- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
csakdzsó #43330 üzenetére
A 800-as ventik nem képesek kiszolgálni az igényedet, az 1200-asok meg bár hangosak lesznek - ahogy abridabri is írta - de 2-3 hdd már hangosabb lesz mint bármilyen venti, ezt a halk venti dolgot én itt a helyedben elengedném...
Ahogy írtad a halk ventiknek szinte 0 a légszállítása.Egyébként akkor ha sikerül megoldani azt amit adribadri javasolt már boldogság van.
+1 ötlet: Ha esetleg van ssd-d rendszernek akkor próbáld meg a vinyó(ka)t külső dobozba tenni.
Végső megoldásként jöhet szóba egy halk venti, ami attól függően hogy 120/140-es 6000-8000 Ft - de nem lesz tökéletes... -
válasz
csakdzsó #43328 üzenetére
Oh , abba a házba csak 1db 12 /14 es ventit lehet rakni előre a HDDk elé , ez valóban karcsú , oda tényleg kelleni fog sajnos egy üvöltő venti ,ha telepakolod a HDD keretet . Én inkább nem ajánlok így ventit ,mert csalódni fogsz mivel az elvárásod ,hogy halk legyen ,ami kivitelezhetetlen szerintem
Max úgy lehetne csendes abban a házban ,ha max 2HDD lenne a keretben elöl ,akkor egy normális 14 es venti is át tudna fújni közöttük .A többit HDD-t felmókolnád a DVD helyekre (oda is lehet ventit fogatni eléjük kötegelővel ,persze ha nincs optikai meghajtó benne ) -
Grózi
Topikgazda
válasz
csakdzsó #27676 üzenetére
Én a helyedben vennék rá egy TY-147A-t vagy ha minden fok számít akkor egy Viper R-t(ez esetben azért 900 rpm felett lesz hangja rendesen).Azért ezeket ajánlom,mert nekem is volt Macho és ezek váltak be rá ugyanis a Macho kampója 120mm-s furattávhoz van kialakítva.
A 147A-val lényegesen halkabb volt és hozzá képest a Viper R hozott még 4-5 fokot(I7 4790K 4,6-n járatva). -
benvolio
őstag
válasz
csakdzsó #16747 üzenetére
Bizony nem drága, mivel a csatlakozója elosztós így több is összeköthető egy alaplapi aljzatra, és van hozzá hosszabbító is. Ezeket se kell külön megvenni ha valakinek szüksége lenne rá. Nekem az első változat van és a 3pin-es csatlakozón fixre van állítva a fordulatszám, nem kell a tápra kötni. A gyerek gépét már ezzel a második kiadással fogom hűteni, tervezem a beszerzését én is.
-
do3om
addikt
válasz
csakdzsó #16695 üzenetére
Bizony az élettartam amit megadtak egy szar
Ismered a számológépet (sok telefonon is van már, meg amiről most írsz.
Na szóval:
80 000/24=3333.333333 enni nap nem tűnik soknakNem baj tovább osztunk hátha az évek felfoghatóbbak egyeseknek.
3333.333333/365=9,13 Év, na ez szar mert pl nekem az AMD Athlon 64 3000+-on lévő hűtés még mindig tök jól meg erre ez meg már lehet beszarik majd?Bárcsak olyan szerinted keveset bírna hibátlanul (tehát halkan, mert menni elmegy csak nem mindegy hogy) mint amit megjegyeztél problémádnak.
Szerk.
Francba most jut eszembe hogy vagy 2 éve ventit kellet cserélnem az Athlon 64-emen
Akkor az sem jó már példának. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
csakdzsó #13240 üzenetére
Most látom, a Noctua NF-P12-nek lement az ára 4 ezerre. [link] Ilyen olcsó sosem volt tudomásom szerint. Ha az alaplap feszültség alapon képes szabályozni, (nekem például az Asus igen) akkor alacsonyabb fordulaton is járatható. Nálam pillanatnyilag 840 Rpm-mel megy. Ez nem éppen nagy különbség a 900-hoz képest, de szerintem kevesebbet is tudna. Van egy másik ventijük, az egy ezressel drágább és Pwm-es, ami minimálisan 300 Rpm-et tud; NF-F12.
-
Burt1793
veterán
válasz
csakdzsó #13234 üzenetére
Szia!
Nekem alul egy 12-es flx noctua van (a fenti egy 14-es noctua, az elöl meg két 14-es fractal silent venti forog:
Azért jó, mert nagyon csöndes és ahhoz képest elég erősen fúj. Jók a gumis felfogatói és több lassító ellenállást is adtak hozzá (és hosszabbító kábelt). 3 pines, tehát csak feszültséggel szabályozható.
Nekem bevált, bár én nem is néztem más ventiket, a noctua nagyon minőségi, igaz, elég drága is. De ez nem fog tönkre menni, olyan mist egy asus alaplap vagy vga. Legalább is én így gondolom.
Az én gépem hangtalan, ha leállítom a 3 hdd-t. A 4 házventi 500 rpm-mel forog, mert hangszigetelt a ház és nagyon melegedne, de így nem hallható ki semmi.(#13235) PainKiller13: Igen, az, hogy a 14-es csak 7V-on vagy felette tud elindulni kurta nagy szopás. Én 5V-on járatom a 4 ventit, a hülye hátsó noctua miatt minden indításnál fel kell kézzel tolnom 7V-ra. A 12-es flx elindul 5 Volton is.
Annyi szent, hogy 12 Volton (max fordulaton) a 14-es noctuának nagy a hangja, mert sok levegőt tol neki a mögötte lévő rácsnak, de sosincs 12V-os állásban (évente egyszer, amikor bedurrantok az i7-nek és az r9 280x-nek egy jó játékért).
-
PainKiller13
őstag
-
jeni
félisten
-
-
krichd1
addikt
válasz
csakdzsó #12187 üzenetére
12cm helyre: Noiseblocker Multiframe, Noiseblocker Blacksilent Pro, Corsair SP120 QE, Nanoxia FX EVO, Nanoxia Deep Silence, Scythe Kama Flow 2, Bitfenix Spectre, Thermalright TY-147.
14cm: Corsair AF140 QE, Nanoxia FX EVO.
Nem a legdrágább a legjobb szerintem, inkább 14cm-est válaszd, halkabbak ugyanolyan légszállítás mellett a jobbak.
(#12188) eventus: Nem ismerem a SW2-t. Nekem is van SP120 QE, szerintem nagyon jó bordára, radiátorra és házventinek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest