Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
GL820
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy kis problémám, hátha valaki itt tud segíteni! A következőről lenne szó: Adott egy Gigabyte z590 aorus ultra lap egy 11700k-val, és egy ID-cooling SE-2017-XT black hűtővel. A gondom az vele, hogy youtube közben akármit nézek, a venti rögtön üvölt, mintha valami marha nagy feladattal kellene megbirkózni a cpu-nak. Annyit tudtam csak kideríteni, hogy a feladatkezelőben ha megnézem, a venti akkor kezdi ezt el, ha a cpu használat eléri a 10 százalékot. Normális ez, hogy ilyen kicsi terhelésnél már nagyobb fordulatszámra kapcsol?
Hol tudnám ezt állítani valahogy? Korábbi konfigjaimnál sosem kellett ezzel foglalkoznom, egyikkel se volt ilyen gond. -
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Egy CoolerMaster HAF XB-t szeretnék ellátni felül egy ventilátorral, de a felfogatása 110x180mm.
A Noctua NF-A20-on kívül van esetleg más típus ami ilyen felfogatásmérettel van ellátva? -
Viktor77
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Örülök!

-
spleenszuru
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Valóban 1x1 volt beállítani a GPU-hoz a case ventiket, csak túlkaptam eleinte.
Nem esett le, hogy a curve beállításon belül kell igazából megadni a targetet.
Lassan 2 hete így fut, és remekül vezérli a ház ventiket a GPU HS alapján.A GPU ventim sajnos nem lehet vezérelni vele, de hogy lekopogjam, az adrenalin manapság már nem reseteli a beállításaim.
-
scrtaft
tag
válasz
scrtaft
üzenetére
Hello
Még egy kérdés.
Alapvetően azért cserélem a házat mert VGA-t cseréltem. 3070 Aorus Master ment bele és lekorlátozott a teszteknél max hőmérséklettel.
A ház oldalát (jelenleg: Corsair 200R) leszedtem, így lemegy a teszt VGA korlátozás nélkül.
Idle állapotban szép csendes a gép nem probléma.
Terhelés alatt amikor felmegy a VGA hőmérséklet érdemes ezzel a hőfokkal szabályozni a ház elejében lévő ventillátorokat?
Vagy mi megfelelő erre. Honnan vegyék az első, felső és hátsó ventik a fordulatot.
Lehetőségem van bőven.....Előre is köszi.
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Egy gyors kérdés.
Most tervezek egy új házat venni. Pure Base 500DX.
Ehhez jár gyárilag 3db 140mm-es Pure Wings2-t.
Arra gondoltam, mivel az egyik a hátsó alapból a maradék kettőt a gép tetejébe teszem ezek lennének az elszívó ventik.
Az elejébe pedig 3db 120mm-es Pure Wings2-t raknék.
Venti statok.
A kérdésem az lenne mivel az elszívók nagyobb légszállítással rendelkeznek mint a 3db 120-as befúvók a tápegység ventije elég a házban a pozitív nyomás kialakításához? (tápnak a ventije Silent Wings 3 135mm)
Esetleg a 140 eseket nem maxon pörgetem az úgy elegendő?
Előre is köszi az észrevételeket. -
Benhill
senior tag
Nekem most, thermalright macho van a 9900k-n, és meglepően jól hűt egy ventivel, de éppen pár mm kellene hogy elférjen 4 ram, a venti túl vastag. Ha 14 lenne mm lenne elférne.
14 centis azért lenne jobb hogy a vrm is kapjon szellőzést az alsó vonalban.
12 centisbol esetleg van slim venti ami vállalható? A noctuanak van talán úgy rémlik.
-
abdulka1
őstag
válasz
Benhill
üzenetére
Szia!
Ami itthon elérhető
Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14cm Fekete (15mm) -
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Keresnék 140mm slim ventilátort, aminek a felfogatása 12 centis.
Létezik ilyen? Leginkább noctua vagy be quiet kellene.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Igen azt, közben rájöttem, MSI zavarta be, be lehet kapcsolni.
Targetet belőni viszont nem túl könnyű, köszi a tutorialt hozzá.Trk.Adam87 #41775
Láttam az Argust, viszont úgy nem veszem meg, hogy csak sub van, végleges megvétel pedig nincs. -
Viktor77
titán
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Itt egy nagyon jó tutorial, próbáljátok ki, hátha.
De én is szívesen segítek. -
Trk.Adam87
aktív tag
-
Viktor77
titán
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Nem tudom mit csináltok, hogy nem vagytok képesek használni. Nem atomfizika.
Kijátszásra meg építek, ha van ingyenes alternatíva. Főleg nem egy olyan programnál amit évekig használok, inkább kicsengetem az árát.
Nem mellesleg ezt is ne is pedzegesd, ban jár érte. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Fizetős, de ez legalább minden gépen azonnal jól működik, amit próbáltam itt ajánlott másik programot az nálam teljesen használhatatlan volt.
Emellett az ingyenes verzió 30 napos korlátját tuti ki lehet valamilyen módon játszani. (30 naponként törölni a registryből a program adatait, rosszabb esetben újra is telepíteni mellé) -
Viktor77
titán
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Igen, ez is nagyon jó, csak sajna fizetős.
Adatokra meg amúgy is jobb a HWInfo. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Van alternatív program is a célra, nekem ez vált be:
[link]
És ez a fan controll mellett diagnosztikai adatokat is közöl a PC-dről.
A Mainboard / Fan Control menüpontban tudod állítani. Az adott ventilátornál a Bios Controlled beállítást átállítod software controlledre, majd itt oldalt megadhatod neki azt is, hogy a GPU Hotspot vezérelje a szintén testreszabható ventilátor szabályzó görbét.
Egyébként zártabb gépházban nem sokat segít a magasabb fordulatszám sem, mindenképp kell több olyan ventilátor, ami kifelé préseli a házból a meleg levegőt, máskülönben csak a meleget keringetik bent a gyorsabban pörgő ventilátorok. -
[Case Fans Have NEVER Looked This Good!]
Phanteks T30+ RGB + összefűzhetőség . Uhh a tökéletes venti. -
Viktor77
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
De nem is a GPU ventiket akarod kezelni, hanem a GPU hőmérséklethez igazítani a házhűtőket.
Ezt pedig tudja, most direkt kipróbáltam.
Képet tennél be a a programról, milyen ventiket ismer fel? -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Volt téma már párszor itt, de visszahoznám, mert azóta sincs megoldásom.
Szeretném a 4 pines házhűtő ventiket, GPU hőmérséklethez igazítani. Javasolták itt a Fancontrolt, viszont az nekem grey outozza a GPU ventilátort, fogalmam nincs, miért.
Így hozzáállítani sem tudom a case ventiket.Biosban szokásos targeteket tudok beállítani: CPU, Chipset, motherboard, T sensor, amim nincs.
Tudja valaki, hogyan pofozhatnám fel a Fancontrolt? Az zavarhatja be, hogy MSI AB-vel van beállítva fan curve a GPU-hoz?
Ai Suite-ről is olvastam itt, viszont nagyon megoszló véleményekkel.Még ehhez kérdezném, hogy ha végül sikerülne Fancontrollal, akkor Biosban ezeket vissza kellene állítanom auto-ra?
Köszönöm.
-
Tonti
tag
Sziasztok! Kicsit megvagyok lõve, most vettem 2db ventillátort viszont ilyen csatit még nem láttam. Ehhez kellene valami külön cucc vagy az alaplapba bele tud menni? https://i.imgur.com/t5N5r8D.jpg
-
-
Grózi
Topikgazda
Boldog Újévet Mindenkinek!!!
-
TeeJay
félisten
Skacok segítséget szeretnék kérni
Van egy Cooler Master N200 házam
Benne 7+ éve megy szinte folyamatosan 4 darab Coolink swif120p PWM ventilátor és a procihűtő Allenföhn Brocken ECO 120-as PWM ventilátora.
Arctic P12 PWM-re le cserélhető mind az 5 vajon? Most a házon lévő rácson olyan a Coolink mintha nem tudná kitolni hatékonyan a levegőt igaz mind a 4 darab 800RPM körül megy és tudok mellettük aludni.Alaplapon két darab 4 pin PWM képes case fan csatlakozó van + CPU Fan csatlakozó és egyre két ventilátort kötök
-
Marci112233
addikt
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Már nem azért de én tudom hogy a CPU mellé jó lenne egy erőseb VGA, de én inkább ha volt valamennyi keretem akkor először a alapokat fejlesztem, nem a VGA-at hogy erős CPU limitem legyen, mert i5 6600-ról váltottam. És azért vn még az 1060 mert egy erősebb VGA annyiba fájna mint a CPU upgrade alaplapappal, RAM-al és CPU hűtővel együtt. Majd idővel tuti le lesz az is váltva. De a 6600 előtti gépemben is lesőször ugyan így tettem, mert akkor Core2Quad Q9550-esem volt és GTX660-al, és egy darabig a 660-as volt a 6600 mellett is.
Amúgy nekem meg a harmadik Gigabyte lapom és semmi bajom velük, igaz ahogy a mostani sem, az elődök sem fapados lapok voltak.( Gygabyte GA-EP45-UD3LR amiben a q9550 volt húzva 3,5-GHz-re benne a CPU gond nélkül. Az i5 6600 alatt pedig egy Gigabyte Z170-D3H deszka volt.)
-
jokeph
nagyúr
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Már a H170-es Giga lapon is úgy állogattam a ventiket ahogy akartam, akár BIOS, akár a Giga szoftveréből.
Az RTX 4080-ra nem lehet direktbe rákötni a ventiket ? (mint pl. az Asus GTX 1070-nél?)
Milyen lapod is van ?
Asus lapoknál majd minden esetben előszőr BIOS-ban kalibrálást le kell a ventikre futtatni, addig minimálisat lehet velük játszani/vagy semmit. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Ürülök neki, hogy ilyen szuper alaplapod van már csak egy modern VGA-t kellene beszerezned az helyett a ~6 éves helyett és akkor lesz értelme kivezetni a hőt a gépből azokkal a drága és ronda Noctua ventikkel.

Mert sztem az én 4080-am több hőt generál a gépbe mint az az 1060.
Igazából azt sem értem minek kellett olyan modern CPU ahhoz a VGA-hoz.
Legközelebb veszek egy 200k-s ROG lapot aztán problem solved.
Volt Giga alaplapom nem is egy, csak a szopacs volt vele. -
Marci112233
addikt
Azt a mindenit. Amit itt olvasok a fordulatok szabályozásól, egyre jobban örülök hogy maradtam a Gigabyte lapnál megint. Az előd lapon is tudtam már állítgatni a fordulat vezérlést, de az még nem volt annyira kifinomult mint a mostani. Oda állítom a szenzort ahova akarom akár a VGA-hoz Windows alól a program segítségével. És azt elmondhatom, hogy immáron szinte csak Noctua ventikkel van használva, kivéve a CPU hűtőt mert azon a gyári venti van. És ezek közül kettő sima 3 tűs csatlakozású, és három 4 tűs PWM-es, és mindet vezérli a program szépen ahogy én belövöm neki az ívet. A két első most berakott 140-es PWM-es Nocrua egy helyről kapja az áramot és a vezérlést egy Y elosztó segítségével.
-
Milyen gépház ?
Ha van elöl porszűrős ventihely ,akkor én átraknám oda befújóra, akkor a házon belül pozitív légnyomás miatt nem lenne annyi por ,mint most a negatívval.
Ha régi ház (felső tápból erre következtetek ), akkor valószinűleg zárt az eleje , ilyen esetben viszont a hátsó kifújó ajánlott (ekkor a PCI slotoknál kap a gép friss/szűretlen levegőt ) -
Qtyii
aktív tag
Buta kérdés de a hátsó falon fent lévő venti kifelé fújja a levegőt ugye? más venti nincs a házban (gyari intel es ugye a felső táp) és az alsó hátsó helyek is üresek tehát nincs videokártya meg egyebek tehát ott kap levegőt a ház.
-
Viktor77
titán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Fentebb már írtam (sztem mások is). Fan Control. Aztán akármelyik ventit akármelyik eszköz hőfokához rendelheted.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Mert a BIOS-ban nincs olyan opció?

Jó mondjuk azt elfelejtettem írni, hogy ezeknek a ventiknek a szabályzását a BIOS-ban állítottam, de az alaplap programja szintén csak ezeket az opciókat tudja. (Asrock)
Amúgy feledtébb érdekes, hogy arra senki nem gondol, hogy ezek a mai CPU-k ilyen felbontás mellett nem igazán melegednek játék közben sőt az alaplapok sem.
Egyedül a VGA hője tudná szabályozni ezt a dolgot ha van olyan venti vezérlő progi ami látja a VGA hőjét...
#41747abridabri:
Ez Aida CPU Stress teszt eredményem ahol a CPU 100%-on ment.
Akkor szted játék közben hány fokos ha 20-50%-on megy a CPU?
Ezért írtam, hogy nem tudom hozzá csatolni.
#41749 abdulka1:
Köszi de ilyen opció nem lehetséges mivel a házam nem támogat 5.25" helyet és nekem amúgy is automata szabályzás kéne.
Max fix fordulatra tudom belőni a ventiket az Egyéni beállítással ahol megadok egy nonszensz 10C-os értéket és ahhoz állítok egy venti fordulat %-ot.
Egy szó mint száz, van hova fejlődni még a PC iparnak. RGB az kell de rendes venti szabályzás a gépházba az minek...
-
abdulka1
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha szoftveresen nem megoldható, és az előttem leírt lehetőségek sem felelnek meg, akkor marad a hardveres szabályozás egy olyan egységgel, ami saját hőérzékelők alapján vezérli a ventilátorokat. Sajnos ezek leginkább 3 pines ventilátorokhoz készülnek, de elérhető olyan is ami képes a PWM-re, mondjuk nem ezek a legolcsóbbak.
LINK
LINK -
abdulka1
őstag
válasz
szpal17
üzenetére
A leírás alapján SYS_FAN1-2 szabályozható a BIOS-ból, ellenben a PWR_FAN az folyamatos fix 12 voltot ad le, az oda kötött ventilátor max fordulaton pörög, ha vezérelni akarsz, ezt a csatlakozót mellőzd.
A videó alapján, gondolom a "Sysem fan speed controll"-t is lehet "Manual"-ra állítani, de ha így sem reagál a ventilátor, akkor egy BIOS frissítésen, és másik ventilátor kipróbálásán kívül, nincs más ötletem. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
abdulka1
üzenetére
Azt hogy oldanád meg Abdulka, hogy bár PWM-es mind a 3 ház ventim, de nem tudom mihez kötni őket tehát hogy mi az ami alapján állítsák a fordulatot? (VGA hő elvezetés miatt)
CPU-hoz állítva értelmetlen az egész mert ahány játék annyiféle CPU kihasználtság sőt mivel nagyobb felbontáson vagyok szinte esélytelen a CPU melegedés, alapon mennének a ventik.
Ha alaplap hőhöz állítom szintén esélytelen mert az alaplapom játék közben alig melegedik valamennyit így a ventik szintén csak alapon pörögnének. -
szpal17
őstag
válasz
abdulka1
üzenetére
3 pin-es és látja a BIOS a fordulatszámot. Van ott egy szabályozó beállítás a system fan-ra de arra nem reagált.
Manualból:
(The motherboard has a 4-pin CPU fan header (CPU_FAN), a 4-pin (SYS_FAN2) and a 3-pin (SYS_FAN1)
system fan headers, and a 3-pin power fan header (PWR_FAN). )Így néz ki a felület: (ezek alapján lehetne feszültséggel csökkenteni valahogy...de lehet a venti nem jó hozzá?)
Prezentarea noului bios UEFI de la Gigabyte - YouTubeMost vegyek egy pwm-es és egy nem pwm-es ventit vagy két ugyanolyan alacsonyabb rpm-es kis decibeles ventit...?
-
abdulka1
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Így van. De ha belépsz az UEFI-be, el sem tudod téveszteni a grafikus felületen.
-
fehér_ember
addikt
-
abdulka1
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy melyik aljzatot használod, csak a vezérlés beállítása fontos.
3pin-DC, 4pin PWM. -
abdulka1
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Szia!
Használhatod a 3 pines ventilátorokat csak az UEFI Q-Fan beállításánál a DC alapú vezérlést kell belőnöd arra a portra ahova azokat csatlakoztatod.
PWM vezérlésen annyi történik, hogy a 3 pines ventilátorokkal, hogy max sebességen forognak állandóan.#41738 szpal17
Az F12, 3-vagy 4 pines?
A BIOS-ban próbáltad csökkenteni a fordulatszámokat?
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mr-Pamacs
üzenetére
Sziasztok!
Épp most raknám össze az "új gépem" de olyan "problémába" ütköztem hogy a pc házamban elöl lévő 2db. CoolinkSWiF2-801 ventilátor csatijai 3 pinesek az új alaplapon pedig már csak kizárólag 4 pines aljzatok vannak:

Használhatom ezeken a 3 pines házventijeimet? Nem lesz baja tőle semminek?És lenne még egy olyan kérdésem is, hogy számít a sorrend az aljzatoknál.
Szóval muszáj a CHA_FAN1-et és CHA_FAN2-őt használnom, vagy mehet a két házventi a CHA_FAN1 kihagyásával a CHA_FAN2-re és CHA_FAN3-ra is?
Az utóbbiak használatakor ugyanis egy fokkal esztétikusabb lenne ebben a ősrégi pc-házban a kábeleik elvezetése.U.I.:
A kérdés természetesen mindenkihez szól.
Csak véletlen rontás hogy nem új bejegyzés lett. -
szpal17
őstag
Sziasztok,
Van egy régebbi alaplapom. Van rajta 2 darab 3 pines és 1 darab 4 pines ventilátor csatlakozó. A leírás alapján viszont a 4 pines sem PWM-es.
GA-Z68P-DS3 (rev. 2.0) Overview | Motherboard - GIGABYTE GlobalEddig 2 db cooler master 12 cm-es venti forgott benne, de sok-sok év után elkezdtek hangosak lenni. Sajnos csak utólag néztem meg, hogy 800-900 rpm-el pörögtek és vettem 2 darab Arctic F12-t, amik 1350-1400-on pörögnek (nagyon olcsók voltak...). Viszik rendesen a levegőt, de zavaróan hangosak.
Miyen 12 centis, nem pwm-es venti ajánlott mostanság? Vagy esetleg a fentieket valahogy leszabályozni?Látom, hogy 7-8 ezer forintért 10 db alatti ventik is léteznek (gondolom ezek hangtalanok). Annyira nem melegszik a gép, hogy komolyabb szerkezetre ruházzak be...van esetleg valami best buy, 1000 rpm alatti, minimál hangossággal, 5 ezer alatt?
Köszi!
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Olyan gondom lenne hogy NVR-ben tápban kellene cserélnem 40x40x15 mm ventilátort. Nagyon hangos maga a ventilátor (Jamicon KF0415B1HR, 15 m3/h) , kb 39 db. Ennyit ír kb a gyártó a leírás szerint. Vettem Noctua NF-A4-20 FLX-t (9.4 m3/h), de nem fér be a nyomtatott áramkörtől (később vettem sajnos észre). Így max 10-est tudok betenni a helyére. Ennek viszont jóval kisebb a tejlesítménye (8.2 m3) mint az eredetinek. Ti mit csinálnátok? Nagyon más 15-s ventilátort nem találok ami halkabb lenne.
- Cseréljem le 10-esre, nem lesz gond a kisebb teljesítménnyel?
- Esetleg kívűlre tegyem a 20-ast, egy ráccsal?
- Vegyek füldugót. 😃 -
Marci112233
addikt
Gondoltam megírom, hogy megjött a két Noctua NF-P14s Redux-1500 PWM. Be is építettem a gyári CM 200-as helyére mindkettőt. Szerintem megérte mert 1000 rpm körül mennek, hangja nem nagyobb mint az egy 200-asé volt 600-650 rpm-nél, viszont mintha több levegőt nyomna a két ventilátor. Tesztelni kell még, de ugye így az alsó egy az egyben a bent lévő 3 HDD-t fújja telibe, és az most így pár perc használatnál már hűvösebb 3-5 fokkal. A felső pedig tolja befelé a CPU hűtő és a VGA felé a levegőt elég rendesen.
-
Vigneau
félisten
válasz
zoty314
üzenetére
Én meg végül 2db Noctua NF-A9x14 HS-PWM-et vettem és azzal cseréltem le a Scythe Kaze Flex 92 duót. Meglátjuk, idővel hogy válik be a megoldás.
-
Qtyii
aktív tag
Sziasztok
Kéne sürgős segítség
vettem egy noctua nf-r8-1800-t
beraktam a gépbe és maxon pörög mit tudok csinálni ?
Core i5-7500 (3.4GHz, 4C, L3:6M, Intel HD 600 series, 65W, rev.B0)
alaplap: ASUS
H110M-R
AI suite 3 nem ismeri fel és nem szabályozható 1800-on pörög -
Sziasztok lenne a kérdésem, hogy a zalman x7 machine [házam] [vezérlőjéhez] lehet kapni még valami más ventillátort ami jó lehet bele vagy csak a [gyárija] jó hozzá? Radiátorra tenném a ventillátorokat, ezért jó lenne ha jobb teljesítményűek lennének.120mm és 140mm-es is jó mert sok féle radim van. Nem akarom lecserélni a vezérlőt mert minden ledet a házban ez vezérel
Egy jó ideje keresek hasonló 6pin csatlakozós ventillátort de nem találok
, ezért érdeklődnék hátha valaki tud segíteni benne. 
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy ilyen tápom.
Sajnos úgy tűnik hogy kezd csapágyas lenni a ventije, de nem szeretném a tápot lecserélni ezért a venti cserén gondolkodom.
Tudnátok az ügyben segíteni hogy milyen ventit tudok bele rakni?Köszönöm szépen előre is!
-
Marci112233
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Azt lehet elnéztem, de halkabbnak kell lennie. Viszont a Toughfan az inkább radiátorra/cpu léghűtőre a legjobb ahogy néztem, úgy mint a már meglévő Noctua NF-F12 PWM ventilátorom. Utóbbi több mint 6 évig tette dolgát egy CM 212 EVO hűtőn, amit most beraktam felülre házhűtőnek az Arctic F12 TC helyére mert az alig mozgatott valami levegőt.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Milyen adatokat néztél ?
Toughfan 14
500-2000rpm
3.54 mm-H2O / 119.1 CFMNoctua P14S redux
450-1500rpm
1,91mm H2O / 78CFM -
Marci112233
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Végül csak maradtam a Noctua-nál és ebből rendeltem kettőt. Kicsivel olcsóbb, és elvileg gyártói oldal szerint alacsonyabb max fordulattal is tud annyit, még többet is mint amit ajánlottál, ezáltal elvileg halkabb is. (Bár egy sima nem PWM-es 1200 RPM-es verziója már van a gépben, és azt 1000 RPM körül sem hallom, mert a VGA hangja elnyomja.)
-
Marci112233
addikt
Megkentem a 200-as CM venti tengelyét. Most nem kattog, de több mint fél órája már hogy bekapcsoltam a gépet, de a rohadék nem pörgött fel az elméletileg 700-as max fordulatára. Mi lehet a hiba forrása? System 4 pump csatlakozóra van kötve ha ez számít.
-
LuSa
csendes tag
Akkor a kérdés továbbra is adott, maradhat-e a 20 centis házventi, vagy vegyem inkább le?
-
LuSa
csendes tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Az előbb nem sikerült
-
LuSa
csendes tag
válasz
Marci112233
üzenetére
-
LuSa
csendes tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Szia,
Csatolom a képet, 240-es AIO van benne, felette pedig a 200-as kék ledes venti.
Tudom, van egy kis por is
-
LuSa
csendes tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Úgy van, hogy a blokkot a ventikkel a lemez alsó felére kell rőgzíteni, a nagy ventit pedig a felső felére.
És arra jön a burkolat.
Így mindkettő mehet egyszerre. -
LuSa
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Thermaltake Core V51-es ház, aminek felső részén is van 1 200mm-es venti, ami kifelé nyomja a házból a levegőt. Ha ide szeretném rakni a vízhűtés blooját is ami szintén kifelé nyomná, akkor ki kell-e vennem a 200mm-es ventit, vagy maradhat?
Előre is köszi a segítséget!
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem kötelező maxon hajtani , viszont prémium kategória(LCP anyagból készült / extra kis táv a lapátok és a keret között ,sarkain csillapítógumi ; gyakorlatilag a Noctua csúcs NF A12x25 felnagyított változata ) .Jobb választás mint a Noctua ugyanennyiért .
-
Boryszka
tag
Sziasztok!
Van egy Evolveo ray2 házam és szörnyű a gyári ventik teljesítménye. Konkrétan megfogva a házat erősen kézmeleg mindenhol és a hátsó venti alig fúj kifelé valamit. Milyen ventit tudnátok ajánlani 3ezer forintig, ami kék ledes?
Köszi!
-
Grózi
Topikgazda
Minden kedves fórumtársnak kívánok békés,boldog Karácsonyt!!
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó
- Noctua nf-a12x15 pwm 12v slim venti dobozos
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Pc ház 200 RGB ventilátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ezért érdeklődnék hátha valaki tud segíteni benne.