- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gabrielarky #40299 üzenetére
Arctic p12 pwm pst 5pack kell neked. Egymásba köthető csati van rajtuk ,ìgy elég 1db fan header az alaplapon. Drága ventiket nem szabad venni egy zalmaan hàzba.
-
gabrielarky
tag
válasz
gabrielarky #40288 üzenetére
Sziasztok,
Zalman Z9 házamban (5 éves gép) csapágyasak lettek a felső gyári ledes ventik, 2db de úgy gondoltam akkor már a hátsó kimenetit és a 2 elsőt is cserélném, tehát mind az ötöt.
Egy ezer éves hirdetésben láttam, pont ilyenek vannak benne jelenleg.A pénz annyira nem lényeges (mondjuk 8k / db max) mit ajánlanátok helyette? Ugyan nem ledes, de BeQuiet Silent Wings 3-t néztem a helyükre.
Azt tudni kell, hogy elcseszett egy alaplapom van (Gigabyte GA-Z270) és az M2 csatit (ami 1 darab van rajta) pont a proci közelébe rakták, tehát ha visszarakom a ház oldalát akkor eléggé stabilan 50 fok fölött van és nem szeretném, ha egy 1 terrás Samsung M2- EVO-t megsütne. Ezért gondoltam rá, hogy valami izmosabb, sok levegőt megmozgató de nem bazihangos cuccot szeretnék a helyére, hátha azzal majd jobb lesz az Airflow. Amúgy egy gigantikus BeQuiet speckó hűtű van a procin (i7700k), már nem emlékszem a nevére de épp befér a házba).
UPDATE: Annyit még hozzátennék, hogy ha jól látom az alaplapom leírásán, a venti csatik hibridek tehát elvileg 4 tűs PWM-es ventiket is tudnak kezelni nem csak hármasat ami gyárilag van benne. Viszont csak 3 lila csatlakozót látok rajta, de 5 ventillátort kéne lecserélni. Ezt hogy lehet megoldani?
Minden javaslatot szívesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
tasiadam
veterán
Uj F12 mivel masabb mint a ver2?
Még mindig másodrangú állampolgár
-
hoffman_
nagyúr
válasz
abridabri #40296 üzenetére
jó video, thx, a jelenséggel tisztában vagyok, Ghost S1-t hajtok <50mm CPU cooler magasság korláttal, szóval sajnos ismerem. ezzel együtt is, az A12x15 ég és föld a P12 jelenséghez képest, szóval komplexebb lehet a dolog.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tudnátok tippet adni az alábbi problémára? van egy diy nas-om, most cseréltem passzívra a tápot, azt hittem az a gond, de kiderült, hogy az első 120mm Arctic P12 is hangos nekem. sajnos csak 3pines, a lap lvl 1-9 között tudja szabályozni, de az 1-es is túl sok. szoftveres korrekció a nas miatt nem játszik.
mi a leghalkabb elérhető 120mm 3pin fan mostanában szerintetek? nem úszom meg, Nocuta ez is?
köszi előre is!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fatal`
titán
Sziasztok,
Fractal Design Define R5 házamban (adatlapon lévő config) szeretnék még ventit, mégegyet előre (alulra) és egyet alulra, mert eléggé rohad benne a meleg, ahogy néztem, kicsit talán segítene. Jelenleg a gyárilag hozzáadott két venti van benne.
Alulra csak 12-es fér el (hosszú a tápom a 14-eshez), előre 14-est terveztem (esetleg az is opció, hogy a hátul lévő gyárit hozom előre és hátra veszek egy újat), mit ajánlanátok? RGB nem érdekel (sőt, inkább előny, ha nincs), viszonylag csendes legyen, de azért csináljanak is valamit. Sajnos a házventikkel abszolút nem vagyok képben.
Köszi.
-
mgoogyi
senior tag
A Noctuanak van low noise adaptere:
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/noctua-na-src7-low-noise-adapterset-4-pin-pwm-16494 -
gabrielarky
tag
Sziasztok,
Zalman Z9 házamban (5 éves gép) csapágyasak lettek a felső gyári ledes ventik, 2db de úgy gondoltam akkor már a hátsó kimenetit és a 2 elsőt is cserélném, tehát mind az ötöt.Egy ezer éves hirdetésben láttam, pont ilyenek vannak benne jelenleg.
A pénz annyira nem lényeges (mondjuk 8k / db max) mit ajánlanátok helyette? Ugyan nem ledes, de BeQuiet Silent Wings 3-t néztem a helyükre.
Azt tudni kell, hogy elcseszett egy alaplapom van (Gigabyte GA-Z270) és az M2 csatit (ami 1 darab van rajta) pont a proci közelébe rakták, tehát ha visszarakom a ház oldalát akkor eléggé stabilan 50 fok fölött van és nem szeretném, ha egy 1 terrás Samsung M2- EVO-t megsütne. Ezért gondoltam rá, hogy valami izmosabb, sok levegőt megmozgató de nem bazihangos cuccot szeretnék a helyére, hátha azzal majd jobb lesz az Airflow. Amúgy egy gigantikus BeQuiet speckó hűtű van a procin (i7700k), már nem emlékszem a nevére de épp befér a házba).
Minden javaslatot szívesen fogadok.
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
cigam
titán
Ismertetek "tuning" kütyükkel foglalkozó boltot? 4 tűs ventillátorhoz keres fordulatszámcsökkentőt, esetleg szabályzót.
Hol lehet ilyesmit kapni magyar honban?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Mangrills
csendes újonc
válasz
abridabri #40268 üzenetére
Szia!
Most volt időm a tesztekre. Az alap ventikkel, oldallappal Time spy alatt max 70 fokig ment a vga. Leszedtem az oldallapot és lenyitottam a ház elején az ajtót majd újra teszteltem és így max 66 fok és a pontszám is fentebb csúszott 100-al. Hwinfo-val monitoroztam extrába.
Ennek fényében szerinted az extra ventik úgy ahogy mondtad, vagy az új ház a jobb megoldás? Vagy hagyjam a fenébe?😅
meshify 2 compact-al szemeztem és a bq 500dx-el ha arra kerülne sor.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
abdulka1
őstag
válasz
Benhill #40278 üzenetére
Szia!
Nem nagy a választék!
Cryorig XT140 6.109 Ft
Prolimatech Ultra Sleek Vortex 7.468 FtVan róluk megbízható vélemény is!
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Benhill
senior tag
Hali,
140x140x15 mm ventilátor létezik vagy ne keresgessem?
A Thermaltake Luna 14 Slim LED volt anno, valamint találtam ilyet is még:
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/prolimatech/ultra-sleek-vortex-14-p303356865/#Ez jó lenne, de dupla áron van mint fél éve.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok.
Van egy olyan problémám, hogy egy 3rd party hűtőbordát használok a VGA-mhoz amin a ventik sem gyáriak (4 pin PWM standard méret). Viszont szeretném valahogy a GPU hőmérséklet szerint szabályozni őket. Erre van is egy átalakítóm meg egy elosztóm, viszont a problémám ezzel az, hogy a VGA ventiszabályozása nem valami jó, 30%-nál lejjebb nem engedi ereszteni a fordulatszámot és ez ezekkel a ventikkel hangos alapból. Sajnos az nvidia a Pascalnál nem enged driver level alatti RPM szabályozást amiben 30% a minimum, és a vbiosba se nagyon lehet beletúrni ahogy utánanéztem.
Próbálkoztam low noise adapterrel, de ez meg valamiért kilövi a fordulatszám szabályozást és csak egy konstans fordulatszámon működnek a ventik (pedig elvileg PWM-es ventikhez való).
Jelenleg alaplapi vezérlőről futnak a ventik amit jobb híján a CPU hőfokhoz kötöttem, de ez nincs mindig szinkronban a GPU-val, akad olyan szitu amikor a GPU terhelve van de a CPU lazsál, és emiatt a GPU ilyenkor melegebb mint szeretném.
A kérdés az, hogy miként lehetne ezt megoldani. Van valakinek valamilyen ötlete? -
DonDennis
senior tag
válasz
abridabri #40274 üzenetére
140mm-eresben nem láttam tesztet még róla, de az adatok alapján nagyon jó ott is és árban pedig bajnok, tehát be is rendeltem 3-mat mert akkor megnézem mint tud a radiátoron is, mert adatok alapján jobb mint a mostani Noctua NF-A14 PWM chromax-om.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, hogy melyik lenne a legalkalmasabb ventilátor arra, hogy a lehető legtöbb levegőt szívja át és ezáltal ki a házból? Amiket eddig néztem tudásban hangban légáramban és árban úgy néz ki a Thermaltake toughfan 12 a befutó, de nyitott vagyok bármire.Alapvető kritériumok:
- Elfér 140 és 120mm-es is, de valahogy jobb és több lehetőséget találtam 120mm-be
- 2db kell tehát duo packok előnyben ár miatt
- ár max összesen a kettőért 20.000Ft, így pl. egy T30 kiesik már, nem hiszem, hogy annyit hozna amennyivel több
- cél a hangtalan de jó szellőzés emiatt nem járatnám sose maxon inkább fix fordulaton
- Egy NZXT H1-be menne, mert meguntam 1,5 év után a mostani fractal gp 14-ek szenvedését, mert szerintem semmit nem hoznak- alapvetően ez a felhasználási mód, nyilván ennél igényesebben van kialakítva, csak a sajátomról nem csináltam képet.
Köszönöm szépen
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Mangrills
csendes újonc
-
-
válasz
Mangrills #40263 üzenetére
Eagle is elég gyenge hűtéssel rendelkezik ,meg a BQ ház sem egy jól szellőző konstrukció . Az eleje zárt + a ventiket elfedi egy fém keret is [link] . A gyári 1000rpmes PureWings2 ventik nem éppen alkalmasak ilyen ellenállás ellen. Én így csinálnám ,ha nem akarsz házat cserélni :
-Előre vennék 2db static pressure ventit pl Arctic P14 PWM PST
-Fentre beraknám a gyári 140es PW2 ventit (1db elég a CPU fölött , úgyis csak ott van szellőzőnyilás a tetőlemezen)
-Lentre raknék egy 12cm ventit ami a VGA ra fúj : [link]
+kiszedném a VGA alatti PCI takaólemezeket . -
Mangrills
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék pár extra hűtőt a házba mivel a VGAm hűtése hangos és gyatra (Eagle) így gondoltam ezzel talán be tudok segíteni. A ház egy BQ Silent Base 800 az alap elől 2 hátul 1 pure wings 2 fan-al. Szeretnék fentre 2 140-es hűtőt berakni ami kifelé vezetné a meleget a házból és mivel az oldalára is lehet szerelni egy 120ast lehet azt is kihasználnám.
Én az F14 pwm pst ventikre gondoltam fentre, oldalra pedig egy p12 pwm pst (intake).
Mi a véleményetek?
Előre is köszi a választ! -
patomi
őstag
Üdv nektek. 92x92mm-es slim PWM ventiből mi most az ajánlott ami olcsó is? Nem akarok 5K-t költeni rá, ha ilyen vagy hasonló is van. Egy ID-cooling is-30-on lesz.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Az első értelmes Corsair venti
[World's Biggest Computer Fan: Corsair 500mm LL RGB Fan][ Szerkesztve ]
-
válasz
DeathAdder #40253 üzenetére
Én nem cserélném le ,hűtése nemigen jobb a mai modern házaknak sem. Max ,ha a jobb porszűrés/ edzett üveg /jobb kábelrendezés /kinézet szempont.
-
Jumbo
tag
válasz
abridabri #40251 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Debrecenben egy Nyíl utcai bolt volt az elkövető.
Frissítettem a megosztott mappát, 2 ram modul van egymás mellett.
Akkor a vga-t kivéve, a ventiket kell megforgatni a jó irányba és ott/úgy is tudnak a bordára kapaszkodni, plusz az első-alsó venti. Ja és a ram. -
Ez most komoly ? Melyik ez a kókány bolt ?
A Dark Rock Pro4 -on is fordítva van a venti (mintha 180 fokkal elforgatva rakták volna be az egészet- logó lefele) ,meg elöl is az egyik venti is rossz
Elöl fordítsd meg befújóra az alsó Apachot.
A CPU hűtön a hátsó ventit rakd az elejére hátrafele fújva természetesen. A CPU hűtőn a középső ventit is meg kellene nézni ,hogy hátra fújjon biztosan.1db RAM modul van bent vagy 2 ? Nem látszik pontosan, ha 2db akkor rossz slotban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
Kaptam egy gépet telepítésre, a boltból egyenesen ide hozták és a gépbe kukkantva a következő hűtési megoldás fogadott.
Valamiért fordítva szerelték fel a cpu hűtőt és a hátsó venti is előle szívja el a levegőt.
Életképes ez a megoldás?
Segítene az, ha a hátsó kifelé szívó ventit (ami a cpu hűtő elől szívja el a levegőt) fentre szerelném át?Köszönöm!
Üdv!
-
válasz
DeathAdder #40248 üzenetére
Ha az oldal venti kifelé fújna akkor csökkenne a VGA hőfok a tapasztalataim szerint.
-
DeathAdder
veterán
Hali
kissé kellemetlen dologgal szembesültem, tök véletlen derült ki, hogy a gpu-m 3-4 fokkal hűvösebb ha nincs fent a ház oldala.
Többször felraktam, levettem és egyértelmű a helyzet.haf922 ház tavaly kapott új ventiket, porszűrőt (cakk 35k
), elöl egy noctua NF-A20, hátul Arctic P12, oldalt CM MF200R, fent TT Pure 20, amik hátul és felül dobják ki a levegőt.
Az kb. semmit nem oszt szoroz hogy be van-e kapcsolva a venti a ház oldalán, így is úgy is melegebb a kártya, mint amikor leveszem az oldalát. A vga ventik amúgy fújják a kártyára a levegőt.
Ilyen miért történik, és milyen házat kellene vennem, ami be is tudja tölteni a funkcióját?
mert a drága ventik ellenére ez látszólag még szabadon levegőn is jobban elvan, mint amikor a ház be van csukva ¯\_(ツ)_/¯
-
Htjet
tag
A Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition egyik kerregő ventije helyett kellene valami más. Esetleg 2db Arctic P12 PWM PST RGB jó lenne ? Vagy esetleg tudtok valami mást ? Egy Ryzen 7 5800X-et hűtene.
-
-
PCProfessor
aktív tag
-
nova001
senior tag
válasz
PCProfessor #40243 üzenetére
msi rtx 2070 super ventus gp oc
warzone-ba
-
nova001
senior tag
válasz
nova001 #40241 üzenetére
bocsánat a ház lemaradt
https://www.fsplifestyle.com/hu/product/CMT240.html -
nova001
senior tag
szisztok
adott egy msi rtx 2070 super kártya ami 78 fokos játék alatt.
Szeretnék ezen valamilyen módon csökkenteni ami nem jár a kártya szétszedésével.
(ház oldala nincs fent sehol, 2db 12cm ventillátor van oda rakva pluszva ami szivja most le róla a levegőt)utólagos ventillátorok, vagy ilyesmi megoldás érdekelne, egyáltalán érdemes e foglalkozni vele. vagy csak komoly pénzekért lehetne a hőfokot lenyomni 70 fok köré ? [link]
[link][ Szerkesztve ]
-
válasz
banderasz77 #40238 üzenetére
P12 pwm = folyagékcsapágy (halk ) -átlag embernek jobb választás
P12 pwm pst CO (continious operation ) 24/7 terhelésre tervezett ,dupla golyóscsapágy -hangosabb-tartósabb -szerverbe jobb.Value pack jó választás
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
4db 12cm-es házhűtőre lenne szükségem, Arctic P12 PWM PST-t néztem ki. 2 beszívó, 2 kifújó helyen van. A CO mit jelöl a nevében?
Van Value Pack (5db) belőlük, az jó lenne nekem? -
mgoogyi
senior tag
-
weres78
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy nagyobb házat jó szellőzéssel de csendes kivitelben?
A Fractal Design Define r4 tetszett, sajnálom, hogy eladtam. Az szerelhetőség szempontból, design, méret stb tetszett...
Valami hasonló kellene...
Nem feltétlen kell új, újszerű használt is jó lenne.
Ha tudtok tanácsot adni ventikre (mennyit, mekkorát, hová) azt is megköszönöm.
Atx méret kellene, amibe egy nagyobb vga is elfér.
Ujból 40.000ft környékén szeretnék költeni, használt lehet akár drágább is, ha jelentősen olcsóbb az új áránál...
Esetleg Intel procira léghűtésből mit érdemes most? 11700k - ra lenne, de jó lenne ha esetleg később egy erősebb procira is elég lenne... Ezt szeretném olyan 15000 körül kihozni, ha ennél kicsit drágább persze belefér...[ Szerkesztve ]
-
bartos96
tag
válasz
abridabri #40232 üzenetére
Kicsit alakítottam a házon. A plexis oldallapra tettem 3d nyomtatott venti rácsot 2 db 12 est és oda raknek meg egyet a CPU bordara. Előre meg ha azt akarom csak a felső részt hűtse akkor akkor kell a flex. A 20 As ventit nem érzem elég erősnek kezemet mögé rakva alig érzek valami legmozgast ahol még a lap kezdődik ott kb semmit. Köszi srácok a lényeg kiderült nekem nem kell a bionixos drágábban.
-
bartos96
tag
Sziasztok szeretnék venni a gépbe tenni normális ventiket, a régi tápokból kiszedett ventik helyett. I3 10100f + gt 1030 van most ha normális árak lesznek akkor 1650-1660 at vennék. A házam egy tt core v21 vízszintesen van bele építve a gép. A CPU hűtő egy noctua u12s. A gyári 20 As ventit felraknám felülre, helyére tennék vízszintesen 2 db artic bionix p14 vagy sima p14 (simából nem tudom melyik éri meg pwm, Pst), flexszel meg oldom hogy úgyis beferjen a venti.
Hátra egy f14 és érdemes oda a bionix? Ezen kívül 3 db p12 és kéne a VGA rá 2 hogy beszivja oda a pwm Pst T néztem meg kéne egy a CPU hutöre és artic hubrol kapta tápot. -
Zaied
addikt
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok és hűtéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
A ház mindenképpen a régi Thermaltake V71 marad, ebbe kellenek majd az új ventilátorok.A tervezet konfig:
AMD Ryzen 7 3800X
Alpenföhn Brocken 3
ASUS TUF GAMING X570-PLUS
G.SKILL 32GB Ripjaws V
régi gépből maradt cuccok
MSI 1080 Gaming X
Samsung 970 EVO 500GB
Samsung 850 EVO 1TB
Crucial MX500 500GB
Seasonic X650A kérdés pedig az, milyen és mennyi ventilátort érdemes bele venni és hova rakjam őket, hogy a legjobb hőfokot érjem el?
-
Szóval a privi képek után: stabilnak stabil, hangban összehasonlíthatatlan a gyári vacakkal szemben, hőfokban eddig kb. 80 fokos volt terhelés alatt, most 75 fok körül van. Szóval még így is abszolút pozitív a dolog.
Még egy dologra gondoltam, hogy a ház oldalán van egy hely, oda beteszem a másik P12t, összekötve ezzel a ventivel és akkor terhelés alatt szívna be ott is friss levegőt a VGAra. A házban (TT F51 Supressor) egyébként 3 db wingboost 2 14 cm-es húzza át a levegőt (2 elől, 1 hátul), de lehet jót tenne ennek a VGAnak, ha már ilyen gyengébb a bordája (azt néztem, hogy még heatpipe sincs rajta).
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
abdulka1
őstag
válasz
PCProfessor #40220 üzenetére
Remélem, még vagy hárman leírják ugyanezt!
Értelmezni kellene a #40215 választ! Az a lényeg, hogy az említett "KF1225H1HR-R" ventilátor ipari használatra van, ezért nem lehet neki felróni, hogy hangos![ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
mgoogyi
senior tag
Próbáltátok már a Phanteks T30-at?
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/phanteks-t30-pwm-120mm-es-ventilator-fekete-ph-f120t30_bg-109562 -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
120mm-es RGB-s ventilátorokat keresek egy Metis Plus-ba. Az alaplap egy B450 Gaming ITX/AC lesz. Az ezen levő csatik ha jól látom hybrid szabályozást tudnak (GND, FAN_VOLTAGE_CONTROL, FAN_SPEED, FAN_SPEED_CONTROL).
Csendesnek kellene lennie, ami azért biztosít egy jó légáramlatot ebben a kisebb házban. Mit ajánlanátok?
Köszönöm a válaszokat!
-
Köszi, rendeltem 2 dbot, max tartalék lesz a második. Ha egyébként kettőt teszek fel végül, akkor lehet Y kábellel az egy átalakítóra kötni a VGAn a két ventilátort?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Szia Grózi!
Sajnos nincs meg az eredeti venti...Valaki már cserélte a gyárit és most egy KF1225H1HR-R Jamicon Ventilátor van fent, de katasztrofa hangos! (arról nem is beszélve, hogy szerintem forditva szerelték be, mert nem friss levegőt fúj át a radiátoron, hanem a 80 fokos kompresszor felől forró levegőt...
Előre is sok köszönet! -
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
CactuS #40205 üzenetére
Csáó!
Én hasonlóan kókányoltam hűtést vga-ra. Átalakító és 2 noctua venti jobban hűtött mint a 2 venti ami a gyári msi-vel érkezett.
Másik kártyára 3 noctua ventit rakta, szintén jobban hűtött mint a gyári 3db gigabyte. Utóbbit viszont alaplapra kötve vezéreltem.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
Richard!
addikt
válasz
CactuS #40205 üzenetére
Szia!
Ilyen kell neked: [link] + ilyen átalakító: [link]
Az adapter kis vége mehet a kártyára, ahonnét a ventit kihúzod. A másik fele pedig a P12 venti csatlakozójába és máris lehet szabályozni a fordulatszámát.
Jó munkát vele[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
Sziasztok!
Adott egy ilyen vga: [link] . A gondom az, hogy a legkisebb terhelés alatt olyan habgja van egy TT F51 Supressor házban, mintha valami rakéta porszívót izzítanék be. Szeretném valami módon moddolni, hogy csendesebb legyen.
Neten rákeresve láttam, hogy másnak is van vele gondja. Vannak rá próbálkozások: [link] kicsit igényesebben: [link] .
Tudnátok tippelet adni, hogy milyen ventit lenne érdemes venni? Illetve, hogy ilyenkoe ez hogy működik? Leszerelem az eredeti keretet a ventivel együtt és a bordákra csavarozom a ventiket, amiket az alaplapra kötök?
-
Grózi
Topikgazda
-
Hasonló setupom van.
A ház egy BQ 500dx.
Benne totálisan indokolatlanul egy 360-as EVGA AIO (egy 3600X-et hűt), 3 db Arctic P12 PWM (Push) társaságában. Hátul, illetve felül összesen 3 db BQ SW2 szívja ki a levegőt. Én jelenleg maximálisan elégedett vagyok, totál zajmentes és hűvös a gép. Megmondom őszintén én első körben nem is feltétlen cserélném a helyedben a gyári ventiket sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zalman Fehér ventilátor
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- Corsair iCUE QL120 RGB PWM 3-pack (CO-9050104-WW)
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest