- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
spiky03 #59412 üzenetére
Én ezt javasolnám megvenni, ha falra akarod majd rakni a háttereket.
(#59421) Borisz76
Igaz én csak a nagyot hallottam mindkét hifisón, de mindkét alkalommal csalódottan álltam fel előlük. Voltak Dali hangfalaim és szerettem őket, de ennyi pénzért teljesen mást vennék (Focal). -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #59366 üzenetére
Ha kíváncsi vagy rá, h milyen a rendszeredben vidd el 1 napra az enyém kipróbálni. (csak baja ne legyen, sem Szeged
) Nálam most is marad ez a másikkal szemben. Továbbra is keresek max 100, de inkább 80-ért olyant, ami nem csak általánosan jobb, de a durva jeleneteknél sem csinál galibát.
Amúgy subkábelnél egyértelműen volt különbség Kácsás meg olcsóbb közt, Noname sodrott és tömör tápkábel közt is, és most kipróbáltam egy drága Néhai táppal, azzal is jobb, mint a tömör 2,5-es mbcu kábelemmel.
Alapvetően lassú sub, de nem ijed meg semmilyen brutál túlvezérelt filmes mély effekttől, mint néhány esetleg kifinomultabb társa.Bár továbbra is mondom, a 15m2-edre ez bazi nagy, nekem kicsit több helyemre is nagy (40% volume -10dB)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
spiky03 #59362 üzenetére
csomoan megkérdik,h minek nekem a focal mellé sub mozira. nehéz elmagyarázni, de sztem mozi esélytelen sub nélkül... egyszerűen a lineárisnál több mély kell szerintem. joval több.. tök jo volt a slam12 anno. függetlenülmh ujonnan 10éve 50-60ért akciozták, remek ár/értékű cucc volt 25-30rugóért. csak kell mellé egy jo tápkábel.
-
Gergőke88
addikt
válasz
spiky03 #59358 üzenetére
Heco Vitas 30A
Alkudj belőle
Én nem írom le, mennyiért szereztem egyet pénteken -
t-bali3
senior tag
válasz
spiky03 #58762 üzenetére
Igen, az biztos, hogy mostanra én is belátom, hogy az a legjobb ha egy családból származnak a hangfalak HM-nél. Engem egyre jobban zavar, hogy teljesen más karakterek a Focal frontjaim, mint a Linn centerem...zavaró a hangszín eltérés.
Persze ezzel nem a kedved akarom szegni (bár ahogy nézem azt ma nem is lehet) mert Te is minőségi lépést tettél. Annyi, hogy ha bejön a karakter, akkor szerintem mondj le az MA-ról és a jövőben nézelődj a centerhez megfelelő frontok irányába.(#58769 bajnokpityu)
A kábelezésre nagyon igaz lesz, amit írsz, mert nekem most nagyon hars...ezen szeretnék a jövőben javítani kábellel, állvánnyal és némi akusztikus panellel is.
A Benchmark dac és a 806 együtt irtózatosan kényes lett a jó minőségű zenére. Folyton azt veszem észre, hogy hiba van a számokban...és tényleg van, mert utólag fejessel meghallgatva is hallom, csak így könnyebben előjön. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #58661 üzenetére
Ahogy elnézem, az egy Revel Concerta center. Furcsa csere, mert teljesen más jellegűek, hangkarakterűek. Több rendszerben, többféle erősítővel hallottam Revel Concerta szettet, de igazából sosem vágytam rá. Lexicon RV-5 erősítővel és Arcam elő/végfokkal nagyon jól szóltak, de mindkettő többe került, mint a hangdobozszett. Úgy nem kunszt. Szóval sokkal inkább Focal, mint Concerta.
Részben azért szoktam le arról a másik fórumról, pedig 2004-ben regisztráltam, mert ilyen elfuserált ízlésű emberekkel van tele.Viszont ezzel, hogy a centerrel kezdted a hangdobozszett beszerzését, bekerülhetnél a rekordok könyvébe. Vagy máshová, mint elrettentő példa.
-
Oldfighter
senior tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #58509 üzenetére
Centert milyen felindultságból vettél? Ha külön-külön szedegetném össze a cuccot jó eséllyel ez lenne az utolsó elem. Ha a frontra nincs guba, akkor a centerbe nem vágok bele. Ne vedd kötözködésnek, tényleg csak érdekelne.
Kérdésedre válaszolva, én nem tennék rá tv-t (ettől függetlenül csúnya lenne ha nem bírná el).
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #58212 üzenetére
Igen, ilyenem van. Szerintem neked nem jó választás, mert én még a huszon-egykét m2-re is soknak érzem. 40%-os hangerőn van, úgy, hogy az erősítőtől -10,5dB-t kap.
Egyébként nem egy gyors mély, de legnagyobb sajnálatomra még a használt áránál (40ezer) dupla használt áron sem találtam olyant, amire lecserélném. Ide nekem vagy egy zárt 30-as, vagy egy reflexes 25-ös kéne, úgy, hogy egyben minőségben is egyet lépjek. 100-nál többet nem akarok költeni az újra, pl. Proson r10 jó lenne, de sóher vagyok új áron megvenni. -
-
Oldfighter
senior tag
válasz
spiky03 #57019 üzenetére
Véleményem szerint ott több gond is van. Elég rég óta olvasom azt a fórumot is, így az illető "fejlesztéseit" is, de bele se merek gondolni, hogy milyen hangzás lehet ott teljesen más gyártóktól származó hangsugárzókkal. Ami még tetszik az a vita a mélynyomókról. Nem semmi figurák vannak ott.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
spiky03 #56982 üzenetére
Itt aztán le van súlyozva a sub.
És milyen szépen le vannak takarva a surroundok mélyközepei. Mondjuk így megóvják magukat a hallgatók attól, hogy túlzóan el legyenek nyomva a frontok, mert ez a fajta elhelyezés direkt előresugárzó doboznál és ilyen közelségben csakis frenetikus élményt adhatna.
-
Zpepe
tag
válasz
spiky03 #56613 üzenetére
Köszi a válaszokat. Neked is Oldfighter! De én semmiféle képpen nem szereték 200ezreket költeni erre, csak azt, hogy kicsit normálisabb legyen a hangja a tv-nek. Nekem van egy logitech 2.1-és hangfalszettem a tvhez amit 15ezerért vettem annó és nagyon imádom, szerintem szuper a hangja, szóval én nem vágyom valami hangstudió minőségű cuccra. Gondolom, hogy van ezeknek is létjogosultságuk, hiszakkor miért van kismillió féle és miért veszik meg az emberek, főleg, hogy utána elégedettek? Ja mert nem halották még az álltalatok preferált hangminőséget??? Lehet, hogy nem is akarnak, mert a szomszéd sem akarja hallgatni.
Én csak egy kicsivel normálisabb hangot szeretnék mint ami a tv-ből jön nem túl drágán, még ha ezért egy kis felárat is kell fizetnem. Teszem hozzá, én amit pl a mediamarktba hallok ezekből a hangfalakból, teljesen megfelel. De akkor máshol érdeklődők utána.
Mégegyszer köszi azért a válaszokat.
És ne vegyetek sony vaio-t 180ezerért mert az apple macbook air sokkal jobb 400ért. Ez tény de nem mindenki szerente ennyi pénzt erre áldozni még akkorsem ha megteheti.
Sorry de ez ilyen. És ezzel nem szeretnék megbántani senkit csak szerintem ez ilyen. -
törölt tag
válasz
spiky03 #54597 üzenetére
...A zene nem lényeg nekem csak a mozi szóljon...
Én is ezt szoktam mondani.
Jó ötlet darabonként vásárolni, de kissé más sorrendben csinálnám. Először a frontokat venném, aztán a háttereket, centert és végül a szubot. Zene és mozi is jobban szólna, ha előbb a frontokkal kezdesz, a régi cuccot kiegészítve.
-
robi-k
őstag
válasz
spiky03 #52797 üzenetére
Semmi gond, ilyen esetekre -ha másképp nem lehet visszaállítani - találták ki a gyári beállítások visszaállítása menüpontot.
(#52796) tjojo
A Denon kapcsolási rajzát nem ismerem, de a pio LX55 esetében a beépített DAC csak egy dísz, nem több - pl. a DAC tápáramköre egy DC/DC konverter IC-ből áll (néhány száz Ft-os alkatrész), amely a lumineszcens kijelző! gyengén szűrt (egy db 220 mikronfarados kondi) -24V-ból csinál 12V-ot. Viszont HDMI-n kiadott jel minősége makulátlan.
Ha kell jó analóg hangkimenet, akkor szvsz a legjobb az OPPO.A pio nagy előnye a Denon-nal szemben, hogy nem csak fizikai BD lemezeket, hanem BD.ISO és BD3D.ISO képfájlokat is lejátszhatsz hálózatról.
-
sting2
addikt
válasz
spiky03 #51777 üzenetére
A Stream körülmények nem kedveznek az álló dobozoknak.
Túl sok a hangfal, és túl közel vannak egymáshoz.
Náluk hallgatva az RX6 - 8-at, " nem venném meg " érzésem volt.Hifinél, nem akartunk haza menni mikor ezek szóltak.
Az akusztika ott sem akkora durranás, de nem is állnak olyan közel egymáshoz mint a pingvinek a hóban..
UI :
Egyforma vasakkal hajtva természetesen. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #51737 üzenetére
A Streamaudio moziszobájában konzolok tartják a háttérsugárzókat, kár, hogy nem figyelted meg, amikor ott jártál.
Egyáltalán nem baj, ha pontosan a hallgatóval egyvonalban helyezkednek el a surround hangdobozok. Annál biztosan jobb, mint amit a fényképeden láttam.
Eleinte nálam is a falra volt tolva a kanapé, aztán 40 centit előbbre húztam, a családi békét nem zavarta, viszont a hangzásnak jót tett. Iszonyatosan szarnak tűnne a világ legjobb hifi vagy házimozi rendszerének a hangja, ha a hallgató feje mögött 20-30 centire csupasz fal van. Azzal büntetni lehet.
-
Z_A_P
addikt
válasz
spiky03 #51711 üzenetére
De miert ragaszkodtok a "statikus" felallashoz?
Nekem pl az egyik hatso nincs kirakva, csak ha mozizok, mert kulonben utban lenne.@spiky03, te is miert nem csinalsz vm leveheto hosszabbitot, ami mondjuk kilogna 30 cm-re. Mikor mozizol berakod, es igy a faltol tavol lesz a hangfalad. Mikor vege, kiveszed, es felrakod a falra mint most van. Par perc lenne a film elott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged