- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dagidög #168002 üzenetére
Olyan ez, mint a szétkarcolt projektorlencsék. Nyilván alkudni akarsz, ahogy meglátod, de azt kapod, hogy "a képen nem látszik". Á, csak barna csíkot is láttam már fehérteszten.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #168005 üzenetére
Hangminőségben az sem lenne számottevő előrelépés, inkább szolgáltatásokban kapnál többet.
De a Polk Audio RTi hangdobozokhoz a 4520 is sok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Tényleg, EQ-APO-ban be lehet állítani 2 konfigurációt, amik közt automatikusan vált?
Most ugye az AVR van beállítva 7.1-es kimenő jellel.
Lehet azt, hogy pluszban beállítom a DAC-ot 2.0-val? Tehát amikor az AVR csatlakozik, a 7.1 konfigurációt küldi arra, ha a DAC csatlakozik, a 2.0-t arra? Ilyenkor gondolom kell külön sztereó mérés, amit szintén az Eq-apo-ba be kell olvastatni valahogy.Onnan támadt az ötletem, hogy mostanában egy sorozatot nézünk, aminek sztereó hangja van (ráadásul valami tök alap felbontással), de olyan tér van, hogy csak pislogok sokszor.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz BBéci #168006 üzenetére
Hallgatóztam múltkor ezeket az SVS Prime hangfalakat és nagyon jó emlékekkel távoztam, arra emlékszem. SB4000 óta nem vettem hangkeltőt. De nagyon szimpatikusak a homemoviesok. Majd leváltom az RTi-ket, de még várok velük. Hatalmas ugrás a TSi-hez képest, és csak mozira simán vállalható, még akkor is ha az AVR overkill hozzájuk. 7 vagy 8 éve van meg az RTi, ha jól emlékszem.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #168008 üzenetére
Volt nálam Prime, nem rossz cucc, de RTi helyett biztosan nem olyat vennék. Az árát nagyon megéri, de oldalra lépés lenne.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Khaosz55
addikt
Kezd alakulni. Annyi változás lesz, hogy a felső éleken a 10mm-es lekerekítést kicsinek gondolom ezért nagyobbat kap. Az olsaló éleken marad a 6mm.
Asztalos (szuanás) első mély ládája amit csinált, de én nem láttam rajta hibát az illeaztések szépek. Mindenhol csapolva ragasztva. Holnap megy autófényezőhöz. Matt fekete vagy selyemfényű fekete lesz. Ultik meg még sehol. -
spiky03
veterán
A földhurkot vagy azt, hogy mitől búg a szub, hogy tudom kideríteni?
Mert a múltkor nem búgott majdnem fullra feltekert potiál, amikor bekötöttem az új Van Damme RCA kábelt.
A mai bekapcsoláskor meg megint búg, így lentebb tekertem a potit. Így valamivel halkult a búgás...Lehet valami kábelt véletlenül megmutattam és az kavarhat be?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
VoidXs
nagyúr
válasz spiky03 #168015 üzenetére
Ha kihúzott RCA-val nem búg, akkor valóban lehet földhurok, de mivel korábban nem tapasztaltál ilyet, inkább az interferencia lehet valós. Próbáld újra a régi kábeled, mert ha megoldja, akkor a Van Damme egyszerűen rosszul szigetelt. Rengeteg ilyet láttunk a túlárazott kábelektől, nem lepne meg.
#168014 Khaosz55: Valóban kifogástalan. Mintha nem mindenhol lenne ragasztó, de simán csalhat a fotó, és nem nézném ki ilyen szép munkából, hogy azon spórolt volna.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz adamsfamily #168021 üzenetére
Mondtam, hogy szerintem csak a kép csal, és ilyen jó munkában biztos ott van. Nem tudom, miféle kritika volt benne, azon kívül, hogy pozitív, merthogy kimondottan szép ládák.
Nem azt veszem harmad áron, hanem másnak pontosan ugyanolyan (de inkább magasabb) szintet képviselő termékét. Soha nem fizetnék olyan gyártónak, aki kábeleken akarja megszedni magát. A kábel normális gyártók haszon nélkül árult mellékterméke, mert van mivel profitot termelniük. Ezeknek nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Van valami ötletetek, hogy a Denon/Marantz AVRhez adott mérőmikrofon miért nem működik egy külső, mikrofonelőerősítős hangkártyával? Kb -60dB jön ki belőle. Ha az alaplapi hangkártyába dugom, egyből megszólal.
REW-et szeretném házimozi szoba mérésre kipróbálni, és több ezzel foglalkozó bejegyzés szerint egész jól használható ez a mikrofon. Inkább csak próbálgatnám, ismerkednék a software-rel.
Valaki olyat mondott, hogy ez valószínű elektret mikrofon, ezért nem megy külső hangkártyával. Vagy esetleg más ötlet? -
VoidXs
nagyúr
válasz Dudee #168023 üzenetére
Az alaplapi sem feszíti elő, csak simán nagy az erősítés. Ha nagy hangerőn mérsz, bőven elég az is. Egy Xonar kártyán például driverből az egekbe kell tolni, különben semmit nem hall, mert a mikrofont is vonalszinten akarja kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dudee #168025 üzenetére
Nem hiszem, ha át tudod alakítani XLR-re, akkor valószínűleg tudod, hogy melyik két pint kell rövidre zárni. Egyszerűen csak vonalszinten kezeli a mikrofon jelét. EQ APO-ból is vissza lehet húzni, és bár brutál zajos lesz, mérni elég.
-
Dudee
senior tag
válasz VoidXs #168026 üzenetére
lehet, hogy igazad van. A bemeneti csati alá az van írva, hogy "mic/line"
Csak ez egy kombó XLR aljzat, aminek a közepében egyúttal egy nagy jack is van. Azt gondoltam, ha az XLR részét használom, akkor ott működik egy rendes mikrofon előfok és mV szinttel dolgozik, ha pedig a jack-et, akkor ott pedig rendes line.
mindegy, bohóckodni jó lesz az alaplapi hangkártya. A hatalmas alacsonyfrekis kiemeléseket/kioltásokat úgyis látni fogom azzal is. -
Pingüino
senior tag
Üdv mindenkinek.
Házimozi kiépítésbe szeretnék kezdeni, külön erre kialakított helységgel, projektorral, 7.1.4 hangrendszerrel. A hardveres oldalról rengeteg leírást találtam/találok, azt hiszem azzal elboldogulok, viszont szoftver oldalról vannak nyitott kérdéseim, ami némileg befolyásolja a hardverválasztást is.
A konkrét problémám a médialejátszóval kapcsolatos. MKV konténerbe csomagolt HEVC videókat szeretnék lejátszani, és nem tudom, hogy a szoftveres médialejátszók mennyire befolyásolják a kép és hangminőséget. Ha PC-t használok, amelyik szoftver képes feldolgozni a HEVC videókat, az mind ugyanazt a minőséget adja, vagy vannak különbségek? Ha nem PC-ben gondolkodom, mennyire használhatók a pár tízezer forintos android alapú média boxok? Ugye azok az ARM proci miatt mind hardveres dekódolást használnak, ami PC-n nem feltétlenül teljesen támogatott.
Röviden, ha a minőség az első, akkor milyen médialejátszót válasszak?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Pingüino #168029 üzenetére
Ha Atmost építesz, a PC kiesik a hangminőségből, azt átruházza az AVR-nek. A hardveres dekódolások közt hatalmas különbségek vannak, de a QuickSync vagy NVDEC bőven a csúcs közelében jár. A legjobb minőség nyilván a szoftveres, de ahhoz a belépő szint Full HD-n egy i5-7300HQ, 4K-hoz pedig a Ryzen 3600. A hardveres dekódolás szoftverfüggetlen, a lejátszók pedig mind a libavcodec-re épülnek, szóval a legtöbb különbség a gyári beállításokra vezethető vissza. Ha olcsón akarod a 98%-os minőséget, akkor hardveres dekódolás + MadVR, ami természetesen a szoftveres felett is sokat segít.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz VoidXs #168016 üzenetére
Amikor a Van Damme kábelt bekötöttem nem volt búgás.
Most valamiért 1 hét után ismét van.
Előtte az NF214es szub kábel volt és azzal is volt, hogy búgott, de volt, hogy nem.
Ezért nem tudom mi lehet az oka.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Pingüino
senior tag
válasz VoidXs #168030 üzenetére
Köszi szépen, utána fogok nézni a leírtaknak.
Az árat tekintve olyan értelemben rugalmas vagyok, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb megoldást keresem, de csak addig növelem a költsegvetést, amíg ár/érték arányban megéri.Első körben linuxon nézelődtem, mert az adott PC egyben DLNA szerverként is funkcionálna a lakás többi tv-je számára, de linuxon vannak gondok a hardveres dekódolással. Szóval valószínű, hogy két külön eszközzel lesznek megoldva, innentől pedig bármi szóba jöhet, ami reális árfekvéssel jó minőséget ad.
-
VoidXs
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz VoidXs #168033 üzenetére
Igen tervbe van, hogy a szekrény mögött valami kultúráltan elvezetem, rendezem a kábeleket, hogy ne legyen az a nagy dzsungel. be is szereztem hozzá ilyen kis műanyag kábel vezetőket.
Csak nem tudom mikor lesz rá időm.Kíváncsi vagyok majd ez segít e, hogy egyszer van, egyszer meg nincs búgás, és van, hogy semmit sem változtatok, hanem csak nincs bekapcsolva pár napig.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
VoidXs
nagyúr
válasz spiky03 #168034 üzenetére
A kábelcsatornázás akkor jó megoldás, ha tényleg interferencia, és külön csatornába kerül a két egymásra ható kábel, ugyanis az elektromos indukció párhuzamosan működik, végig egymás mellett csak rosszabb lenne. Ha földhurok, akkor egyáltalán nem megoldás, és feleslegesen csatornázol. A próbák után tudod majd biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz VoidXs #168035 üzenetére
Nem kábelcsatornába akarom tenni a kábeleket, hanem ilyen kis kábel bepattintos klipszekbe vagy mikbe. Persze csak azokat, amik majd beleférnek.
Még nincs meg a teljes koncepció. majd ahogy adja magát.De köszi ismét az infókat.
Egy kérdés a szabad.
Ez jó lehet a DSP helyett? Beállítani vele a szubot?
Behringer DEQ 2496 Ultracurve pro
Vagy ez teljesen másra van?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #168038 üzenetére
Jó lesz, erre talán már BBéci is áldását adja.
De hogy hangszóród mikor lesz .... itt semmi biztatót nem írnak.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tamoo #168039 üzenetére
Jól gondoltad.
Tényleg teljesen szubjektív, hogy kinek, milyen ládaforma tetszik. Nekem inkább a gömbölyű, mint az éles/sarkos. Ha asztalossal készíttetném, akkor egyértelmű lenne, ha gyárit vennék, akkor nem az lenne az elsődleges szempont.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lenox
veterán
Sziasztok!
Netflixet szeretnek 5.1-ben hallgatni. Eredetileg 2.0-t akartam, ahhoz a tv optikai kimenetet hasznaltam (nv shield lejatszoval), egy DAC-ra dugott studio monitorokkal. Azt hittem, az 5.1 is ugyanilyen konnyu lesz, de nem jon at 5.1 az optikan. Ha jol ertem azert, mert eac3-at kene valakinek dekodolni hozza. Gondolom ehhez kene egy DD+ processor. Milyen koltseghatekony megoldas van erre? Elore is koszi.
-
gdfjhnwt
újonc
Üdv mindenkinek.
Kis troubleshooting tanács kellene tapasztaltabbaktól.Olyan 10-20 perces gyakorisággal berecseg egyet az egész rendszer majd megy tovább minden, tipikusan az a fajta recsegés mint ami érintkezési hibánál szokott lenni, de mindegyik hangfalból szól, és persze ez alatt nem játssza azt amit kell neki.
Megpróbáltam leporolni a csatlakozókat sűritett levegővel, és nagyjából itt meg is állt a tudomány. Szerencsére az AVR még garanciás, van bármi esély, hogy nem azzal van a gond? Szivás lenne csak azért beküldenem, hogy visszadobják, hogy nincs semmi baja.
-
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #168043 üzenetére
Az eAC3 is átmegy optikain, csak visszabutul sima AC3-ra. Egy beállítás lesz rossz.
#168044 spiky03: Ez egy sztereó proci, egy másiknak még be tud segíteni. A main-ek közül viszont vagy mindent vagy semmit (az EQ-zott hangkép drasztikusan változik), de ha csak egy csatornának van nagyon komoly problémája, arra célzottan jó.
#168045 gdfjhnwt: Mi a forrás? Akkor szokott ilyen történni, ha a lejátszó szenved.
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #168046 üzenetére
Atmenne, ha a kuldo kuldene, de nem kuldi. Ahhoz az kene, hogy a tv olyan edid-et adjon, hogy tud eac3-at, nem? Igy csak pcm-et kuld, abbol meg stereo fer at az optikan. Ha ez egy beallitas kerdese, akkor nem talaltam meg, 65un73003la a tv es nvidia shield a lejatszo. A tv-n barmit allitottam soma pcm jott az optikan. Probaltam a tv sajat lejatszojat is, ugy is stereo jott.
-
atirag
őstag
Vásároltam 1 éve kb egy pioneer vsx510 erősítőt amit nem tudok egy hdmi kábellel a tv-hez kapcsolni mert az apple tv-t nem engedi át. És nem tudom már pontosan milyen tudás hiányzik belőle MIlyen erősítőt kellene vásároljak,hogy minden eszköz amit az erősítőhöz kötök az egy hdmi-vel menjen a tv-be. Természetesen 4k. Egy apple tv és egy playstation 4 pro menne.
-
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #168047 üzenetére
Elég a TV-nek azt is jelezni, ha tud DD-t, márpedig tud. Minden Dolby licenszelt termék köteles bizonyos fallback opciókat nyújtani, viszont a Shield nem az. Egy gyors keresés alapján azzal oldottak meg hasonlókat, hogy egy bitstream-re állított KODI-t használtak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest