Hirdetés
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Zalman Z9 Plus házam oldalára keresek csere ventit mert a mostani csapágyas lett. Nem igazán értek hozzá, hogy milyen csatlakozós kell, meg melyik olyan hosszú amelyik elér a ház oldalától az alaplapig,de a gyári oldalventi típusa ha jól néztem za1225csl.
Tudnátok ajánlani másikat helyette? Köszönöm!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Szia!
Köszi az infót, időközben megjött az 5ös pakk és 4et be is szereltem egy Masterbox 5-be (3 elöl és 1 hátul).
Viszont felmerült 2 kérdésem:
1. jó ez így 3:1 arányban? Van még a ház tetején egy hely, oda érdemes lenne berakni az utolsót vagy maradjon tartaléknak? Ugye nem sok a 3 elöl?
2. Az alaplap defaultban DC módban maxon hajtja őket, így sem hangosak, de ha átváltom PWM módra, akkor gondolom jobb lenne a helyzet. Ezzel ugye nem tudom elrontani az alaplapot?
Mégegyszer köszi az ajánlást! -
Grózi
Topikgazda
válasz
Capt.Obvius
üzenetére
Nem,max. fordulaton fog forogni hiszen fix 12V-t kap.
-
Capt.Obvius
aktív tag
Hi,
Ha egy sima p12-t (3 pines) bekötök a p12 pwm pst láncba akkor a sima is szabályozva lesz, vagy inkább rendeljek 1 db-ot pluszban ami pwm-es? Sajna pont rosszat küldtek, így csak ez van itthon :(
-
abdulka1
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Szia!
Attól, hogy egy csatlakozó fizikailag 4 pines, még képes lehet feszültség alapon vezérelni a 3 pines ventilátorokat.
Erről bővebben olvashatsz a topik összefoglalójában.A 3 tűs ventilátor abban az esetben forog fix, maximális fordulaton egy 4 tűs csatlakozón, ha az csak PWM vezérlésre képes, mert ennek a vezérlési módnak az alapja a fix 12V-os üzemelés. Ha hibrid a csatlakozó (PWM és DC vezérlésre is alkalmas) akkor BIOS-ból és a lap gyári programjával is tudsz fordulatszámot állítani 3-4 tűs ventilátornál is. Az aljzat lábkiosztásáról a lapod kézikönyvében találsz információt.
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Egy Phanteks Enthoo Pro házban szeretném lecserélni a gyári ventiket mert elég hangosak!
Mi most e best bay venti? 3db 140mm -re lenne szűkségem. Amiket eddig néztem:
Bionix p140 és a BeQuiet Pure Wings 2 140mm
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
peter889
üzenetére
Ügyelek a tisztaságra, és hosszú távon nem a padlón lesz a gép hanem bútoron és a lábak alatt lesz pár centis gumibak hogy még hatékonyabb legyen a szellőzés. Az alulról felfelé áramlás pedig a legjobb hűtési megoldás, mert a levegő is így cirkulál természetszerűleg is.
Egyébként ez az első teljesen alu házam, és brutális ahogy a ház átveszi és vezeti a hőt
egy komolyabb játék után a hát fedlapja és a hátoldala rendesen meleg, már-már forró. Ami persze nem baj.de a proci radinak oldalt lesz a helye, az tuti, csak lenne kapható Lian Li Galahad 360...

-
peter889
őstag
válasz
abdulka1
üzenetére
Köszönöm a válaszaitok.
#38881 abdulka1, jól gondolom, hogy ha a 4 tűs csatlakozóra 3 tűs ventit csatolok, akkor az fix fordulatszámon fog üzemelni, akkor is, ha a BIOS-ban állítom a sebességet?
#38875 Motion_Blur, jól néz ki a géped. De az alulról szívás biztosan jó megoldás?
Mert a padlón gyűlik össze a legtöbb por és azt beszívja, nem?
Persze, ha valaki gyakran porszívózik, kevésbé gond.
---------------
És kívánok boldog új évet Mindenkinek! -
abdulka1
őstag
válasz
Joker88
üzenetére
Szia!
Nagyjából semennyire.
Ha a VGA hűtése a cél, akkor egy olyan megoldás lenne hatásos ami tolja a friss levegőt a borda felé, de ez pont fordítva működik.
Ha megvan próbáld ki, de én nem adnék érte pénzt.
Az előttem ajánlott se rossz, de van egy kicsit költséghatékonyabb megoldás is.Vagy a borda méretétől függően,esetleg házilag is mehet rá ventilátor.
-
smiti
veterán
Megrendeltem a Arctic P12 PWM PST (White/Transparent)ACFAN00132A légkeverőket, elvileg 120 hónap garanciát írnak. Kíváncsi leszek, jövőhéten ha megjobb kipróbálom és beszámolok.
Ha nem jönne be valamiért akkor majd visszaküldöm.De hátha.
-
Grózi
Topikgazda
Boldog Újévet Mindenkinek!!
-
abdulka1
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Szia!
A PWR_FAN csatlakozón fix 12V-ot kap a ventilátor. Amit ide kötsz az folyamatos max fordulatszámon üzemel. Ezt a feszültséget esetleg csökkentheted egy 12-7V adapterrel, de szabályozásra nincs lehetőség ezen a porton.A 4 tűs csatlakozó kizárólag PWM vezérlést tesz lehetővé a BIOS-ben meghatározott módon.
-
paler
aktív tag
válasz
szatyor1972
üzenetére
hmmm, megáll az eszem, már ilyen széles házak is vannak....bes..rok
na ilyenem biztos nem lesz...de érdekes kivitelezés
-
paler
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Itt sem látom hol lenne a táp
-
paler
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mobilról írtam, és kicserélte a hol-t jól van rá

Akkor fussunk neki mèg1x
Ebben a házban egyébként hol van a tápegység? -
Motion_Blur
félisten
válasz
peter889
üzenetére
Alsó 3 venti alulról szív, ahogy a szemből nézve két jobboldali is. Igazság szerint oda kellett volna tenni a proci vízhűtésének a radiját is, hogy hátulról szívja át rajta a friss levegőt be a gépházba. De a Corsair H100i egyszerűen nem ért el odáig
így egyelőre maradt felül, amivel az a gond hogy a VGA ártal termelt hő nagy részét kapja "friss levegőként". Be fogok szerezni egy EK vagy Lian Li 360-as AIO-t és akkor mehet oldalra, a helyére 
abdulka1: ja ok
itt vannak a képek ahol jól látszik a táp helye: [link] -
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni:
A régebbi, ASRock 960GM-GS3 FX alaplapomnak ilyenek a venti csatlakozói:
A kérdésem, hogy a 3 tűs Power Fan connector "PWR FAN SPEED" tűje ugye a venti fordulatszámát takarja?
Ehhez tartozóan a Biosban semmit nem tudok állítani.Vajon ezt azt jelenti, hogy az ide csatlakoztatott venti max fordulatszámon megy mindig?A 4 tűs Chassis Fan Connector PWM-es vagy nem? A "Fan Speed Control" tű lenne a PWM vezérlőjel? Vagy mi?
Ehhez tartozóan a BIOS-ban tudom állítani, hogy Full-on legyen-e, vagy 1-9-ig manuálisan beállíthatóan. Tehát nincs automatikus szabályozás, jól látom?Köszönettel várom válaszaitok.

--------------------------
#38867 Motion_Blur , érdekelne, hogy annál a szupergépednél az alsó 3 db. venit kifújja, vagy beszívja a levegőt?
Jómagam nem értek a ventikhez, csak most szeretném megérteni, hogyan kell tutira jól elhelyezni a gépházban.
Szerintem Neked már nem is kell a szobába világítás, megteszi a gép fényjátéka is.
-
abdulka1
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szia!
Szerintem inkább a tápegység helye érdekelte volna a kollégát, csak valami hiba volt az erőben!

A képen nem igazán látszik, hogy az alaplap mögött mennyi hely van.
-
chopin42
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez így elég baró, őrülök

Esetleg egy színben nem lenne még menőbb? Ha már kell szoftver, valami olyan, ami az alkatrészek melegedésére változtatja a színeket, pl 40 fok alatt kék, felette fokozatosan piros. -
paler
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ebben a házban egyébként jól van a tápegység?
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
boogie84
veterán
válasz
chopin42
üzenetére
Ha jól értem, akkor a szellőzés szempontjából tök mindegy a két venti csoport.

#38859 abridabri
Az iponos verzió is pst lehet? Ventit talán mernék tőlük venni.
#38861 smiti
Tetszik a házad! Az XL példánnyal már kacérkodik a fantáziám. Ha jól tudom, akkor ebbe a házba és az XL-be csak 12cm-es ventik biztosítják a szellőzést.
Kérdésem az lenne, hogy hatékonyan cserélik a levegőt a 12-es ventik is?
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Lian Li házamba keresnék valami jóféle 120mm PWM-es ventit.
Ebbe szeretnék 6 db teljesen egyformát, legjobb az lenne ha egymás után fűzhetőek lennének. ( 2*3db )
Azt olvastam, hogy a legolcsóbb elfogadható megoldés az ARCTIC P12 PWM PST lenne, de igazából valami fehér változat kellene.Pontosan melyik azaz AC ami ennek a sokat ajánlott ventinek a fehér megfelelője? -
-
BeZol
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
A P14 PST szöveg jó, csak a link mutat simára
, de kifundáltam.
Igen, a takarólemezen én is gondolkodtam már, mert per pillanat teljesen ki vannak véve, de igen, ott a pont nálad
Köszönöm!

Ami még most hirtelen felmerült benne, hogy régen a másik gépházamban berezonált néha vmelyik ventillátort, ahogy a gépházhoz ért. Erre az volt a végső megoldásom, hogy olyan ventillátort vettem (11éve), aminek a négy sarka gumis volt és a gumi enyhén tologatható volt, így vmennyire arréb tudtam állítani, hogy ne érjen a gépházhoz.
Manapság is van ilyen, h berezegtetni a gépházat a ventillátor? Erre van "okos" megoldás, ha fellépne? -
Mivel a lapod tud pwm szabályzást ,én vennék egy 5ös pakk [P14 PST] -t . Ezeken gyárilag van Y elosztó , így egymásba fűzhetőek. Az első3 mehet a Cha_fan3 /Waterpump csatlakozóra. Hátsó + tetőn a leghátsó pozícióban a másik összefűzve mehet a Cha_Fan1 -re.
A tetőn az első 2 takarólemezt benthagynám, hogy ne szökjön ott ki a levegő. -
BeZol
őstag
Sziasztok!
Adott Fractal Design Define S Windowed gépház és ASRock Fatal1ty Z370 Professional Gaming i7 alaplap.
Már 2 ventillátorom is kerepel, úgyhogy cserélném az összeset egyformára.
Mivel a gépházba 8db 140mm-es ventillátor fér el (3 fent, 3 elől, 1 hátul, 1 lent), és még a CPU hűtőre is megy 2db 140mm-es, ezért arra gondoltam vennék akár 10db 140mm-es ventillátort.Tegyük fel beépíteném mind a 10 ventillátort és szeretném 500-800 közötti fordulaton járatni őket (lényeg h alig legyen hangjuk).
Valaki szájbarágósan leírná/belinkelné nekem, hogy ezt hogyan oldom meg? Olvastam, hogy létezik vmilyen y-elosztó, ilyet linkelnétek nekem?
Én eddigi gépbütyköléseim során addig jutottam, hogy ha elfogytak az alaplapról a dugók, akkor a tápból volt vmi talán molex-es kábel, ami ilyen átalakítón keresztül meghajtotta a ház ventillátorait, DE ez ocsmány egy megoldás sztem... Ilyet egyáltalán nem akarnék. Ez megoldható?
A másik dolog, hogy látom h van 3 meg 4 tüskés ventillátor is, olvastam h a 4pinesek többsége állítható fordulatszámú. Ezzel kapcsolatosan annyi további kérdésem lenne, hogy gondolom ezt csak bios-ban lehet állítani, windows-os program nem létezik ilyesmire? Ill. még vhol olyat is láttam régen, hogy vmilyen ellenállással manuálisan szabályozták h mennyi áramot kapjon a ventillátor, így nem volt szükség bios-os mókolásra.
Biztos vannak még más trükkök is, kiindulási alapnak arra lenne szükségem, hogy hogyan lesz mindegyik ventillátor egyformán halk és hogyan oldom meg a kábelezésüket?
Mivel nem értek hozzá, amit írtok, aszerint rendelném be a cuccokat, ár nem feltétlen számít, a produktum lényegesebb.
-
Gabesz87
veterán
Deepcool Matrexx 30 házba a ház elejébe milyen házhűtőt ajánlotok? Egy Asrock H410M-HDV lap lesz benne i3-10100F-el, és egy RX570 VGA-val. Arctic P12 PWM megfelelő? Vagy ha ez nem, van valami hasonló olcsó, halk és hatékony? Csak láttam az összefoglalóban, hogy ez best buy. (házhűtésre is, vagy csak radiátorra inkább?)
-
DeTomaso
kezdő
válasz
abdulka1
üzenetére
Jogos, sőt meg is csináltam már az előző kepnel egy venti beépítésével, csak nem fényképeztem be. Sajna ennél jobban csak akkor tudnám ha atforrasztanam a hosszabb kábeleket a régi tapombol.. De arra már nincs energiam, így is majdnem elájult a gyerekem amikor meglátta a meglátta a Karácsonyi ajándék gépét. Azóta csak akvariumnak hívjuk

-
chopin42
őstag
válasz
Capt.Obvius
üzenetére
Szerintem oldalra nem kell, , ha alul is van 3x12 befelé, előre 4x12 vagy 3x14, hátra 1x14, felülre elég az x72 kifelé. így lesz 6-7 venti befújónak, és 4 kifújónak. Bőven lesz pozitív nyomás meg szellőzés is. AZ oldalra rakott 4 túlzás és beleszólna a légáramba.
-
Capt.Obvius
aktív tag
Én is kérdeznék egy jó gyorsat

chopin42 kollega ajánlásával a mai napon megjött a phanteks enthoo pro 2 házikó. 1 óra múlva kezdek el kültözbni a mostaniból.
A kérdés a követlező lenne
Alulra beraktam 3 P12 PST-t, oldalra egyelőre 3 12-es chomax ment, mert a GLS nem hozta még meg a többi Arctic ventit, de az oldalfalra biztos 4 12-es fog kerülni.
Ami kérdés, hogy előre 3xP14 vagy 4xp12 menjen? Illetve hátra rakjak p14-et kifelé, vagy felesleges, mert az X72 elég lesz kifújónak? -
chopin42
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
3x14 nagyobb statikus nyomással bír, a 2x20 valamivel nagyobb felületű, persze a motorrész ebből kijön, valamint alacsonyabb a max fordulat, így kb egál, vagy a 3x14 kicsit jobb. A 3x14 mellett szól az is, hogy 14 centis ventikből van rengeteg és van 2-3 jó. 20 centisekből viszont kevés van, egy sem igazán jó, a h500p mesh-be pedig nem fér nf-a20. A 2 ház közül a p600s szerintem sokoldalúbb, bár most jó drága is. A 2 venti közül mindenképp p14 pst, egy sw3 árából kijön a 3 és marad is egy kicsi, teljesítményre kb egál (zaj-teljesítmény mindenképpen). A maradékot pedig költheted a tervezett aio-ra (bár nem látom létjogosultságát, mert az említett házakba minden (is) befér, és egy lég örök életű/10 év nettó, ameddig van hozzá socket vagy szerelék, a venti cserélhető).
De végső soron azt vedd, amelyik olcsóbb/jobban bejön, mert a 2x20 centis éppúgy elég a gépek 99%-nak, mint 3x14. -
boogie84
veterán
Üdv urak!
Még mindíg vacilálok, hogy legyen e AIO a gépben, vagy ne. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a két ház (H500P Mesh vs Phanteks P600s) esetében van olyan jó a 3x14cm-es befújó venti, mint a 2x20cm-es?
Vagy SW3 HS lenne az a 3 befújó, vagy P14. -
válasz
Goldmember01
üzenetére
Igen mindig jobb (kivétel a Noctua NF 12x25 )
[120mm Fans vs. 140mm Fans - Are Bigger Fans Better?][The Best 120mm/140mm Case Fan Shootout, feat. Arctic, BlackNoise, Noctua, and Scythe]
-
Goldmember01
tag
Komolyan mindig jobb a 14es, mint a 12es? Hűtés és csendesség szempontjából is? Lehet írok akkor az arctic supportnak, hátha cserélik az én 2 csapágyas darabomat. Lehet nem a bionix verziót kellett volna vegyem mert annak szar gumis a sarkai, nehezebb is volt becsavarnom néhol...
-
válasz
pckownz
üzenetére
En beraknek egy Arctic P12-est ( valoszinu 14 es is elfer ,le kene merni ) a [5,25 meghajto] helyekhez , mivel az egesz front panelben van porszuro. Igy kozvetlen tudna tolni friss levegot a Brockennek. Lent alul nem sok levego jut be a kivehetetlen HDD keret miatt , azt a keveset is ellopja a VGA .
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
Kovi a szitu:
Van egy Deepcool Tesseract hazam, amibe szeretnek plussz ventit pakolni. Mivel egy R9 3900X van benne AF Brocken 3-mal, igy az oldallapra mar eselytelen barmit rakni. A haz gyari ventijei uzemelnek, illetve a gepben van meg egy ROG Strix 2070 S. A vga-val minden oke, azonban a cpu tud eleg forrofeju lenni, ezert gondolkozok, hogy kellene meg plussz venti, de nem tudom, hogy hova es milyet, VAGY inkabb a hazban levoket cserelni. Nem kell feltetlenul RGB, de ha mar szines, lehetne kek mint a haz ventijei. Arat nem tudok mondani, lehetoleg nem a legdragabbat szeretnem, 1x ezerig teljesen rendben vagyok vele. -
-
paler
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár 120mm-es ventilátor, ami jó ár/teljesítmény arányú. Minél csendesebben tegye a dolgát, minél jobb hatásfokkal, hosszú ideig.
Ház ventilátort keresek.Az téma összefoglalóban ajánlott ventik meg aktuálisak?
Előre is köszönöm

-
Grózi
Topikgazda
válasz
SenorGrande
üzenetére
Igen.
-
SenorGrande
senior tag
FSP 450W HEXA 85+ tápban található Yate Loon ventilátor kiváltható Artic P12-vel?
-
chopin42
őstag
válasz
szatyor1972
üzenetére
Mehet. Pst legyen, mehet a hátsó és felső egy csatira.
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
Mehet a gép hátuljába illetve a tetejébe is a Artic P12 vagy oda valamilyen más lapát kialakítású venti kell?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
mod: most látom hogy bontott csomagolású
-
Televan74
nagyúr
Noiseblocker -ből is láttam rgb -s verziót(NOISEBLOCKER NB-eLoop-X Series), de csak a 2db 140mm -es lenne 22.000 Ft. Ami nekem a majd egyszer kategória.
Most néztem a 120mm is annyi. Így kb. 33.000Ft lenne ennél a kis háznál, na ennyit nem ér. Majdnem annyi lenne mint maga a ház. Inkább két rgb szalag, ha egyszer rám jönne az a karácsonyfa effektus.
-
Televan74
nagyúr
-
chopin42
őstag
válasz
Televan74
üzenetére
P12 pst van fehér átklátszóban, fekete átlátszóban, és feketében is. A p14 pst csak fekete. A CO változat golyós csapágyas, tartósabb, de 10 évet ad a gyártó a simára is, illetve a golyós hangosabb (lehet). Szóval elég a sima pst.
Motion_Blur
Wing boost 3 argb, vagy van high speedes is, annak magasabban van a vége. Mindkettő létezik fehérben. Ez 5 voltos 3 pines arb, 75k alatt megvan a 9 (a nem hs 60k), és kb ez az egyetlen ajánlott argb venti. -
Motion_Blur
félisten
üdv!
Lian Li 011 Dynamic XL házikóba keresek 9 db 120-as aura snyc RGB ventillátort.
Corsair LL120 PWM Dual Light Loop RGB LED PWM 120x120x25mm 3 Pack (CO-9050072)
Ennek a pakknak keresem az alternatíváját, szóval nem szeretnék 9 db ventillátorra 100++ ezer Ft-ot kiadni... egyelőre 1 db 360-as radi lesz, a több venti csak az átszellőztetésre kellene.
-
Televan74
nagyúr
válasz
chopin42
üzenetére
P12 PST helyett a ARCTIC P12 PWM PST CO jó lehet? P12 PST csak fehérben találtam.Találtam belőle fekete - átlátszót, ahol egyszerre meg szeretném rendelni a 2db140mm -el..

Mondjuk abból igazad volt hogy 1 db 120mm Silent Wings 3 árából megvan az összes posta költséggel együtt.
-
Televan74
nagyúr
Fractal Design Meshify C Mini Dark Tempered Glass házat rendeltem hozzá kellene 2 db 140mm és 1 db 120mm -es ventilátor. Én a Be quiet! Silent Wings 3 -at és a Noiseblocker NB-eLoop -ot néztem ki. BQ olcsóbb lenne egy kicsit. Akkor abban gondolkodjak? Vagy van még olcsóbb alternatíva, hasonló teljesítménnyel és zajjal?
-
abdulka1
őstag
válasz
Goldmember01
üzenetére
A nagyobb méretű ventilátor általában, az alacsonyabb fordulatszám miatt halkabb is.
Sajnos a lapod kézikönyve nem írja, hogy mi az alapértelmezett vezérlési mód. A leírás szerint az összes aljzat PWM vezérlésre képes, de közel nem biztos, hogy ez van beállítva.
Ha DC a gyári beállítás, előfordulhat hogy a nem megfelelően megválasztott vezérlés számlájára írható a minőségromlás.
Nekem anno az F14 PWM PST-k zajongtak amikor nem PWM vezérlést kaptak. -
Goldmember01
tag
válasz
abdulka1
üzenetére
Őszinte leszek, mint mindig: fogalmam sincs, február elején raktam össze a gépemet és azóta ment napi 10+ órát. Semmit nem állítottam rajtuk, mert sajna nem értek hozzá. Lehet megpróbálom eladni őket, úgy is el kell adjam az Arctic Freezer 34 esports duo-t is, amit Mugen 5-re cserélek. Arra is gondoltam, hogy azért hangosak, mert 14cmesek, ezért akartam tudni, hogy a házamba lehet-e szerelni 12-est és akkor ezt a gyakran ajánlott pure wings 2t vettem volna két dbot a ház elejébe. De még meglátom mi lesz. Edit: gari van még rájuk bőven.
-
abdulka1
őstag
Teljesen igazad van, viszont egy spórolós ismerős kérésére kényszerből, már én is oldottam így meg egy hitvány kuckó szellőztetését ami annyira bevált és kapós lett, hogy jelenleg is van egy félkész, 3x5,25" helyet foglaló alkalmatosság, amibe agy tápból mentett 120mm-es Yate Loon venti van, 5V-ról megtáplálva.
Goldmember01:
Garancia nincs már rájuk? Nem vagyok tisztában a jelenlegi szabályozással, de ha le tudod velük boxolni, az árukat esetleg beszámíttathatod új vásárlásba.Bocsi a feltételezésért, de biztos, hogy megfelelő vezérlési mód mellett üzemeltetted őket? Csak azért kérdezem, mert ahogy írod, elég hamar tönkrementek.
-
chopin42
őstag
válasz
Goldmember01
üzenetére
Ha a bionix p140 csapágyas, az pech. Nekem több, mint egy éve megy 4db "sima" p14 pst, és ugyanolyan csendesek, mint voltak.
Írj az arcticnak, dokumentáld a gondot, jó a supportjuk, lehet, hogy cserélik neked. Ha nem akkor ajánlom a sima p14 pst-t, a bionix csak feláras, mást nem tud. 10k-ból 3 ventit nem kapsz, ami tartósabb, vagy jobb lenne bármilyen szempontól. Konkrétan a vadi új wing boost 3 black hangosabb minimumon, illetve azonos fordulaton, mint az egy éves p14 pst. -
Goldmember01
tag
válasz
Goldmember01
üzenetére
Ebben tud valaki tanácsot adni?
-
abdulka1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Eladó EKWB FPT 120 D-RGB ventilátorok
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Be quiet! Shadow Wings 2 PWM 120mm eladó!
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na ilyenem biztos nem lesz...de érdekes kivitelezés