-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
válasz
Khaosz55 #187033 üzenetére
Köszönöm a beszámolót! Körülnézek persze. Főleg ha proci+végfok lenne, erősen gondolkozok használt/kiállítási darabokon. Ezért irtam fentebb is, hogy az arcamból nincs még használt. Gondolom az is ez a kategória.
Idén lesz tv csere (vt60-ról lg g4), a nappaliba a tv mögött dekorfal kialakítása, tv alá a szekrény a házimozi komponenseknek, kábelek eldugásának. Bele se merek gondolni, mennyi lesz a vége.
Csak ami szürke, az barna valóságban. Meg mindhárom fiók nyitott. -
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #187033 üzenetére
Itt van egy kis zavar az erőben
A célgörbe emelésének nincs köze ahhoz, hogy kihajtod-e a végfokot csupán hangosabb lesz valamivel a fizikai korlátain belül egy adott hangerő álláson. Ha bemenő jel értéke nem elég a végfoknak az állandó és nem tudod befolyásolni csak érzékenyebb végfokra váltással. Egyébként ha nagyon nem lenne megfelelő a jelszint ez a legelején, a beállításnál kibukik úgyis. -
válasz
Khaosz55 #186763 üzenetére
Tudom, tudom, bár heimkinoraum is április végi szállítással vesz fel rendelést és kb együtt tolódtak a szállítási határidők így nem jártam volna jobban (meg még pár hasonló boltnál is). Szilveszter óta kb hetente néztem az idealo.de oldalon, sok helyen szívás volt a készletekkel, szállítással - ezt írta is mailben az elektroweltes csóka.
gabo01
igen, kifizettem és hasonló áron már régóta nincs, max franciáktól de ott nem tudom, hogy van szállítás. Év végén nagyon jó áron mentek ezek tőlünk nyugatra, kb 300 ezerrel olcsóbban mint itthon ... egyelőre csak ezért vagyok türelmes, de lassan fogyogat. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #186735 üzenetére
Frontokat, amik majd 15"-os hangszórókat fog kapni, jelenlegi OB-k amik 12" os nyomókkal vannak szerelve azok surroundok lesznek majd.
Szubot nem tervezek egyelőre a rendszerbe, jelenlegi OB falakkal 35 Hz-t tudok kivenni az üléspozícióban, csak sajnos kicsi hatásfokkal, ugyanennek a márkának a 15"-os változata fs értéke 15Hz val lejjebb megy, valamivel jobb hatásfokkal letépi az ember arcát, és a szoba ilyenkor már kapja az ívet rendesen.
Pl orgona sípjának a levegőjét simán tapinthatod a levegőben. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #186733 üzenetére
Ja, persze az a legjobb ha 24V-os csendes ventit vesz bele az ember, nem szubhoz használom mindet, bár a szubokhoz is ezeket használom, de ott sem mennek a ventik.
A szubokhoz tervezem a T-amp E 800 H osztályú verziót, annyiból jók még a T-ampok az olcsóságuk mellett, hogy tudják a speckójukba írt teljesítményt ill könnyen javíthatók, ha arra kerülne a sor, pont emiatt is váltottam minden csatorna meghajtására ilyen megoldást.
Néha veszek hozzájuk processzort, azt csók. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #186730 üzenetére
Az egyik srác akinél volt 2-napig a videó előtt jelgenerátorral lemérte, és teljesen szemügyre vette, de nézd végig, sokat lehet tanulni tőlük, van hangszóróra is ajánlásuk, természetesen az is olcsóbb, de minőségi darab és nem a gagyi, de még nem a túlárazott "valami".
A túlárazott "valamit" azért írom, mert elhangzik, hogy az a cég gyártja az RCF meg úgy általában az összes gyártónak, csak a cimke más rajtuk.
Szeretem a videójukat, nagyon profik. -
mandju
senior tag
válasz
Khaosz55 #186715 üzenetére
Baromi jók ezek a pronomic végfokok.
Nálam 2 darab 1400-as van. 4 darab 18”-os BMS subwoofert hajtok velük. Ventilátor csere után teljesen hangtalan és emellett hűvös marad.Nagyon beteg cucc. A felépítése pedig szerintem példás.
Igazi professzionális végfok, folyamatos üzemre tervezve.És a súlya…. 36 kg tömör gyönyör darabja
-
Gino20
őstag
válasz
Khaosz55 #186229 üzenetére
Amint lesz hely több SUB-nak, úgy tervben a 2. sub, de ettől még szívesen meghallgatnám, hogy mit művel egy ilyen nagyobb állat
csak hát aranyáron mérik a 15" sub-okat.
Még talán ez a Velodyne X15, ami nem tűnik rossznak, főleg kis akcióban.
Egy Arendal 1723 1V pl 2000 euro. Ennyit biztosan nem költenék el sub-ra. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #185947 üzenetére
Igen, az a feltöltéstől függ. A kábelek közt pedig 0.05 dB különbség szokott lenni, azt kell elérnie bárkinek, hogy bizonyítva legyen az ember érzékenysége erre. Az átlag 0.5 körül van, te ezt bőven túl tudtad teljesíteni. Viszont aki tudja a te eredményed hozni, neki nagyon gyorsan tippelgetésből is megvan, szóval a lépcsőt csökkenteni fogom a jövőben.
Quetz: Egyáltalán nem. Crossoverrel együtt 7 csatorna mellett a subra 125 dB kell (és akkor nincs is szobagörbe), ez és a 35-ös zajszint közt 90 dB van. A gain-ek 10-15 körül szoktak veszíteni, az EQ ezen felül még fixen 6, ezt a kettőt kerekítettem 20-ra. PC-vel elég gyakori, hogy megütöd ezt a szintet, nem is annyira drága. AVR-rel meg kompromisszumot vállalsz a kényelemért cserébe, ez (most még) egy bináris kérdés.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #185942 üzenetére
Igen, tuctuc a legjobb rá, minden tesztre egyébként. A spektrum szétesését is megmutatja, ha elmész meghallgatni valamit.
skippper: Csak a teljes szövegre érvényes a checksum, a végét levágva nem. A 128-as Opus egyébként az esetek többségében konkrétan lossless, ezért tárolom abban a zenéim. Ha azon átmész, az szinte tényleg csak szerencse.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #185940 üzenetére
Van egy másolás gomb, de ez nagyon jó eredmény. Felső 20%, jobb minden kitöltő kábelesnél, mérnökök közt kb középmezőny. Annak viszont a közelében sincs, hogy kábelek közötti különbséget hallhass (ahhoz asszem 39-et kell megütni), de ez természetes, senki nincs ott, csak páran azt gondolják.
A tapasztalat egyébként az, hogy mindegy, mivel hallgatod, az ember a különbségre sokkal érzékenyebb, mint az abszolút dolgokra, így hiába töltöd ki 100 milliós rendszeren (volt ilyen) vagy Bluetooth fülesen (ilyen is, és ez a rekord), ugyanarra számíthatsz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #185923 üzenetére
A tesztet itt találod, és bármi WAV működik hozzá. Szándékosan csak teljesen tömörítetlen zenét fogad el, hogy ne érje szó a ház elejét. Elsősorban a tömörítés teszt ajánlott, az a legnagyobb különbség, aztán jöhet a hangerő (ami egyenlő a kábellel).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #185869 üzenetére
Létezik, a linkelt program az analógiája. De le tudok gyártani kábelcserélőt is, csak akkor meg azon rinyálnak a konteósok, hogy annak is van saját hangja, ami rontja a rendszert, és emiatt nem jön majd ki a különbség... A kábeles fantasy kimeríthetetlen szélmalomharc, ha nem mész el abszolút a végletekig, nem veszik észre az önmagukkal ellentmondást. Egyébként a hagyományos vakteszt is bőven megfelelő, elbukják azt is, nem kell automata cserélő, max ahhoz, hogy ne kelljen a harmincadik nagyágyúhoz is csak ezért kiszállni.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #185839 üzenetére
Szerintem bevált.
Amikor itt volt Quetz kolléga ő azt mondta, hgy teljesen rebden van a szett, ő nem változtatna rajta.
Dayton Reference 15" RSS 390 HO, ez a hangszóró van benne. M53xSz57xH53 cm dobozban van.Jelenleg az Y-mód-ban használom az zárt Ultival együtt.
Bemérni még nem sikerült őket együtt meg külön külön is.
Lehet ha sikerül egyszer bemérni és beállítani a PC-s lejátszást és már nem lesz szükség az Ulti-ra, akkor eladó lesz.
De előbb még meg kell vennem a 2 végokdot, hogy teljesen kivehető legyen a rendszerből az Anthem.#185843devil-k
A sticken nincs reklám, csak a film/sorozat "ajanálók". Viszont valóban nincs magyar kezelőfelülete, de ugye azt is elég csak egyszer beállítani, utána már nem nagyon kell benne járkálni. -
gabo01
őstag
válasz
Khaosz55 #185739 üzenetére
Nincs média lejátszóm sajnos.
Átállítottam a Denonban az aktuális kimenethez a hdmi formátumot 8K-ra és a hdcp-t auto-ról 2.3-ra és valamivel jobb lett a helyzet a kimenetekkel még nem tökéletes de valamivel jobb. Még videokártya driver-t is kell keresnem mert egy 2019-est feltettem azzal jól vált frekit de a 4K hdr-es filmek nagyon roszz képet adnak vele. A legújabb driverrel lassan vált vagy ha nem vált es elmegy a kép akkor a hdmi kimenet manuális váltogatásával előbb-utóbb van kép. Egy köztes driver kellene. -
gabo01
őstag
válasz
Khaosz55 #185721 üzenetére
Amennyiben össze jönne a fenti dolog akkor nem érdekes az Earc mert a tv maradhatna rákötve az Earc-os kimenetre a fenti splitter hangja meg valamelyik bemenetre.
Azt nem tudom, hogy ha felveszem a kapcsolatot az osztrák kereskedővel vagy a Denonnal mi lenne a reakciójuk?
Mondjuk a Denon-t sejtem a külföldi fórumokon olvasottak alapján.Ma még rákötöm a vetítőt direktben a pc-re és lepróbálom azzal is aztán ha úgy is minden ok elkezdem a folyamatot.
-
gabo01
őstag
válasz
Khaosz55 #185719 üzenetére
Köszi az ötletet. Annyi, hogy nekem az ideális nyilván az lenne ha az avr úgy működne ahogy kell de ilyen külső egységből is 2 bemenet - 3 kimenet. 1 bement a pc 1 pedig a fire stick- 1 kimenet a tv 1 pedig a projektor és még 1 a hangnak a fire stick esetére.
Ha projektoron szeretnénk streaminget nézni akkor csak így lehetne megoldani, hogy legyen kép és hang is. -
gabo01
őstag
válasz
Khaosz55 #185712 üzenetére
A Marantz ugyanígy volt megoldva és annál működött pedig egy 7 évvel ezelőtti vas. Azt gondolná az ember, hogy ebben legalább volt fejlődés de semmi esetre visszafejlődés!
A kép ki-be kapcsolgatás is meg van a projektornál. ezért le is húztam az avr-ről a tv-t de akkor sem tökéletes még freki váltás nélkül sem.
Az a baj, hogy az earc-ra szükségem van! Van olyan splitter normális pénzért ami tudja? Külföldi fórumok ajánlanak egy ilyet de vagy 400 USD Annyit meg azért mégsem na! -
m3ss
veterán
válasz
Khaosz55 #185469 üzenetére
miert, sztem a mi lampas vetitonk is megeszik 300-500 wattot. egy ket lampas f32 meg kilowattot is. nem olyan sok ez.
valszeg par ev, es mar ez a meret is elerheto aron lesz. lehet sokkal nagyobbak ennel nem lesznek tenyleg a szallithatosag miatt sem, max ha modularis lesz. de nagyon vetiteni se akarnak/tudnak az emberek nagyobb meretben.
jo ha 2-3 evig lesz meg ertelme vetiteni ar/ertekben, sztem..viszont ezek a nagy fekete tvk (de mondhatnam az allo hangfalakat, nagy subokat is) szinten elegge megolik a nappali feelinget amugy. vegen meg a projektor lesz a nappali barat setup..
sztem egy feher vaszon meg mindig baratsagosabb egy nappaliban, mint egy nagy fekete tv. plane ha vannak feher nyilaszarok, esetleg feher mennyezet, butorok. leeresztheto vaszon meg inkabb..
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #185465 üzenetére
Van már olcsóbban 115"-os is.
És ahogyan már írtam, teljesen másfelé vette az irányt a gyártás, töredéke a fogyasztás. és nem olyan kicsik a panelek, tehát nagyon is közel jár már, hogy nagyot robbanjon, és bizony fog is. -
m3ss
veterán
válasz
Khaosz55 #185347 üzenetére
sztem inkabb azon van a hangsuly, hogy milyen upscaling algokat allitasz be a chroma upscaling image down/upscaling beallitasoknal. a lista elejen levokkel egy alap kartya is megbirkozik. a 1050ti / 1060 vonal kb. jinc/ngu low szint. a teteje meg gondolom ezeket a highend kartyakat is megfekteti. cserebe plusz par szaz watt fogyasztas es 3%-kal elesebb kep?
persze ha adott a gpu akkor mar...
a dithering meg a trade quality for performance alatti beallitasok is sokat szamitanak gpu terhelesnel, bar ezek mar nalam 75 wattra korlatozott 1660 superen is boven maxon vannak.nalam amugy kulon profil van fullhd sdr-> 4k sdr, meg 4k hdr->tonemap 4k-ra is, mast hasznalok upscalingnel.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Khaosz55 #184949 üzenetére
Videó + olvasnivaló a fázisról, ha esetleg érdekel így. De majd biztos összefoglalja vki szépen. Van videója állóhullámokról, szoba akusztikáról, kioltásokról is. Nagyon jól magyaráz és szemléltet dolgokat.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #184945 üzenetére
Rengeteget el lehet ezzel amúgy szórakozni és érdekes, néha pecsapós eredmények is adódnak, ami miatt muszáj több oldalról vizsgálni nem csak az SPL görbét. Itt van pl. ez a két görbe, 2 egyforma szub, ugyanazon helyeken mérve. Az egyik esetben a késleltetés 7.34 ms (kék), míg a másiknál 180 fáziseltolás (nem 180 fázisfordítás !) mellett 2.35 ms és közel azonosak:
Ez alapján még nem lehet megmondani biztosan melyik a jobb, de a következő értékek vizsgálata azért már árulkodó:
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #184935 üzenetére
Én is maradok a REW nél pont ezért. Nagyon ideális környezetben és elhelyezés mellett jó csak. Legalábbis más elrendezzéssel még tudtam sikert elérni vele. Viszont az aligment tool használatával beállított értekek még soha nem voltak helyesek, így maradok a manual beállításnál. Viszonylag gyorsan belőhető az ideális érték és az biztosan jó is lesz. Valamivel több idő persze mint a csúszkával b@szakodni, de nincs benne tévedés. Ezért tartom jobbnak együtt mérni őket.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Khaosz55 #184935 üzenetére
Én mérnék együtt is szubot.
Az alignment sokszor mutat fals képet, vagyis én még nem kaptam visszamérve azt amit "jósolt".
Lásd Tamó vidijét.Nálam most 0 delay-el a legjobb az átvitel(egy oldali,de nem szimetrikus elhelyezés).
Ha késleltetgetek a lecsenges jelentősen szarabb a grafikon szerint.🤔 -
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #184873 üzenetére
Nem gond a hőmérséklet. Működnek ezek bárhol, csak ne legyen pára. Annyi lehet esetleg baj, ha fagypont alatt volt valaha tárolva, az tud repedéseket okozni abszolút minimális páratartalomnál is. Eladói kezelés során ez nem annyira probléma, mert hosszú távon általános garancia szokott lenni a legalább 6 fokos tárolásra.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #184834 üzenetére
Èn az egybeèpített erősítővel szerelt szubokat sem szeretem, elèggè sok sebből vèreznek, kezdhetjük azzal, hogy egy lègtèrben osztoznak a hangszórókkal.
A gyártók arra sem kèpesek, hogy külön jamrába èpítsèk be, elszigetelve a hangszórótól.
A H osztály az király, de èn az AB osztállyal is elvagyok, az örökkèvalóságnak kèszültek, faèk egyszerűsèggel. -
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #184780 üzenetére
Nem említettem telefonos alkalmazást.
Nem említettem egynél több szubládát. De azért kettőről lehet szó, annyit az utóbbi 6-7 évben piacra dobott nem belépő AVR-ek többsége külön kalibrál.
Kettőnél többet a házimozisok elenyésző kissebsége használ, döntő többség eggyel megelégszik.
Nagyon elkanyarodtunk a kiindulástól. Arról volt szó, hogy nem tartom feleslegesnek a szubládában lévő EQ-t. Szerinted felseleges, itt lezárhatjuk a vitát. -
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #184773 üzenetére
Tekints úgy a szubláda EQ-jára, mint általános hangzásjavítóra. Vagyis egyenletesebb lesz a frekvencia-átvitele annak ellenére, hogy nem tökéletes és nem feltétlenül a szoba legideálisabb pontján helyezkedik el. Annyival könnyebb dolga lesz az AVR-nek. Ami nem "ráekuzik" a szubládára, hanem a teljes rendszert optimalizálja.
Amikor sok éve a Velodyne SPL 1200 Ultra került hozzám, akkor kaptam ezt a tanácsot a forgalmazójától és bevált.
Ha annyira felesleges lenne, mint állítjátok, akkor a gyártók nem pazarolnák rá a pénzt és nem rónák fel negatívumként a hiányát a tesztekben.
Ezzel az erővel a miniDSP is felesleges, mivel ott az AVR/processzor. -
-
Cseneles
őstag
válasz
Khaosz55 #183896 üzenetére
Nekem Emotiva XMC-1 gen2 procim van. Ez 7.2 készülék Így külön tud mérni és illeszteni 2 különálló szubot. Tehát kijöttem a prociból 2 kimeneten(bal-jobb sub) és ezzel belementem a miniDSP HD készülékbe. Majd abbol egyesével oldalanként a 2 subhoz. Igy a proci 2 subnak látja a 4-et de mivel frontvonalon és hátfalon helyezkednek el szinmetrikusan ezek jók is így.
Tapasztalatom az , hogy előbb Dirac aztán miniDSP korrigálás. Ha fordítva csinálom a Dirak rosszul értelmezi és összekutyulja az amúgy jó frekvenciamenetet.
Nálam 2db szubot tud külön kezelni a Dirac. Viszont ez Dirac live for Emotiva. verzió azt hiszem 1.1
Nem az amit az XMC2 vagy a nagy procik kapnak manapság
-
Cseneles
őstag
válasz
Khaosz55 #183845 üzenetére
Izles kerdese, en szeretem az egysegesseget, azt viszont nem ha a mely ratelepszik a hangkarakteree es azt sem ha visit a magas. Ha kell ossza a gyomrosokat smajd egy villanas alatt eltunik. Ez a meres amit linkeltem mar Dirac es Dsp utani visszamert ertek.
17m2-en 2db Ultimax es ez a 2db amit most Csabi ujraformalt nem kivan semmi tobbletet.merj egyet rew-el 110dB kornyeken, linkeld be simitasok nelkul…kivancsi vagyok nalad hogy alakul.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #183368 üzenetére
Akkor nincs ötletem. Bár a routerek is sokszor furán működnek. Elvileg így mennie kellene, de próbálj meg még valamit. Először a routerben állítsd be a címfenntartáshoz adást (fix IP) egy másik értékre, mint most majd azt írd be a prociba. Utána inditsd újta a routert és a procit szabályosan (ha van újraindítás menű azzal).
-
devil-k
nagyúr
-
denesdr
addikt
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #182751 üzenetére
Áfa nincs már rá elvileg.
Jelenleg nem szempont nálam a 4k meg HDR meg DV.
FullHD, HD hangok amik érdekelnek, hogy menjenek.Gondoltam, hogy nem nagyon lesz tapasztalta senkinek sem ilyen eszközzel.
Csak megtetszett, hogy 1 eszközön tudnom kezelni a 2 eszközt képpel és hanggal együtt.Megnézem itthon található e hasonló, mert akkor ugye 14 nap alatt vissza tudom küldeni, ha nem válik majd be.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #182748 üzenetére
Rendben, én csak egy lehetőséget mondtam, amivel van tapasztalatom
Persze nem kell mennie mindennek, de pl erre is jó az az "okos" cucc mert mindenre lehet külön "gombot" csinálni .
Nekem is van pár.
Más mindenki felé
Ez ugyan jó lehet?
PC meg az Xbox lenne bele kötve HDMIn, kimeneten meg a projektor, RCA meg ugye a végfokokba, ha lesz.
linkÍgy nem kellene egy külön HDMI splitter meg egy optikai-RCA átalakító az Xboxhoz, hanem ez tudna mindent kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest