- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambi
tag
válasz
betyar1974 #37995 üzenetére
Köszi a válaszokat. Szóval egy kolink Nimbus gépházat akarok felventizni. Előre 2 (vagy 3) ventire gondoltam, elosztóval menne az alaplapi 3pines csatiba.Ha nem tudom 3pinnel vezérelni a fordulatot, akkor simán rákötöm molex átalakítóval a tápomra, ezért gondoltam a p12-ből a silentet. Jó így az ötlet, vagy van vmi jobbelgondolásotok?
Hátulra aRGB ledes 120mm pwm menne 4pinen. Felül lenne még 2x120mm hely, de oda majd 240-es kompakt vízhűtést tervezek.@grizlisandor: gyárilag adtak a gépházhoz egy 3pines gagyi ventit, megpróbálom majd azzal a vezérelhetőséget.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #37993 üzenetére
4 venti alatt semmi értelme.
-
Puma K
nagyúr
válasz
betyar1974 #31131 üzenetére
Állítható, hogy hány °C-tól kapcsoljon be a ventilátor.
Adott hűtőbordák a változó terhelés miatt pl CPU-nál vagy VGA-nál nem feltétlen igényelnek minden esetben aktív hűtést.
Ezért van az, hogy a VGA kártyákon a ventilátorok állnak és adott hőmérséklet elérése után kapcsolnak csak be. -
ucli
senior tag
válasz
betyar1974 #31131 üzenetére
Ha X°C fölé megy a procid, akkor bekapcsolnak, de ezt is neked kell beállítani.
-
Puma K
nagyúr
válasz
betyar1974 #31128 üzenetére
a 3pin-es ventiknél van ott a fan off opció amit be lehet pipálni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
betyar1974 #31124 üzenetére
Ami profilt az AI Suite-ban beállítanál, állítsd be a BIOS-ban, és távolítsd el az AI Suite-ot, ha ilyen bugosan működik nálad.
-
ucli
senior tag
válasz
betyar1974 #31124 üzenetére
Bios-ban be lehet lőni ezeket a dolgokat. Nyomsz egy F6-ot és már neki is láthatsz.Ha 4 pines ventiket használsz, akkor akár meg is állíthatod azokat, csak be kell pipálni a fan stop-ot.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
betyar1974 #30333 üzenetére
Szivi
-
Pro!Petya
addikt
válasz
betyar1974 #30331 üzenetére
Csak szedd le a az AI suite 3.00.13-at abban van ez benne feltelepíted és kész is.
Azért jeleztem a DIP-nek a fontosságát mert sokan nem akarják vagy figyelmetlenek felrakni és a ROG forumon megy a sirás hogy nem megy az ai suite és mennyire szemét az asus.... na ezt elkerülvén jegyeztem meg! -
Pro!Petya
addikt
válasz
betyar1974 #30329 üzenetére
Még csak most frissült nálad a win? Na mindegy
Keresd ki az Ai Suite 3.00.13-at a lapodhoz azt rakd fel DIP 1.05.14-el. Mindenek előtt Ai suite 3 cleanerrel szedd le a régit
Utána menni fog -
válasz
betyar1974 #30175 üzenetére
Köszi
Más: Tápban jelenleg egy Yate Loon D12SH-12 van. Ezt lehet cserélni egy Nanoxia Deep Silence PWM 120 - 1500-re(van itthon)? Légszállítás kb azonos, csak azt nem tudom, hogy az indulási feszültsége mennyi. Szerintetek megoldható a csere?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #30169 üzenetére
Nézz utána.A mostani lapod szerintem képes kikapcsolni a ventiket AiSuite-l,de ezt is teszteld le.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #30156 üzenetére
A te konfigodhoz felesleges.És sokkal jobban jársz elöl 2 db 140-s ventivel,mint egy 200-sal.Előre 2 db 140(vagy ha befér 2 db TY-147A,akkor az a tuti) és hátra 1 db 140 bőven elég.3 vagy 4 pines ventit tudsz szabályozni?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #30141 üzenetére
A benne lévő 200-s jobb mint az Nzxt,csak nem világit.Ha mindenképp ledest akarsz,akkor MegaFlow.
-
Stanchore
senior tag
válasz
betyar1974 #30015 üzenetére
Köszi, ebay-en találtam 1$-ért
de mire az ideér... Közben már beneveztem egy NZXT X62-re, ez meg majd megy át egy másik gépbe, ha megjön a backplate. Azért köszi
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #30010 üzenetére
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Akasa ApacheÉn a Lepa-t választanám,egy jó lappal 300 rpm-re le lehet vinni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #27929 üzenetére
Ez teljesen normális Asus 1070-nél,én 65 foknál nem is járatnám 100%-n a vga ventiket.70-75 fok bőven üzemi hőfok egy ilyen karinál.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #26260 üzenetére
Szívesen!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #26249 üzenetére
Ne csodálkozz hogy nem változik,ezek teljesen tökéletes-már majdnem túl alacsony hőfokok.Tehetsz te be ipari szerverventiket is,akkor se lesz lényegi változás-csak megsüketülsz.
Ha a vga nem megy 80 fok fölé és a cpu 70 fok fölé akkor bőven jó-ettől te nagyon messze vagy. -
Raggie
őstag
válasz
betyar1974 #26253 üzenetére
Nem teljesen egyértelmű amit írsz.
Írd le mondjuk, hogy mennyi alapból a hőfoka a cuccoknak, majd házventik nélkül 1 óra játék után.
Majd újra hűts le mindent alapra és egy órát játssz bekapcsolt házventkkel és írd le a hőfokokat.
Így látni fogod a különbséget.Ha az adatapodon levő házad van, akkor abban a házban nem tudom hogyan kaphatja a VGA direktbe több házventitől a levegőt, mert csak egy alsó venti tudja maximum tényleg direktbe rányomni a friss levegőt.
Valamint: terhelés alatt 50 fok körüli CPU és VGA nagyon hidegnek számít. Ennél nem lesz hidegebb soha, max ha a hűtőszekrénybe beteszed a gépedet.
-
Raggie
őstag
válasz
Szervusz, a házventik "nyomatása" nem olyan gyorsan csökkenti a hőmérsékleteket, mint a CPU vagy a VGA ventillátorának felpörgetése.
Ezek leginkább arra valók, hogy a házban levő már felmelegedett levegőt cseréljék. Tehát kb egy óra folyamatos játék alatt érezni a különbséget, mert előbb a benn levő levegőnek fel kell melegednie.Azért a teljesen kikapcsolt és a maxon pörgetett vetik között kell érezned különbséget!
Bizonyos fokig tud kompenzálni mind a cpu mind a vga hűtő, mert amíg a ház levegője kicsit melegebb, akkor jobban felpörögnek a cpu és vga ventik aztán a melegebb levegővel is le tudják hűteni a komponenseket. De ezt csak egy határig tudják megtenni, utána már hiába pörögnek fel még jobban, ha már azt az eléggé felmelegített levegőt fújják rá a bordára nem fog igazán hűteni. Tehát az, hogy mekkora különbséget érzel hangban és hőfokban igazán majd nyáron fog kiderülni, mikor számítani fog, hogy mennyire hatékony a ház szellőztetése. -
KRoy19
őstag
válasz
Nyitott ablaknál nyilván van némi huzat a szobában, szóval mozog a levegő a házon belül kikapcsolt ventillátorok mellett is.
Egyébként hova szeretnél még ennél alacsonyabb hőfokokat?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #26244 üzenetére
Milyen hőfokok vannak jelenleg(cpu,vga)?
Milyen ventik vannak a házban? -
HoaryFox
őstag
válasz
betyar1974 #25421 üzenetére
Pedig nekem van olyan opció mindegyik ventinél, hogy "Auto off" azt hiszem. A grafikonok alatt kell lennie.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #25433 üzenetére
Az FC5 v2 és v3 tudja biztosan és az FC6 is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974 #25421 üzenetére
Akkor ennyit tud a lapod,azzal nem fogod tudni kikapcsolni.Venned kell egy 6-s előlapi szabályzót ami tudja,de az nem olcsó kategória.
Amik tudják és jók:
Scythe Kaze Master Pro 5.25,Scythe Kaze Q 8,Akasa 5,25 Zoll FC.Six Fan-Controller,Lamptron FC2 Fan Controller.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest