-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Valkűr #132058 üzenetére
Az csak 1 ember "agymenése" volt abban a csoportban, hogy megváltozik a hang "rezgések", stb .... nyugodtan tegyél rá fóliát, amit max elronthatsz vele az a kinézete ....
(ha már a hangjáért aggódsz, akkor inkább az zavarhatna, hogy egy belépő Dali szettet hajt, egy felsőközép AVR .... tuning ide vagy oda ....
)
Gabesz26:
Én személy szerint a komolyabb sztereóra szavazok (akár) végfokként, a sokcsatornás végfokok csak nagyon- nagyon drágán tudták azt produkálni, amit egy jó sztereó ..... mellesleg később könnyebb fejleszteni is a sztereó és a mozi részét is külön- külön, ha igény van/lesz rá .... szerintem ....
-
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Valkűr #126942 üzenetére
Értem mire célzol és Dorian nagyon szépen meg is válaszolta helyettem.
(megjegyzés: Akkor álláspontod szerint mindenre azt kellene válaszolni,hogy menj el érte -> vidd haza letét ellenében -> hallgasd meg a sajàt “körülményeid” között -> tartsd meg ha tetszik vagy vidd vissza ha nem és hozz másikat próbára. Ez lehet így egy kicsit “sarkos”,de kielégítő lenne (számodra),de ez esetben felesleges lenne a topik és mindenki egész nap hozná-vinné az AVR-eket,amig (ő vagy a boltosok) be nem sokalna.
Maradjunk annyiban,hogy itt a topikban (és offline is) csak “iránymutatás” van,amiből azt (talán) ki lehet szűrni,hogy mi az amit ne(!) és a “maradékból” lehet válogatni.)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Valkűr #126936 üzenetére
“Ha saját ízlésem írom le az nem ajánlás, az csak egy saját vélemény marad.”
Az hogy valami hogy szól nem izlés kérdése,az hogy amit hallasz az tetszik-e vagy sem,az már viszont igen.
Továbbá: akkor szerinted hogy kellene kinézni egy “ajánlásnak” (ha nem úgy hogy “én hallottam,szerintem ilyen hangja volt”) mi alapján kellene “ajánlani”!!?? (erre valóban kiváncsi vagyok!!)
Amugy meg minden ajánlás (és jó esetben a “netes tesztek” is,ha éppen elfogyott a “szponzor pénze”,de mégis írni kell valamiről
) egyéni vélemények,nincs abszolut jobb/rosszabb (kategóriákon belül) csak más, ahol az ár/érték/hang/szolgáltatások/felhasználás/márkahűség (is) befolyásolják a megitélést az egyéni igények alapján.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Valkűr #126932 üzenetére
Félrértettél,nem az írtam,hogy a többi/más gyártók jók zenére,“csak” jobbak lehetnek. Az Onkyo -k (az elmúlt évek meghallgatásai alapján) teljesen mozira vannak “kihegyezve”,szinte 0 “finomság” van/nincs a hangjukban ezért (én) zenehallgatásra kevésbé ajánlom,mint pár másikat (persze háttérzenéhez/tuc-tuc-hoz megfelel,de szerintem nem ezt értjük zenehallgatás alatt),mozira viszont pont ezért (lehet) jó.
De Onkyo-ban is vannak már “mindenesnek” nevezhető darabok a 8-as,9-es tipusoktól,de itt meg az jön elő,hogy más gyártótól ilyet/hasonlót olcsóbban is meg lehet venni ebben a kategóriában.
Mindez nem az Onkyo ellen szól,de tapasztalataim (és többeké alapján is) ez a márka ilyen kvalitásokkal bír....és (szerintem) itt lép be az “ízlés” a képbe.
Amivel maradéktalanul egyetértek: zenehallgatásra egy “olcsobb” sztereó is jobb, mint egy drága AVR .... általában.
De az eredeti témánál maradva - ahol a 646 volt a kérdés - továbbra is fenntartom,hogy a linkelt árért (cca. 140e Ft) jó vétel a szolgáltatásai miatt és mozira és háttérzenéhez/tuc-tuc-hoz,sok.1-es koncertekhez és “zenehallgatáshoz” (ha nem csak mozira és a többi felsoroltra van igény) más tipust választanék.
#126934:
Ha nem saját vélemény (de inkább tapasztalat) alapján,akkor hogyan!!?? Netes “tesztek” alapján!!?? Vagy gyártói paraméterek szerint!!?? Remélem ezt viccnek szántad!? -
Hohocali
aktív tag
válasz
Valkűr #126927 üzenetére
"A saját vélemény nem egyenlő azzal mikor valakinek valamit ajánlani akarunk."
Mindenki a saját véleménye alapján tud ajánlani. Van persze egy másik út is : amit a szponzorok a szádba raknak. Mindenki eldöntheti, melyikre kíváncsi.
Ha nem csak egy ember ajánlgatna itt, akkor ez a probléma magától megszűnne.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Valkűr #126927 üzenetére
“Mert ugye mi alapján is ajánlunk bármit is?”
Az öszzehasonlítási alap (nálam legalább is) a válóság ill. az ahhoz közelítő hang(zás),ami nem ízlés kérdése. Ha valakinek a magasban-mélyben kiemelt (loudness-es) hangzás jön be,az vehet bármit (felesleges fórumoznia is) “feltekeri” a mélyet - magasat és boldog lesz.
Az hogy ebben (vagy akár a többi kategóriában) nincs különbség,erre mit lehet irni ..... hallgas meg egy pl. Onkyo-t,egy Marantz-ot és egy Pioneer-t (ugyanazon a láncon,ugyanabból a kategóriából) és ha nem hallasz különbséget,akkor “szerencsés ember vagy” és mindegy mit veszel/hallgatsz.
Továbbá: igaz mozis topik,de a filmek mellet sokan néznek/hallgatnak sokcsatornás koncerteket is (a sztereó mellett) és pl. itt sem jön jól az alsó/középkategóriás Onkyo-k kissé “túleffektelt” hangja (ami ugye mozin viszont sokszor jól jön egy olcsóbb láncnál),de ha valakinek ez jön be,akkor mint korábban is írtam ....
(megjegyzés: és mivel ez - mint korábba is írták - a “haladó topik”,engedtessék meg,hogy egy belépőkategória tetején/középkategória alján elhelyezkedő AVR-t ne kelljen “minedenesnek” nevezni,ezt a “vakítást” hagyjuk meg a “belépő topiknak”)
-
válasz
Valkűr #126929 üzenetére
Ezen nem kell meglepődni, sok múlik a halláson, de minél kifinomultabb egy rendszer annál több részletet jelenit meg. Nekem is sokáig belépős cuccaim voltak. Még mindig lenne hova fejlődnöm, komolyabb forrás, kábelek, egy jóval magasabb kategóriájú sztereó erősítő, egy jobb szub, vetítő, stb...
De szerény vélemény miatt, azért egy erősítő cserét illene kihallani, még márkán belül is eltérnek az osztályok hangjai...volt kölcsönben nálam pár mozi vas, mindegyiknek más-más a hangja, még ha végfokolva van, akkor is. Az előerősítő rész is más.
-
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #126927 üzenetére
Nem gondolom, h bárki lehúzta volna az Onkyot, az viszont tény, hogy a márka hangzásvilága zenére kevésbé alkalmas, mint filmekre. Ráadásul-ráerősítésül egy alsó-közép kategóriás erősítőre ez bármely márkára igaz lenne.
Állítólag az új négyszámjegyű 3xxx és 5xxx Onkyok más, kifinomultabb hangzással bírnak, de azokat nem hallottam még. -
Kroland25
tag
válasz
Valkűr #126833 üzenetére
Köszi!igen jól látod ezért is csináltam függönyből a sötét oldalakat..napközben meg amikor nem megy a mozi akkor a sarkokba össze vannak húzva és akkor a világos falak érvényesülnek!!
Shingen:Mivel külföldön melózok amikor megyek haza akkor össze szoktunk gyűlni páran egy kis lazulásra!!Volt már hogy 13-an voltunk innen a fórumról és más forumokról -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Valkűr #126813 üzenetére
Ja .... lehet kicsit félreérthető volt .... akkor átfogalmazom: “átlagos” (méretű/teljesítményű) subokból 30nm-re “erősen” ajánlott a 2db.
Igaz 2db-ot nem csak a helység mérete,ha nem “hangzás” miatt (is) szokás ajánlani,de egy átlagos (25cm/150-200w(?) névleges teljesítményű) subból már csak a hely mérete (a 30nm alapján feltételezett légköbméter) miatt is ajánlott 2db.
A továbbiakat viszont fenntartom,az 1db-ra vonatkozó meghallgatással,mivel mindenkinek más az igénye/füle/akusztikus “körülménye”.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Valkűr #125849 üzenetére
Hát igen,abban a sorozatban csak egy méretben van center.Ha lenne egy nagyobb a C6-os hangszórókészletével...
-
válasz
Valkűr #121975 üzenetére
Már régóta meg akartam kérdezni, de most meg is teszem. Miben más az a függőleges nyílás mint az átlagos magas sugárzók? Dali hangfalaknál láttam ilyent de nem tudtam mire vélni. Mondjuk azt látom, hogy csak a drága dobozokon van ilyen, szóval gondolom ez is olcsó darab lehetett.
-
válasz
Valkűr #121975 üzenetére
köszönöm
Szinte lehetetlen lefényképeznem (csillog)...sose tudtam jó képeket csinálnimondjuk a gép se komoly, az előtte levő ami tönkre ment szebb képeket tudott...
Élőben nem csúnya...
spiky03:
GX200 lesz a front...Jó áron volt ez a GX350-es és nekem tetszik a hangja...
Háttér marad a GS10, majd talán lecserélem azt is GX-re, ki tudja
-
zubály
csendes tag
válasz
Valkűr #121233 üzenetére
Ma délelőtt én is vásáróltam ebből a hdmi kábelből,és meg kell,hogy mondjam teljesen igaza van amiket tapasztalt,én ugyan ezt tapasztalom,ezért is jó ez a fórum,mert ez is nagy segitség másnak,annó pl.nekem,minden forintot bőven megért.kössz mégegyszer,hogy megosztottad a tapasztalodat.Boldog Karácsot minden fórumlakónak.
-
válasz
Valkűr #121195 üzenetére
"Még a placeboo is kilőve, mivel nem egy drága kábelről van szó"
A placebo-nak egyáltalán nem feltétele az, hogy drága legyen a cucc. Nem csak amiatt alakulhat ki, hanem még sok ok miatt. Kinézet, az addig róla olvasottak, elvárások, különböző pressziók, stb. Ezt üzenem Sanyinak meg Attilának is.
Egyébként megint a párszáz forintos gagyi kábellel hasonlítottátok, ami valószínűleg hibás.
robi-k :
Írtam, hogy hm vasakat keresek. Egyelőre biztosan nem választom szét a sztereót és hm-et, hanem minden egyben marad.
Tudom, nem az igazi, kompromisszumos, de ez marad egyelőre.
-
válasz
Valkűr #121176 üzenetére
"ilyenkor hol az a sok ember aki eddig azt állította, h igenis vannak hallható, látható különbségek a kábelek közt is, köztük a USB kábelek közt is."
Nem ez a lényeg, hogy lehet-e, vagy nem lehet különbség. Én elhiszem, hogy lehet, mert van az a rendszer stb. stb. Amire én mindig felhívom a figyelmet, az a placebo figyelembevétele, és a pszichés faktort kizáró tesztelés fontossága. Ez az én vesszőparipám, mert sajnos NEM kíváncsiak az userek az eszközök valós hatásaira, nagyon a legtöbben megelégszenek az első "tapasztalás" becsapós örömével.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Valkűr #121160 üzenetére
Tiger nem mindegy mit cserélsz re! A HDMI kábel fogalma valahol ott kezdődik hogy KÁCSA kábel, ezzel a kijelentéssel szerintem még liszi70nek sincsen baja.
Sokat fejtegettük például hogy mekkora ugrás kell az AQ kábeleknél, és bizony bármennyire kételkedsz a Pearl áll a nyerésre.
Azt hogy a cinnamon hol mutatja meg tudását az biztosan nem e fórumvilági kategória elsősorban, erről BBéci is tudna regélni, hogy a 2-3 ezer eurós BD lejátszók talán mire képesek - és nem 50"-es TV
Tehát "igényesen" összefoglalva, ha valóban ekkora a különbség, akkor igen szar kábeled lehetett - ha nem akkor ott valami bibi van
.
-
válasz
Valkűr #121160 üzenetére
"Szerintem nekem senkinek sem kell bizonygatnom semmit"
Nem kellene, ha nem te írtad volna személyesen, hogy "lehet jönni tesztelni". Én erre reagáltam.
"nyilván nem az olyanokat várom tesztelgetni akik zsigerből elutasítanak mindent"
Teljesen lényegtelen, hogy mit utasítok el, mit nem (egyébként én SEMMIT nem utasítok el zsigerből), én cserélgetném a kábeleket, neked kell felismerni, hogy épp melyik van bent. Tehát az én "kételkedéseim" semmit nem számítanak.
Természetesen az egész fogadás csak vicc, egészen biztos voltam benne, hogy nem vállalnád. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Valkűr #121156 üzenetére
Engem nagyon érdekel a téma ezért feszegetem, bár tudom hogy komoly vélemény ellentétek vannak a témában. Gondolom mindenki számára elfogadott, hogy a filléres HDMI kábel meg egy jó minőségű között van érdemben különbség. Ezt gondolom senki sem vitatja. Az lenne a kérdésem hogy ha egy digitális jelet nagyban befolyásol egy kábel, akkor maga az adatkordozó jellege vagy minősége miért nem befolyásoló tényező? Pl. Ugyanaz a kép vagy hang minősége miért nem változik ha pendriveról vagy HDD-ről játsszák le? Vagy miért nincs különbség mondjuk lemez és lemez tartalmi minősége között ha ugyanaz a tartalom? Vegyünk egy egyszerű fotót. Miért nem romlik a minősége amikor egy gagyi USB kábellel a fényképezőgépről a számítógépre másolom?
Jó lenne ha ezeket valaki elmagyarázná mert igazolná egyik vagy másik véleményt. Én jelenleg szkeptikus vagyok a tekintetben hogy mondjuk van létjogosultsága egy 75ezer Ft-os 80cm-es USB kábelnek vagy egy 100ezer Ft-os HDMI kábel-nek. Persze mind a tapasztalatom mind a tudásom kevés ahhoz hogy egyértelműen megvédjem álláspontom. Az viszont kicsit igazolja a véleményem hogy egyetlen cikket nem találtam ami némi tudományos alapon megmagyarázná ezen méregdrága kábelek létjogosultságát. (persze lehet csak én nem találom) -
válasz
Valkűr #121157 üzenetére
"Mindenki próbálja ki otthon, a lehetőség adott."
De hiszen azt írtad, hogy "lehet jönni tesztelni". Ebből gondoltam, hogy na, itt a lehetőség, végre valaki be akarja bizonyítani mások előtt is, hogy amit "tapasztalatként" leír, az kellően megalapozott. De sajnos megint csalódnom kellett.
"Jah meg kell venni a terméket? Szar ügy"
Nem szar ügy, mert nem muszáj megvenni, nálam kölcsön kábelek is voltak. Lényeg, hogy normálisan tesztelni kell, nem elég betenni, örülni, aztán élmény-beszámolni.
-
válasz
Valkűr #121153 üzenetére
"na kérem tisztelettel lehet jömni tesztelni"
Ott a helyem! Hol laksz?
Különösen a képbeli különbségek érdekelnek, milyen megjelenítőd is van? Természetesen "nemtudommelyikvanbent"-tesztet csinálunk egy nem hibás másik kábel, és az AR között. (Nem akarom kiírni, hogy vakteszt, mert ez némelyek szemében szitokszó.
)
Szerk.: Ajjaj, Szeged. Az nagyon messze van. No sebaj, az útiköltségem lesz a fogadás összege!
-
Joshi
titán
-
BBéci
legenda
válasz
Valkűr #120147 üzenetére
Van némi tapasztalatom a márkával, volt nálam kölcsönben pár hétig XLR, amit Norma CD-játszó és erősítő közé illesztettem, elképesztő javulást hozott az előző kábelhez képest. Ami nem csoda, 4500 euróért már tudnia kell valamit.
Aztán hallottam olyan rendszert, amiben több TA drót volt, ha jól emlékszem, mindegyik a Reference szériából. -
robi-k
őstag
-
xxlongikaxx
aktív tag
-
válasz
Valkűr #118803 üzenetére
magyar mentalizmus, a kommunizmus hagyatéka... jól megmaradt az emberekben, még mindig érezni a hatását.
Én anno Londonban láttam az Odeon moziban a Saving Private Ryan-t mikor új volt, én azt nevezem mozinak. Hang és képminőség jeles, ott van értelme az ívelt vászonnak, nem úgy mint a mai TVken 55-60 colosoknál...
-
törölt tag
válasz
Valkűr #118799 üzenetére
Ahogy az is nagyon nagyon tág fogalom a mozirendszer miképp szól "jól sztereón". Abban a környezetben, helyiségben, láncban, akusztikával, ahogy a mozi ki lett szolgálva, lehet egyáltalán jó sztereóról beszélni? Ezért említettem tegnap, hogy nem érdekel mit művel sztereón a rendszerem, a lánc egyetlen eleme sincs sztereó alá rendelve, arra külön helyiséget, eltérő méreteket, más forrást, más kábelt, más dobozt képzelek el.
Ha öszvér megoldásban gondolkodnék, valahol valami csorbát szenved. Házimozi stúdióban lesz bemutatója ennek a rendszenek:
Front: JBL Synthesis 1400 Array
Center: JBL Synthesis 880 Array
Háttér: JBL Synthesis S4Ai
SUB: JBL Synthesis 1500 Array
Processzor/előfok: JBL Synthesis SDP-45
Végerősítő: JBL Synthesis S5160
Szobaakusztika korrektor: JBL Synthesis SDEC-4500
Projektor: SIM2 M.150
Vetítővászon: Stewart Filmscreen FirehawkValószínűleg párját ritkító mozin, de ezen sem sztereóznék, valószínűleg ahol elhelyezném, ahogy kiszolgálnám, értelem sem lenne. Ugyanúgy leválasztott rendszert erőltetnék. Talán még a sztereóról jövők többsége ugyanazt a hangzásvilágot keresi sokcsatornával, ezért van némi félreértés.
-
válasz
Valkűr #118799 üzenetére
nekem már a kis belépő AVR-1910 jobb hangzást produkált mint akármelyik itthoni moziban. A hangzás és a minőség természetesen csak jobb lett a 4310 és 4308 után. Én akármelyik moziba megyek itthon, hallom azt a "sistergést" ami állandóan van és vhogy se a magasak, közép vagy mélyek nem az igaziak. Olyan laposnak tűnik. Otthon ilyen gondom nincs a jelenlegi gearemmel...
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Valkűr #118249 üzenetére
Elvileg a Pi nem adja ki passtroughban sem a HD hangokat mert vannak valami licensz problemaik. Eddig TV rol ment a hang optikan at, ott meg csak analog tobb sav jott. Ugyhogy mar ez is tovabb lepes, csak a Denon nem latom hogy a forras miben jon. Regen a HK felismerte es kiirta.
-
Mikisys
őstag
válasz
Valkűr #117798 üzenetére
Úgy kezdtem a véleményem leírni, hogy "sajnos...."
Valóban nem azonos körülmények között és nem azonos rendszereket hallgattam meg, tehát nem csak a hangsugárzók "bűne", hogy nem tetszett az, amit hallottam. (A zenei és filmes anyagtól sem voltam oda.)
Viszont igen erősen rányomják a rendszerre a saját színezetüket a hangsugárzók.
-
Én nem holmi olcsó hangszórókkal dobtam össze sufnituning-hangsugárzókat, hanem több száz(!) hangszóró adatlapjából, mérési eredményéből, más-más gyártók termékei közül választottam olyanokat, amiknek tetszett a hangzása és azokból, meg nem kevés munkával, méréssel, beállítással értem el jó eredményt.
Igaz, nekem csak egy pár kellett zenehallgatáshoz és házi-mozihoz pedig, 5db. egyforma, ez utóbbiakat már nehezebb volt közel azonosra összehozni.
Úgyhogy a végére lelkileg gazdag, anyagilag szegény lettem.Üdv!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Valkűr #117798 üzenetére
Nem akarom vedeni az epitett hangsugarzokat, de azert tudni kell hogy a nagy gyartok hangfalainal is lehet nagy szoras mivel ok is tomeggyartanak, radasul sokan ugyanazon gyartok drivereit hasznaljak mint amiket a DIYerek megvesznek. (peldaul DALIban VIFA magasak) Aztan vannak a nagy UHE hangfalak amiket ha ilyen szempontbol nezunk ugyanugy DIY mert kicsi a darabszam. Egyebkent a DIYnak akkor van ertelme ha az ember kulonleges dolgokat epit, OB vagy tolcseres, illetve az meg az elonye hogy hangvaltot az ember tudja varialgatni a sajat izlesenek megfeleloen. Persze a DIYerek meg elfogultak es mindig a sajatjuk a legjobb (az en frontjaim is ezert az osszegert siman a legjobbak
)
Erosito kikapcsolas temahoz: Minek veszunk erositot ha nem kapcsoljuk be amikor hasznalhatnank?
-
Mikisys
őstag
válasz
Valkűr #117795 üzenetére
Sajnos, mindkettőt más-más rendszerben hallottam bemutatón, vagy legalábbis nagyon hasonlókat, mint amik a képen láthatók.
A Focal hangzása, hangszínezete nem tetszik, sem zenén, sem beszédhangon hallgatva.
A Wilson más irányban színez, Jazz zenén (utálom az ilyen demokat) hallgatva, nekem (el)futhatnékom támadt.
Szóval, nekem nem kell egyik sem, még ingyen sem.
Lehet, hogy High-End kategóriások, de nem nálam.
Inkább építek egy-pár józanul árazott és egyébként jó minőségű hangszórókból valami élvezhető hangú hangsugárzót. Eddig ez bevált.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest