi_1
senior tag
válasz
#09634560 #68786 üzenetére
A lejátszón csak annyit lehet állítani a hanggal kapcsolatban, hogy RAW, vagy LPCM legyen a kimenet.
Igen, AC3-nál világított a DolbyDigital ikon, most viszont már az sem. Jelenleg nem tudok hangot kicsikarni belőle. Nem tudom, hogy esetleg én nyomkodtam el valamit, vagy hibás az erősítő. Egy hete vettem használtan. -
_ATi_1
senior tag
válasz
#09634560 #68784 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget
Nem, a piros DTS fényt még nem láttam, hogy világított volna
AC3 esetén a Dolby-t igen, de a DTS-t nem.
Az assign az nem fog most menni, mert nincs hozzá távirányítóm.
Reménykedem, hogy nem ment tönkre, mert más az AC3-at sem sikerül lejátszanom vele. -
_ATi_1
senior tag
válasz
#09634560 #68776 üzenetére
A lejátszó elvileg tudja a DTS-t, a típusa Egreat R6C (írtam az első kérdésemnél)
A bemenetnél PCM, DTS, vagy Auto közül lehet választani, ez Auto beállításon van.
AC3 esetén világít a Dolby Digital jelzésű LED, de DTS esetén semmi (pedig van erre is LED).
Sajnos elég sok beállítási lehetőség van az erősítőn, amivel nem vagyok tisztában. -
_ATi_1
senior tag
válasz
#09634560 #68771 üzenetére
Ezt elfelejtettem írni: A lejátszón RAW-ra van állítva az optikai kimenet.
Az erősítőn már elég sok mindent kipróbáltam, de nem szólalt meg. AC3-as hangsávra váltva semmi gond, de a DTS-t nem viszi. Több filmmel is próbáltam. Létezhet, hogy nem támogat valamit, vagy próbálgassam tovább a beállításokat? -
bigdady
nagyúr
-
manwithstyle
csendes tag
válasz
#09634560 #68525 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ. Elolvastam az első hozzászólást és pont emiatt kérdeztem. A konkrét szettet is leírom így hátha érthetőbben tudok kérdezni.
Van egy jamo a102 hcs6 hangfalszettem, íme a specifikáció:
http://www.audio-net.com.ar/Jamoa102hcs6.htm
és ehhez terveznék egy Denon 3802-es erősítőt megvenni, ami ezt tudja:
http://reviews.cnet.com/av-receivers/denon-avr-3802/4507-6466_7-7159278.html
És arra lennék kíváncsi hogy ez így vállalható-e.
-
_ATi_1
senior tag
-
klaca1978
tag
válasz
#09634560 #68348 üzenetére
Másodszor mondják, hogy kondi hiba. A szervízben azt mondták az nem lehet. Én inkább hiszek ebben a lehetséges kondi problémában, csak nem tudom melyik lehet az. Itt, Kaposváron a szervízekben nem nagyon ásták bele magukat, és nincs is több ahova elvihetém
megpróbálnám kicserélni ha tudám hogy az a hibája ill. hogy melyiket kell.
-
klaca1978
tag
válasz
#09634560 #68344 üzenetére
mindenesetre most csak a center van bekötve, ott max 1méteres kábel van ott jó a bekötés, de sajnos megint nem jó, 2 órával ezelőtt kikapcsoltam akkor éppen szólt, de most már nem , max hangerőre csavargatva csak visszajött, de egyre nehezebben tér vissza. tápkábel , áramerősség megléte, hasonlók esetleg okozhatnak iylet?
-
tigerk
tag
válasz
#09634560 #68150 üzenetére
De az előbb működött youtube-al is de ha eredeti tankcsapda lemezt hallgatok akár vlc-vel akár windows media playerral akkor is csak a frontok szólnak szóval nem értem.Lejátszó progi az nincs driverben nem lehet semmit se állítani(vezérlőpultba irányít át csak az amd driver)
-
KisTücsök
addikt
válasz
#09634560 #68137 üzenetére
Nincs táv. De azt hiszem megvan.
"The 8000SE consists of a pre-amplifier and a power amplifier in one unit. The output of the pre- amplifier is connected internally to the power amplifier, and the sockets labelled POWER AMP are not connected. As supplied the PRE-AMP OUT sockets are active and can be used to drive processors and other units. Some multiple amplifier configurations require the internal link between the preamplifier and the power amplifier to be disconnected. Your retailer can arrange this. When the modification is carried out the sockets labelled POWER AMP become the input to the power amplifier. With the unit modified in this way you can connect a signal processor between the pre-amplifier and power amplifier sections."
Nem vagyok nagy angolos, de jól értem, hogy akkor csak a pre-amp rész van az erősítőn belül bekötve? A power amp meg nincs... Szedjem szét vagy mi? De remélem félre értettem valamit.
Bár ha ez áll fent, gondolom nem csak annyi, hogy belül kihúzok valamit és bedugom egy másik helyre. Szóval ez akkor bukta.
-
swarz
csendes tag
válasz
#09634560 #68118 üzenetére
Esetleg a dalikat ha tuningoltatnám az hozhatna annyit hogy a hangfal cserét egyenlőre megusszam?Ár érték arányban gondolom talán ez lenne a legjobb megoldás.Igazából meg vagyok elégedve ahogy együtt muzsikálnak de hajt a kiváncsiság mi lenne ha......?És valami komolyabb tápkábel ,mert most a gyárival használom,vagy ezen a szinten még nem tesz hozzá?
-
bigdee888
tag
válasz
#09634560 #68107 üzenetére
Koszonom!
Igazabol a tv egy F-szerias Samsung tv - kb. fel eves, most ugy hasznalom, hogy a tv optikai kimenetebol megy az optikai kabel egy DAC-be, a DAC pedig analog 5.1-re konvertalja a jelet (regi hazimozim van).
Ezert erdekelt, hogy az uj hazimozival meguszhatnam-e a plusz optikai kabel hasznalatat, a medialejatszo hasznalatakor/sima tv nezeskor?Szoval a CEC lenyegeben egy parameterezheto funkcio?
-
törölt tag
válasz
#09634560 #68088 üzenetére
Kiegésztiem. a hang HD része, ami lehet DTS HD MA és DTS HD HR, fog elveszni amiaz 5.1 rész felett van De a tévé lejátszójának fell kel ismernie, ezt megtudod a tévé leirásából.
Vacsek: nem foglalkozom/unk 2.1-el , ma linkeltek ide egy pc-s hangkeltőkel foglalkozó topikot,a multiédia résznél, ott próbálj szerencsét.De neked is szól: vagy digitális uton kell csatlakoztatnod, vagy fülhalgatókimenet, vagy ha egyik ut sem járható, akkor venni kell egy DAC-ot és azt tévére kell optikaival, sztereóval pedig a 2.1-re kötni. -
tigerk
tag
válasz
#09634560 #68024 üzenetére
Azt hiszem félreértelmezted, bár nem valami jól fogalmaztam meg a dolgot.Szóval adott egy pioneer vsx 323 erősítő és egy panasonic ht535-s házimozi.A pana házimoziban az erősítő részleg a mély ládában van ezért gondoltam arra hátha össze lehet hozni a kettőt.A pioneer aktív mély láda kimenetét szeretném a panasonic sztereó bemenetével összekötni ha működik ez úgy.És így a panasonic házimozit csak aktív mélyládaként szeretném használni.Működne ez így?
Üdv
Tigerk -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #67883 üzenetére
mi okoz pontosan torzítást?
az,hogy olyan jelet kap a hangfal,amitől mozog a membrán,de nem lesz hangnyomás? és sztereoban mi történik? mi a különbség?...
azzal egyetértek,hogy fölösleges ráküldeni, ha a mozikombájn úgyse birja el. de nem csak belépőszintű erősítőket használnak totál kimaxolt hangerőállásban. a nagyobb igényű emberek meg úgyis komolyabb cuccokat használnak.
szerk: XT:pont erről beszéltem. ami hangerő Nálad van, innen nagyjából senki másnál. a normális mozizáshoz 5x20W átlagszürke embernek untig elég sztem, ezt még egy tisztességes integrált erősítőnek is tudnia kell. A Te nálad hallható hangnyomáshoz sztem kell kb 7x150W sinusban leadva. Ami 2000Wos táp esetén jóhogy áramlimitbe ütközik. DE nem ez at átlagember hangnyomás-igénye.
-
f8enter
aktív tag
válasz
#09634560 #67845 üzenetére
Nálam nincs "Small", csak ilyesmi:
The following crossover frequencies can be specified:
Full Band, 40Hz, 50Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 120Hz,
150Hz, or 200Hz.
Specify Full Band for speakers that can output low-frequency
bass sounds adequately, for example, speakers
with a good sized woofer. For smaller speakers, specify
a crossover frequency.A double bass offon volt mérés előtt, és 120Hz volt beállítva a hangfalakra, ezt "írta felül" a mérés.
Nagy kopár felület nincs, de a plafon pl nem szőnyegezett
Most beállítom, amit mondtál (mennyi legyen a vágási freki?), lejjebb veszem a subot, és megmérem újra.
-
bigdady
nagyúr
válasz
#09634560 #67819 üzenetére
Tudnál pontos típust Cav mi, sajnos igy nem sokat mond
Eltax alaból felejtős akkor ha jól veszem ki?
Ezeket nézegettem még:
-denon-avr-x500-wharfedale-crystal-3-5-0-as-hangfal-szett
-denon-avr-x500-proson-event-5-0-as-hangfals zett
-denon-avr-x500-eltax-universe-5-0-as-hangfal-szett
-denon-avr-x500-eltax-experience-5-0-as-hangfal-szett -
gamer187
tag
válasz
#09634560 #67789 üzenetére
A zöld a sztereó kimenet amit a FR/FL-be kell bedugni (zene esetén ha nem szól a mély akkor a legfelsőbe)
A feketét a SR/SL be kell bekötni.
A narancs színű SUB/Center (Itt nem aranyszabály a szín kódolás, lehet fel kel cserélni az RCA-kat.)
Ha más a szín kódolás, akkor kell a hangkártya/alaplap típusa.ez alapján kötöttem össze a gépből megy a kábel az inputba, a hangszórók mennek a bass láda outputjába de meg sem nyikkan
az asus kezelőfelületen is beállítottam hogy 5.1 hangszóró van de nem csinál semmit. mit tegyek?
-
-
Warter
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #67240 üzenetére
210-nél én nem emlékszem ilyesmi problémákra, az jó lejátszó.
Amúgy inkább sajna a Dune "tört le" azóta, mint a Popi fel...Ma vettem a Kácsában tüskéket a center alá ötezeré'. Kíváncsi leszek, hallok-e bármi különbséget a jelenlegi szilikonbogyókhoz képest. De ha nem, virtuálisan lenyeletem azokkal, akik ajánlották
-
bigdady
nagyúr
válasz
#09634560 #67018 üzenetére
Csak maradnék inkább 5.0-án mert több a filmnézés és a stereo rendszer sem olcsóbb ahogy nézem.
Denon x1000 és Boston acoustic cs260 párosítás 250-be lenne. Ezt lehet lengebb szorítani esetleg árban úgy hogy ha csak újban gondolkodom? van még használható belépő kategória 200k szinten?Amugy csak hdmi megy htpcből erösitö e ahonna szintén hdmi a tv-be ennyi az egész? Semmi más kábel stb nem is kell?
(nyilván a hangfalakat ossze kell kotni de az már fut a falban)
-
dimice
csendes tag
válasz
#09634560 #67037 üzenetére
Hálás köszönet Uraim a segítségért ismét!
Még esetleg annyi, hogy mit érdemesebb: mélynyomót, vagy inkább a két plusz aktívat, figyelembe véve a problémámat? Vagy egész más a kettő, attól függ mit akarok, hangoskodni, vagy dübörögni? Illetve gondolom mehet mindkét variáció egyszerre is, nem? -
dimice
csendes tag
válasz
#09634560 #67032 üzenetére
Egyébként amit a mélynyomó megoldására linkeltél, abban az esetben gondolom az eredeti hangfal kivezetést kell bekötni a mélynyomóba, és onnan tovább ki az eredeti hangfalakat? Tehát a hifi és a hangfalak közé egyszerűen be lenne kötve a mélynyomó? Jól értelmezem? (Csak mert még mindig nem vagyok túl okos a témában...
)
-
dimice
csendes tag
válasz
#09634560 #67032 üzenetére
Köszi, a gyári hangfalakat rajta hagynám az eredeti (alsó) helyre bekötve, és ezeken kívül szeretnék plusz két aktív hangfalat. Akkor az utóbbit egyszerűen kössem az AV OUT-ra, és kész? Ohm, meg ilyesmikre kell figyelni, vagy ebben az esetben nem?
A problémám az, hogy egy 60m2-es nappalihoz átlagos használatra bőven elég ez a kütyü, de ha néha "hangoskodnék", arra már nem igazán...elvész egy ekkora térben. Ezt gondoltam megoldani egy pár aktív hangfallal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged