- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #174880 üzenetére
Nekem Martin Logan Stage van. A C18 annak az utóda. De 2 millióba kerül már újonnan, sajna ez nagyon messze van az 1-től. A Stage új korában kb. 800-900 körül mozgott. Úgy nézem a C18-nál a mélyközepek maradtak, a sztat panel maradt, egyedül a magas más,dóm helyett AMT, és a doboz kicsit kecsesebb lett. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. De lehet eladó lesz mert a komplett LCR szekciót vászon mögé rakható hangfalakra szeretném egyszer cserélni.
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #174843 üzenetére
Jelenleg 550 W reflex (Arendal 1961 1V), jövőre jön tesztre vagy egy másik ilyen vagy az 1S ami a zárt változata (helyhiány miatt a másik sarokban sokkal jobban örülnék ennek).. Zárt reflex keverésről mit gondolsz? Ha ugyanazt a jelet kapják, ergo nem külön LFE és külön crossover sub.
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #174840 üzenetére
Azt a részét értem, hogy ez az esetek jó részében ez a helyes, de az én esetemben pl. pont nem és nem egyedül vagyok sok ilyet láttam már. Majdnem téglalap alapkban 50 nm, ebből 24nm a mozi (5,5x4.4m kb.), kanapé mögött a másik 26 nm. Az én esetemben csak ezt a 24 négyzetmétert kell nézni, legalábbis a cikk szerint. És a tapasztalatom is ez, pontosan ezért kutattam a témában de ezt így leírva soha nem láttam.
-
Gigi01
őstag
válasz
VoidXs #174716 üzenetére
Gyors voltál!
Nem is baj,óckodok a használttól.
300eFt alatt mit ajánlanál?Leírom mégegyszer,Onkyo 607-em volt,imádtam,visszasírom.
Most Pio LX50-em van.Ezt cserélném.Meg úgy elszálltak az árak,én senkin nem segítek,legyen inkább új!
Az nem koszos,büdös,stb. Kinti bolt lehet,sőt. -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #174689 üzenetére
Köszi az infókat.
Igen az láttam, hogy Te 8340A-t használsz, meg írtad is korábban.Úgy értettem a forgatást, hogy pl a bal frontnál a magas baloldalon lenne és nem fent, a jobb oldalon meg jobra lenne, centernél meg alul.
Mert így tudnám elhelezni őket a vászon két oldalán, így is a mély hangszórót takarná.
Nem tudom így lenne-e értelme, hogy mennyit venne el a hangból? -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #174681 üzenetére
Francokat. Elég néhány audiofül weboldal, blog meg videó és a hülyeség terjed.
A legjobb az egészben az, hogy természetesn a 8 egymás után kötött switchet illik audiofool lan kábellel, tápkábellel, alátéttel használni.
Egy ilyen setup minden kétséget kizáróan megszűri a
felhasználót a pénztárájátólrendszert a káros zajoktól. -
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #174622 üzenetére
Ez az EQ APO önmagában? Az is full szoftveresen fut?
Nem lehet ezt hardverből gyorsítani fix funkciós cuccokkal?
Arra lennék kíváncsi igazából, hogy miért nincs ilyen a házimozi processzorokban. Az ottani DSP is full szoftveresen csinálja a saját kis korrekcióját?
szerk.: Egy DIRAC pl milyen teljesítményen dolgozik? Az is szoftveres?
-
Saughassy
aktív tag
válasz
VoidXs #174614 üzenetére
Egyébként ha ennyire perverz vagy, már korábban is osszedobhattal volna valami hasonlót, hiszen mióta van mobilapp az Audyssey hez, azóta exportalhato belőle a korrekciós fajl, ami szerintem plaintext, mert már van egy non official windows app amivel kicsit szabadabban lehet szerkeszteni. De az nem tud mérni.
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #174594 üzenetére
Ha jól értettem, akkor csinálsz egy fájlt az AVR-nek, amit ha rátöltesz az jobb mint amit saját maga mér be. Ha ezt meg tudod csinálni akkor nem a real-time számítással van baj, hiszen ha külön csinálsz korrekciót és ráteszed akkor jó lesz.
A kérdés az, hogy ez amit így csinálsz az is limitálva van a real-time számítás gyengesége miatt? Ha igen akkor mitől jobb mint amit az AVR számol ki?
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #174563 üzenetére
Azért, mert valamit sokszor és jó hangosan mondanak, attól még nem lesz feltétlenül igaz.
Házimozinál sem használok EQ-t, mert nem érzékelem akkora minőségugrásnak, (sőt) különbségnek, mint hifinél egy jó kábel/gyengébb kábel cserénél - hangszóró,RCA.
... de meg kell szólni azt aki másképp gondolja/hallja...
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174527 üzenetére
Akkor ezt jól benéztem. Akkoriban nem volt ismert ez a táblázat számomra sajnos, inakustik silver line 2X1.5-öt húztam be a SR,SL-nek és az Atmosnak. 10 méteren bellül van az SL-t kivéve ami 15 méter.
Minden 4 ohmos és ezen táblázat szerint ennyi veszik el a vezetéken. Újrakábelezni nem fogom a 5-6% veszteség miatt a 2.5-ös kábelhez képest. Azt majd megoldom erősítő erőből, van hozzá elég. -
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #174543 üzenetére
De egy mérés vagy az utána lévő számolás nem kell, hogy gyors legyen.
Elméletben ezt miért ne tudná megcsinálni egy célproci is ugyanúgy?
Biztos, hogy nem csak a teljesítmény a gond, arra vagyok kíváncsi, hogy ha van egy ilyen ultimate pc-s módszer, akkor miért nem ilyen van az AVR-ekben is, max lassabb? -
Mikisys
őstag
válasz
VoidXs #174469 üzenetére
Nem rejtélyes. AC-Millivoltmeter, SL-200 Voltcraft hangnyomásmérő, RTA20-FM Audio spektrumanalizátor, Presonus-1 mikrofonnal és időnként AudioControl SA3050 Audio spektrumanalizátor - ellenőrizendő, hogy a többi is azt mutatja ami van. Nem tudom így elfogadni az 50-60dB-es hangnyomás értékeket, amiket itt írtok, mert vagy nem valós adatok, vagy hiba van a rendszerben, a szoftverben, bennünk. Szóval, valami nem stimmel.
Üdv!
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174476 üzenetére
Volt vagy 1500 mérésem mire rájöttem mit hol kell változtatni, és teljesen kezdőként meg kellett értenem, mit miért hova és az összefüggéseket is a vásási frekvencia-vágási meredekség között mitől mi változik, külön eq a front oldalnak és a hátsóknak kézzel. Az volt az érzésem az elején, hogy egy tavacskába érintettem a lábujjamat és kiderült ez egy nagy óceán, és még most is csak max két ujjam van benne, nemhogy úsztam volna benne. Az eltolásokat volt a legnehezebb megtalálni, de azzal tudtam az óriási beszakadást kompenzálni +eq nélkül, ennek az volt a hátrány, hogy nem 21 hanem 23hz-nél fut fel a görbe.
-
Mikisys
őstag
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174428 üzenetére
"A center két mélyközépes, ez rányomja a bélyegét az egészre."
Mirt értesz ez alatt pontosan?
A surroundok hátsó reflexesek. Azoknak bajos lenne az elhelyezése. Nálam pl pont a falra kell tenni, beszorítva a reflex csövet. Sok más gyártónál is hátsó reflexes a surround, azt hogy rakod fel falra?
Egy ilyen szett kb 2 millió feketében. Akkor már kell hozzá egy jó végfok is. 1 millió illetve egy proci ami ismét 1-1.5. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174406 üzenetére
HECO Celan Revolution 9-t halottad szettben? Írhatnál róla. Rövid alkalmam volt meghallgatni, de lehet visszatérek és megint meghallgatom. Egy valami bosszant a a kinézetén lehet hülyeség. Fényes hangsugárzó kosár, én nem szeretem ha film közbe a hangsugárzó visszaveri a fényt, vagy látszik, igaz nem tudom előlappal mi a helyzet.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #174416 üzenetére
Igen, annyi paraméterre kell figyelnem mikor a hangszórókat kell aktívban váltani, hogy ha nem máshol, valamelyik méréskor ki kellene ütköznie.
BBéci
Nem mondom azt, hogy a vezetők non plus ultrája, ne tudna tökéletesebb átvitelt mint egy mezei rézkábel, de azt olyan kis eltérést mutatna, hogy lehetetlen lenne kihallani. Főleg otthoni körülmények között, annál inkább egy rosszul tervezett, alacsony érzékenységű hangsugárzón esélytelen, erre is írtam a dinamika növekedést. A rossz akusztikai környezetről (otthoni) már nem is beszélve.Viszont arra adjon már valaki választ, hogy miért hallok jobbnak egy passzív váltást, mint egy aktívat?
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #174402 üzenetére
Kb 25-éves lehettem mikor az otthoni mozi, beszivárgott a köztudatba, később a szubok is kezdtek megjelenni az otthonokba. Mosolyogva fogadtuk néhányan, mivel már előtte vagy 7-8 évvel építettünk nagy tölcséres szubokat otthonra, amik a szoba felét elfoglalták, utankénti csatornákkal, végfokolásokkal. Egyszerűen mintha a kőkorszakba repültünk volna vissza, most 25-év múlva, megint haladunk oda, hogy növekszenek a hangsugárzók. Érdekes
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #174337 üzenetére
Hát sajnos a 6 is már a múlté. 5.5 most a norm. Egyébként ez részben a borzalmasan beállított magyar mozik miatt is így alakul. Az a tapasztalat h iszonyat alul vannak mérve a termek. A Toldiban volt egy vetítésem a multkor. Az 5.5ön kevert filmünket fel kellett tolni 7.3ra és úgy szolt kevert hangerőn.
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #174319 üzenetére
De a lényeg az, hogy a surround 3dbvel van lejebb a frontoknál. Csak azt nem tudom, hogy az atmos is akkor ugyanúgy surroundhoz tartozik. Amúgy már senki nem dolgozik 85-ön sajnos. A hangosság háború a mozikeverést is nagyon durván érinti. Azért írtam a 79et mert általában azon szoktam dolgozni. De tudok olyan utómunka studiorol ahol 75ön kevernek.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #174292 üzenetére
Ez tény, viszont mérésekkel, összetett műszaki leírásokkal lehetetlen őket meggyőzni, hiteles vaktesztre meg nem hajlandó senki, így innentől nem igazán van eszköz a kezedben, hogy ne terjedjen jobban. Talán jobb a "nem veszünk tudomást róla" elvet követni, akkor legalább nem lesznek 300HSZ-es threadek a témában.
Számomra az a réteg a legnagyobb rejtély, akik masszív energiát és pénzt fektetnek szobakorrekciós mérésekbe, EQ-ba, majd emellett közlik, hogy amúgy a kábelek mindenek felett és ezt csak füllel lehet hallani és hidd el én hallom a különbséget, de mérhetetlen.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #174290 üzenetére
Inkább told a Cavernbe ezt az energiát, ne próbáld meggyőzni a kábelfülűeket, úgysem fog sikerülni. Aki kicsit is foglalkozik a rendszere mérésével, az úgyis látja, hogy nem működik, aki pedig úgy gondolja, hogy jobban hall, mint egy kalibrált bemérőmikrofon, azt úgysem fogod meggyőzni, amíg a műszaki ismereteik és az ego aránya nem áll rendbe.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #174285 üzenetére
Azt tudod, hogy ha a kábelcserélőd bármilyen úton-módon része az elektromos kapcsolatnak, onnantól kezdve minden vélt és valós különbség / annak hiánya csak amiatt történhet és az lesz a ludas. Szóval ha tervezed a "SnakeOil Annihilator 2000-et", akkor az jó lenne, ha mechanikusan tenné, amit tesz, úgy kevésbé lehet belekötni
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174235 üzenetére
Nekem a Klipsch RW10-em erősítője halálozott el. Több mint 20 éves volt. A teraszon használtuk kiegészítésnek, szerettük nagyon. Nem tudom érdemes-e a javításával foglalkozni, vagy vegyek hozzá egy másik erősítőt. Igaz nem találom a Bash típusát, a hátlapon 28X20cm-es a mérete.
Vagy vegyek egy másik mély ládát?
-
-
Gigi01
őstag
válasz
VoidXs #174198 üzenetére
Sógor erősítője behalt.Neki néznék valamit,vagy magamnak,enyém menne hozzá.
De csak garis jöhetne szóba.Van ötleted?Max. 200-ig elmegyek,de középkat. legyen,fekete,és még garis.
Jó lenne Onkyo,Pioneer,ezek vannak,voltak is,de egy Denon-t is kipróbálnék,Yamahát nem tudom.
Dali Spektor hangfalakhoz lenne. -
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174154 üzenetére
Akkor nem küldöm el mert én úgy csináltam, hogy minden egyes szub RCA kábelét az AVR kimeneteire kötöttem. Tehát a FL,FR,SL,SR-re. Nyilván a hangsugárzókat lekötöttem, csak a sub ment. Azt is beállítottam, hogy 20-120Hz-ig korrekciózzon.
Ezért lett rossz, nekem minden egyes kimenetre és bemenetre adott EQ txt-t nyilván csak az out-ot tudtam feltölteni. Minidsp-n 2 bemenet és 4 kimenet van és én csak egy bemenetete használok. Gondoltam, hogy ez lesz a probléma.
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174150 üzenetére
Persze elküldöm.
Csináltam több mérést is.
- 5.1-es mérés
- Front oldalon lévő subbok mérése
- Hátsó subbok mérése
- Összes szubb mérése külön csatornákon ahogy beszéltük.
Melyiket küldjem ?
Illetve a cavern ad bemeneti illetve kimeneti korrációt, de a mindsp-n egy bemenet 4 kimenet van. Tehát vagy egy bemenetet és 4 kimenetet tudok korrekciózni. -
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174084 üzenetére
Ok rendben értem így már világos.
RCA-kat bekötöm az AVR kimenetére, FR, FL, SR,SL csatornákra.
Megmérem, korrekció, export, import és ellen mérek rew-el.Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Illetve kíváncsi leszek, hogy mennyire tudja meghajtani így a végfokot az ARV. Minden esetre tolni kell rá gondolom rendesen hangerőt.Gondolom az AVR-ben minden távolságot állítsak ismét minimumra.
-
lenox
veterán
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #174066 üzenetére
"A Cavern relatív távolságot mutat, azaz hogy mennyivel vannak messzebb a legközelebbitől."
Tehát a kapott értékeket beírom az AVR-be, akkor az úgy megfelelő ? mert itt 0-ás értékek is vannak. Szerintem a Rotel is relatív távolságot néz mivel ha egy hangsugárzó értéket változtatok akkor változik az összes eltolása. Anno voltak fázis mérni nálam és ezért sem tudták beállítani. Ha pl kimérték a FL távolságát és hozzá állították a FR-t utána elmászott mindennek a fázisa. Miden egyes hangsugárzó állítás után ment minden amit már beállítottunk. Írtam is Rotelnak hogy miért van ez. Persze semmi válasz."4 subot tud mérni és exportálni, csak kösd őket mondjuk a frontok és hátsók helyére, majd állítsd át őket QuickEQ-n kívül subra."
Ezt nem értem teljesen. Addig megvan, hogy 4 subot beállítok a Caverban. Viszont amikor a mérés van, akkor egy jelet kap a AVR-ből ami megy a minidspHD-ba és onnan van 4 csatornára elosztva.
Úgy tudom elképzelni, hogy minidsp-ben kikapcsolom a csatornákat és egyesével megmérem őket. Mert ha egyszerre mérem akkor a cavern mind a 4-re fog eq-t csinálni tehát a komplett bemenetet kéne eq-ni, nem egyesével a csatornákat.Vagy most nálam a csík tolja a repülőt ?
-
Rumcsaka
tag
válasz
VoidXs #173965 üzenetére
Például egy Pro hangdobozokat tartalmazó láncba (7.2) beilleszthető crossover szubnak plusz egy Velodyne zárt láda például egy SPL 800 vagy egy SPL 1000-1200?
Ha igen akkor elég lehet belőle egy darab is?(néha ref.hangerőhöz)
(Még nincs meg a rendszer csak a jövőre tekintve kérdezem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged