- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Ed Parker #15447 üzenetére
Eszem ágában nincs meggyőzni senkit! Elmondtam, hogy én mit látok a filmben, illetve, hogy mi alapján építkezik a film, összehasonlítottam egy másik mozival, valamint, hogy jó színésznek tartom a főszereplőt. Sőt, magam is leírtam, hogy nem tetszhet mindenkinek, nem érinthet meg mindenkit, valamint, hogy ízlésről kár vitatkozni. Hol van ebben az, hogy meg akarlak győzni bármiről, vagy rá akartalak venni, hogy nézd meg újra?
Szerintem sehol, de nyugodtan emeld ki idézetként, ha gondolod!
De bocsánat, nem tudtam, hogy újabban nem szabad itt véleményt nyilvánítani.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Ed Parker #15436 üzenetére
Ez szerintem ízlés dolga, arról meg ugye kár vitatkozni. A Drive egy modern értelemben vett western, annak tipikus kelléktárával. Egy Volt egyszer egy vadnyugat sem mozgalmasabb film, sőt (ráadásul jóval hosszabb is), mégis tömegek imádják, zseniális, méltán elismert klasszikus. Pedig tele van faacrú színészekkel, ugyanazzal a rezzenéstelen mimikával, ami Gosling-nak is volt a Drive-ban, a rengeteg üres(nek tűnő) jelenettel, csendélettel, faék egyszerűségű a story (kb. másfél órában oda-vissza elmesélhető lenne) plusz ugye a fülbemászó dallamokkal.
Nem érinthet meg mindenkit ugyanazon film, nem is ez a célja. Nekem felüdülés volt a sok blődség bosszúállókcowboyokésűrlényektransformerscsatahajóMIB és túlpörgetett műanyag szarok mellett a Drive, mindamellett Ryan Gosling-ot nagyon tehetséges, feltörekvő fiatal színésznek tartom. Szerintem hatalmas szerepek állnak még előtte. Szerencsére még Hollywood-ból sem veszett ki teljesen a jó film.
-
tjojo
tag
válasz
Ed Parker #15263 üzenetére
Nincs a Denonnal semmi bajom, csupán a kíváncsiság hajt és a bogarak a fejemben.
Nem tudom megfogalmazni, jó a Denon, de akkor is na...
Rákérdeztem az eladónál, mi a szitu. Csere szóba jöhet-e egyáltalán vagy kimondottan kápé.
Ha belemegy a cserébe (esetleg kis ráfizetés), akkor még gondolkodok rajta.
Egy Arcam 400-as...Nem tudom mire képes, de valami van benne, "must have" érzés fog el. Kb mint amikor látok egy fehér BMW M3-at.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Ed Parker #15422 üzenetére
Nekem is hihetetlen nagyot ütött a Drive! Engem pont az fogott meg benne, hogy végre nem egy kapkodó idegbeteg filmet láttam, ami mostanában dívik. Hosszan kitartott közelik, nagytotálok, lassan zajló cselekmény és feszültségkeltés, ahogy azt a régi nagyok tették. Számomra a nyitójelenetben zajló rablásban több feszültség volt, mint egy pörgős akciófilm túlzsúfolt jelenetében. Semmit nem láttál, csak hallod, ahogy szól a riasztó, ketyeg az óra, a távolból közeledik a sziréna és csak nem jönnek ki az épületből. Abszolút emberközeli, nagyon átélhető a stressz.
A fő karakter szerintem zseniális volt, pláne, ahogy Ryan Gossling játszotta: a tipikus csendes őrült, aki az érzelmei miatt képes feladni akár az elveit is. Számomra a tavalyi év mozija volt a Drive, hatalmas, nagyon jól eltalált film, a mellékszereplők (Albert Brooks, Ron Perlman és Carey Mulligan) játéka is nagyon tetszett. Abszolút katarzisélménnyel jöttem ki anno a moziból, nagyon rég éreztem ilyet film kapcsán. Elő is rendeltem a digibook-os BD-kiadványt, remélhetőleg hamarosan meg is jelenik, a sima már kapható.
A probléma inkább az, hogy az átlag néző ingerküszöbe már annyira magas, hogy vontatottnak, unalmasnak érzi a filmet, nem tudja értékelni. De ez abszolút nem a film hibája, ez a popcorn-mozik hatása. Egy mai átlag, blockbuster-en nevelkedett fiatal egyszerűen végig sem tudna ülni egy művészfilmet, pedig a Drive még messze nem az.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #15422 üzenetére
Gyűrűk urából 5 percet láttam és kikapcsoltam, amikor valami szörnyalak szétporlott. Az első Mátrixot csak a képe hangja miatt néztem, (mai napig nem értem, ki kivel van és mit akar) a másodikat pörgetve, a harmadikba bele sem kezdtem. Mindezt feleségemmel teljes egyetértésben.
A Star Wars szerintem más kategória, mint a korábban említettek. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #15417 üzenetére
Tetszett a srác stílusa, karaktere, viselkedése. Baromira sajnáltam, hogy úgy végződött, ahogy.
Az Eredet teljes fikció, köze nincs a valósághoz, szinte sci-fi, az zavart benne elejétől a végéig. Csak a kép- és hangminősége miatt nem töröltem ki azonnal, megnézés után.(#15415) bajnokpityu
Szerintem és tapasztalatom szerint a PC-ház rezgései és az egyéb alkotóelemeinek
zavarása nagymértékben befolyásolja, rontja a CD-ről kinyerhető hangot. -
gorbep
senior tag
válasz
Ed Parker #15376 üzenetére
Nekem meg a Ring (Kör). Annyira lekötött, hogy meg sem tudom mondani jó volt e a kép+a hang......
(#15383) Deadzone41 Szerintem is, de kivételesen a remake nekem jobban tetszett mint a Ringu.... Jól szoktam mulatni a horror filmeken, de a kör megérintett..... Még csak egyszer néztem meg, mert kicsit lerombolja a morálom, de már rég láttam, lehet ma megnézem egymás után a két részt.....
-
Deadzone41
őstag
válasz
Ed Parker #15380 üzenetére
a kört zs gategóriás thriller-nek titulálni elég meredek
. a film japán alapokon nyugszik, akik köztudottan remekelnek ebben a műfajban. elég egyedi eszközökkel operál a film (pl 1 képkockás felvillanások) nehéz olyan horrort találni aminek jó a sztorija, a kör egyike ezeknek.
-
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #15361 üzenetére
Ryan Gossling a szőke néma csávó.
De a Hugo ennél azért jobb volt, mint "büntetés".Ebből látszik, hogy sem a pontozás nem ér egy fabatkát sem, ahogy Tonyo is írja, illetve az emberek ízlése annyira különbözik, hogy egyáltalán nem lehet mérvadó egy "úristen de jó volt ez a film" meg egy "jézusomdeszarvoltez" vélemény sem.
A feleségem nincs oda a SW sorozatért, én igen.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #15335 üzenetére
Egyes szaklapok mérik a tesztek során a hőmérsékleteket, az említett számokat azokból vettem. Átlagot írtam, olvastam egy belépő Sonyról, ami 41 fokkal volt melegebb, mint a szobahőmérséklet.
Az 50 fok nem sok, mert levonjuk belőle a mostanában jellemző 27-28-at, marad 22-23 plusz, ami teljesen normális. -
pedrő
aktív tag
válasz
Ed Parker #15331 üzenetére
Sziasztok!
Vettem használtan egy Yamaha RX-V2500-ast. Észrevettem, hogy 4-5 óra használat után a teteje iszonyú forróvá vált, szinte sütött. Mindössze 2db AR S30 ment róla 50%-os hangerőn gyári alap beállításokkal. Miután átvettem megtakarítottam kicsit, plusz kifújtam kompresszorral a port belőle. Árnyékos, jól szellőző helyre tettem és nem pakoltam rá semmit se.
Ez lenne az alap üzemi hőmérséklete?Üdv. :
pedrő -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #15284 üzenetére
Tehettél volna a végére valami hatalmasat röhögő szmájlit!
Az OPPO-k Blu-ray lejátszók, arra vannak kihegyezve, ezt nem szabad elfelejteni. A BDP-95 az egyik legjobb képminőségű gép, amit valaha láttam. Hangja ehhez méltó, ráadásul sztereóban, XLR kimeneten is embertelenül jól szól.
Mellékesen sok mindent lejátszik USB-ről, szintén csúcsminőségben, de kezelhetőség, fájlkompatibilitás és szolgáltatások tekintetében nem veszi fel a versenyt egy Dunével.
Aki szuper, gyenge láncszem nélküli rendszert akar építeni, az vesz mindkettőből egyet. -
törölt tag
-
zelma
aktív tag
válasz
Ed Parker #15146 üzenetére
Csak annyit írtam, hogy mradok az lcd-nél. Ez nem felelőtlenség.
Ami a tv-ét illeti, elhiszem, hogy ok, de egyszerűen nincs most keret a fejlesztésre. Most vettem noteszt, így még egy darabig maradok a szerény képességű rendszeremnél.
Max mélynyomót veszek; de abból egy jobb darabot, godolván a fejlesztésre is. -
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #14951 üzenetére
Még Jópár éve szerettem meg a Dire Straits-et egy német DIY hifibuzi ismerősömnél (mindent ő csinált, de ilyen fura hangszórókat tölcsér a tölcsérben fordítva, nem tudom mi a neve) ahol olyat szólt bakeliten, hogy tényleg bek@ki volt... Aztán jött a hideg zuhany, hogy letöltve a PC-speakeren nem ugyanaz az élmény
-
KisApám
addikt
válasz
Ed Parker #14867 üzenetére
Akkor mi a francért nyomják azokat az új HDMI 1.4a csatlakozójú erősítőket?
Parasztvakítás?
Csak hogy tanuljak én is valamit...
Egy jobb 2 db HDMI csatlakozós BR (hang és video) amúgy is kikerüli az erősítőt video szempontjából.
Minek az erősítőre video HDMI 1.4a csatlakozó?
Keverik a szezont a fazonnal?Zenei, hang erősítőbe minek video jel feldolgozó???
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #14832 üzenetére
okés, nyitott vagyok újra
volt indigo, slate, diamondback tőlük. ugyanolyan energikus, de kusza lett tőle a lánc, függetlenül,h IC v hangfalkábel volt.A Pisti ICnek is van azért hibája bőven. harsithat, tolakodó tud lenni, ugyanakkor sávhatárolt.
a csati meg olyan szoros,h két szer meggondolod, h kihúzod-e.
viszont olcsó. -
gorbep
senior tag
válasz
Ed Parker #14829 üzenetére
Csak vicceltem... Köszönöm a segítséget.
Az a baj, hogy még fut a hangszóró eredetiesítési projectem, a DAC nem tervezett beruházás volt, de nem akartam elszalasztani. Úgyhogy most nem igazán futja még a 20e-es kábelre sem.
Kizárólag meghallgatás után veszek kábelt. (legalább is ez a terv
).... Kivéve a 10e alatti kategóriát. Az ha nem tetszik eladom, nagyot nem bukhatok rajta.
BajnokPityu: Köszönöm, annyiért nem drága. Ezt,meg egy Hivox IC-t is meghallgatnék. Körbekérdezek itt Veszprém körül, hátha valaki tud egy-két napra kölcsön adni....
Esetleg Veszprém környékiek ITT A FÓRUMON?
-
xtremetuning
addikt
-
Toobee
veterán
válasz
Ed Parker #14727 üzenetére
Lövésem sincs, de egyelőre a következő prioritás van: kávéfőző és daráló, külön ösvény a mozinak, kanapé...majd valamikor utána. Szerintem valami olcsó Realtekes lejátszót keresek majd, koax kimenettel. Nincs BD íróm, nem is tervezek venni, álszenteskedni se akarok, eredeti filmet úgyse veszek.
-
Toobee
veterán
-
betyarr
veterán
válasz
Ed Parker #14682 üzenetére
soxor eszembe jut,hogy már nagyon elkellne egy jobb eősítő,de egyrészt most tv-nas-mediaplayer project van,másrészt (sajnos) elég keveset tudom használni a hm erősítőt.ami meg van attól nem érdemes már megválni,de a célt lényegében kiszolgálja.egy olyan új,amit szívesen megvennék,az meg erősen 100k felett van.
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #14578 üzenetére
Ez amúgy nekem is szempont, hogy normálisan legyenek a kábelek... De amúgy elég nagy felületen érintkezik a beszorításnál a kábel a banán belsejében, az meg ugye mengint csak jól illeszkedik a hüvelybe. Csak ugye minden kontakt visz valamilyen csillapítást a rendszerbe (még ha forrasztva is van!)
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #14515 üzenetére
Amikor a KáCsáéknál jártam HDMI kábeleket venni érdeklődtem és nekem is azt a 700ft-os átlátszót ajánlották, a frontokhoz azzal szereltem volna, de már megvettem egyben a kábelt csatikkal.
Köszi mindenkinek a hozzászólást, úgy gondolom jó lesz az a nakamichi a surroundokhoz.
(#14502) Toobee: Amint hazaértem felhívlak és átveszem őket!! Tedd el jól, pont 10db kell
Üdv
-
kimi02
őstag
válasz
Ed Parker #14510 üzenetére
Totel ? Elég rosszakat lehet róluk hallani.
A Sekon BT-ről véleményetek ?
Nem akarok 2-3 hónapot várni egy javitásra.Akkor inkább használom így , a második bekapcs után tökéletesen működik.
De ezt nem értem , ha valami nagyobb hiba lenne a gépben akkor a második bekapcs után is kikapcsolna.
Nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mini-ITX
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged