- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Csabroncka
addikt
-
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #113394 üzenetére
Csak és kizárólag film, zene nem jellemző.
(#113393) BBéci ha olvastad volna a többi hsz-em is, akkor rájöttél volna hogy miről akarok váltani, de a max keretet is írtam. Egyébként is a jó hangzás relatív, engem nem nagyon érdekel ilyen mélységekben a téma. Ok, lehet hogy a jó hangzás helyett inkább a jobb hangzást kellett volna írnom.
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #113384 üzenetére
Ezek már jó árak.
Nem hinném hogy ez az erősítő ne lenne komolyabb előrelépés a jelenlegi HK 156-hoz.
Köszi.
(#113385) BBéci most nem kocka rendszert akarok összerakni, csak egy kicsit jobbat mint ami jelenleg van.
(#113386) gboszi nem emlékszem hogy én beszélgettem volna veled.
-
rayoliviero
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #113266 üzenetére
Igen, azokról már én is hallottam, sőt nézegettem is valamelyik webshop oldalán. De az még akkor volt amikor megvettem a Bostont. Esetleg tudsz boltot ajánlani, ahonnan lehet is ilyen kábelt rendelni?
Csak azt nem tudom pl, hogy milyen vastagságot érdemes azokból venni az említett szetthez? Vagy milyen elv szerint válasszak hangfal és sub kábelt? -
-
-
norbert1998
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #112674 üzenetére
Beépített mélynyomót írt, amivel megspórolhatja a szubláda vásárlást. Hogy aktívra, vagy passzívra gondolt, azt nem tudhatjuk.
Azt nem spórolhatja meg. Már az LFE bemenet hiánya miatt sem és ez nem csak a Phonarra vonatkozik.
Attól tartok, a kérdező nincs tisztában a házimozi alapfogalmaival. -
Patice
nagyúr
válasz
Norbi 72 #112667 üzenetére
Olcsóbbért is van.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #112667 üzenetére
Azért mi közben a linkelted a cuccot a kis vicces fejed eljátszott a gondolattal, hogy kipróbálnád... úgy meghajtanád igazán egy vödör Tequila mellett.
Elárulom, ez lenne a vége (csak erős idegzetűeknek)
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #112527 üzenetére
Igen valahogy így tervezném ha mindne jól megy, hogy most veszek mindenből olyat,, ami meg is marad végleg.
Max a szub lesz kisebb és azt cserélem később, ha úgy alakul, mert lehet, hogy mindenre nem lesz pénzem.Mondjuk most az angoloknál van egy jó kis MA BX szett (BX5, BX center, BX2 - BX1-et gondoltam hátra de ha már a nagyobb jó áron van akkor ez is jó lesz.
) 170 körül jönne ki, csak ugye nem szállítanak hozzánk, meg két külön eladótól lenne.
A hülye németeknél miért nincs ennyi eladó MA doboz, mint az angoloknál.Hát az a Pio kicsit sok lenne... Meg előbb az 5.0-át akarom összeszedni, aztán meglátjuk mennyi marad és abból jöhet mad a vas.
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #112513 üzenetére
Igen tervezem ezt is, vagyis pontosabban a 450-es frontokat, mert hozzám az is elég lenne.
Igen szemeztem a 2022-el, az LX-72 is jó lenen csak ugye az nem tud 3D-t, nekem meg az is kell, ha már tudja a tv, meg a lejátszó. Nah meg távlati terv egy projektor lesz, és az is tudja majd. Remélhetőleg.
Amúgy az LX-73-at nézegettem még, jókat írtak róla.@#112521) Tamoo
Köszi.Természetesen használtan venném mind a kettőt.
De lehet, hogy egyszerre nem fog így minden beleférni ahogy elképzeltem, úgyhogy lehet, hogy szubból csak egy "gyengébbet" veszek, aztán majd ha lesz rá lé, akkor cserélem nagyobbra.
És lehet, hogy az erősítőnél felmegyek a fájdalomküszöböm végéig, 150-ig, mert abból olyat szeretnék venni ami majd sokáig kiszolgál. Nem akarom cserélgetni havonta, mint itt egy páran.Igaz én a 920-as Pio-val is jól elvoltam. Attól szeretnék valamivel jobbat és kész.
Jah meg annyi, hogy azért a méretek behatárolják majd a hangfal vásárlást, mert a Focal-hoz készített szekrénybe csak max 50 centi széles center fér be.
-
föccer
nagyúr
válasz
Norbi 72 #112517 üzenetére
Szeretem elore megtervezni a dolgokat, illetve a rendelkezesre allo hely is korlatozott sajnis, igy a butorzat, illetve az elvalaszto terdfal helyet is szeretnem elore kijelolni. A rendszer egy, a nappalibol levalasztott reszen lesz. A levalasztast egy 1-1,2 meter magas terdfallal fogom megoldani. A levalasztott resz ki lesz belelve padloszonyeggel minden oldala.
-
BBéci
legenda
-
_Smooth
senior tag
válasz
Norbi 72 #112304 üzenetére
Köszönöm a tippet, megfontolom még (előtte megpróbálom meghallgatni a magnat dobozokat), bár ez már erősen átlépi a keretemet. Tekintve, hogy mély cserével indult az egész - azt mindenképp cserélnem kell, ehhez pedig még pluszban kellene vennem. Igaz, hogy cserébe lennének surroundok is, de az egyelőre nincs tervben. Ráadásul Kecskemét kicsit kiesik nekem.
Arról a Lauder Acoustics-ról nem tudtok valamit? Nekem nem sokat mond ez a név.
-
windlord
őstag
válasz
Norbi 72 #112288 üzenetére
Ha elmennek a KEF -ek, akkor mindenkepp veszek es80, es90 frontokat.
Szeretnem a jbl es szeriajabol az 5.1 -et.Ha nem mennek el, akkor kore epitkezek.
Ha a HK -t emiatt cserelni kell, mert nem hajt rendesen, akkor termeszetesen elgondolkodom rajta a hasznalt piacrol.
De ez a terv meg messze van.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #112286 üzenetére
És arra vigyázz,hogy a kis H/K vasadat nehogy lenullázza az ES90-es...több kakaót kíván az a fal.
-
windlord
őstag
válasz
Norbi 72 #112266 üzenetére
Nem lehet központosítani az ággyal, az így jó a szembe lévő fallal.
Új parketta van lenn szegélyléccel, ajtónál burkolatváltó... stb.
A kábelt csak a szobán körbe tudnám odajuttatni, amit nem fogok ~ 15méter...A KEF -ek hirdetve vannak, remélem elmennek és a helyükre JBL ES90 -eket szeretnék.
Abból vettem centert ES25 személyében és lennének az ES20 -ak, valamint a 250p sub.(Jó áron tudok hozzájuk jutni, így játszik a JBL)
Röviden ennyi a történet.
A sorroundok mehetnek az ágy mögé, vagy akár az éjjeli szekrényekre?
Gondolom inkább az ágy mögé, de akkor állványon?
Milyen magas legyen az állvány, ha azon kellene megoldani? -
windlord
őstag
válasz
Norbi 72 #112264 üzenetére
A szoba szélessége 4 méter.
Az ajtó 75cm, plusz a tok így ~ 1méter leesik a hosszból.Kezdődik az a rész ahol az első front van, folytatódik a tévével és a másik fronttal.
Ez a rész a szoba szélességéből a 3 méter.A frontot nem tenném az ajtő elé, mert a kábelt nem tudom értelmesen odavarázsolni...
A surroundok JBL es20 -ak lennének.
Az ágyat, ha a szoba középére tesszük, akkor nem lesz szemben a fallal, ahol a tévé van a falon.
Ágynak, szekrénynek maradnia kell!
A szekrény egyik oldalához lehet pakolni hangfalat, mert a másik oldalhoz nem lehet hozzáférni.
A szekrény oda van építve, így nem tudom mozgatni. -
_Smooth
senior tag
válasz
Norbi 72 #112236 üzenetére
Köszi
Azt sejtettem (már az árából is), hogy nem lehet túl erős a Monitor.
Természetesen, ha ki tudja hajtani az erősítőm és hallható is a különbség, akkor szívesen áldoznék hosszabb távon a magasabb kategóriára.Esetemben az álló vs polc sugárzóknak van akusztikai jelentőssége? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy 20nm alatt az állónak nincs értelme (talán nem is javasolt). De ha nem szól rosszabbúl, inkább csak felesleges/kihasználatlan, akkor lehet, hogy mégis inkább ez lenne. Polc sugárzókat falra gondoltam rögzíteni, de kipróbáltam a genius dobozokkal is, hogy előrébb húztam őket és érezhető volt még ott is a javulás. Szóval a polc alá is állvány kéne - akkor meg már miért ne álló doboz legyen.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Norbi 72 #112225 üzenetére
Én sem, de ez nem is gond - mint mondtam, nem fogyáron kapnám.
Inkább talán az foglalkoztat, van-e értelme (akár olcsóbban is) Magnat Vectorral foglalkozni - főleg Pio erősítőn. Vagy annyira nem "barátok", hogy ugyanúgy fog szólni, mint most a kis szutyi genius szett.
Illetve, egy 329K ki tud-e hajtani hallható különbséget a Vectorból a Monitorhoz képest?
És egy másik fontos kérdés a méretek. Jól járhatok-e az adott méretű helyiségben álló hangfallal, vagy jobb lenne 1-1 polc előre is? Van-e bármi előnye/hátránya egyiknek a másikkal szemben. Pl feleslegesen dübörgős lesz az álló hangja, de legalább olcsóbb, mint a polc + egy jó állvány.
A subwooferből mi lenne a javasolt ilyen méretű szobában? 2db kisebb, egyszerűbb példány (csak a frontok mellett tudnám elhelyezni őket), vagy egy közepes, magasabb kategória? Nem dübörgős, falrengető mélyet szeretnék, hanem észrevehetetlen, de mégis érezhető - ami szükséges a filmhez (mert 99%-ban filmre használjuk - zene max háttérzajnak).
20-25-30? Érzésre a 30as már biztosan sok lenne. Jelenleg a Genius 20cm-s és 100W-os (ez már azért nagyobb terhelés esetén recseg, zörög) de viszonylag észrevehetetlenül teszi a dolgát. Nem szoktam hiányolni a mélyet. -
_Smooth
senior tag
válasz
Norbi 72 #112208 üzenetére
Hát most mit mondjak... örülnék, ha 80ból kijönne frontok+center+sw. Legfontosabb mondjuk a mély lenne, de a center is nagyon gyenge. Frontokkal még ellennék talán egy darabig. Tudom, hogy a kérdéses szériából csak a frontok ennyibe kerülnek polcon, de elvileg olcsóbban kapnám (még nem tudom, mennyi lenne az).
Ha meg az asszonyt kérdeznénk, akkor - ha extra pénzbe kerül -, jó a mostani is
pláne úgy, hogy most csaptam el 260at a vetítésre, 170et optikára, 120at egy kerékszettre - de gondolom, nem én vagyok itt az egyetlen, akinek több, mint egy hobbija van -
_Smooth
senior tag
válasz
Norbi 72 #112196 üzenetére
Köszi a tippet. Feljebb semmiképp nem gondolkoztam, esetleg még a monitoron gondolkoztam.
Árakat még nem tudok, de messze nem bolti áron kapnám. Amúgy nézegettem bostont, hecot (SW-ből), és missiont is. Főleg utóbbi tetszik nagyon.
Ehhez a Geniushoz képest a monitor amúgy nem is lenne előrelépés? Vagy akár a vector se akkora, hogy megérje ráfizetni?Jah, azt láttam én is reggel, pedig évek óta nem követem az F1-et. RIP!
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #111967 üzenetére
Bocsánat,ez lesz az,kicsit olcsóbb.10-es kép.
Az a Denon lejtszó...Komoly a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Asztalos klub
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest