Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nem mindennapi lesz a kérdés de hátha akad köztetek olyan aki tud segíteni.
Egy ismerősömtől (külföldön él) nagyon jó áron tudnék szerezni egy Onkyo TX-NR838-at.
Egy hiba van vele, hogy 120V-os szabvány nem az EU-s 220. Tudom, hogy lehet kapni pár darab ezresért átalakítót de felmerült bennem a kérdés, hogy nem e lehetne magát a készüléket átalakítani 220V-ra.
Józan paraszti ésszel gondolkodva (aztán a mérnők lehet máshogy gondolta) gondolom csak a táp része más, az erősítő többi része ugyanaz az összes készülék esetén nem?
És ha jó lenne a gondolatmenetem akkor elvileg egy EU-s mehetne a helyére.
Van rá esély, vagy felejtős? -
válasz
T560i #160294 üzenetére
Nem mindegy mekkora az a nappali. Ha mondjuk 60 négyzetméter, akkor simán lehet erőtlen. Ha egybe van a konyhával, akkor azt is számold bele. Aztán meg jön, hogy mivel van berendezve. Ha készítesz egy képet róla, hogy milyen a szoba, hogy van elhelyezve, akkor biztos kapsz pár erős kritikát, de ha bírod, akkor megéri, mert ingyen van a tanács.
Egyébként meg leírták, hogy feltehetően akusztika, elhelyezés probléma.
Hogy tanács is legyen. Vidd be a rendszert egy kisebb, legtöbb bútorral berendezett szobába és állítsd ott össze, hallgasd meg. Ez a legolcsóbb teszt. Ha ott sem tetszik, akkor cserélj erősítőt egy hallgatás erejéig, lehet annak a hangja nem jön be. Én így voltam az első Pioneer erősítőmmel. Nem tetszett a hangja. Az utána vett Denon sokkal szebb volt. Aztán annak sem tetszett a hangja, mikor új helyre került és mennie kellett. Most várok meddig bírja a Yamaha, de azt már tudom, hogy a régi ezüstözött hangfalkábel megy, mert ami jó volt a Denonhoz, az túl magas hangú a Yamahához. De ez is csak 2 hónap alatt alakult ki bennem. Csak azért írtam le, hogy lásd, mennyi mindenen múlik, hogy valami nem tetszik.
-
Kobak 27
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Elmondom mi lett és most van az, hogy fogom a fejem nem kicsit.
Mint írtam, vettem egy Audioquest Forrest HDMI kábelt (új, legújabb verzió), hogy azt használom majd az ARC-hoz. Fel sem merült bennem, hogy a kábellel van probléma, ez volt az első, amit bedugtam.
Olvasva itt a hozzászólásokat, rájöttem, hogy van itthon egy HAMA HDMI kábelem, ami nem új, de szerintem ugyanaz, mint amit linkeltetek.
Végső elkeseredésemben bedugtam... nem írnám le, hogy mit mondtam, mert a tv azonnal felismerte, az erősítőt aktiváltam és minden tökéletesen működik, megy az ARC. Egyszerűen nem hiszem el, hogy az Audioquest ezt nem tudja, főleg, hogy szándékosan ilyet kértem, elmondtam, hogy erre használnám... Hétfőn azt hiszem felhívom őket, hogy ez így nem frankó és tegyék a kábelt ahová akarják.
Még egyszer köszönöm mindenkinek, végül egy banális dolog volt a hiba, amit pont fixre vettem.
Ja, azért kipróbáltam az erősítőt nagy felbontású filmmel meg hanggal, nem kis különbség van. -
Borisz76
nagyúr
válasz
BBéci #160289 üzenetére
Persze jó dolog, de ez egyénfüggő is....
Én pl az esetek 99%-ban a PC-t nyüstölöm.
Filmezek,netezek,játszom.
PC meg HDMI-vel van összekötve az erősítővel és onnan HDMI a TV-be.
Tehát nálam legtöbbször a házimozi a "Game" állásban dolgozik.
Egyszer kipróbáltam, hogy ha a TV-t használom lejátszónak (DLNA ) , akkor hogyan is megy.... készült róla egy bejegyzés is.TV adást meg nem nézek.
Még a kedvenc magyar sorozatomat is ( Mi kis falunk ) a netről töltöm le és a NAS-ról nézem mert annyira zavarnak a reklámok..... -
T560i
tag
Sziasztok! Adott egy Polk audio rti a7,csi a6, rti a3 ,Klipsch Sub, 5.1 szett, amit egy Marantz sr7009 avr hajt, a nappaliban van elhelyezve, mérő mikrofonnal lefutattam a mérést, valahogy nem tetszik a hangja, zenén pedig egyáltalán nem tetszik. Valakinek van valami tanácsa esetleg ami beállításnál elkerüli a figyelmem.? Köszönöm
-
mpo
veterán
válasz
Kobak 27 #160283 üzenetére
A DVD-t, UPC boxot az erősítőbe.
Ezekből a kép átmegy az AVR-en keresztül a tévére, a hangot az AVR fogja megoldani, ilyenkor nem kell a HDMI-ARC.
A tévén kiválasztod az AVR-t, az AVR-en a kívánt input eszközt (DVD).
Ha a tévén internetes tartalmat nézel (Youtube), akkor az AVR távirányítóján a tv/audio (Denonnál ez a neve) gombbal átkapcsolsz a tévére, ebben az esetben kell a HDMI-ARC.
A HDMI-ARC-hoz az AVR-en a szükséges beállításokat előtte kell elvégezni a tévén a hangkimenetet át kell állítani.
Egy ilyen kábel elegendő, nem kell optikai sem:
[link]
Gyártói adatok:
[link]
A HDMI kábel csatlakoztatását áramtalanított eszközökön végezd és teljesen dugd be, mert megtréfálhat. -
Márky
tag
Sziasztok,
Van egy Sony XG9505 és Yamaha htr-4072.
Mindkettő earc képes.
Jól sejtem, hogy kell egy 2.1-es kábel, hogy pl a Netflix hang rendesen átmenjen?
Köszönöm előre is a segítséget! -
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #160279 üzenetére
"Audioformátum PCM"
Az nagyon rossz ötlet! Olyankor a tv minőségromlással alakítja át a Dolby Digital és DTS hangot PCM sztereóra.(#160283) Kobak 27
"veszek egy optikai kábelt és az megy az erősítőbe, csak az ugye nem az a minőség"
Tévedés, ugyanaz a minőség, mintha HDMI-n menne.
Valóban az a legjobb, ha az összes forrás az erősítőhöz csatlakozik. -
Kobak 27
tag
válasz
Borisz76 #160281 üzenetére
Alapvetően azt szerettem volna első körben, hogy a tv legyen a forrás. Azaz oda kötöttem be dvd-t, a UPC boxot és a TV media playerét akartam használni. Ezért is lett volna kézenfekvő az ARC. Tudom, hogy azon nem jön ki Atmos meg HD hang, de egyelőre ellettem volna vele. Viszont bárhogyan bűvölöm, nem működik.
Kipróbáltam laptopról, persze úgy ment és a hang is elég jó volt.
Viszont a laptopom nem tudja a 4K-t és nincs 2.0-s hdmi rajta, továbbá nem akarom állandóan bedugni. Szóval az ARC még mindig érdekelne, de lehet, hogy B megoldásként az lesz, hogy veszek egy optikai kábelt és az megy az erősítőbe, csak az ugye nem az a minőség.
A C megoldás pedig az, hogy minden megy az erősítőbe, TV onnan kapja a jelet, ha pedig a TVről nézek valami filmet, akkor optikai.
Evvel együtt, ha van bárkinek ötlete, akkor szívesen veszem, hogy mit szúrhattam el.
Még az is lehet, hogy csinálok az erősítőn meg a tv-n egy factory resetet, hátha helyreáll. -
zapco1269
tag
Itt le van írva, igaz 6013-é de szerintem nem változott.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Kobak 27 #160280 üzenetére
Kezdjük ott, hogy mi a forrás?
Mindent ami forrás lehet ( beltéri egység, PS4, PC, Média Player stb...) és van Hdmi kimenete azt közvetlenül az erősítőbe kell dugni.Aztán az erősítőből megy a HDMI kábel a Tv-be.
Ha hagyományos koax antenna kábel megy a Tv-be és úgy nézed a tv adást, akkor lehet annak a hangját állítani, hogy a TV saját hangszóróin vagy házimozi rendszeren keresztül szóljon.
Ezt is a Tv menüjében kell keresni. -
Kobak 27
tag
válasz
Borisz76 #160279 üzenetére
A 4-es HDMI-re dugtam be. Megjelent egy olyan opció, hogy Audiokimenet/optikai, de nem az erősítő. Ilyenkor nincs hang a tv-n, és az erősítőn sem jön semmi. Az erősítőn lehet a probléma, de nem tudom, hogy mit hova állítsak.
Azt jól gondolom ugye, hogy ilyenkor a tv-n ki lehet választani a bemenetet és elvileg ki kellene jönnie a hangnak a HDMI-n keresztül. Az erősítő ilyenkor nem írja ki, hogy ARC vagy valami? Azt a tv-re kell tenni olyankor? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Kobak 27 #160278 üzenetére
Erősítőn ARC-s HDMI csatlakozó , TV-n a 4. számú ARC-s HDMI csatlakozó kell.
A Samsung TV menüjében a hangbeállításoknál nézz szét.
Nálam :Hang / További beállítások / Digitális Audiokimenet résznél :
Audioformátum PCMPróbáld....mennie kell a TV adás hangjának kifelé az erősítőbe.
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Vettem egy Marantz sr6010-es erősítőt, amit szeretnék Samsung KS7000-es tv-vel ARC kapcsolattal összekötni. Beállítottam a tv-n az Anynet+ ami az ARC kapcsolat engedélyezése. Ezek után az erősítőn is engedélyeztem az ARC-ot meg a HDMI-n keresztüli vezérlést, de egyszerűen nincs hang. Tegnap vettem egy Audioquest Forest HDMI kábelt, amit bekötöttem. Ennek a jel iránya ha jól sejtem, akkor az erősítő felé kellene mutatnia. Ha a tv-n kiválasztom a 4-es HDMI bemenetet, akkor van kép, látszik a Marantz menüje, tehát kapcsolat van, de egyszerűen a hang nem megy át az erősítőre.
Lehet nagyon amatőr kérdés, de ha jól láttam, az erősítőn ilyenkor a TV bemenetre kell tenni. Semmilyen más bemenet nincs bedugva az erősítőbe, csak az 1 db HDMI amit az arc/monitor ki/bemenetre dugtam be.
Valaki tudna segíteni, mert már egy kicsit ideges vagyok. Egyáltalán fog ez így működni vagy nem?
Ja, egyelőre a tv media playerét használnám, ezért is lenne fontos, hogy működjön az arc.
A válaszokat és segítséget előre is köszönöm. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #160239 üzenetére
Es azt hogy oldod majd meg? Van mar ra terv?
Lehet nalam is az lesz mert a hangfalkabelek melle mar nem biztos, hogy befer a HDMI is.
Igaz gondolkoztam olyan megoldassal is, hogy a HDMI fejet csak a vegen ratenni mert a sima kabel az elferne csak a fej mar nem biztos.
Lattam a neten, hogy lehet igy is csinalni. Meg meg UTP kabelen is atlehet kuldeni a jelet.ezen kicsit meglepodtem.
Az a vastagsag boven elferne meg. -
Borisz76
nagyúr
válasz
lionshamlet #160272 üzenetére
Nem vagyok túl jártas ....csak az itteni fórumot olvasgatom.
Szerintem ha van helyed , akkor álló frontokat érdemes venni.
Szemeimnek jobban tetszenek a méretesebb hangfalak.A 2 db sub az inkább helyiség méretétől függ.
Valamint az sem teljesen mindegy, hogy reflex vagy zárt.Nekem zárt van és nagyon kellemes mélyre le tud menni.
Már-már zavaró is nagyobb hangerőn....és - gondolom - a szomszédok sem örülnek neki. Beton-panelben nagyon megy a hang.....
Sajnos az elrendezés nem ideális és akusztikailag sincs "kezelve" a szoba....ettől függetlenül élvezet mozizni vele.Mindenesetre nem hagyom ki azt a jó tanácsot amit a fórum résztvevői szoktak javasolni :
Hallgass meg , lehetőleg minél több hangfalat és azt válaszd , amelyik a leginkább elnyerte a tetszésedet és belefér a pénztárcádba.
Próbálj meg egy zenéből, filmből olyan részleteket meghallgatni amit jól ismersz...és , akkor lesz némi alapod a rendszerek összehasonlítására.
Ajánlott egy családból összeszedni a hangfalakt !
Ez alól talán a sub képez kivételt mert azt a szoba méretéhez érdemes választani.Filmek esetén - sajnálatosan - nem sok HD szinkronsáv van.
Legtöbb a 2.0 és a DD5.1 , valamint pár DTS.Atmos és társai szinte csak is kizárólag eredeti hangsáv esetén kapd meg.....ami nem olyan vészes, ha szeretsz olvasni
Sőt vannak olyan filmek amiket csak eredeti hanggal érdemes megnézni ! Ugyanakkor vannak olyan remekül sikerült magyar szinkronok , ami hozzáadott értéket képvisel......inkább a régi filmek között találni ilyet. -
lionshamlet
senior tag
válasz
Borisz76 #160271 üzenetére
Köszi, ahogy nézem az 1030 azért egy 5 évvel idősebb modell.
Egy Lg C9 melle kerestem receivert, ezert szempont volt a teljes 4k support:
- Hdr10
- Dolby VisionValamint a Dolby Atmos, Dts: X, 2sub, eArc.
A másik befuto a Denon X3500, X4500 lett volna, de a sony befutott szelarnyekbol.Ugyhogy kíváncsi leszek mit tud az erőlködő.
Plussz a fantom sugárzó feature, a 2 szub mennyit tesznek hozzá.De hogy álló sugarzok legyenek, vagy polc sugárzók...nemtudom.
Egyre jobban tetszenek a polcsugarak. -
Borisz76
nagyúr
válasz
lionshamlet #160270 üzenetére
Szia.
Én a régebbi verzióját használom : Sony STR-DN1030
A rendszer nálam 5.1-s és ezekből áll :- Dali Ikon 7 ( Front )
- Dali Ikon 1 ( Surr. )
- Dali Optikon Vokal ( Center )
- Sunfire HRS-10 ( Sub )Elégedett vagyok vele, nekem megfelel, szeretem a hangját.
Bár régebben itt a "fórumtársak" javasolták, hogy cseréljem le az erősítőt mert nem igazán tudja rendesen kiszolgálni az Ikon-okat.
Komolyabb erősítőt érdemelnének.....
Lassan költözünk panelból családi házba és talán megejtek egy erősítő cserét is..... -
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, az alábbi Receivert sikerült megvenni.
Sony STR-DN1080
Milyen Hangfalszettet ajánlanátok hozzá, 5.1.2 elrendezésben.
Leginkább csak mozira.
(6-16ohm)
Illetve aki ilyen erősítőt használ, írhatna róla némi tapasztalatot.
Bár a tesztek szerint, erősen ajánlott készülék. -
tiibo18
csendes tag
Üdvözletem a kedves fórumtársaknak!
Van valakinek tapasztalata Marantz SR 6001-al?
Esetleges válaszokat köszönök előre is. -
Quetz
őstag
válasz
devil-k #160261 üzenetére
Igazad van, nem véletlen, hogy akik tényleg komolyan csinálják, azok figyelmen kívül hagyják a voodoo-t. Pont most jött ki a hónap mozija, benne: The Beast, Unleashed
A pénz nem volt akadály, még sincs benne semmi ilyesmi. -
boroskarcsi
tag
válasz
boroskarcsi #160225 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat!
Alszom rá egyet-kettőt...relatíve sok zenét hallgatok, de a mostani összeállítás is megfelel. (nyilván azért, mert nem tudom milyen lenne egy jobb sztereó erősítővel).
Megpróbálom néhány barátomat rávenni, hogy hozzák át a erősítőjüket és megnézzük van-e értelme változtatni. -
devil-k
nagyúr
válasz
fehér_ember #160253 üzenetére
Baromság.
Mi értelme lenne? Így is mindenki elfogult és a másikat b@szogtatja és győzködi valamiről, ha stílusról vagy ízléséről van szó és a vélt/valós tapasztalatait akarja ráerőszakolni a másikra. Még ha 2 kollégánál ugyanolyan lánc lenne minden elemmel és szeggel együtt, akkor is lenne különbség, mert a szoba, a tér ... stb. nem ugyanaz. No, nem is beszélve a mindenféle vudu kabelekről, kövekről, lapokról, jin és jangos szarokról. Minden évben van legalább két-három hájpolt vacak (tisztelet a kivételnek!), amit valaki kitalál és azt ajánlgatja, eladja másoknak, aztán az egész fórum abba az irányba megy el és “lenézi” azt, aki nem azt “hallja”... vagy másképp.Sok embernek sz@r lehet úgy élni, hogy nem tud leülni a rendszere elé és élvezni egyszerűen... helyette azon agyal, hogy mi nem jó, mit kellene átállítani, eladni, vuduzni...
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #160258 üzenetére
Jó lenne, akár lehetne egy sörözős tali, mint ami nagyon régen volt, fórumos összeröffenéssel
hogy kész legyen a 4499 - csak nem te neked készíti a másik példányt Zoli (mzperx)? -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #160246 üzenetére
Ha érdekel, gyere el és elviheted haza tesztelni a yamahát
-
BBéci
legenda
válasz
mettek #160248 üzenetére
Processzor hangját ne hasonlítsd integrált sztereó erősítőéhez! A végfok teljesen megváltoztathatja.
A sztereók szinte biztosan jobb hangúak, ezért ha valakinek azokról negatív a véleménye, a házimozis cuccokról kétszeresen negatív lehet. Tehát egyáltalán nem inkorrekt, ha egy gyártó termékeit a sztereó erősítők alapján ítélik meg. -
fehér_ember
addikt
válasz
mettek #160251 üzenetére
Volt pl. egymás mellett Yamaha AX-1070-em és RX-V3800-asom. Soha nem gondoltam volna hogy ennyire hasonlóan (de amúgy szerintem egész jól
) muzsikálnak. Szóval nem biztos hogy nincsenek hasonlóságok.
Kellene egy olyan topik, ahol mindenki elmondja röviden, tömören az akármilyen véleményét, akármilyen stílusban a már hallott cuccokról. Ott nem is kéne egymásnak válaszolgatni. Érdekes lenne
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #160250 üzenetére
Akkor inkább azt mondd meg hogy hallottál e felső kategóriás yamaha avr-t vagy processzort. Yamaha sztereo erősítőkből általánosítani avr-ekre....csak gratulálni tudok, már ne haragudj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest