- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
neko18 #15464 üzenetére
Helló!
Most ilyen eladóm nincs és őszintén szólva Led-sben csak a kicsit feljebb említett Lepa-t merem ajánlani-de az 4 pin-s.Illetve ha nagyon halk kell(viszont teljesítményben nem túl erős) akkor 3pin-sben az Aerocool DeadSilence sorozat nekem bejött-nagyon halk venti és mutatós.Van kékben,fehérben illetve az általam linkelt pirosban.
[link] -
Grózi
Topikgazda
válasz
neko18 #15313 üzenetére
Igen rengeteg hardware fordul meg nálam.Igyekszem a tapasztalataim itt fórumon megosztani és akinek tudok segítek.Blog-ot nem akarok vezetni.Így vissza olvasva tényleg nyersen fogalmaztam a neked írt első hozzászólásban-még egyszer bocsánat.Elég fáradt voltam+az asszonynak is egy-két napja "fáj a feje"....
-
Grózi
Topikgazda
válasz
neko18 #15310 üzenetére
Nem akartam sértő lenni,sajnálom ha az jött le.
Az általad linkelt nem fordult meg nálam,amit írtam azt a Xilence-re írtam,mert abból a led-es és amit én ajánlottam az is volt nálam.
Teszteket írni??Valahogy nem érzek rá késztetést...
Napi 12-14 órában gépeket szerelek,fórumozok és próbálom elviselni az embereket akik kikérik a véleményem,majd sz@rnak rá és legvégül jönnek panaszkodni hogy de kár hogy nem hallgattak rám....
Próbálok segíteni a tapasztalataimmal(már amelyik területen van).
Cooltek-től 140mm-s Silent fan(nem led-es) járt nálam,az kifejezetten csendes volt közepes légmozgatás mellett. -
pmheros
őstag
válasz
neko18 #13454 üzenetére
Köszi a segítséget!
Mivel az általad linkelt Akasa felém nem volt elérhető (legalábbis nem volt kedvem 1000-1500 postát még rádobni), így egy Scythe Grand Flex SM1225GF12H lett a befutó. Közel azt a légszállítást tudja, magasabb nyomás mellet, és olcsóbban. Bár több mint 2x magasabb 120 000 óra élettartamot adnak meg rá, igazából mindegy, mert (korábbi tapasztalataim alapján) kb évi 30órát fog menni.
-
-
-
-
Frod
addikt
válasz
neko18 #11542 üzenetére
Hát egyrészt semmi tuningot nem tervezek rajta, és azt mondták, hogy akkor a gyári is el tudja vinni lazán, másrészt elfogyott a keret, és hát ugye minden alkatrész valahogy fontosabb volt
Ha vennék is valamikor, kb 5 ezerig szánnék rá, viszont úgy tudom ilyen árkategóriában nincs valami jó választék. -
-
szente
addikt
válasz
neko18 #11410 üzenetére
Pont azért melegebb az átlagnál egy picit a gépem, mert CM Silencio 550em van, ami egy hangszigetelt, majdnem teljesen zárt ház. Elöl most csak egy venti tolja be a levegőt, majd a napokban kap mégegyet előre.
Amúgy szerintem félre értettél, mert csak idle-ben vannak leszabályozva a ventik 55 fok felett már az elő 2000et forog.A venti tartó konzol már félig meg van az elvileg nem lesz gond. Venti szabályzóm az nincs, lusta vagyok tekergetni a potikat.
Egyébként ha megnézed, akkor itt se sokkal hűvösebb a kártya:[link]
Az OC értéket nézd. -
szente
addikt
válasz
neko18 #11407 üzenetére
Na elmondom mire kell, akkor hátha könnyebben tudsz ajánlani.
Szóval lényegében ebből szeretnék valami hasonlót összehozni, mert az eredeti kiépítés meleg és kicsit hangos is.
Ehhez kéne nekem 2 db 92mm-es venti.
Amiket linkeltél azok túl nagy fordulatszámúak, mert az alaplapom úgy tudja szabályozni a ventiket, hogy pl beállítok egy 800-as fordulatot és hogy 55 C°-nál kapcsoljon feljebb. De maximum értéket nem tudok beállítani, ezért ilyenkor elkezdi maxon pörgetni a ventiket. Ami 2000-es fordulat fölött már igen hangos lehet.
Ezért gondoltam max 1500-1800-as fordulatot.
A hang azért fontos, mert az összes 12 cm-es ventim le van szabályozva 6-800-as fordulatra, így eléggé kihallatszik a VGA mostani állapotban.
Na meg persze nem is olyan hűvös, mert játék közben szokta karcolni a 85C°-ot.Szóval, ha le tudom hűteni 10 fokkal és letudom némítani alapon a többi ventim zajszintjére és közben max-on sem túl hangos, akkor már örülés van.
Persze vehetnék egy ilyet, de már kezd elfogyni a konfigomba feccölhető pénzem. Na meg persze akkor már inkább ezt venném.
Meg hallgatom a 3 és 4 pines ajánlatokat is, mert még nem tisztázott, hogy mi lesz szabadon a deszkámon.
Ha betudják szerezni még akkor ez jó lehet?Amúgy ez a projekt szerintetek élet képes lehet, ahogyan elképzeltem?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
neko18 #11354 üzenetére
Végül sikerült egy Delta WFB1212H-t (12 cm, 12 V, 0.45 A) és egy NMB-MAT 4715KL-04W-B56-ot (12 cm, 12 V, 1.3 A!) szereznem, összesen 800 Hufért. Elvileg mindkettő szerverből lett bontva. Még csak 5 volton próbáltam őket, de meggyőzőek. Igazából egy netbook alá lesznek, ami egy fém tartókonzolon van. A konzolon van két 12 cm-es ventihely, gondoltam valamit be kéne tenni, hogy a melegebb napokban se legyen nagy probléma a hőfok fent a padláson. Remélem elég lesz.
Köszönöm a segítséget!
-
and1ao
őstag
válasz
neko18 #11325 üzenetére
Az egy dolog hogy nemes, meg a franc tudja attól még az csak egy dolog ami oda van írna. az meg egy másik dolog. hogy nem csak azon múlik. hogy mennyi légszállítást. tud egy venti produkálni papíron,
Van ott egy légnyomás része is dolognak ami még nagyobb hatással van arra mennyire tudja mozgatni a levegőt arról nem is beszélve hogy ellenállásba ütközhet a levegő mivel hiába rácsos a házad attól még a fém ott is felfogja a levegőt.Ezeket a méréseket pedig olyan környezetben végzik ahol a 0 egyenlő a légellenállásAzt meg tisztázzuk az én olvasatomba ha valami szív akkor az befele tolja a levegőt.
(#11320) p@gabi.: Aham értem a dolgot hát az lehet egy megoldás amit te mondasz bár szerintem ennek olyan nagy hatása nem igen lesz.
(#11326) fedex1991.: Ha tudsz alulra és előre tenni még egy ventit az segítene a dolgon és én CF rendszernél szoktam látni valami használt az oldalsó ventinek hogyha betudod úgy lőni hogy a 2 kártya közé fújjon egyébként az nem javaslom.
-
and1ao
őstag
válasz
neko18 #11315 üzenetére
Aminek még akkor sem hiszünk ha kérdezik..... annyit ér az az adat.
(#11314) p@gabi.: hátra tedd fújni vinyó ssd nem fog annyira melegedni hogy feltétlen hűteni keljen ellenben CPU-ról fogja tudni kifele húzni a meleget.2 kérdést nem teljesen értem de szerintem azt majd a szabályzód tudja hogy mértékben vezérel.
(#11316) neko18.: Hátulra szívni na olyat se láttam még senkinél itt PH pedig vannak páran akik foglalkoznak vele kicsit blődségnek tűnik.
-
p@gabi
tag
válasz
neko18 #11270 üzenetére
Tutira az ac-kel van a baj,mert ezeket 0-ra letekerve néma a gép.Sem a tápot,sem a cpu hűtőt nem hallani.A procihűtőt legalább rendesen szabályozza a lapom.És tényleg igaz a radiátorokat is kell hűteni valamivel.Persze tényleg mindenki maga dönti el,hogy mit szeretne és hogy mekkora az a zaj amit még elvisel hosszú távon is.
-
p@gabi
tag
válasz
neko18 #11248 üzenetére
Hát nem tudom.Most készülök lecserélni őket.Nekem is van 3db új AC a gépemben,12cm-esek,PWM-es is,de az enyémeknek brutál hangja van (sajna az alaplapom nem szabályozza le őket,akárhogy is próbáltam,így vennem kellett egy fordulatszám szabályzót) ,csak alacsony fordulatszámon elviselhető (300-1350-ig tudnak).Viszont nyáron az alacsony ford.szám már kevés lesz.Ezért most visszarakom a két gyárit (CM) előre,hátra meg veszek valami komolyabbat próbára.Ha hátul beválik,akkor majd az elsőket is lecserélem olyanokra.Elöl ajtó van ott szigetelve így alacsonyabb ford.számon elviselhetőbb a hangjuk,de hátul még letekerve is elég zavaró,legalábbis nekem.
-
békabreki
csendes tag
válasz
neko18 #11100 üzenetére
Van ilyen sok ház amilyet mondasz!
Nekem Sharkoon van ami holnaptol eladó lesz de ez mellékes most!
A kábelek ha gagyi tápod van akkor nem biztos,hogy elérnek!
Nekem régen meg kellett toldanide nem volt vele baj!
Oldalra szerintem sem érdemes...inkább letakarni ha van nyílás!
Előre és hátra elég esetleg fel ha van helye!
Jól áthuzza ugy is a levegőt és hát ez a lényeg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest