-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
Dorian #163068 üzenetére
"Nem szoktam nagyon hangosan hallgatni, nálam a referencia hangerő az amikor a pàrbeszèd olyan hangos, mintha a szobában beszèlgetnènek."
Csak hogy ez nem úgy van, ahogy móricka elképzelte. Nincs ilyen, hogy számodra ezt jelenti, vagy számodra azt jelenti. Szabvány pontosan leírja mikor beszélünk referencia hangerőről és mikor nem. Ahogyan az is pontosan meg van határoza 1W teljesítmény mit is jelent pontosan. Ami 1VA és nem 0,5 és nem 1,2. Jó lenne, ha legalább olyan dolgok alatt ugyanazt értené mindenki, amire egyértelmű szabványok vannak.
-
VoidXs
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #163061 üzenetére
Érdekes dolog ez hogy mi elég és mi nem. Nekem is elég volt egy T12 hangnyomásra, használtam egy időben úgy is illetve próbálgattam eladás előtt is. (Mondjuk a mélykiemeléshez is lehetett köze
) Nekem is 20-25m2 közt van a nappali alapterülete, aztán most mégsem lett sok a 15"-os combosabb erősítéssel sem. Kb. azt érzem, hogy pont elég. De így hogy nincs az a nagy kiemelés, fentebb is tolom a hangerőt, de a referenciát még így sem érem el.
-
Quetz
őstag
válasz
Dorian #162889 üzenetére
Én hallgattam és mértem AVR-t illetve AVR+Crown végfok kombót még az Arendal hangfalakkal. A tulajok fórumán egyetértenek abban, hogy könnyen hajtható hangfalak, 4ohm-os névleges impedanciával. Az elmélet azt mondja, hogy -10-es hangerő esetén 36W, 0-ás hangerő esetén 358W szükséges egy darab hangfalhoz. A mérés nem igazolta ezt, azt hiszem olyan 450W körül volt a csúcs. Ezek a tesztek egy 4.0 kiépítésben történtek. Szubjektív megitélésem pedig az volt, hogy nem volt jó érzés -10 fölé tekerni a hangerőt, amikro nem volt bekötve a végfok. A másik oldala az éremnek, hogy melyik hangfalak bírják el a több száz wattos terhelést, illetve az alul méretezett erősítést. Tweetert is sikerült már elfüstölnöm túltolt hangerő miatt.
A sensitivity természetesen függ a frekvencia tartománytól, sajnos nincs szabvány vagy szabály amit a gyártóknak be kellene tartaniuk, vagy amit számon lehetne kérni rajtuk. A soundandvision 500-2000Hz tartomány alapján mérte ezt az értéket. Az ember nem tud mást csinálni, mint jó mérnökként azzal tervez ami információ elérhető: független tesztelő eredményeivel, rosszabb esetben pedig a gyártó által megadott számokkal. És mivel ennek nem hiszünk, ezért tartalékkal is számolunk.
-
törölt tag
válasz
Dorian #162889 üzenetére
Persze, minden AVR sz@r, nem tudják a megfelelő dinamikát, nem megfelelőek a mozis szabványokra, a kábeleknek semmi értelmük, marketing az egész házimozizás, hazudnak a tesztek, hazudnak a gyártók.
Kb erről a szól a topik az utóbbi időben.
Félreértés ne essék, szívesen olvasok mindent ami kapcsolódik a hangtechnikához, csak néha olyan érzésem van, mintha anti házimozis csoportban lennénk!Már fel sem merül bennem, hogy megosszam a pár nappal ezelött történt tápkebel hallgatózásomat!
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162812 üzenetére
Szerintem én belefutottam egy másik hasonló kaliberbe is aki ajánlgatja magát mindenféle hasonlóra, mert most vagy én tudok rosszul mindent vagy hülyeségeket irkál. Na de ne is menjünk inkább bele.
Manapság bárki indíthat vállalkozást bármire. Utána kell nézni kinek mire fizet az ember, mert hülyére veszik. -
xerobyte
aktív tag
válasz
Dorian #162812 üzenetére
Ez most a perfectacoustic.hu -s Robi vagy már mindenki Robi, akiről szó van?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #162749 üzenetére
Nem az ízlésről beszéltem, hanem hogy a legtöbb felszerelés nem tudja a tulaj ízlését kiszolgálni. A téma az volt, hogy a 85 dB (105/115 peak) olyan sok, hogy biztos nem akar senki ott mozizni, amire azzal válaszoltam, hogy de, eddig bárkinél voltam, bőven felette mozizott, amit a dinamika bánt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #162746 üzenetére
Eddig bárkinél voltam, mindenki bőven referencia feletti hangerőn mozizott, aminek az eredménye elég nagy dinamikaveszteség volt. Meg merném kockáztatni, hogy én vagyok innen az egyik leghalkabban mozizó ember a mindig 85 dB-n hallgatott rendszeremmel. Van, akinél a subok 3.2 kW-nyi erősítést hajtottak clippelésre EQ után a neki tetsző hangerőn alig 26 négyzetméteren (jó akusztikával), ennyire elszállnak páran. Összehasonlításképp az IMAX terem 4 kW... A 85 dB-re mérés igazából egy épp kellemesen halk szint a mai túlkompresszált filmek miatt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162695 üzenetére
A PA végfokkal nagy. Olyan nagy, hogy nem tudtam pre out-al használni csak egy unbalanced-balanced jelszintkonvertert közbeiktatva. Ezt most simán kivehettem, hangkártyával nincs rá szükség. De "hifi" végfokkal vagy sztereó erősítővel nekem sem volt zajos, csak a PA végfokok általában magasabb jelszinthez vannak optimalizálva.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #162692 üzenetére
Kb 1-éve írtam ide, hogy köröket ver a denon 4308-as hangjára, minden tekintetben. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a denon nem lenne egy jó vas, de tovább léptem, léptünk néhányan. De ez tényleg egy szűk rétegét mozgatja meg a házimozis közösségének.
Ez pontosan annak az esetnek tipikus példája, mikor azt hiszik sokan, hogy nincs köze a mérési eredményeknek a végeredményhez, pedig amiket Qez kolléga serényen linkelget, sok a valóságalapja. -
ginola
addikt
válasz
Dorian #162608 üzenetére
Akkor lehet megvárom, míg hangosítással sem éled fel az a csatorna, remélem ettől baja nem lesz, valamint a hangfalaknak is.
Hiába, nem mai darab a mozim, pedig, mintha tegnap lett volna
A 2808-nak a maiak közül hangminőségben melyik Denon széria felel meg? De más gyártó is szóba jöhet természetesen. -
exception
aktív tag
válasz
Dorian #162514 üzenetére
Film közben egy 25 decibeles hangot nem hallasz, illetve messzebb is vagy a géptől. Nem jó a teljesen passzív gép, vagy vizet kell rárakni, azt nem hallod, de akkor már nem 120, hanem 200 lesz a vége.Mondjuk ha azt vesszük, hogy egy jóféle médiaplayer mennyibe kerül, akkor ez még mindig barátinak mondható.
-
exception
aktív tag
válasz
Dorian #162512 üzenetére
Low profile 1050ti létezik passzívban is, a CPU-t tudod "némítani" egy Noctuával, tápból magas hatásfokú kell, létezik félpasszív is, aminek a ventije tényleg csak akkor kapcsol be, amikor kell. A házba én tennék ventit, ami szép lassan forog és kavar valami levegőt, a full passzív géphez kisebb teljesítményű alkatrészek kellenének. A brand gépek saját hűtései egyébként meglepően halkak, nem szabad leírni őket. Nálunk az irodában i5-ös Hp elitedeskek vannak, nem is hallod, hogy működik, ezen nem változtatna egy low profile vga sem.jav: nincs 1050ti passzívban, 1030 a legnagyobb, de ilyen cpu mellett az is bőven elbírja a madVR-t.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #162360 üzenetére
Remélem a rollerekre alkotnak szabályt, nagyjából ugyanazokat kelljen betartaniuk, mint a segédmotor-kerékpárosoknak!
Sörből láttam 1600 forintos angol stoutot, egyszer megkóstolok egy olyat, de ki vagyok akadva az utóbbi évek durva, 30-40 százalékos drágulásán. Felháborító, hogy a silány HB és Lövenbrau ára meghaladta a 200 forintot, a jobbak közelítenek a 300-hoz.
Házimozizáshoz - sokunknál - szorosan kötődik a sörözgetés, ezért nem teljesen off a téma. -
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #162245 üzenetére
"Csakhogy nem állòhullámròl volt szò, hanem mèyfrekvenciákròl."
(#162232) Dorian alphamooncam (#162223)
Dorian
nagyúr
Nem értem a kérdést. A természetben is jobban / gyorsabban csillapodnak a magasabb hangok, hiszen a természetes tereptárgyak, felületek is jobban nyelik a magasakat. Pusztán fizika. Éppen ezért érezzük természetesnek (bárhol, bármikor, moziban is), ha egy kicsit (na nem annyira, mint egy lakószobában) magasabb a mélyek utózengése."
Biztos én értettem félre valamit...Arra reflektáltam végig, hogy hibás a gondolatmeneted, amikor a mélyek utózengéséről beszélsz a természetben, mert az egyáltalán nem gyakori, sőt meglehetősen ritka.
Amennyiben ritka jelenség nem is szokhatunk hozzá, és akkor nem beszélhetünk természetességről sem. Szerintem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #162232 üzenetére
"Éppen ezért érezzük természetesnek (bárhol, bármikor, moziban is), ha egy kicsit (na nem annyira, mint egy lakószobában) magasabb a mélyek utózengése."
Természetben nincsenek falak ahonnan visszaverődhetnének (Kivéve, értsd pl. tihanyi viszhang stb. ) a nagy energiájú mély hanghullámok, amíg a mozikban van - kivéve természetesen szabadtéri mozi.Hol hallottál a természetben "állóhullámokat", és mitől természetes ez?
Amiket hallhattál visszaverődéseket a természetben, azok gyakorlatilag kevés kivétellel a magasabb frekvenciatartományban mozognak.
Gondolj a denevérekre, vagy a vak emberek csettintős tájékozódására. Miért olyan frekvenciatartományt használnak, amilyet, miért nem a szubtartományt használják?
Természetben egyáltalán nem természetes a szubtartomány rezonanciája, ezért nem is beszélhetünk természetességről.
Épített környezetben igen, de természetben nem. Szerintem.
Lényeg az elmaszkolásról szól. Ha a basszus hosszabban zeng mint kéne, el fogja nyomni az ugyanazt a frekvenciát használó egyéb hangszert, és nem fogod tudni megkülönböztetni, hogy most egy vonóst hallgatsz, vagy egy pengetőst, vagy egy dobot..
Ezért kell a rövidebb utózengés, kellene kézben tartani a dolgokat a pincében, mert ezek energiái arányaiban nagyobb szeletet képviselnek a zenében, mint a magasabb frekvenciákat használó hangszerek.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #162225 üzenetére
Nálam is még régi a kazán 27-éves, de mivel 9e forintot fizetek fűtés,főzés és melegvízért nem várom a cseréjét az is igaz,hogy tavaly dupla szigetelést kapott a padlás, de még a nyílászárók cseréjével ez az összeg is megy lejjebb. Új kazán az életben nem hozza vissza az árát majd.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162226 üzenetére
Persze, az. 40Hz-en durva kiemelésem van, átraktam a szubot egy másik helyre ott javult, de még ott is nagy volt, aztán jött a grafikus EQ. Majd rakok be képet EQ nélkül is.
De még így is vannak bajok, 100-150Hz közt szinte minden csatornán van valami nagyobb kioltás amivel nem tudok mit kezdeni. Majd próbálom kinyomozni mi lehet, csak egyelőre túltoltam a témát, kicsit visszaveszek. -
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #162220 üzenetére
"A termèszetben is hosszabb egy mèlyebb hang utòzengèse.
A magasak magas utòzengèse pedig az egyik legzavaròbb dolog, csörömpölès. Szerencsère könnyen kezelhető."
Ok !Mire gondolsz, amikor a természetre hivatkozol, és főleg mekkora távolságokról és energiákról beszélünk?
Mozi nem természetes környezet, a 400Hz alatti tartományt célszerűbb elnyeletni, 4000Hz fölöttieket szétoszlatni - már ha a bennük uralkodó energiák ezt megkövetelik. Szerintem.
Így rendben van?
-
-
spiky03
veterán
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #162031 üzenetére
Azért ez a tök ismeretlen túlzás, sok éve a piacon van a mikrofon, meg ha a kiegészítőket nézed az akciós árat megéri ha arra valakinek pont szüksége lehet. Célnak tökéletesen megfelel ezen a hobbi házimozis szinten. Nem mindenki UMIK1-et használ, pl. sokan mérnek a Dayton mikrofonjával is. Az is tök ismeretlen?
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Dorian #162016 üzenetére
Jogos.
Nem direkt kalibráció van, hanem egy közös. Azt mondják, hogy ez hibahatáron belül van és nincs (igazán) értelme a dirketnek + minden mikrofont a quality ellenőriz, hogy értéken belül van-e.Állványt meg valóban szerzek 30 EUR-ért, ha kell, szóval jobb híján a soundimports.eu-ról rendelem az UMIK-ot, kár, hogy itt nem 75USD, hanem 110 EUR, dehát Európa, na.
-
válasz
Dorian #161898 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, és ugyanakkor tiszteletben tartom mások szokásait is és nem leszólom, hogy ilyen vagy olyan formátum. A "sima" 2006-ban megjelent bluray formátum a mai napig megállja a helyét, és egyáltalán nem szégyellnivaló dolog megvenni legálisan egy filmet abban az esetben, ha tetszik valakinek. A DVD-re már lehet mondani, hogy idejétmúlt.
-
mpo
veterán
válasz
Dorian #161768 üzenetére
Senkinek nem írtam, hogy szaladjon UHD tévét venni, van FHD-m is.
A felbontás csupán egyetlen egy a képminőség-élményt meghatározó dolgok közül.
A FHD alatt is van még pár lehetőség, mégsem a VHS, DVD, HD-Readyt választod vagy ha lehet, akkor te is a HD adást nézed az SD helyett.
A többség tévét néz és nem vásznat.
A linkeket azért tettem be, hogy ha valaki tévedésből UHD tévét vesz, akkor segítsek neki. -
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #161577 üzenetére
Ezt mondogatom én is az asszonynak, de hiába.
Mondjuk amikor kb 1 hetes volt akkor pont a szomszéd csinálta a tetőt és ment a futás, faragás és simán aludt a nappaliban a pihenőszékében.
Most 1 éves és 1 hónapos.
A szomszéd kutyaugatására nem ébred fel, pedig az van, hogy kb az ablaka alatt ugat.Nah de mindegy egyszer csak felnő és akkor lehet újra rendesen mozizni.
Most csak esténként megy a rendszer.
Napközben a gyerekkel foglalkozunk, nah már, hogy itt a jó idő így a kertet csinositgatjuk. -
törölt tag
válasz
Dorian #161577 üzenetére
Sokaknak azért elég az alacsony hangerő, mert a nem megfelelő akusztikai környezet miatt, zavaró, bántó, fárasztó már a 70db körüli hangnyomás is.
Feldúsult döngő mély, magashangoknál korai lecsengési idő stb...
Egyébként nálam közel sem jó a környezet, mert kb a feljebb felsorolt problémák jellemzőek, de -25 körül tudok mozizni én is! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #161519 üzenetére
Úgy van!
Sokszor leírtam, hogy egy régi, 150-200000 forintért kínált csúcskategóriás AVR sokkal jobb hangot ad 1536-os DTS-sel, mint a most ugyanannyiért megvehető, új gép DTS-HD Master Audióval.
Az is tény, hogy high end rendszeren jobban szól az MP3, mint belépőn/alsó-középkategóriáson a FLAC. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian #161519 üzenetére
Lehet.
Bár én csak a saját rendszerről tudok nyilatkozni, ami messze van a "jótól".
De én úgy vettem, veszem észre, ami a régin szar volt, az most is szar, ami jó, az viszont mérföld kövekkel jobb mint régen.
Bár lehet ez is hangulat, placebó meg ....függvénye.Hohocali-: pont az ellenkezőjét írta Jigsaw
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #161450 üzenetére
Amit írsz, azzal az a probléma, hogy a technikai korlátok miatt lett olyan a mozi, amilyen. Tehát nem azért lett 23Hz, mert az a tuti, hanem a technika erre volt képes, és ha jól tudom, a kereskedelmi mozik nagyrésze ma se tud 60Hz-et. Grain meg azért kerül a filmre, mert valamit el akarnak takarni vele. Ha ezt művészetnek hívjuk, ám legyen.
Úgy gondolom, hogy a filmek ennyire más értelmezésének a következménye az, hogy egy adott film valakinek tetszik, másnak nem. Mert ebben néha elég durva véleménykülönbségek vannak...
-
mettek
addikt
válasz
Dorian #161459 üzenetére
Nagyon szépen kisimítja a frekvenciákat és javít az impulzuson, a többi hangfalat nagyon rendbe rakja de ezt nem tudom hova tenni hogy nem lehet belenyúlni utólag, rákorrigálni.
Amugy meg igen, ezt sem értem miérr vette le a szubot. Tudom hogy szar az akusztika a kanapénál de pont ezért van a szoftver. Eszem megáll.
Azten ez hagyján...gondoltam kijátszom. Bemérem szub nélkül a rendszert aztán bekapcsolom a szubot mert annak ugyis van saját bemérője. Erre nem engedi az avr bekapcsolni a szubot mert a Dirac mérésben az nem volt benne....na mondom hogy az a.....akkor mértem újra az egészet szubbal együtt.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #161450 üzenetére
Minden mondatoddal egyetértek.
(#161452) Khaosz55
A korábbi fényképeidről számomra nem derült ki, hogy a kanapéd, ebből következően a hallgatói pozíciód mennyire közel van a mögötte lévő - csupasz - falhoz.
Így már sok mindent megértettem.
Az Atmos hangsugárzók elhelyezésére olyan bőséges információ halmazt találsz a Dolby honlapon, amihez semmit nem kell hozzá tenni. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #161433 üzenetére
Ebben nem értünk egyet. Az emberek hozzászoktak a jelenlegi filmekhez, mert gyerekkoruk óta ezt nézik, ezért okoz nekik ez "film szerűséget". Bizonyos kor felett az emberek többsége nem tud átállni (ugye a "régen minden jobb volt" szlogen), ezért itt generációváltás kell. A fiatalok már a nagyobb FPS-en nőnek fel.
Én személy szerint azt várom el a filmtől, hogy olyan legyen, mintha ott lennék. Szerintem a hangtól is ezt várja el mindenki, akkor a képpel miért lenne másként?
De pl. vegyük a Midway filmet. 23Hz, erős grain. Az egész film olyan, mintegy számítógépes játék. Soha nem éreztem még ezt más filmnél. Na ilyet nem akarok többet látni. -
python1
veterán
válasz
Dorian #161397 üzenetére
Egyetértek amit írsz, abbig míg 1db minőségi szubod van, 2 db gyengébb nem tudja teljesíteni semilyen körülmények között a várt hatást, most ársávot nem írnék. Mostanában volt alkalmam összetesztelni néhány szubot, és 15"-os minőségi épített láda csodákra volt képes nálam 25nm-en, üléspozíciótól függetlenül. Érdekes,míg 1 szubbal üléspozícióban tőlem bal sarokban elhelyezve, teljesen jól össze tudtam lőni a rendszert, addig 2 db szubbal a frontoldalon a sarkokban, sehogy nem akaródzik összejönni. Ha kész lesz a rendszerem teljesen, keresnem kell másik helyet a második szubnak.
-
exception
aktív tag
válasz
Dorian #161260 üzenetére
Beszédben igen, azon a tartományon belül hallod, hogy suttogás vagy halk beszéd, de mikor 90 db-n járunk, ott már azért annyira nem egyszerű, főleg nem eltérő frekvenciás hangoknál, de én csak örülök, ha erre ennyien képesek. Annak meg különösen, ha valaki még ezen felül a tápkábelek cseréjét is kihallja frekvenciális szinten, az meg már DareDevil szint.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #161257 üzenetére
Kivéve a botfülűeket, akik nem hallják a tápkábelek okozta különbségeket sem. Amik szubládában is kifejtik hatásukat.
(#161261) Hobbbyt
"100e forintos 1 méteres tápkábel... hallható változást hoz a hasonló anyagból készült kommersz társaikhoz képest."
Egyrészt csak hasonló az anyaguk, nem egyforma, másrészt ez nem hit kérdése, hanem tény. Menj el a járvány elmúlása után valamelyik szaküzletbe, mondjuk a Stream Audióba, ott a kérésedre demózni fogják a tápkábelek hatását.
Cirka két éve egy hitetlennek demóztak, az illető hallotta a különbséget, ezért hétvégére, kipróbálásra hazavitt egy tápkábelt. Hétfőn nem vitte vissza, hanem vett belőle még kettőt.
Fontos: csakis vakteszteléssel szabad kábeleket és más kiegészítőket összehasonlítani!
Az is fontos, hogy az erősítők kevéssé alkalmasak összehasonlításra, annak ellenére, hogy a rájuk gyakorolt hatás nagyobb, mint egy lejátszóban. Mégis a legtöbb demót lejátszókkal végzik, mert az erősítőkben a rengeteg puffer kondenzátor befolyásolja, gátolja a kábel azonnali hatását. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #161096 üzenetére
Én most a minőségi előrelépés reményében cserélem a két T12-t egy 15"-os Dayton Ultimaxra, aztán majd meglátjuk. Saját szobában nem hallottam, de egy fórumtársnál igen, ott meggyőző volt. A közhiedelemmel ellentétben a nagy tányér nem volt lomha és még halkabb hangerőn is szépen feszesen besimult a rendszerbe.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #161091 üzenetére
Amióta építettem a 15"-os dobozokat, jó driverekkel, azóta felértékelődött a szub szerepe számomra, minden film, zene profitált belőle. Na most ugye nálam 2db gyengébb motorral szerelt zárt szub dolgozik a rendszerbe, de amint adódik lehetőségem, kap a két doboz megfelelő motorokat. Nem csak a hangerő miatt, inkább a rendszerbe integrálás miatt jobb a nagyobb motorral szerelt szub, vagy a kettőzés hoz igazi élményt. Sokkal kevesebb torzítás van a rendszerben a megfelelő szub támogatás használatával.
Néhányan sajnos leértékelik a szub szerepét a rendszerben, most nem rád céloztam. -
Quetz
őstag
válasz
Dorian #161076 üzenetére
Mekkora SPL-t mértetek?
Azért kérdezem, mert kiszámolták, hogy 'legrosszabb esetben' a THX ajánlást követve a következő hangnyomás szükséges(itt a kalkulátor):
- LCR vagy surround csatorna: 105dB
- LFE: 115dBEddig ok, most jön a fekete leves:
- LFE + 5 csatorna átirányított basszus tartománya: 123dB
- LFE + 7 csatorna átirányított basszus tartománya: 125dBMindezt 3-4 méterre a mélynyomótól, azaz durván 8dB-t még rá kell dobni. Ha sarokba rakod, akkor nyersz 12dB-t, azaz 121dB-t kell tudnia leadni a mélynyomónak.
Természetesen nem mindenki akarja ilyen hangosan hallgatni a rendszert, de én már csak ilyen vagyok, szeretek maximumra tervezni
-
-KP-
addikt
válasz
Dorian #160838 üzenetére
Itt meg egy ellenvélemény:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=6164&p=2381742&hilit=stx#p2381742
"Tegnap be lett téve az Asus Xonar STX II-es kártya az audio pc-be.
Ma délután 3 féle összeállítasban teszteltük a rendszert.
1. Bodor Pc (kimenet usb kártya) - Audiobyte Hydra (kimenet digit coax) - Hegel Hd12 -Nad M25 - Elac 249.3
2. Bodor Pc (kimenet Asus STX II rca) - Nad M25 - Elac 249.3
3. Bodor PC (kimenet Asus STX II digit) - Hegel Hd12 - Nad M25 - Elac 249.3"A vége a történetnek azt hiszem az lett, hogy a Hegel dac meg az audiobyte hydra ment az apróra. STX meg maradt. Pedig azért egyik cucc sem a gagyi alapkategória.
Bezzeg mikor korábban Voidxs le merte írni hogy az Asus STX mérve is meg fülre is jobb, mint egy avr, akkor kiabáltak itt rá páran kígyót békát....
-
exception
aktív tag
válasz
Dorian #160838 üzenetére
Ennyire szubjektív véleményre én nem alapoznék. Nekem egy Xonar D1 van, minőségben messze van ettől a szinttől, tekintve, hogy 4-ed annyiba is kerül, mint egy STX. (abból sem mind1, hogy STX I vagy II, mert közük nincs egymáshoz, illetve az sem mind1, melyik műveleti erősítőt szereled bele).
Amikor meghallgattam, mit is tudna a hangkártya, olyan erővel és dinamikával szólalt meg, hogy az a két szerencsétlen Lektor úgy még nem szólt életében és ez csak a Xonar D1. Nélkülözve minden mérést, állítást, mindent, csak egy mezei König RCA kábellel összekötve az erősítővel, még nem is külön végfokkal. Nekem nagyon meggyőző volt és ez minden High-Endtől rettentő messze áll.
Biztos van olyan, akinek megéri kiadni a plusz 300 000-et, mert 5 cm-el jobban széthúzza a színpadot egy DAC, én ezt nem vitatom, illetve azon is kár vitatkozni, hogy melyik a rosszabb, jobb megoldás, szerintem annyiban maradhatunk, hogy a hangkártya igenis egy használható megoldás, ár/érték arányban igenis versenyképes.
Ez is egy full szubjektív vélemény, amit én írtam, szóval mindenki hallgassa meg és utána döntsön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest