- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #155388 üzenetére
Tisztában vagyok vele, épp pár hete mókoltam egy Marantz proci menüjében. Az itthoni Anthem beállítási lehetőségei ill. megközelítése nekem jobban bejön... De ízlések és pofonok... Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Marantz proci rossz lenne, mielőtt félreértitek.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
BBéci #155377 üzenetére
Hidd el, mindent elolvastam, sőt hetek óta keresgélek, és minden ezzel kapcsolatos témát elolvastam, próbálok tanulni.
Azért éreztem ellentmondásnak amit írtál, mert azt vettem le belőle hogy Te nem javaslod a 80 Hz feletti vágást. Ugyanis nem folytattad a gondolat menetet, lezártad azzal, hogy akkor tisztán behatárolható a sub helye. -
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #155241 üzenetére
hát, most néztem meg a teszteteket. Vagy az NSD tappancsa annyira jó, vagy passzolom, mert szerintem simán éri az árát.
mindenesetre megrendeltem még egy szettet, kintről, úgy postázva is olcsóbb. meg csinálok egy szimmetrikus subkábelt supra sublinkből. Ha nem válna be, akkor is kb annyiba jött ki a kettő együtt, mint amennyiért itthon adják a soundpathot.
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #155296 üzenetére
Nem szabad senkit lenézni,nekik lehet csak arra futja, az az igény jut.kerül rá akármiért ...Egyébiránt csak ironizálni akartam vele... Sokszor a mondotok mögé kell látni. Lásd "kabinet" volt ott kisebb kabinet is ha kisegérként benne lehettem volna...
(Azt is értem , hogy a szó szerinti kifejezés értelmezési mint mond ...)
Vikthor Na ezt kell, értékelem a humoros reakciódat ... -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
BBéci #155281 üzenetére
Köszi az infó halmazt.
Igazából a színekre utalt volna a kérdésem.
Melyik milyen mennyiségbe veri vissza a fényt a vászon felé.
Azért a vászonra kerülő direkt fény,(sötétítés hiánya)
és a vászonról kilépő fény újboli visszaverődése között óriási különbség van a kontraszt tekintetében.
Azt azért kicsit erősnek tartom, hogy fekete ruhába üljek be mozizni, mert kevésbé veri vissza a fényt, és jobb lesz a kontraszt. -
titanium_100
tag
válasz
BBéci #155219 üzenetére
Nem volt még komoly házimozim, Klipscheket sem hallottam még, neten nézegettem utánuk, de nagyon bejön pl a Logitech Z-2300 amit tudott nekem tv-re kötve THX minősítéssel, éles, tiszta hangok, fantasztikus, valami ilyesmit keresek ami házi mozira van kitalálva. És persze ahhoz méltó méretekben.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BBéci #155197 üzenetére
Érdekes a téma....
Akinek konkrét elképzelése van, hogy mit akar venni az úgy is felmegy a netre, szétnéz a használt piacon is esetleg.....ezek után rangsorol,hogy hol olcsóbb , esetleg hol több hol kevesebb a garancia , majd vásárol.
Igaz nem házimozihoz kapcsolódik de én így vettem NAS-t.
Kint Németországban olcsóbb volt mint itthon.
Most is kb 400.000 kint, itthon még félmillió forintban......azért nem mindegy. -
dni
őstag
válasz
BBéci #155117 üzenetére
Mert nehez a kb 20 éve megjelent B&w cdm 7se-hez tartozó háttereket találni használtan, bipole, dipole meg nem is volt csak a 6os szériából, az új árát pedig sokallom erre a feladatra, és bi/dipole már nincs is, kimondottan plafonra rakható hangszórókat pedig nem láttam a B&W-nél.
Rosszul fogalmaztam, hangnyomás lenne a megfelelő? -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
BBéci #154940 üzenetére
Hááát ez nehéz téma. Igaz is lehet és nem is.
Alapból azt mondanám, az amplitúdóját csökkenti minden egyes frekvenciának (bármilyen picire is szeljük azt). A részletet maga a hangsugárzó határozza meg elsődlegesen, hogy a membrán mit képes lemozogni, hogyan reagál tranziensekre, stb (most ami mögötte van elektronika, ne nézzük). Ha már egyszer levált róla a hang, egy ilyen "függöny" keltheti bennünk azt az érzést, hogy nincs meg a részlet, holott ott van az, csak amplitúdót csökken, mire átjut az anyagon. Energiát veszt, ha így tetszik és az anyag szerkezetétől függően csillapodik mondjuk a 15238 Hz-es hullám kicsit jobban, mint a 15239-es .. ésígytovább. Van amit meg tökelnyel valszeg. Ha így nézzük, összességében kevesebb részlet jön át, igen, de valójában "mindössze" az amplitúdót bukjuk.
(Az megint más, hogy ha egyetlen hangra tekintjük és ezt az egyetlen 10kHz-es hangot megfogja, akkor eltűnik MINDEN infó).
Szóval szigorú értelemben akkor vész el infó, ha van akár csak egyetlen olyan Hz-is, ami a vászon mögött még ott van a hangszóró által keltve, előtte pedig már komplett hiányzik, vagy hallásküszöb alá megy. Ez meg totál anyagfüggő és nyilván mind a ~10-ezer felsőfrekis Hz-nyi amplitúdót egyesével nem nézzük végig, mert megöregszünk, egy gépi frekvenciamenet mérés szépen rá tud erre világítani.
Innentől kezdve a kérdés az, totálisan elnyel-e a vászon, vagy csak csillapít. A jó vászon csak csillapít, mert így nem vész el az infó és DSP erősítve azt mögötte pont arra a szintre csillapodik, ami elöl már illeszkedik a vászon nélküli hangzásba.
Ha vannak frekik, amiket TOTÁL elnyel a vászon, vagy nagyon hallásküszöb alá csillapít, azon nem segít DSP sem, mert bár emeléssel adhat a hanghullámnak annyi energiát, hogy áttörje az anyag szerkezetét, ez is máshogy és máshogy viselkedhet kicsi, közepes és nagy hangerő állásban (nem lineáris az anyag tompítása, így mérőmikrofonnal és DSP-vel sem lehet egyetlen X hangerejű mérés során kikorrigálni, mert lehet, kis hangerőn több korrekciót kér, nagy hangerőn meg kevesebbet). Felharmonikusokról, szórásról (miután átjutott), irányon, stb. nem is elmélkedve még.
Bonyi téma ez. De egy biztos, ha a vászon a gyakorlatilag Hz-ekre lebontott pontossággal géppel mérve sem csillapít egyetlen ponton sem durvát, csak szolídan, az egyrészt jó vászon, másrészt korrigálható. 100%-ban, infóvesztés nélkül. Ha a gép akárcsak egyetlen Hz-re is azt méri, hogy nem nagyon jött át értelmes infó arra az 1 icikepicike lesugárzott hangra, az fail, akkor igen, elvész az infó.
Mint az audio-ban minden, ez sem fekete-fehér
Jó vászont kikorrigál a processzor. Gyenge vászont meg az Isten sem..
De ez eggyel több lehetőség a hibázásra. Egyszerűbb kiküszöbölni azzal, hogy nem hangáteresztő vásznazunk és direktben sugárzunk centerből is a jónépre. Ügyesen, mert - ismételten - ez sem triviális, úgy látszik. (Pont ezen rugózok)
-
makkai
aktív tag
válasz
BBéci #154934 üzenetére
Sajnos fentebb nem nagyon tudom tenni a vásznat. 2 m a belmagasság. A Projektor adott, egy Benq W2000. Gyakorlatilag már így is a falapra lesz rögzítve nem konzolra, ami 3 db rövid, menetes dűbellel lesz rögzítve a VB. födémhez, hogy ki tudjam vízszintezni a falapot. Még annyit tudok "csalni", hogy marad a jelenlegi rolós 100"-os vászon, csak házi barkáccsal kifeszítem.
Szerk:
"Kerámia padlóburkoló és a házimozi egymásnak ősi, halálos ellenségei. Számomra eszement ötletnek minősül. Haladó topikban vagyunk, nem a dedóban! "
A laminált padló is ősellenség? Mert jelenleg ilyen helyíségben van kiépítve és semmi zavarót nem tapasztalok a hangminőségben. Mert akkor a klikkes vinyl burkolatnál maradok, igaz minimum 2x drágább.
-
htw
tag
válasz
BBéci #154887 üzenetére
A te esetedben ez áldás és átok is egyben, hogy ennyi rendszert kipróbáltál. Bár szerintem te már sokszor a ló túloldalán vagy. Nappaliba 500-800 ezerből azért összehozható egy nem “igénytelen képű” vetítő plusz vászon. Mozira jóval nagyobb élményt ad mint egy hasonló árú tv. Továbbra is fentartom a mozihoz mind a hang (ugye szub nélkül nincs mozi) mind a (nagy) kép elengedhetetlen.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
BBéci #154824 üzenetére
Igazából sajna nincs Audiofül hallásom
lassan pár hét múlva elérem az 50-et, amihez hozzájön egy állandó fülsípolás... szóval átfogalmazom újra: x7200-hoz Aria szettel a meglévő 1200 Ft/m-es Inakustik Premium helyett, a felsoroltakból, vagy akár más is lehet, lenne-e 5 - max. 6 ezer Ft/m-es kábel ami "nagyjából" kihozná az elemekből a számomra elérhető maximumot?
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #154821 üzenetére
És mi lett a nyerő kábel? Nalam marantz 7013, platinum m40 között most Hidiamond szereletlen kábel fut de ezt nyilvan majd cserélni akarom. A streamesek nagyon ajánlották a Vincent Audio kábelét de az meg csak front kábel, mit teszek akkor a centerhez... Nekem egy jóféle méterre kapható kellene.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
BBéci #154801 üzenetére
Akkor van értelme, ha az embernek két nagy frontja van és főleg sztereózik, de befogná ezeket néha mozi felállásba is, amikor gombnyomásra lejön a vászon, telerakni nem akarja viszont ugyanekkora frontokkal a helyiséget, hanem szeretné kis helytakarékos szatellitekkel megúszni. (Center-ben még lehet kompromisszum és lehet nagy, ezzel egyet értek). Szóval a processzorok tudnak ilyen trükköket - lényegében ez érdekelt.
-
szaki1986
tag
válasz
BBéci #154762 üzenetére
Hát nem könnyíted meg a döntésemet
. Hallgattad mindkét hangfalat amúgy?
(#154763) mettek: Köszi a tippet! Utánaolvasgattam, és a szubkábel szerintem Oehlbach NF 214 lesz majd, ennek elég baráti az ára. LCR-nek HiDiamond HD Reel-t, hátra illetve Atmoshoz pedig Proson Pure AV-t gondoltam. Azt hiszem ezt ajánlották a boltban is.
Ilyen 650 ft-os banándugót szabad venni? Vagy csak is a drágábbat? Ezt mondjuk már sokallom személy szerint.
-
powerup2
addikt
válasz
BBéci #154736 üzenetére
Amúgy bevált at Anthem 710 erősítő ég és föld a yamahához képest erőben is és sokkal jobb a dinamika is és a tér érzet is. Marmitek hdmi splitter is jól müködik és szebb a kép a tv-n mint előtte mikor a yamaha erősítőről ment a kép a tv-be. Csak gondoltam megosztom veled mert eddig is sokat segitettél nekem
-
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #154650 üzenetére
Ez csak akkor jó ötlet, ha az ELAC képes többszöri korrekcióra.
Én először az ELAC saját mérésével "kisimítanám" a görbét, majd az AVR ezt "hozzáigazítja" a többi hangfalhoz. Ha ez után még egyszer elindítod az ELAC mérést, akkor az ilyenkor eldobja az első mérését, és ilyenkor lesz egy AVR-el módosított görbéd(mint kiinduló görbe az ELAC-nak), ami ekkor már marhaság, mivel az AVR az ELAC első mérésére alapozva módosított.
-
powerup2
addikt
válasz
BBéci #154652 üzenetére
Elég jól beméri valóban
amúgy hogyan járnék jobban két 2070 vagy egy 3070 vagy egy svs sb 4000 ? Mert szeretnék kicsit sub terén is alakítgatni. Még arra gondoltam hogy a telefonra otg-n keresztül használom az arc mikrofont elac sub bemérésénél jobb pontosabb eredmény lesz ?
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154638 üzenetére
Ja, amúgy úgy is bejön a menü, ahogy te mondtad, koax mellett video rca, av2 video a tv-n, csak az erősítőn már monitor out-hoz kell csatlakoztatni, és a betanított táv.on az input gombbal kellett átváltani.
Én csak azt nem értem, hogyha a kurzor oldalra megy, akkor le-fel miért nem, valamit elszúrtak a távirányítón, vagy én nem jól állítottam be még mindig valamit? De logikailag ha oldalra műkszik, akkor le-fel is kéne neki, mert "egycsapat"-ba tartozik, gondolom én.
Nincs véletlenül két darab Denon avr-3802-höz való eredeti távirányítód, amiböl az egyik eladó? -
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154623 üzenetére
A setup menüvel léptem be a menübe.A haverral ketten tanulmányozzuk a leírást. A métert már megtaláltam 10 ceninként állítható a delay time-ben, de ott mindkét front külön állítható és a hátterek nincsenek és a le-fel nyíllal nem léptethető. Na mindegy, ezt még nem értem.
System Setup Menü
Power Amp Assigment
Speaker Configuration
SB CH Auto Flag Decect
Delay Time
Chanel Level
Digital In Assignment
Multi Vol.Level
On Screen Display
Auto Tuner PresetsEz nem a főmenü? Az OK gomb megnyitja és az OK gombbal lép tovább. Azt nem értem, hogy miért nem működik a le fel nyíl és a Delay Time-ben miért nincsenek bent a hátterek, ez még rejtély.
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154578 üzenetére
Mutattam egy havernak a Denon 3802-őt hátulnézetből. Azt mondja nem is jó helyre csatlakoztattam az rca-t, monitor out az is, de van az erősítőn felül is és alul is, azt mondta az alsóba kell csatlakoztani, én meg a felsőhöz csatlakoztattam.
alulra a video-svideo-nál. ha tényleg így van, akkor még nem lefutott a kör, holnap megint Debrecenben leszek, most nem vagyok ott
"Vagy nem lett volna szabad hiányosan megvenni az erősítőt."
Ááá, már csak nem hagytam ott a piacon, amiket írtál róla a haladó topikban és amikor hallottam hogyan szól stereo-ban.
Persze van benne valami, hogy távirányító nélkül nyüglődés, de jó állapotban van a cucc és legalább abban nem ért meglepetés, mint amikor ebay-ról vesz valamit az ember/merthogy ott "látatlanban" veszi.
-
Zigi
senior tag
válasz
BBéci #154578 üzenetére
Biztos kiír a saját kijelzőjén is valamit az avr amikor megnyomod a setup-ot, az onkyo pl. az első menüpontot jeleníti meg, és simán be lehet állítani tv nélkül is (kivéve a bemérést). Azt kéne tudni mit. Utána ha tudja melyik gombbal lép be lehetne tovább menni....de csak annak lehet segíteni aki hagyja.
-
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154573 üzenetére
HDMI1, HDMI2, AV1, AV2/ezen van a videó és a component, a videóra állítottam/ és a TV.
Ez a távirányító, amit kűdtek a csehek.[link]
A menü ezen a setap menü. A setap menün 3 féle jön elő. PCM, DTS, Auto.
A net-en találtam egy régebbi Denon avr-3802 hírdetést, felhívtam a tagot. Már eladta a cuccot, nem emlékszik rá hogyan lett beállítva a távolság, de ő mintha úgy emlékezne, hogy nem is állította be a távokat.
azfaxa
Felhívtam egy havert akinek YAmaha -3800-a van. Ő se tud semmit mondani, de ő a Yamahán hordozható dvd monitorján hoza elő a menüt.Végigolvastam az angolnyelvű használati utasítást/magyar fordításban/, azzal se lettem okosabb menüügyben.
Ki látott még ilyen menüt, ez jól elbújt, a kis mocsok. -
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154564 üzenetére
Követtem a leírásodat, de így se indul semmi. Ez a menü csak nem mutatja magát. Köszi az erőfeszítéseket, de ez így se indul. A tv-n semmi nem jön elő. hm. Egyelőre nem jut eszembe jobb, csak be kell vinni a szervízbe majd itt Debrecenben, hogy ott beállítsák, ha tudják, ha nincs olyan hiba benne, ami miatt nem tudja ezt a funkciót.
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154556 üzenetére
Akkor jó, nem forró, kézmeleg, pedig "meggyötörtem"rendesen vagy 4 filmmel nagy hangerőn és jó kis akcióssal ahol dolgozott keményen az erősítő és a hangfalak is.
"Nem lehet mondani, hogy haladsz a korral"
Ezt a Panasonic Plazma-t az unokaöcsémmel beszéltük, hogy ilyet veszünk, kifutó széria volt/volt fullhd is, de az 250 ezer volt, ha jól emlékszek, ez meg 150 ezer. Nem akartunk rá túl sokat költeni, és nekünk megfelelt a HD is, bár persze jobb képe volt a fullHD-nak. Alapkritérium volt, hogy plazmát akartunk venni,semmiképpen nem lcd-t.
bizonyos dolgokban visszanyúlok a régebbi időkbe
pl felidézése a 2001-2003-as évek felsőkategóriás hangzásának/itt most legfőképp a denon3802-re és a Marantzdv4200-ra gondolok, az is 800 dollár volt az eredeti 2002-ben./
"Attól függ, az mire vonatkozik, mert LFE esetében 120 az ajánlott. 80 Hz az összes többi csatornára."
Ezt egyelőre még nem értem, hogy mi is ez.
Megnéztem a dvd lejátszóval is, hogy a video out-ból a tv videójához csatlakoztatom, de semmi.
Találtam viszont egy vezetéket aminek az egyik végén videó+L és R hang van, a másik végén meg Scart csatlakozó, de out. Viszont azt az out-ot lehet cserélni in-re/tuner csatlakozás/. Veszek egy olyat, amig most itt vagyok Debrecenben és megnézem, hogy azzal nem jön e elő a menü. -
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154554 üzenetére
Panasonic VIERA TX-P50X60E plazma tv. rca, scart, hdmi
aha. na ezt megnézem.
Amúgy az, hogy nem melegszik a Denon AVR-3802 az mit takar? Mert ez kézmeleg felül, megnéztem vagy 4 filmet egymás után nagy hangerőn.
Gondolom annyira lehet neki melegedni, mert ha nem melegedne egyáltalán akkor nem volna indokolt a 10-15 centis hézag. Jelen esetben 7 cm, de meglehet hogy meg fogom emelni 8 centit, úgy lesz 15 cm-es hézag, a center mélyközepei a front felsőmélyközép és a magas közé fog kerülni. A center feletti rétegelt lemezt meg levágom, az oszlopokat beljeb rakom, hogy csak a tv talpa alatt legyen rétegeltlemez, így a center felett szabad lesz a hely, nem lesz bezárva a hang. Körben és felül szabad. -
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #154536 üzenetére
Ja, értem. Az erősítőn megvan a monitor out, de a tv-n 3 db videó rca van, zöld, piros, kék, oda melyik?
Amúgy van egy másik gubanc is. Az erősítő felett a rétegelt lemezig csak 7 cm van, most mértem le, a múltkor ránézésre mondtam a hézagot, a 10 cm-t, és úgy látszik nem gyött be. Akkor esztergáljak új oszlopokat? de akkor már 15 cm hézag lenne. Két oldalt szabadon van és hátul is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged