- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #130710 üzenetére
Miért nem jó ha használja?
-
walter70
tag
válasz
Nemir Ombe #130699 üzenetére
Köszi,ez megnyugtató
.
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130694 üzenetére
Az a baj, hogy nincs annyi "lukbetömőm"
-
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #130686 üzenetére
Ki kellene mérni, mert sajnos az AVR nem megbízható. Erre a saját példám:
Sony str-dn840 nekem mindig +10-re állítja a sub gaint pedig az már egyértelmüen túl sok. Amikor újra kalibráltam az elmúlt évben már rutinból vettem le ezt 0-ra. Pár hete beszereztem umik-1 bemérő mikrofont a hozzávaló kalibrációs profillal. Amikor 75db-t mértem a front hangfalakon, akkor a mélynyomó 88 körül produkált. Mivel az AVR-ben már nullára állítottam a gaint, igy a mélynyomón is lejebb tekertem a potmétert.Lehet, hogy inkább úgy kellene kalibrálnom, hogy -3/-6 között legyen meg a 75db a hallgatói pozícióban, de még nem volt időm játszani vele.
Abban a témában, hogy a kábelek megváltoztatják a hangot, még a cambridge audió sem mer egyértelmüen állást foglalni, pedig az senki sem vitatja, hogy ők az egyik legnagyobb név a szakmában. Rád bízzák a döntést... amikor valószínűleg olyan mérő eszközeik vannak amihez nekünk esélyünk sincs hozzájutni. Nagy biznisz a kábelgyártás
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130674 üzenetére
Oks, köszi!
Szóval az in Right a mono sub bemenete. Én a balra kötöttem eddíg, mert úgy emlékeztem. Rögtön át is dugom -
hello28
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130649 üzenetére
Szia
Értem akkor nincs sok különbség?40 eFt ..
Minden ugyan az?
4K része hangminőség stb..???
És NR 1606 es 1607 azok milyen kategóriák a fent emlitettekhez képest ? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #130626 üzenetére
Apámtól újfent elkértem a kárpitos tűzőgépét, ami olyan bika, h gémkapcsokat is simán fába lő, és anno szuperűl bevált a Wharfi PC 12+ esetében is, ahogy most is!
Amúgy ez még max csak Kis Herceg...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #130624 üzenetére
Őőő, még nem, csak a kiváncsiság hajt... na jó pár gémkapcsot már lőttem bele, mert a belső csillapítás "csak" ragasztott volt, de a noname szemetet hamarosan kisöpröm a belsejéből az tuti fix, úgy mint suscon, yihcon + vent! Illetve egy normális tápkábel és belső kábel se fog ártani, mert az utóbbi szégyenletes módon csak alu!
-
windlord
őstag
válasz
Nemir Ombe #130568 üzenetére
Meg minden masra is probalsz reagalni folyamatosan, amiota jelen vagy
Mindegy, reszemrol ennyi.
Csak egy vdc kabelt ajanlottam"," de kisse sikerult "elkanyarodni" -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #130568 üzenetére
Nem volna ám olyan rossz a CAT, csak megfelelő árnyékolás kell neki...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #130562 üzenetére
Én ezt most inkább úgy fogom érteni, h belőlem sose hal ki a D.I.Y szellem, már csak a békesség kedvéért is!
-
windlord
őstag
válasz
Nemir Ombe #130562 üzenetére
Tenyleg jok am a vdc cuccok.
-
lucky07
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130492 üzenetére
Szia!
Hogy hangfalat le tudjak pakolni.
Igazából csak kíváncsi vok mit lehet kihozni a dologból.
Esetleg tudsz segíteni milyen optikai elosztót vegyek vagy bármilyen beállításban? -
blakey
titán
válasz
Nemir Ombe #130515 üzenetére
Az ehhez hasonló köröket bárhol lefuttathatnánk, ennyit szánok rá (+-10e), se több, se kevesebb (na jó, kevesebb lehet, ha további kedvezményt kapok
). Ha ebbe belefér egy jobb, pl. J110 akkor azt veszem, de azt még meg kell hallgatnom, ha már 120e-t költök akkor már jöhetne 150e-s kategória, stb. Nem , határozott, fix a maximum amit erre szánok, ha vállalhatatlan az amit kapnék ezért a pénzért akkor más írányba is nézelődök illetve tovább gondolkodom.
Nekem tetszett a 10SW, ezzel szemben a 12SW és a J10/J110 olcsóbb, tehát már van választási lehetőségem ezért az árért. Ha a Canton-t megtudnám venni 100e-ből egyéb költségek nélkül akkor valószínűleg megvenném, de ennél többet semmilyen módon nem akarok költeni.
A másik fontos dolog, 2 km-en belül vannak a kiszemeltek, simán megoldható különösebb költség nélkül és időben is sokkal "gazdaságosabb", nekem ez így kényelmes. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130459 üzenetére
Canton .2 különbségre ezt találtam:
......The Vento series was recently upgraded and carries the “.2” designator. This means that Canton kept the form factor the same but upgraded drivers and crossover technology. In the case of the new Vento, the most important change (and it’s very significant) was the addition of the ceramic dome tweeter technology and dome geometry from our Reference series. This tweeter is truly world class and features very extended frequency response, wide dispersion characteristics and high power handling. It’s just an incredibly smooth tweeter. The woofers, midrange and crossovers were also changed slightly to reflect the overall balance – Canton designs each individual speaker as a system – so the driver parameters changed but the materials remained the same. ....
Én még nem tudok nyilatkozni a különbségről (858.2), mivel nem próbáltam, csak "betáraztam" (mielőtt eltűnik ez is). Még kell 2-3 hónap az új szobámhoz.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #130494 üzenetére
-
lemmy9
őstag
válasz
Nemir Ombe #130488 üzenetére
Hogyhogy? Azért mert itt más a levegő
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #130488 üzenetére
úgy úgy
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #130461 üzenetére
Ez is egy felfogás!
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #130464 üzenetére
Az avx-es srácnak?
Van még rá 6 hónap gari, az esélyes?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #130459 üzenetére
Hát én egyenlőre köszönöm szépen nagyon jól megvagyok a jelenlegi SONY KD-55X8509C t. tévécskémmel! Utána is max QLED TV-re váltanék, ami persze még a jövő zenéje.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #130453 üzenetére
Ha ez valóban így van az nagyon szomorú....
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130451 üzenetére
Mellesleg szvsz az Ikon hangja messze nem ér annyit ahová pozícionálják vahy amennyibe kerül
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #130444 üzenetére
Te soha nem bírod megállni, hogy az ilyen trollkodásokba belefolyjál, pedig fölösleges. Én már beleuntam
-
DJMDJM
tag
válasz
Nemir Ombe #130420 üzenetére
Azta, erre már azt mondom gyanúsan olcsó.
Hallotta, tesztelte vki? Neked volt hozzá szerencséd?
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #130400 üzenetére
A szubok sem mennek 150 fole, ezert felesleges is rakuldeni mondjuk az afolottit (ha esetleg lenne).
Igy feleslegesen nem probal olyat kiadni amit amugy sem tud. (Ugyebar az LFE bemenet altalaban kikeruli a szub crossoveret.) -
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #130397 üzenetére
A kerdesedben a valasz.
-
dunkel
őstag
válasz
Nemir Ombe #130394 üzenetére
Várjuk a megfejtésedet
(#130395) Patice
Most télleg idézzem vissza az egész (#130388) hszedet? Sztem lépjünk tovább. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nemir Ombe #130392 üzenetére
A gyártók pl. csak a TrueHD hangsáv miatt rakhatták bele az AVR-ekbe az LFE 120Hz nél magasabb vágás lehetőségét ..... kétlem (
)
(logikusan nincs értelme az LFE vágásának [TrueHD hangsávon kívül], de mégis van rá lehetőség, a gyártók nem szoktak felesleges megoldásokkal foglalkozni, lehet más értelme [is] lesz ennek a dolognak)
-
dunkel
őstag
válasz
Nemir Ombe #130392 üzenetére
Mi a kérdés? Mire vonatkozik a kacsintás?
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130368 üzenetére
Ok, leírnom nem sikerült rendesen, de én is erre gondoltam, a korrekciós szoftverre
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130356 üzenetére
Én is attól félek, hogy olyan lesz ez is, mint a 3D, a demók lenyűgözőek, aztán a filmekben fél óránként kinyúlik valami a vászonból és ennyi
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #130321 üzenetére
Jaj, nem. Ez pont azt jelenti amit a neve, vagyis aluláteresztő szűrő az LFE csatornára. És csak az LFE-t vágja, nem a teljes szub-ot.
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130321 üzenetére
Sok értelmét én sem látom ennek a beállításnak, én eddig másra gondoltam ezzel kapcsolatban.
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130318 üzenetére
De ez egy külön menüpont az egyes dobozok vágási frekvenciáinak beállításán kívül (amik nyilván a subra kerülnek) nem lenne értelme ezt külön állítani, ha a dobozoknál úgyik be van, estlegesn más- más értéken.
Denon 4520 -
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130300 üzenetére
Sub 80Hz-es vágása esetében mi van az LFE sáv 80-120 Hz tartományával?
Van aki szerint frontokra kerül, más szerint elveszik. -
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #130300 üzenetére
Megfogadom ,hétvégén kicsit tesztelgetem!! Meglátom mit tudok még kihozni belőle!
-
LógaGéza
veterán
válasz
Nemir Ombe #130214 üzenetére
Köszi válaszod!
Akkor következő kérdés: végfokot kellene beraknom. Gondolom, hogy első 2 front elé lenne a legjobb, de Electra 936 elé a világ összes pénzét el lehetne költeni végfokra
Ezért azt gondoltam, hogy az ATMOS sugárzók elé kellene valamit raknom (4x Klipsch RP-140SA), azzal gondolom költséghatékonyabban kijövök.Ki mit ajánlana?
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #130258 üzenetére
Ez bizony így igaz, úgy kell igazítanod a rendszert, hogy a legjobban leképezze azt amin keverték viszont olyan kereteken belül ami nem nyúl bele a kevert hangzásba. A bass management olyan, mint a mátrixolás, belenyúl a kész hangba, felesleges plusz mélyeket tesz rá az LFE-re(Jó akkor hívjuk sub-nak). Nem is firtatom tovább, mert úgy látszik itt nem lehet normálisan "vitatkozni" dolgokról, mellébeszélés megy ezerrel
Megpróbálom megírni a cikket a keverő program segítségével hátha úgy érthetőbb lesz a dolog a film keverés alapjait felfogni nem képes emberek számára is.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #130254 üzenetére
Ezért hasznos a mélynyomókon vagy erősítőkben a szubszonikus szűrő. Legtöbbjüknek már gondja van a 25 Hz alatti tartománnyal, aminek levágása egyértelműen javítja a hangzást. Sokkal tisztábban, pontosabban szólnak a mélyhangok, ugyanez a helyzet a front- és a többi hangdoboz esetében.
Nem véletlenül tanítják a THX tanfolyamon (George Lucas Skywalker Ranch-án), hogy 80 Hz-es vágás a kiindulópont, amin esetleg lehet finomítani, viszont az összes csatorna LARGE-ra állítása bődületes ostobaság, bornírtság.Mindenkinek ajánlom ennek a cikknek a figyelmes elolvasását: [link]!
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #130254 üzenetére
Ezt próbálom megmagyarázni de úgy látszik nem érthető. Aki keveri a hangot figyelembe veszi azt, hogy a frontokra ne menjen felesleges mély hang ami "terhelné" a hangsugárzókat. Nyilván ennek a small dolognak egy bögreszettnél még van értelme de belerondít az lfe csatornába. Ez szerintem tök egyértelmű, van egy lfe csatorna ami precízen ki van keverve valaki által, ha te ráküldesz olyan mély hangokat amik nincsenek "oda tervezve" galibát fognak okozni hiszen plusz információt kap a mélynyomó ami eredetileg nincsen ott.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #130238 üzenetére
Ne fokozd a hülyeséget
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #130230 üzenetére
Csak, hogy amit most írtál annak semmi köze ahhoz amit én állítottam. Azt akarom megmutatni, hogy hogyan van egy film hangja kikeverve azzal a programmal amivel "halivúdban" és a világon mindenhol kevernek. Illetve ez is egy szabály, amit a dolby szigorúan vesz, hogy az lfe csatornára csakis az az lfe jel mehet. Amit én mondok az az, hogy teljesen felesleges, hogy 2x megkapja ugyan azt az lfe vagy inkább az a nagyobb baj, ha megkapja az lfe-t és egy teljesen más dolgot ami akár fázisban is lehet és kiolthatja a már lfe csatornán lévő sávokat. Azt meg végképp nem értem, hogy miért kéne tehermentesíteni az avrt. Így van megtervezve, hogy bírja, semmiféle audio jel vágással nem kíméled azt.
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130217 üzenetére
Inkább kérdezek még, hogy tuti megértsem: hol lesz kiemeltebb? Azt hittem a 81-119-es sáv akkor sehol nem szólal meg
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Lehet hülye kérdés, de ha mondjuk a sub 120-ra van állítva, a többi 80-ra, akkor mi történik a köztes 40-el?
Vagy a sub 120 csak kifejezetten az LFE csatornára vonatkozik? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
*Jav: van hallható iránya a hangoknak.
(rohadt mobil)
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130208 üzenetére
Végigolvastam, de erre nem találtam ajánlást.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #130128 üzenetére
Volt nálam pár "normális" szubláda, mégis azt mondom, jobb a kettő, mint az egy. Nyilván nem hasonlítom az említett REL S5-öt két 100-150000 forintoshoz. Viszont két Sunfire HRS-12 talán már meg tudná szorongatni.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #130119 üzenetére
A nappalim 22 négyzetméteres és ameddig nem próbáltam két szubládával a hangzást, én is azt mondtam, elég egy darab.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #130121 üzenetére
Nekem aztán mindegy , de nem látom a kinti előnyt
800EU = kb 250eft + szállítás
[link]
A garancia u.a Garantie 5 Jahre auf Lautsprecher - 2 Jahre auf Elektronik
Itthon
[link]
249eft + ingyen szállítás + itthoni garancia a web oldal szerint 5 év ...Direkt árban igaz , de lehagyod a 23kg szállítási költséget ...
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #130119 üzenetére
Nekem is ilyen van(SB2000) , de nem tudok korlátozott garanciáról?
Egyébként meg, csak erre az esetre írtam a hazai előnyt, legalábbis annak látszik.. Abszolút egyetértek abban, hogy a kinti korrektség (az ismert oldalakról) rendben működik...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #130109 üzenetére
Külön nincs jelölve...mint a képen is látszik de nekem is úgy rémlett, hogy a Left csatorna szokott lenni.
Akkor így marad.
Köszönöm.
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130056 üzenetére
Nagyjából egy ívásúak. Hajt a kíváncsiság, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az upfire sugárzók ugyanazt a hatást tudnák kelteni, mint a plafon hangszórók.
-
renatto
őstag
válasz
Nemir Ombe #129935 üzenetére
Egyelőre elégedett vagyok a mostanival, de egy első reflex nyílásos (vagy zárt) elhelyezés miatt jobb lehetne, viszont a zártra nagyon sokan esküsznek ezért néztem az SVS-t.
-
renatto
őstag
válasz
Nemir Ombe #129928 üzenetére
Amazon.de oldalon még olcsóbban árulja. Szemem a pályán.
Az utolsó mondatod a szomorú, hogy kint kb140k ami itthon 220k.
ui: bár ezen az áron lehet inkább már SVS SB 12 NSD-t vennék, csak akkor megtörne az összkép...
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #129803 üzenetére
Hát, most kicsit összezavartál... Kb. 2 hete egy fórumtárs hasonló kérdésére Te válaszoltad, hogy a Polk Rti-hez lágyabb hangú illene, pl. LX-es Pio vagy a 7-es sorozatú Marantz. Neki nem ajánlottad inkább a dobozcserét. Ekkora a baj a Polkokkal?
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #129799 üzenetére
A dobozok egy Polkaudio RtiA szett, az Rz 800 nál ami tetszik, az a jó erőteljes testes párbeszédhang pl. A centerből és frontokból, ill. a mélyhang kezelés is. A Pionál is jók ezek? Esetleg harmadikként még a Marantz 7010 en gondolkodom. Az hogy viszonyul a másik kettőhöz?
-
bendeguz76
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #129629 üzenetére
550 az 5.0,talán némi alkuval 500 körül elhozható.nem egyszerű.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129617 üzenetére
Csak mert Atmos-ról van szó.
Ma sikerült szert tennem egy pár Canton Plus S kis hangszórókra, melyeket felraktam felső-középső hangfalak.
Korábban JBL ES10-et használtam..eszméletlen milyen különbség van a két hangszóró között.
A kis kb. 15 éves (ha nem régebbi) műanyagkávás hangfalak javára. -
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #129617 üzenetére
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #129610 üzenetére
Természetesen kedvező áron szeretném a legjobbat kihozni számomra, mint sokan mások
Igen, néztem a normális xlr csatik árait, hát jah... +kellene hozzá egy xlr kimenetes proci, úgy lenne az igazi.
Elmegyek azért zenén meghallgatni, hogy egyáltalán tetszik-e. Jó áron jutnék hozzájuk az importőrtől. -
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #129567 üzenetére
Az lesz nagy valószínűséggel!! Köszi a segítséget!! Te mit ajánlasz nem zárkózom el a jó elől?!😊😊😊
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #129561 üzenetére
Köszi!!!
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #129525 üzenetére
Köszi, de a táp az nem mérvadó(bb)? Azon nagyobb különbségek adódnak...
-
kezo0
addikt
válasz
Nemir Ombe #129520 üzenetére
Köszi – és azért a kinézett hangfalak ügyében is jövök még majd kérdezni. (Túl nagy a választék, túl sokat kéne meghallgatni, kicsit szűkíteni kéne előzetesen a kört...)
-
kezo0
addikt
válasz
Nemir Ombe #129517 üzenetére
1030: hát igen, ez már tényleg túl sok nekem, én inkább 400e közelében maradnék... És ha jól tudom, még nem tudja a 4k@60Hz 4:4:4 színteret, én pedig szeretném, ha kicsit jövőálló lenne. A lejátszóm pl. már tudja. Szóval inkább a 900-as.
900: valóban csábító az árkülönbség, de német oldalról még soha nem rendeltem egy fogpiszkálót sem, tekintve, hogy nem beszélem a nyelvet... Angollal legalább nem lenne nyelvi gond, viszont ez túl nagy értékű, méretű, tömegű, érzékenységű stb. cucc ahhoz, hogy külföldről merjem megrendelni. És tudom, hogy elvileg a garancia az EU-n belül mindenhol ugyanaz, de valahogy mégis tartok tőle, hogy hol és hogyan tudnám ezt érvényesíteni itthon egy meghibásodás esetén... Inkább itthon próbálnék egy kicsit még alkudni az áron – pl. azzal, hogy álló front hangfalakra is vadászok, és ha engednek az erősítő árából, akkor lehet, hogy a hangfalakat is ugyanonnan vásárolnám meg.
De köszi a javaslatokat, a korábbi hsz-aid alapján kicsit számítottam is ilyenekre tőled. -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129466 üzenetére
Gyárilag jár mindegyik Cantonhoz.
Még a subok talpára is adnak jókora szilikon tappancsokat.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129464 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #129039 üzenetére
Megérkezett a kábel, hétfőn rendeltem ma reggelre itt mindkettő. Első EU vásárlás, korrektül működött.
Érdekes innen dupla volt a szállítási költség, bár 1.5m-el többet küldtek..
[link]De itt is korrekt ezt közvetlen weboldalról rendeltem, abszolút gyors a kommunikációjuk (válaszok)
[link]A kábel meg brutál, majd nem hogy olyan széles mint a Kácsa lapos a köztes szigetelés okán..No, kiderül hogy megérte-e, a minősége az tuti, így kinézetre.
-
Festina86
tag
válasz
Nemir Ombe #129391 üzenetére
Én is nagyon szeretem ezeket a dobozokat. Azt hiszem nekem egy jó ideig ezek maradnak a végállomás.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek! -
Festina86
tag
válasz
Nemir Ombe #129385 üzenetére
Vento 880.2 front, 858.2 center, 870.2 sorround
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129346 üzenetére
a lényeg hogy a virágok is ott legyenek a köztudatban -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129284 üzenetére
3 óra..hosszú mint a Dallas.
@Dorian: Hangra gondoltam igazából, h milyen, mert a bemutatója nagyon ott van, szerintem. -
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #129240 üzenetére
Nem biztos, csak feltételezés.
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #129231 üzenetére
Az utolsó mondat csak kis kitérő, nem az a lényeg, úgy látom kár volt odaírni. Centerre visszatérve, 25cm-esnek a nagyobb érzékenysége, nagyobb hangereje lehet az előny. Meg ugye a center dobozok általában jóval kisebbek, mint az álló társaik, amikkel ugye szinkronban kel lenniük hangzást tekintve, lehet néhány gyártó így oldja meg, kisebb űrtartalom, nagyobb hangszórók, de csak találgatok. Ráadásul ha úgy vesszük, a centerek is sokszor háromutasok, pedig elég lenne elvileg bőven a kétutas konstrukció is 80Hz-ig.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nemir Ombe #129218 üzenetére
....mellesleg azon is el lehet gondolkozni,hogy melyik hozhat “jobb eredményt” hasonló áron egy (viszonylag) kisebb helységben; egy alsóbb kategóriás,de “túlméretezett” rendszer pl. 30-40%-on használva,vagy egy felsőbb kategóriás,de “kisebb” rendszer pl. 70-80%-on használva ..... de természetesen minden “egyéni igény és ízlés” függő,hogy ki-mit tart (számára) megfelelőnek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129206 üzenetére
Erre a témára én is kíváncsi leszek. GS10-eket tervezek mozihoz frontnak berakni. ~3m-re ülök majd tőlük, szerintem elegendő hangnyomásra lesznek képesek (~20m2 körül). Viszont kívánnák a nagyobb erősítő teljesítményt, belépő, alsó közép kategóriás erősítő biztosan csúnyán elvérezne. Alsóbb kategóriában talán ezért is nyerőbb egyértelműen az álló doboz, könnyebb meghajtani, hamarabb érzi az ember dinamikusabbnak, holott az még nemigazán dinamika, főleg nem minőségi. Felsőbb kategóriában kisebb légtérben viszont minőségi állványos dobozokkal már lehet jó mozit csinálni. Legalábbis reményeim szerint. Ha nem jön össze, azt is megírom!
szepi0808 nehogy magadra vedd!!! Nem a tiédre célozgattam!
-
válasz
Nemir Ombe #129208 üzenetére
Szerintem itt zárjuk is le, mert áttér már személyeskedésbe.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129206 üzenetére
Nézz szét a nagyvilágban, komolyabb cuccok és moziszobák nem tejfölös dobozból állnak.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129147 üzenetére
Jaja, belőlem él a használt piac
no de be üzemeltem, és nagyon tetszik a hangja...
elsőre furcsa hangja volt, majd bemértem mikrofonnal, és már meg is jött az általam remélt hang
én elégedett vagyok vele, maximálisan, de ha el küldenéd privátban a linket, megnézném -
válasz
Nemir Ombe #129143 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129143 üzenetére
Varjuk ki a végét.
Ne fessük az ördögöt a falra, nehogy a végén profeta szóljon belőledAmúgy melyik is lenne a hozzáillő?
Mar mint a sorozatszam szerint?Ez lenne?
[link] -
Anaren91
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129124 üzenetére
Igen a bedugos anya csatinal látom hogy van sub de mivel elvileg 6.1 az erősítő gondoltam van rajta sima lehetőség is hogy rakossem a subot és tekintve hogy a subon is csak a két gyorszaras megoldás ( piros fekete a kábel két erenek) van ezt kerestem az erositon is. Szal ha jól értem ezt a subot sehogy nem tudom rakotni? Milyen veszéllyel jár ha így hidalva hasznalom?
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #129112 üzenetére
Azt nem néztem itthon, viszont az Antal durván jó áron kapható.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #129107 üzenetére
Van hazánkban Triangle, ugyanaz a disztribútora, mint a Klipschnek. Tőlük kaptam tesztelésre Antalt.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129090 üzenetére
Úgy látszik, hogy fül és fül között is lehet nagy különbség.
Bennem az merül fel, hogy itt is, mint máshol is megvannak a megmondó emberek és próbálják a saját meglátásuk szerint vezetni a kedves idetévedőket.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129082 üzenetére
Épp ez az erőssége Titanium LTS Tweeter with Hybrid Tractrix horn magas sugárzóknak.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #129082 üzenetére
Az idézett jellemzés számomra is furcsa, pont azok nem jellemzőek a szóban forgó hangdobozokra. Attól még lehet őket szeretni, de ilyesmi olvasása után egyéb kérdések is felmerülnek.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129062 üzenetére
1 teljes hónapon keresztül válogattam és szinte minden márkát meghallgattam a kategóriájában, amit persze viszont tudunk értékesíteni. Nem kis feladat volt, mert olyan hangfalakat és erősítőt kellett választanom, amit én is nap, mint nap hallgatok és csak olyat nem választottam volna, amin jól lehet keresni, de viszont nem tetszik.
Tehát, ahogyan te leírtad a véleményed én is, mindenkinek eltérő az ízlése. Az biztos, hogy én nem a meleg, lágy hangzást kedvelem mozira.
Márkafüggetlen vagyok, szinte bármit tudok adni, de saját moziszobámba, olyat választottam, amit én is szívesen hallgatok. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129069 üzenetére
jaaa, tapasztalat az van, több is mint kéne.
és nem mellesleg napról napra, egyre jobban imádom a rendszeremBBéci: lehet igazad van, nem vitatom, de ha csak fele igaz annak amit érzek, és hallok, akkor már sínen vagyok...
és hála nektek, hívő lettem. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129064 üzenetére
de nekem is úgy súgnak a háttérben működő, hozzá értők agysejtjei
de ha tudok, természetesen segítekén pont tegnapi cseréltem egy ilyet
... egy ilyenreabból indultam ki amit itt tanulok, tudtam hogy lesz különbség, de hogy ekkora.
de meg sem lepődök már ezen, tanulva az itteniek tapasztalatai alapján.
sokkal részlet gazdagabb lett a hangzás -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #129044 üzenetére
Pl pár épkézláb választ a feltett kérdéseimre? Bízom benne...
-
nadtom
tag
válasz
Ên is hangfalkábel cserét tervezek, de még nem döntöttem mi legyen.
A kérdésem az lenne, hogy egy [link] ilyen 2,5mm2-es Qed kábel és az általad linkelt kábel közötti minőségkülönbség szerinted kijön egy alsó-közép kategóriás rendszer esetén? Az árkülönbség jelentős.
Arra is gondoltam, hogy a center és front hsz-hoz veszek drágább kábelt a surround és atmos-hoz meg valami olcsóbbat de jót (mert azokhoz kell a nagy mennyiség), pl. a fent említett Qed C-79-et.
Összesen kb. 65m hsz kábel kell.Szerinted?
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #129047 üzenetére
Csak ahhoz az ELAC-hoz már elég jó rendszer is kell, nehogy a hallgathatóság rovására mennyen a modern, technokrata hangzás.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #129041 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
Köszönöm, mit kellene pontosítani, kérlek jelezzed. Értem a célzást az átmérőre, gondolom, ha jobb minőség, akkor talán elég a 2.5mm is. A centerét is akkor cseréljem?
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #129017 üzenetére
Este leültem filmet nézni, amikor bekapcsoltam a TV-t éppen a Three Days to Kill ment. Ott ragadtam, aztán pár perc múlva, az első reklám kezdetekor átváltottam Dunére, melynek egyik merevlemezén rajta van az a film és végignéztem. 1080p, DTS hang. Tévéműsort/filmet csak merevlemezről jó nézni, 25-30 perccel később kezdve, a reklámokat átugorva.
(#129021) adamssss
Ha másik 20 hangdobozpár társaságában fogod hallgatni, csupán némi fogalmad lesz a valós tudásáról. A helyiségben lévő összes membrán megmozdul az éppen aktív hangdobozok által keltett légmozgástól, ami befolyásolja a hangot. A módosítás lehet pozitív és negatív is, ki tudja.
Tudnék érdekes példákat, tapasztalatokat mondani. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #129020 üzenetére
+1, ezzel én is így vagyok...
a tévé csak a net miatt van
már híreket sem nézek, mert csak felbosszantanak, max a rádióban tájékozódom, milyen adónemben kell többet fizetnem -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #129017 üzenetére
Hát ahogy nézem,nem nagy durranás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Léghűtés topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest