- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
SW3 és NF-A15 (ugyanaz, mint az A14, csak nem négyszögletes a kerete) van itthon.
Az SW3 szerintem halkabb, 1100-1200 RPM környékén az A15-nek már van egy sajátos morgása, ami nem tetszik. Házhűtőnek az SW3-t tenném, bordára viszont egyértelműen az A15 tűnik jobbnak.
Amit még gyakran ajánlanak, az Arctic P14, ebből van itthon 3 (1 sima, két bionix).
Mindegyik kicsit más fordulaton vinnyog, nem rosszak, de nehezebben tudom őket a hőmérséklethez hangolni. Minőségérzetben nem az igaziak.
Összeségében az SW3-kat kedvelem legjobban, a hangszínük nekem sokkal kellemesebb, mint a többinek. -
senior tag
Sziasztok, szia Grózi!
Már rég jártam itt..
A segítségeteket kérném!
Most egy hajóhűtő láda agregátorjára keresnék egy 12voltos 120mm ventilátort! A gyári az csapágys és baromi hangos! A radiátor egy elég ritka lemezelésű kb 40mm vastag kis ellenállásű radiátor!
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat előre is! -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok e, de bízom benne, hogy itt kapok majd választ a kérdésemre!
Sikerült végre eldönteni, hogy egy be quiet! 500DX lesz a jelenlegi ház utódja! Viszont most szeretnék AIO-t tenni bele a "nagy kocka" helyett. Láttam tesztet, hogy azzal járnék a legjobban, ha előre raknék 360as radiátort (Pullba), felülre 2-t illetve hátra egy ventit szívásra. Kérdésem az lenne, hogy van e vkinek ezzel tapasztalata? Arctic Freezer-re gondoltam, mint radiátor, és bár tudom, hogy vannak gyári oure wings-ek a házhoz, azokat cserélném 140-es silent wings (High PWM) 3-ra (Vagy Noctua a14, picivel halkabb és több airflow).
Elég lenne, ha a radiátor szippantaná be a levegőt? Vagy esetleg rögtön cseréljem erősebb ventikre a freezer 120asait?Előre is nagyon köszönöm mindenkinek!
Üdv, Isti
[ Szerkesztve ]
-
Caniggia
tag
Sziasztok!
Egy buta kérdésem lenne.
A felső első és a hátsó venti mindig egy kábelre vannak kötve? Mivel az új gépemen így van. Az alsó 2 ventilátor külön szabályozható a progikkal. De ha pl leállítom a hátsót akkor vele együtt leáll a felső első. Tehát egy vezetéken van. Ez baj?[ Szerkesztve ]
-
Thunder82
aktív tag
válasz weres78 #40184 üzenetére
Szia
Én speciele nem használnék áramot HA CSAK a levegőt kell áramoltatni a szekrényben és mindegy hogy milyen gyorsan forog a venti(k).
MágnesItt egy videó mire gondolok, bár itt áramfejlesztőnek használja, de ez a lépés kivehető.
[link]Nem kell áram, sem bekötés csak megfelelően elhelyezett mágnesek.
- [HNT] - ::Hungarian National Team:: # tHUNderKILLLER # tHUNderKILL3R
-
PCProfessor
aktív tag
válasz animatrix11 #40192 üzenetére
Hát akkor nem is éri el a kívánt hűtést ha csak fölé tudod rakni. Ezzel csak az a gond, hogy ha szét is barmolod normális venti nem megy oda, mert flexelni kéne. Sajnos úgy van kialakítva. Marad melegebb és rendelsz hozzá külföldről vagy hatalmas modifikációt csinálsz rajta.
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a LianLi BR120 Bora Digital RGB ventikkel?
Egy AC LF 360-ra raknám őket, jó lehet?
-
szabeska
addikt
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Nvidia rtx 3070 founders edition, nagyobb furdulaton hangos volt a hűtője, mivel használtan vettem, gondoltam, kicsit megolajozom, illetve ezeknél megesik hogy kicsit hozzáér a hűtőborda, egy kb 1mikronméter vastag szalagkábellel csatalkozik a ventni ami kiszedéskor sikeresen elszakadt, most egy 12 cmes noctuat raktam rá, de 10 fokkal melegebb, milyen ventit érdemes rárakni? 9 cm alapból ami rajta volt és mélyeztve van
KösziHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
yle_greg
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de úgy alakult, hogy a gépembe az m.2 SSD-t az északi hidat hűtő borda fölé kell rakni, így a gyárilag rajta lévő venti az SSD egyik oldalára fújja a levegőt, míg a másik oldalát melegíti a chipset.
Az SSD venti felől lévő oldalára még tudok rakni egy kis 3 mm magas bordát, de felmerült bennem, hogy nem okoz az SSD nyák lapján problémát, ha a felső oldala kap bordát,meg ventit, míg az SSD másik oldalát még pluszban közvetlen közelről melegíti az alatta lévő alaplapi borda? Az asszimetrikus hőtágulás, hőterhelés a nem akarja majd meghajlítani, megfeszíteni az SSD chipek forrasztásait? Mind a két oldalon van rajta chip.
Mennyire veszélyes ez a dolog?
Az alaplap egy Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI, az SSD egy ADATA XPG SPECTRIX S40G RGB, amiről leszedtem a műanyag lapot, hogy jobban hűlhessen.Az SSD hűtőhöz egy másfél mm vastag lapot kaptam, ezt érdemes szerintetek kicserélni egy vékonyabbra? Vagy esetleg ehelyett a vastag gumi/szivacs/nemtudom anyag helyett egy cseppnyi paszta és valami rögzítés hatékonyabb lehet? Bár nekem pont az esetlegesen túl hatékony hűtés a gondom, ha a két oldal eltérő hőfoka gondot okoz.
Nem látok tisztán, mire számíthatok? Mennyire valós ez a probléma?
[ Szerkesztve ]
A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
veterán
válasz weres78 #40186 üzenetére
[NEDIS ACPA002 Univerzális hálózati adapter] 1,5A-t tud . Tehát rá tudod kötni a 4db Arctic P12 -t ( 0,20A /1 ) (sima verzió kell neked , nem pwm )
[How to Connect an AC/DC Adapter to a PC Fan YT videó] -
weres78
senior tag
válasz abdulka1 #40185 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Sajnos nem sokat tudok a gyakorlati megvalósításról. ARCTIC P12 PWM PST 120x120x25mm (ACFAN00120A). Ilyen ventikre gondoltam, ebből kellene ugye 4 (ha van jobb ajánlat megköszönöm). Dc-dc van. Tehát kellene, hogy milyen tápot vegyek, illetve azt hogyan tudom bekötni?
Ja, és kb 2 méteres kábelek kellenek a táp és a ventilátor közé. -
abdulka1
őstag
válasz weres78 #40184 üzenetére
Szia!
A lényeg, hogy feszültség alapon szabályozható ventilátorok legyenek(3pin)
Kell egy olyan elosztó amire rá tudod kötni a ventilátorokat, és azt némi forrasztással megtáplálod egy állatható univerzális tápegységgel. Így a fordulatszám is állítható lesz 2-3 érték között a ventilátorok induló feszültségétől függően.
Vagy egy 12V-ot leadó dugasztáp, és egy állítható dc-dc adapteren keresztül fokozatmentes szabályozás is megvalósítható.
Persze a megfelelő áramerősségre figyelni kell a tápok kiválasztásánál.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék 4db ventilátort vezérelni vagy meghajtani egy szekrényben, ahol kizárólag 220v van. Cél a levegő mozgatása.
Hogyan tudom ezt kivitelezni legegyszerűbben, legolcsóbban, de megbízhatóan?
Ezeket a PC ventilátorvezérlőket lehet valahogy 220v - ról hajtani?
Illetve úgy gondolom az is járható, ha a 4db 120 vagy 140 mm venti megy fix 1000-1200as fordulaton, de ezt hogyan tudom bekötni? -
PCProfessor
aktív tag
válasz nyul105 #40182 üzenetére
Nem értem ki írhatta, hogy halk és hűvös mikor felül van 3 rés amin kimegy a levegő, az előlapi panel pedig telített. HDD bay, nagy vga felfogja a bejövő légáramlatot.
HTPC-nek kis fogyasztású dolgokkal lehet mindkettő. Ha combosabbat raksz bele lehet halk, mert a tömör rész jobban hangszigetel mint a lyukas, viszont nem hűt jól. Ugyanez fordítva. Ha pedig halk és hűvös együttesen kell akkor bizony bele kell nyúlni a zsebbe a felsőbb kategóriás cuccok miatt.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
nyul105
senior tag
Most adtam ki 489ezret vga-ra, a ház is benne van már 40ben.
Asszony így is kinyír lassan
36ezres tápról ne is beszéljünk, ott is el kell adnom még vaalmennyiért a régit.Nem a legjobb választás volt a ház, bár anno a háztopikban halk hűvösre emellett esküdöztek.
Abridabri, te az alsó(!) ventit irányítod oda dobozzal, én a hátul kiszökő levegőt akarom megakadályozni.
Tehát előlről, alulról jövő levegő ami a vga alatt fut, ne szökjön ki hátul, az más.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz nyul105 #40179 üzenetére
Szerintem is a házcsere lenne a legjobb megoldás, viszont elég nagy legalább 20e+ -os beruházás.
Talán még egy pár furattal megspékelni az előlapot és javul a helyzet, de a -4 fok legegyszerűbben az oldallap levételével hozható. Bár eladásnál nem jelent előtt ha szét van furkálva a front panel.
Egyébként csak anyagi okok miatt nem akarsz házat cserélni vagy kell az 5.25" meghajtóhely?!A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
nyul105
senior tag
-
Pakmara
őstag
Úgyis sokat forog itt: Arctic P széria teszt [link] by Igor
-
nyul105
senior tag
válasz abridabri #40174 üzenetére
Ha jobbról lezárom, akkor honnan kapja majd a levegőt?
Nem akarom, hogy hátulról szívjon levegőt, ott nincs is ventilátorom, lyukacsokon meg nem megy be neki elég, ráadásul porszűrő sincs.Azt értem, hogy ő mit csinál, de én azt kérdem, hogy az elől bejövő levegőt irányítani nem lenne jobb? Hogy hátul ne szökjön.
-
veterán
válasz nyul105 #40173 üzenetére
Nem , rosszul értelmezed. A VGA 2 oldalt kiokádja a meleget (alaplapra és gépház oldalára fúj) aminek egy része felfele megy ,másik pedig alá .Amit újra beszívnak a VGA ventik. Ergó meleg levegővel próbál hűteni. Ezért zárja le a VGA ventiket a dobozzal ,hogy csak hátulról tudjon szívni hideg levegőt (én mondjuk oda raknék egy porszűrőt)
-
nyul105
senior tag
válasz PCProfessor #40172 üzenetére
A videoval ellentétben jobbról nyitott karton kell.
Gyakorlatilag kb elegendő lenne lezárni a hátsó részt, de akkor is a papír hűlne, ezért kell egy kis görbület pluszban, ami remélhetőleg irányítja a levegőt...
Lehet kipróbálom.A házat nem cserélem, budgetebb megoldás kellene
Hátulra egy silent wings 3 segíthet a pure wings 2 helyett?
Erősebben fúj?[ Szerkesztve ]
-
PCProfessor
aktív tag
Igen, el lesz kerítve a vga. Okos megoldás.
Kérdésedre válaszolva phanteks t30 venti lenne neked a legjobb ide, de mo-n nem tudom, hogy hol kapni.
A másik fele a dolognak a ház. Jobban jársz ha lecseréled, mert az alig szellőzik.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
nyul105
senior tag
Sziasztok!
Van egy be quiet silent base 600 házikóm.
Fansetup:
- elől 2 db intake bq pure wings 2 140es
- alul 1 db intake bq pure wings 2 140es
- felül 2 db exhaust bq pure wings 2 140es
- hátul 1 db exhauar bq pure wings 2 120asBekerült egy 3080as rtx, alulfeszelve 0.85Vra, de fűt... mellette egy 3600as ryzen, 1.22Von.
Na most:
Az első 2 db középső állásban forog a gyári elosztóval (8.5v talán, majd kigooglezom).
Az alsót 30-40% között hőfok fv-ében.
A felsők kb csak díszek (mivel nincs nagyon rés), 25-40%.
A hátsó szerencsétlen 120as végez kb minden munkát, fújja a meleg levegőt, mint állat.Cél volt a halkság, ez rendben is van kb., bár a hátsót kb 10Von kell futtatni, ha 80 fok alatt akarom tartani a videokarit....
Ahogy nézem, a hátsó ventire jut minden feladat, ha a fene fenét eszik is. Ide csak 120as fér(jó nagy baromság szerintem, de ez van). Nyilván felülre egy radi lenne a jó, de most ez van.
A kérdés:
Milyen halk, viszont erősen fújó 120as ventit tudtok ajánlani bekötni hátulra a bq pure wings 2 helyett? Más megoldást nem igazán látok, lényegi cserélgetés nélkül.
Ezer hála -
abdulka1
őstag
válasz Hege1234 #40166 üzenetére
A gyártói oldalon a letöltések között kell lennie valami programnak amivel megoldható a vezérlés, vagy az UEFI-ben ott biztos van rá lehetőség.
Az automatikus rész arra vonatkozott, hogy az alaplap automatikusan felismeri, hogy 3 vagy 4 pines ventilátort dugtál rá, és ez alapján választja ki a vezérlés módját. Biztosan van gyári automata teszt és beállítás, de jobb ha kézzel végzed.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hege1234
addikt
válasz abdulka1 #40165 üzenetére
köszi. jobban utána fogok akkor nézni mert én mindent letiltottam ott sztem,
megnézem majd
speedfan-t használok de az csak a gpu-t látja és azt is aux-nak ismeri fel a gpu helyett
(régen jól működött, csak már jó régen kapott frissítést..)van esetleg korszerűbb program a speedfan-nál?
én ezt próbáltam, de ha le volt uefi-be tiltva akkor lehet csak emiatt nem találta meg a ventiketautómatikus szabályozásra nem bíznám mert az általában mindig, hangoos gépet eredményez
nálam uefi-be valamai rémlik, hogy még a görbéket is lehetett állítani a ventiknek, körbenézek ott meg elolvasom a kézikönyvet is
-
abdulka1
őstag
válasz Hege1234 #40164 üzenetére
Az összes csatlakozó hibrid, így tudod róluk vezérelni a 3 pines ventilátorokat, csak az UEFI-ben kell eszközölni a megfelelő beállítást.
Házhűtésre a CHA_FAN 1-2-3 csatlakozókat használd.
A kézikönyv 74. oldala szerint az automatikus az alapértelmezett vezérlési mód, ez annyit tesz, hogy a lap felismeri a csatlakoztatott ventilátort, és annak megfelelően állítja be a vezérlési módot.
Ettől függetlenül, még neked kell próbálgatás útján kitapasztalni és beállítani a megfelelő hűtési görbét.
Nem ismerem az Asrock lapokon levő UEFI-t, de azon belül is kell lenni beállítási lehetőségnek, illetve biztosan van olyan gyári szoftver is amivel a windowsból is be lehet állítani.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hege1234
addikt
válasz abdulka1 #40163 üzenetére
igaz, kezdhettem volna azzal is..
B450 Steel Legend (ATX)a venti amiről szó van pedig egy fractal design
FD-FAN-SSR2-140 Silent Series R2 140mm 1000RPM
(a silent-et nem is értem, hogyan merik ráírni..) -
abdulka1
őstag
válasz Hege1234 #40161 üzenetére
Lehet szabályozni a képen látható cuccal is a 3 pines ventilátorokat, illetve nélküle is, csak feszültség alapon vezérelni tudó aljzat kell hozzá az alaplapon. Az lehet 3 vagy akár hibrid 4 pines is, de erről bővebben olvashatsz a téma összefoglalójában.
Ha leírnád az alaplapod típusát, tudnánk segíteni, hogy milyen vezérlésre képesek a csatlakozói.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Hege1234 #40159 üzenetére
Szia!
1. Nem, mert ezzel a tápegységről fix 12V-ot kapnak a ventilátorok, és a 3 pines (nem pwm) ventilátorok fordulatszámát a feszültség változtatásával lehet szabályozni!2. Nem! Ezzel a ventilátor csatlakozót lehet megosztani 2 ventilátor között, és a fordulatszámot nem befolyásolja.
Az első, csak PWM ventikkel működik, de a második jó a 3 pines ventilátorokhoz is.
Olyan nem létezik, hogy bármi is PWM-re konvertálna!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
lenne pár kérdésem, ezzel az átalakítóval a nem pwm-es ventit is tudom majd szabályozni?
[link]
(FLEXA AKASA SATA 5x ventilátor PWM)mivel splitter ez lefelezi a sebességét a ventiknek, ha mind a kettőbe van egy egy venti?
[link]
(AKASA PWM FAN Splitter)vagy mivel benne van mindkettő nevében a pwm ez csak azokkal működik, és nem "konvertál" át pwm-re?
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz k_marcus #40156 üzenetére
Ha maximálni akarod a hűtést olcsón:
Előre 3 db+hátra és felülre 1-1 db P12.A bordára pedig a pcgh helyett egy normál WB2-3 vagy más erősebb 120-s lyuktávú 140-s venti.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
k_marcus
csendes tag
Üdv!
Meshify C házban RX580 Nitro és Ryzen 3600x fűt:
befelé elöl 3x120 (2x gyári fractal, 1x gamdias aelous m1-1201)
kifelé fönt 2x120 hátul 1x120 (3x gamdias aelous m1-1201)
procin 1x140 Alpenföhn Wing Boost 2 PCGH, nem PWM, fix 700rpmMegfelelő így a légáram? Jár valami előnnyel ha egy PWM-es menne a bordára és a WB2 előre? Megéri váltani? 120as a rögzítődrótom van a bordához. Mivel lehet helyettesíteni hogy a 140es ventit is föl tudjam tenni? Noctua NF-A14 vagy Noiseblocker NB-eLoop B14-1 lenne a kiszemelt használtan. Jelenleg alapon megy a proci, de gondolkodom all-core 4.2/4.3-on.
Köszi!Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred.
-
Takax12
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy Gamdias 20cm-es ház ventit, és kábelei közül van kettő, amit nem tudom, hogy hová, miért kell csatlakoztatni. Az első kábelen 2 csati van egy 3 tűs GDV nevű (ezt nem tudom hová kell csatlakoztatni), és egy RGB ( ez adott, hogy hová kell).
A második kábelen csak 1 db 2 tűs csati van.(ennek sem találom a helyét).
A harmadikon van egy tápcsati, az Ok.
Köszi előre is a segítséget. -
őstag
Nem tudom, hogy jó helyre írom be a kérdésem, de azért megpróbálom.
Egy BQ 500dx házba beszereltem egy 360-as AIO-t (EVGA CLC) előre. Helyhiány miatt a következőképp lett beszerelve a házba: link.
A problémám, hogy előről furcsa rezonálást hallok működés közben előről. Rezgéscsillapításra esetleg van valamilyen bevált módszer? Elég idegesítő mert egy alapvetően csendes konfigról van szó.Előre is köszönöm!
-
veterán
válasz Pakmara #40147 üzenetére
A legtöbb levegőt tisztán is és telítődve is a [méhsejtrácsos] Silverstone engedi át, közepes-jó porfogó képesség mellett. Szerintem ez a nyertes.
A nylon harisnya meglepően jól teljesített ,kicsit több port fog ,de cserébe jobban lefogja a levegőt ,és ingyen van.
A hangfalszövet felejtős véleményem szerint. -
veterán
3x120mm kicsit több levegőt tol mint 2x140 . Pl 3x 50 cfm (150 total) 1200 rpmen amíg mondjuk 140es méretben 150cfmhez nagyobb fordulat kell. Meg lefedi akkor a légáram az aljától a tetejéig a házat .
De vehetjük példának az NF S12A ventit ami 62cfmet tud 1200rpmen. 3x 62 az már 186 ,na szóval érted . -
-
veterán
válasz PCProfessor #40142 üzenetére
Az A14 ma màr csak egy àtlagosan jó venti ,nem éri meg az àràt. Eloop meg p14 inkàbb radiàtorra valók. Én 3db 120mm airflow (sok lapàt) ventit raknék az air540 elejébe . Pl Scythe kaze flex (van rgbs is) . De igazàból mindegy mi lesz ,nagyon jò annak a hàznak a kialakìtàsa. Ha meg a pénz nem szàmìt , akkor 3x nf 12x25 vagy az új Phanteks venti
[ Szerkesztve ]
-
b1sti
senior tag
Sziasztok
3 140es venti között vacilalok! Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Arctic P14, NB eLoop B14, Noctua NF A14
Előre is köszönöm -
rvn_10
senior tag
Sziasztok! Miért nem tudom vezérelni a CPU ventillátorokat, folyamatosan max fordulaton mennek, most vettem észre réggebenn működött a vezérlés. Több szoftvert is kipróbáltam már. Ventik: noiseblocker nb-eloop b14-ps
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Ez: [link] mennyire működhet az rtx vga-kon, nyilván nem ragasztóznám össze a kártyát, de pl csavarok alá lehetne puha alátétet rakni, vagy ez csak régi vga-kon működhet
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
benooo360
csendes tag
válasz PCProfessor #40134 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod, ezt meg is rendelem. Szerintem megfelel
benooo
-
benooo360
csendes tag
Sziasztok!
Én egy Deepcool Matrexx 30 házba szeretnék egy front hűtő ventilátort beszerelni, viszont szükségem lenne ilyen jellegű csavarokra. Esetleg tudja valaki, hogy honnan tudnék ilyet venni és pontosan mekkorát?
Ezen a képen így szerelik fel: [kép]
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
benooo
-
kipser
tag
Sziasztok!
Synology DS218+-ba szeretnék vásárolni a gyárinál hatékonyabb és halkabb ventilátort.
Mit gondoltok, melyik a legjobb megoldás?Köszönöm!
-
veterán
válasz PCProfessor #40130 üzenetére
A lap VRM bordáinál az normális, ha meleg .
Az I7 6700 a 65W os áramfelvételével meg gyerekjáték a VRM -eknek. Én nem görcsölnék rajta . Ha le lesz cserélve a gyári intel hűtő ,meg ki lesz véve az egyik HDD ketrec ,akkor már teljesen OK minden. -
PCProfessor
aktív tag
válasz Tukolp #40108 üzenetére
Szerintem ez így bőven elég. Max azt az ssd-t lentebb teheted, hogy ne fogja fel annyira az elülső venti légáramlatát. A procihűtő a bal oldali "lila csíkra" meleget fog fújni. Azzal nem igazán tudsz mit kezdeni. Amit javasolni tudok, hogy fentre is raksz ventit ami arra levegőt fúj a lila csíkokra, csak akkor pormágnes lesz az a része.
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
animatrix11
őstag
válasz abridabri #40128 üzenetére
Most rendeltem 15cm-es noctuat, még nincs felszerelve 3db 3070-et és 3db 3080-at fognak hűteni remélhetőleg halkan, aztán meglátjuk mi lesz, ha még kell rakok rá hűtést, vagy hallotam hősátoros megoldásról csak most nincs kedvem a falon egy 20-30 cm-es lukat fúrni
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz animatrix11 #40127 üzenetére
Értem én, de [saját] példámból kiindulva (3080 szintén , de MSI GamingX trio nem TUF) nálam elfért a bordán 2db 12es venti (@1400-1500rpm )nem estem hasra az eredménytől .
Nálad meg csak 3db 9,2 cm ventit tud fogadni a borda az még rosszabb lenne.
Én inkább a bányarig airflow-t optimalizálnám , azzal szerintem többet nyernél.
Gondolom a VGAk előtt van már inkate ventid .
A 2db Noctuát meg ráfekteted 3db kártyád tetejére ,ahol a forró levegőt okádják kifele . A 2 exhaust venti segítene gyorsabban megszabadulni a melegtől.
-
-
veterán
válasz animatrix11 #40125 üzenetére
Én nem vergődnék vele, jó a TUF hűtése nagyon.
Amúgy 120 as ventik nem fognak rámenni , csak 92mm -sek : [link] -
animatrix11
őstag
Sziasztok
Van tapasztalat olyan ügyben, szeretném a bányászgépen lecserélni a vgak gyári hűtését, elsősorban az Asus TUF 3080-ét ház ventikre a jobb hűtés és halkabb működés reményében, van most otthon két Noctua NF-S12A PWM próbaképp, csinált már valaki ilyet? Gondolom nem fog rámenni az eredeti helyére próbaképpen az alaplapról fog üzemelni, ha beválik szerzek hozzá átalakítót
-
félisten
válasz boogie84 #40123 üzenetére
Valszeg' ez lesz a megoldás, köszi a tippeket!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
félisten
Még a legacy dolgaik között is csak műanyagot találok náluk, vagy azt a mágneses modellt.
#40120 abridabri
Nem, ilyet még talán a Merlin-től vettem, Cooltek márkajelzéssel.
Félreérthető voltam: sötét, fekete színben keresem, szál csiszolt hatású felülettel.#40122 boogie84
Igazából full alu házhoz kellene, hogy passzoljon, de nem muszáj szűrő, lehet valamilyen rács is, majd az alá megy külön szűrő.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
félisten
Üdv!
Tudtok olyan gyártót mondani, amelytől szál csiszolt fém (hatású) ventirácsot, porszűrőt lehet venni? Mindenhol csak műanyagot, vagy lakkfekete fém verziót találok..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Viktor77
titán
válasz MeszarosB. #40116 üzenetére
Jól érted.
Ott vannak az első fülön a boltok és árak.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
MeszarosB.
tag
válasz Viktor77 #40115 üzenetére
Köszi szépen!
Jó megoldásnak tűnik, ha jól értem így akár mind az 5 tápegységre kötött ventit lecserélhetném pwmesre egy csatlakozóról elosztó nélkül, feltéve hogy odaér a kábel persze.
Van valami bevett bolt ahonnan olcsóbban meg lehet kapni? Akár az ötdarabos PST verziót is.[ Szerkesztve ]
Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
Viktor77
titán
válasz MeszarosB. #40114 üzenetére
Ha esetleg a PST verziód veszed, akkor többet is sorba köthetsz, ha kevés a lapodon a fan csati (egyszerre lehet őket szabályozni).
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
MeszarosB.
tag
válasz MeszarosB. #40113 üzenetére
Elnézést a spamért, legközelebb megpróbálok majd egy postban minden lényeges infót megadni.
Zalman Z9 Neo
ASRock B250M Pro4
Szóval jelenleg egy fan alaplapon,4 pedig tápegységen van. Különösebben nem zavar, de nem is ragaszkodom hozzá. Minél olcsóbban szeretném egy molexes venti cseréjét megoldani, de nyitott vagyok más megoldásokra is.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
MeszarosB.
tag
válasz MeszarosB. #40112 üzenetére
Közben rájöttem, hogy 4 molexes+1 alaplapi venti van eredetileg a házban, nekem az egyik előbbi kerreg, de mindenesetre kérnék mindkét fajtára ajánlást.
Előre is kösz!Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
MeszarosB.
tag
Sziasztok!
Van egy pár éves konfigom egy Zalman Z9 Neo házban, viszont az egyik fan bekapcsoláskor hangosan fel szokott zörögni olyan egy percig, úgyhogy cserélném.
Milyen 120 mm-es venti ajánlott?(Nem kell semmi extra csak lehetőleg pár évig kitartson)
Inkább 4pin-es mint 3. Érdemes-e aliról, banggról etc venni?
Nem sürgős a dolog, mert a zörgés ellenére nincs gond a hőfokokkal, jó minőségű proci hűtővel és VGA-val használom, a 4 120-as venti a házban meg eleve overkill.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
félisten
válasz abdulka1 #40109 üzenetére
Igen, föltúrtam Caseking-et én is, meg egyebeket, de akkor ennyi. Köszi szépen!
#40108 Tukolp
Előre átszerelném a hátsó 140mm-est, hátulra pedig vennék egy jobb minőségű 140-est.
A felső HDD-szekrényt kiszerelném, így nem áll a légáram útjába.
Az alsó ODD fiókba is lehet szerelni háttértárat.[ Szerkesztve ]
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Van egy FRACTAL DESIGN Define R5 házam, kicsit melegnek tapasztalom, így venni fogok majd bele egy Freezer 34 eSports (vagy duo-t) vagy a Freezer 34 CO verziót a procira. (itt is szívesen veszem a tanácsokat.
-Jelenleg 2 venti ( egy gyári 14-es amit a házhoz adtak + 1Noctua NF-s12a-pwm [link] fújja be a levegőt 2 piros nyíl.
-És egy gyári 14-es szintén a házhoz kapott venti fúj kifelé. 1 kék nyíl
-Ezek mellett még van 2 régebbi 12es ventim amiket nem használok most, de bevethetők ha
arról van szó.-A jövőbéli CPU hűtő levegő mozgását a sárga nyíl jelöli.
Annyi szeretnék kérdezni, hogy hogyan állítsam be a ventiket, hogy a VGA-m a lapom/CPU és a lilával jelölt alkatrészeim kevésbé melegedjenek ?
A lilák eléggé melegek szoktak lenni.Esetleg milyen plusz ventiket vegyek bele a jobb hűtés érdekében?
KÉP [link]
Tanácsokat szívesen olvasom és fogadom meg,
5400 Köszönet,
Üdv,"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
félisten
válasz abdulka1 #40103 üzenetére
Cryorig tetszene, és az ára sem vészes, de olyan kellene, aminek a felfogatási pontjai is a normál 140-es ventik csavarhelyein vannak, nem így "levágottan".
Ez ugye 120mm-es ventik meneteinek felel meg?
-
Grózi
Topikgazda
válasz abdulka1 #40103 üzenetére
A Prolimatech sajnos nagyon gatya,azt hanyagolnám.A Cryorig-hoz még nem volt szerencsém,de tudtommal ugyanez van az Ultimate bordán és arra többen azt mondták hogy nem rossz.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
abdulka1
őstag
válasz AxBattler #40102 üzenetére
Szia!
Sajnos tapasztalatom nincs velük, illetve 20mm alatti a vastagságuk, de talán megéri rájuk nézni!
Cryorig XT140 (CR-XTA)
Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
félisten
Üdv!
Létezik olyan ajánlott 140mm-es venti, amelynek a vastagsága 25mm alatt marad?
20mm lenne az ideális, de ilyet nem találok..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Grózi
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest