-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DeathAdder #40253 üzenetére
Én nem cserélném le ,hűtése nemigen jobb a mai modern házaknak sem. Max ,ha a jobb porszűrés/ edzett üveg /jobb kábelrendezés /kinézet szempont.
-
válasz
DeathAdder #40248 üzenetére
Ha az oldal venti kifelé fújna akkor csökkenne a VGA hőfok a tapasztalataim szerint.
-
Richard!
addikt
válasz
DeathAdder #38518 üzenetére
Szia! Visszaküldés nem játszik?
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #38499 üzenetére
Nem tudom szoftveresen sehogy lekapcsolni a világítást, szigetelőszalaggal leragasztottam a 4 diódát, de akkor is kéklik az egész
Valami ötlet? Vágjam je a diódákról a vezetékeket?
-
chopin42
őstag
válasz
DeathAdder #38194 üzenetére
Biosban állítsd, A 2 pwm-nek pwm csati ajánlott, a 3 pines (dc)verziónak pedig egy 3. dc üzemmódban (a modern lapok tudják mind a kettőt). Az alaplapodon lehet állítani, mihez viszonyítson, van is elég csatlakozó. A 3 pines is 4 pinesre kerül majd, csak át kell állítani dc-re.
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #38132 üzenetére
Üdvözlet.
Megjöttek a ventik, kérdésem hogy szükséges ezeken állítani fordulatot?
Az új ventik jelenleg:
Elöl: Noctua NF-A20 -> 380 rpm
Oldalt: CM MF200R -> 420 rpm
Hátul: Arctic P12 -> 940 rpm
Csak kipróbáltam őket, B550 toma lapon lesznek. Ezek a sebességek terheléstől függően változnak, vagy nekem kell beállítani? Ha igen akkor fixre vagy dinamikusra, milyen értékekre ajánlott beállítani?
-
válasz
DeathAdder #38129 üzenetére
20as porszurok ritkan kaphatoak itthon, esetleg Alin vannak meretre vaghato filterek : [link]
Vagy csinalsz magadnak szurot egy harisnyabol .
Mivel a lapod tud pwm alapon is vezerelni ,igy akkor az ARCTIC P12 PWM PST a jo valasztas -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #38129 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztésből, Arctic P12-ből melyiket? Kaphatok egy linket, vagy megnevezést?
Látom van PST, Slilent.. 200 rpm, 1800 rpm..
-
válasz
DeathAdder #38125 üzenetére
Ha nekem lenne Haf 922m en igy ventiznem fel :
-Elol : 20CM venti befujora ( akar a Noctua is elfer elol en azt vennem oda mert az a legerosebb 20as . De vilagitosban jo pl a CM Megaflow / CM Masterfan / ThermalTake Pure 20.
-Oldalt 20cm befujo venti pl Cooler Master MasterFan MF200R RGB (mert ez vekonyabb mint a tobbi 20as ,igy kenyelmesebben elfer a D14 mellett )
-Tetore 20as kifujo
-Hatulra meg pl egy budget kiraly Arctic P12Oldalso 20as befujo mellett ertelmet veszti az also 14es.
-
tankal
tag
válasz
DeathAdder #14900 üzenetére
Van fémből is csak a tengelyméretet megadod és külsőst kérsz a boltban persze nem az ABC-ben!
-
tornas
őstag
válasz
Ha van erre a célra megfelelő fém zégered, akkor mehet bele. Vannak ilyen ventik is. Ha a műanyag elveszne vagy eltörne, nincs nagy baj, a venti használható marad. Mert a tengely a mágnesesség miatt beáll a helyére, forgáskor is. De nem szoktak ezek a műnyag zégerek könnyen eltörni, legfeljebb akkor, ha "megég".
-
pcgamer01
senior tag
válasz
Nem lesz baj attól mert a mágnes felfogja a lapátot,csak nem szabad húzogatni mert akkor kijön a lapát
-
pipo112
őstag
válasz
DeathAdder #14891 üzenetére
Biztos hogy csúszó/sikló csapágyas
-
tornas
őstag
válasz
DeathAdder #14891 üzenetére
Én siklócsapágyasnak látom. A tengelyvégen van egy zéger-gyűrű. Azt kell eltávolítani róla. Erre a feladatra én óráscsavarhúzót szoktam használni. Óvatosan távolítsd el, mert a gyűrű könnyen elveszhet! Ezután a ventilapátot kihúzhatod. A tengelyt és a perselyt jól takaritsd ki WD40-el! Tisztogasd szárazra pl. egy fülpiszkával, majd kend meg gépzsírral a perselyt és a tengelyt is. Nem kell túl sok zsír. Ezután összerakod és mehet is.
Mivel a címkéjét eltávolítottad róla én kétoldalú ragasztószalaggal készítenék egyet síma papírból, hogy a kupak biztosan a helyén maradjon.
-
tornas
őstag
válasz
DeathAdder #14884 üzenetére
Szerintem siklócsapágyas...95%...
De a kitakarításához úgyis szét kell majd szedned. Egyébként ha normálisa szét tudod szedni, akkor össze is tudod rakni rendesen. És így biztosan kiderül, hogy milyen csapágy van benne. Bajban csak akkor leszel, hogy ha nem lehet roncsolás-mentesen szétszedni (pl. a címke alatt nincs levehető kupak, a szétszedés menete pedig legtöbbször innen indul) a ventit. Mert ilyen is van...
-
tornas
őstag
válasz
DeathAdder #14865 üzenetére
Van a ventin egy címke is rajta a típuskóddal, elvileg. Abból kiderülhet, hogy milyen a csapágya. Dobhatsz róla ide is egy képet.
Egyébként ha szétszeded (a tengelyről eltávolítod a műanyag zéger-gyűrűt, csak óvatosan, mert könnyű elhagyni), akkor látszik is. Ha egy tömör rézszínű bronz perselyt látsz, akkor siklócsapágyas. A golyóst (zárt rendszerű) gondolom nem kell bemutatnom.
Pete55555: A WD40 inkább arra jó, hogy ki lehessen takarítani vele a siklócsapágyat. Ebből következik az is, hogy használatakor még a maradék kenőanyagot is kimossa (kimoshatja) a csapágyból, így csak ideig-óráig lehet megoldás a problémára. Ennél még a jóval sűrűbb motorolaj is többet ér.
-
Pete55555
addikt
válasz
DeathAdder #14865 üzenetére
WD-40 is tökéletes. Fújj bele a tengely végére egy keveset, majd pörgesd meg, hogy le tudjon folyni a tengelyen. Ha elindítod egyből
látszanihallatszani fog az eredmény, ha nem, akkor kuka. -
tornas
őstag
válasz
DeathAdder #14863 üzenetére
A motorolaj jobb mint a WD40. De ha golyóscsapágy van benne és kezd zörögni, szorulni, akkor inkább kuka. Azon már semmi sem segíthet. Csak a csapágycsere, de az meg nem éri meg.
Ha siklócsapágyas, akkor csak szét kell szedni és újrazsírozni gépzsírral vagy csapágyzsírral.
-
Pete55555
addikt
válasz
DeathAdder #14859 üzenetére
Kiveszed, megtakarítod, és kis olajat cseppentesz a tengelyre.
-
tornas
őstag
válasz
DeathAdder #14859 üzenetére
Nem szorul a ventilapát? Könnyen jár?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged