-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamer187
tag
válasz
MasterMark #67803 üzenetére
Megoldódott köszönöm komolyan és sorry a lámáskodásért
-
gamer187
tag
válasz
MasterMark #67798 üzenetére
nem találok sehol ilyen opciót
-
gamer187
tag
válasz
MasterMark #67796 üzenetére
Ez oké, de hogy érted hogy vágja le és irányítsa oda? Most állítanám be életemben először szóval abszolút sötét minden de már csak ez hiányzik és kész vagyok
Amikor a asus kezelőfelületen nyomok egy próbát meg szólaltatja az összes hangszórót egyenként a bass-t is bele értve csak épp basszus nincs, érted?
A dobozon fel/le hangerő gomb van és slussz, a távkapcsán pedig hiába nyomok bass+ nem változik semmi a hangzásban.
-
gamer187
tag
nincs letekerve sehol a hangerő az volt az első amit megnéztem, nem búg ha hozzáérintem a csatornaválasztót hol kell keresnem? itt a kép a 5.1 csatolófelületéről, a felsőkbe (input) dugtam a hangkártyából kiágazó rca-kat és az alsókba (output) dugtam a hangszórókat a fent említett utasításokkal.
mégsem ad ki egy kanyi hangot sem, a xonar kezelőfelületen beállítottam hogy 5.1 legyen tesztelem de nem ad ki hangot, ha az input felső 2.1 L-R részébe dugom a hangszórókat akkor megszólalnak de amúgy nem.
hol lehet a baj?
-
gamer187
tag
válasz
#09634560 #67789 üzenetére
A zöld a sztereó kimenet amit a FR/FL-be kell bedugni (zene esetén ha nem szól a mély akkor a legfelsőbe)
A feketét a SR/SL be kell bekötni.
A narancs színű SUB/Center (Itt nem aranyszabály a szín kódolás, lehet fel kel cserélni az RCA-kat.)
Ha más a szín kódolás, akkor kell a hangkártya/alaplap típusa.ez alapján kötöttem össze a gépből megy a kábel az inputba, a hangszórók mennek a bass láda outputjába de meg sem nyikkan
az asus kezelőfelületen is beállítottam hogy 5.1 hangszóró van de nem csinál semmit. mit tegyek?
-
gamer187
tag
5.1et hogyan kössem össze a géppel? ami a hangkártyából megy ki rca azt az 5.1en hova kell dugni a output vagy az input-ba?
-
gamer187
tag
válasz
Oldfighter #67458 üzenetére
1 szó mint 100, akkor a legegyszerűbb egy hangkártya amúgy is kéne mert az alaplapi elég f0s, kösz mindenki
-
gamer187
tag
válasz
MasterMark #67454 üzenetére
Ez a DVD lejátszós megoldás akkor nem megy?
-
gamer187
tag
válasz
MasterMark #67447 üzenetére
Millenium MN 9710
-
gamer187
tag
válasz
Oldfighter #67442 üzenetére
jaa értelek kicsit a magam világa fogalmazásom van
na le írom a szitum hogy értsd !!
kaptam ismerőstől egy 5.1-es hangfalrendszer-t, van egy full hd led tv-m amin a számítógépemről nézek bluray filmeket hdmi-n keresztül.
na most ezeket a filmeket ugyan így a géppel össze kötve hdmi-n keresztül szeretném nézni a tv-n csak most már + 5.1 hangfalakon szeretném hallani a film hangot.
a tv-re nem tudom rá kötni az 5.1-et, a gépemben pedig nincs 5.1 hangkártya, viszont arra gondoltam ha veszek egy gagyi dvd lejátszót amin van 5.1 kivezetés akkor azt rá teszem a tv-re és amikor nézem a filmet a gépről akkor nyomok valami aux vagy ilyesmi feelinget
nem tudom megvalósítható e, ezért tettem fel a kérdést.
ha ez nem működik kénytelen leszek hangkártyát vételezni amúgy is el kéne egy, csak mivel speckó HP gépem van csak low profilú kártya megy bele amiből ha már újat veszek az 8ezer minimum.
a cselekményem lényege a költséghatékonyság, de ha ez nem megy kénytelen leszek beruházni a cél érdekében. ;D
-
gamer187
tag
ha a tv-m össze van kötve egy dvd-vel amin van 5.1 hangfalrendszer, akkor a gépről lejátszott filmek átvezetve a tv-re hdmi-vel meg tudnak szólalni az 5.1-en, ha igen hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged