- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
palesz53
senior tag
válasz
#75912448 #112800 üzenetére
Pedig a lemezei hangminősége alapján még moziba sem nagyon való. Iszonyat pocsék masterelést csinál a hangmérnöke (tonfával vernék a kezére érte olyat, hogy onnantól csak szájjal tekergethetné a potikat/orral bökdöshetné az egeret). Igaz, az eladott darabszám/letöltésszám a leghallgatottabb jazz előadók élére repítette őt. Magam részéről egy ennyire zenész családtól (Elvis Costello a férj ugyebár) minőségben jóval többet várnék!
(Félreértés ne essék, ettől függetlenül imádom a zenéjét, az egyik kedvence; nagyrészt minden megvan tőle vagy cd-n, vagy hires.) -
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #112800 üzenetére
Fene tudja. Én szeretem, amikor üt a mozi, de mégis minden részlet ki van finomítva.
Azt gondolom, hogy meg is tudom oldani ezt. A JBL inkább kiemel 10 nagyobb részletet és azt jeleníti meg borzasztó energikusan. Nálam megvan ugyanez, de mégis ott vannak a finom részletek is. Én ezt jobban preferálom. Persze én pontosan tudom, mivel tudnám a részleteket előcsalni a synthesis rendszerből, de akkor már nem csak JBL lakna benne. Plusz a frontok nem képesek olyan zeneiségre, ami egy otthoni rendszer esetében nálam meg van követelve, hiszen a sztereóm és a mozim egy ponton kapcsolódik csak : a közös frontokon.
-
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #112737 üzenetére
Sanyi ügyesen találta meg a piaci rést, és ráépített egy brandet. Persze mai szemmel......
Örihari : sok kereskedőhöz járok az országban. Mindenhol emlegetik a topikos részvételemet az ügyfelek (akik persze itt olvasnak minket), és elég sűrűn kiderül, hogy nehezen viselik a negatív kritikáimat.
Sosem zavart, én legalább megmondom, amit gondolok. Akinek nem tetszik, majd skippel. Ettől én még jól alszok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #111808 üzenetére
nem volt időm beállítani rendesen a procit, de a csak úgy nagyjából összelőtt szettben is baromi jó volt a hangja. pillanatra sem éreztük soknak a mélyeket, sztem tök jól adagolták, és kellettek is oda.
nopersze, balhés szomszéd, vagy alvó gyerekekhez nem illik, csomó effekt volt 20-25Hz körül.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#75912448 #111725 üzenetére
Ez a film sok szempontból furcsa, a hang, a téma, a hossz, nem tudom, lehet hogy a mester ezt így akarta, hogy nem ülnek elé le mégegyszer az is biztos, mégha a 2:49-es játékidőt 1:30-ra is vágnák, amibe ugyanúgy minden benne lenne.
De hiszek neked, a hiba a mi készülékeinkben van111727
éci: ott a pont, nekem dettó ugyanez jött le, és hogy ez az IMDb-n egy csúcs helyezést kapott?
-
DjKoxi
senior tag
válasz
#75912448 #111725 üzenetére
Mikor megnézek egy filmet, cseppet sem érdekel a szakértők, vagy kritikusok magyarázata. Egy film ( hang, kép, történet ), akkor is fog tetszeni, vagy nem tetszeni, ha ellenkező véleményeket, szakmai értékeléseket olvasok róla.
Kizártnak tartom, hogy egy beállított hangrendszerben, átlagos hangerőn hallgatva, ennél a filmnél ne kellene a mély hangból levenni.
Nem tudom milyen a jó mozihang, azt tudom mit szeretek, de pl az U-571 LFE csatornája nem akasztotta ki a szub hangfalamat, nem kellett levennem a szintből.
Ha meg szándékosan ilyen keverést csináltak, akkor nekem nem "jött át", mint ahogy a képarány változtatásokat is gyűlölöm filmen belül. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #111246 üzenetére
bevallom lemondtam, hogy itthon normális szinten menjen a téma. emberileg se nagyon adják meg az emberek egymásnak a tiszteletet, és a hangadók nagy százaléka nem is hallott még egy harmonikus láncot.
fele besértődik, ha a nagy kedvenc bármiféle negativ kritikát kap, másik fele meg anyagi érdekből, vagy tapasztalat nélkül irogat. és ott van még az anyagi befolyásoltság is.
-
Rick4
félisten
válasz
#75912448 #111245 üzenetére
Szívesen olvasnék erről bármiféle objektív, azaz készülékkel mérhető tesztet, mindaddig, amíg egy picikét értek az elektronikához a készülékdobozon belülről is, nem tudok benne őszintén hinni. Addig viszont muszáj lesz a hájpolt drága hdmi kébelekkel egy kalap alá venni a hájpolt drága tápkábeleket is.
-
Rick4
félisten
válasz
#75912448 #111193 üzenetére
Az a baj, hogy a fejekben nem jön le: Ez is egy olyan kábel, amit megveszel, és örülsz, de a vége itt van. Azért pici gondolkodás után teljesen nyilvánvaló, hogy mind minden ilyen dolog, ez is 100-ból 100x megbukna a vakteszten. A kábelemet is kínálgattam a projektor topicban, akármelyik 100 ezres HDMI mellé odateszem vaktesztre. Asszed verte valaki a mellét, hogy majd most megkapom?
-
törölt tag
válasz
#75912448 #110414 üzenetére
Pontosan így vagyok vele én is... Engem sem elégít ki a dvd formátum(pedig rogyásig vannak vele a boltok polcai nevetséges áron), sem hangban, sem képben.
Ergo kicsit elszomorító, hogy ha meg szeretnék nézni egy filmet 7000 huf-ba fáj..
Ezekkel a letöltött anyagokkal pedig filmszerető ember lévén nem tudok azonosulni+se időm, se idegrendszerem nincs egy filmre egész éjszakákat várni. -
z123456789
addikt
válasz
#75912448 #109299 üzenetére
Szia!
Az elmúlt pár napban hallgatóztam. Ki be kapcsolgattam ezt a funkciót, illetve próbáltam a 3 fokozatát is. (Light, Medium, Heavy azt hiszem) Továbbá még az ajakszinkront kapcsoltam ki/be. Semmi eredmény. Tegnap már nem csak azt hallottam hogy egy nagyobb robaj után nem hallani a beszédet, hanem összességében az egyik beszéd is elnyomta a másikat. Ilyet az SC-LX 72 sosem csinált, és nagyon idegesítő. Persze én nem értek annyira hozzá, hiszen majd 1,5 éve vetem az első erősítőm, de ez így számomra élvezhetetlen. Hozzátenném azt is hogy szinkronnal nézem a filmeket, de én úgy gondolom ettől még nem kéne ilyen trágyán szólnia.
Illetve ismét csak az előző vassal tudok példálózni, az sem csinálta szinkronnál. De mondjuk amikor az általatok ajánlott basszus tesztet csináltam akkor eredeti hangon néztem, és úgy sem volt jó. Audyssey bemérés megvolt.
Valakinek valami ötlete? Fogalmam sincs hogy mibe kellene belenyúlkálnom.Ha nem sikerül megoldanom, akkor lesz egy eladó SR7007.
-
Heffi
őstag
válasz
#75912448 #109498 üzenetére
A 65"-os VT60-am mellett nem gondokodtam vetítésben. Talán ha megnyerném az EuroJackpot fődíját, akkor bővíeném a házam egy moziszobával (meg még sok mással is
).
Rusztikus jellegben vagyunk berendezkedve, szeretem a természetes anyagokat. Épp tervezgetem a nappali kővel való falburkolását is. Még a szobaakusztikának is jót tenne talán
-
Heffi
őstag
válasz
#75912448 #109417 üzenetére
És ha fognám az egész 5.1-es készletem és lecserélném erre:
Monitor audio RS 5.1 (RS8; RSLCR; RSFX; W12)
Vagy ez már túlzás?
-
Heffi
őstag
válasz
#75912448 #109405 üzenetére
+ Tamoo
Na most aztán jól összezavartok
Szóval teljesen rossz volt a koncepcióm a fejlesztésre.
A két HDMI-s lejátszó megoldást jelentene valóban a 3D problémámra, amúgyis jobb szeretném a képet direktben eljuttatni a tévére.
A két mélynyomós rendszerbe esetleg másik típus van ajánlott olyan 130eFt/db használt ár környékén?
(A többi hozzászólónak is köszönöm, hogy segít az agyalásban, attól függetlenül, hogy nem válaszolok direktben az írására
, szóval mindent olvasok, ami nekem címződik)
-
Heffi
őstag
válasz
#75912448 #109378 üzenetére
Ajajaj...
A hangsugárzókkal most nem igazán akartam foglalkozni, mert ha abba is bele kell nyúlni, akkor kevés lesz a keretem.(vagy valamit jóval későbbre kell halasztanom).
Az 5.2 nekem is szimpatikus lenne, de ezek szerint szegény JBL-em helyett kettőt kellene beszerezni. Van valami ajánlott eszköz a használt piacon, ami megfelel mozizáshoz?
Amúgy nem ragaszkodom a JBL-hez mint márkához, de amikor megvettem erre volt pénzem és jó áron jutottam hozzá a trióhoz (frontok és center). (még megemlíteném, hogy járt nálam Dali lektor 6, de nem volt meg a 3805-s denonommal hajtva az áll leesés, ezért is maradtam a JBL márka mellett).
Úgy érzem tudatanságból és tapasztalatlanságból adódóan rossz irányba költekezem, ezért feltenném konkrétabban a kérdést: Az alábbi meglévő eszközök értékesítéséből összejövő pénz + fél milla keretből mit lenne érdemes vásárolni a használt piacon (vagy valami üzletben leértékelt terméket, készletet)?
JBL E150P: 45 eFt
Studio 290+ 235C 190 eFt
Es10 2db 25 eFt
Onkyo 3007 170 eFt
Popcorn A400 -60 eFtKb a két összeg így 1 milla mindenestől.
Azt hiszem reálisnak mondható árakon számoltam.
-
dunkel
őstag
válasz
#75912448 #107999 üzenetére
Üdvözítő a kezdeményezés, kár, hogy spec. nálam nem indul el.
Amíg ez a HTPC-zés ennyi időt és energiát igényel, addig lesz létjogosultsága a plug and play lejátszóknak minden szinten. -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #105239 üzenetére
"Hányan de hányan vetítenek kompromisszumokkal olyan formában, hogy mozi közelbe nem mentek miután otthon levetítették az első filmet."
Pontosan ez történt velem, velünk is, de attól még tény, hogy jobb képminőséget lehet kihozni az adott vetítő és vászon párosából, ha a környezetből kevés fény verődik vissza. És mivel nem kell annak eléréséhez hatalmas összegeket kiadni, elegendő egy vödör festék meg egy teddy henger, a tiltakozást furcsállom.
Azt írtad, megtennél mindent, hogy kiszolgáljad. Erről beszélek én is.
Valamint szintén az IPS LCD-k tré kontrasztját hoztam fel példaként, ami számomra vetített képen még kevésbé okoz élményt, mint tévén.
A kontrasztvesztés mértéke a tök fekete szobához képest, fehér falak és plafon esetén, simán elérheti a 70 %-ot. A 80 valóban kissé túlzó volt. -
válasz
#75912448 #105044 üzenetére
Hát igen, HTPC még nincs kész, használható, de még sok mindent ki akarok rajta próbálni. (Majd veszek egy MacMini-t.
) A jobb tápnak még nem érzem szükségét, de lehet ezt is csak addig mondom, amíg nem hallom majd egy jobb táppal. Nehéz lesz kipróbálni.
Linux + KODI kombó azért tetszik, mert nálam (nem tudom pontosan miért), de otthon a plazmán jobb a képe, mint a Win8.1 + KODI párosnak. Jobbak a színátmenetek, természetesebb a képe. A 4K-s kis demófilmmel meg elég komoly képet kaptunk.
Legközelebb lehet majd jobban koncentrálunk a Popi vs. HTPC összevetésre.
-
válasz
#75912448 #105041 üzenetére
Csak a kocka vs. Popi hangját hallgattuk meg, bár a kocka a Bladelius-szal együtt művelte ezt, és analógon volt az erősítőre kötve, míg a Popi HDMI-vel. Később a HTPC-m hangját is meghallgattuk zenével, ami szintén HDMI-vel volt a Yamahára kötve, de a KODI az inkább mozira való, a zene olyan élettelen, olyan semmilyen volt vele.
Tehát csak zene szempontjából volt jobb forrás bárminél tegnap a kis kocka, külső DAC-kal.
Arra mondjuk még kíváncsi lennék, hogy más USB-s DAC-okkal, vagy USB-s erősítővel, hogy muzsikál a Cubox-i, ezt majd ki is akarom próbálni, pl. egy FiiO E10-es fejeserősítős cumóval.
Pl. Fejhallgatóhoz is korrekt forrásnak tűnik PC mellett/helyett a Cubox-i Volumioval.
De ez csak egy lehetséges párosítás volt most, lehet, hogy nem is ez a legjobb megoldás.
-
kabar
senior tag
válasz
#75912448 #103641 üzenetére
Reset volt. Két óra a kocsiban táp nélkül gondolom elég lenne.
Az elmentett állásoknál viszont azt figyeltem meg, hogy a jobb surroundra missing-et írt, amin nem csodálkozom, mert az egyik banándugó nem nagyon ment bele a terminálba, és volt, hogy kicsúszott, de a bal frontra viszont out of phase-t írt. Pedig azokat rendesen becsavargattam a helyükre. És ott a mért távolságra is 5m felett adott, pedig nem volt az egész szoba akkora.
De ez már az egész szempontjából irreleváns, mert az ott volt, itthon meg az itthoni adatok lennének az érvényesek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#75912448 #101997 üzenetére
Én is kiismerem magam, könnyen beállítom használati útmutató nélkül, de apróságokba még akkor is bele lehet futni, amikor az ember azt gondolná, hogy "mindent tud" róla. Múltkor pl. Liszi mutatta meg, hogy ha csak simán az OK gombot lenyomom, akkor előjön gyorsmenüben a dB korrekció még pure directben is a külön frontokra.
Vagy pl. a videó részre is legalább három különböző almenüben találhatóak beállítások. Arcamon ezeknek a dolgoknak a töredéke nem állítható, faék egyszerű a menüje. Valószínűleg még zozy84 is be tudná állítani pár nap alatt.(sorry, nem hagyhattam ki
)
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #101677 üzenetére
Ez inkább nevetséges "referencia", s itt a leghibásabb csak a Stream Audio, senki más. Ugyanis a pénz beszél, kutya ugat. Ők megcsinálnak valamit amit kér a kedves vevő és kész, de ha ilyen a végeredmény, akkor azt is elfelejteném, hogy ebben a házban jártam, nemhogy még képet rakjak fel és referenciaként emlegessem. Borzasztó. Ezzel nagyon sok embert megtévesztenek és tévútra terelnek.
(#101679) zolem
Enyhén fogalmaztál.
-
vendingo
veterán
válasz
#75912448 #99180 üzenetére
Ja, már rájöttem, hogy a monitor felbontása a rossz.
A kedves felajánlkozó se tudta volna orvosolni a problémám, mert a felbontások akadnak össze. Egyedül egy új monitor tudná orvosolni a gondomat.Most elkapott a gépszíj, rákötöttem a tv-t a monitor kiiktatásával. Közben rájöttem, hogy a tv-m nem full hd ezért itt még rosszabb a kép
Már csak röhögni tudok a szerencsétlenségemen.Most jön a hab a tortán: Rákotöttem a tv-t a danone hdmi out részére: van kép, viszont semmi hang nincs
Ma se lesz mozi..
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #98523 üzenetére
Parafával nagy mennyiségben csak óvatosan, mert fenolgyanta a kötőanyaga... csak akkor ha a helység megfelelő kényszerszellőztetéssel rendelkezik.... bocs hogy belevau....
Mindenképpen kérdezz rá fenoltartalomra..mert mértünk már full parafa konyhában hajmeresztően magas fenol szintet...
-
törölt tag
válasz
Yamaha RX-V 377-hez is jár YPAO bemérőrendszer és mégsem használtam még. A speaker menüben a centernek adtam +2 értéket, a mélynyomónak +5 értéket. Igy most mindegyik csatorna egységesnek mondható. A center hangkarakterét egy kicsit mélytónusúnak hallom, de a beszéd érthetősége szerintem igy még elfogadhatóbb mint amit a Pioneer-nál tapasztaltam. Ott +6 értéken volt a Center csatorna, mert ennyire halk és érthetetlen volt a beszédhang. Közben egy kicsit túl hangos is lett a tőbbi csatornához képest. Ehez a Piooneer-hoz ajánlott lett volna elvégezni egy mérést. Az csak a Pioneer VSX-423 készüléktől felfelé jár a belépőszinthez, a VSX-323 mellé nem járt. A Yamaha erősitőhőz még nem volt érdemes használnom, mert gyárilag ilyen jó hangzással csak bekapcsoltam és hallgatnom kell, nem szétállítgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Egyetértek azzal amit írsz. Kipróbálni ki kell (ha van mikrofon). Tegnap onnan indult a dolog, hogy a kis pénzért megvett erősítőjéhez vegyen-e mikrofont, én azt javasoltam hogy ne mert látom, hogy számít a lóvé és annyit nem ér szerintem. Ha nagyon gáz a szoba, akkor az akusztika korrekció sem más mint a "sz@rnak egy pofon". Még ha javít is valamennyit. Mindenképpen a szobát kell rendbetenni akár kezdőről akár haladóról beszélünk.
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #97588 üzenetére
Szerintem is LSiM illene minőségi kategóriában az Onkyo 5010-hez. Az RTi olyan kevés ahhoz az erősítőhöz, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Más kérdés, hogy az Onkyo - Polk párosítás eleve nem szerencsés, de ha Norbinak az tetszik, akkor el kell fogadnunk, nem mi hallgatjuk, hanem Ő.
(#97619) Milanos
Éppen mostanában volt nálam olyan Denon CD-játszó, tetszett minden szempontból, kivéve a kimeneteit, mert nincs rajta XLR, ami ebben a kategóriában már kötelező lenne. Viszont csakis akkor vedd meg, ha legalább a 2020-as erősítőre kötöd, vagy annál is magasabb osztályúra. -
KisTücsök
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest