- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
allein #145787 üzenetére
Miért tettétek a konnektor elé a szekrényt?
Nálam is nyilván előbb kerültek a falakba a vezetékek és az aljzatok, mint a könyvespolc a nappaliba, de a hátlapot kivágattam, hogy hozzájuk lehessen férni.
A házimozi rendszer és a szekrénysor nincsenek jó viszonyban egymással. Előző lakásomban sem volt és a mostani házamban sincs egyéb a nappaliban, mint könyvespolcok, kanapé, két puff, dohányzóasztal és hifi állvány.(#145786) johnywalker
Szerencsére nem általánosan elterjedt az alumínium vezetékezés. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
allein #139967 üzenetére
Amelyiken van 2 kimenet, annál "mindegy" mit tud az AVR, csak "passzoló" minőség legyen ....
A 203 pl. bennem nem hagyott mély nyomokat, most pl. a CA CXUHD-ra várok (ami elméletileg ua., de mégse), de pl. a nagyobbik Dune is jobban tetszett, bár abba meg nem fér bele a lemez ....
-
Csabroncka
addikt
válasz
allein #139430 üzenetére
NFS / SMB / DLNA
Itt azt kell eldönteni melyiket tudja!
NFS: a synoban beállítod és hozzárendeled a lejátszó IP címét az adott könyvtárhoz
SMB: a megosztott mappákhoz a syno IPcímére bejelentkezel a mappát kezelő (olvasó) felhasználónévvel és jelszóval
DLNA: video station vagy plex esetleg egyéb progi......
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
allein #136660 üzenetére
hát kérlek alássan, először is csinálsz egy mkv fiét a BD isoból
majd "kinyered" a felírat filét belőle, átkonvertálod a megfelelő formátumban majd egy újabb mkv filébe vissza rakod
jó kis móka, én már csináltam ilyet.
viszonylag gyorsan megy, csak kell hely a gépeden, de a gogole sok ilyen leírát tartalmaz.
viszont nem megyek bele a részletekbe, mert nem tudom mennyire sérti az itteni szabályokat ha erről írok -
Tonyka 2
tag
válasz
allein #136655 üzenetére
A CA fw-je, ua, mint az Oppo-é. MKV esetén nincs ő, ű, betű. BD anyag esetén van. Enyhíteni tudod ezt a fogyatékosságot, ha a feliratot átalakítod Ansi-ra. Akkor egy vízszintes hullám lesz az említett két betűn. Ami kevésbé zavaró, mint a kocka a betű helyén. Ennyi amit el tudsz követni, a CA nem média lejátszó. Egy BD lejátszó, média lejátszási képességgel. Nem keverendő egy Dune-vel, ami média lejátszó első sorban. Pörgető meg nincs benne.
-
hétalvó
addikt
válasz
allein #136534 üzenetére
ha meg van a sub. elhozol kacsabol 2 irisred-et 1 blacklabot letetre es ki tudod probalni otthon.
de szerintem a boxer lenne talan hallhato. esetleg ha eleg egy 5m-est kettevagatni.
gyari tapkabeleket hasznalsz hozza?
abbol is elvihetnel letetbe hozzajuk egy parat, de max a 3000ft/m-es kacsasat. (bals dugo max)
blacklab + tapra szavaznek latatlanba. -
BBéci
legenda
-
allein
addikt
válasz
allein #129547 üzenetére
Sziasztok. SUB megjárta a szervízt és megállapították, hogy minden rendben van vele. Annyi változás van, hogy most már a mélyhang egyszerre jön ki a két fronton és a sub-on is. Viszont a subon feltekerve teljesen a hangerőt alig mozdul meg a membrán, valami még mindig nincs rendben
korábban még félig sem tudtam feltekerni a hangerőt. Mit javasoltok, mivel próbálkozzak? Újabb sub kábel, tápkábel, másik erősítő?
Egyszerűen nincs erő, nincs kraft a mélnyomóban, nem tudom mi történhetett. De van egy másik erősítőm, hétvégén teszek egy próbát.
(#129696) MasterMark - amikor felmerült a subon a hang változás, az erősítőn semmilyen beállítást nem végeztem. Ebből kiindulva úgy gondolom, hogy nem az erősítő a ludas
-
allein
addikt
válasz
allein #127929 üzenetére
Sziasztok. Volt nálam horn distribution által kiküldött személy. Megragasztotta amit megkellett
közvetlenül utána napokig nem is használtam a mélnyomót, valahogy tartottam egy kicsit, gondoltam várok amíg jó megszárad a ragasztás
azóta néztem egy pár filmet, nem sokat 5-10 film max. Mai napon ott tartok, hogy a mélynomóban a hang el van csúszva ahhoz képest ami a két frontból jön ki. SŐT, mélnyomó mintha erőtlen lenne, nincs benne kraft
semmilyen beállítást nem végeztem az erősítőn, szerintetek mi történhetett?
-
BBéci
legenda
válasz
allein #127929 üzenetére
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy fogantyúnak tekintik a reflexnyílást.
A gyártóval nehezen tudnál ez ügyben bármire jutni, de még a hazai forgalmazó sem fogja a jótállás körébe tartozónak tekinteni. Vagy megragasztod, vagy keresel egy szervizt.(#127930) dunkel
Az is jó, ismerem. -
robi-k
őstag
válasz
allein #127285 üzenetére
A kép/hang késleltetés beállítaható mind a CA 752BD, mind a TV-n is.
Mint már javasoltam, csinálj egy teljes Reset-et a lejátszón (így ha esetleg valami el van állítva rajta pl. a hang késleltetésnél, vissza áll eredeti gyári állapotra). Nem kell félned, egy reset-el nem fog visszaállni a gyári FW-re a telepített CFWHa analógon akarod összekötni a 752BD-t egy erősítővel, akkor használd a lejátszó hátulján lévő analóg kimenteket, és javaslom, olvasd el a 752BD használati utasítását is a helyes bekötés beállítása érdekében.
Továbbá valami nem kerek a TV-vel is, ha már egy egyik HDMI bemeneten érkező videójel "elpirosozódik", lehet, hogy kapott egy "pofont" a TV alaplapja pl. HDMI kábelek cseréje során bekpcsolt TV-nél vagy pl. egy vihar során.
A TV-n is meg kell nézned, hogy azon a HDMI bemeneten, amire rá van kötve a 752BD, nincs-e a menüben beállítva a kép/hang késleltetés (HDMI bemenet beállításoknál). A legegyszerűbb, ha lemented a TV képbeállításait (ha kalibrálva volt a TV-d), és csinálsz a TV-nek is egy teljes Reset-et. -
Borisz76
nagyúr
válasz
allein #127282 üzenetére
Ez most nem kerek.....
PC-t használsz lejátszásra...HDMI-vel van összekötve a házimozi erősítővel ami össze van kötve a TV-vel.
Az adott filmet a PCn tárolod....vagy milyen hálózatra gondolsz ?Van egy másik PC-is ....esetleg NAS mint nálam ?
Mert akkor a lejátszás hibája a PC ( NAS ) környékén keresendő....
Esetleg leírhatnád részletesen a cuccokat, összekötésüket és a lejátszás részleteit...miről, mivel...stb.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
allein #127280 üzenetére
Analóg csatik az alaplapon ( Eltérések lehetnek ) :
Digitális hangátvitelt biztosít az optikai kimenet és a HDMI.
Mint írtad is : PC-HDMI out - Erősítő HDMI in - Erősítő HDMI out - TV HDMI in ( ARC-s ? )
Én is így használom és tökéletes.
Lejátszáshoz a Media Player Classic - Home Cinema-t valamint a Kodi-t használom még. -
Joshi
titán
válasz
allein #125277 üzenetére
Nyomd fel a hangerőt egészen addig amíg be nem kapcsol (a távirányítón).
Tényleg ez ügyben nekem is lenne egy kérdésem a szakikhoz. Az erősítő menüjében van arra beállítási lehetőség hogy a sub már alacsony hangerőre is bekapcsoljon? Én is észrevettem hogy csak egy bizonyos hangerőre kapcsol be. Az erősítőm Onkyo 636.
-
robi-k
őstag
válasz
allein #122501 üzenetére
U.a. a tartalmat próbáltad BD lemezként és hálózati meghatóról?
Hálózat:
Amikor belépsz a hálózati böngészőbe, legelsőként a DLNA szerverek jelennek meg, utána az SMB megosztások. SMB esetén, amikor be akarsz lépni a meghajtóra, kérni fogja a hálózati hozzáférési adatokat (név és jelszó). Ha nincs, akkor üresen kell hagyni, és belépni.
NFS: Network->Search (nagyítót kiválasztani), ezután az NFS megosztások IP címként fognak megjelenni (pl. 192.168.1.100), már ha van NFS szerver beállítva a NAS-on vagy PC-n. PC-re a HaneWin NFS programot ajánlom. -
allein
addikt
válasz
allein #122488 üzenetére
Az is lehet, hogy az erősítőmön kell valami más beállítást végezni. Popcorn A-410 lejátszóval sem volt rendben a True-HD hangsáv amennyiben hálózatról játszottam le az anyagot. Azóta a popcorn szervízben van és kiderült, hogy egy Marantz erősítővel összekötve le tudják játszani a True-HD hangsávot hálózatról. Mostani BD lejátszóm és PS4 BD lemez lejátszás esetében True-HD rendben van.
-
BBéci
legenda
válasz
allein #118530 üzenetére
Az a teendőd, hogy ne engedd semmihez hozzáérni. Amennyiben valami oda nem illő hangot ad a szubláda, akkor be lehet kötni, értelemszerűen egyik végét az erősítőbe másikat a mélynyomóba. Valamelyik csavar alá szorítva, de hogy pontosan hová, azt kísérletezéssel kell megállapítani.
(#118528) devil-k
Van hozzá jó felirat? Mert akkor máris kölcsönzöm. -
törölt tag
válasz
allein #108277 üzenetére
Milyen erősitő?? Mert már sok erősitő wifi alapon aplikációval kommunikál olyan szinten hogy a zenét is lejátszsza. Iphonra és Sony-Z-re kapható dokkoló USB-n de médiatárra vagy régebbi erősitőknél zenelejátszásra állitva usb-n sok telefon tud zenét lejátszani..
Van a hátulján egy 75 ohmos koax dugó oda kell az FM antennát, közvetlen közelében két csiptetős, oda az AM keretantennát/ferritantennát kell csatlakoztatni. -
Dorian
félisten
válasz
allein #107227 üzenetére
"Hivatalosan" fej + 60-90cm. De ha nem tudod elég távol elhelyezni őket - mint ahogy az átlag nappalik falhoz tolt kanapéinál nem lehet - akkor ennél lejjebb. Ha túl le teszed nagyon közvetlenül a füledbe kiabál, ha túl fentre, akkor nem alakul ki normálisan a surround hangtér.
Vikthor:
Na ja. Én nem is a szub hangerőt módosítgattam, az elég macerás, hanem csak a hangerőt a sub-dús jelenetekben.Utóbbi idők legjobb filmhangja nálam most a John Wick.
-
Dorian
félisten
-
Csabroncka
addikt
válasz
allein #96712 üzenetére
erősítő HDMI out -> TV-in ( a képet átvittük a forrásokról a megjelenítőre)
Két féle lehetőség van a TV hangjának visszaküldésére:
1. optikai visszavezetés (ez a régebbi típus), vagyis a TV opt out csatlakozóját bekötjük az erősítő opt in csatlakozójába és beállítjuk hozzá az erősítőt.
2. HDMI ARC visszavezetés, ebben az esetben mind két eszköznek (TV és AVR) támogatni kell a szabványt és engedélyezni kell az eszközökön.
-
válasz
allein #94763 üzenetére
"Én nem tudom mihez viszonyítani mert a jelenlegi rendszeremet nem hallgattam még semmilyen kábellal."
Akkor kábel nélkül hallgattad a jelenlegi rendszeredet? És jól szólt?
"Erősítő to házimoziszett, ilyen kábelt keresek egyébként"
Na de milyen erősítő és milyen házimoziszett???
-
BBéci
legenda
válasz
allein #91314 üzenetére
Áruld már el, hogy ezeket melyik üzletben mondták!?
A bögreszett bögreszettnek nevezhető, amit nem szabad megvenni, mert csak porfogó.(#91315) dio001
A 7000-es széria.(#91313) hocsa
A Denon AVR-4308 hangja bőven jobb, mint amit a 100000 forintos sztereó erősítők többsége produkál. -
hocsa
csendes tag
válasz
allein #91311 üzenetére
Akkor a felsorolt denon és ca házimozi erősítők zenében hasonlóak egy 100e körüli sztereóhoz.Mert lehet megpróbálom az 551r-t.
A szettet leakartam cserélni egy dali lektorra,de rábeszéltek a hivoxos tuningra,hogy azzal jobban járok és nem bántam meg.Bár ha sikerül még jobb erősítőt vennem,akkor a szett csere következik majd.Esetleg egy-két ötlet,hogy mire lenne érdemes lecserélnem? -
hétalvó
addikt
válasz
allein #91083 üzenetére
kezdj egy emo elő-végfok párossal, esetleg rotel-al és nagyjából a zene és az erő is rendben lesz.
ha van kedved nálam parasound-ot is tudsz hallgatni és ez se volt 500 fölött... beszerzése nehezebb.
rotelt muzsikpetinél, arcamot robimnál esetleg, mindketten segítenek szívesen szerintem.
ne kapkodd el... -
Csabroncka
addikt
válasz
allein #91077 üzenetére
BBéci mindig élesen fogalmazza meg az igazat!
Én inkább úgy mondanám (Tammo-hoz hasonlóan), hogy egy középkategóriás HM erősítő már jó kompromisszum és kellemesen hallgatható sztereón is, ennél viszont nem több!
Norbi 72: na akkor ehhez milyen hangfalat és kábelt vegyünk .. OMG
-
Ibituba
aktív tag
válasz
allein #91071 üzenetére
Ha ez a váltóérintkezős relé nem szól bele a hangba, akkor semmi sem, ami az erősítő és hangfal között beépítésre kerül. Gondolok itt hangfal kábelre, banán dugókra... ezen a rendszeren. Egyszer nagyon szívesen elmennék ilyen összejövetelekre. Győrben vagy környékén szokott lenni?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
allein #91073 üzenetére
DAC, sztereó erősítő, digit ic, analóg ic, hangfalkábel stb. Macerás mire szinergiába kerül az egész rendszer. Kezdők meg sokszor tévútra mennek. Én csak azoknak ajánlanám akik gyakran leülnek zenét hallgatni és fanatikusok...
Én is belekezdtem, de mivel inkább háttérzenélek így végülis házimozi erősítőnél kötöttem ki. -
Dorian
félisten
válasz
allein #90830 üzenetére
A reflexnyílás már csak ilyen: nyílás. És a nyílás-mivoltából következik, hogy bele lehet látni
Ha nem az a problémád, hogy látsz benne vmit, hanem hogy az egyenetlenül van benne, akkor el lehet vinni hangfaltuningra, ahol a belső kábelezés, kondik, stb cseréje mellett a tömítőanyagot is cserélik természetes anyagúra. Itt mondjuk a hangminőség-javulás a cél, de ha ennyire zavar ez a dolog, jobb nem jut eszembe, megbeszéled a szakemberrel ezt az igényedet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest