- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
BBéci #156595 üzenetére
És mindenhol így van?
Nálam volt nemrég 2db ilyen zavarszűrős elosztó, Lampizator Silk.
Semmi javulást (változást) nem hozott.
Pedig az olcsóbbik is 1000 euró felett cimkével játszik.
A forgalmazó szerint, azért mert teljesen új építés, új kábelek, + a nappali elektronikának szánt része teljesen külön körön a ház többi részétől.
Szerinted???
Vagy süketek vagyunk. -
kaktusz2
tag
válasz
BBéci #156504 üzenetére
ha te mondod az biztos úgy van!Bár újságíró létedre ,
gondolnám a szövegértés jobban megy.
Nos nem az ázsiai karakterek volt a lényeg,
hanem az előző kommentben patice reakciója,
garfikon olvasás neki 1xrű,gondoltam akkor
a korreai nyelven írt szöveget is megérti,
mit neki az a grafikon után.
Remélem így a hsz már érthető? -
Joshi
titán
válasz
BBéci #156456 üzenetére
"Te ragaszkodsz a falhoz szorításhoz, ezzel alapjaiban elrontva a hangzást."
Simán ott hagyhatom a kanapét a falhoz szorítva ha előrébb ülök. Az a lényeg hogy a nézési/hallgatási pozícióban kalibráljak. Ezt simán ki lehet próbálni anélkül, hogy komolyabb változtatást eszközölnék a bútorok elhelyezésében. Ha egyszer nagyon ráérek kipróbálom. -
Ijk
nagyúr
válasz
BBéci #156456 üzenetére
Kanapé és fal között lesz minimum 30 centi, szerencsére nem a képen látható kanapéval szenvedek, majd egy fejtámlás sötétbarna bőrkanapét akarok, 3-4 személyeset.
Az IKEÁS bútoron egyelőre nem tudok változtatni, legfeljebb az egyik elemet kiveszem, és akkor marad két oldalt 80-80 centi. De akkor már inkább valami fali konzolra tenném, a szekrény fölött pár centivel. -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #156401 üzenetére
ST50-ben is van, de a szerelő azt mondta, hogy az nem frankó, hardveresen kell a bejövő jelet, még a szolgáltatói router előtt. A két csati közé tett egy kis kütyüt.
Érdekes amúgy, nálam nem szaggatott vagy kockásodott a kép, hanem mosott volt, mintha sd lenne a hd, és kontrasztban sávhatárolt. Furcsa ez digitális jel esetében...
-
-
törölt tag
válasz
BBéci #156259 üzenetére
Nálam úgy kell elképzelni, hogy sajnos a szoba hosszabbik falára kényszerült a tv, és a frontok a centerrel.
Vele szemben a falra tolva a kanapé, a hátsók a szoba két rövidebb falára vannak felszerelve kb 1 méter magasra.. (több magasságot kipróbáltam, nekem így tetszik legjobban)Sajnos bárhogy gondolkodom, nem lehet máshogy elhelyezni.. (aki nem hiszi, jöjjön el megnézni.
)
Az a baj, hogy ha 50-60cm-re előrehúzom a kanapét, akkor a frontokhoz kerülök nagyon közel.
Joshi
Amit BBéci ír sajnos igaz, én is tapasztalom többek között a mélytartomány bántó feldúsúlását, azonban próbálgatással, beállítással valamelyest lehet korrigálni.
Egy szónak is száz a vége: Fogadd el ezt a kompromisszumot, mert mást úgy sem tudsz tenni, legfeljebb ha a jövőben lesz lehetőség változtatni, akkor tedd meg, én is így teszek!
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #156259 üzenetére
Neked mond valamit a kompromisszum szó? Mert írtam példát is rá (#156249) ami nem is az elsődleges. De a lényeg az, hogy nem fogom előre húzni a kanapét. Talán majd egyszer felrakok valami hangelnyelő panelt a falakra. Mondjuk tetszene néhány mozis/filmes jelenet dekorációként, ami hangelnyelő is lenne egyben.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #156239 üzenetére
Aki járt már panel nagyszoba+hall-os lakásban, az tudja hogy a nappali szélessége 3,5m. Itt nem lehet megoldani azt, hogy a kanapét nem a falhoz tolod, mert akkor a tévé és a kanapé közé már nem férne el egy dohányzóasztal sem. Ha nekem lenne családi házam, akkor biztosan dedikált moziszobát készítenék. De nincs.
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #156197 üzenetére
1,5mill . a cucc ami kihozta és arra is azt írod, hogy nem minden esetben és ráadásul azon a gépen lehetett eszközölni spéci beállításokat. Továbbra is az a véleményem, hogy ha egy "szinten" van a párosítás az úgy jó.
Ráadásul csatoltatok már olyan videót is , ahol 4-8 ohm feliratra röhögőgörcsöt kapott a hozzáértő, mondván ez most 4 vagy 8 ohm-os, nem tudják? Persze nem egy állandóról beszélünk... Csak épp létezik egy alsó érték. -
arcitec
addikt
válasz
BBéci #156190 üzenetére
Nem de pont fordítva van a dolog.? Hiszen kisebb ohm értéken jön ki a nagyobb "kraft" ...Mindenesetre szerintem és a tudomány szerint is, nagy eltérés nem ajánlott és nem is az az ideális.
Kb olyan mintha a 220 helyett 260-at adnál neki ...Nálam úgy jó ahogy írtam és minden tökéletes...
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #156108 üzenetére
Ok. De ugye a max hangerő Marantz-nál ~100-as érték azt hiszem. Na most 60-70-nél kezd valami lenni ami azt jelenti, hogy koppra kell járatom az erősítőt. Kellene? Jó ez így? Az Onkyohoz képest nagyon nem stimmel valami különben nem írtam volna. Az Onkyo 636 max az ~70 körüli érték amiből én mozizáskor 30-35 körül használtam. Ugyan ez a Marantz 7011-nél 60-70 körül mozog. Nem érzem az erőt, azért is tűnt fel.
ui.: hangfalak ugyan azok, semmi más nem változott. Lehet hogy tényleg sz@r az Audyssey.
-
allein
addikt
válasz
BBéci #156085 üzenetére
Milyen módon deríthető ki, egyáltalán van arra mód, hogy ezt kiderítsem? Mondjuk ha rákérdezek az itthoni CA forgalmazónál?
Szerk: amúgy már annyit megerősített az itthoni forgalmazó is, hogy hangerő különbség lesz. Azt javsolják, hogy hallkítsam vissza az XLR bemenetet az RCA szintjére, ellenkező esetben téves következtzetést vonhatok le. Mert jelenleg mindkét kábel csatlakoztatva van és egy gomb segítségével tudok váltani a kettő között.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #156055 üzenetére
Meglátjuk, hogy mit hoz a közeli jövő. Vetítőt is cserélni szeretnék, de minden nem fog menni egyszerre. Elsőnek még csak körbejárom a témát.
(#156056) arcitec
Igazából így lesz, nem a márka alapján fogom eldönteni a dolgot.(#156057) Gabesz26
Kb. 1-1.2 guriga.(#156058) -KP-
Idehaza ezt meg lehet hallgatni?Egyébként amit Tamoo mondott, azzal teljesen egyetértek. Megint más egy szalonban hallgatózni, megint más otthon.
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #156035 üzenetére
Több ok miatt nem annyira népszerűek. Sokakat zavar az x idő utáni panel csere, ami nem filléres móka. Rögtön ebből következik, h nehézkes az idősebb használt példányok eladása. Gombokért szoktak elmenni nagy nehezen a régebbiek, töredék áron a valamikori árukhoz képest. Többen fájlalják a korlátozott sugárzási szögét. Remélem jól fogalmaztam. A hangjuk az meg már ízlés kérdése, van aki imádja, de sokan egyáltalán nem szeretik.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #156035 üzenetére
Azért ez a kijelentés így több minden miatt sem állja meg a helyét. Egyrészt a legkisebb modell 1 milliós ára igencsak behatárolja az eladott darabszámot, másrészt a Limar tudtommal az egyik legnagyobb forgalmú hazai high end kereskedés. Többek között pont a Logan miatt.
-
kpykpy
tag
válasz
BBéci #155887 üzenetére
ha már 8801-nél tartunk...
olvastam anno vmi olyasmit h a malacon balanced xlr kimenetek vannak amik jobbak a mezei xlr csatiknál,
DE ha nem balanced xlr-es forrással etetjük, akkor nem lesz jobb a hangzás, mint a sima xlr-es gépek esetében.Erről vkinek saját tapasztalata?
(más: per pill új bluray lejátszót keresek ami kezeli a 4k-t és az atmost. Belefutottam olyan pana játékosba amin szintén van xlr balanced out. Kérdem én, azokon hogy megy át a hd hangsáv, vagy bármi más a stereon kívül??)
-
ProdyG
őstag
válasz
BBéci #155876 üzenetére
Mivel ez HM topic, ezért általánosságban a Marantz erősítőkről kérdeztem, de Tamoo arra utalt, hogy valóban sztereó erősítőt akarok venni, nem HM vasat. A kiszemelt: Marantz PM-8005 (ha már itt tartunk).
Feltettem a kérdést a másik topic-ban is, de itt is meg akartam kérdezni, mert itt mindig több építő hozzászólást kapok, mint ott. -
arcitec
addikt
válasz
BBéci #155772 üzenetére
Nálam a paramétereid nem játszanak. A HAMA meg hamar kop el...nálam .-...
A vásznat meg előrébb lehet tenni...2-3 cm mi az semmi... De legalább nem esik le a falról. "HAMÁRA" nem tennék semmit sem .. Ja és a HAMA teherbírása sokkal kevesebb, nem véletlen az a tuti amit én linkeltem... -
Joshi
titán
válasz
BBéci #155757 üzenetére
Nem a Chorusra gondoltam, egyébként is én ~1milla körüli összeget a frontokra szántam volna, habár mindig használtban gondolkodom (tehát ami új korában 1milla az használtan olcsóbb). Az álló frontok alap, nem is volt kérdés. Inkább arra gondoltam, hogy lehet fölösleges egy batár nagy Focal vagy más cucc, mert ki se tudom használni.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #155755 üzenetére
A Marantz sr7011 megjelenésekor 560k volt, ennek a duplája több mint 1 milla. Ez nem vita téma, ha te is ajánlod akkor biztosan jó a Chorus szett.
De ha már itt vagy, akkor kérdeznék is. Mivel panel nappaliba lesz a cucc ami nem túl nagy (~20nm) érdemes nekem böszme dobozokat venni? Nem lenne jobb valami precízebb, kisebb doboz? Most elsősorban a frontokra gondolok.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #155728 üzenetére
Azt írod hogy az erősítő árának kétszereséért válasszak 5.0 szettet, de a Focal Chorus 5.0 azért olcsóbb szett.
-
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #155653 üzenetére
arcitecnek teljesen igaza van.
A nyelv nem kocka dolog, nem kizárólag szabályok alapján használjuk, hanem pragmatikusan, mivel humán képződmény. Sokszor a pontatlanságból, sőt a hibás használatból lesz szabály. Ezer példát tudnék mondani. Most csak egyet engedj meg:
a bölcsesség szót hosszú s-sel írjuk ma helyesen, de pontatlanul és felrúgva az ésszerű hagyományt és a helyes nyelvérzéket. Fonetikailag két magánhangzó közötti mássalhangzó a nyelvhasználat során meg tud nyúlni, csak ez az alapja a hosszú és pontatlan ejtésnek, s ez szilárdult szabállyá. A régiek még helyesen írták "bölcseség"-nek, mert érezték, hogy a bölcs szónak nincs bölcses mellékneve, hanem a bölcs + (e = ejtéskönnyítő) + ség (képző) a tulajdonképpeni morfológia.Szerintem azokban a dolgokban legyünk "jómunkásemberek", amikhez kifejezetten - papír és/vagy tudományos tapasztalat szerint értünk. Ugyanakkor, hidd el, értékelem az igyekezetedet és a nevelő szándékodat.
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #155651 üzenetére
Szokták volt úgy is mondani a "van" "létező" szavak használata helyett, hogy "lenne". ......
Vagy . nos volna egy .... Ezt én úgy értelmeztem, hogy lenne egy szett egy még nem létező erősítőhöz és hát ami nincs, ügye az nem is használható, ha érteni... speciel én értem ...
U.I: Mert ha nincs erősítő, akkor létező hangfal olyan mintha nem is lenne, ezért csak akkor lenne ha használatban lenne ... -
törölt tag
válasz
BBéci #155614 üzenetére
Éppen ez az, ami az eARC-kal változik. A tévék végre tovább tudják küldeni a változatlan streamet.
(Azért a DD 5.1, DTS 5.1, illetve Atmos over DD+ jelenleg is megy ARC-on keresztül a normálisabb modelleken. De a mostani LG C8-am a HD hangokat is átkódolja és továbbítja ARC-on. Csak sajnos így élvezhetetlen, mert meg-megakad a hang. A lejátszót ezért most az AVR-re kötöttem, csak a konzol maradt közvetlenül a tévén.)
A hátrányokat szerintem Hohocali jól megragadta (#155610). Auro-3D tudtommal például eARC-on sincs, és a kábelezés is macerásabb, illetve igen, a tévéken maximum 4 HDMI szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
BBéci #155603 üzenetére
Igyekszem más szavakkal is leírni. Látom, hogy hosszú lett, ennél tovább nem is akarom ragozni. Eredetileg úgyis a fórumtársnak szerettem volna csak ötletet adni: ha olcsóbb erősítőben gondolkodik, de érdekli az eARC, akkor érdemes megvárni az idei szériát.
Ha az AVR-en megy át először a videó, akkor az AVR és megjelenítő videós képességeinek metszetébe eső anyagot képes a rendszer megjeleníteni. Ha valaki mozifilmeket néz külső lejátszóról, akkor ez nem gond, a mai AVR-ek tudják, ami a filmekhez jelenleg kell. Handshake probléma esetleg felléphet, én ebbe éppen belefutottam sajnos.
Az előző példánál maradva a filmek YCbCr 4:2:0 (16-235), a konzolos játékok RGB (0-255) jelet használnak, ezekhez pedig a megjelenítő (tévé) feketeszintjét limitáltra/magasra vagy teljesre/alacsonyra kell állítani. Ha van PC, ahhoz érdemes PC módot is kapcsolni. Ha az AVR-en megy át a videó, akkor a tévén ezektől az eszközöktől függően még képmódot kell állítani. Ezt jellemzően egy almenüből lehet megtenni, ami kényelmetlen. (Be lehet vetni a többkimenetes forrást, AVR-t, esetleg HDMI-spittert, de ezek bonyolítják a dolgot.)
Viszont ha a tévén küldjük át először a videót, akkor bemenetenként külön-külön beállítható a megfelelő SDR illetve HDR képmód, amit a készülék megjegyez. Elég lesz csak átkapcsolni, azután már nem kell állítani se feketeszintet, se PC módot. Emellett ha a tévé és forrás is támogatja, mehet akár a WQHD felbontás, a 120 Hz, a 8K, a VRR, a HDR10+, amelyekkel a mai erősítők tudtommal nem képesek mit kezdeni. Általánosságban a lényeg, hogy az AVR nem fogja limitálni a rendszer videós képességeit. Ezért említettem a fórumtársnak is az eARC-ot.
Illetve a tévés kapcsolásnak létezik egy másik előnye is, ami nektek baromira nem fog tetszeni, de csak leírom.
Ha az ember átállítja a tévé hangkimenetét Bluetooth-ra, akkor már használhatja is a vezeték nélküli fejhallgatót, nem kell az erősítőbe dugdosni a jack-et. (Talán optikával, illetve Sennheiser RS-szerű fejhallgatókkal is működik a dolog, ebben nem vagyok biztos.)
(#155607) blakey: Az eARC technikailag egy kódolt anyag dedikált csatornán való továbbítása. Épp az a lényeg, hogy a tévé nem nyúl bele.
-
Pelican
őstag
-
Pelican
őstag
válasz
BBéci #155603 üzenetére
Nekem is jobban tetszene az eARC használata, a tévére rákötök, amit akarok, aztán mutassa nekem a képet.
Mi köze az erősítőnek a képhez?
Minden évben újabb szabványok jönnek, amit az erősítő már nem tud kezelni, az enyém is ezért avult el mert ugyan 4k-s de a hdr már nem megy át rajta.
Ha csak a hanggal kéne foglalkoznia, még maradhatna jó pár évig. -
törölt tag
válasz
BBéci #155596 üzenetére
Nemcsak a tavalyiakhoz, az azelőttiekhez is. De itt két konkrét típusról volt szó, az X2500H-ról és az X3500H-ról - az előbbi pedig nem tud, és nem is fog tudni eARC-ot. Aki egy darab lejátszót használ annak lehet mindegy, de attól még az AVR-rel végeztetni a HDMI-kapcsolást egy olyan elcseszett koncepció, mint ide Lacháza.
Csak eddig a dual kimenetes eszközöket leszámítva nem volt sajnos más, ha HD vagy sokcsatornás LPCM hangok is kellettek.
Pár példa:
- Jön egy újabb videós szabvány/feature. A HDR10+ rögtön előkerült, de szerintem a VRR se megy az AVR-eken keresztül.
- Különböző képmódokat igénylő eszközöket használ valaki. Lejátszó mellett pl. játékkonzolt, ahol az RGB jel más feketeszint-beállítást igényel. Esetleg egy PC-t is, ami pedig egy harmadik képmód.
- 120 Hz-es, netán 8K videót is szeretne megjeleníteni az ember.Ezekből látszik, hogy célszerű először a megjelenítővel elvégeztetni a képfeldolgozást, majd a hangot továbbküldeni az AVR-nek - és nem fordítva.
-
espi38
őstag
válasz
BBéci #155574 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam valóban nem lehet egy valódi szubládához hasonlítani,de ezekhez a lapos tvhez képest meglepően jó a hangja és elfogadható kategóriában sorolnám az élvezhetőséget
Most már optikai kábelen keresztül kapja az erősítő tvről a hangot nem tudtam beállítani és szerintem nincs is olyan beállítási lehetőség ebben a hdmi CEC ARC kavalkádban ami minden esetben kielégítene egy átlag felhasználó elvárásait.
Ha nem kapcsol be az erősítő akkor nincs hang,ha az ellenkezője van akkor minden kapcsolodik egyszerre annak ellenére ,hogy nem akarja bekapcsolni az embert az adott eszközt. -
kpykpy
tag
válasz
BBéci #155537 üzenetére
A teljes belseje, hátlap, csatlakozók minden megegyezik az avr600-al.
Leírás alapján annak javított, módosított verziója (jobb minőségű csatlakozók stb). De! ugye a 600asnak volt a korai modellje ami nem volt 3d-s és erről semmit sem találok a leírásban.
A gyári manualját néztem át, ott Dolby digital, dolbyEX, dolby prologic2 és sima dts-t láttam.
Amire még felfigyeltem a leírásban h "H" class a tápja. ( ilyennel még nem találkoztam )
-
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #155517 üzenetére
Az interface-kábel párok felállíthatóak:
HDMI korábbi verziók - normál
HDMI 1.4 - high speed
HDMI 2.0 - premium
HDMI 2.1 - ultraMi lesz az ultra után? Szuper? Hiper-szuper? Vagy Mega? Aztán Mega Hiper-szuper? Előbb utóbb elfogynak a jelzők... Sokkal egyszerűbb lenne számozni őket, nem véletlenül akarja mindenki így használni.
USB-nél is megvannak ezek a jelzők, de még senkit nem hallottam SuperSpeed USB-t mondani USB 3 helyett.Természetesen előfordulhat, hogy kisebb verziós kábellel működik magasabb csatoló, de én nem szórakoznék ezzel.
-
Zigi
senior tag
válasz
BBéci #155510 üzenetére
Úgy látszik ez egy ilyen hét
A linkelt oldalon is szerepel: "Cables are tested to ensure they support the full 18Gbps bandwidth from the HDMI 2.0b specification plus an EMI test to ensure cables minimize interference with wireless signals." Azaz a kábelek amik megkapják a minősítést (prémium és ultra) tudják a 2.0b és a 2.1 es HDMI szabványt. Most megint miért kellett ezt kijavítani : "lehetőleg 2.0b szabványt minimum tudja". ? Kábel minősítés nincs, csak minősített kábel.....remek. Azt a kábelt amin átmegy az 4K60Hz HDR, de nincs minősítve (prem.) azt hogy hívjuk? Ruhaszárítókötél?
-
-
törölt tag
válasz
BBéci #155366 üzenetére
Köszi a választ, de nekem régi vágyam, hogy építsek itthonra egy dual mélynyomós rendszert. Két SVS SB-2000 esetleg? Bár azt írtad és a Stream Audio üzletében is mondták, hogy az egy darab 3000-es jobb. Nekem elsősorban az EQ miatt tetszik a 3000-es.
Két SB-3000-esnek érezném hátrányát, vagy csak aránytalanul kicsi lenne a második hozadéka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged