- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16674 üzenetére
Nem tudom hogy létezik e rá értelmes válasz, éppen ezért kérdeztem meg.
Ha meg nem létezik, vagy te nem tudod, akkor elég egyszerű, nem kell semmit írni. Ehelyett te beírsz egy flegma, okoskodó hozzászólást, mert annak ugye nagyon sok értelme van, és engem állítasz be hülyének... Csak annyit tudok elképzelni hogy iszonyatosan unatkozol.
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16671 üzenetére
Gondoltam találkozott már valaki ilyennel és tudja mi okozza a dolgot.
Látom megint hozod a formád, gratulálok. Gondolom nagyon büszke vagy magadra hogy az interneten random embereket hülyének nézhetsz, növeli az egód. Elnézést kérek, nem kérdezek többet semmit, elvégre a fórum csak kötekedésre van, mivel k*rvára unatkoznak az emberek. Írhatsz majd valami okoskodó választ, lesz*rom.
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz LonGleY #16511 üzenetére
és (#16512) patomi
Úgy értettem, hogy a 60 mm-es kintről szív be friss levegőt, míg a tetőn levő 120 mm-es kifelé a ház belsejéből kívülre. Azért gondolom úgy, hogy érdemes lenne egy 60 mm-es, mert tervezek merevlemezt is tenni a házba, amit az aljára lehet rögzíteni és nem árt ha kap egy kis hűtést.
patomi
Amúgy meg vagy elégedve a házzal?[ Szerkesztve ]
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz LonGleY #16361 üzenetére
Én 1-1,5 évente cserélem maximum.Mondjuk a gépeim is 2-3 havonta cserélődnek.Azért a legolcsóbb ritkán jó,az ember kompromisszumokra törekszik ár-érték arányban.
Nem hiszem hogy lelép 5k-val(őstag és értékelései is vannak)...
És még annyi mea culpa-ként,hogy jelenleg tényleg olcsóbb újonnan a Nanoxia-a Pure Wings 2-nek elugrott az ára(biztos olvassák fórumot )-ennek függvényében a Nanoxia jobb vétel.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz LonGleY #16359 üzenetére
Mert a Pure Wings 2 több helyen beszerezhető és olcsóbb(már nem biztos,csak korábban) is(csak a Merlin adja 1 év garival)-a különbség meg nem olyan nagy(1,5k-ért viszont más a helyzet).
Tartósság ügyben ,mindkettő jó-de azért halkan megjegyezném hogy nem 2+ évre kell ventit venni,mindegyik rohamosan romlik egy idő után,főleg ha nincs rendszeresen takarítva a gép.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz LonGleY #16357 üzenetére
Kicsit csendesebb,a légszállítása meg gyakorlatilag ugyanaz.1,5k-ért újonnan nagyon best buy,ezért osztottam meg.Nekem is volt ilyen,szerettem őket-egy pillanatra el is gondolkoztam hogy megveszem csak rájöttem hogy elég lesz az itthon lévő halom venti!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz LonGleY #16341 üzenetére
Az ASUS Fan Xpert modernebb kinézetre,de ettől nem feltétlenül jobb.Viszont a Speedfan olyan lapokkal is müködik amivel a másik nem.Az ASUS Fan Xpertnél az újabb változatot javasolnám,több lappal kompatibilis.
-
TYÜTYI2006
tag
válasz LonGleY #16260 üzenetére
Ez igaz mondjuk, de olyan szép a ledesen világító ventilátor is, láttam jópár képet neten. Persze ezt a megoldást sem zárnám ki, vagy pedig vegyíteném akár a 2-őt is. Láttam kb 3000 körül merlinen fénycsövet 30 cm-s, 2-őt akár vehetnék is. Csak félek hogy sérülhet a gépház aljában. Illetve felülre is kellene valami, esetleg hátulra is.
-
-
Rathrol
senior tag
válasz LonGleY #16213 üzenetére
Hát nekem a házam úgy van kialakítva hogy elől 2db 12cm ventilátor, az egyik a HDD-re irányul, a másik a VGA-ra! Alsó (táp melletti) a VGA hűti, így mindkét irányból megy rá friss levegő, az felfelé hajtsa elől lévő 2db 12cm ventilátor áramlását, akkor nem értem miért nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
-
g.killer
aktív tag
-
FullGas
aktív tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz LonGleY #16059 üzenetére
Rathrol (#16050) Grózi
Ren Hoek Belever az index a karterbe valószínűleg... Viccet félretéve valószínűleg zárlatos a venti-én nem használnám és örülnék hogy ennyivel megúsztam.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ren Hoek
veterán
válasz LonGleY #16057 üzenetére
Nem volt rá kötelező válaszolni, de örültem, hogy 3 percet elvehettem az életedből.
Itt most alaplapok/tápok elektronikájában jártas szakemberektől kérdeztem, hogy mi lehet a fizikai magyarázat? Rövidzárlat? Vagy hirtelen annyira leterhelődött a táp, hogy a vinyó sem indult el csak kattogott? A VGA bent sem volt, csak az i5 és GPU-ja. Nem értek ilyen szinten az elektronikai problémákhoz.
A jelenség adott, de számomra kicsit félelmetes, és esetleg másoknak is tanulságos lehet, hogy hibás ventivel akár ilyen szinten gondot okozhatunk (HDD-nek biztosan jót tesz, hogyha kattog és nem indul)
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz LonGleY #16038 üzenetére
Nem, a szoba átlaghőmérséklete pont, hogy folyamatosan nő, hisz hőtermelés van a gép részéről.
A ventilátor nélküli, és a ventilátoros állapot közötti hőmérsékletre értem. Az nagyjából ugyanannyi lesz, ventilátorral kicsit több.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16033 üzenetére
Nem éreztem semmilyen légkeringést, zárva volt ajtó ablak, a venti pedig nem rám fújt, hanem a gépre ami arrébb van. NEM melegedett fel a radiátor a ventivel, de könyörgöm én vagyok itt, én tettem rá a kezemet, én éreztem. Venti nélkül langyos-meleg radiátor, ventivel totál hideg. Most már tényleg abbahagyom, ha ennyire nem hiszed el akkor gyere ide és nézd meg.
De felesleges vitatkozni, bazmegelsz meg hülyézel (igaz már szerkesztetted) ehhez nekem nincs kedvem. Igen nagyon okos vagy, nyertél, bravó. Boldog vagy, jobb lesz a napod?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16031 üzenetére
Majd kész kész lesz a rendszer visszajövök szobahőmérsékletekkel amit mértem, addig szerintem hagyjuk.
(#16033) LonGleY: Akkor én be is fejeztem, ha ilyeneket kapok. Én rohadtam meg ebben a szobában mikor ment a gép venti nélkül, felőlem jöhetsz a basic fizikával, ha egyszer nem ezt éreztem. De ok, ne hidd el, végülis nagyon okos vagy, én hülye, és ugyebár te ültél itt 50 fokban.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz LonGleY #16026 üzenetére
Ha egy zárt szobába bekapcsoljunk a hűtőt, és kinyitjuk az ajtaját, akkor a szoba hőmérséklete emelkedni fog.
Ezt én a középiskolában tanultam, gépész vagyok, és gépszerkezettanon jött fel ez az eset. A magyarzat annyi, hogy mivel semminek sem a hatásfoka 100%, így több hőt fejleszt hátul, mint amit elvon a hűtő belsejében. Így emelkedik a hőmérséklet. Nem lesz hidegebb, sőt melegebbKlaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
patomi
őstag
válasz LonGleY #15924 üzenetére
Van kábel fordulat csökkentésre: [link]. Noiseblocker ITR-XE-1 92mm (1-2-3. különböző fordulatot takar)
Nálam a be quiet 700-750 körül forog és elég csendes. Alaplapról a legolcsóbb és legegyszerűbb vezérelni.
Eddig nálam nem ment e fölé a fordulat, így nem tudom 1200 körül milyen hangja van. Bár nem találkoztam még olyan ventivel ami ne zavart volna 1000 feletti fordulaton, talán az Alpenföhn 120-as, de az hangszigetelt házban volt. A gyári Fractal helyett.[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
krichd1
addikt
válasz LonGleY #11517 üzenetére
Előre egy Corsair SP120, hátra/felülre Nanoxia EVO. Ha fér hátra/felülre, akkor Corsair AF140. AF120 nem éri az árát, Noctua P12 még annyira sem, ha Noctuát szeretnél, akkor F12. Az F12 egy szint az SP120-al és Evoval, csak jóval drágább. Amúgy SP120-nak is nagy a légszállítása, nekem elég a Quiet Edition is.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elektromos cigaretta 🔞
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Delta Force (2024)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest