- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boy_25
csendes tag
válasz
BBéci #162618 üzenetére
Nem mindig a drágább a jobb. Az Arcam túl van árazva sztem. Én még nem hallottam egyik erősítőt sem, de külföldi teszteken jobbnak hozták ki az Anthemet, mert hangban nem maradt el, de az ARC szobakorrekciós rendszer jobb, így kedvezőbb az ár-érték aránya. Ettől függetlenül én is az Arcam felé húzok, már csak azért is, mert egy árban tudom megszerezni mind2 erősítőt.
-
blakey
titán
válasz
BBéci #162564 üzenetére
Amikor megjelent a VLS-tápos Dune, volt szerencsém megnézni, teszteltük néhány órán át, akkor azt mondtam, hogy annyit nem ér és még a megoldás is ronda. Nem tapasztaltam akkora különbséget (mint amit a ára mutat) hangban és képben, hogy lássam a VLS-tápos Dune létjogosultságát, magyarul engem nem győzőtt meg. Ha 50e Ft-ot kértek volna érte és valami esztétikusabb megoldás lett volna akkor valószínűleg érdekelt volna.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162560 üzenetére
A számítógép nullák és egyesek halmaza. A képet matematikai transzformációval állítja elő a kompresszált forrásból. Hogy ez a A -> B átalakítás más eredményt hozzon, ahhoz a a számítási eredményeknek kellene változni pusztán azért, mert más tápegységet raksz be. Ez azt jelentené a gyakorlatban, hogy a 2x2 néha 5, ami viszont ahhoz vezetne, hogy a számítógép nem lenne képes megbízhatóan ugyanazt az eredményt szállítani, tehát nem működne számítógépként.
És itt vége a tápegység tuningnak, mert a számítógépek igen megbízhatóan működnek, leszámítva a kismillió egyéb nyavalyát, ami miatt nem, de az már más témakör.Audió oldalról nézve a Hypex, Icepower, Pascal végfokok bebizonyították, hogy kiváló minőségű végfokokat lehet csinálni kapcsoló üzemű táppal. Jobbára csak hit kérdése, hogy a lineáris táp, vagy a kapcsoló üzemű ad jobb eredményt. Az olcsó gagyi mindkettőnél pocsék kimenetet fog okozni, a tisztességesen megtervezett és összerakott cuccok meg nem lesznek olcsók. Én ugyanezt olvasom ki Robi-k hozzászólásából is.
-
robi-k
őstag
válasz
BBéci #162561 üzenetére
Pontosan.
Anno én a saját Prime 3.0 lejátszómhoz készített DIY lineáris tápegységnél is a VLS mintát követtem, a küldő tápegység 6 független tápáramkörrel rendelkezett, és a lejátszó belsejében volt egy további 3,3V feszültséget adó lineáris tápegység a Sigma processzor DC/DC inverterének kiváltására.Az OPPO tuning során beépített lineáris tápegység is rendelkezett a Mediatek processzor DC/DC inverterét kiváltó lineáris tápáramkörrel. Önmagában nem sok értelme van a kapcsolóüzemű tápegység cserének lineáris tápegység modulokra, ha nem nyúlunk hozzá az alaplapokon lévő DC/DC inverterekhez (ugyan is végső soron ezen DC/DC inverterek táplálják a végfogyasztó(ka)t, és így ezen inverterek által előállított tápfeszültség "tisztasága" határozza meg a tápforrás miatt keletkező kép- és hang zajosságot).
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162557 üzenetére
Attól félek, átverés áldozata lettél. Simán csak kivették a tápot, hozzáraktak egy külső egységet és ennyi. Külön aggasztó, hogy a hivatalos oldalon sincs semmi információ róla. A tápegységről ami képet találni, az pedig a virtual live sound cimkét viseli, ami elég tvshops marketing duma.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #162460 üzenetére
Igen, nálunk is talált cicusok,de érdekes, hogy 2db feketét dobott a gép, pedig egyik 300km-ről jött a másik egy balatonparti ingatlan padlásáról leesett gombóc, és legalább fél év különbséggel. Rengeteg örömöt okoztak eddig, igaz egy konyhai étkezőgarnitúrának, és egy bőrkanapénak és vagy 3garnitúra függöny, 2db szőnyeget már kivégeztek,de még élnek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #162434 üzenetére
Remélem, érzed az iróniát. Nem az Oppo és Sony lejátszóra gondoltam. Kíváncsiságból megnézném, hogy egy Amlogic box és egy HTPC kép közötti különbség vakteszten milyen eredményt produkálna...
Mert sokan abból a tézisből indulnak ki, hogy a drágább lejátszó biztos, hogy jobb. Bárcsak lehetne így kategorizálni, hogy az 50.000-és lejátszó ennyivel ad jobb képet és szolgáltatást, a 250.000 Ft-os pedig ennyivel. De nincs ilyen mérce. Vagy tévedek? -
válasz
BBéci #162434 üzenetére
Ez pontosan ua. a helyzet mikor jönnek, hogy a digitális világban ahol csak nullák meg egyesek vannak, nem lehet különbség. Azt mégis van, csak a nagy tudorok nem akarják elhinni. Én meg ilyenkor mindig felhozom az ellenpéldát, mikor egy 203-as Oppo-t reverse engineerelnek és a silány alkatrészeket kicserélik minőségire, mert ugye ami sorozat gyártott, ott kompromisszum és ahol kompromisszum ott minőségromlás lép fel. Igaz megugrik az Oppo ára 3500€-ra, de qrva jó képe lesz a factory stockhoz képest.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #162361 üzenetére
Rollerekre a biciklikkel azonos szabályok a logikusak, hiszen pont ugyanolyan sebességgel, max 25-30 km/h- val képesek közlekedni, na persze nem a tuningolt extrém példányok (azokra pedig vonatkozzon 30 km/h sebességhatár).
Egy kezemen meg tudom számolni hányszor ittam 1500-2000 közti sört, de engem ízélményre kielégít a 6-700 Ft / 3 dl-es kategória, ivósörnek pedig a jól kiválasztott 300 Ft / 0,5 dl-es.
-
alphamooncam
őstag
válasz
BBéci #162311 üzenetére
"Ezt remek ötletnek tartom, évek óta gondolkozom azon, hogy ezt kellene valahogy megoldani.
Amennyire nem szerencsés az LFE jelét a frontsugárzókra keverni, hiszen azoknak megvan a saját 20 Hz-ig lemenő frekvencia-tartománya, az ugyanúgy zavarhatja az LFE megszólaltatását."Van rá megoldás, pl. az én szubom is ilyen. JBL LSR310S.
Az egyik funkciója szerint bekötöd frontok helyére (XLR) egy-egyet. Magának levágja ami kell, ami meg nem kell, továbbküldi a frontra. Csak ezzel az a baj, hogy aktívnak kell lennie a frontoknak.
Meg szerintem nem szerencsés, mert nem véletlenül van külön LFE csatorna.
Ha nincs külön szub az a baj (nincs kihasználva az LFE csatorna), ha van, akkor meg az (összeveszhetnek a szub frekvenciákon, kioltások, kiemelések, fázisproblémák szóval nem jó ötlet) Szerintem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162295 üzenetére
Az a baj hogy én lusta vagyok tanulmányokat meg ellenpéldákat keresni, hogy miért nincs igazad.
A fizika a nagyobb membrán mellett szól (minőségi hangszórót és meghajtást feltételezve), a nappali, feleségtűrő faktor, könnyebb eladhatóság pedig a kisebb mellett. Én így látom.Ezt a nagy lassú lesz hülyeséget szajkóztam én is (talán önigazolásból), de már elengedtem.
Két különböző méretnél ugyanazt a hangszórószériát és hozzá méretezett dobozt kellene összehasonlítani, nem különböző típusokat. -
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162290 üzenetére
Amire gondolsz, az a Rythmik Audio Direct Servo technológiája: http://www.rythmikaudio.com/DirectServo.html
A JL Audio D.A.R.O. egy szimpla parametrikus EQ:
The D.A.R.O. system self-generates a series of calibration tones, measures the frequency response at the listening position, and automatically configures an 18-band, 1/6 octave equalizer for a flat end-result.Linkeltem a részletek, hogy el tudd olvasni, ha érdekelne
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162290 üzenetére
Kár hogy ez a két velős megjegyzés kimaradt a tesztekből! Végszónak jól mutatott volna!
Ezek szerint a JL sokkal jobb, nem vitatom, nyilván szívesen hallgatnám itthon. Akkor bele kell törődnöm a gondolatba, hogy az Ultimax "csak" 2x-es 3x-os árú ládákkal tud érdemben versenyezni. Valahogy majdcsak megemésztem a dolgot.(Viccelek, az fel sem merült bennem, hogy jobb mint a JL)
(Hozzáteszem az SB4000-t is szívesen hallgatnám itthon, mielőtt az SVS tulajok felhördülnek.)Lényeg a lényeg, én azt akartam mondani, hogy pl. egy nagyobb Ultimaxot (de van még sok egyéb jó ezen kívül is), legyen a 18"-os zárt vagy reflex dobozban, bármi mellé oda lehetne rakni és nem vallana szégyent, ahhoz már nagyon elvakult sznobnak kellene lenni, hogy valaki "leköpködje" akár egy JL mellett is. Főleg ha még az árcédulát is figyelembe vesszük. Aki a legjobbat akarja megveszi a legjobbat, csak vastagon meg kell fizetni. Ott már nem az ár/érték arány a szempont. Nincs ezzel baj. Mi meg páran valószínűleg maradunk "fillérkufircolók", én vállalom a titulust.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162279 üzenetére
A sub DSP rendszere az AVR-től független dolog, saját maga generálja a mérőjelet. Beállítja magát egy optimálisnak gondolt állapotra és örülünk. Ezután jön az AVR, megküldi a beállított Subot a mérőjellel, és beállítja a saját DSP szrendszerét egy otpimálisnak gondolt állapotra. Ha szerencséd van, akkor nem nagyon piszkálja meg azt, amit a Sub rendszere alkotott, ha peched és nagyon félre mér, akkor egy random káosz lesz a vége. Egy olyan kimeneti jel, ami két egymástól független forrásból van EQ-zva, amik nem tudnak egymásról és megjósolhatatlan eredményt okoznak.
Ennél nagyságrendekkel jobb eredmény érsz el, ha jelút így néz ki:
AVR - AVR DSP - MiniDSP - Sub. Ebben az esetben megméred, hogy mit alkotott az AVR és a miniDSP-vel belenyúlsz, ahol még kell.A subba épített korrekciónak akkor van létjogosultsága, ha más DSP nincs a rendszerbe kötve, minden egyéb esetben csak kolonc, amire fölöslegesen költöttél.
-
szly01
csendes tag
válasz
BBéci #162281 üzenetére
Amikor Tamoo nálam járt meghallgatni az Ultimax-ot, rohant haza megrendelni az övét.(no, jó, nem, mert akkor már megrendelte
)
Látva a Phyton által készített dobozt biztos vagyok benne, hogy csak a Mester fantáziája szab határt a kinézetnek.
Az általam, általunk készített láda hangja véleményem szerint eléri, vagy talán meghaladja egy SVS SB4000 szintjét annak árának kevesebb, mint a feléből.
A JL árának meg kb. a hatoda. Szerintem nincs az az összehasonlítás, amikor valaki azt mondja, hogy 6x-os, de akár 2x-es hangminőséget hall.
Amíg valaki nem hallott egy Ultimaxot, addig nincs értelme vitázni róla. Szigorúan SZVSZ! -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162281 üzenetére
Senki nem írta, hogy ugyanolyat. Én azt írtam megközelíteni, Quetz pedig azt írta, hogy összehasonlítható minőséget elérni (mondjuk egy túlárazott középszerű SVS reflex árából pl. PB-2000 330eFt). Persze ez részemről feltételezés, de pont ugyanannyira mint annak az ellenvéleménye aki nem hallott Ultimaxot vagy más hasonló kategóriájú épített dobozt.
Biztos referencia szintű szuper mélynyomó a JL, egy percig sem kérdés. Azt hogy másként látnám-e a szubládás világot nem tudom, nem hiszem. A DIY Dayton óta viszont valóban másképp látom, főleg ár/érték viszonylatban.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162272 üzenetére
Kalibrált mikrofont 100 euroért kapsz, 20 csatornás DSP-t 200-ért és tovább tudod upgradelni Dirac-ra ha szeretnéd, a zongora lakk felület meg csak türelem kérdése, a hangzásba nem szól bele.
A sub DSP-t haszontalan, mert az AVR szobakorrekció a bemérés után kinulláza azt. A DIY megoldás ebből a szempontból is jobb, mert az AVR által elkövetett korrekciót tudod finomítani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162272 üzenetére
Ha ezeket hozzáveszed még úgy is borzalmasan túlárazott, rajta van a hájend' szorzó. Nincs ezzel baj ha valakinek a legjobb kell és a pénz nem számít. Gondolom túl sok "DIY láda" nem járt még ott tesztelésen, mert ugye kinek érné meg...
Tetszik vagy sem, töredék áron a felső kategória közelébe lehet érni, csak a marketingfelület jellegű fórumokon megy a népbutítás, hozzáteszem hatékonyan. De nem mindenhol divat ez szerencsére, csak szét kell nézni külföldi oldalakon.Na meg ez a DIY is elég idézőjeles, mert a hangszóró gyári, csak egy doboz kell és kész. Sok mindent nem lehet elbaltázni egy zárt szubon. Nem kell elektronikát tervezni, nem kell keresztváltót tervezni amitől esetleg kérdőjeles lehetne a kapott eredmény. Erre az sem igaz hogy majd csak féláron lehet eladni, a szubomat szerintem bármikor elvinnék bekerülési költségen, de meghallgatás után még fölötte is.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162270 üzenetére
Az árat nem nézném, mert pl az említett JL Audio F113 V2 ára $5000, a benne levő hangszóró (13W7AE-D1.5) meg csak $1500. Az 1500W-os végfokuk $700 körül van, szóval 100% haszonkulccsal számolhatunk. Összehasonlítható minőséget lehet elérni $1000 elköltésével.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az elmélet és gyakorlat találkozásának szépsége, hogy visszaszámolva a gyári sub méretéből a liter térfogatot 79.6l jön ki, WinISD-vel modellezve pedig 78.2.
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162255 üzenetére
Igen, közismert tény, hogy a T/S paraméterek alapján tervezik a mélynyomókat. Az ökölszabály pedig az, hogy az EBP mondja meg, zárt vagy reflexes legyen.
EBP > 100 - reflexes
EBP < 50 - zárt
50 < EBP < 100 - mindkét fajta láda megfelelőAz általad lefitymált "rajzocskákon" pont egy olyan hangszóró szerepel, aminek az EBP-je 69, tehát összehasonlítható.
-
mandju
senior tag
válasz
BBéci #162255 üzenetére
"de attól még a reflexes elfolyós, lötyögős, pontatlan, részlettelen, egysíkú."
azért (szívesen) beültetnélek hozzám, ahol 4 darab 18" reflexes lötyögős, részlettelen, egysikú subwoofer szolgáltatja az alsó frekvenciákat...
a szívesent tessék zárójebe tenni.... van ilyen alkalmazottam, aki mindig, mindenkinél mindent jobban tud... :-) sokszor eszembe jut, amikor feljövök ide a házimozis topikba...
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #162236 üzenetére
Én azért vitatom a zárt dobozok felsőbbrendűségét. Vegyük pl. a Quiet Place című film hangsávját, ami referencia minőségű hang keveréssel rendelkezik és nézzük meg a mély szekciót:
Majd nézzük meg, hogy viselkednek a különböző típusú mélynyomók:
Jól látszik, hogy 3-4 zárt láda kell, hogy kiválts 1 bass reflext-t. A zártakat azért marketingelik manapság, mert egyszerűbb azokat tervezni és legyártani, a vevőknek meg jobban bejön a kis méretű doboz. De aki kicsit is rajong a mozikért, az ilyet használna, ha tehetné:
-
Morris
veterán
válasz
BBéci #162233 üzenetére
Igazából nem ragaszkodom hozzá, bár a legutóbbi passzív reflexes sub után, jó érzés volt visszatérni a reflexeshez.
Nem tudom egy komolyabb zárt ( komolyabb a taga tsw120-nál) mennyire hozná a reflexes kicsit elnyújtott hangját.Zsoikával kipróbáltunk egy passzív membrános Cambridge Audio sub-ot, de én zenénél kevésnek éreztem. Filmnél pedig pont jó volt.
Pont a taga ellentéte. A taga fél óra után filmél már fárasztó, idegesítő. Viszont zenénél nagyon kellemes. -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #162192 üzenetére
Van egy ázásom ès most tudott jönni a fűtèsszerelő, akkor már át is mosattam a rendszert, ès már nem kapcsoltam vissza.
20 fok ìgy is van bent hajnalban, az elèg a 2 hònaposnak is.Ez egy 25 èves kazán, pár ève volt vezèrlőpanel cserèje ami gondolom nem tökèletesen kompatibilis, ès gondolom ezèrt van az, h a szivattyù folyamatosan megy.
Viszont mivel mèg nyìlt ègèsterű, nem is zárhatom be rendesen a kazánhelyisèget.
Várom is, még nem is, h meghaljon ès cserèlhessem 1,5 milkáèrt -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
BBéci #162197 üzenetére
Többször meg lett már énekelve, hogy egy jól megépített nyitott is tud, jó hangminőséget.
Sajnos a "szoba" + a hozzá kapcsolódó légterek együttese, nem kevés légköbméter.Ezért gondoltam.
Előtte minden féleképpen össze hallgatom a saját zártamat, egy fórumtárs nyitott Xtz-jével, bemérve.
Utána remélem okosabb leszek(döntés hozóbb). -
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #162135 üzenetére
Az új szubnak találtam egy egész jó helyet ahol nincs rajta olyan sok kiemelés mint eddig volt (az XTZ szoftvere alapból nem is talált problémát azon a helyen), szóval egész jó lett. A T12 óta óriási az előrelépés. A frontokkal van probléma full range-ben, de azt úgyis vágom. Szóval már a korrekció nélküli hang is elég jó lett, azzal is ellennék, de a szubot szerettem volna teljesen rendberakni, DSP helyett a PC-t választottam, így meg a lehetőség adott minden csatornát korrekciózni. Tettem vele egy próbát, az első benyomások nagyon pozitívak. Itt tartok jelenleg. Korábban én is azt mondtam/gondoltam volna biztos sz@r szétEQ-zva, de nem így van. Ez a korrekciónak egy teljesen más szintje.
Az AVR alapból nem is tud akkora késleltetést amekkorára a szub miatt szükség van. -
-
python1
veterán
válasz
BBéci #162083 üzenetére
Én már a kezdetek óta mondogatom, hogy a centersugárzó a leglényegesebb a hangsugárzók között. Megfelelő méretű minőségű kell belőle, de a meghajtására is oda kell figyelni, mert az egyik legnagyobb energiazabáló hangsugárzó. Tehát sok sebből vérzik a centersugárzók nagy töbsége, és bizony kalibrálni kell a szubhoz, késleltetés stb különben az életben nem lesz jó center hangunk.
-
-
Asmoday
csendes tag
válasz
BBéci #162056 üzenetére
Köszönöm, hogy az SVS kábelt is megemlítetted, azzal is szemeztem csak nem találtam róla teszteket. Az Oelbach azért szimpatikus, mert azt olvastam róla, hogy részletes és dinamikus mély hangokat produkál. A rendszeremet filmre és zenére fejlesztem, kb 60-40 % arányban, szóval a “nagy robbanások” mellett a pontos basszus is szempont lenne.
-
tomic
addikt
válasz
BBéci #162020 üzenetére
Új ára szerintem egy ilyen idős készüléknél már nem igazán számít. Azért is írtam a Primaret-t,mert ami kb azonos liga vele tapasztalatom alapján az jóval olcsóbban beszerezhető.
Igaz mindkét készüléknek vannak előnyei és hátrányai is a másikkal szemben, de ez már ízlés kérdése.
A hasznàlt àràt majd a vevő aki kifizeti meghatàrozza. -
mettek
addikt
válasz
BBéci #162015 üzenetére
Jó, én meg anthem avm 60-at választanék valami pár milliós végfokkal quadral aurum dobozokkal. Maradjunk a földön. Te is Béci egy költséghatékony kompromisszumos avr-t használsz amellett hogy másokat a drágábbnál is drágább kábelek meg elektronikák felé terelgetsz.
Elhiszem hogy jó az ami drága..el is várt. És oké hogy nálad jönnek mennek ezek a cuccok de magánemberként te sem adsz ki ennyit ezekre a cuccokra.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #162001 üzenetére
Annyit nem szabad kiadni avr-re. Annak kozelében már akár proci végfok is kijöhet használtan. Avr-ből meg 500ezerig vannak jó minőségű gépek újan is.
Anthem-et sem vennék 800ezerért meg 1.2 millióért. Ha meg ilyen eszközökben gondolkodik valaki az építsen hozzá dedikált mozit is. -
fehér_ember
addikt
válasz
BBéci #161964 üzenetére
Biztos azért mert a legtöbb embernek nem szórakoztató ilyet hallgatni. Nem kifejezetten rossz, csak nem élvezetes; ezért feltették maguknak a kérdést, hogy ez most vicc vagy komoly. - Hát ez bizony komoly
Ha diktátor lennék akkor pl. megszűnne a másképp írjuk mint mondjuk és az "ly" is törlésre kerülne ... De hát nem vagyokEgy a fórumhoz picit jobban kapcsolódó kérdés:
Az Audioquest-en kívül szokás (volt) még ezüstöt használni szubkábeleknél?
Csak azért kérdem, mert ütközik az eddigi tapasztalódásaimmal. -
-
válasz
BBéci #161857 üzenetére
Köszönöm a választ, bővebben hol tudtad meg, hogy ez alkalmatlan kadenciahelyes lejátszásra? Ezt egy 320.000,- HUF-ba kerülő készülék esetében nehezen hinné el az ember, mondjuk nekem inkább az mkv és magyar srt file kezelése lenne a fontosabb tényező. Nem általában a Panasonic lejátszókra volnék kíváncsi, hanem erre a konkrét DP-UB9000 típusra, minden ami ez alatt van, elhinném, hogy nem jó valamiben. Csak addig meg az Oppo-t nem cserélném le egy ilyenre, amíg meg nem győződök, hogy tudja e jól kezelni azt a funkciót vagy sem.
-
mpo
veterán
válasz
BBéci #161784 üzenetére
Nem teljesíti, mert akkora OLED tévét csak horror áron lehet megvenni, másrészt nincs helye a szobámban.
Nincs horror áron, annyiba kerül mint a Denon AVC-X8500H.
Az egyik megéri, a másik nem?
másrészt nincs helye a szobámban.
Ezt a választ szoktad kapni, amikor a frontok áthelyezését javaslod a kirakott képek láttán. -
devil-k
nagyúr
-
Zigi
senior tag
válasz
BBéci #161775 üzenetére
Egy 4k tv-n észreveszed hogy 720p vagy 1080p 'mindegy' milyen messze ülsz....És még mindig a plazma...vicc. Barátom vt panája úgy villog az lcd után, hogy fél óránál tovább képtelen vagyok nézni. Mozgásmegjelenítés ez a következő vesszőparipa...gurulós és tojásfocit szoktunk nézni barátilag, és 8-ból 7-en az lcd re szavaztak, mert nyugodtabb a képe. Mondjuk lehet nálam hidegebb a sör
vagy vakok vagyunk mind....ne gáncsoskodjunk, vagy gátoljuk a technikai fejlődést, mert sohasem lesz 32k-s VR szemüvegem
-
mpo
veterán
válasz
BBéci #161774 üzenetére
Az pedig egyáltalán nem szempont, hogy a többség egérmozit néz házimozihoz illő nagy vászon helyett.
Mivel a moziban vászon van, ezért a házimoziban is annak kellene lenni.
Ez sajnos nincs az összefoglalóban, te meg még nem találtál ki új szót arra, ahol tévé van vászon helyett, így itt is mindenki házimozinak hívja.Ha a 3 méterhez ragaszkodsz, akkor a 75-80"-os UHD teljesíti a kívánságod.
Olyan felbontásban nézed, amilyen számodra szimpatikus.
Te is! -
arcitec
addikt
válasz
BBéci #161769 üzenetére
Utóbbi mondatod bulshit és troll egybe semmi több. Pár évvel ezelőtt érdekes teljesen mást írtál, megkeressem? De mindegy is nem egyezik a véleményünk mint abban sem amiről az egész írásod szól. Egyszerűen értelmetlen a valóságtól elrugaszkodott csökönyös sajátságos vélemény. Használhatatlan. Mint ahogy sok korábbi hasonló is.
-
mpo
veterán
válasz
BBéci #161770 üzenetére
A példa érdekes.
Ebben a topikban hány fórumtársnak van ilyen dilemmája?
Előbb-utóbb a tévé tönkremegy és lehet, hogy akkor már nem lesz minőségi FHD, akkor meg fanyalogva, de UHD-t kell venni vagy át kell térni a vetítőre.
Ha meg UHD tévém lett, akkor miért nézzem a filmet FHD-ban? -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #161769 üzenetére
Én is így gondolom. Ha jövőben fejlesztem a rendszert, nem lesz szempont hogy az AVR/proci tud-e Atmost. Hallottam már 4 hangszórósat is, 2 hangszórósat is, nem mondom hogy nem tesz hozzá semmit, de az én mércém szerint nem sokat. Nekem a fülmagasság fölött lévő dobozaim is jól hozzák ezeket az effekteket.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #161698 üzenetére
Ezzel most nem mondtál újat de amikor visszakaptam a yamaháért 600ezret sem pénzem sem kedvem nem volt 500ezret rátenni hogy legyen egy jó procim. Kismillió másra tudnám költeni azt a pénzt ahelyett hogy kicsit jobban szóljon a film. Elfogadtam és megelégedek egy jobb avr-rel....így sem tudom kedvem szerint eléggé meghajtani.
De legalább most sikerült belőni a hangot ugy ahogy tetszik. -
arcitec
addikt
válasz
BBéci #161658 üzenetére
Van jelentős eltérés az előző "sima" SB-2000-hez képest? Illetve mi az amitől esetleg jobb?Azt azonban most látom, hogy azt az ormótlan fém grillt lecserélték valami könnyebb holmira. Nálam kitágította a csatlakozásait és kirázta,úgy hogy nincs is rajta.Egyébként annyira nem nézett ki rosszul, meg az aztán tuti védte,csak hét egy nehéz páncél aminek a rögzítését nem jól találták ki. Nem is értem a tervezőket...
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #161629 üzenetére
Igen majd lesz időm csinálok fából, de azt le kell szabatnom. Egyelőre ezt tudtam össze hozni otthoni anyagból.
Úgy gondoltam elsőnek nem is lesz doboz, de mikor megnyitottam a gipszkarton és láttam, hogy a szigetelésből sok mocsok hullik ki, mondom ez igen nem lesz így jó !
Egyenlőre nem akartam, hogy a hangszóróba bele hulljon a sok üveggyapot.Ez van ezt tudtam össze stand up-olni.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
BBéci #161523 üzenetére
Már megint a végletekig lett sarkítva.
Nem arról volt szó, hogy mi melyiken hogy szól.
Alap felvetés volt, hogy a gyenge minőségű hang jobb rendszeren nem mutatkozik olyan rossznak, mint szerényebb rendszeren.
Erre írtam hogy attól hogy egy high-end rendszeren hallgatod, még nem válik jó hang belőle, csak élvezhetőbb lesz, mert maga a rendszer jobb.De ha egy sokkal jobb hangsáv-hoz hasonlítjuk a rosszabbat, szerintem ugyan úgy megmutatkozik a különbség.
Mások szerint pedig nem.
Na innen indultunk😊 -
mettek
addikt
válasz
BBéci #161523 üzenetére
Az viszont nekem fura, hogy a Yamaha cx a5200-on szinte semmi különbséget nem vettem észre egy gyengébb hangsáv és egy eredeti DTS hangsáv között. Azzal nyugtattam magam hogy biztos azért mert annyira jó a proci. Közben meg valszeg nem ez volt az oka. Előtte Marantz 7013-on is egyértelmű volt a különbség és most a nad758-ason is. Érdekes. Mondjuk annál a yamahánál még az xlr kimenetet is elcseszték. Olvastam hogy valahol teszt jelleggel kimérték és sokkal kisebb jelet adott ki az xlr mint az Rca ami fordítva kellene legyen. Erre azt írta a yamaha jogy a következő készülékben kijavítják..hát kösz.
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #161453 üzenetére
Atmos hangsugárzók elhelyezésére találtam pontos leírást, de arra nem, hogy a két hátsó és a két első atmos hangsugárzó között mennyi legyen a távolság. Kb 1,5 méterre saccolom a megfelelőt max 2 méter, hogyha abból indulok ki, hogy a hátsók már mögöttem kell, hogy legyen.
-
kezo0
addikt
válasz
BBéci #161348 üzenetére
Továbbra is tartom, hogy amennyiben valaki más véleményen van, mint te, azzal te nem korrekt módon szállsz vitába, hanem sértő és lekezelő módon kommunikálsz vele. Ez a „csak sületlenségeket tudsz írni” is ilyen megfogalmazás. Ez nem vélemény, ez sértés. És az, hogy képtelen vagy elengedni egy ilyen „vitát” anélkül, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó, szintén téged minősít. Úgyhogy csak bátran, szólj vissza újra, én már nem fogok reagálni, de ettől még nem lesz igazad.
(Vesszőhibára ezek szerint jobb is, ha nem hívod fel senki figyelmét, mert nem vagy tisztában a szabályokkal.)
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #161349 üzenetére
"Szinte minden esetben csakis azok hőbörögnek, akiknek olyan készülékük van, amiről valaki negatívan nyilatkozik. Személyes sértésnek veszik, amivel magukról állítanak ki bizonyítványt."
Ez kb olyan amikor a feleségedre azt mondják hogy csúnya. Ez tény, vagy csak valaki így látja? Egyáltalán mi az hogy csúnya?Természetesen ez csak egy példa, még véletlenül se a te feleségedről van szó, hiszen soha nem láttam.
Amit te úgy gondolsz hogy nem sz@rozás, az valójában nagyon is az. De ezt már sokan, számtalanszor szóvá tették neked. Ezek szerint te nem tanulsz ebből.
-
kezo0
addikt
válasz
BBéci #161338 üzenetére
Leírtam a véleményemet, ami ellentétes a tiéddel, tehát veled vitatkozom. Ettől függetlenül nem kell a lekezelő hangnem, bár tőled ez megszokott... És vártam is valami ehhez hasonló reakciót, hiszen ember legyen a talpán, aki itt a te tapasztalataiddal ellentétes véleményt merészel megfogalmazni.
Egy lemaradt ékezettel érvelni pedig – szembeállítva egy általad vétett helyesírási hibával, amit még mindig nem javítottál ki – nem kicsit szánalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest