- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Joshi #155969 üzenetére
Első körben szeretném az okot megtalálni, és rendesen megoldani. A venti alapvetően csendes, de időnként kattan egyet az erősítő, és 100%-ra pörgeti a ventit, függetlenül a terheléstől (akár terhelés nélkül is), ráadásul teljesen szabadon áll, nincs beszorítva kis légtérbe. Ha nem lesz meg a hibaforrás, akkor merülhet fel valami venti fordulat fixálás.
-
drdr
senior tag
válasz
Joshi #155918 üzenetére
Onkyo után nekem is kevésnek tűnt a mély, főleg zenén, sztereón. Aztán került még pár szőnyeg és bútor a és tapéta a szobába és most a 7-es Marantz elég jó (-egy mérés és kezelés nem ártana-), legtöbbször még az Audyssey is bekapcsolva marad, de ha valamiben keveselném a mélyet, akkor pure-ba kapcsolom (színes gombok közül a jobb szélső azt hiszem sárga) és akkor akár falat is lehet rombolni...
Szerintem meg kellene nézni a görbéit mérés után, nekem korábban a "csupasz" szobában erősen levette a mély tartományt. Szóval a szobaakusztika lehet ott az ok.... Pure-ban ki kell próbálni hogy akkor mi a helyzet.... -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #155853 üzenetére
Plusz felesleges kiadás hangdobozokra, kábelekre. Legyen az 5.1 rendszer frontsugárzója olyan, ami jó minőséget biztosít sztereó zene hallgatásakor. A szobában elhelyezett, nem működő hangdobozok membránja a többi által keltett hangnyomástól mozogni kezd, aminek hangja van. Ezért rémálom olyan bemutatóteremben hallgatózni, ami tele van pakolva hangdobozokkal. Otthon látványnak sem kellemes a 2-2 frontsugárzó.
Tudom, hogy nyűgös helyzetben vagy, mert vettél két Dynaudiót és nem ajánlott abból kialakítani a teljes szettet, de akkor jársz legjobban, ha eladod. -
Pazolini
senior tag
válasz
Joshi #155846 üzenetére
Nem A/B-s, nem tudod,
...csak úgy, hogy az 5 csatihoz csak előfokként használod a malacodat, és mondjuk hátsóra direkten kötsz plusz két dobozt, s ha nem kapcsolod a végfokokat és bállítod a multi-channel stereo üzemmódot, akkor elvileg minden páros csatornára ugyanazt adja ki. Hogy centerre ilyenkor mit tesz ki, azt ne kérdezd, de ha az is végfokolva van, akkor mindegy. -
törölt tag
válasz
Joshi #155810 üzenetére
- Marantz 2018 owner's thread
- Marantz 2017 owner's thread
- Marantz 2016 owner's threadAz első posztokban írják, hogy az előző évhez képest mi változott.
-
WaterWave
veterán
válasz
Joshi #155810 üzenetére
Nem tudom, 7011 esem nem volt, azt hiszem abban nincs a fedélzeten auro 3d, csak megvásárolható.
7012-esről csak jót tudok mondani, bár voltak vele anomáliák amik nem tetszettek.
7013-as meg konkrétan nem tudok belekötni, térérzet sztem javult, de lehet placebo, sztem huvosebb is egy fokkal, imax, webcontrol stb... 5 év garancia ami még fontos. -
WaterWave
veterán
válasz
Joshi #155808 üzenetére
azt akkor kell, ha ujrakalibrálod a rendszert vagy eladásnál...
Mikor eladtam a 7o12-est, akkor nyomtam factoryt ,hogy az uj tulajnak ne az én mérési eredményem legyen...
Ezt erre találták ki.
Csak sokan nem tudják a billkombinációt, mert nem olvasnak utána, ezért az új modellnél belerakták a general menü rész legaljára a reset opciót...
Igazából ezt firmware frissitéssel minden modellben elő lehetne hívni, csak nem csinálják meg. -
Hikvision
senior tag
válasz
Joshi #155774 üzenetére
Elhoztam az SVS Prime szettet, most beigazolódott, hogy valszeg nincs audiophile fülem, direkt lejátszottam a szokásos zenéket előtte a JBL-el (Daft Punk,Yao Si Ting,Chris Jones, stb) Egyből utána kicseréltem SVS-re, aztán vártam a csodát, de nem jött el, voltak olyanok, hogy mintha, talán, de inkább mégsem, nem halottam különbséget, pedig ez egy demo szett, tehát be is van járatva, méreténél fogva nem is ment olyan mélyre mint a JBL, tehát most még keresem a csodát, hátha hétfőig meg lesz zenénél, játékban/filmben szintén nem hallok semmit, de ott nem is volt panasz a JBL-re.
Oehlbach twin mix two m, speaker wire 40, silver stream 25-el is kipróbáltam. -
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #155756 üzenetére
A Chorus 926 egyáltalán nem böszme. A nappalim, amiben a Focal szettet pár hétig használtam, 22,5 négyzetméteres és pont megfelelőnek éreztem a frontsugárzók méretét.
Azért ajánlottam a Chorusokat, mert volt nálam SR7011, azt is alaposan kiismertem és remek párosításnak gondolom ezeket. Ahogy a cikkben írtam, a Denon AVR-4200 nem tudott mindent kihozni a 926-okból, ezt megmutatta a PMA-2500NE.
Ebből is kiderül, hogy a sokat emlegetett 1:2 arány nem kőbe vésett alapigazság, csupán iránymutatás, amitől minden irányban el lehet térni.
A precízebb, kisebb hangdoboz házimozin szocializálódott fülek számára mélyhiányos lesz, ezért inkább maradjunk az álló frontsugárzóknál.(#155746) powerup2
Nem vágom, mert igyekszem elkerülni a Jamókkal való személyes találkozást. -
Hikvision
senior tag
válasz
Joshi #155706 üzenetére
Nekem furcsa lenne, ha egy 2-éves nagy Marantz nem tudna bármilyen formátumot.
A Dynaudio-ra kíváncsi leszek, hogy mi lesz a különbség, nekem az előző Denon X2400-hoz képest a 290-es szettnél annyi történt, hogy jobban kihajtja őket, egyéb "csodát" nem tapasztaltam, egy vakteszten lehet be is nézném a dolgot, de valszeg ez a 290-esek hibája.
-
Hikvision
senior tag
-
Quetz
őstag
válasz
Joshi #148609 üzenetére
Két szervízt találtam, ha jól látom akkor ők a hivatalos márkaszerviz:
Sekon Szerviz Kft.És próbálkozhatsz még itt is:
Totel szervíz Kft. -
mettek
addikt
válasz
Joshi #143808 üzenetére
Lg c6v oled ellenére vettem egy használt Benq w2000+ projektort. Bár tavaly mikor megnéztem egy Sony hw50est akkor azt mondtam ez nekem nem kell viszont harmad áron ez a Benq szinte ugyanazt adja és így már bőven megéri. Eszméletlen mozi fílinget ad. A hazimozi hangja is "mozisabb" lett érzésre. Az oled tv innentől nem is lesz használva filmnézesre.
-
alphamooncam
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143697 üzenetére
Nem említettem EZ1000 típusú tévét.
Nem gondoltam LCD-re.
Nagy és nehéz egy plazma? A nagyságot bizonyára véletlenül írtad, a tömeg nem lényeges, senki nem akarja hordozni. Árcédula? Olcsóbban kaptál volna VT60-at, mint amennyibe az A1 került.
Ismét megkérdezem, milyen plazmád volt?
Soha nem írtam azt, hogy nem veszek 100 dollárnál olcsóbb lámpát, annyira nem vagyok ostoba. Boldogan vettem volna az L16 tudását, minőségét nyújtó lámpát feleannyiért, de olyan egyelőre nem létezik. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143671 üzenetére
A lényeget ismét nem sikerült megragadnod.
Azért írtam szimplán Sonyt, mert nincs másik OLED-jük, csak az A1. Reméltem, LG alatt nem a csúcsmodellt fogod érteni, bár típust nem írtam, mert fejből egyet sem tudok előkapni.
Fussunk neki még egyszer!
Te is prémium csúcsmodellt vettél, nem feleannyiért LG-t, pedig mindkettőn lehet nézni a Barátok közt, vagy mi a szöszt. Ahogy én sem veszem meg az alsó középkategóriás Convoy elemlámpát, hanem prémium Acebeam-et 100 euróért, pedig mindegyik előrefelé világít, hiába szúrja ez a szaktopik lakóinak szemét.Az OLED jelenleg gyerekcipőben jár, éppen csak kezdi azt kinőni. talán 3-5 év múlva eljutnak odáig a fejlesztések, hogy a mozgóképfelbontás eléri a tényleges sorok számának legalább kétharmadát és nem úgy, hogy a BFI vibrálása epilepsziás rohamot okoz. Sírtok a 24 fps miatt, de a közepesen gyors mozgások jelentős élességvesztése miatt senki nem panaszkodik, pedig az sokkal zavaróbb is lehet.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #143655 üzenetére
Igen, nagy, nehéz, és kis méretben nem tudtak volna 4k versenybe beszallni a plazmaval. Ja várjunk ez erre is igaz.
Ez a moduláris fal soha az életben nem fog elterjedni konzumer szinten, ha lesz is belőle széria gyartas 30 millió alatt nem kapod meg, raadasul a projektor telepítése ehhez képest gyerekjatek.
A vetítővaszon szeru feltekerheto gigantikus oled panelekben latom jelenleg egyedul a jövőt, de mire azt egyaltalan gyártják, nemhogy megfizetheto lesz, addig még rengeteg uhd, hdr projektor lesz 1 millió alatt. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143655 üzenetére
A plazma egyetlen sebből vérzik, ebben megegyezik az OLED-ekkel: aktív fényforrás, ami sokkal kevésbé kellemes, mint vászonról visszavert fényt nézni. Ja, a képvisszamaradás is mindkettőt fenyegeti.
Úgy tűnik nem került be a memóriádba,ezért megismétlem: három hét oledezés után jól esett újra GT60 plazmát nézni. Pedig a szóban forgó Pana valamicskét jobb az A1-nél, ráadásul műszeres kalibrálás hozta ki belőle a maximumot. -
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143648 üzenetére
Azért elgondolkodom, h te komolyan gondolod ezeket a kijelentéseidet? Mi az, h az emberek akarták? Szted kitettek a mozi elé egy dobozkát, és szavazásra bocsájtották? Aztán a többség akarta, és most megvalósítják? Nem lehetséges, h a Samsung innovációként megalkotta ezt a lehetőséget, aztán feldobta valamelyik mozi hálózatnak, h ugyan próbáljuk már ki milyen is lesz ez a gyakorlatban. Lenyomták a szokásos szöveget, jobb lesz, olcsóbb lesz stb. Az idő eldönti majd, h sikeres alternatíva lesz-e, vagy jön-e valami más újdonság. Egyelőre jó lesz mutatóba, a siker még messze nem ez. Szted minden marhaságot az emberek akarnak? Én inkább úgy gondolom a gyártók próbálkoznak, aztán vagy beveszi az emberek gyomra vagy nem.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143642 üzenetére
Senki nem idióta, te gondolod azt, h a döntésed mindenek felett áll, pedig nem, nagyon nem. 18 év környékén utazom ebben a hobbiban. Sok mindent láttam már, láttam a Samu 600 projitól a húszonmilliós Barco-ig. A tévéket is sokáig figyeltem, egészen az LG Oled-ig. 65" Pana VT60 volt a legnagyobb méret a falamon. Őszintén mondom sosem volt alternatívája a projinak, pedig akkor még más volt a minősége a projinak mint most. Ahogy valahol előrébb megfogalmazták, mondhatsz bármennyi technikai látszólagosan jobb paramétert. A normális vetített kép jellege és élménye félresöpri mindet. Azt gondolom érdemes lenne elgondolkodnod, sem, mint kapaszkodni a saját elméletedben. Hidd el mi is vagyunk elég sokan, sőt sokan mind2 megjelenítővel rendelkeznek. Azon kéne tanakodnod magadban, ha annyira rossz a vetített kép, akkor hogyan lehetséges, h látszólag épp elméjű hobbisták még is mellette teszik le a voksukat. Mert , h látszólag nem anyagi akadályok miatt kényszerülnek mellőzni az Oled végtelen kontrasztját. Szóval kéne töprengened, aztán ha valóban érdekel a dolog, és nyitott leszel akkor rájössz a megoldásra meglásd.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143640 üzenetére
Te írtad többször is, h megnéznél egy vetített képet, meg összehasonlítanád, keres vissza. Nekem nem kell bemutatnod a HDR-t, már a sima LED tévék fényereje is igen zavaró volt egy jó kis sötét mozizásnál. Amit nappali fényviszonyok közt használt az ember fényerőt, az kiégette a retinád este félhomályba. Ezt most megfejelték a HDR-el, szuper lehet ahogy a napfény kiégeti az ember szemét, mikor olyan jelenet van este. Mert hát ugye a HDR szerint azt nagyon fényesen kell megjeleníteni, hát még egy autó refijét szemből. Arról nem beszélve, h csodásan bevilágíthatja a szobádat, így filmnézés közben gyönyörködhetsz a szoba berendezési tárgyaiban. Mert hát a kép elég mini ahhoz, h kizárja a helységet. Persze a 50cm nézed, elnézést, akkor ez nem érvényes.
-
lemmy9
őstag
válasz
Joshi #143537 üzenetére
A moziszobám full fekete, mint egy gorilla segglyuka
, és kevés sötétbarna. Jvc X3 a proji és sokszor (nem minden jelenetnél! ) nem látni csak a képet a szobában. Ez a JVC-nek az alsókat. projektora, de tudott, hogy jó a feketéje. Szóval itt nem csak a vetítő a lényeg hanem a környezet is amit meg kell kapni egy projektornak. Ebből a szempontból egy OLED toleránsabb valóban.
Nem kell megkérdezni, hogy honban tudom a gorilla adatait.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143601 üzenetére
Nekem dobálhatsz infókat, te vagy szörnyen vakon. Valószínűleg magadnak akarod bizonyítani a döntésed helyességét. Sőt te ebben hiszel is vakon. A másik oldalt sült bolondként tartod számon, hisz nem érted hogyan lehet egy technikai paramétereiben rosszabb kép mégis jobb másoknak, sőt sokaknak. Én tökéletesen értem a felületes újvilági döntésed mechanizmusát. Viszont neked fingod sincs a mi, és hozzánk hasonlók döntésének a miértjéről. Azért nincs fogalmad, mert felületes vendég vagy ebben a világban. A nagy kép, az optikán áthaladó fény és annak a képi világa jelenti a varázslatot nekünk. Van aki beleszeret ebbe van aki nem. Ehhez nem kell végtelen kontraszt, sem földöntúli élesség, sem HDR, de még igazán a 4K sem. Ne legyen a fekete szürke, és innentől teljesen lényegtelen, h a fekete hány árnyalata hiányzik. Vallom, h egy normál vetített kép úgy jó ahogy van. Ha jobbá vagy sokkal jobbá tennék elvesztené a mozis jellegét. Apropó mozis jelleg, ez az a szó amit az életben nem fog tudni lefedni a tévéd, mert csak egy tévé. A tévé képi világával. Visszakanyarodva, könnyen lehet ellenőrizni mire gondolok pontosan, a szakbarbárok használják a képi interpolációt. Kapunk egy élesebb sterilebb képet folyékony mozgással. Hányan szeretik ezt atya ég. Olyan mű a kép, h a fejem fájdul bele 10 perc múlva. Arra szeretnék utalni, ha túllépnek egy határt minőségben, elveszti a film a filmszerűségét. Ha már ott tartunk, h látjuk Tom összes ragyáját, sőt a sminkport, vagy a színészek orrában a szőrszálakat az már nem jó. De nem tesz jót a CGI-nak sem, minél élesebb sterilebb a kép annál jobban nyilvánvaló a csalás. Egyszerűen ugrik a varázs amit én szeretek, amiért filmet nézek, és amit a mozizás jelent. Szóval kapaszkodhatsz száraz technikai adatokba, nem ezektől az adatoktól lesz egy kép mozis jellegű, hanem a vetítéstől. Ezért mondtam bőségesen elég a mozis képhez a meglévő kontraszt, és fekete, tökéletesen hanyagolható a te végtelened, nem ez adja a magic-et.
De te ezt nem értheted.............. Ha még nem is hiszel nekünk, talán abban kéne, h rengetegen megtehetnénk, h legyen végtelen kontrasztú tévénk. Sőt sztem van is itt olyan, akinek mindkettő van. Szóval elhiheted, igazi mozis képe sosem lesz egy tévének, ha tótágast állsz akkor sem.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #143599 üzenetére
A VA betekintési szögei, kontraszt, szinvaltozasai a szelek fele, DSE, mozgasmegjelenites is az oka amiert plazmat vettem. Local dimmingnek is megvannak a problemai.
Jó az oled ami vettél de itt nem fogsz onigazolast talalni hozza. Mivel a vita azert van mert ketsegeid vannak, szerintem egyszer nezz meg egy jo vetítőt, aztan lehet epiteni oled melle (ele) vetítőt filmezni, minden masra meg ott a tv. Jo jatek a 4k hdr, megvan neki a helye, mint ahogy a klasszikus vetitett filmezesnek is. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143609 üzenetére
Értelmezhető volt minden, csak a háromnegyedét nem lehetett az OLED melletti valós érvnek tekinteni.
Szívem szerint azt írnám, hogy egy átlagember ostobaságot követ el, ha 1 millióért vesz 2017-2018-ban egy 65 colos OLED TV-t, de nem állítom, ezt, mert még magadra veszed. Ha valakinek sok száz milliója van és a 8-10 szobás villájába vesz 1-2 darabot a szóban forgó tévékből, az megemészthető. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143606 üzenetére
A specifikusan TV-zésre szánt panelek rendszerint komoly felbontásproblémákkal küzdenek, ahogy BBéci is írja, de nem csak az OLED szenved tőle. A legnagyobb potenciál a VA-ban van, nemrég mutatták be például az nVidia BFGD-t, ami talán az egyetlen 65"-es pixelszintű pontosságú 4K kijelző.
(#143610) Joshi: Többet hozol ki egy milliós projektorból, mint egy milliós tévéből.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143606 üzenetére
Nem volt vészesen rossz döntés, csak amit hozzá körítesz, az rémesen zavaros.
Jó az OLED, de jelenleg olyan hibái vannak, ami miatt nem 1 milliót, a felét sem éri. Tényleg vicc, hogy az EZ950 után kellemesebb volt a szemünknek az öreg GT60 képe.
BFI nélkül 500 soros sincs a mozgóképfelbontás, a Sony megoldásának vibrálása az emberek többségét az őrületbe kergeti, inkább kikapcsolják. A Panasonicé egy fokkal jobb, de messze van a tökéletestől.
Hiába 65 colos, akkor is csak egy TV, nem házimozi képmegjelenítő. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143604 üzenetére
A rendező álmát kalibrálással érik el, sosem azzal, hogy ugyanazt a felszerelést veszik. Egy referencia megjelenítőt sokkal több ponton, milliós céleszközökkel szokás kalibrálni, így akár különböző eszközök közti különbség is kisebb lesz, mintha vennél kettőt ugyanabból (nyilván feltéve, hogy high-end mindkettő). Az, hogy fényelni Christie-re kell, ugyanannyira bevett szokás, mint hogy stúdióba JBL hangot rakunk (nagyon kevés a kivétel, egyedül az Origo jut eszembe, ahol helyette Klipsch van, de az csak azért, hogy a fényelőben lehessen hallani is a filmet). Senki nem szól bele a választásba, csak ők a de facto referencia, néhány reklámból felszerelt demó stúdiót leszámítva.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143600 üzenetére
"Jelenleg az OLED-nek nem nagyon van hátránya a konkurenciához képest."
De bizony van, méghozzá a mozgóképfelbontás és a mozgásmegjelenítés. Egy jó full HD LCD TV tud 1080 sort, a Sony A1 sem tud többet, inkább kevesebbet, pedig négyszer annyi képpontja van. Ez egyértelműen zavaró, nem érdemes tagadni.
Három hétig nyúztam Panasonic EZ950-et, van OLED-es tapasztalatom.Sokszor leírtam a projektoros topikban, hogy inkább egy jó TV, mint valami belépő vetítő. Kaptam is érte a savazást rendesen. De 1 millióért már lehet kapni olyan vetítőt, amit százszor inkább választanék, mint bármelyik OLED-et.
Házimozi = vetített kép!Magyarázod a bizonyítványodat, de nagyon elenyésző sikerrel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143601 üzenetére
Első hiba, hogy a filmstúdiók referencia megjelenítője nem tévé (hanem jellemzően egy Christie projektor), a színezéshez használatos referencia TV pedig a Dolby PRM-4220. Nálunk nyilván nem ez van, mert szegények vagyunk, a legkomolyabb stúdiónk, ami a Focus-Fox, egy Christie CP2000-et használ a nagytermében, a kis fényező TV-jére nem emlékszem, de biztos nem Panasonic, talán Sony.
Én amúgy próbáltam VR-módra mozizni HoloLens-en, az is egy érdekes élmény, gigantikus kijelzőt raktam ki (3 m magas), de a felbontással gondok vannak.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143595 üzenetére
Hat lehet nem kene, tapasztalatod a 0, vettel egy 65 os egy misis tevet aztan azt hiszed tied a vilag. Emberek bontsatok a moziszobakat. Mindenkinek 65 vegtelen kontrasztu tevet. Mert amugy aki nem ezt valassza az mind bolond. Majd irunk James Cameron-nak meg Bay-nek h dobjak ki a DLP projikat, itt a vegtelenkontrasztu Oled teve, hat nem tudtatok?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #143596 üzenetére
Azt localdimminges lcd is tudja, 1:10000 felett már nem nagyon latszik. Projektor meg nyilván nem vetíti ki a fekete sávokat. Még az 1:5000 va monitorm kontrasztjat is csak sötét jeleneteknel erzem kevésnek.
Szerintem projektor gyakorlati hátránya a telepítés. Többi meg benyelheto a nagy kepatlo miatt, egymillióbol és kiepitett szobaval aligha lenne valaki elégedetlen. -
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #143588 üzenetére
Vetített képnél nem lesz végtelen kontraszt.
Egyébként könnyen vagyunk a 65"-os kijelzővel, de egy 120"-os képfelület közel négyszeres fénymennyiséget produkál, és ugye a 20 négyzetméteres fehér falú szoba közel sem éppen fekete lyuk, egy HDR filmnél nappali fényeket csinál a helységben bármelyik technológia. Úgyhogy ha egyszer lesz 100-120"-os OLED bizony lehet preparálni a szobát sötét falakra ha moziélményre vágyik az ember és nem matiné nappalis filmezésre.
Engem mondjuk már 65"-nál is zavar a tv mögötti fehér falfelület, mikor ugye vaksötétben filmezek, valamit kezdeni kellene vele. -
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143588 üzenetére
És az is oda van írva, nem házi használatra tervezték, ez egy prezentációs projektor jobbára. Tudod a projiknak két fő szegmense van, házimozi, és prezentációs, tálán nem a prezentációst kéne összehasonlítanod.A prezentációs gépet megismered a hatalmas fényerőről, és a gyenge kontrasztról. Azért megnyugtatlak, 10 emberből nyolc a projit választaná a tévéddel szemben. Mondjuk egyik szobában a tévéd lenne a másikban meg egy mai normál szintet megütő HÁZIMOZIRA készített proji.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #143566 üzenetére
Nyilvánvaló hogy ha nincs szükség moziélményre akkor nincs szükség projektorra. 65" 2m-re már elég jó képméret egyébként. Én bármikor projektort választanék, csak ugye a tv-t kiteszed a szekrényre, projektornál meg kell egy beépített szoba, sötétre meszelt falak, ami azért körülményesebb, főleg ha mondjuk szereted a világos nappalit és nincs külön helységed moziszobának.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143565 üzenetére
Mivel szivárványlátó vagyok, és nagyon zavar ezért LCD vonalon utazom. Egy Epson 9300 tolja most a fényt. Amúgy a fejem felett van, 1 méter pár centivel. a 22-3 dB megfelelően halk, sok egyéb hangosabb a házban. 4.30-ról vetítek 3m képátlót. A HDR nem érdekel, ahogy a 4K sem. Ha lesz is 4K forrásom akkor az FHD - SD-ben fog dolgozni UHD anyag esetén is.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143562 üzenetére
Az ábra a roppant lassú növekedést mutatja. Évente 3 százalék átlagosan, könnyen kiszámolható, h tíz év múlva talán már a nagyobbak aránya lesz a nagyobb százalék. Persze még mindig nem a giga nagyról beszélünk. Ezek száma elenyésző lehet.
65" vs 120" azért elég nagy különbség, ha a technikailag legjobb képminőségre hajtasz valóban jó döntést hoztál. Ha igazi mozi filinget akartál az otthonodba varázsolni akkor egyáltalán nem.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143558 üzenetére
Azért nem lehet összehasonlítani mert aki az egyiket kedveli azt roppantul nem érdekli a másik. Az én könyvemben a tiéd csak mozizgatás, és nem mozizás, nálam nem is lesz az soha. 1 millás kategóriában már elég jó képet kapsz projiból is FHD-ben. Nekem az élmény amit a proji ad egy lapon sem említhető azzal amit a tévé ad. Ha már a tévék fejlődéséről beszélünk akkor említésre méltó a projik fejlődése is. Amilyen képet ma kapsz, arról csak álmodoztunk ezelőtt 5 évvel. Amúgy 2011 ben már 60" tévé volt a falamon, akkor azért nagy szó volt a 800e. árával. Most csak 55 mert tönkre ment az öreg plazma. A vászon motoros így nem foglal helyet a nappaliban. A vetített kép, és a mozi iránti rajongásom semmit nem változott az elmúlt 30 évben. 2005 óta van projim, ma is mosolyra húzódik a szám ha leengedem a vásznat. Ez nem csak a képminőségről szól, az érzésről. Olyan, mint az elektromos autó, amit támogatok amúgy, de megértem ha valaki azt mondja neki hiányzik a V8 érzés, hiába hi-tech nem szállítja azt a pluszt.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143549 üzenetére
Nekem nem ebből indult ki, össze sem hasonlítanám a kettőt. Más más igényt szolgál ki, mindkettőnek van előnye, és mindkettőnek van hátránya. A vetítés ad egy egészen egyedi filinget, ezt nem adja meg a világ legjobb legszebb képű tévéje sem. Nekem legalább is. Persze megértem ha valakinek a kontrasztosabb kép dominál nagyobb fényerővel.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143546 üzenetére
Az átlagemberek onnan jönnek, h ők befolyásolják az igényeikkel a piacot. Amit tömegesen vásárolnak, és igény van rá, azoknak a dolgoknak az ára kezd el lefelé mozdulni. Azt vizionáljátok, h felhajtható Oled falak lesznek olcsón, meg Oled nagy tévék. Én azt mondom ezek a dolgok még hosszú hosszú évekig nem lesznek tömegtermékek, ez által olcsók sem. Ha meg ez nem következik be, nem is fognak kiszorítani semmit sem. Inkább azok a dolgok lesznek meghatározók amik a jövő generációját kiszolgálják, ők meg.......... Ne érts félre a proji piac is zsugorodik, nem egy cég szűnt meg. Egyszerűen csökken az emberek száma akiket ez érdekel.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143540 üzenetére
Na látod itt a legnagyobb hibátok, képtelenek vagytok a tömegek fejével gondolkodni, csak kizárólag a saját fejetekkel. Ezzel nincs gond, egy baj van vele, a tömegek mozgatják a piacot. Az ország tízmilliós lakossága tojik a végtelen kontrasztra, és az IPS panelre, ez a lényeg. Gondolod azért nincs a panel lakásokban 65 tévé, mert a most kaphatóknak nincs végtelen kontrasztja?
10-ből 7 ember még mindig nem tudja mi az a Blu-ray, hát még a Dolby Atmos. és HDR. A 4K-t is csak azért tudják mert minden boltban lerohanják őket vele, aztán azt hiszik ettől szuper lesz az RTL klub képe.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143533 üzenetére
Szuper, akkor eljutottál oda amit egy Pana CRT is tudott ezelőtt 20 évvel. Hiába a kics csodák is csodák. Mivel elszoktunk tőle, így csodaként éljük meg az újratalálkozást.
A projektorozás sosem a végtelen kontrasztról szólt, sokkal inkább a hatalmas képről, és a mozizás élményéről. Utóbbi hangulata csak projektorral teremthető meg. Mozi egyenlő sötét helység, vetített hatalmas kép.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #143531 üzenetére
Jelentem megnéztem, 259 ezertől lehet válogatni, egy klikkelés, 4K-s is akad 300 alatt. Aki neked azt mondja azért nincs neki nagy mert drága, azt most mondom neked, h hazudik. Meg sem nézte, csak mond valamit a 3 évvel ezelőtti emlékei alapján. Közel nem drága ma egy 65 tévé, ha az árán múlna simán lehetne minden második háztartásban. Nem bántásképpen mondom, de valami álomvilágban éltek, amiben saját magyarázat alapján megadjátok a válaszokat, amit aztán tényként tálaltok. A valóság meg teljesen mást mutat. A valóság az, h a háztartások 90%-ban 32-55-ig van tévé, utóbbi persze kevesebb. Miközben a 300-400e.-es kávéfőzők tucatjaival találkozom, vagy hasonló esetleg drágább víztisztító berendezésekkel, vagy LUX márkájú 400e.-es porszívóval. Rengeteg helyen semmilyen anyagi jelentősége nincs a tévé méretnek, egyszerűen nincs rá igényük, nem értem mit nem lehet elhinni ezen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143533 üzenetére
Hidd el, lehet vaksötét projektorral is. Egyszer menj el Dolby Cinemába (Ausztriában van kettő is), ahol minden eszköz az ipar abszolút csúcsa, 2-4 darab lézerprojektor, 48+ csatornás Atmos, és tökéletesen fekete termek várnak, hangszórók se látszanak ki. A jelenlegi pre-show videóban demózzák a projektort valami olyan szöveggel, hogy "amiről azt hitted, hogy fekete, nem az - ez a fekete", majd semmi más nem látszik, csak a vászon közepén egy fehér kör, közben a vászon simán olyan sötét, mint a fal, ha elnézel oldalra. Igen, ez elvetemülten drága, de ha már van egy dedikált moziszobád otthon, a teljes besötétítés nem elérhetetlen, ott pedig akár a foszfor is meggyőző lehet.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143529 üzenetére
Az otthoni felsőkategóriás projektorok helyett sokkal jobban megéri mozisat venni, a linkelt Sony helyett például vennék egy Barco BLP-t, ami majdnem fele áron jobb. Egy lézeres projektor lencséjén végtelen kontraszt jön ki (fekete képre konkrétan kikapcsolja a lézert), csak a szobában minden esetben jelen lévő minimális fény miatt a vászon soha nem lehet tökéletesen fekete. Így számolják a mozis kontrasztot, és TV-nél se alakulnának a számok nagyon másképp, csak azokat "rácuppanós" eszközökkel mérik (míg moziban mezei fénymérővel), így fordulhat elő, hogy a feketének nincs fényereje, holott valós környezetben a TV-nek egy ilyen projektorral szemben esélye sincs.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143527 üzenetére
Foszfor-lézer nem lézer, ez a lézer, úgy 40 millióért (egy mozinak nem drága, két rendes projektor ára). 6000:1-et írnak hozzá, de tud tökéletes feketét, csak nem onnan mérik.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #143514 üzenetére
Lesz számottevő kereslet 2,5-3,5 méter széles, merev, fix képmegjelenítőre? Kétlem. Kizárólag dedikált moziszobákban lehet helyük, de csak az elvetemült népek számára, mert a vetítés óriási előnye a természeteshez közeliség. Mire gondolok? Arra, hogy visszavert fényt látunk, ahogy az élet minden területén és nem direkt fényforrásokat nézünk.
Tehát a vetítést semmi nem válthatja fel, semmi nem pótolhatja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest